Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 7 noiembrie 2010

drojdia de bere

primit pe email
Esti bolnav sau te simti obosit? Un leac la indemina este drojdia de bere. Nu este nici scumpa si nici greu de gasit. Si este foarte buna nu doar pentru revigorarea si detoxifierea organismului ci si pentru tratarea a numeroase boli.

Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, drojdia de bere mai este folosita in diete de slabire si in tratamente cosmetice.

100 grame de drojdie de bere contin:
de 10 ori mai multa vitamina B1 decit piinea integrala; de doua ori mai multa vitamina B2 decit ficatul; de 10 - 20 de ori mai multa vitamina PP; de 10 ori mai multa vitamina B6 decit carnea; de 5 - 10 ori mai mult acid pantotenic decit cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decit taritele de griu.
Drojdia de bere este recomandata in avitaminozele (lipsa vitaminelor) complexe sau simple ale grupului B, in afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Prin activitatea sa hepato-protectoare, este indicata si in starile precirotice. Studiile au aratat ca drojdia de bere este indicata in toate afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice.
Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in singe, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decit cardiacii care nu il consuma.

Drojdia de bere contine vitaminele:
B1 - eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii;
B2 - utila in combaterea eczemelor, a imbatrinirii pielii; B3 - implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos ; B5 - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii ; B7 - care neutralizeaza colesterolul, fiind indicata in obezitate; previne caderea parului; B8 - utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor; B9 - are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal; B12 - care actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorind cefaleele; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal; B15 - amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatrinirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului; K - intervine in procesul de coagulare a singelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de mineralizare (fixare a calciului); E - mareste rezistenta la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme (organe de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos), in procesul cresterii si in procesul de coagulare.

SUPLIMENT ALIMENTAR PENTRU INTREAGA FAMILIE

Doza zilnica pentru un adult este de trei lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la prinz si seara. La copii, administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere, pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.

Sfaturi utile:
Pentru intarirea sistemului imunitar, se pune intr-o ceasca drojdie de bere cit o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se amesteca bine. Se maninca dimineata si seara inainte de mese 4 zile/luna.
In cazul anemiei se recomanda urmatoarea reteta :
Intr-un vas de sticla se pun urmatoare ingrediente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.
Se amesteca pina se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte prospat. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare. Cantitatea ajunge pentru doua zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata. Tratamentul se face cite 10 zile cu 10 zile pauza.

Drojdia de bere slabeste…
Indicatiile terapeutice ale drojdiei de bere sunt si dietetice, bazindu-se indeosebi pe bogatia de vitamine B. Daca vrei sa slabesti este recomandat sa consumi drojdie de bere uscata pe care sa o dizolvi in apa si nu in sucuri de fructe (te pot balona). Dizolva 2 - 3 lingurite de drojdie de bere si consum-o intre mese. Vei slabi fara efort si fara ca organismul tau sa sufere!

si te face mai frumoasa
Toate elementele din grupul vitaminelor B sint indispensabile cresterii parului, in special inositolul, acidul folic si cholina. Drojdia de bere se gaseste si intr-un medicament, recomandat impotriva caderii parului, deteriorarii structurii parului si a tulburarii de crestere ale unghiilor. Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor pentru fata. Indiferent de componentele pe care le contin, acestea se lasa pe fata 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. Se folosesc o data pe saptamina.

Masca pentru tenul gras si acneic
1 albus spuma + sucul unei rosii + 10 g drojdie de bere
2 lingurite de drojdie de bere + 2 linguri de ulei de masline + 2 linguri de miere lichida
1 lingurita de drojdie de bere + 15 picaturi suc de lamiie
2 linguri de zeama de lamiie + 1 lingurita de drojdie de bere + 5 g talc

Masca hidratanta pentru ten normal
1 lingurita de drojdie de bere + 1 lingurita crema nutritiva + 1/2 lingurita zeama de lamiie
Masca pentru ten uscat
1 lingurita de drojdie de bere + 1 lingurita de miere de albine

Masca pentru ten patat
1 lingurita de drojdie de bere + 2 lingurite de apa oxigenata
Masca pentru ten cu pistrui
3 linguri de zeama de lamiie + 2 lingurite de drojdie de bere + 20 g tarite de griu.

Crema zilnica anti-rid
O lingurita de drojdie de bere proaspata se dizolva in suc de catina. Dupa ce obtii o pasta, lasa compozitia la rece o jumatate de ora, apoi aplic-o pe obraz si pe git. Las-o sa actioneze 15 minute, apoi spala-te cu multa apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu