candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

vineri, 12 noiembrie 2010

cand si cum se iau remediile florale bach

Cauzele suferintelor primare


Dr. Bach era binecunoscut pentru originalitatea cu care imbina spiritualitatea si smerenia cu inteligenta si cunoasterea materialista dobandita prin studiu si experienta medicala.
In opinia lui exista doua erori fundamentale in care putem cadea:
disocierea dintre Sinele Superior si personalitate, deoarece reprezinta autodistrugerea.
cruzimea folosita impotriva celorlalti, deoarece reprezinta lupta impotriva Unitatii Universale.
Astfel, suferintele primare ale omului sunt: mandria, cruzimea, ura, egoismul, ignoranta, instabilitatea si lacomia.
Mandria apare din lipsa de recunoastere a subordonarii personalitatii fata de Sinele Superior, toate realizarile nu sunt ale noastre ci sunt facute prin noi. Personalitatea trebuie sa fie plecata cu smerenie Sufletului.
Cruzimea este negarea Unitatii din care facem parte cu totii si orice actiune indreptata impotriva cuiva se va intoarce impotriva celui ce a initiat-o. Trebuie sa ajungem sa indragim tot si pe toti cei ce ne inconjoara.
Ura este opusul Iubirii deci reversul energiei creative. Creatorul este Iubire.
Egoismul este o negare a Unitatii din care facem parte. Hotararile noastre trebuie luate in acord cu binele umanitatii fara a leza interesele celor din jurul nostru.
Ignoranta reprezinta refuzul de a invata si de a vedea Adevarul si Lumina. Asa cum in intuneric nu poti vedea, fara cunoastere nu poti exista.
Instabilitatea, indecizia reprezinta slabiciunea datorata nesupunerii personalitatii in fata Sufletului. Trebuie sa avem incredere ca Dumnezeu biruie.
Lacomia duce la dorinta de putere asupra celorlalti; de a comanda, a dicta si a porunci uzurpand Puterea Creatoare. Este o negare a libertatii si individualitatii fiecarui suflet in parte.
Se pare ca imbolnavirea unei anumite parti a corpului nu este intamplatoare. De exemplu, cine sufera de inima inseamna ca nu a folosit capacitatea de a iubi in parametri optimi.
Boala in sine, atat de cruda in aparenta ar trebui privita ca o binefacere deoarece vine in ajutorul nostru atentionandu-ne asupra conflictului interior existent care, daca este corect interpretat ne va indica greseala esentiala pe care o comitem. Odata constientizata greseala, suferinta poate fi inlocuita, prin dezvoltarea calitatii opuse si nu luptand impotriva ei.
Care esenta Bach este potrivita pentru Dumneavoastra?

Cei ce folosesc aceste remedii sint sfatuiti sa ignore orice boala vadita, in loc sa se intrebe cum se simt si ce emotii experimenteaza, atita timp cit remediile acestea sint create pentru a trata starile psihologice si nu bolile fizice. Aceste remedii pot fi combinate, dar nu mai mult de sase sau sapte o singura data.http://soothe.ca/remediiflorale2.htm#4
Cele mai importante dintre Esentele Florale Bach sunt:

- Caprifoi - trairea in trecut
- Castan alb - ginduri si argumente mentale nedorite
- Castan dulce - angoasa mentala extrema si disperare
- Castan rosu - pentru cei preocupati peste masura de bunastarea si binele celor dragi
- Centaurea (sau dioc) - incapacitatea de a spune "nu"
- Cerato - lipsa de incredere in propriile decizii
- Cicoare - egoism, iubire posesiva
- Curpen alb - visare la viitor fara a face nimic pentru a indeplini visul
- Fag - intoleranta
- Gentiana - sentimentul de descurajare dupa intimpinarea unei greutati
- Ilice - ura, invidie, gelozie
- Larica sau zada - lipsa de incredere
- Maslin - epuizare dupa un efort mental sau fizic
- Muguri de castan - neputinta de a invata din greseli
- Mustar - deprimare accentuata fara un motiv anume
- Nuc - protectie exacerbata impotriva schimbarilor si a influentelor nedorite
- Ovaz salbatic - nesiguranta cu privire la drumul pe care vrei sa il urmezi in viata
- Pin - sentimentul de vina
- Plop tremurator - frica de lucruri necunoscute
- Salcie - pentru cei care isi pling de mila si impotriva oricaror resentimente
- Scaiete (agrimonie) - tortura mentala in spatele unei fete vesele
- Sclerantus - incapacitatea de a alege intre doua sau mai multe alternative
- Steaua din Betleem - soc
- Stejar - pentru cei care muncesc pina dupa punctul de epuizare
- Trandafir salbatic - viata in deriva, resemnare, apatie
- Ulm - pentru cei care se simt coplesiti de responsa-bilitate
- Violeta de apa - mindrie si raceala in relatii
- Visin - frica de a nu-ti pierde mintile
- Vita-de-vie - dominare si inflexibilitate
- Vuietoare - egocentrism si preocupare de sine

V-am recomanda totusi, ca inainte de a folosi aceste remedii sa ne consultati fie pe noi fie alti specialisti in domeniu, spre a va ajuta in alegerea celei sau celor mai potrivite esente Bach pentru conditia Dumneavoastra de sanatate.

Ne permitem a atrage atentia ca aceste esente nu au in mod necesar efecte miraculoase si imediate ca ale unui antinevralgic sau algocalmin, tratamentul putand suferi ajusutari functie de modul de raspuns al organismului Dumneavoastra. Cu toate acestea, din experienta noastra suntem convinsi ca esentele Bach sunt o terapie foarte folositoare si fara efecte secundare.

Cum se iau Remediile florale Bach?

Esentele florale Bach se comercializeaza in sticlute mici prevazute cu picurator din care se administreaza sublingual cate 2-3 picaturi sau se freaca usor pe buze, dupa ureche, pe tample la inchieturile mainilor in anumite momente ale zilei.

Esentele florale se aleg functie de natura si cauza factorului de stres care a dus la conditia respectiva. Deasemenea alegerea acestora este in stransa legatura cu tipul de personalitate si starea celui/celei in suferinta.

Cui nu se recomandata aceasta terapie?

Desi alcoolul cu care se realizeaza solutia din flori se recomanda sa fie foarte diluat, cei care fac tratament de dezalcolizare sau cei care doresc sa evite orice bautura alcoolica din alte motive (religiase de exemplu) nu vor practica acesta terapie. Daca se doreste, picaturile concentrate pot fi fierte pentru a se evapora alcoolul, fara ca acest lucru sa afecteze puterea de vindecare a solutiei.

Ce efecte secundare ar putea apare?

Sustinatorii acestei terapii avertizeaza ca tratamentul poate da nastere unor sentimente reprimate de multa vreme care vor trebui eliminate pentru a se produce cu adevarat vindecarea. Doctorii insa nu par a fi ingrijorati de aceste efecte secundare. Multi dintre ei considera aceasta terapie inofensiva daca nu este folosita ca substituent total al unei asistente medicale neaparat necesare. De asemenea, se considera ca nu exista efecte secundare in plan fizic. Adeptii acestei terapii spun ca aceste leacuri pot fi folosite frecvent in momente de criza fara sa existe riscul, ca in cazul altor medicamente, de supradozare, dependenta sau intoleranta la ele. Aceste solutii nu afecteaza eficacitatea altor tratamente.

Cind trebuie oprit tratamentul?

Atunci cind se considera ca problema emotionala pentru care s-a inceput tratamentul a fost rezolvata, se poate intrerupe imediat terapia. Conform celor de la Centrul si Fundatia Bach, aceste tratamente trebuie folosite numai pentru a ameliora problemele emotionale existente si nu ca mijloc de a preveni aparitia acestora. Prevenirea se refera doar la boala. Altfel spus, prin folosirea lor se amelioreaza satrea emotionala spre a preveni boala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu