Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Sarea iodata

articol preluat de pe Netlog
Stiati ca........ sarea de bucatarie contine E 536 si iod?

« Supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor !!!
Doctorul Hamer transmite un mesaj de speranţă în această lume :“Fara E 536 si iod in sarea alimentara!”

Legea nr. 568/2002 obliga producerea si comercializarea numai a sarii iodate pe teritoriul Romaniei. Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de miloane de oameni, insa doar aproximativ 8000 de oameni au nevoie de supliment de iod.
“Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387″, declara profesorul dr. Pavel Chirila.
Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodata: painea, paterurile, produsele de patiserie, mezelurile etc. - astfel ca aportul de iod in alimentatia noastra este unul mult mai mare decat ne imaginam. Administrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate produce gusa sau hipotiroidie la feti. Lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: cresterea columului glandei tiroide, afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.
Mai mult, sarea de bucatarie contine si un antiaglomerant - E536 - ferocianura de potasiu - care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier - si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange, dificultati in respiratie, dureri de cap, ameteli si nu se recomanda consumul frecvent. (sursa http://dictionar.romedic.ro/e536). Acest E536, care este interzis in alte tari (ex. Anglia) duce la consecinte dramatice prin introducerea lui in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.
Consideram ca nu este normal ca Guverul Romaniei sa oblige prin lege cetatenii sa manance ce vrea Guvernul. Este o incalcare a dreptului la autonomia persoanei, a drepturilor omului.
Sursa:

http://www.petitieonline.ro/petitie/fara_e_536...

Sa vedem ce spune Dr. Robert O Young despre consumul de sare:
“…..cercetarile actuale indica foarte putine probleme de sanatate legate de consumul de sare. De fapt, cea mai mare problema de sanatate legata de consumul de sare este, probabil, aportul insuficient !…Sarea. joaca un rol important in digerarea si absorbtia substantelor nutritive, prin activarea enzimelor care demareaza intregul procers……..fara sare nu poate exista digestie ! ….asa ca folositi fara grija sarea de mare, ce contine multe minerale”…. Citat din cartea: “Dieta Young pentru bonavii de Diabet”

Deci sare de mare…. dar sa verificati pe eticheta sa nu contina E536……. Solutia ideala ar fi sa incepeti sa cautati in magazinele naturiste Sarea Hymalaia. Se spune că sarea din Himalaya are o vechime de 250 milioane de ani, păstrînd astfel componenţa mărilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regăsesc în aceeaşi proporţie şi în sîngele uman, în lacrimă, în lichidul amniotic. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de către medicii antici din Asia, fiind recunoscut şi de medicina de astăzi. Se foloseste in bucatarie, la gatit, precum si in scop terapeutic sau bai de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu