Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 9 noiembrie 2010

LA TAIFAS DESPRE......

Am primit aceasta pe email,nu stiu sursa dar sunt sfaturi bune....

Dacă intri într-un magazin, vei vedea culoare întregi pline cu cele mai recente produse ce promit să îţi economisească timpul şi energia, în timp ce îţi fac casa strălucitor de curată.
Din păcate, multe dintre aceste produse conţin chimicale toxice care îţi pot afecta sănătatea şi mediul.  
Până la Al Doilea Război Mondial, ne descurcam perfect la curăţat cu ingrediente normale de bucătărie, cum ar fi lămâile, sarea, oţetul şi bicarbonatul de sodiu.  
Publicitatea ne-a făcut să credem că avem nevoie de o multitudine de produse - căte unul pentru fiecare cameră. Unul pentru chiuvetă, unul pentru cadă, unul pentru podele, unul pentru depunerile de calcar.şi lista nu se mai termină.  
Astăzi vreau să vorbesc despre oţetul alb,  care este un produs uimitor.  
Geamurile şi oglinzile tale vor străluci cu un minim efort, lăsând totul fără urmă de mizerie.  
Ceainice, robinete, capete de duş şi vase de toaletă nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar.  
Mirosurile vor dispărea în mod natural. 
Mucegaiul va fi păstrat la distanţă dacă îţi faci obiceiul de a stropi faianţa şi perdeaua de la duş cu oţet, după baie.  

Podelele tari vor rămâne fără grăsime sau alte urme, şi lucioase în acelaşi timp.
Şi, dacă asta nu e destul, poţi să cureţi şi fundurile de bucătărie cu oţet, să îndepărtezi furnicile şi îl poţi adăuga şi la ciclul de stoarcere al maşinii de spălat pentru a-ţi înmuia hainele.
Tot ce trebuie să faci este să umpli pe jumătate o sticlă cu pulverizator cu oţet alb, să o umpli până sus cu apă şi gata! Foloseşte o bucată de material cu fibre mici şi casa ta vă străluci cât ai clipi din ochi.
Mulţi oameni sunt îngrijoraţi de miros, dar acesta se disipează pe măsură ce se usucă şi nu rămâne în aer pentru prea mult timp.
Nu dusul este de vina! Ci depunerile de calcar, care nu mai lasa apa sa iasa prin orificii. Introdu capatul dusului metalic intr-o punga din plastic (mai rezistent!) in care ai turnat otet cat sa-l acopere. Leaga bine capatul pungii si lasa la inmuiat peste noapte. Daca "para" dusului nu s-a curatat complet, repeta operatia.
Branza tine mai mult... .daca o invelesti intr-o bucata de panza inmuiata in otet.
Nu mai ramane nimic! Petele care apar de la deodorantul spray pe bluze, rochii etc. in zona subratului sunt inestetice, neplacute. Ca sa le faci sa dispara, pulverizeaza otet pe zona respectiva cu cateva ore inainte sa le speli.
Un covor aproape nou  
Ti se pare ca persanul tau s-a decolorat? Amesteca o parte otet cu doua parti apa fiarta si freaca temeinic suprafata acestuia. Daca timpul iti permite, ar fi bine sa procedezi la fel dupa fiecare aspirare.
Daca ti-ai patat mainile cu cerneala, curata-le bine cu o periuta inmuiata intr-o solutie de otet si sare. Spala-te apoi ca de obicei, cu apa si sapun.
Vei vedea mai bine de la volan
Vrei ca in diminetile de iarna sa nu-ti mai pierzi timpul cu indepartarea stratului de gheata  format noaptea pe parbriz? Atunci, seara de seara, sterge-l bine cu o solutie din otet (trei parti) si apa (o parte).
Improspatati-va draperiile. 
Amestecati o lingura de otet alb cu doua cani de apa calda si varsati amestecul intr-un flacon cu pulverizator. Aspirati-va bine perdelele, apoi stropiti-le cu solutia otetata, fara a le desprinde de pe suport. Cand se usuca, cutele formate cu vremea dispar, la fel ca si mirosul statut de mucegai sau fum de tigara.
Cenusa din soba sau semineu
O pulverizare usoara cu otet impiedica raspandirea cenusei in casa, cand e scoasa din soba sau semineu. Imbibati si ziarul pe care scoateti cenusa cu solutie de otet (o lingura la doua cesti de apa) si operatia de curatire va decurge usor si igienic.
Lumina mai stralucitoare
Optimizati lumina din casa, curatind becurile cu apa cu otet (o lingura de otet la un litru de apa). Stergeti becurile reci cu o carpa inmuiata in solutie, apoi uscati-le cu un stergar care nu lasa scame.
Parchet lucios
Ceara de parchet va dura mai mult timp si va luci mai puternic daca inainte de a o aplica, spalati parchetul cu apa amestecata cu otet. O cana de otet pusa intr-o jumatate de caldare de apa calda reprezinta formula optima.
Ingrijirea peretilor
Peretii dati cu vinarom se curata cu apa sapunita (clabuc de sapun), apoi se clatesc cu amestec de apa calda si otet alb, in proportie de 1/2 cana de otet la o jumatate de caldare de apa.
Sfesnice din sticla sau ceramica
Inmuiati sfesnicele in apa foarte fierbinte amestecata cu detergent. Frecati ramasitele de ceara cu un burete, apoi clatiti-le in apa calda, in care puneti putin otet alb. Ungeti cu ulei partea unde se insereaza lumanarea in sfesnic. Dupa ce arde, va fi mai usor de scos.
Amestec ideal pentru geamuri
O lingura de otet alb, o lingura de amoniac, 3 picaturi de detergent lichid, o cana de apa. Amestecati componentele si puneti-le intr-un flacon cu pompa. Agitati bine inainte de a vaporiza sticla ferestrelor, apoi stergeti cu un somoiog de hartie de ziar sau cu o carpa moale.
Cum se inlatura mucegaiul . 
Prezent mai ales in locurile umede din bucatarie, mucegaiul este o ciuperca moale, spongioasa, respingatoare ca infatisare, de culoare alba, neagra sau verzui-violacee. Ea creste mai ales in locurile neaerisite si intunecoase, unde persista o atmosfera calda si umeda. Se dezvolta mai ales in zonele de evacuare a apei din dusuri si bai, hranindu-se din grasimile pe care le eliminam prin spalare si din particule de murdarie. Cel mai bun antidot: otetul! Frecati zonele metalice in care s-a format mucegai mai intai cu o hartie de smirghel, inmuiata in otet. Utilizati apoi o periuta de dinti inmuiata in otet, pentru zonele la care se ajunge mai greu. Clatiti cu apa curata, apoi cu otet, stergeti locul cu o carpa uscata.
Cum se inlatura pelicula de sapun
Diferitele parti ale dusului si robinetele de la chiuveta si bai sunt amenintate permanent de formarea unei depuneri de sapun, care devine rezistenta in timp. Otetul si bicarbonatul de sodiu le elimina. E suficient sa umpleti o cana de bicarbonat in care sa adaugati atata otet cat sa se formeze o pasta si aveti solutia la indemana. Aplicati-o pe zonele acoperite cu pelicula de sapun si lasati sa actioneze 5 minute. Frecati cu un burete, clatiti cu apa cu otet, stergeti cu o carpa uscata.
Cum scapati de mirosul urat din baie
In loc sa utilizati spray-uri toxice pentru improspatarea aerului din baie, folositi apa amestecata cu otet de mere, pusa intr-un recipient cu sifon. Va inlatura cele mai neplacute mirosuri. Vaporizarile cu otet, in loc de parfum floral, sunt recomandate mai ales in casele locuite de persoane care sufera de astm.
Pentru intretinerea protezei dentare
Un periaj rapid cu otet alb de mere va face sa straluceasca protezele dentare, suprimandu-le si mirosul neplacut. Daca lasati toata noaptea proteza in apa, adaugati si o jumatate de lingura de otet.

Un amestec simplu de substante non-toxice care elimina murdaria si chiar dezinfecteaza. Puteti gasi ingredientele necesare chiar in dulapul de acasa sau la magazinul din cartier:
- bicarbonat de sodiu;
- otet de alcool (nu de vin);
- apa calda;
- ulei esential de lamaie sau de eucalipt.

Pentu a obtine detergentul universal , veti avea nevoie de un bidon de 2 litri.
1. Puneti 2 linguri mari de bicarbonat de sodiu in bidon.
2. Adaugati 2 litri de apa calda si apoi amestecati
3. Separat, intr-un pahar, amestecati 3 linguri de ulei esential si 3 linguri de otet.
4. Adaugati amestecul in bidon.
5. Agitati bidonul - gata!
6. Inchideti ermetic bidonul pentru o conservare buna.
Inainte de fiecare utilizare agitati bine bidonul. Puteti sa curatati toate suprafetele si puteti chiar sa dezinfectati toaletele.


Cateva retete usor de retinut si preparat:
Solutie de spalat parchetul
1/4 ceasca otet alb
3l apa calda
2-4 picaturi ulei esential de eucalipt (sau dupa preferinte)
Solutie de lustruit mobila
1/2 ceasca otet alb
1 lingurita ulei masline (sau mai putin)
Se amesteca si se lustruieste mobila cu o carpa curata.
Solutie de curatat geamurile
1 ceasca otet alb
1 lingura suc de lamaie
3 cesti apa
2-3 picaturi ulei esential
Solutie de curatat in baie
Puneti pe o laveta umeda putin bicarbonat de sodiu si putin otet. Curatati. Pentru tusa finala, aplicati pe laveta cu care stergeti 2 picaturi de ulei esential. Personal, folosesc uleiul de eucalipt, care se gaseste in farmacii naturiste. Lasa un miros de proaspat, plus ca este un bun adjuvant pentru raceala si nas infundat, uleiul esential de eucalipt fiind un ingredient optim si pentru infuzii. Mai nou, am inceput sa experimentez cu uleiul esential de lavanda, care lasa o aroma relaxanta.
Solutie universala de curatare
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1/2 ceasca apa fierbinte
Puneti toate ingredientele intr-o sticla cu spray si agitati bine inainte de folosire.
Solutie de lustruit metalul
Cupru si alama:
2 linguri sare
putin otet alb
Faceti o pasta, la care puteti adauga faina ca sa nu fie prea abraziva.

Inox :
bicarbonat de sodiu
otet alb
Bicarbonatul se aplica cu o carpa umeda, iar otetul se foloseste pentru eliminarea petelor.
Solutie pentru bucatarie
Daca stoarceti lamai pentru limonada, nu aruncati cojile. Cu interiorul lor puteti rapid da luciu chiuvetei. Mai mult, adaugand in interiorul lamaii stoarse putina sare marina sau bicarbonat de sodiu, veti obtine si un efect dezinfectant.
Pentru eliminarea mirosurilor neplacute din frigider
Puneti in frigider un mic recipient deschis continand bicarbonat de sodiu. Probabil e un remediu de cand lumea si chiar functioneaza.
Bateriile de inox  se curata cu otet fierbinte in care se dizolva sare grunjoasa. Luciul este perfect, se curata foarte bine, incomparabil cu orice chimicala. La fel se curata si chiuveta de inox din bucatarie.
Spray antibacterian pentru suprafete
Combina aceste 2 ingrediente intr-un tub gen spray:
- 1 lingurita ulei esential de menta sau rozmarin,
- 1 cana otet alb.
Se foloseste pe suprafetele tari, neporoase, din locuinta, pentru a elimina germenii. Nu se foloseste in exces, caci unii germeni sunt benefici pentru sistemul imunitar, oricat de urat ar suna asta.
OTETUL DE MERE
Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii.
Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate. Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.
->Iata care sunt principalele categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism, si reumatism degenerativ. Pentru remedierea acestei boli se ia de trei ori pe zi cate o lingura de otet de mere amestecata cu o lingurita de miere. Cura dureaza minimum trei luni si are efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice. In plus, anumite substante continute de otetul de mere au efecte antiinflamatoare articulare si impiedica procesele de imbatranire si de degenerare a cartilajelor si epiteliilor.
http://news.softpedia.com/news/Otetul-de-mere-vindeca-100-de-boli-ro-23425.shtml
___________________________________________
De-a lungul timpului, otetul a fost folosit in cele mai variate scopuri: in gastronomie (pentru prepararea muraturilor si a diferitelor feluri de salate), pentru exterminarea unor plante daunatoare, pentru a curata armurile sau diferite ustensile din bucatarie. De asemenea (si deloc intamplator), i-au fost atribuite importante proprietati curative.
In aceeasi nota, cercetarile efectuate in ultimii ani au pus in evidenta faptul ca otetul de mere este un tonic deosebit de eficient. Efectele sale benefice au fost demonstrate cu succes in cazul unor afectiuni precum diabetul sau obezitatea. Cu siguranta, ar merita sa stii mai multe despre acest produs si modul in care te poate ajuta.
Otetul de mere - remediu universal?
Cu toate ca este folosit din timpuri indepartate, otetul de mere a devenit cunoscut cu precadere incepand de la sfarsitul anilor '50, cand un celebru medic american, D.C. Jarvis, a tratat acest aspect in detaliu, intr-o lucrare intitulata "Ghidul sanatatii". De altfel, faptul ca in ultimii ani medicina alternativa a cunoscut o deosebita revigorare, a facut ca otetul de mere sa fie tot mai recomandat (si folosit cu succes) ca tonic, in special in cadrul regimurilor alimentare.
Nu este surprinzator, daca ne gandim ca este indicat (alaturi de eventualul tratament medical specific) pentru imbunatatirea procesului de digestie, detoxifiere, tratarea reumatismului, colecistitei, anemiei si migrenelor, iar acestea sunt numai cateva exemple.
Diabetul
Efectul otetului de mere asupra nivelului glicemiei se inscrie printre cele mai importante descoperiri in domeniu. S-au efectuat numeroase cercetari in acest sens, tocmai pentru a exclude posibilitatea unor simple coincidente. Un exemplu: in cadrul unui studiu efectuat in anul 2007, 11 persoane suferind de diabet de tip II, care au luat seara, inainte de culcare, doua tablete de otet de mere, au constatat faptul ca, dimineata, glicemia scazuse cu 4 pana la 6%.
Atentie, insa! Daca ai diabet, nu consuma otet de mere fara avizul medicului. Continutul de crom al produsului ar putea afecta nivelul de insulina.
Colesterol marit
O serie de cercetari realizate in anul 2006 au stabilit ca otetul de mere are un efect foarte bun asupra persoanelor al caror colesterol depaseste valorile normale. Pentru a exclude insa posibilele efecte secundare nedorite, este bine sa ceri sfatul medicului inainte de a recurge la acest procedeu.
Hipertensiune arteriala
Pentru aceasta, este recomandat consumul frecvent (de circa cinsi-sase ori pe saptamana) de otet de mere si ulei de masline. Bineinteles, cel mai la indemana este sa-ti prepari salate. Un alt fapt, ce-i drept inca nesustinut de cercetari complexe, este ca otetul de mere imbunatateste circulatia sangelui si previne afectiunile cardiace.
Cancer
Medicii americani au concluzionat, in urma unor cercetari, ca administrarea de otet de mere poate "ucide" celulele canceroase, ori incetini ritmul proliferarii acestora. De asemenea, ar putea preveni cancerul esofagian.
In cadrul regimurilor alimentare
In fiecare dimineata, bea o cana de apa in care ai pus o lingura de otet de mere. Dupa doua saptamani, vei constata ca ai pierdut, in medie, trei-patru kilograme.
Atentie, insa! Nu este recomandabil sa repeti dieta decat dupa un interval de minimum trei luni. Si, pentru ca tot vorbim despre otet, este bine de retinut si ca otetul alb confera senzatia de satietate.
Cum ar trebui folosit otetul de mere si care sunt riscurile administrarii?
Deocamdata, nu se prescriu retete; cei mai multi oameni iau doua lingurite de otet de mere zilnic (intr-un pahar cu apa sau suc natural).
Pe de alta parte insa, nu trebuie omise posibilele riscuri ale consumului de otet de mere, desi despre acestea se poate spune ca sunt nesemnificative. Dar, daca il administrezi in cantitati mari si pentru o perioada indelungata, pot aparea si probleme. Iata care sunt cele mai importante aspecte pe care este bine sa le ai in vedere.
Principalul element din compozitia otetului de mere este acidul acetic. Acesta, dupa cum se poate cu usurinta intui, poate fi destul de agresiv pentru organism, atacand smaltul dintilor si provocand senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. Tocmai de aceea, este bine ca produsul sa nu se consume ca atare, ci dizolvat in apa ori suc.
Administrarea prelungita de otet de mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism si a densitatii osoase. Tocmai de aceea, nu este recomandat femeilor aflate la menopauza, care prezinta un risc mai mare de osteoporoza.
Nu este recomandabil sa consumi otet de mere daca urmezi vreun tratament ce include substante laxative sau diuretice.
http://www.eva.ro/sanatate/medicina-preventiva/tot-ceea-ce-trebuie-sa-stii-despre-beneficiile-otetului-de-mere-articol-3920.html
___________________________________________
Obezitate, ingrasare
Cu otetul de mere se fac cele mai simple si mai eficiente tratamente de reglare ponderala. Iata unul dintre ele: se bea in fiecare dimineata, la trezire, pe stomacul gol, un pahar de apa de izvor, in care au fost dizolvate doua lingurite de otet de mere. Apoi, pe parcursul zilei, dupa fiecare masa, vom bea o jumatate de pahar de apa in care am adaugat o lingurita de otet de mere si doua lingurite de miere. Otetul de mere stimuleaza procesele de eliminare din organism (in special tranzitul intestinal) si activeaza anumite lanturi metabolice care favorizeaza slabitul. Daca vreti o cura de slabire forte, folositi-o pe urmatoarea: inainte de fiecare masa, oricat de imbelsugata sau saraca, se inghit doi catei de usturoi pisati impreuna cu o lingura mare de otet de mere si putina apa. Este un preparat nu foarte rafinat ca aroma si cu atat mai putin ca gust, insa efectul merita efortul. Ar mai fi de retinut ca aceasta cura, destul de dura pentru tubul digestiv, nu se face mai mult de sapte zile la rand, urmate de sapte zile de pauza.
Colecistita si alte afectiuni ale bilei
Majoritatea persoanelor care au probleme cu bila ar putea fi scutite de multe necazuri luand 1-2 lingurite de otet de mere cu 10 minute inainte de fiecare masa (20-25 de minute in cazul persoanelor cu un apetit alimentar foarte puternic).
Indigestii frecvente, hipoaciditate
Beti inainte de masa cu 5-10 minute si imediat dupa masa cate un sfert de pahar de apa in care a fost diluata o lingurita de otet. Otetul stimuleaza salivatia, secretia de sucuri gastrice si mareste peristaltismul tubului digestiv.
Inapetenta, anemie, slabiciune corporala la copii
Medicina recomanda in toate aceste cazuri administrarea unei lingurite de otet, combinata cu o lingurita de miere, inainte de fiecare masa (doza va fi redusa la jumatate, in cazul copiilor sub cinci ani). Otetul de mere, pe langa faptul ca stimuleaza pofta de mancare si digestia, ajuta la asimilarea fierului si a altor minerale esentiale din alimente, favorizeaza procesul producerii hematiilor (globulelor rosii), stimuleaza foarte bland sistemul nervos central, inducand o stare de vioiciune si tonus. Suplimentar, pe langa administrarea interna, se fac saptamanal frectii pe tot corpul cu otet de mere, mai ales in cazul copiilor debili, care se imbolnavesc usor.
Migrenele
Mai ales cele care apar ca o consecinta a unor probleme hepato-biliare sau a constipatiei, se trateaza intern cu otet de mere, din care se iau 2 lingurite diluate in putina apa. Extern se fac frictionari ale tamplelor si ale bazei craniului (deasupra cefei) cu otet de mere. O metoda populara care uneori da rezultate surprinzator de rapide este inspirarea vreme de cinci minute a vaporilor de otet de deasupra unui vas umplut cu acest lichid.
http://news.softpedia.com/news/Otetul-de-mere-vindeca-100-de-boli-ro-23425.shtml
___________________________________________
Cura cu otet de mere
Marul este bogat in potasiu, mineral esential pentru functionarea normala a organismului si pentru mentinerea echilibrului osmotic acido- bazic. Otetul de mere retine din aceste fructe toate mineralele: fosfor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, fier, siliciu si potasiu.
Cura cu otet de mere este recomandata in special celor care au lipsa de potasiu in organism. Si, desigur, ne intrebam cum ne putem da seama daca organismul nostru are suficient potasiu.
Semne care indica o eventuala lipsa de potasiu:
- Pierderea vioiciunii gandirii si a memoriei. Hotararile se iau mai greu iar memoria nu mai este buna;
- Suntem mai sensibile la raceala;
- Deseori avem mainile si picioarele reci;
- Preferam hrana calda in locul celei reci;
- Apar foarte des calozitati pe talpile picioarelor si se formeaza bataturi;
- Suntem predispuse la constipatie;
- Uneori nu avem pofta de mancare iar alteori avem senzatia de greata si varsaturi;
- Avem deseori mancarimi ale pielii;
- Pielea este iritata si pot apare cosuri;
- Taieturile si zgarieturile se vindeca greu;
- Pot apare contractii tetanice ale pleoapei sau ale coltului gurii;
- Dintii se cariaza mai usor decat ar trebui;
- Pot apare carcei mai ales la muschii corpului si in special noaptea;
- Adormim greu si ne sculam obositi;
- Noaptea nu avem un somn bun;
- Apar dureri la incheieturi.
Daca aveti o mare parte din aceste simptome, atunci potasiul se gaseste in cantitate insuficienta in organism. Potasiul normalizeaza activitatea celulelor sistemului nervos si mentine, deasemenea, echilibrul potasiu- sodiu in organism. Sporirea cantitatii de sodiu prin ingerarea lui sub forma de sare de bucatarie inseamna scaderea cantitatii de potasiu din interiorul celulelor corpului, avand ca urmare o pierdere de potasiu din organism.
Iata deci ca acest echilibru sodiu- potasiu se poate deregla usor si ne poate influenta starea de sanatate.
Excesul de proteine- carnea si chiar laptele- determina, deasemenea, eliminarea de potasiu.
Pentru cura cu otet de mere se procedeaza astfel:
Dimineata, cand ne sculam, luam doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa sau cu ceai de plante. Lichidul se bea incet, inghititura cu inghititura in timp ce ne imbracam.
Durata unei cure este de 1- 2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna.
Cura cu otet de mere se recomanda nu numai pentru intarirea organismului si in cazul lipsei de potasiu, ci si in cazul mai multor afectiuni cum ar fi: sterilitatea primara, graviditate, sinuzita, intoxicatii alimentare, nevralgie faciala, artrite ale articulatiilor mici de la maini si de la picioare, degenerescenta, ateroscleroza, cistite, pielite, hipercolesterolemie, nevroze, insomnii, oboseala cronica, migrene, ameteli, hipertensiune arteriala, anchiloza incheieturilor, lacrimare la oamenii in varsta, relaxarea si calmarea sistemului nervos, in caz de epidemii, in zona zoster, arsuri, varice, dureri musculare si articulare.
Pentru durerile in gat
Puteti folosi gargara cu o solutie de otet de mere, o lingurita la un pahar cu apa. Din aceasta solutie se ia din ora in ora cate o gura, cu care se face gargara si apoi se inghite. Pe masura ce jena din gat cedeaza, gargarele pot fi facute la intervale mai mari.
Contraindicatii: litiaza renala urica, guta, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, obezitate, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro- duodenal, febra musculara si hipotensiune arteriala.
http://www.sanatateata.com/diete-cure/cura-cu-otet-de-mere.htm
___________________________________________
Alte intrebuintari ale otetului din mere:
- Ca sa opriti sughitul trebuie sa muiati o bucata de zahar in otet de masa, sa-l sfaramati repede in gura si sa-l inghititi.
- Daca aveti febra, aplicati pe picioare o compresa din apa rece cu otet. O bucata de tesatura groasa se inmoaie in solutie, se invelesc gleznele sau laba piciorului si se tin pana ce compresa se incalzeste. Dupa aceasta picioarele se invelesc cu o plapuma calda. Daca temperatura este mare, se foloseste otet curat, fara apa, sau in proportie 1:1.
- Pentru a trata bataturile, trebuie sa se puna in otet coji de ceapa timp de 2 saptamani. Se scot apoi cojile, se pun pe bataturi, se panseaza si se lasa peste noapte. Se repeta procedura cateva nopti la rand, apoi se scot bataturile.
- Compresa pentru vanatai: 1 lingura de otet, apa fiarta. Se inmoaie in aceasta solutie o bucata de tesatura alba si se acopera vanataia, deasupra punand celofan si apoi pansand cu tifon. Cand compresa se usuca, se inmoaie din nou, repetand procedura de cateva ori. Este un procedeu usor si eficient, chiar si la vanatai mari.
- Contra anginei faceti gargara la fiecare ora cu o lingurita de otet de mere la un pahar de apa.
- Contra artritei se bea de 4 ori pe zi cate 1 pahar de apa cu o lingurita de otet din mere timp de 2 saptamani, apoi se face pauza 1 saptamana, si se repeta procedura.
- Contra tusei: se amesteca 3 linguri de otet de mere, 1 lingurita de suc de aloe, 1/2 pahar de miere de albine. De 3-4 ori pe zi se iau cate 2 lingurite inainte de masa.
- La intinderile musculare trebuie sa puneti comprese cu 100 g argila lichida si 4 linguri de otet de mere o data pe zi. Aceasta procedura intareste si oasele.
- Micoza la picioare se trateaza cu ablutiunea locurilor bolnave cu otet de mere.
- Muscaturile si piscaturile de tantari, musculite se ung cu otet de mere.
- Daca aveti dureri de cap, provocate de raceala sau febra, luati o lingura de otet de mere cu terci din 2 cartofi rasi. Solutia se intinde pe o panza sau tifon pus in 4 si se aplica pe frunte. Peste 2-3 ore aplicam o compresa proaspata. - Daca aveti dureri de cap puternice sau v-ati lovit, faceti o compresa cu otet si durerea va trece imediat.
- Daca in organism au aparut viermi intestinali, trebuie sa fierbeti in otet de mere cu sare, urzica tanara taiata marunt, la fel ca varza, si apoi o mancati. Viermii intestinali mor si ies din organism.
- Contra diverselor boli de unghii faceti de 6 ori pe zi comprese din otet de mere, pana la tratarea completa. Se consuma de 3 ori pe zi cate un pahar de apa fiarta cu 2 lingurite de otet si 2 lingurite de miere de
albine.
- Contra poliartritei si pintenului osos: intr-un pahar de otet se pune un ou crud, 100 g slanina de porc taiata marunt (nesarata), se amesteca bine, se lasa timp de 10 zile la intuneric. Locul bolnav il opariti si puneti pe el un tampon de vata uns cu unguentul obtinut timp de 4-5 ore, 4-5 zile la rand. Daca va arde nu continuati tratamentul.
- Contra radiculitei: 1 pahar de otet, 1 pahar de apa, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de bicarbonat de sodiu se amesteca, se lasa 5 zile. Se fac frectii seara inainte de culcare cu solutia obtinuta, apoi se freaca locul cu o bucata de tesatura din lana.
- Daca vi se ridica brusc tensiunea, inveliti timp de cateva minute o laba a piciorului cu o carpa inmuiata in otet. Se apasa cu degetul mijlociu al mainii drepte pe tragusul urechii astfel incat sa auziti pulsul, si numarati pana la 7. Tensiunea se normalizeaza.
- Daca va sangereaza gingiile, luati 2 linguri de scrum din maiul pamantului, 1 lingura din scrum de vita de vie, amestecati-le bine. O lingurita din amestec se pune in 100 ml apa cu 100 ml otet, si se fierb 5 minute. Se strecoara prin tifon cu vata. Se adauga 1 lingura de sare. Se clateste gura de 5 ori pe zi timp de 3 minute. Procedura dureaza 3 zile, apoi faceti o pauza de 5 zile si repetati.
- Pentru restabilirea culorii parului carunt: se usuca frunze si radacini de patlagina. Se pun 50 g la 0,5 1 otet si 0,5 1 apa, se fierb 30 minute, se raceste si se strecoara . Se frectioneaza pielea capului in fiecare seara timp de cateva zile.
- Tusea se trateaza cu un amestec din 1 pahar de miere de albine si 6 linguri de otet din miere. Se bea cate 1 lingura dimineata si seara. Cand incepeti sa tusiti beti cateva inghitituri de apa cu otet de mere.
- Mialgia lombara - frecati spatele cu otet si apa calda 1:1. Pe bolnav il puneti pe partea stanga a corpului, inmuiati un servet in solutie, scurgeti usor, frecati rapid si atent spatele bolnavului, incepand cu umarul stang si apoi jos pana la coapsa; inmuiati servetul din nou si frecati apoi de la gat pe lungimea coloanei vertebrale, apoi de la umarul drept pana la coapsa. Culcati bolnavul pe spate si il inveliti intr-o plapuma calda. Peste o ora repetati frectiile, incalzind putin solutia, in loc de frectii puteti face o compresa din otet cu apa calda de 3 ori la fiecare ora. Se asterne pe pat un celofan, deasupra se pune o plapuma stransa in doua. Se ia un cearceaf sau alta tesatura, se strange in patru, ca sa ajunga pe toata spinarea. Tesatura se inmoaie in solutie calda si se scurge usor, se pune pe plapuma. Bolnavul dezbracat se culca pe compresa si se inveleste cald.
- Gripa cu temperatura mare: se fac 5 frectii cu apa rece pe tot corpul cate 2-3 minute la fiecare 30 minute. Dupa fiecare frectie va culcati in pat si va inveliti; a 6-a si a 7-a frectie se face cu o solutie din apa si otet 1:1. in pauza se bea ceai din lastari de zmeura. Nu se recomanda sa mancati. Se consuma cat mai multe lichide. E bine sa beti apa cu lamaie sau ceai de coacaze.
- Dureri in articulatii provocate de saruri. Se ia paine neagra proaspata, se pune intr-un vas, se toarna o lingura de otet si una de apa calda. Se amesteca cu painea si se face o turta. Pe timpul noptii puneti turta pe articulatia bolnava, deasupra puneti celofan, legati cu un fular de lana astfel ca sa nu cada toata noaptea. Se urmeaza Tratamentul timp de 25-30 zile. Daca pielea se inroseste, dimineata o clatiti cu apa si o ungeti cu crema.
- Bronsita cronica: Se inmoaie o bucata de tesatura din lana in solutie din otet, ulei vegetal si camfor. Se pune pe timpul noptii pe piept. Pe spate se aplica o compresa din hrean dat prin razatoare.
- Contra guturaiului. inmuiati 2 degete in otet din mere frecati putin lateralele nasului de sus in jos. Cand degetele se vor usca inmuiati un deget in otet si ungeti narile pe dinauntru.
- Persoanelor cu inima bolnava li se recomanda sa bea otet fiert cu usturoi si miere de albine. Aceasta solutie curata arterele de grasimile depuse si intareste muschiul cordului.
- Cu otet din mere se poate trata herpesul tonsurant la animale, daca il ungeti de 6 ori pe zi. Daca de aceasta boala se molipseste copilul ce s-a jucat cu animalul bolnav trebuie sa punem vata pe un chibrit si sa ungem de 5-6 ori pe zi locul bolnav, si 2-3 mm in jur, cu otet din mere.
- Cei care doresc sa slabeasca, pot folosi o astfel de reteta. in timpul fiecarei mese se bea (prima luna) 1 pahar cu apa si 1 lingurita de otet din mere, apoi cate 2 lingurite de otet la 1 pahar de apa (in a doua luna). Pe zi trebuie sa se consume 3 pahare. Nu se recomanda sa mancati dulciuri si paine alba.
- E bine sa udati florile cu apa cu otet, 1-2 linguri la o caldare.
- Otetul din mere se intrebuinteaza la tratarea menstruatiei abundente (menoragie) ce apare la femeile cu boli ginecologice. in fiecare dimineata, pe parcursul ciclului menstrual trebuie sa se bea cate un pahar de apa cu 1-2 linguri de otet si indulcit cu miere de albine. Consumarea regulata a otetului poate schimba termenul de incepere a ciclului, de aceea, inainte de ciclu cu 4 zile, incetati sa consumati otet.
- Daca la femei apare leucoree, se pun in 2 litri de apa calda 3 linguri de otet din mere si se fac spalaturi in fiecare zi, pana ce leucoreea dispare. Apoi spalaturile se fac o data pe saptamana pentru profilaxie.
- Persoanelor la care apare des hemoragie la nas li se recomanda sa bea otet din mere dizolvat in apa. Sangele se poate opri cu tampoane de vata inmuiate in otet si puse in nas.
- Cei care sufera de transpiratie abundenta noaptea, inainte de culcare pot sterge tot corpul cu otet din mere. Aceasta procedura trateaza si pruritul cutanat.
- La arsuri de gradul I si II (dar nici intr-un caz la III si IV !) trebuie spalata pielea cu otet dizolvat in apa, daca arsura nu este prea mare, ea se poate spala cu otet curat. Aceasta procedura amelioreaza durerea si dezinfecteaza. Arsura de soare se spala cu otet diluat cu apa si se acopera cu un servetel inmuiat in aceeasi solutie.
- Daca aveti edem la picioare, va va ajuta o baie calda. Turnati in cada apa cea. 30 cm, adaugati 3-4 pahare de otet din mere. Umblati incet prin cada, miscati picioarele, pana veti simti ca picioarele s-au odihnit. Nu stergeti picioarele, lasati-le sa se usuce de la sine. Daca aveti dureri puternice inveliti picioarele cu servetele inmuiate in otet.
- Multi oameni sufera de varicoza. Se toarna otet din mere pe palme si se freaca picioarele de jos in sus dimineata si seara, in fiecare zi, timp de 1-2 luni, sau se invelesc picioarele cu servetele inmuiate in otet, apoi se leaga cu un stergar si se sta in pat sau in fotoliu, cu picioarele ridicate, timp de 30 minute. in timpul acestui Tratament trebuie sa beti, de 2 ori pe zi, un pahar de apa cu 2 lingurite de otet din mere.
- Cu otet din mere se pot trata hemoroizii daca la fiecare 2 ore, se aplica pe ei un tampon de vata inmuiat in otet din mere, iar dimineata se bea apa cu otet si miere de albine.
Daca ati hotarat sa folositi otet din mere pentru Tratament, va trebui sa-1 preparati singuri, deoarece otetul cumparat din magazin nu este bun pentru scopul propus, el fiind preparat pe cale chimica sau din coaja de mere si deseuri. Dupa prelucrarea chimica si termica in el raman foarte putine vitamine si microelemente.
Preparare otet de mere (reteta 1)
Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Merele se dau prin razatoare cu tot cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla (5-10 litri). La un kg de mere se toarna 1 1 litri de apa incalzita pana la 60-65° C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci atunci punem numai 70-80 g zahar Ia 1 kg de mere. Adaugam 10 g de drojdie la fiecare litru de apa. Borcanul se pune intr-un loc cald si intunecos timp de 10-14 zile si, de 2-3 ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta merele se strecoara prin tifon pus in 3-4, otetul se toarna in borcan, lasand 5-7 cm pana la gura borcanului, se acopera cu tifon si se lasa inca 2 saptamani. Cand otetul este gata el se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece. Un astfel de otet este un leac unicat.
http://www.boli-medicina.com/tratamente/sanatoase/alimente/OTET-DE-MASA-SI-OTETUL-DIN-MERE-BM-COM.php
___________________________________________
Oţetul de mere şi potasiul din organism
Organismul se dezvoltă bine şi îşi păstrează vitalitatea datorită existenţei potasiului în organism. Din acest motiv, este necesar sa-i asigurăm organismului, pe lîngă celelalte minerale necesare, cantitatea de potasiu de care are nevoie. Se poate observa că unii dintre copiii mici au tendinţa să mănînce pămînt, deoarece le lipseşte potasiul. Caii şi vacile rod lemn din acelaşi motiv, plantele nu mai cresc şi nu mai înfloresc dacă pămîntul în care cresc este sărac în potasiu, vacile dau naştere la viţei slabi şi bolnăvicioşi dacă iarba pe care o pasc este săracă în potasiu.
Toate acestea sînt manifestări ale lipsei de potasiu în organism. Dacă se suplineşte cantitatea de potasiu necesară organismului, toate aceste manifestări devin mai puţin violente. Şi acest lucru se face adăugînd în hrană oţet de mere. Dacă la hrana vacilor gestante se adaugă 60 ml de oţet de mere, de 2 ori/zi, o anumită cantitate de făină obţinută din alge şi cîteva picături de iod, acestea vor avea viţei vioi şi sănătoşi. O alimentaţie bogată în potasiu duce la o creştere sănătoasă şi la o vitalitate sporită. Alimentaţia trebuie să fie compusă şi din fructe, legume crude, miere şi oţet de mere.
Odată cu înaintarea în vîrstă, este recomandat să se facă adaos de potasiu în mod regulat. Se poate constata că, dacă i se administrează unui bolnav de artrită pînă la 10 linguriţe de oţet de mere la fiecare masă, durerile dispar şi încheieturile lor îşi recapătă mobilitatea. Oţetul de mere face minuni în caz de disfuncţii ale digestiei, greaţă şi chiar la apariţia unor simptome de otrăvire cu alimente alterate.
Dacă vă vine greu să beţi un pahar întreg de apă în care s-a amestecat o linguriţă de oţet de mere, puteţi să beţi această cantitate luînd cîte o linguriţă de amestec la fiecare 5 minute. Paharul de amestec va fi băut atunci în 4 ore. După aceea, se vor amesteca 2 linguriţe de oţet de mere şi un pahar cu apă. Amestecul va fi băut luînd cîte o linguriţă la 15 minute. Fiecare persoană îşi poate individualiza cantitatea şi frecvenţa cu care se va consuma oţetul de mere.
Este recomandat să se utilizeze, mai ales, oţetul de mere cu miere, care este de găsit în magazinele Apicola şi în cele cu produse naturiste. (C.I.)
http://www.evenimentul.ro/articol/otetul-de-mere-si.html
___________________________________________
Preparare otet de mere (reteta 2)
Pentru preparerea otetului de mere, acestea se spala, se înlatura partile putrede sau viermanoase, dupa care se strivesc sau se rad pe razatoarea mare, folosindu-se si cotorul. Merele crude astfel strivite se pun într-un vas potrivit cantitatii de mere de care dispunem. Peste acest terci se toarna apa calda, care în prealabil a fost fiarta (0,5 l apa la 0,4 kg terci mere). Pentru prepararea otetului de mere destinat consumului uman, se adauga pentru fiecare litru de apa 100 g miere (sau 100 g zahar).
De asemenea, pentru a grabi fermentatia acetica a otetului de mere pe lânga miere de albine sau zahar, se mai adauga la fiecare litru de apa 10 g drojdie de bere si 20 g pâine neagra uscata. Vasul se pastreaza descoperit într-o camera cu temperatura de 20 °C - 30 °C. Pentru ca procesul de otetire sa decurga în bune conditiuni, vasele nu trebuie expuse la lumina soarelui, ci trebuie sa fie asezate la întuneric, întrucât razele ultraviolete împiedica fermentarea.
Pentru prima faza de fermentare a otetului de mere, vasul se tine la cald timp de 10 zile (temperatura 20C-30 C) terciul de mere amestecându-se cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi, dupa care se pune într-un saculet de pânza rara si se strecoara prin presare. Sucul obtinut se strecoara din nou prin tifon.
Pentru a doua faza a fermentatiei otetului de mere se procedeaza în continuare astfel: Se leaga borcanul la gura cu tifon si se pastreaza la caldura pentru continuarea fermentatiei. Fermentatia s-a terminat când lichidul se linisteste si se limpezeste. In functie de pregatirea corespunzatoare a sucului, a temperaturii, otetul de mere va fi gata în 40-60 zile.
Sticlele vor fi astupate, ceruite si se pastreaza la loc racoros. Ing. Ratiu Teodor CLCA Tîrnova
 http://livada-dima.50webs.com/pomicultura/livada/placinta-prajitura-otet-mere/placinta-prajitura-otet-mere.html
___________________________________________
Sursele (link-urile) pentru acest articol sunt trecute succesiv, in finalul fiecarui paragraf, functie de adresele de unde au fost copiate.

  

CORPUL TAU TRIMITE MESAJE!

 Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci... Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.
Doza zilnica recomandata
Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.
Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:
Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).
Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.
Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).
Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.
Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.
Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.
Deformarea unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.
Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.
Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.
Alta parere despre sare, zahar si grasimi
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări.
De ce ?
Sarea lor era fără iod!
Fără iod in alimentaţie e jale!
“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii!
Mesajul e mai actual ca niciodată !
Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ !
Dar au modificat-o!
… Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !
« Ăsta » avertisment medical!
Nu Petre Ispirescu!
Să  luăm cuvânt cu cuvânt!
Exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi…
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi?
Că nu suntem la fel!
Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său!
Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină!
Şi diferă şi RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange!
Unii au predominant Cuprul*(-) alţii –cei mai multi- Fierul (+)!
Sarea!
Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură!
Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!!
Hmm!
Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume!
La muncă şi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?
Nu e mai periculos?
Ba da!
Dar aduce profituri imense, accize şi taxe!
La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem!
Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi!
Amintiti-va ce face medicul prima data in spital?
Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot.
Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate!
Ar declanşa alergii!
Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei!
Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala!
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)*!!!
Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile  naturale!
Şi  evoluţia dv. genetică!
Grăsimile?!
Să vedem ce spun studiile!
Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului  imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497) .
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele!
Să le coboare la 200!
Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi » şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc!…
Între « ştiinţa» unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales Intuiţia !
Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte!
Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?
Şi cu cojocul de 40 de kilograme?
VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu