Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 8 aprilie 2012

Noua medicina Germanica


Doctorul Hamer spune că Noua Medicină Germanică este un dar dumnezeiesc. Trebuie să ne întoarcem la ceea ce vroia natura, la sensul biologic. Nu e raţional să vindecăm noi tumoarea, aceasta se vindecă de la sine. Trebuie să reînvăţăm aceste reguli vechi, biologice ale naturii.
Medicina ştiinţifică se bazează pe 5.ooo de ipoteze. În Noua Medicină Germanică nu există nici o ipoteză. Este o medicină a libertăţii. Nu va mai trebui să avem frică de nici o boală. Boala este jumătate a unui program biologic raţional.
În Noua Medicină Germanică se porneşte de la originea, cauza bolilor. Cauza bolilor care se nasc prin ele însele – cancer, alergii, psihoze – este şocul emoţional.
Acest şoc emoţional are trei criterii: e foarte acut, dramatic, te priveşte direct pe tine, e perceput în mod izolat – în acel moment nu ai putut să-l exteriorizezi. Erai complet nepregătit şi nu ai rezolvare în acel moment. Nu e valabilă pentru otrăviri, răniri, malnutriţie. Ex.: scorbut.
Împreună cu acest conflict organismul trece pe stres continuu. Intuitiv, instinctiv ne adunăm toate forţele pentru a trece peste acest conflict: mâini reci, lipsa poftei de mâncare, insomnii.
Sunt 3 grupe de programe speciale:
  1. În faza activă există majorarea de celule – tumoare.
  2. În altă fază scade numărul de celule – necroze, ulceraţii.
  3. Încetează funcţionarea organelor.
Faza activă îl ajută să rezolve această problemă. Cu rezolvarea conflictelor se stopează tumoare, necroza, încetarea funcţionării organelor.
Cu rezolvarea conflictului se opreşte cancerul. Creierul nostru trimite microbii la luptă. În faza de refacere avem mâini calde, până la febră şi microbii îndepărtează tumoarea, cu tuberculoză, găuresc şi distrug această umflătură. La sfârşitul fazei de vindecare sunt ca nou.
Cu cunoştinţele despre cauzele bolii ajungem la terapia originală. Dacă rezolvi problema, corpul e forţat să treacă pe faza de însănătoşire.
În Noua Medicină Germanică e vorba de cauza originară a bolii şi terapia originară.
E posibil ca pacientul să nu poată să-şi rezolve conflictul şi tumoarea creşte şi apasă pe organe vitale. Trebuie intervenit chirurgical pentru a-l menţine în viaţă. Chiar şi în faza de vindecare e necesar a se introduce un tub pentru a se scurge lichidele din interior. În embolia pulmonară se foloseşte un medicament anticoagulant, pe perioada crizei, nu pe toată durata vieţii. Avem nevoie şi de medicină de urgenţă, de operaţii, de aparate de diagnosticare.
Mai avem nevoie de înţelegerea pacientului. Conflictul biologic e cauza bolilor care se nasc din ele însele. Conflictul biologic e doar un moment.
Ex.: Diabet de 15 ani. Care a fost momentul care a declanşat conflictul biologic? Cauza: - la bărbaţi – conflictul de a te împotrivi la ceva; - la femei – acel sentiment feminin de frică, scârbă. Momentul conflictului trebuie găsit. Asta e cauza. Atunci când găsim momentul, ştim şi ce avem de făcut. Dacă nu-l găsim, nu avem ce face.
În faza de însănătoşire. Ex: cancerul pulmonar va fi descompus tuberculos. În faza activă s-a mărit tumoarea, cu rezolvarea conflictului se stopează şi în faza de rezolvare creierul trimite microbii şi tumoarea e descompusă. Acea gaură din plămâni se poate rupe. Pacientul trebuie să se îngrijească singur în faza de vindecare – acum avem TBC-ul pulmonar. În jurul anilor 1900 TBC era foarte răspândit, era contagios – „boala oamenilor săraci”. Bogaţii supravieţuiau. La TBC boala pierde multe proteine şi trebuie completat prin alimentaţie.
Pacientul trebuie să se comporte în mod inteligent, să îşi piardă frica. NU EXISTĂ METASTAZE, nu în sensul explicat de medicina clasică.
METASTAZA E UN CONFLICT ULTERIOR AL UNUI ALT CONFLICT, PROVOCAT DE UN FOCAR HAMER DIN CREIER. METASTAZA E FRICA DE MOARTE – un alt conflict. Trebuie să îi luăm pacientului această frică. Într-un timp scurt e aproape imposibil. E vorba şi de cum funcţionează corpul nostru. Asta ar trebui învăţat la şcoală.

AVEM 5 LEGI BIOLOGICE ALE NATURII.

La majoritatea programelor, în primele zile avem deja primele programe. Dacă la nivel de organ pot să-mi traduc ce se întâmplă, pot să recunosc cele 3 criterii (în faza activă – acut şi dramatic, îl trăiesc izolat şi m-a prins pe picior greşit), am imaginea conflictului proaspăt în memorie. Dacă ştiu de ce, ştiu şi ce am de făcut. Pot să mă ajut singur, pot să minimalizez mărimea conflictului şi să grăbesc perioada de vindecare. ÎNTRE MINE ŞI SĂNĂTATEA MEA NU STĂ NICI MEDICUL, NICI MEDICAMENTELE.
În momentul în care rezolv problema, corpul meu singur acţionează. NUMAI EU SINGUR MĂ POT VINDECA. De asta Noua Medicină Germanică (NMG) e medicina libertăţii. Terapeutul e un ajutor, un prieten. Trebuie să trecem de la a fi trataţi, la a trata. La conflictul meu nu a fost nimeni prezent, nimeni nu îmi poate trata viaţa, nimeni nu mă poate vindeca. Această răspundere trebuie să o preia pacientul, cu conştiinţă de sine, să se comporte în mod inteligent. Prin înţelegere trebuie să scape de frică. Prin înţelegere trebuie rezolvată problema. E nevoie de faza activă pentru a rezolva conflictul şi faza de însănătoşire pentru a vă vindeca. Veţi fi şef al propriilor probleme, cu timpul veţi putea să vă probaţi pe propriul corp una sau alta din soluţii. Veţi şti care a fost conflictul, soluţia, cum v-aţi simţit în faza activă, în faza de însănătoşire. Cu timpul va deveni ştiinţă.
CEL MAI PERICULOS LA UN CANCER E FRICA DE MOARTE.
FACEŢI-VĂ UN HOBBY DIN NOUA MEDICINA GERMANICĂ. Cu cât mai bine înţelegeţi, cu atât mai bine o puteţi explica altora.
Ex: durere de şold – nu ai putut să te impui în faţa partenerului.
Fiecare mamă ar trebui să ştie cum funcţionează copilul ei.
CUVINTELE POT SĂ VINDECE, DAR ŞI SĂ UCIDĂ. CU NMG DEVII ŞEF AL PROPRIILOR PROBLEME ORIGINARE.
COMPASUL HAMER – PSIHIC, CREIER ŞI NIVELUL ORGANELOR.
Tot ce se dezvoltă cronic merge pe şine, căi. Calea nu e altceva decât o „alergie”. Alergie la polen sau alergie la conflictul cu soacra. Calea e aceeaşi. Diabetul e un program rămas în suspensie, dermatita – conflict de despărţire, faze în aşteptare.
La vindecarea în aşteptare avem simptomele fazei de vindecare, care se întinde pe ani. Cauza aici e şina. La conflictul în derulare nu poţi ieşi de pe şină şi la vindecarea în aşteptare din când în când ajung pe şină.
Să vedem ce iniţiază cancerul. Există substanţe care provoacă cancerul? Dacă există, acest principiu nu mai e valabil. Cu 3 argumente poţi să îl pui la punct pe orice oncolog.
Arta terapeutului constă în a da un sfat bun. Trebuie să se transpună în mintea unui copil sau a unei femei înşelate sau a unui tip care a dat faliment. Orice se poate învăţa. CE NU SE POATE ÎNVĂŢA ESTE ÎNŢELEPCIUNEA.
CONSTELAŢIA – focare Hamer stânga/dreapta active. Aici se opreşte maturizarea emoţională. Poţi absolvi studii universitare, dar să rămâi copilăros.
Citind o tomografie, pui un diagnostic şi prin asta ai deja o responsabilitate.
În mod principial, fiecare corp are un sistem nervos ordonat: vorbire, mişcare şi dezordonat (vegetativ): bătăile inimii, mişcările inimii. Nu putem conştient să ordonăm aceste din urmă lucruri.
Acest sistem nervos vegetativ are 2 părţi: - o parte a stresului (simpatic) şi una a liniştii (parasimpatic). Începe de la măduva spinării şi aprovizionează cu nervi diferite organe şi astfel corpul nostru poate să comute de la stres la linişte şi invers.
În faza de stres, creierul trimite semnale la inimă. În faza vagotonă, toată energia e în tractul digestiv şi inima trece în faza de odihnă.
Compas Hamer – sistem digestiv coordonator în care ne putem găsi în orice moment. Pe axa x – timpul, pe axa y – intensitatea stresului. Sub axa x – faza de linişte.
Individul este o unitate între psihic şi organe.
La un singur conflict poţi avea de-a face cu 2-3 programe speciale. Dacă se ajunge la un conflict, întotdeauna în acelaşi timp pe cele 3 nivele se ajunge.
În NMG avem 3 punct. Folosim psihicul pacientului. Nu era nimeni prezent la conflictul său, numai el singur poate spune despre ce e vorba. Folosim nivelul creierului, cu computer tomograf şi folosim şi nivelul organelor, cu radiografii, analize etc. Medicina clasică e doar pentru aşa ceva.
Aceste 3 nivele (psihic, creier, organe), întotdeauna sunt sincrone. Dacă cunosc un nivel, pot să trag concluzii şi asupra celorlalte. Dacă cunosc organul – diabetul – e în faza activă a unui conflict de împotrivire. Dacă putem traduce aceste programe putem acţiona cauzal. „Această problemă trebuie rezolvată” şi putem menţine în limite conflictul.
Ex: Tinitus – ţiuitul urechilor – faza activă a unui conflict de auz, observat relativ repede. Acest „aproape accident de maşină” e proaspăt în memorie.
UN CONFLICT ATUNCI E REZOLVAT CÂND NU SE MAI POATE PRODUCE. Dacă ştiţi cauza, puteţi saluta aceste şine. Şina e un sistem de avertizare din timp. Dar de fiecare dată când treceţi strada sunteţi în conflict activ – „s-ar putea să se întâmple din nou”. Puteţi să vă ajutaţi singuri, asigurându-vă din timp când treceţi strada. Aveţi şansa să acţionaţi cauzal.
A GĂSI CONFLICTUL NU E UŞOR. Dacă e un conflict de 15 ani, e foarte greu. Acest moment al conflictului, cu şina lui, acesta trebuie descoperit, şi apoi mă gândesc ce să fac.
Sănătatea perfectă reprezintă un ritm normal zi-noapte. Ziua – simpaticotonie – stres, lucru, gânduri, extremităţi mai reci, noaptea – vagotonie – corpul se odihneşte, energia proaspătă, extremităţi calde, vase dilatate. La nivel psihic – nu avem nici o formă de gândire impusă.
În faza activă a conflictului suntem obligaţi să gândim, psihicul caută o soluţie.
La nivelul creierului nu avem nici un focar Hamer şi de tip edemic – nici un cerc concentric. La nivelul organelor nu avem nicăieri plus sau minus de celule sau funcţionare defectuoasă.
Embrionul în corpul mamei trăieşte o transformare completă. Ontogeneza e o recapitulare a filogenezei, a dezvoltării speciei. Privesc înapoi în istoria dezvoltării embrionare şi pot spune că străbunul nostru a fost o formă inelară, avea o gură arhaică şi pe acolo trebuia să se hrănească şi să elimine deşeurile. Animalul trăia în mare. Anemonele marine şi azi arată la fel.
Partea stângă/dreaptă a corpului. În prima coloană a boala – programul special. A doua coloană – cauza, conţinutul conflictului, a treia coloană – localizarea în creier a focarului Hamer, a patra coloană – descrierea simptomelor fazei active, faza rece, a cincea coloană – simptomele fazei calde de vindecare.
Dr. Hamer a sortat conflictele în funcţie de cele 3 straturi embrionare (ţesut embrionar). Avem 3 tipuri de celule din care s-a născut corpul nostru: - strat embrionar intern – ţesut al organelor: aparat digestiv, prostata, glanda tiroidă, glandele lacrimare, salivare, plămânii, ficatul – toate sunt ţesuturi embrionare endodermice.
- stratul exterior este epiteliul – ţesut solid, ţesut epitelial plat. Toată zona interioară a gurii, smalţul dinţilor, bronhiile au un asemenea ţesut. Tuburile fierii – căile biliare, toată zona urinară – tractul urinar, vezica urinară.
- mezodermul – strat embrionar mijlociu are un strat vechi şi unul nou. Ţesut asemănător cu cel glandular. Foiţele de învelire a organelor. O parte nouă a ţesuturilor conjunctive. Aparatul locomotor – oase, articulaţii, musculatură, tendoane, ţesut adipos.
Trebuie privite din punctul lor de vedere temporar de dezvoltare pentru a putea înţelege medicina. Rezultă o bio-logică.
De la strămoşul nostru am moştenit aparatul digestiv. S-a produs o ruptură când am trecut la mersul în picioare. De la strămoş am moştenit şi creierul. Am preluat şi potenţialele conflicte. Strămoşul avea „conflictul de îmbucătură”. Am fost prea încet ca să prind îmbucătura – acut, intens, în solitudine, prins pe picior greşit. Acest conflict generează focarul Hamer în releul creierului pentru tiroida de pe partea dreaptă. În faza activă a conflictului, la nivelul organului avem o proliferare de celule. Se produc mai mulţi hormoni ai tiroidei – hiperfuncţie a tiroidei. Pacientul poate lucra 3 săptămâni fără să doarmă şi prin asta pune mâna pe îmbucătură şi aşa conflictul se rezolvă. Proliferarea de celule se opreşte şi intră în faza de vindecare.
Conţinutul conflictului trece pe lângă înţelegerea noastră. Focalizarea în creier şi îmbolnăvirea organului se petrec toate în acelaşi moment. Începe un program biologic raţional care îl ajută să rezolve problema.
  • LA ŢESUT BIOLOGIC GLANDULAR AVEM ÎNTOTDEAUNA PROLIFERARE DE CELULE. Momentul conflictiv e cauza – de aici începe terapia naturii. Am fost prea încet, devin mai rapid.
LA TRUNCHIUL CEREBRAL ÎNTOTDEAUNA E VORBA DE ÎMBUCĂTURĂ SAU DE SUPĂRARE – care mă roade la stomac. Avem şi exprimări care lovesc direct la ţintă. Cu cuvintele pacientului ajungi la ţintă.
Ţesuturi glandulare – îmbucătura înghiţită e prea mare, nedigerabilă. „Nu pot digera aşa ceva”. Focarul Hamer în creier – proliferare de celule în stomac – cancer stomacal pentru a putea digera îmbucătura nedigerabilă. Dacă îmbucătura reuşeşte să treacă, conflictul e rezolvat şi intră în perioada de vindecare. Proliferarea de celule – mai multe sucuri gastrice.
Conceptul de „îmbucătură” e în sens simbolic. Ex: moştenirea pe care vreau să o primesc. Nu pot să „diger” casa, câtă vreme bunicul are dreptul să locuiască în casa moştenită.
Natura ne-a dat programe vechi de milioane de ani. Noi azi asociem ceea ce pentru animal era îmbucătura de aliment – poate fi casa, moştenirea sau femeia drăguţă.
  • TOT TRACTUL DIGESTIV ARE CA ŞI CONFLICT SUPĂRAREA.
În faza activă – plus de celule, activitate crescută. Acesta e sensul biologic.
Animalul cucereşte uscatul. Are nevoie de organe suplimentare – piele – creierul mic, cerebelul.
  • CEEA CE LA ŢESUTURILE GLANDULARE ERA ÎMBUCĂTURA, SUPĂRAREA, ACUM E ATACUL.
Focarul Hamer în cerebel, acest releu ne dirijează acum spre peritoneu. În faza activă – plus de celule – tumoare plată, un mezoteliom. Zidul către înafară devine din ce în ce mai gros, pentru a putea rezista atacului. Oprindu-se atacul, se opreşte proliferarea celulelor şi se trece la perioada de vindecare.
Ex.: -medicul spune că trebuie operaţie. Începe faza activă a conflictului – cancer la pancreas. După operaţie – faza de vindecare, se opreşte proliferarea celulelor şi activitatea mai intensă. Şi aici natura ajută imediat.
Exemplu pentru dermă – stratul mijlociu al pielii: - la cancerul de piele, la melanom, cuperoză, herpes – Zona Zoster, acnee, lepră sau ciumă sau ciuperca piciorului şi transpiraţia piciorului. Cauza e întotdeauna MURDĂRIREA SAU DEFORMAREA, RĂNIREA INTEGRITĂŢII MELE. Poate fi şi verbală. Ex: cineva strigă după mine „ticălosule!”. Mă loveşte în spate – melanom la spate. Ex: ciuperca piciorului – murdărirea –tuberculoza pielii – există o şină care provoacă recidive. Mă duc la ştrand şi văd pe unul cu ciuperca piciorului. Mă gândesc pe unde a călcat şi mă simt murdar la picioare. Conflict – pielea se îngroaşă – se ajunge pe şină – ştrandul şi derma proliferează celulele. Părăsesc ştrandul, sunt în siguranţă – faza de vindecare. Proliferarea celulelor e descompusă prin tuberculoză – ciuperca piciorului. Rezolvarea: 1. evitarea şinei. Nu mai merg la ştrand. 2. să înţeleg că nu există nici o ciupercă contagioasă, pentru că microbii lucrează doar în faza de vindecare, nu există nici o infectare. Există un conflict la ştrand. Dacă învăţ să înţeleg asta, dispare ciuperca piciorului. Trebuie să înţeleg că eu nu pot să iau boala. Trebuie ştiinţă prin experienţă. Din credinţă poţi cădea uşor.

  • FUNCŢIONAREA SISTEMULUI NERVOS VEGETATIV – ZONA CREIERULUI MARE.
Programele fac în faza activă diminuare de celule.
Creierul mic + trunchiul cerebral = creierul vechi – ţesuturile glandulare – fac în faza activă majorare de celule. Scoarţa cerebrală, materia cenuşie, creierul mare = creierul nou – toate fac diminuare de celule.
La ţesuturile conjunctive – necroză (ca găurile în caşcaval), la epiteliul în plăci – ulcer – ulceraţie.
La un conflict de despărţire scoarţa ulcerează – crăpături, plăgi.
La autoevaluare – un om cu o evaluare normală are un mers drept. Un om cu o autoevaluare scăzută are probleme cu aparatul osos – scolioză, artrită, cancer de oase. Dacă în natură nu poţi rezolva un conflict de devalorizare, găurile din oase devin tot mai mari. Atunci se rupe osul sau/şi tendonul şi nu te mai poţi mişca. Dacă pot rezolva diminuarea, atunci umflătura dispare. Această inflamaţie merge până la criză. După criză se reduce. La sfârşitul perioadei de vindecare osul va fi mai puternic decât înainte, tendonul va fi mai gros decât înainte. Asta e ca la o fractură a unui os, pentru a nu se mai rupe atât de uşor.
La această grupă natura nu ajută chiar imediat. Abia la sfârşitul perioadei de vindecare intră în funcţiune sensul biologic, dar pe durata întregii vieţi. Este aşa-zisa „grupă de lux”. Natura îşi permite luxul să nu intervină imediat.
  • CEL MAI PUTERNIC SENTIMENT DE DEPRECIERE E LA RUPEREA OASELOR. Mai uşor e la articulaţii şi la ţesuturile grase.
SCOARŢA CEREBRALĂ – partea cea mai tânără şi mai complexă. Dirijează, conduce epiteliul în plăci.
ZONELE DE TERITORIALITATE – pe partea dreaptă – zona masculină; - pe partea stângă – zona feminină.
În această fază a dezvoltării animalul trebuie să se organizeze (în haită). Astfel poate exista cu succes şi trebuie realizată o structură, o ierarhie. Trebuie să existe o structură de comandă. E nevoie de un şef şi mai mulţi colaboratori. În natură numai cel mai puternic are voie să-şi transmită genele.
Pierderea teritoriului – în releul inimii e un focar Hamer – controlează arterele coronariene, care aduc sângele la muşchiul inimii. Aceste vase sunt stratificate pe interior. Acest epiteliu ulcerează. Diametrul vasului se măreşte. Primesc mai mult sânge, oxigen la muşchiul inimii. Un randament al inimii mai bun, pentru că trebuie alungat rivalul de pe teritoriul meu.
Intensifică funcţiile organului. Natura poate totul. Şi prin mărire şi prin diminuarea numărului de celule îmbunătăţeşte activitatea. Natura acţionează imediat. Dacă scap de rival, scap de conflictul de pierdere de teritorialitate, opresc ulceraţia şi intru în perioada de vindecare. Bărbatul e vânător iar femeia are teritoriul ei interior, cuibul. Ea creşte copiii, adună.
Lupta pentru teritoriu – cel mai puternic îl învinge pe cel mai slab. Ex: fratele mai mare îl ia pe fratele mai mic sub aripa protectoare până e în stare să meargă singur. Astfel, ordinea în familie e stabilită. Cel mai în vârstă e şeful, cel mai tânăr are un conflict de teritorialitate şi nu îl poate rezolva. Dacă nu putem rezolva conflictul, după un timp renunţăm şi astfel diminuăm conflictul. Această resemnare include partea dreaptă, masculină. I se ia bărbatului comportamentul de teritorialitate. Partea stângă, feminină, e liberă. Omul e castrat cerebral şi probabil homosexual. El are o fixaţie pe şef, cel care l-a ţinut jos.
La psihoze acest releu cerebral controlează orgasmul şi libidoul lui e foarte jos. Nu-l interesează femeile, dar pentru şeful lui face orice. Aşa funcţionează haita. Un câine castrat cerebral merge cu coada jos, când urinează nu mai ridică piciorul.
Homosexualitatea are în mod natural de a face cu un conflict. Ea nu se poate moşteni. Încearcă să se reproducă, dar nu funcţionează.
Ceea ce reprezintă teritoriul pentru bărbat este pentru femeie copilul mic. Ceea ce deosebeşte pe femeie de bărbat, opusul, este conflictul sexual de a nu fi măritată, de a nu putea rămâne însărcinată. Atunci când bărbatul îi spune „eu de la tine nu vreau un copil”. Sau atunci când soţia îl prinde în flagrant pe soţul ei – „de ce se culcă cu ea şi nu cu mine”. Sau un viol. FRUSTRARE DE SEXUALITATE.
CONFLICTUL TIPIC PENTRU FETELE ÎNAINTEA PRIMEI MENSTRUAŢII, ÎN JURUL VÂRSTEI DE 11 ANI, E CĂ ŞI-A SURPRINS PĂRINŢII ÎN TIMP CE FĂCEAU DRAGOSTE. Dacă menstruaţia apare mai devreme – ceva nu a fost în regulă în zona ei. Dacă apare mai târziu – ceva s-a întâmplat în zona ei. O fată de 6 ani va sta cu gura deschisă, privindu-şi părinţii – primul conflict sexual la o fetiţă. Sau o revistă porno. Sau jocul de-a doctorul.
La femeie se va închide partea feminină, stângă şi devine masculină. Va avea umeri mai largi. Bărbatul va avea umeri căzuţi, rotunjiţi, de tip feminin.
Bărbatul e moale, feminin. Dacă va suporta un nou conflict, el va fi resimţit în mod feminin. Fetiţa devine masculină, dacă va suporta un nou conflict va fi resimţit masculin. Vorbim de o CONSTELAŢIE. Acum se opreşte maturizarea emoţională. Părem mai tineri – faţa de copil.
Primul conflict îl recunoaştem după umeri, al doilea conflict îl recunoaştem după faţă – arată mai tânăr. La rasa lup putem recunoaşte care a lupul-şef şi care e al doilea lup. Un bărbat cu umeri căzuţi şi faţă de copil nu poate fi şef.
  • CONFLICTELE DE TERITORIALITATE ŞI CONFLICTELE DE DESPĂRŢIRE – SCOARŢA CEREBRALĂ – NEURODERMITE, ALUNIŢE, ECZEME, VITILIGO, MĂTREAŢĂ, CĂDEREA PĂRULUI. În natură un conflict de despărţire e un dezastru. O gazelă despărţită de grup e moarte sigură sau un pui despărţit, pierdut de mamă.
Dacă ASOCIEM DESPĂRŢIREA ÎN OBRAZ – toate problemele le vom avea pe pielea de pe obraz. În faza activă a conflictului pielea va ulcera, va face solzi, va fi rece şi insensibilă, vom simţi mai puţin, vom avea o memorie limitată, pentru a putea uita ce am pierdut. Dacă puiul se va întoarce la mamă, nu îl mai acceptă. L-a uitat. Aceste programe ajută imediat în faza activă.
A TREIA GRUPĂ – DISPARIŢIA FUNCŢIONALITĂŢII – PIERDEREA MIROSULUI, VĂZULUI, AUZULUI, PARALIZIA, DIABETUL. Nu avem majorare/diminuare de celule. Această grupă e dirijată de scoarţa cerebrală. Reducerea, până la dispariţia funcţionalităţii, e un sens biologic. Să nu poţi să fugi de ceva, să nu poţi face paşi înainte sau înapoi – focarul Hamer e în centrul motoric. Nu mai ajung semnale la muşchi şi ai o semiparalizie. E reflexul de „a te preface mort”. Când iepurele nu mai are nici o cale de scăpare, se preface mort. Astfel iepurele şi-a rezolvat conflictul motoric, ajunge în faza de vindecare – atac epileptic şi la sfârşitul fazei funcţionalitatea e normală.
Atâta vreme cât conflictul poate fi soluţionat are 2 faze. Are şi o criză, fără + sau – de celule. „Asemănător sau echivalent cancerului”, spune Hamer. Cancer e acela care face plus sau minus de celule în faza activă. Asemănător cancerului – ceea ce produce diminuarea funcţionalităţii.
La Hamer, guturaiul e cancer. În faza activă mucoasa nazală ulcerează, diminuarea de celule, deci e cancer. CONFLICT DE MIROS. În sens real. În faza activă nasul e uscat. În faza de vindecare – formarea de lichide, curge nasul. Strănutul – atunci când trebuie să strănuţi, nu cu mult timp înainte ceva v-a „mirosit”. „Asta nu i-a mirosit a bine”.
CANCERUL NU ARE NIMIC DE A FACE CU UN LUCRU BUN SAU RĂU. Această împărţire în bun sau rău e neştiinţific, provine din religia iudeo-creştină.
Hamer nu mai vorbeşte de boli, ci de programe biologice speciale. E a cincea lege, cea mai importantă şi mai dificilă. Fiecare program are un sens biologic.
Programele creierului vechi – proliferare a numărului de celule în perioada activă. Programele creierului nou – diminuarea numărului de celule sau a funcţionalităţii.
Atenţie! În medicina clasică e considerat ca rău ceea ce produce diviziune celulară peste măsură.
  • CONFLICTUL DE FRICĂ DE MOARTE ACTIV SE REFLECTĂ LA PLĂMÂNI.
Fără aer nu putem trăi deloc. „Eu acum trebuie să mor”. În plămâni se construiesc alveole pentru a putea capta aerul, prin multiplicare de celule. În faza activă cavernele din plămâni devin tot mai mari. Diagnosticul va fi de „rău”.
CANCERUL DE SÂN e poziţionat în creierul mic, în straturile interioare. Glandele mamare – glande sudoripare modificate istoric. Un copil are un accident – conflict de grijă mamă-copil. Focar Hamer în creierul mic şi în faza activă – majorarea numărului de celule la glandele mamare. Majorează funcţionalitatea, va putea da mai mult lapte copilului pentru a supravieţui. Dacă copilul trăieşte, cancerul mamar se stopează, în faza de vindecare se va descompune tuberculos.
LA CREIERUL MARE – DIMINUAREA NUMĂRULUI DE CELULE ÎN FAZA ACTIVĂ.
Exemplu: nodulul limfatic HODKIN – conflict de devalorizare de sine. Fiul spune: „tată, eşti cel mai rău tată din lume”. Merge pe umărul mamă-copil. Ce e mai greu merge pe os, ce e mai uşor pe nodulul limfatic. În faza de vindecare nodulul se umflă şi doare, în creier e edem, oboseală.
CARCINOMUL MAMAR INTRADUCTAL – canalele galactofore – epiteliu în plăci – conflict „MI-A FOST LUAT COPILUL”. Ulcerează canalele galactofore. Dacă conflictul durează mai mult, canalele se atrofiază, mamelonul se poate retrage, piept insensibil şi rece. Dacă fiul se întoarce, canalele se vor repara prin umflătură, care poate închide complet canalele. În această fază înaintea crizei întotdeauna se formează lichide. Totul se rezolvă prin umflătură. Pieptul creşte, devine tare şi doare.
EX: telefon – copilul are un accident. Nu e neapărat să se ajungă la un conflict. CONFLICTUL ÎN SINE E ÎNTOTDEAUNA SUBIECTIV.
Sistemul nervos vegetativ pe care nu îl puteţi controla conectează pe stres continuu. Vă mobilizaţi pentru a rezolva problema. Mâinile reci, nu mai aveţi poftă de mâncare. Suntem instinctiv orientaţi pe rezolvarea conflictului, ne mobilizăm toate puterile. Aveţi gânduri impuse. Aici începe terapia naturii. Dr. Virkhoff – patolog şi chirurg de acum 100 de ani: „Am disecat atât de multe cadavre, dar nu am văzut nici un suflet”. Sufletul nu poate fi dovedit. Focarul Hamer în creier e dovada că un conflict se manifestă imediat şi organic. Focarul Hamer e veriga lipsă între psihic, care nu se poate măsura şi organ, care se poate măsura.
BOLILE CARE IAU NAŞTERE ÎN PSIHIC ÎŞI AU ORIGINEA ÎN CONFLICT.
Depinde cum e asimilată informaţia. În grija pentru copil, mama reacţionează acut cu noduli în sân. Dacă spui „copilul meu a murit” – cavernă la plămâni. Frica de moarte pentru o singură persoană – o singură cavernă în plămâni. Frica de propria moarte – o mulţime de caverne în plămâni.
„Copilul meu e rănit” – focar în creierul mic – tumoare la sân. Dacă te mai gândeşti şi la „ce părinte rău sunt” – focar în măduva cerebrală – osteolize la umăr.
Un ţăran cu un singur fecior, care a avut un accident – nu mai are moştenitor, tot avutul e pierdut – conflict de teritoriu – atac de cord.
„Nu se poate ca aşa ceva să se fi întâmplat” – vă împotriviţi acestei idei – releu în pancreas – diminuarea funcţionalităţii – diabet de tip 1.
Informaţia nu poate duce la un conflict, ci la unul sau altul din programele speciale, pentru că în momentul conflictului faceţi asocieri. Totul are un rol de jucat – dacă ai sau nu copii, dacă eşti femeie sau bărbat, sărac sau bogat, creştin sau musulman. Doar după aceea se poate spune „aşa ai asociat”.
Pe drum către locul accidentului ai mâinile reci, nu ai poftă de mâncare, nu eşti obosit –ţi-ai mobilizat toate puterile. Indiferent de situaţie, vei avea focarul Hamer în creier iar la nivelul organelor – majorare/diminuare de celule.
Cercul concentric pe creier după 5 minute va fi de mărimea…şi se vede imediat. La nivel de organ e nevoie de o anumită perioadă pentru a se vedea, câteva zile sau săptămâni.
Faza activă la cancerul osos nu doare.
La pierderea de teritorialitate – angina pectorală – în faza activă apare imediat. Ulceraţiile nu se vor vedea.
La diabet – reducerea sau dispariţia funcţionalităţii este sensul biologic. Nu se mai produce insulină, aveţi mai multă energie, puteţi să vă împotriviţi cu succes.
Foarte rar se observă faza activă.
Aţi ajuns la locul accidentului. Nu rezolvaţi nimic. Măriţi masa conflictuală. Cu cât durează mai mult conflictul, cu atât mai mare e cancerul. Cu cât e mai lungă faza conflictuală, cu atât mai intense vor fi crizele.
Dacă ştie cât a fost activ, îşi poate calcula timpul de vindecare. Dacă ştie ce îl aşteaptă, nu va mai fi frică.
Medicii se luptă să salveze viaţa copilului. E între viaţă şi moarte. Creşte masa conflictului: nu mâncaţi, nu dormiţi, slăbiţi, în câteva săptămâni pierdeţi în greutate. Copilul moare. Conflictul creşte în continuare. E foarte posibil ca părintele să moară de caşexie – subnutriţie foarte gravă. SE POT REZOLVA CONFLICTE, ÎN SENSUL CĂ LE ACCEPTAŢI. Dacă ai acumulat o masă de conflict de 3 luni: cavernă în plămâni, noduli la sân, angină pectorală, găuri în oase, diabet. Faza de vindecare de 3 luni.
Altă variantă: copilul e bine la marginea drumului. Sistemul nervos vegetativ comută de la faza de stres continuu la faza de linişte continuă. Psihic e o mare uşurare: „bine că nu s-a întâmplat nimic”.
La creier, focarul Hamer provoacă edeme, cu lichide. În principiu în creier nu se produce nimic mai mult. Ţesuturile se regenerează prin producerea de edeme. La nivelul organelor, se opreşte cancerul. Plusul/minusul de celule se opreşte, diminuarea de funcţionalitate se reia. După câteva minute, sunteţi complet în faza de vagotonie: mâini calde, poftă de mâncare, de somn. Trebuie să vă reveniţi după şoc.
Psihic, marea rezolvare, edemul, e un proces care are nevoie de spaţiu: stări de rău, ameţeli, greaţă. Diagnosticul ar fi tumoare la creier sau metastază.
La nivelul organelor creierul a trimis la lucru microbii. Suntem în permanent contact cu microbii, sunt peste tot.
MICROBII LUCREAZĂ ÎN FUNCŢIE DE STRATURILE EMBRIONARE, din care s-au dezvoltat organele. Responsabile pentru ţesuturile glandulare sunt microbacteriile. Pentru ţesuturile asemănătoare celor glandulare sunt micobacteriile, pentru ţesuturile conjunctive – bacteriile, la epiteliul în plăci – virusul.
  • HEPATITA – CONFLICT DE TERITORIALITATE, DE FURIE, CEARTA PENTRU BANI. E faza de vindecare a căilor biliare, care ulcerează în faza activă iar în faza de vindecare prin inflamare se vindecă.
Nu există nici o fotografie a unui virus!!!
Microbii se ţin foarte strict în aceste limite ale ţesuturilor şi avem întotdeauna microbii în noi, dar de lucrat nu lucrează decât la ordinul nostru. Trăim în simbioză cu ei. Creierul are un cod pentru microbi. La ţesuturile glandulare – ciupercile şi microbacteriile îndepărtează tumoarea tuberculos. La faza de vindecare, la organele controlate de creierul vechi avem întotdeauna tuberculoză. Nu există numai la plămâni, ci şi la ficat, piele, rinichi, etc.
Faza de conflict de 5 minute e urmată de o fază de vindecare de 5 minute, printr-o tuse care curăţă plămânii. Teama de moarte de 3 luni e urmată de o perioadă de vindecare de 3 luni cu tuse cu sânge, caverne în plămâni.
Următoarea problemă: mediul înconjurător al pacientului, familia care poate nu acceptă NMG şi îi spune că va muri dacă nu face chimioterapie. Pacientul trebuie protejat de propria familie, care îi face frică, îl înspăimântă. Pe drumul Hamer, pacientul e de unul singur. Nu există o infrastructură.
GRUPUL-ŢINTĂ AL SEMINARULUI E INTERESATUL SĂNĂTOS.
La noduli la sân – creierul trimite la luptă micobacteriile, nodulul va fi dizolvat tuberculos, vindecarea e dureroasă. Într-o fază de 5 minute, nici nu se observă. La 3 luni, tumoarea e destul de mare, tumoarea descompusă lasă în urmă o cavernă. La cancerul la sân, caverna se prăbuşeşte în ea, datorită greutăţii pereţilor.
La osteolize la umăr – creierul trimite bacteriile şi sub umflătura osului începe să se recalcifieze, se ridică periostul şi asta doare. Nu puteţi ridica mâna cât durează perioada de vindecare. La sfârşitul perioadei de vindecare osul e mai puternic.
La devalorizare umflăturile se repară cu ulceraţii, dar fără microbi. Criza e infarctul. Avem din nou angină pectorală. La criza senzorială avem sentimentul de absenţă. Primeşte mai puţine semnale de la creier, are aritmie. Criza poate dura o clipă, dar poate dura câteva zile.
Dacă se rezolvă conflictul după 6 luni, infarctul apare după 4 săptămâni, puls la 5 secunde, pierdere de cunoştinţă. Conflict rezolvat la 9 luni – criza apare după 6 săptămâni. La o durată mai mare de 9 luni a masei conflictuale, se moare. Nu mai vine nici un semnal de la creier.
CRIZA NU VINE INTOTDEAUNA LA MIJLOCUL PERIOADEI DE VINDECARE. Alegaţia că cele două faze sunt egale, e brut văzută.
La diabet – scade nivelul glicemiei – hipoglicemie în faza de criză – celulele beta vor produce foarte multă insulină – hiperglicemie.
  • TOT CEEE CE ÎNSEAMNĂ INFLAMAŢIE, INFECŢIE, E ÎNTOTDEAUNA FAZA DE VINDECARE. CRIZELE SUNT UN SIMPTOM AL FAZEI DE VINDECARE. 90% dintre pacienţi merg la medic în faza de vindecare. Faza activă nici nu a fost observată.
CRIZA. Orice program are criza sa tipică. Anumite simptome sunt crize ale creierului. Cele mai tipice crize sunt ale scoarţei cerebrale:migrene, crize motorii, epileptice, tot ce e epiteliu în plăci – sentiment de absenţă, crize vizibile. Anumite crize se manifestă prin îngustarea vaselor – transpiraţie rece ca gheaţa. Anumite crize se produc când eşti relaxat.
Trebuie închipuită faza de vindecare după ritmul zi/noapte. Crizele vin când vagotonia e în punctul cel mai de jos, de obicei către dimineaţă.
Se poate compara cu sarcina, naşterea. De obicei sarcina începe fără conflict, în primele 3 luni se desfăşoară simpaticotonic – mâini reci, greţuri mari, dacă embrionul are un conflict se ajunge la avort. Natura spune că înainte de a se ajunge la un copil cu handicap, se face loc la o nouă sarcină. Ultimele 6 luni – vagotonie. Gravida are mâinile calde. Orice cancer activ e stopat. Natura protejează. Noua viaţă a ajuns departe şi e mai importantă decât programele speciale ale mamei. Naşterea ar fi criza. După aceea orice program în devenire va continua. Durerile facerii sunt simpaticotone. Urmează 2-3 ani de fază vagotonă. Dacă mama trece cu bine de această perioadă, îşi hrăneşte copilul regulat la 4 ore, atunci ea nu va avea ovulaţie. Metoda naturală de contracepţie – natura spune că nu e loc de alt copil. Gravida şi mama care nu are ovulaţie sunt femei masculine. Are un comportament de teritorialitate masculin. Dacă bărbatul vrea ceva de la ea, îl mârâie. Când nu mai alăptează, natura spune că are loc să fie gravidă. Femeia devine din nou feminină. La ovulaţie devine fierbinte, are nevoie de bărbatul ei şi la următoarea ovulaţie e din nou pregătită.
La diferite programe speciale putem calcula perioadele de criză. Trebuie să ştim perioada de început şi de sfârşit.
La moarte naturală se moare de aceste crize, tot în perioada de vagotonie, ca şi la naştere – noaptea către dimineaţă.
Calcularea perioadei când apare criza epileptoidă ţine de experienţă. La infarct depinde de masa conflictului, dacă vine la 6 zile sau 6 săptămâni.
În general NMG e o ştiinţă empirică. Cunoaşterile dobândite sunt pe baza observaţiilor naturii.
Un om aflat într-o criză – îl iei în braţe să îl linişteşti. Cel mai periculos lucru e panica.
NU SE POATE EVITA CRIZA. MAI BINE SĂ ŞTII CĂ VINE ŞI SĂ TE PREGĂTEŞTI.
Rolul crizei: odată cu rezolvarea conflictului, pacientul e în vagotonie: obosit, moale, fără chef, vasele se deschid, va avea mâini foarte fierbinţi, edemul din creier e tot mai mare, simptomele din creier vor fi tot mai mari, inflamaţiile organelor tot mai mari, durerile tot mai mari, merge tot mai rău. Pentru asta a inventat natura criza. Cu un avânt pacientul e smuls afară din vagotonia adâncă, în sensul însănătoşirii. Natura foloseşte un truc. Criza e generată la nivelul psihicului: noaptea, în vis, în vagotonie adâncă, visaţi că copilul a avut accident. Intraţi în stres şi iniţiaţi criza. Prin comprimarea vaselor se stopează edemul din creier, umflătura de la nivelul organelor şi edemul se expulzează. La scurt timp de la criză apare nevoia de urinare, pentru a scăpa de lichidul produs de edem.
Avem nevoie de această criză pentru a ne îndrepta în direcţia însănătoşirii. Criza trebuie amplificată, nu trebuie diminuată. Trebuie menţinut sub stres. Cel mai bine e să bei cafea.
După criză recădem în vagotonie adâncă, dar simptomele devin acceptabile: inflamaţiile se retrag, la creier se cicatrizează. Ne merge din ce în ce mai bine. Apare pofta de mâncare, se doarme. În creier şi organe rămân cicatricile.
Conflictul e cauzal, am nevoie de faza activă şi de microbi pentru a restabili punctul de plecare.
În NMG nu există împărţirea în bun şi rău. Totul e raţional, împărţit şi cu sens.

19.01.2011
PERIOST – Conflict de despărţire brutală – mâini şi picioare reci ca gheaţa. La despărţirea de partener – mâna dreaptă va fi mai rece, la despărţirea de copil – mâna stângă va fi mai rece.
EPILEPTICE – se referă la muşchii striaţi. Crizele din creierul vechi sunt epileptoide, nu epileptice. Infarctul e criza unui singur program. Deci criza e epileptoidă – epiteliu în plăci. Vasele din inimă se închid. În faza activă epiteliul sângerează, în faza de vindecare epiteliul se vindecă. Criza este absenţa şi aritmia, care vine de la creier, nu de la vasele inimii. Criza este un simptom tipic al creierului. Vasul sanguin care e obturat nu participă la infarct. E un simptom însoţitor. Numai la vene avem embolia pulmonară. Numai la aceste conflicte avem o masă conflictuală de maxim 9 luni pentru a putea supravieţui crizei. La o durată mai mare de 9 luni murim, dar nu în punctul maxim al crizei, ci în perioada de revenire.
Terapia: nici un fel de panică, infarctul vine fie că vrei, fie că nu vrei, nu îl poţi evita şi atunci criza trebuie întărită cu cafea. Inflamaţia se retrage după aceea. Dacă vasul ar rămâne obturat, s-ar forma vase colaterale în inimă, care ocolesc porţiunea obturată şi muşchiul inimii va fi suficient oxigenat cu sânge. Oprirea inimii nu e cauzată de obturarea unui vas coronarian, e numai şi numai un simptom al creierului.
Cum să se comporte ca să nu soluţioneze acest conflict, când perioada activă durează mai mult de 9 luni: NICI NU AI VOIE SĂ MAI REZOLVI ACEST CONFLICT!!!
ROLUL PRINCIPAL AL CRIZEI ESTE ACELA DE A STOPA CĂDEREA ÎN VAGOTONIE ŞI SĂ VERIFICE DACĂ CONFLICTUL A FOST REZOLVAT ÎN TIMP OPTIM. Dacă conflictul a durat prea mult, moare în timpul sau după criză. „Dacă ţi-a luat prea mult timp, nu poţi fi tu cel mai bun şi vei muri!”
Natura face pentru orice individ orice. Dar peste interesul individului a pus interesul haitei. Mai bine lasă să dispară o haită decât un regn şi un regn în faţa întregului.
CRIZA NU E ALTCEVA DECÂT O FAZĂ DE VINDECARE. BEŢI CAFEA ŞI NU VEŢI AJUNGE AŞA DE ADÂNC ÎN FAZA DE VAGOTONIE, VEŢI TRECE MAI UŞOR PESTE PERIOADA DE VINDECARE.
Şi la copil programele speciale se desfăşoară ca la un adult. Atunci când s-a constatat primul simptom la nivelul organelor, atunci trebuie căutat conflictul. Dacă copilul e agresiv – conflict de identitate sau supărare legată de teritorialitate (de tipul istericului). Putem şti când a început acest conflict, stând de vorbă cu mama. E posibil să fie un conflict al mamei şi să se transfere asupra copilului.
NU ÎNTOTDEAUNA EXACT FAZA ACTIVĂ E EGALĂ CA TIMP CU FAZA DE VINDECARE. Sunt conflicte care trenează şi conflicte care sunt foarte active. Depinde cum le percep eu.
În faza activă noi ne consumăm puterile. În faza de vindecare ne recreem forţele: mâncăm, dormim. Dacă ai fost 3 luni în conflict activ, nu rezolvi nimic cu 3 săptămâni de vindecare.
TOATĂ VIAŢA E UN PERICOL DE MOARTE! Se termină întotdeauna prin moarte. Poţi muri din cauza crizei, a unui edem cerebral, se poate muri oricând. Dar nu e cazul ca la cancer să moară 98% din pacienţi.
Nu întotdeauna criza e la mijlocul perioadei de vindecare. La un conflict de 9 luni, criza apare după 6 săptămâni de la începutul perioadei de vindecare – infarctul. Sunt crize pe care nici nu le observi: tremuratul, absenţa spre dimineaţă. Infarctul şi embolia pulmonară provin doar de la cele 2 relee ale creierului.
Ceea ce e comun tuturor crizelor: ajung întotdeauna în faza de relaxare profundă, anumite crize se manifestă simpaticoton şi anumite crize sunt cele de la nivelul scoarţei cerebrale: migrene, epilepsii, vase care se strâng.
Odată cu rezolvarea conflictului, încep să intru în faza de vagotonie profundă: edemele cresc în creier, la nivelul organelor – şi acest proces trebuie stopat. Pentru asta e nevoie de criză. Nu e voie să se dea lichide în această perioadă, pentru că el se „îneacă” în edemele lui de pe creier.
La un singur eveniment conflictiv poţi reacţiona cu 3-5 programe speciale. Într-o săptămână reacţionezi cu un program, în următoarea cu alt program…
Durerile apar în mod tipic în perioada de vindecare. Dar şi în perioada activă se poate. Ex: tasarea coloanei vertebrale.
Dacă se suprapun mai multe programe, e o combinaţie: nu am mâini reci, dar nici calde. Undeva la mijloc.
CAUZA BOLILOR CARE SE NASC DIN ELE ÎNSELE – PSIHOZE, ALERGII, BOLI CRONICE, CANCER – ESTE ŞOCUL CONFLICTULUI BIOLOGIC. Asta se poate verifica. Medicina clasică spune că cancerul are cauze multifactorale.
SINCRONICITATEA CELOR 3 NIVELURI: PSIHIC-CREIER-ORGANE. Dacă cunosc bine unul dintre cele 3, pot face legătura cu celelalte.
PROBLEMĂ LA TESTICOLE SAU OVARE – CONFLICT DE PIERDERE. În faza activă acestea necrozează, testosteronul sau estrogenul scad. Apar „chisturi de vindecare”, la început lichide apoi tumoare compactă. Chisturile au nevoie de 9 luni pentru a ajunge de la faza lichidă la faza solidă. Chistul însuşi e programul biologic. Dacă bărbatul trece peste conflictul de pierdere se alege cu un chist la testicole, care rămân mai mari după vindecare – libidoul creşte, produce mai mult testosteron. La femei – chist ovarian – durează 9 luni de la lichid la solid. La sfârşitul perioadei de vindecare femeia devine mai feminină, arată cu 10-15 ani mai tânără, îi creşte libidoul, creşte nivelul estrogenului. Sensul biologic al acestor programe este – cu ajutorul acestui libidou crescut să pot să trec peste această pierdere.
Dacă cunosc un nivel, pot recunoaşte alt nivel – de la organ la creier.
DE LA CREIER LA PSIHIC. Ex.: pacient cu probleme la prostată. Prostata e un program foarte vechi – de la strămoşul nostru din mare. CONFLICTUL E CONFLICT URÂT, PE JUMĂTATE SEXUAL. De exemplu, dacă unui bărbat în vârstă îi pleacă prietena cu unul mai tânăr. În faza activă avem proliferarea de celule şi se produce mai mult lichid seminal, ejacularea devine mai puternică. Dacă peştele în apă poate să împrăştie în jurul lui un nor de seminţe, femela se gândeşte: „acesta da exemplar”. Asta e rezolvarea conflictului: femeia se întoarce la el, în acel moment se opreşte tumora. E o proteină care poate fi descoperită în sânge, dar care se formează în ficat. Markerul de tumoare nu arată nicăieri celule cancerigene. Când valoarea PSA e ridicată, poţi trage concluzia că e diviziune celulară.
Pe computer tomograf (CT) se vede edemul în releul pentru prostată.
CEL MAI SIMPLU E SĂ SE PORNEASCĂ DE LA NIVELUL ORGANELOR PÂNĂ SPRE PSIHIC.
  • TUBUL DIGESTIV E CONFLICTUL DE SUPĂRARE. ÎN FAZA ACTIVĂ: CONSTIPAŢIE, VINDECARE: DIAREEA.
  • PIEPT: CEARTA. OASE: DEVALORIZARE – SCĂDERE A ÎNCREDERII ÎN SINE, PIERDERE A ÎNCREDERII ÎN SINE.
  • COLOANA CERVICALĂ (DIN DREPTUL GÂTULUI) – NEDREPTATEA ÎN LUME – DE CE TOCMAI EU? SENTIMENTUL CĂ NU EŞTI BUN. CÂND ÎŢI ÎNŢEPENEŞTE GÂTUL – FAZA DE VINDECARE.
  • COLOANA VERTEBRALĂ – PERSONALITATEA NOASTRĂ.
  • COTUL – NU POŢI SĂ LOVEŞTI.
  • GENUNCHIUL – NU SUNT ATÂT DE SPORTIV, ÎMI SCADE CALITATEA.
  • BAZINUL MIC – SCĂDEREA ÎNCREDERII DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL. „Nu mai fac faţă”. La femei scăderea încrederii e când bărbatul ei are o prietenă mai tânără. Femeia îşi închipuie că nu mai poate să-i ofere asta. Atât timp cât femeia se gândeşte că soţul ei e cu una mai tânără, atâta timp va avea osteoporoză. Dacă însă şi-a dat seama că bărbatul ei e un ticălos şi că el e cauza osteoporozei, nu va mai trebui să suporte situaţia asta şi va încerca să găsească un nou partener. Dacă va râde şi va trece peste situaţie, se va vindeca. Atunci osul se va calcifia din nou, indiferent că se iau sau nu medicamente. Atenţie! Acest nou partener nu-l primim pe reţetă! E MULT MAI GREU SĂ-ŢI IEI VIAŢA ÎN MÂINI DECÂT SĂ ÎNGHIŢI O PASTILĂ!
Dacă unui băiat de 5 ani îi moare tatăl – CONFLICT DE PIERDERE – problemă cu testicul în tinereţe. Rămâne cu un testicul mai mare. Tatăl e localizat pe partea partenerului, el e dreptaci, testiculul drept e mai mare.
DE LA ORGANE LA CREIER. Dacă are probleme cu prostata, ştiu unde să caut în creier. Dr. Hamer nu primeşte fără un CF. Cu un CT ai o vedere de ansamblu. De multe ori ascundem conflictele sau nu ne mai amintim întâmplările. Când pe CT e marcat ceva, terapeutul poate spune pacientului să se gândească la cauză. GĂSIREA CAUZEI E CEA MAI IMPORTANTĂ. Această diagnosticare foarte sigură a NMG, acest CT e ceva asemănător cu gravida care nu-şi mai aduce aminte să fi fost cu un bărbat.
COMPUTERUL-TOMOGRAF. Avem nevoie de CT, nu de rezonanţa magnetică. CT e o fotografie Roentgen, aparatul e ca un inel pe care se roteşte o rază, pe când rezonanţa e un tunel, un magnet uriaş şi cum molecula de apă e un bipol şi în acest câmp magnetic moleculele sunt dirijate şi aruncate ici-acolo. Cu CT se pot face vizibile foarte uşor lucruri calcifiate, cu RM mai mult lichide.
Avem nevoie de CT pentru a vedea focarele Hamer active care se pot vedea numai în CT, nu şi în RM. Edemele se văd cu ambele, mai bine cu RM.
CT are legătură cu structura acestui focar. Nu se ştie ce e un focar Hamer.
CE SĂ ÎI SPUNEM RADIOLOGULUI ÎN MOMENTUL ÎN CARE AVEM NEVOIE DE UN CT: - să fie un CT, nu RMN, o imagine standard a stratului – paralel cu baza craniului, 30 de imagini, fără substanţă de contrast. Asta pentru că pacienţii vin în faza de vindecare şi atunci au obligatoriu un edem în creier. Şi substanţa de contrast maximizează edemul şi se pune diagnosticul de tumoare cerebrală. Pentru a nu i se pune acest diagnostic, se recomandă fără substanţă de contrast. Nu e nepericuloasă această substanţă, poate apare şocul anafilactic. Să se spună radiologului că au intoleranţă la substanţa de contrast; - imaginile să fie transpuse pe hârtie: ori pe folie, ori pe CD. Dacă aveţi probleme cu corneea, maxilarul, cervicala – să se facă tomografie completă, pentru a se fotografia şi acele zone.
Pentru a se putea interpreta bine, se va vedea că scrie stânga sau dreapta. Scrisul e în oglindă. Trebuie ţinut în poziţie corectă. Ex: începând cu creierul mic există bifurcaţie la nivelul organelor. Ceea ce la organ e în stânga, la creier e în dreapta.
Focarul Hamer poate fi semirotund, atârnat undeva în regiunea calotei, poate avea o formă neregulată, poate încorpora un edem.
E posibil, când evoluţia bolii e cronică, să se repete CT la fiecare 14 zile.
Tipic la focarul Hamer: cercuri concentrice, desenate cu un creion ascuţit. Unde cercurile nu mai sunt clare, ia naştere un edem. După câteva zile nu s-ar mai recunoaşte structura inelelor – faza de vindecare.
Focarul e o construcţie 3D. Poate fi sferic, cilindric, semisferic. În faza activă: cercuri concentrice, nu există lipsă de spaţiu. Când se rezolvă conflictul, apare edemul. Edemul cere spaţiu. Odată cu criza el se opreşte şi după apare ţesut cicatrizant, celule glia.
La sfârşitul perioadei de vindecare releul din craniu e complet cicatrizat. Cicatricile rămân toată viaţa.
Dacă urmăm o şină, e tot activ-vindecare-activ-vindecare-activ-vindecare, apar mai mult cicatrici. E posibil ca ţesutul să se rupă. Ex: 2 bărbaţi cad de la înălţime. Au suferit un conflict motoric, de anu se putea ţine agăţat de ceva. Au rezolvat conflictul şi au suferit prima criză epileptică. La ambii după CT au fost diagnosticaţi cu epilepsie şi tumoare cerebrală. CT-urile erau aproape identice. Unul a acceptat să fie operat şi a mai trăit 6 luni, celălalt este catalogat epileptic. El e pe şina că atunci când se urcă, ar putea să cadă din nou. Evită să se urce la înălţimi. A fost pensionat înainte de timp. După 5 ani, la un control de prelungire a pensiei, doctorul îi spune că are o tumoare pe creier. Taie peste diagnostic şi scrie „carcinom menign”. Fiind pe o şină, rămâne acea cicatrice şi e pe o cale bună.
Indiferent cum e denumit, e întotdeauna în faza de vindecare. Meningeom e foarte aproape de scoarţa cerebrală.
Dezvoltarea în timp a focarului Hamer: - conflict brutal de despărţire, localizat la periost – partener şi fiu. Conflict activ continuu, apoi în vindecare continuă.
CAUZA AMEŢELILOR – odată ai căzut de undeva. Sfatul lui Hamer: să înveţe copilul să meargă din nou, să sprijine copilul cu dragoste şi problema dispare. Radiologul i-a spus mamei copilului că i-ar fi făcut copilului încă un CT, cu substanţă de contrast şi brusc au apărut tumori. Urmarea: operaţia, chimioterapie, mijloace de radiologie, cu urmări de neprevăzut pentru o fetiţă de 2 ani.
Tumoarea are un ţesut care are nevoie de spaţiu. Prin diviziune celulară. Apariţiile de edeme pot duce la presiuni interne în creier. Dacă nu faci nimic, e posibil să mori.
Focarele Hamer există şi la nivelul organelor. CT AL FICATULUI – CONFLICTUL DE ÎNFOMETARE. Focar corespondent în creier.
  • LA DISCURI VERTEBRALE – CONFLICT DE PERSONALITATE, DE SCĂDERE A IMAGINII.
NEURODERMITĂ – REZOLVARE A UNUI CONFLICT DE DESPĂRŢIRE.
Există şi la animale, identic. Un câine împins cu forţa într-o cutie în avion – cercuri concentrice pe blană. Paralizii la câine – nu a putut să se elibereze, să fugă. Există 2 conflicte: motoric şi senzoric. Cercul – edem pe blană, s-a făcut în zona în care a fost împins cu mâna pentru a intra în cutie şi nu s-a putut elibera.
Focarele sunt vizibile şi pe frunzele plantelor. Când vine primul îngheţ şi apoi iese din nou soarele. Gerul este conflictul, soarele e soluţionarea problemei, planta încearcă să se repare, are din nou schimb de substanţe. Plantele au numai nivelul organelor, nu şi al creierului.
Fiecare celulă are un minicreier. În momentul în care suferim un conflict, întreg corpul este simpaticoton, întreg corpul este vagoton, fiecare celulă din noi ştie ce se întâmplă. Creierul originar este însăşi celula în sine.


P R I M A L E G E B I O L O G I C Ă A N A T U R I I

Are 3 criterii. Fiecare program special porneşte cu:
  1. Un conflict dramatic, retrăit izolat, care ne ia pe nepregătite;
  2. Conţinutul conflictul va determina localizarea conflictului Hamer şi prin asta şi îmbolnăvirea;
  3. Traseul curbei e sincron pe toate cele 3 nivele.
REGULA DE FIER A CANCERULUI E VALABILĂ PENTRU TOATE BOLILE CARE SE NASC DIN ELE ÎNSELE. Nu e valabil pentru răniri, accidentări, otrăviri, înfometări.

  1. ŞOCUL CONFLICTULUI – DIRK HAMER SINDROM – DHS
Prin moartea fiului său, dr. Hamer a putut să-şi observe pe corpul său şocul conflictului.
a. DRAMATIC ŞI FOARTE ACUT. Dr. Hamer spune că şi un strănut porneşte cu un conflict. Orice conflict e o problemă a unui moment şi dacă pentru cineva acest conflict e dramatic şi acut, atunci s-au îndeplinit criteriile.
b.A RESIMŢI ÎN MOD IZOLAT CONFLICTUL. Atenţie! Pot fi foarte izolat în mijlocul unei mulţimi. Nu se vorbeşte despre întâmplare, de multe ori e vorba de lucruri personale.
DIFERENŢA ÎNTRE O PROBLEMĂ PSIHOLOGICĂ ŞI UN CONFLICT. Ex: - problemă psihologică: „cum îmi plătesc eu datoriile?” Dacă ai prevăzut criza economică, nu te-a luat pe nepregătite. Dacă soţia îţi spune: „eşti prost la pat”, e un conflict.
NECROZĂ A PENISULUI – pierdere a încrederii proprii în sexualitate.
DUREREA ÎMPĂRTĂŞITĂ E NUMAI JUMĂTATE DE DURERE. Dacă ai cu cine discuta, poţi trece mai uşor peste un şoc decât dacă eşti singur.
E cunoscut că oamenii credincioşi au mai rar cancer şi se însănătoşesc mai repede. Nu se simt izolaţi, pentru că au dragostea lui Iisus cu ei. Se roagă şi discută cu sfinţii şi pot astfel să-şi depăşească izolarea.
Mărturisirea la terapeut. Înainte terapeuţii erau preoţii, nu erau fixaţi doar la nivelul organelor, ci şi la psihic.
De vindecat se poate vindeca numai pacientul singur.
Mecanisme de îndepărtare: - încercăm să îndepărtăm de noi faptele, pentru a face conflictul suportabil. Reducem intensitatea conflictului.
EX: - pacientă de 35 de ani cu diagnostic de CHorea Hungtington – mişcări necontrolate sporadice. La vârsta de 10 ani e agresată sexual, e violată, strânsă de gât şi ameninţată că dacă va spune cuiva o omoară. Făptaşul e vecin. Copilul ascunde. Dar mecanismul funcţionează. La viol a reacţionat cu mişcarea de respingere şi sexual. A fost resimţit foarte izolat.
UN CONFLICT NEREZOLVAT SE REZOLVĂ ÎNTODEAUNA ÎN VISE. UN VIS CARE SE TOT REPETĂ NE TRIMITE ÎNAPOI CĂTRE UN CONFLICT NEREZOLVAT.
INFLAMAREA GANGLIONILOR LIMFATICI. Înainte peştii respirau prin branhii, până a apărut plămânul. Arcurile bronhiilor s-au transformat în curbele aortelor, carotidei, vase căptuşite cu epiteliu în plăci – resturi arhaice ale bronhiilor. Celelalte vase nu sunt căptuşite cu epiteliu în plăci. Anatomic arată ca un şnur de mărgele. Conflictul se numeşte „frică de un atac venit din faţă”, pericol care vine către mine. În faza activă epiteliul ulcerează iar în faza de vindecare prin umflare este vindecat. Acele chisturi ale branhiilor. În medicina clasică – noduri limfatice. Acum se numesc Non Hotchkin.
c. A FI PRINS PE PICIOR GREŞIT, A FI LUAT PE NEPREGĂTITE. Nu stresul permanent te îmbolnăveşte, ci dacă eşti prins nepregătit. Ex.: pacient cu infarct – conflict de teritorialitate rezolvat. Cineva i-a furat toată colecţia de păsări acum 7 luni. Cu o lună în urmă şi-a cumpărat alte păsări, a acoperit gaura din gard, apoi a urmat infarctul.
NE PUTEM PROTEJA DE CONFLICTE? Hamer spune că trăim împotriva propriei noastre biologii şi asta îmbolnăveşte.
Acum 30 de ani se prea ştia de neurodermite, mamele încă mai rămâneau cu copiii lor. Acum copiii sunt aruncaţi la grădiniţă. În natură o mamă nu şi-ar lăsa niciodată copilul, numai în caz de urgenţă.
Nu mai există pauze în ritmul de lucru, în ritmul vieţii. Nu mai există marile familii. Trăim în aglomerări urbane, dar totuşi suntem singuri. Trebuie să ne căutăm o formă a comunităţii care corespunde mai mult biologiei noastre şi vom deveni mai sănătoşi.
CONFLICTUL E FOARTE SUBIECTIV. CONŢINUTUL CONFLICTULUI ESTE ASOCIAT. Ex: pisica mănâncă şoarecele. Şoarece – frica de moarte, conflict motoric – caverne în plămâni, paralizie. Al treilea şoarece poate avea un conflict al fricii localizat la faringe. Al patrulea şoarece e orb, nu vede pisica – nu are nici un conflict.
TREBUIE SĂ ÎNVĂŢĂM SĂ DEOSEBIM ÎNTRE UN CONFLICT BIOLOGIC ŞI O PROBLEMĂ PSIHOLOGICĂ.
Ex: - masculul alfa castrează cerebral pe cel mai slab. Cei slabi s-ar uni pentru a se îndrepta împotriva celui puternic – dacă s-ar dramatiza. Dar lupii îşi iubesc şeful, ar face orice pentru ei.
LA CONFLICTE SE REPROGRAMEAZĂ ŞINELE.
Dacă la băiat mama se programează ca şină…Ex: - părinţii divorţează, mama pleacă. Băiatul – pierdere a teritorialităţii referitoare la mamă. Va fi axat homosexual pe mama sa – complexul lui Oedip. Pentru băiat mama ţine de teritoriul său. Ca bărbat, mai mult ca sigur că va avea femei mai în vârstă. De multe ori ni se impun conflicte prin gândire.
CONFLICTUL SEXUAL DE A NU FI FERTILIZAT. Apare la căţeaua trasă forţat de lângă mascul – ulcerarea venelor inimii – releul corespondent din creier controlează şi colul uterin – ulcerează şi epiteliul din col – mărirea ariei ulcerate e programul biologic pentru ca penisul să intre mai uşor.
CONFLICT DE FRUSTRARE SEXUALĂ – soţia îşi prinde soţul cu alta – ULCERAREA COLULUI UTERIN.
Sfat: - respectaţi formulările dr. Hamer. Veţi găsi mai uşor cauza conflictului.
Aceeaşi întâmplare odată devin conflict, odată nu. Ceea ce pentru un copil a fost foarte conflictiv, ca adult nu mai e.
Ex.: neurodermita se pierde în perioada pubertăţii.
Prima zi de grădiniţă a copiilor. Copiii plâng cu lacrimi de crocodil după mamă. Conflict de despărţire copil-mamă şi o şină continuă. Începând de acum, copilul va acţiona alergic la plecarea mamei. Copilul e pe şină, despărţit de mamă, pielea lui e groasă, exfoliază, e rece, nu se poate observa imediat. Ajunge acasă la mamă – faza de vindecare – pielea prin inflamare se vindecă, doare, e înroşită, fierbinte. A doua zi iar merge la grădiniţă – activ, acasă – vindecare. Asta e neurodermita. Copilul are 16 ani şi îi spune mamei că merge la discotecă şi va fi fericit dacă merge fără mamă. Se desface natural de mama lui şi astfel se pierde neurodermita. Ceea ce a fost foarte conflictiv ca şi copil, acum nu mai are nici o importanţă. Dar la maturitate ai conflicte pe care nu le-ai avut ca şi copil: sex, bani.
FIECARE ÎŞI ARE PROPRIA LUI REALITATE ŞI TERAPEUTUL TREBUIE SĂ POATĂ SĂ PĂTRUNDĂ ÎN REALITATEA PACIENTULUI.
Ex: - carcinom intraductal la o mamă – rezolvarea unui conflict de despărţire de partenerul ei – faza de vindecare. Când află diagnosticul îi spune cumnatei, care o sfătuieşte să aprofundeze tematica Hamer. Respinge tratamentele clasice. După 3 luni merge la control şi medicii îşi retrag diagnosticul. Vindecare spontană.
Lucrează cu soţul ei la o bancă. Vine o colegă nouă, sexi. Mai avusese o întâmplare – o blondă îi furase un iubit. Acum e foarte sensibilă. Într-o zi toţi colegii au mers la un curs, mai puţin ea. Soţul vine de la curs şi spune „a fost de vis” şi ea suferă o recidivă totală cu carcinomul intraductal. Soţul jură că nu are nimic cu blonda. După câteva săptămâni blonda îşi dă demisia şi pleacă. Urmează faza de vindecare.
La un conflict care se transpune pe testicule sau ovar, întotdeauna e vorba de ceva viu – am pierdut un animal, cineva. De asemenea, la fel şi conflictul legat de dermă – e vorba de ceva viu. Nu pot îmbrăţişa un laptop.
Exemplu: - un copil de 4 ani cu neurodermită – şoc de despărţire. Cu 2 ani în urmă au închiriat un autobuz în care copilul şi-a uitat ursuleţul. A fost de neuitat pentru copil. În ochii copilului acel ursuleţ de pluş era viu, trăia. Fiecare îşi are propria lui realitate.
Într-o familie un program special anume apare în mod repetat şi suntem tentaţi să credem că e moştenit. Moştenirea e că semănăm cu părinţii noştri, copiii cu mine, chiar şi hormonal.
NU EXISTĂ UN CANCER MAMAR MOŞTENIBIL, NICI O ALERGIE SAU O PSIHOZĂ, PENTRU CĂ TOATE ACESTEA ÎNCEP ÎNTOTDEAUNA CU UN CONFLICT, CU UN FOCAR HAMER.
Ex: - accidente de sport mai dese într-o familie unde se practică sportul mai des. În rândul prostituatelor – carcinomul colului uterin mai des decât la călugăriţe.
În momentul conflictului se face asocierea şi totul joacă un rol, chiar şi modul de a gândi – cultural, religios etc.
Ex: -FURIA, SUPĂRAREA DE CARE NU POT SCĂPA- Faza activă: constipaţia, paralizia digestivă – din ce în ce mai puţină hrană primită de la tubul digestiv. Organismul porneşte un program biologic special care generează cancer la ficat. Ficatul produce mai multe celule pentru ca să se poată folosi de puţinul care vine de la stomac. Acest conflict a trecut pe lângă psihic şi s-a localizat direct la organ.
Ex: - maioneză cu Salmonella. Mănânc şi intestinul subţire îi spune creierului să-l vomite. Nu e o stradă cu sens unic. Pot să am un conflict şi pornind de la nivelul organului.
Când se instalează cancerul la ficat, apare şi un focar Hamer pe creier. A pornit de la organ la creier şi la psihic.
Îţi trebuie dexteritate criminalistică pentru a depista cauza. Conţinutul conflictului generează focarul din creier. Sindromul DH are un conţinut anume şi stabileşte unde se localizează la organe. Acest sindrom ne modifică instantaneu tonusul, devenim conflict activ – mâini reci, nu mai putem înghiţi, ne modifică modul de a gândi. La un bărbat un singur conflict îl face să devină homosexual.
CONFLICTUL GENEREAZĂ CANCERUL, ESTE CAUZA, DETERMINĂ ŞINELE PE CARE VA MERGE, NU E CEVA RĂU. Odată n-am fost atenţi, am fost nepregătiţi şi pentru asta natura ne-a programat nişte programe să rezolvăm cauza.
SENSUL BIOLOGIC E ÎN FAZA ACTIVĂ. Sunt şi excepţii, când sensul biologic apare în faza de vindecare.
Exemplu din grupa de lux: - CELULITA – SENTIMENT UŞOR DE PIERDERE A ÎNCREDERII. Ţesutul adipos se necrozează, devine mai slabă şi îşi generează sentimentul pierderii încrederii în sine. În faza de vindecare se reface. La sfârşitul fazei de vindecare inflamaţia se retrage, dar rămâne mai grasă decât era la început. Acesta e sensul biologic. În natură gras trece drept frumos şi slabul trece drept urât. Oamenii aleargă după un fals ideal. Manechinele sunt creaţii ale homosexualilor.
CONFLICTUL E CAUZA, ACEEA TREBUIE GĂSITĂ. Terapeutul e bun atunci când împreună cu pacientul găseşte conflictul şi îi arată şi drumul.
Înainte de a căuta conflictul, terapeutul trebuie să lămurească câteva lucruri: 1. Îţi strânge mâna. Are pacientul mâini reci sau calde – faza activă sau faza de vindecare. 2. al doilea test – de a aplauda – pentru a găsi partea mamă-copil. 3. de a determina starea hormonală – masculin sau feminin.
Atenţie! Există femei bărbăteşti şi bărbaţi feminini. În momentul conflictului se asociază. E o diferenţă mare dacă femeia simte masculin sau feminin.
Ex: - o pereche se căsătoreşte la 30 de ani. Bărbatul e masculin, merge înainte, femeia e feminină, merge în urma bărbatului, se lasă protejată. La 50 de ani la femeie scade numărul de estrogeni, va avea un comportament de teritorialitate masculin. Are nevoie de propria cameră. Există 2 teritorii. Ţine până pe la 75 de ani. La bărbat scade testosteronul pe la 50 de ani, nu mai are un comportament teritorial, bunica merge înainte şi bunicul după ea.
La femei ar trebui să adauge dacă iau anticoncepţionale sau orice alt tratament hormonal, dacă sunt la menopauză – alături de CT pentru dr. Hamer.
Dreptaciul biologic aplaudă cu dreapta peste stânga. Stângaciul biologic aplaudă cu stânga peste dreapta. Sunt stângaci biologici care scriu cu dreapta.
La prima diviziune a oului fecundat se poate determina lateralitatea biologică, dacă e stângaci sau dreptaci. Ştim asta de la gemenii univitelini. Întotdeauna unul e stângaci, altul dreptaci.
Această lateralitate nu se schimbă niciodată. Are următoarele consecinţe la dreptaci: - partea stângă a corpului e partea mamă-copil. Conflicte cu mama sa naturală sau pentru propriul său copil sau persoane mai tinere.
  • partea dreaptă a corpului e partea partenerului. Parteneri sunt toate persoanele, până la mamă şi copil, prietenii, colegii, rivalii, vecinul cel rău, tatăl, socrii, bunicul, bunica.
La stângaci e invers.
Altă modalitate de stabilire a lateralităţii: - ridicaţi un copil de jos. Dreptaciul îl va pune pe copil pe partea stângă, partea mamă-copil.
Dacă, ca dreptaci, am un atac cerebral – conflict motoric. (Ex: nu pot să mă apăr de duşmani) – atunci partea partenerului e paralizată. Mâna mea partener e paralizată şi voi aplauda invers.
Ex: - lipoame pe interiorul piciorului drept la un bărbat, care aplauda ciudat, dar era dreptaci (cu mâna dreaptă bătea de jos în sus, mâna stângă o ţinea nemişcată). Era piciorul partenerului – asimila plecarea soţiei la sectă cu o înşelare, ţesutul se necroza, soţia venea acasă – se vindeca.
Dacă există ambidextri – e un semn biologic al unui stângaci care a fost educat să fie şi dreptaci. De regulă dreptaciul e absolut neîndemânatic cu stânga. Ex: bate din palme cu dreapta, dar scrie cu stânga.
Altă modalitate de a descoperi lateralitatea: - să pună mâinile cu palmele în sus pe genunchi şi să aplaude în aşa fel ca o mână să rămână jos. Dacă mişcă dreapta e dreptaci.
La copiii mici – să fim atenţi cu ce mână îşi iau jucăria.
La animale – care labă ţi-o dă sau calul cu ce copită loveşte.
Ex: - copilul are un accident. Conflictul mamei – grija faţă de copil. Cancer mamar – la dreptaci pe stânga, la stângaci pe dreapta.
  • pareză facială – şocul: soţia te înşală. Nu poţi lupta cu rivalul, e mai puternic, nu poţi ţine soţia lângă tine. Ca dreptaci pareza e pe dreapta.
Tatăl – pe partea partenerului. Mama – pe partea mamă-copil. Copiii noştri sunt pe partea mamă-copil când sunt mici. Când cresc, devin tot mai mult parteneri. Când vreau să-l dau afară din casă pe fiul meu de 25 de ani, conflictul de despărţire va fi 75% pe partea partenerului şi 25% pe partea mamă-copil. Pot astfel reacţiona pe ambele părţi, dacă reacţionez cu acea persoană şi într-un fel şi în altul. E un singur conflict, dar e constelaţie schizofrenică.
Pot avea un conflict cu animalul. Dacă mă ocup de el ca de un copil, v fi pe partea mamă-copil. Dacă particip la concursuri, calul va fi ca un partener. DECISIV E FELUL ÎN CARE PRIVIM NOI LUCRURILE.
În natură relaţia mamă-copil e întotdeauna foarte clară. La tată nu e întotdeauna foarte sigur. Nici tatăl nu e întotdeauna sigur de câţi copii are. De aceea tatăl e întotdeauna pe partea partenerului.
Primii 2-3 ani, cât mama alăptează, mama e mai mult masculină şi tatăl mai mult încurcă. Dacă mă ocup de tată ca de un copil mic, e foarte posibil să alunece pe partea mamă-copil. Sau dacă copilul e atras mai mult de bunică decât de mamă, va fi pe partea mamă-copil. Dacă mama moare la naştere şi tatăl se îngrijeşte de copil ca do mamă, atunci tatăl va fi pe partea mamă-copil.
LATERALITATEA NU ARE NICI O IMPORTANŢĂ ÎN TRUNCHIUL CEREBRAL. În apă nu era viaţă socială. Primul comportament social a apărut odată cu cancerul de sân, adică cu creierul mic. Dacă partenerul a avut un accidente – cancer de sân pe partea partenerului.
Animalul cucereşte uscatul şi trebuie să se delimiteze. Porţile oraşului sunt glandele mamare. Partea dreaptă încearcă să preia îmbucătura, partea stângă încearcă să scape de îmbucătură.
CANCER LA PLĂMÂNI PE STÂNGA SAU DREAPTA – luarea sau scăparea de îmbucătură. Nu are nimic de a face cu mama-copilul.
LATERALITATEA ARE LEGĂTURĂ ODATĂ CU CREIERUL MIC ŞI TRUNCHIUL CEREBRAL: - cancer osos stânga/dreapta, eczeme stânga/dreapta, cancer de sân stânga/dreapta.
INDEPENDENT DE LATERALITATE ARE LEGĂTURĂ ŞI DOMINANŢA OCHILOR – VEDEREA – CARE OCHI E DOMINANT.
Testul cu degetul mare: îl poziţionezi de la distanţă la nivelul nasului altei persoane. Cu ambii ochi nu vezi degetul, închizi ochiul drept şi vezi degetul deplasat, închizi ochiul stâng şi vezi degetul în dreptul nasului persoanei. Înseamnă că ochiul drept e dominant. La fel poate fi şi cu picioarele, urechile.

TABELA DE DIAGNOSTIC. PREZENTARE GENERALĂ.
Secţiune în trunchiul cerebral şi privim de sus. Jos e nasul, faţa. În mijloc e prostata – la bărbat şi mucoasa uterului la femeie. Faza de conflict – descuamări, scurgeri.
Ţesuturile glandulare din partea dreaptă a feţei –
Glanda lacrimară, salivară, tiroida – a apuca îmbucătura;
plămânul – frica de moarte şi post să mor pentru că nu primesc oxigen. Laringe, stomac – conflict de înfometare la ficat, cancerul la pancreas, duoden, partea superioară a intestinului subţire, partea inferioară, apendicele, intestinul gros complet, rectul.
Frica de moarte – plămânul – să putem scăpa de monoxidul de carbon.
ASTM BRONŞIC – nu poţi să respiri. Respirare prelungită.
ASTMĂ DE LARINGE – nu poţi să inspiri. Inspirare prelungită.
Ex: - vestea că fiul a murit de astmă la laringe. Focar Hamer pe dreapta, de a nu putea asimila oxigen. Legătura neuronală merge direct în organ şi va avea o singură gaură în plămâni, pe dreapta. Dacă moare de astm bronşic – îl aud cum nu poate să respire – cancer de plămâni pe stânga.
LA OCHIUL DREPT – văd ceva ce nu pot să obţin.
LA OCHIUL STÂNG – ceea ce văd acolo nici măcar nu vreau să văd.
URECHEA MEDIE – bucăţica de informaţie.
URECHEA DREAPTĂ – aş vrea să aud o informaţie pe care nu o primesc. Proliferare de celule în urechea medie dreaptă. Dacă primesc informaţie – perioada de vindecare – descompusă tuberculos.
URECHEA STÂNGĂ – o informaţie pe care nu vreau să o mai aud. Când scap de informaţie – aprindere a urechii medii stângi.
AMIGDALELE Ex. pentru ANGINĂ. Băiatul care îşi doreşte o jucărie, n-a primit „îmbucătura”, jucăria de Crăciun. Rezolvarea conflictului: găsirea jucăriei la ½ preţ. După ce a primit-o, era cu amigdalele umflate.
La aceste organe-pereche – amigdale, tiroidă, polipi, ureche medie, de cele mai multe ori se reacţionează pe ambele părţi. Ex: partener de care nu pot să scap şi un partener pe care nu îl pot primi. Inflamaţia angină pe ambele părţi. Ex: - cancer la sân pe partea partenerului, în faza de vindecare. Partenerul a avut accident la schi. Glanda salivară de sub limbă – conflict care recidivează – activ-vindecare, activ-vindecare. Dorea să se căsătorească cu partenerul. În faza ctivă – creşte numărul cu 1000 celule, mai multe lichide, salivă, ca să putem înghiţi mai bine îmbucătura. În faza de vindecare pot fi descompuse 1100 celule şi atunci la sfârşitul fazei de vindecare ţesutul va fi mai mic. E posibil ca numărul celulelor să scadă complet şi să nu mai am salivă. La ţesuturile glandulare întotdeauna în faza de vindecare avem tuberculoza. Resturile sunt calcifierea. Calcifierea pietrelor la rinichi, la fiere, la plămâni, urme de calculi în ficat, în sân. Calculii sunt resturile care rămân în urma tuberculozei.
Ex: - saliva e îngroşată şi cu bucăţele de calcar printre dinţi. Conflict de îmbucătură.
CANCER DE PANCREAS. Ex: - unei femei i-au murit 2 unchi. Nu au fost cauza conflictului. Unul dintre unchi i-a promis că îi va lăsa moştenire o ladă ţărănească şi se gândise unde va pune lada. La deschiderea testamentului a aflat că lada o primea sora sa. Conflictul: - lupta pentru îmbucătură. Trebuie găsit exact conflictul. Sfat înţelept: la a doua şedinţă a venit împreună cu sora sa. Dr. Hamer o întrebă cât costă lada, sora spune că ar vinde-o, cele 2 surori fac schimbul şi amândouă sunt mulţumite.
CANCER DE INTESTIN SUBŢIRE ÎN FAZA CONTINUĂ – MORBUS CROHN – diareea care nu dispare. O pereche nu poate avea copii. Îşi cumpără un cocker spaniel, obez. E pus la regim, primeşte mâncare o dată pe zi. Câinele se uită după fiecare îmbucătură, dar nu primeşte nimic. Se îmbolnăveşte de Morbus Crohn. Cauza: - furia totală asupra aspectului înfometării. „Toată lumea îmi ia untul de pe pâine, sunt foarte supărat că trebuie să sufăr de foame”.
Arta terapeutului e de a se transpune în sufletul pacientului, inclusiv în a animalului. De fiecare dată când mânca, stăpânul îi dădea o bucăţică. După 3 zile i-a dispărut diareea şi s-a vindecat.
TUBURILE COLECTOARE RENALE – Faza activă a unui pacient la dializă. Oamenii mari care nu sunt graşi acumulează apă – faza activă. Faza de vindecare – vindecare tuberculoasă de pietre la rinichi. CONFLICTUL FUGARULUI: „sunt pe fugă, fug de ceva” sau CONFLICTUL DE EXISTENŢĂ, CÂND E VORBA DE TRUP ŞI VIAŢĂ SAU CONFLICTUL EXISTENŢEI FINANCIARE. Primele două pot fi şi diagnosticul pentru cancer. Când se diagnostichează la plămâni, când la rinichi. Atunci când medicul spune: aveţi cancer şi foarte puţin timp de trăit. Asta ajunge la plămâni. Medicul spune: la cancerul de sân aveţi 60% şanse de vindecare – cancer la rinichi.
Există şi copii care acumulează apă. La copii nu e vorba de diagnostic, nu e aşa acut, nu e vorba nici de bani. El se simte lăsat singur. Fugarul, când mama îşi respinge copilul şi îl trimite ba la vecini, ba la rude. Atunci el acumulează apă. Acest program îl avea strămoşul care trăia în mare. Când e la ţărm şi în pericol să se usuce, porneşte programul biologic care îi spune să bea mult şi să nu elimine, să nu urineze. Astfel poate supravieţui perioadei de uscăciune până la următorul flux.
Aceste tuburi colectoare renale – primul program special.
Sindromul – mai multe programe în acelaşi timp. Din punct de vedere al înţelegerii, este mai bine să înţelegem acest sindrom al tuburilor colectoare renale decât infarctul, după Hamer.
Restul tubului digestiv gros are acest conflict. Cu cât mai în spate e poziţionat cancerul, cu atât mai ticălos e conflictul – carcinomul rectal.
CREIERUL MIC – SECŢIUNEA DE SUS.
În spate avem CORIUM – derma – stratul mijlociu al pielii. Cauza e MURDĂRIREA – acneea, herpes, Zona Zoster, ciupercă, lepra, ciuma. În acest releu se poziţionează cancerul de sân.
Epiderma e controlată de SCOARŢA CEREBRALĂ.
Stratul exterior reprezintă întotdeauna despărţire.
În mijloc e PERICARDUL: - ATAC ÎMPOTRIVA INIMII – împunsătură sau un diagnostic („sunteţi bolnav de inimă”) sau tatăl meu a avut un infarct şi eu l-am văzut. Încercăm să întărim zidul din afară. Acesta e sensul biologic.
PERITONEU ŞI PLEURĂ. De la creierul mic e determinantă lateralitatea. Atacuri împotriva stomacului şi a plămânilor.
CREIERUL MARE – faza activă – diminuarea numărului de celule – devalorizarea de sine. Ventricolele – spaţii goale umplute cu lichid cerebrospinal, are legătură şi cu măduva spinării. Prin acest lichid furnizează hrană la celulele nervoase. Spre interior – zonă-tampon pentru a putea capta edemul.
Fiecare OS are un conţinut specific.
MANDIBULA – conflictul de a nu putea muşca, adversarul meu e prea puternic. Faza activă – dinţii se mişcă, cad, nu doare. Faza de vindecare – încep să doară. Stomatologul spune: „bacteriile sunt de vină, nu ţi-ai spălat dinţii”.
TESTICULE ŞI OVARE, PARENCHIMUL RENAL.
PACIENT CU HIPERTENSIUNE – faza activă a conflictului de lichid – prea mult lichid. Ex: e aproape să se înece, inundaţie, un acoperiş prin care plouă. Necroză în parenchim. Urină primară. Pentru ca corpul să poată să elimine substanţa din urină, ridică tensiunea arterială. Când s-a reparat casa, intri în faza de vindecare şi tensiunea arterială se stabilizează. Din necroză creşte un chist – are nevoie de 9luni pentru a se întări. La sfârşitul perioadei de vindecare acest chist produce urină. Acesta e sensul biologic. Conflictul – prea multe lichide. Natura mai „lipeşte” un organ în plus care produce lichide şi astfel îşi poate rezolva problema.
MIOCARDUL – musculatură striată, aidoma musculaturii scheletului. Musculatura striată netedă e cea digestivă. Conflictul pentru ventriole: - mă simt suprasolicitat vis-a-vis de partener sau mamă-copil. Faza activă – muşchiul inimii necrozează. Faza de vindecare – prin inflamare se repară muşchiul inimii.
În faza activă – atac epileptic al muşchiului inimii sau infarct miocardic. Infarctul din partea dreaptă – presiunea sângelui creşte şi am crampe. Infarctul pe partea stângă – cădere totală a circulaţiei, a tensiunii. Sunt mai multe infarcte de inimă. Trebuie deosebit între cele coronariene şi cel miocardic.
SCOARŢA CEREBRALĂ – cea mai nouă şi complexă parte a creierului.

20 ianuarie 2011
La infarctul miocardic şi infarctul coronarian e vorba de alt ţesut – epiteliu în plăci şi muşchiul inimii. Din punct de vedere al crizei în primul caz avem absenţa, în al doilea caz atacul epileptic. Releul din dreapta inimii e releul încet şi la o durată de peste 9 luni a conflictului nu se mai trimite nici un semnal şi inima se opreşte. În al doilea caz avem o tahicardie, embolie pulmonară, dureri puternice, tensiunea arterială creşte, muşchiul se rupe şi curge sânge în inimă. La sfârşitul perioadei de vindecare muşchiul inimii e mai puternic ca înainte – acesta e sensul biologic.
Partea partenerului e partea care ţine sabia iar partea mamă-copil e partea cu care ţine scutul pentru a proteja mama şi copilul. Toţi cei care nu sunt fizic mamă sau copil sunt parteneri.
În cazul copiilor adoptaţi. Dacă a fost bebeluş, avem copilul pe partea mamă-copil, copilul ne are pe partea părinţilor. Dacă adopţia a avut loc la perioada pubertăţii, atunci e partener.
SCOARŢA CEREBRALĂ – cea mai tânără şi mai complexă parte. Zona motorică este de lăţimea unui deget. Diminuarea funcţionalităţii. Pentru muşchii striaţi există 2 relee în creier: - primul releu în scoarţa cerebrală – releul centrilor motorici. De acolo pleacă comanda la muşchi. Dacă nu am putut să rezolv un conflict motoric, acolo se va instala un focar Hamer şi va fi o diminuare a funcţionalităţii. Am un fel de paralizie. Al doilea conflict va fi de devalorizare şi se va forma un nou focar Hamer în materia cenuşie. În releul pentru musculatura paralizată se va transmite ordinul pentru necroză. Ca urmare, muşchiul se va atrofia. Atrofierea e întotdeauna cauzată de devalorizare. Dacă se rezolvă conflictul motoric, ajung din nou semnale la muşchi – pot mişca mâna şi rezolv şi conflictul de devalorizare.
ZONA SENZORICĂ – PIELEA – în partea din spate a scoarţei cerebrale.
CORTEXUL VIZUAL PRIMAR – CORNEE ŞI CRISTALIN.
Pentru BUZE avem nevoie de părţi senzorice şi motorice în creier mai mari decât pentru genunchi. Buzele sunt sensibile senzoric şi motorial. Şi pentru mâini şi picioare e nevoie de mai multe creier pentru a le dirija.
DE LA CREIER LA NIVELUL ORGANELOR - ganglioni limfatici şi căile de ieşire ale glandei tiroide (guşa în faza de vindecare).
Grupa galbenă – ţesuturi de tipul glandelor. Grupa cu roşu – ţesuturi de tipul epiteliului în plăci.
Smalţul dinţilor, dedesubt e rădăcina şi maxilarul. Fiecare dinte în parte are un conflict propriu de muşcătură. Conflictul pe care îl are dentina e că nu poate să muşte, la fel şi mandibula, pentru că adversarul e prea puternic.
Smalţul dinţilor – CARIILE – NU ARE VOIE SĂ MUŞTE. Ex: - fratele mai mic acasă şi l-aş putea lovi dar mama nu mă lasă. Am carii. Dacă am un frate mai mare: aş vrea, dar nu pot, pentru că e prea puternic. Gaură în dinte.
Incisivii, caninii şi molarii. Cu incisivii apucăm sau ne apărăm. Cu caninii prindem, apucăm, cu molarii sfărâmăm. E o diferenţă dacă vreau să mă apăr su s-o sfărâm. Are importanţă şi lateralitatea. Fratele e pe partea partenerului.
RELEE PENTRU GLICEMIE: - reducerea funcţionalităţii. Insula alfa produce glucaron şi dacă un focar Hamer e activ nu se mai produce insulină şi avem hiperglicemie. Dacă un focar Hamer acoperă ambele relee, avem hipo şi hiperglicemie şi acesta e diabetul de tip 2. Putem trăi fără insulină, cu grijă şi alimentaţie – diabetul vârstei. Nu are nimic de-a face cu vârsta, ci cu conflictele.
ZONA MOTORICĂ – PICIOR – partenerul pleacă şi nu-l pot reţine – paralizia piciorului drept – focarul Hamer în partea stângă a creierului. Senzorial se poate asocia cu pielea. Focar Hamer în zona senzorială. Dacă conflictul de despărţire e resimţit ca foarte brutal, va fi implicat periostul – zona va fi foarte rece.
ZONA MUSCULATURII BRONHIALE ŞI A LARINGELUI. Musculatura se contractă – bronşită spastică sau astmă bronşic.
MUSCULATURA LARINGELUI – musculatura se contractă – nu poţi respira – spasm sau astm laringian.
Dedesubt, în partea senzorică – MUCOASA BRONŞICĂ – în faza de vindecare epiteliul în plăci va fi inflamat şi avem bronşita.
Tot ce medicina clasică defineşte ca şi carcinom (mamar, de vezică) de fapt e o inflamaţie cu rol de vindecare. Prin inflamare se închide astmul bronhial. La sfârşitul perioadei de vindecare inflamaţia se retrage şi plămânul se oxigenează din nou.
MUCOASA LARINGELUI – în faza de vindecare eşti răguşit sau cancer la laringelului.
RELEELE INIMII – coordonează arterele coronariene şi venele. La mamă – UTER, COLUL UTERIN, la bărbat – TESTICULE.
CURBURA MICĂ A STOMACULUI – tumoarea stomacală, ulcerul activ sau la duoden căile vezicii biliare – în faza de vindecare am avea hepatita şi căile de eliminare ale pancreasului.
RECT – epiteliu în plăci – hemoroizi.
CONTROLUL TRACTULUI URINAR – rinichi, căile urinare, vezica urinară, uretra.
Marcajul foarte fin – teritorii – dreapta masculin, stânga feminin. Conţinutul conflictelor pentru aceste relee din creier. Releele glucozei aparţin ½ unei părţi şi ½ altei părţi – masculin, feminin. Ce simte partea bărbătească pentru relee – pe dreapta. Ce simte partea femeiască pentru relee – pe stânga.
Sentimentul masculin e conflictul de împotrivire (ex. mă împotrivesc şefului, împotriva veştii că am pierdut pe cineva). Sentimentul feminin e conflictul de frică, asociat cu scârba, sila, în acelaşi timp (ex: păianjenul, practica sexuală, sexul oral, prietena mea care s-a otrăvit cu un peşte şi a vomitat).
Pentru BRONHII, LARINGE – partea bărbătească – FRICA PENTRU ZONA MEA, TERITORIUL MEU. Rivalul e pe punctul de a pătrunde pe teritoriul meu, sau un participant la trafic, băieţelul pe care mama îl lasă la grădiniţă şi îi spune că vine peste 4 ore să îl ia sau hoţul care intră pe fereastră. Bărbatul trece imediat la atac, având frica pentru teritoriu. Pe PARTEA FEMININĂ – FRICA ŞI SURPRIZA. Hoţul intră pe geam – îşi pune pătura pe cap, se ascunde. Intră în defensivă. La fel poate fi şi în trafic. Pierdere de teritorialitate sau clasica bătălie pentru teritoriu.
Contează foarte mult starea hormonală.
Femeia părăseşte bărbatul, îşi pierde locul de muncă – pentru partea feminină – frustrarea sexuală – îşi prinde soţul în flagrant, un viol, jocul de-a doctorul, revistele porno, îşi surprinde părinţii, consult brutal nedelicat la medic. Pentru partea masculină – supărarea, furia, legată de teritoriu – rivalul e pe teritoriul meu, în trafic – idiotul mi-a lovit maşina sau soţia mea mă înşală, cearta pentru bani.
Pe partea feminină tipic e conflictul de identitate – cine sunt eu? Cum ar trebui să procedez?
Un hoţ în casă – bărbatul simte furie, soţia e nehotărâtă.
Conflictul de marcare a teritoriului – nu pot stabili graniţele.
Bărbatul are teritoriul exterior, femeia – teritoriul interior.
Bărbatul, indiferent de lateralitate, reacţionează cu un conflict de pe lista de pe partea dreaptă. Primul conflict nu poate fi un conflict feminin. În copilărie nu există schimbări. Băiatul are un comportament masculin. Analog, femeia, indiferent de lateralitate, dacă se ajunge la un conflict, va fi unul din lista stângă. Femeia nu are un sentiment masculin de teritorialitate.
Această hartă e valabilă pentru dreptaci, la stângaci se întoarce. Primul conflict: hoţul pătrunde pe fereastră. Bărbatul îl atacă pe hoţ. Dreptaciul va avea conflictul pe musculatura sau mucoasa bronhială sau în amândouă. În faza de vindecare – paralizia musculaturii bronhiale. De multe ori nu se observă iar mucoasa ulcerează. Ulceraţia se extinde, primesc mai mult aer în plămâni, că trebuie să resping rivalul. Am alungat rivalul, am rezolvat conflictul. Faza de vindecare – musculatură – atac epileptic, expectorează mai bine mucoasa.
Bărbatul stângaci – săritura calului. I se provoacă focarul Hamer pe partea feminină, dar e resimţit masculin. Mucoasa laringelui – răguşeşte.
La femeie – trece în defensivă. Se ascunde sub pat. Reacţionează cu o frică, teamă, specific feminină. Dacă femeia e dreptace – problema la laringe. Va răguşi în faza de vindecare. Dacă e stângace – săritura calului. Apare focarul Hamer în zona bărbătească, dar e resimţită feminin. Va face bronşită.
Femeia dreptace sau stângace reacţionează la fel – teama, dar organic diferit. Dreptacea – probleme cu laringele, stângacea – probleme cu bronhiile.
Un rol foarte important îl joacă nivelul de hormoni în această teritorialitate. Nivelul de hormoni se poate schimba periodic, de-a lungul vieţii.
Ex: hoţul intră în casă la bunici. Bunicul reacţionează feminin, bunica masculin. Bunica dreptace – probleme la bronhii. Dacă e stângace – probleme la laringe. Bunicul dreptaci – probleme la laringe, bunicul stângaci – probleme la bronhii.
Al doilea conflict: - primul conflict închide această parte de teritorialitate. Al doilea conflict va lovi în teritoriul de vis-a-vis şi tot aşa va fi şi resimţit.
Ex: - mama divorţează şi părăseşte familia. Băiatul va avea o pierdere de teritorialitate masculină vis-a-vis de mama sa. Mama aparţine de teritoriul său. Dacă e dreptaci – Focar Hamer în zona releului arterelor – angină pectorală – „mi-ai frânt inima” – dureri puternice de inimă. Băiatul nu poate rezolva conflictul – resemnare cu situaţia. Releul inimii e reglat de o perioadă de 6 luni. Dacă timp de 6 luni rezolvă conflictul – renunţă. Această renunţare îi închide partea teritorială dreaptă masculină. Nu mai are comportament teritorial. Va fi „castrat cerebral”.
Partea stângă feminină e liberă. Cu acest prim conflict băiatul devine conflictiv feminin. Cu acest prim conflict poate deveni homosexual. Va fi un bărbat feminin, foarte slab psihic. Dacă îi va intra hoţul în casă va reacţiona cu frică, ca o femeie – conflict de laringe.
Dacă băiatul e stângaci – conflict de teritorialitate – săritura calului. Se formează pe partea stângă, resimţit masculin. Stângaciul intră imediat într-o psihoză primară, devine imediat maniac: dinamic, are chef să facă ceva, permanent e activ, trece prin viaţă zâmbind, se bucură de orice, tot ceea ce face va fi exacerbat. Cei deplin maniaci ies în pielea goală şi se simt dumnezei. Se închide partea feminină, rămâne masculinul deschis. Nu e un alfa. Individul alfa are ambele zone libere. Asta îl defineşte pe alfa.
Există şi femei alfa.
Stângaciul nu e un alfa. Se dă în spectacol ca şi cum ar fi şeful. E homosexualul de tip macho. Dacă acestui stângaci îi intră hoţul pe fereastră, va reacţiona cu al doilea conflict şi va apărea focarul în bronhii. A doua reacţie va fi tot masculină.
Primul conflict la o fetiţă. Ex: - joaca de-a doctorul. A fost prinsă. Dacă e dreptace: conflict sexual în releul venelor. I se închide partea dreaptă feminină. Conflictiv e masculină, dar nu psihotic. Dacă menstruaţia vine mai târziu sau mai devreme de 11 ani, probabil că s-a întâmplat ceva. Este masculină. Dacă acestei fetiţe masculine îi va intra cândva hoţul pe geam – va reacţiona cu un conflict masculin – zona bronhiilor.
Fata stângace: - săritura calului. Focar Hamer în zona masculină, resimţit feminin. I se închide partea dreaptă, masculină şi ea rămâne feminină. Intră în psihoza primară – devine depresivă – liniştită, nu se agită, nu zâmbeşte, cu cât a fost conflictul mai puternic cu atât va fi mai depresivă. Cei depresivi suferă, maniacii sunt cei fericiţi. În ambele cazuri e o distorsionare a realităţii psihotice. Depresiv = feminin, maniac = masculin.
Se poate întâmpla ca o stângace să aibă prima menstruaţie la 9 ani. Prin depresie va deveni hiperfeminină. Intră hoţul – al doilea conflict feminin – va reacţiona cu frică, teamă. Două focare Hamer în ambele părţi – stânga-dreapta. Vorbim de o constelaţie. Pentru constelaţiile care se află în interiorul zonelor sunt 3 criterii: 1. începând cu al doilea conflict se opreşte maturizarea emoţională. Rămân copilăroşi. 2. Începând cu al doilea conflict s opreşte masa conflictului, se opreşte cancerul. 3. Începând cu al doilea conflict trebuie să ne închipuim o balanţă: suntem maniaco-depresivi. Se întâmplă numi în interiorul zonelor. Depinde care conflict are mai mare greutate.
Partea masculină mai deschisă decât cea feminină: - maniaci şi masculini. Partea masculină mai închisă – depresivi şi feminini. Femeia depresivă e o femeie feminină. Bărbatul maniac e un bărbat masculin. Femeia maniacă e o femeie masculină.
În funcţie de cum intră pe şină, e maniac sau depresiv.
Fetiţa dreptace. Dacă e maniacă, va fi masculină şi va rămâne foarte greu gravidă. Primul conflict îi împiedică ciclurile, al doilea conflict îi aduce menstruaţia. Dacă a fost pe la 14 ani, după 1-2 săptămâni va avea primul ciclu. Dacă e depresivă, e feminină şi va putea rămâne uşor gravidă. Dacă va fi maniacă, va avea ovulaţie, dar ovulul nu se va nida, nu se va prinde de mucoasa uterină. Trebuie adusă pe şina conflictului de pe partea dreaptă. Trebuie pus patul sub fereastra pe unde intră hoţul. Va deveni depresivă şi va rămâne gravidă.
Depresivele suferă. Trebuie să joci cu ele jocul de-a doctorul şi vor deveni fericite şi pot rămâne însărcinate.
Când cunoşti conflictele, poţi să te joci pe psihic ca şi cum cânţi la pian.


CAPITOLUL „ŞINE„

TOT CE SE DESFĂŞOARĂ ÎN MOD CRONIC. ŞINA NU E ALTCEVA DECÂT O ALERGIE. Unii sunt alergici la polen, alţii sunt alergici la persoane. Mecanismul e acelaşi. Ex: mă împiedic pe scări. Fac ochii mari şi creierul face ca un aparat roşu: reţine mirosuri, lumină, culoare, etc. Dacă se va mai întâmpla vreodată, creierul mă va avertiza că e la fel şi va porni programul special în avans, care să mă ajute pe mine să rezolv problema. Dacă prima dată am acţionat motoric cu un atac epileptic, de acum voi reacţiona cu musculatura, cu intestinele. Dacă prima dată a fost un conflict de miros, întotdeauna voi reacţiona cu mucoasa nasului.
ÎNTOTDEAUNA VOI REACŢIONA LEGAT DE CONFLICTUL ORIGINAR. ORICE ŞINĂ, ALERGIE, NE INDICĂ ÎNAPOI PRIMUL CONFLICT. Pe viitor ajunge să văd scara sau covorul roşu de pe scară şi eu voi reacţiona alergic. De ce nu se ajunge mereu pe şine sau poate fi pe 5 şine în acelaşi timp?
Ex: laptele e şina. Dar cu ce simptome reacţionează el? Cu intestinele – supărare. Pielea – conflict de despărţire.
ŞINA NU E CEVA INVENTAT DE NATURĂ PENTRU A NE CHINUI, CI E UN SISTEM DE AVERTIZARE DIN TIMP. ODATĂ NU AM FOST ATENŢI, S-A AJUNS LA UN CONFLICT, CREIERUL A RECEPŢIONAT TOATE CIRCUMSTANŢELE PENTRU CA PE VIITOR SĂ NE AVERTIZEZE DIN TIMP. O ŞINĂ POATE AVEA EFECT O VIAŢĂ ÎNTREAGĂ.
Animalele recunosc şinele şi le memorează. Oamenii probabil că nu mai observă şinele. De cele mai multe ori nu mai observăm faza activă, ajungem la faza de vindecare, nu mai vedem legătura cu şina şi ne mirăm de ce suntem bolnavi cronici.
E posibil la ţesuturile glandulare că în faza activă proliferează numărul de celule cu 1000, în faza de vindecare se descompun 1100 şi dacă sunt într-o fază activă continuă, dispare ţesutul: funcţiune redusă a tiroidei, sâni care atârnă. La ţesuturile active: faza activă – necroze iar la sfârşitul fazei de vindecare ţesutul va fi mai gros. Faza de vindecare continuă: lipom, sarcom, necrom, se înţepeneşte coloana vertebrală, tendoanele devin rigide.
Se poate întâmpla să apară brusc mai multe şine.
CÂND EŞTI PE ŞINĂ NU CREŞTE MASA CONFLICTUALĂ. Dacă o zi voi fi pe şină, o zi voi fi bolnav.
RECIDIVA SE DESFĂŞOARĂ SINCRON PE TOATE CELE 3 NIVELE: psihic, creier, organe.
Toate funcţionează prin intermediul creierului. Ex: alergie la fân – văd la TV fân şi am deja alergia.
EXISTĂ 2 TIPURI DE ŞINE. FIECARE NE ARATĂ ÎNAPOI SPRE CONFLICT. Ne arată înapoi spre o întâmplare care s-ar putea întâmpla oricând.
PRIMUL TIP: Conflictul nu e soluţionat şi şina e parte a conflictului. Trebuie să evit şina şi voi fi sănătos. Dacă urc pe şină, voi recidiva.
A DOUA GRUPĂ ne arată înapoi către un eveniment: ce s-a întâmplat atunci e imposibil să se mai întâmple. Această şină e în aer. S-a dizolvat şina şi se întâmplă instantaneu, dacă gândesc că nu se mai poate întâmpla. Dacă obiectul conflictului nu mai există, şina dispare de la sine şi alergia dispare şi ea.
Exemplu pentru prima grupă: - conflictul nu a fost soluţionat, întâmplarea se poate repeta oricând. Unul a alunecat pe stâlp. Conflictul în sine e întotdeauna şina principală. Dacă ar fi băut un pahar cu lapte ar fi avut o şină alăturată, şina cu laptele. Ceea ce s-a întâmplat atunci, de a nu se putea ţine, se poate întâmpla oricând. Trebuie să evite şina. Şi dacă se urcă pe un scaun poate recidiva. Când coboară are o recidivă epileptică.
La musculatura striată e tipic. Omul e pe şină şi are imediat atacul epileptic, cel mai târziu peste 1-2 zile. Merge foarte repede. Depinde de masa conflictuală.
Desensibilizarea. Mă duc conştient pe şină. Terapeutul trebuie să recunoască dacă persoana poate să rezolve astfel conflictul sau nu. Sunt conflicte pe care nu le pot rezolva. Dacă îl pui voit pe şină, va avea recidivă. Cel mai bine e să eviţi şina. Atunci eşti sigur.
Al doilea caz: cauza nu poate fi soluţionată. Conflictul trebuie căutat acolo, unde a fost primul simptom. Restul merge pe şină.
Când rezolvi un conflict motoric – paralizia – apare imediat criza epileptică.
Tremuratul e un semn al soluţionării. Parkinson e un semn al vindecării continue, care e conflict-activă.
Fiecare îşi are propria realitate.
Ex: - pacient de 30 de ani cu sarcoidoză la plămâni – inflamaţie a alveolelor – ţesutul endodermic – 60% capacitate pulmonară, în scădere continuă. Când era student mergea pe bicicletă spre universitate. A traversat pe roşu. În clipa când a fost la mijlocul străzii, a văzut că se îndreaptă o maşină spre el şi s-a gândit că nu mai ajunge pe cealaltă parte. Aceea a fost frica de moarte şi i s-au programat şinele. De atunci, de câte ori mergea cu bicicleta şi traversa strada, avea o recidivă. Când lăsa jos bicicleta, intra în faza de vindecare. Terapeutul i-a spus să evite acea intersecţie. A renunţat complet la mersul pe bicicletă şi 1 an mai târziu medicii i-au spus că nu mai are acelaşi diagnostic. Capacitatea pulmonară era de 95%. Nu a renunţat la fumat. Fumatul rămâne o otrăvire cronică. Nu e sănătos, dar nu provoacă cancer. Conflictul nu e rezolvat – dacă peste 20 de ani se urcă iar pe bicicletă conflictul va fi din nou activat. Şina e mersul pe bicicletă. Oricând i-ar putea ieşi în faţă o maşină.
Al doilea caz: - sarcoidoză a plămânului, pacient de 70 de ani, mască pentru oxigen. Accident în lanţ pe autostradă, el prins în epava maşinii. Şina e mersul cu maşina. În excursie în Austria nu a mers deloc cu maşina şi i-a mers tot mai bine. Acasă a mers din nou cu maşina şi starea lui s-a agravat. Nu poate să renunţe la mersul cu maşina.
Nu există alternative la legile naturii.
Există conflicte aşa-zis minore.
Ex: - partenerul îţi spune o propoziţie nepotrivită. Partenerul e şina, ar putea spune din nou ce a zis. Chiar dacă e un lucru minor, poţi coborî intensitatea, povestind mereu acest incident. Vorbim de cazuri minore, nu grave. Dacă partenerul te înşeală şi tot povestesc, o să am recidive puternice.
NICI O ECZEMĂ NU APARE FĂRĂ UN CONFLICT DE DESPĂRŢIRE. LOCUL UNDE APARE ECZEMA ÎŢI INDICĂ LOCUL DE UNDE A PORNIT CONFLICTUL.
ECZEME DE CONTACT – conflict de despărţire extrem – creierul memorează obiectul. Ex: plasticul de la volan.
Alt caz: poziţia mâinilor e şina. Pielea reacţionează foarte repede. Şina poate fi condusul în sine al unei maşini.
FAZA ACTIVĂ LA PIELE: - lipsa senzaţiilor, pentru a uita despărţirea. Avem sensul biologic. FAZA DE VINDECARE: - durerile. Senzaţia că şi-ar fi ars degetele. Conflictul nu se poate rezolva, oricând poate avea un posibil accident.
Conflictul de despărţire: a vrut să se delimiteze de participanţii la trafic.
EXISTĂ 2 TIPURI DE DESPĂRŢIRE:
  • VREAU SĂ FIU DESPĂRŢIT. Efecte pe partea interioară a corpului.
  • NU VREAU SĂ FIU DESPĂRŢIT. Am toate efectele pe partea exterioară a corpului.
Alergiile devin din ce în ce mai acute. Mecanism foarte simplu. Ex: o pisică sare în patul bebe-ului. Copilul simte teamă şi memorează părul de pisică. Devine alergic la păr de pisică. Mai târziu intră în cameră unde e câine şi pisică. E alergic şi la câine şi la pisică. Intră în grajd unde e un câine şi un cal. Prin câine are recidivă, devine astfel alergic şi la cal. E dominant astfel conflictului cu pisica, care a avut loc în urmă cu 5 ani.
Ex: o pereche tânără. Bărbatul e stângaci şi are o umflătură pe testiculul drept de la 7 ani. E vorba de o pierdere legată de mamă, de un animal pe care îl iubea. La 7 ani şi-a auzit părinţii discutând şi mama îi spunea tatălui că ea se omoară. Avea o soră cu handicap şi mama sa era foarte obosită. Povesteşte conflictul şi brusc are un atac epileptic, urmat de o urinare deasă. Testiculul e în materia cenuşie iar atacul epileptic e dirijat de scoarţa cerebrală. La un conflict individual, poţi reacţiona cu mai multe programe speciale, simultan. El a reacţionat şi motoric atunci, nu numai cu testiculul. El încerca să asculte ce vorbesc părinţii şi de asta se mişca ciudat în timpul atacului epileptic.
Prin recunoaşterea conflictului său, el a suferit o recidivă. Conflictul nu e rezolvat: mama şi acum ar putea să-şi ia viaţa. L-a memorat ca şină pe Helmut.
Al doilea caz, conflictul nu mai are obiect, dar noi nu am realizat. Prin realizarea faptului că asta nu se mai poate întâmpla, se rezolvă alergia.
Ex: - ceva pierdut în memorie. Un agricultor de 40 de ani are alergie teribilă la fân. Ştie cum a început, la 5 ani s-a tăvălit pe pajişte şi a avut faţa umflată. Cineva îi spune că e posibil ca sora lui să îl fi împins atunci pe pajişte. De atunci nu mai are alergie. Pe sora lui o iubeşte foarte mult. A fost programată şina – pajiştea, fânul. Faptul că sora lui l-a împins a ascuns în memorie. Sora lui era mai mare cu 2 ani. Nu îl mai împinge, asta nu se mai poate întâmpla.
Ex: - alergie la mere. Un medic avusese o ceartă cu fosta soţie în legătură cu merele şi de atunci nu mai poate mânca aceste mere. Se gândeşte că ceea ce s-a întâmplat atunci nu se mai poate repeta, pentru că fosta soţie nu mai e cu el. Cumpără un măr, muşcă din el, nu mai are alergie, pentru că nu se mai poate întâmpla.
Ex: - o femeie suferă de afte de la vârsta de 5 ani. Ştie că asta e alergie la nuci. AFTE: CONFLICT CĂ VREI SĂ SCUIPI CEVA AFARĂ – ÎN GURĂ SE FORMEAZĂ ULCERAŢII, VOLUMUL DEVINE MAI MARE. Acesta e sensul biologic ca eu să pot să scuip afară. În faza de vindecare prin inflamare se repară. Probabil că la 5 ani a vrut să scuipe ceva afară şi s-a format şina – nucile. Era după război, s-au dus la vecini să fure nuci. Vecina a început să strige la ea, mama lor a auzit, a venit şi le-a dat câteva la fund. Acesta a fost conflictul. Ori de câte ori mănâncă nuci, mintea ei spunea că a luat-o la fund când mânca nuci. Conştientizează că nu se mai poate întâmpla, mănâncă o nucă, i se mai face o aftă mică şi apoi nu i se mai face niciodată.
Transmiterea genetică e ceva similar cu păcatul originar. Nu există!
Ex: - migrena unei doamne de 40 de ani. De la 7 ani are permanent migrene foarte puternice. Simte durerea până jos în maxilar.
MIGRENA ESTE FRICA DE UN PERICOL CARE VINE DIN FAŢĂ CĂTRE MINE, MĂ ATACĂ FRONTAL, RESPECTIV CRIZA. Probabil că la 7 ani a avut un asemenea conflict, i-a fost frică de ceva ce a venit din faţă şi probabil că tot atunci a rezolvat conflictul. A început să meargă în sens invers: migrene avea ori de câte ori avea ciclu, dar împreună cu mâncatul de căpşuni. Undeva, probabil că e legătură cu culoarea roşie. Descoperă că până la 40 de ani nu avusese nici o haină roşie. Asociind roşu cu îmbrăcămintea, a ştiut: era cea mai tânără din 4 surori şi întotdeauna purta hainele celor mai mari. La 7 ani a primit prima haină care era numai a ei, un palton roşu. La joacă, din prima zi îl murdăreşte. Îi era frică de mamă, să nu o certe. S-a gândit să stea până se întunecă, poate nu vede. Stă până la orele 23. Mama îi dă câteva zdravene, copila plină de sânge cade la pământ, mama îi dă în continuare. Una din surori îi spune mamei să se oprească, că e plină de sânge. Frica a fost agresiunea mamei care vine din faţă. Efectul a fost că migrena s-a înjumătăţit, dar nu a trecut, până când şeful ei i-a spus: „părerea dvs. a fost foarte importantă pentru mine”. Asta a dus-o înapoi la mamă, care nu a întrebat-o atunci: „ai păţit ceva?”. A nu fi întrebat de părerea pe care o ai poate fi o şină. Iar i s-a înjumătăţit migrena. Într-o zi era la restaurant şi observă cum şeful localului ceartă o subalternă. Pacienta îşi spune părerea în faţa şefului localului, după care are iar o migrenă. Nedreptatea era o altă şină care ducea înapoi la conflictul cu mama. Ea avea 4-5 şine care erau preprogramate şi o duceau mereu înapoi. Cu fiecare recunoaştere a putut să rezolve problema.
Ceea ce se întâmplase atunci nu se mai poate întâmpla. Poate veni la 11 seara acasă şi nu o mai aşteaptă nici o mamă care s-o bată. Dar întâmplarea fusese ascunsă în memorie, nu îşi mai amintea. Noroc că i-a amintit sora ei. Motivul ascunderii în memorie: a crezut că mama o va omorî. Cum poate trăi un copil de 7 ani cu asemenea idee? De asta şi-a ascuns amintirea. Dar şinele merg pe lângă conştiinţă.
Ex: - alergie la lapte. O fetiţă de 8 ani. Părinţii mâncau biscuiţi. Tatăl îşi aduce aminte de şine şi îi spune fetiţei că ea poate mânca, sufletul ei suportă aşa ceva. Mănâncă şi nu i se mai întâmplă nimic. Părinţii au un magazin şi nu prea au timp să se ocupe de copil, care e crescut de bunic. Părinţii îşi schimbă alimentaţia şi nu mai consumă lapte. Bunicul îi spune fiului că îi va da el lapte. Tatăl îi spune că dacă îi va da lapte, n-o va mai lăsa la el. Fetiţa aude. Conflict de despărţire faţă de bunic. Şina = lapte. După vreo 3 ani părinţii revin la lactate, dar la copil şina a rămas suspendată în aer. Când tatăl îi spune fetiţei că suportă să bea, a realizat că o lasă să meargă şi la bunicul. De atunci conflictul nu a mai avut obiect.
Ex: eczemă pe piciorul drept, lângă articulaţie, la o fată. O are de 3 ani, de când a fost în India. Ea era stângace – piciorul drept – piciorul mamă-copil. Epiderma – vreau să fiu separat, despărţit. Eczemă – vindecare. S-a putut despărţi de mama ei când a fost în India. A putut să o rezolve doar continuu. Mama era o femeie foarte dominantă, şi-a crescut singură 3 copii. După ce a stat de vorbă, s-a vindecat.
Ex: - alergie la soare. Despărţire. Şina = soare. E imposibil ca prin altcineva să poţi descoperi conflictul. Trebuie să stai de vorbă cu persoana în cauză. Conflict de separare faţă de o persoană care o supărase verbal.
S-a retras pe o piatră, a stat toată ziua la soare şi s-a ars. Omul care a supărat-o murise cu 3 ani în urmă. Nu se mai putea întâmpla să o supere, dar ea avea în continuare alergie. După ce a povestit, şi-a rezolvat problema.
Ex: - îi place să bea apă de la robinet. Îi tremura colţul din dreapta al gurii întotdeauna când bea aşa, în rest nu. Tremuratul e motoric. Îşi aduce aminte că băuse odată aşa, dar era apă fierbinte şi şi-a ars gura. Acut, fierbinte, pe nepregătite şi nu s-a putut retrage. A verificat dacă e rece. Dacă verifică, nu poate fi apă caldă. După ce verifică, bea şi nu îi mai tremură colţul gurii, prima dată după mulţi ani.
POŢI SĂ ÎŢI SALUŢI ŞINA ŞI ASTFEL EVIŢI RECIDIVELE!!!
Parţial rezolvabil, parţial nerezolvabil. Câteodată poţi rezolva şinele secundare, dacă nu o poţi rezolva pe cea principală.
Ex: - alergie la vinul roşu dintr-o anumită zonă viticolă. Stomacul nu digera şi noaptea vomita. Odată se îmbătase criţă cu tipul acela de vin. Vinul roşu e numai şina. Trebuie pornit de la organ pentru a afla conflictul. Organul e curbura mică a stomacului – supărare în legătură cu teritorialitatea. Atunci când a băut vinul roşu a aflat că cel mai bun prieten al lui era cu iubita lui. Femeia îl înşela. După ce a povestit i-a dispărut alergia. Renunţase atunci la acea iubită iar prietenul lui murise. Aşa ceva nu se mai poate întâmpla.
Conflictul originar nu a fost însă rezolvat definitiv. Când i s-a părut că un alt bărbat s-a dat la soţia lui, noaptea a vomitat. Noroc că soţia lui nu-l înşeală, altfel ar face cancer la stomac.
CUVINTELE POT SĂ VINDECE, DAR ŞI SĂ UCIDĂ.
UN SFÂRŞIT ÎNSOŢIT DE TEAMĂ E MAI BUN DECÂT O TEMĂ FĂRĂ DE SFÂRŞIT.
O DESFĂŞURARE CICLICĂ SAU POLICICLICĂ A CONFLICTULUI – O ÎNSĂNĂTOŞIRE CONTINUĂ ŞI POLICONTINUĂ.
Suprafeţele de sub curbe corespund cu aproximaţie. Pot avea un conflict de scurtă durată, dar foarte intens.
Atâta vreme cât programul este activ, creşte masa conflictului. La programele creierului mic, tumoarea creşte şi creşte. La programele creierului mare găurile cresc şi cresc. La fel de mult va dura şi perioada de însănătoşire. E un program unic în viata dvs.
Cobori de pe şină, ai faza de însănătoşire, diminuezi masa conflictului, eşti din nou sănătos. Până ajungi din nou pe şină. Adaugi la masa conflictului până te afli din nou pe şină.
Când faza de vindecare nu se încheie pentru că e întreruptă brusc de o şină. În termen scurt creşteţi din nou masa conflictului, după care ajungeţi iar în faza de vindecare. Faza de vindecare poate fi întinsă pe ani întregi. ALERGIA ESTE ŞINA.
LA activ-continuu vorbim când pacientul nu coboară deloc de pe şine, creşte tot timpul masa conflictului, e tot timpul în simptome active, întinse pe ani. S-ar putea să nu fie prea bine să rezolvi conflictul.
CONFLICTELE DIN GRUPA GALBENĂ MAI BINE LE REZOLVĂM AZI DECÂT MÂINE. TUMORILE CRESC, NU MĂNÂNC, NU DORM, SLĂBESC. La fel la ţesuturile asemănătoare glandularelor – melanom. Nu avem foarte mult timp. La fel la ţesuturile conjunctive – găuri în oase, cartilajele cresc pe zi ce trece. Osul se rupe. Tocmai la aceste conflicte legate de teritorialitate trebuie să ne uităm dacă acest conflict e permis să fie rezolvat. Exemplul cu lupul alfa şi al doilea lup. Lupii nu au voie să-şi rezolve conflictul pentru că ar muri de infarct.
PIERDERE A ÎNCREDERII ÎN SINE. Ex: - soacra are un teren pe care nu vrea să mi-l dea pentru a-mi construi o casă. Faptul că nu pot să-mi impun punctul de vedere merge pe şold. Nu e mamă-copil, e partenerul. Va merge pe şoldul drept.
O PIERDERE A ÎNCREDERII DE SINE MAI PUTERNICĂ MERGE PE OS, UNA MAI SLABĂ – PE CARTILAJ. Osul osterorizează, cartilajul necrozează. Faza activă nu doare. După o lună soacra moare, primeşte terenul. Ea nu-l mai poate lua. Conflictul a fost definitiv rezolvat. Un conflict atunci e rezolvat când nu se mai poate repeta. Dispare şi şina. O lună e în perioada de vindecare, o lună va avea dureri de şold. Maxim va durea până la criză, odată cu criza se retrage inflamaţia. Criza la măduvă nu e foarte vizibilă – îngustare de vase, transpiraţie rece, dureri insuportabile, inflamaţia se retrage, osul, cartilajul va fi mai puternic la sfârşitul perioadei de vindecare.
Dacă soacra nu moare şi tot vine în vizită la sfârşit de săptămână, am o recidivă. Sâmbătă, duminică e la mine, nu doare, luni-marţi mă doare iar şoldul, joi-vineri e bine, sâmbătă-duminică vine din nou. E cronic.
Se mută soacra vis-a-vis de noi, vine zilnic la noi. Nu mai scap de durerea de şold. Se mută în casă cu noi. Se dizolvă oasele şi cartilajele de tot. „Folosire excesivă”. Cu cât mai des folosesc o balama, cu atât mai des sare afară. Dacă descompunem un schelet, putem descoperi în funcţie de grosimea oaselor dacă era stângaci sau dreptaci. Folosinţă excesivă nu există.
ARTROZĂ – FAZA ACTIVĂ CONTINUĂ, ARTRITA – FAZA ACTIVĂ DISCONTINUĂ. Întotdeauna când vorbim de oase, trebuie să avem în vedere compoziţia sângelui. În faza activă – anemie (sânge sărac), în faza de vindecare măduva osoasă produce din nou sânge în exces şi avem LEUCEMIA, CARE E ÎNTOTDEAUNA VINDECAREA UNEI ANEMII.
Ex: - copiii de la Cernobîl, pacienţii care fac chimioterapie – anemie după – leucemie. Aşa încearcă măduva osoasă să se refacă.
În medicina şcolară leucemia e un cancer în sine.
Caz de leucemie acută şi leucemie cronică, asociat cu artroză şi artrită, lumbago, cancer de oase, înţepenirea coloanei vertebrale, chisturi la oase, sarcom la oase, independent de lateralitate – pierdere a încrederii de sine centrală sau nu mă pot impune. În medicina clasică avem sute de termeni.
Există oameni care au o singură dată în viaţă o criză epileptică.
Ex: - conflict motoric – a nu putea să-şi ţină copilul. O femeie aflase când era gravidă că copilul ei va fi handicapat. A refuzat să creadă şi a născut o fată perfect sănătoasă. Când a aflat la naştere că fata e sănătoasă, are un şoc epileptic – se vindecă de conflictul motor. La spital e diagnosticată cu epilepsie şi tumoare la creier. Nu crede. Nici o recidivă, copilul e sănătos.
Când ajunge pe şină, epilepticul are ori imediat, ori la 2-3 zile criza epileptică. Avem muşchi circulari – rect, col uterin, sfinctere etc. Acestea sunt invers inervate. Când suntem pe stres, sfincterele se relaxează şi „facem pe noi”. Când dormim, se contractă, se închid. Epilepticul care e în criză – la el se relaxează sfincterele şi se scapă pe le. De asta mulţi îşi udă patul.
Ex: - un tânăr îşi udă patul. Părinţii văd că noaptea are convulsii. Conflict motoric. Băiatul visa un drăcuşor – conflict nerezolvat care se repetă în vis. Dr. Hamer îi spune băiatului să îl pună pe un băiat să se îmbrace în drăcuşor şi să îl ia la bătaie pe drăcuşor, aşa cum şi-ar fi dorit să o facă. Aşa s-a rezolvat conflictul.
ENUREZIS – conflict de marcare a teritoriului. Există posibilitatea ca sfincterul să fie paralizat. Sfincterul are partea partenerului şi partea mamă-copil. A nu putea marca pe tata sau mama. Ex: - când iei un copil din patul părinţilor şi îl duci la el în cameră. Are o paralizie a sfincterelor şi face pe el.
PARKINSON – VINDECARE CONTINUĂ. Sunt mii de minicrize epileptice. Are un vis care se repetă mereu.
A nu putea să te aperi de lovituri – conflict motoric. Un conflict motoric nerezolvat care rămâne activ continuu – povestea cu faţa care seamănă cu diavolul sau tremuratul.
TETANOSUL este criza unui conflict motoric. Ex: - mă muşcă câinele. Nu reuşesc să scap de el, să mă scutur de el.
POLIOMIELITA – conflict motoric. Sunt sute de nume.
DERMA – COŞURILE. Ex: - şeful e în faţa mea, vorbeşte cu mine, mă stropeşte cu salivă. Acut, activ, nepregătit, m-a murdărit.
EPIDERMA proliferează celulele. Şeful pleacă, te ştergi, plusul de celule e descompus tuberculos. Acesta e coşul.
Se poate întâmpla şi verbal. Tatăl îşi face fata de 2 bani. Fata se simte murdărită şi reacţionează cu coşuri.
Cazul cu ciuperca piciorului, melanomul. Eczema pe care o ai o singură dată, din când în când, care nu mai dispare şi pielea e uscată – mătreaţa sau chelia.
BĂRBAŢII CU CHELIE – CONFLICT DE DESPĂRŢIRE – de cele mai multe ori prima mare dragoste. Peste această despărţire nu au trecut nici azi.
Ex: mătreaţa capului. Faza activă a unui conflict de despărţire. Pielea ulcerează, se descuamează. Avea mătreaţă un tip încă din şcoală. Era îndrăgostit de o fată. După 3 ani îi spune în scris că o iubeşte. Biletul circulă prin toată clasa ajunge la profesor şi fata spune că nu vrea să fie deranjată de el. Şina acum era femeia. Ori de câte ori vedea o femeie sau vedea un coleg de clasă, exploda mătreaţa, pentru că toţi ştiau povestea lui. De 6 luni nu mai avea mătreaţă. Acum 6 luni fusese invitat la o reuniune de clasă tocmai de acea fată. El se duce şi nu o recunoaşte: era grasă, urâtă. Aşa a scăpat de conflict. L-a rezolvat involuntar, fără să-şi dea seama.
CHELIA – conflict de despărţire asociat cu capul. Primea mea mare dragoste – o ţin în braţe şi o mângâi pe cap. Când o pierd, chelesc în faţă. Chelia rotundă din creştetul capului e ultima atingere a celui care a murit – părinte, bunic. La femeie e la fel.
TRACTUL DIGESTIV – faza activă – constipaţie, faza de vindecare – diaree care apare din când în când, colita, cancerul intestinal.
OCHI, PROSTATĂ, PANCREAS – tot ce se desfăşoară cronic merge pe şine. Pe lângă conflict trebuie să găsim întotdeauna şi şina.


21.01.2011.
„Constelaţie familiară Hellinger”.
Dacă umblu la un nivel, obligatoriu se întâmplă ceva şi la alt nivel şi reciproc. E periculos să procedezi aşa.
Ex: - conflict de teritorialitate cu tatăl meu. Tatăl moare şi moştenesc totul. Mă ţine pe şina conflictului cu tatăl meu. Brusc realizez că nu mi se mai poate întâmpla. Când îmi dau seama, îmi rezolv conflictul. Intru într-o perioadă de vindecare căreia nu aş putea să-i supravieţuiesc. Şi invers: - femeia de 35 de ani cu Korea-Hangtington – fusese violată de vecin când era fată. S-a străduit să ascundă de vecini şi aşa a redus intensitatea conflictului. A făcut în aşa fel ca să poată trăi cu conflictul. Vecinul ar mai putea să o omoare şi azi. Prin confruntarea cu vecinul, la 16 ani, programul special erupe din nou, are o recidivă completă. Tot ce s-a străduit să ascundă iese la suprafaţă. Şi asta e o prostie.
Alergiile putem să le testăm. Ex: - fata surprinsă în fân de tatăl ei, când era cu iubitul. Poate fi conflict de miros sau sexual – depinde ce îi trece prin minte în acea clipă. Acum se reglează şinele. Când va simţi fân – guturai sau inflamaţia colului uterin. Alergia la fân se recunoaşte prin intermediul anticorpilor din sânge. Când donează sânge sau va alăpta, va transmite anticorpii ei. Dacă la conflict s-a format ca şină smecma bărbătească (în prepuţ, ca să alunece mai uşor), în acel moment corpul ei va produce anticorpi împotriva smecmei. Când va dona sânge va dona şi anticorpii împotriva smecmei. Şi atunci testul HIV al primitorului sau al copilului care e alăptat va fi pozitiv.
Dacă niciodată în viaţa mea nu voi fi unde este fân, nu voi avea niciodată alergie la fân. Dacă nu voi bea lapte niciodată nu voi avea niciodată alergie la lapte. Dacă voi face sex doar cu bărbaţi cu prepuţul tăiat (evrei sau arabi), testul HIV nu va ieşi niciodată pozitiv, pentru că nu voi avea alergie la smecmă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca bărbaţii să se circumcizeze mai des, pentru a nu se infecta cu HIV.
Primitorul va primi anticorpii de la femeie şi îi va avea maxim 6 luni, pentru că pe urmă sunt descompuşi.
Anticorpii nu se pot transmite prin sex, numai prin sânge şi lapte. HIV este o alergie, şi nu o boală. Nu există boala SIDA.
Prin tăierea prepuţului, glandele care secretă smecma sunt tăiate, nu se mai secretă smecmă şi nu se mai poate crea alergia la smecmă.
Israelienii sunt în foarte mare procent imuni contra SIDA. E vorba de credinţă, nu de un popor sau o rasă.
Dacă testul HIV iese pozitiv, nu înseamnă că aveţi boala SIDA. Dacă testul HIV iese negativ şi aveţi ciuperca piciorului, în loc să primiţi tinctură veţi primi tratament pentru SIDA. Dacă sunteţi pozitiv şi aveţi bronşită, nu vă dă sirop de tuse, că tratament pentru SIDA.
În SUA lesbienele s-au plâns că statul îi ajută financiar pe homosexuali. Şi atunci în definiţia SIDA intră şi definiţia carcinomului de col uterin.
Nici nu există simptome tipice de SIDA. Sunt circa 25 de îmbolnăviri provocate de ciuperci. Medicaţia pentru SIDA e o chimioterapie foarte puternică. Testul HIV nu indică prezenţa unor viruşi, ci a unor anticorpi. Aşa se realizează o imunitate corespunzătoare. Când o persoană află că are SIDA, dezvoltă şi un conflict de devalorizare – probleme în oase – în faza activă anemie. Ex: - fetiţa de 2 ani lăsată pe pajişte, părinţii se ascund după tufişuri. Fetiţa simte un miros, îl asociază cu fânul. Fata are 5 ani şi i se explică de ce are alergie la fân. Copilul spune că şi acum se sperie când pleacă părinţii de lângă ea. Dacă fata are 30 de ani şi îi spui, va spune că se bucură dacă nu îi vede pe părinţi. Aşa scapă de alergie. Ex: se poate ca şina să fie parcul unde a avut loc violul. Chiar dacă violatorul e la închisoare, de câte ori va trece prin acel parc e pe şină.
Există conflicte care nu au rezolvare. În acel parc în fiecare noapte ar putea fi un violator.
MEDICINA CLASICĂ ARE REZULTATE EXCEPŢIONALE ÎN MEDICINA DE URGENŢĂ. LA BOLILE CARE IAU NAŞTERE DIN ELE ÎNSELE NU POATE FACE NIMIC.


II.A DOUA LEGE BIOLOGICĂ A NATURII --- LEGEA BIFAZICĂ

Atâta vreme cât conflictul a fost soluţionat. Dacă nu a fost soluţionat, rămâne o singură fază, cu toate consecinţele: nesomn, nemâncare, tumoarea creşte, găurile cresc. Ex: - o femeie vrea un copil, bărbatul nu. Pierde încrederea în sine, se localizează pe coloana vertebrală şi vertebrele osteolizează (se rarefiază). I se rup vertebrele, părinţii o internează într-un azil. I se dă morfină şi o „aranjează”, ea moare. Întrebarea: e corectă NMG sau nu? Pacienta a murit, nu există o fază de succes. E valabilă: e o lege a naturii. Atâta timp cât pierderea încrederii în sine nu e stopată, osteolizele cresc şi cresc. De la creier comanda e pe diminuarea de celule. Legile naturii funcţionează şi în medicina clasică. Trebuie să te bazezi pe legile naturii, ca terapeut să îl ajuţi să îşi rezolve conflictul. După aceea osul se va calcifia, să o ajuţi să treacă şi peste faza de vindecare, pentru că atunci apar şi durerile, pacientul trebuie susţinut.
ÎMPOTRIVA UNOR LEGI ALE NATURII NU SE POATE LUPTA. Nici medicina, nici economia, ştiinţele – nimeni nu recunoaşte aristocraţia naturii. Nimic în natură nu creşte neîntrerupt, continuu. Noi suntem parte a Creaţiei, putem noi la rândul nostru să creem. Şi viaţa este un mister.
Ex: - diminuarea intensităţii conflictului. Aşa se formează în natură lupul nr. 2 şi instinctiv nici nu mai soluţionează acest conflict, pentru că soluţionarea ar însemna un infarct mortal.
INSTINCTIVA NESOLUŢIONARE A CONFLICTULUI.
Ex. – conflict teritorial de pierdere, îmi mobilizez toate forţele pentru a-mi lua înapoi soţia şi a-mi anihila rivalul. După 3 luni revine soţia, urmează infarctul: aritmie, dureri în inimă – cam ¼ oră. Dacă după 6 luni revine soţia – infarct după 4 săptămâni – criza durează cam o zi, supravieţuieşte. Dacă se întoarce după 9 luni – după 6 săptămâni vine infarctul – criza 3 zile – e critic, se poate muri. Mai mult de 9 luni – moarte. Pentru a nu se rezolva acest conflict: dacă mă lupt în zadar 6 luni, mă resemnez, renunţ. Astfel, eu pot să ţin conflictul diminuat. Se închide partea dreaptă, bărbătească. Nu mai am un comportament teritorial – e castrat masculin şi devine homosexual. Dacă după 9 luni soţia vrea să se întoarcă, n-o mai vrea, pentru că e homosexual.
Rezolvarea conflictului din greşeală. Ex: - în loc să fiu eu promovat se aduce un şef mai tânăr. Conflict de teritorialitate de pierdere. După 6 luni mă obişnuiesc cu pierderea. Nu mă mai străduiesc. Ţin conflictul la un nivel scăzut. Pensionarea – începe o nouă parte a vieţii. Uit problemele de la firmă, voi fi şef peste păsări la mine acasă, am noul meu teritoriu şi 6 săptămâni după pensionare vine infarctul ucigător. În natură nu există pensionare! În acest caz ar trebui atrasă atenţia pacientului că e mai bine să nu iasă la pensie, să rămână la firmă. Nu rezolva conflictul! Aşa trăieşti mai mult!
Masculul alfa nu are conflicte pe teritoriul său. Unul din 100. Toţi ceilalţi sunt castraţi cerebral – lup 2, în principiu homosexual. Nu e vorba dacă îşi trăieşte sau nu homosexualitatea. Dacă un bărbat softie se pune în pat cu o femeie masculină care ia pilule, atunci în pat sunt 2 homosexuali. Criteriul esenţial este să nu se reproducă.
Bărbaţii alfa au de obicei femei alfa.
Ar putea cu o femeie alfa să redevină bărbat alfa, dar l-ar putea costa moartea. Dacă până la 6 luni îşi găseşte, nu moare, Poate fi părăsit de femeie fără conflict, se poate bucura.
Părăsirea femeii de bărbat – conflict sexual sau motoric, pierderea ovarelor, pierderea încrederii în sine, despărţirea – pielea. Cele 2 relee – artere, vene. Masă maximă a conflictului de 9 luni până la care putem supravieţui. Dacă îmi pierd încrederea în mine, poate dura şi până la 1 an, dar nu voi muri.
A treia modalitate când conflictul nu se poate rezolva.
CONSTELAŢIA SCHIZOFRENICĂ ÎN ZONA DE TERITORIALITATE. Aici se opreşte masa conflictului, respectiv cancerul. Cu 2 conflicte poţi trăi până la adânci bătrâneţi. Natura spune: eu te scot din joc, nu mai trebuie să participi la lupta pentru primul loc. Eşti cam dus cu mintea, maniaco-depresiv, în funcţie de maturitatea ta îţi opreşte şi maturitatea emoţională şi vei primi un loc de muncă corespunzător în comunitate. Opreşte masa conflictuală, cancerul, tu nu poţi rezolva situaţia. Trebuie să aştepţi până când situaţia se rezolvă în favoarea ta. Nu te mai implici. Dacă situaţia se rezolvă în favoarea ta, deblochezi constelaţia, supravieţuieşti infarctului sau emboliei pulmonare, chiar şi după ani întregi. Poţi fi chiar şef din nou. Marea majoritatea dintre noi „aşteptăm vremuri mai bune”.

CUM SE SOLUŢIONEAZĂ CONFLICTELE?

Gripa intestinală – nu a putut rezolva o supărare mare.
Gripa în oase – nu a putut rezolva un sentiment de devalorizare.
Bronşită – nu a putut rezolva o teamă teritorială.
Toate acestea se cheamă GRIPĂ. Aţi suferit conflictul şi l-aţi putut rezolva. Aţi făcut-o instictiv, intuitiv, ca şi un animal. Dacă pricepem sau nu aceste relaţii, natura în noi funcţionează aşa. De multe ori rezolvăm conflicte „din întâmplare”.
Ex: schimbarea de şcoală. Conflict cu un profesor sau coleg – eşti bolnav cât stai în acea şcoală. Se schimbă şcoala – devii sănătos. Te afli într-o fază de vindecare continuă, ani la rând. Odată te însănătoşeşti pentru că eviţi şina, rezolvi conflictul.
Acum putem acţiona dirijat. Dacă pacientul nu o face instinctiv, trebuie să cauţi cu ţintă unde e conflictul. Cea mai bună rezolvare a unui conflict e rezolvarea reală a conflictului. Ex: - copilul are un accident – cancer la sân – cea mai reală rezolvare – însănătoşirea copilului. Dacă copilul moare, căutăm o altă reală rezolvare şi căutăm în natură. Naşterea unui alt copil. Dacă nici aceasta nu merge, căutăm o altă rezolvare: una religioasă.
COPIII MICI ŞI ANIMALELE POT REZOLVA CONFLICTE NUMAI REAL, NU ŞI INTELECTUAL.
Ex: - un copil de 6 luni – neurodermită din cauza despărţirii de mamă. Nu poţi explica unui copil de 6 luni motivul. Copilul are nevoie reală de mamă.
Pentru oameni rezolvarea reală este cea mai bună. Cea intelectuală nu e deloc recomandabilă. Putem rezolva conflicte şi prin consolare.
Doctorul Hamer a avut 3 luni conflict activ după împuşcarea fiului său. Atunci au apărut chisturi la testicule. A trecut peste asta discutând foarte mult cu soţia lui ce s-a întâmplat. Manifestările de durere îşi au locul lor, ca şi ritualurile de înmormântare. Dacă nu poţi participa la o înmormântare, trebuie să rezolvi acest conflict. Ex: - scrii celui care a murit, să pui scrisoarea pe mormânt.
Se pot rezolva conflicte şi evitând şina.
Atenţie! Gâsca are dreptul să evite vulpea. Chiar dacă vulpea îi spune că e cam discriminatoriu.
Să începi o nouă viaţă: un nou parteneriat, un nou loc de muncă sau pensionarea. Conflictele nu mai au obiect, dar mult mai puţină masă conflictuală ascunsă.
DESENSIBILIZAREA. Îl aduc conştient pe pacient pe şină iar terapeutul trebuie dinainte să poată să recunoască dacă va putea trece astfel peste conflict. Dr. Hamer sfătuieşte să evităm şinele, să nu mergem pe desensibilizare. Mai sunt şi excepţii. Ex: - o fetiţă de 2 ani cade în apă. Are gura plină de noroi. Conflict de scârbă, frică – săritura calului – diabet de tip 1. Şina: cada de baie de acasă, capul sub apă. Există posibilitatea de a evita cada, dar e foarte greu. Există 2 posibilităţi: fuga înainte, desensibilizarea. Părinţii încearcă asta, îi pun apă călduţă, jucării, să se simtă bine. Aici ar avea sens desensibilizarea. Dar cu epilepticul care a căzut de pe stâlpul de telegraf – dacă tot timpul îl trimit pe scară nu ai ce rezolva, îi creezi recidive.
Această greşeală o fac de multe ori începătorii.
Ex: - o bunică suferea că nu prea era lăsată cu nepotul ei. Tot timpul povestea cu soţul despre asta. Aşa îşi menţine activ conflictul. Nu e bine.
Ajungerea la maturitate – conflictele din copilărie devin fără obiect. Avem altele noi, prin modificarea nivelului hormonal.
Exemplu de adăugare conflicte: femeia feminină nu are un comportament teritorial. Dacă vecina pune tomberonul în poarta bunicii, bunica simte conflictul de teritorialitate.
Cum putem rezolva conflicte prin modificări hormonale: - exhibiţionistul – o fată înaintea maturităţii sexuale. Femeia la menopauză devine masculină, schimbă partea creierului. Poate acum acel conflict să îl rezolve masculin? Nu îl mai resimte pe exhibiţionist din punct de vedere feminin, rezolvă conflictul, dar moare de embolie pulmonară.
O fată de 16 ani ia pilule hormonale, îşi schimbă partea creierului şi moare de embolie pulmonară.
Altă rezolvare: punerea în faţa faptului împlinit. Un sfârşit îngrozitor e mai bun decât o groază fără de sfârşit. Ex: o femeie de 70 de ani suferă de alergie la păr de pisică în zona ochilor – despărţire vizuală – nu vreau/vreau să mă despart vizual de cineva. În urmă cu 50 de ani pisica vecinilor îi venea în întâmpinare. O iubea foarte multe. Când pisica nu a mai apărut, s-a ales cu alergie la păr de pisică. După 50 de ani o întreabă pe vecină ce s-a întâmplat cu pisica. Îi spune că a murit şi alergia a dispărut. 50 de ani a sperat că pisica va apărea. Un om în vârstă are mai multe ocazii să se aleagă conflicte decât unul tânăr. Sunt şi copii care au ochelari. Nu are legătură cu vârsta, ci cu conflictele.
O singură întâmplare conflictivă. Aşa cum ea poate duce la diverse programe speciale, poate unul şi acelaşi program special să aibă sute de posibilităţi.
Ex: - cancer la ficat – conflict de înfometare. Pot avea cancer la ficat, pentru că am cancer la intestine – nu mă mai pot hrăni. Pot avea cancer la ficat pentru că am dat faliment – nu mai ştiu cum să mă hrănesc. Sau din cauza căţelului meu, care are cancer la ficat. Din grijă pentru câine pot face cancer la ficat. A te îngrijora de tine însuţi provoacă mai multe găuri, a te îngrijora de alte persoane provoacă o singură gaură.
Organele dirijate din creierul vechi – faza activă – proliferare de celule, faza de vindecare – tuberculoză. Organele dirijate din creierul nou – faza activă – ulceraţii, necroze, respectiv reducerea funcţionalităţii. Ţesut glandular – mai mare – conflict activ – cancer. În faza de vindecare – tuberculoza – faza de vindecare a unui ţesut glandular. Conflictul major – conflictul de îmbucătură şi supărare. Dacă avem bacterii – faza de vindecare a unor ţesuturi conjunctive – soluţionarea unei devalorizări. Dacă bacteriile nu dispar – decădere continuă – eşti pe şină – oase, tendoane, musculatură.
Masa conflictului = timp + intensitate.
În momentul în care renunţă la pilule, femeia devine din nou feminină. Dacă o femeie are ovulaţie e feminină. Dacă nu are – e masculină. Dacă pilulele împiedică nidarea – e tot masculină.
Stadiul timpuriu al unui embrion – specializarea ţesuturilor, formarea straturilor – aparatul digestiv, ţesutul locomotor, straturile externe. Epiteliul în plăci a căptuşit esofagul până la prim cotitură a duodenului. A călătorit pe rect, vagin, penis şi căile urinare. În momentul în care s-a produs ruptura, acele organe erau fără terminaţii nervoase şi din punct de vedere motoric au fost recablate prin măduvă – paralizia. Se secţionează nervii, intestinul funcţionează până la rect, nu flămânziţi dar nu puteţi reţine urina, fecalele, nu există erecţie. Această rănire – paralizia – este ireversibilă.
Ex: - paralizie după un accident de circulaţie, fără o cauză medicală. E un conflict motoric, după dr. Hamer vindecabil. Câteodată îşi rezolvă conflictul. Câteodată îşi poate mişca picioarele. Dacă evită şinele, va putea merge din nou. Pacientul a preferat să rămână aşa. Împotriva voinţei nu poţi face nimic.
Senzorii au fost asociaţi epidermei. Există 2 scheme la epiteliul în plăci: - în faza activă ulcerează, în faza de vindecare – inflamaţie. Prima schemă: - gât-mucoasă. Faza activă – apar durerile, ulcerează, arde. Cariile dor în faza activă. Angina pectorală doare în faza activă. Cancerul de duoden, stomac, doare în faza activă. A doua schemă: - a epidermei. Eczema doare în faza de vindecare, hemoroizii, inflamarea rinichilor – dor în faza de vindecare. Inflamaţia vezicii urinare – faza de vindecare. Tumoare în stomac care doare – conflict activ.
Anemonele marine ne arată cum era viaţa la origini, au un sus şi un jos. Lipseşte un cap în adevăratul sens, e înlocuit cu o deschidere gen gură şi chiar lângă au o deschidere gen anus.


IV. A PATRA LEGE A NATURII ---- LEGEA BACTERIILOR

Există 3 grupe mari de microbi: - 1. Ciupercile. 2. Bacteriile – grupa de mijloc – micobacteriile. 3. Viruşii – nu există.
Microbii sunt în permanenţă în jurul şi în interiorul nostru, lucrează dependent de straturi embrionare germinale.
Pentru ţesuturile glandulare – bacteriile, ciupercile. Pentru ţesuturi asemănătoare celor glandulare – micobacteriile şi ciupercile. Pentru ţesuturile conjunctive – bacteriile. Pentru ţesuturile epiteliului în plăci – nu lucrează.
Microbii nu schimbă niciodată ţesuturile. Microbii lucrează exclusiv la ordinul nostru, care înseamnă faza de vindecare. Există o simbioză între noi şi microbi.
Rolul microbilor – de a descompune tuberculos tumorile din creierul vechi, descompunerea inflamaţiilor din creierul nou. Am microbii permanent în mine, dar la lucru pornesc numai când le dau eu comanda.
Avem nevoie de microbii din creierul vechi încă din faza conflictului: comanda de la creier: multiplicaţi-vă în acelaşi timp cu tumoarea. E dispusă soluţionarea conflictului. Nici nu e timp prea mult. În acelaşi ritm cu tumoarea se măreşte numărul de microbi care încă nu fac nimic, sunt inactivi. Microscopia cu câmp întunecat arată numărul de microbi din sânge – arată că undeva e un cancer. Dacă după 1 săptămână rezolv conflictul, avem 1 milion de celule tumorale şi 1 milion de microbi, după 2 săptămâni – 2 milioane celule – 2 milioane de microbi. La fiecare moment am un număr îndestulător de microbi pentru a putea descompune tuberculos tumoarea. Microbii recunosc aceste celule tumorale, pentru că sunt diferite.
Faza de vindecare cu microbi: - intensiv şi eficient – tumorile sunt descompuse, găurile sunt umplute.
Faza de vindecare fără microbi – faza de vindecare are loc, dar nu e optimal. Rămân tumorile, rămân gropile.
Ceea ce împiedică microbii nu e antibioticul. Antibioticele au efect simpaticoton, pacienţii au mâinile reci, microbii lucrează doar în faza de vagotonie. Microbii se opresc din lucru şi faza de vindecare nu va funcţiona. Antibioticele se dau de obicei în faza de vindecare. Odată ce ai microbii, îi vei avea pe toată viaţa. Antibioticele nu ne scapă de microbi. Singurul lucru care ne scapă de microbi e hiperigiena: dacă un copil nu a băgat mâinile murdare în gură.
O cană de lapte proaspăt muls, nefiert, conţine o mulţime de germeni. Ciupercile cresc la loc răcoros şi umed şi bacteriile pot creşte în cuptor.
O fractură deschisă se vindecă mai bine dacă e lăsată deschisă, pentru a putea ajunge aerul şi bacteriile.
Boreliile sunt bacterii. Borelioză – dureri la încheieturi – oase, tendoane, cartilagii, musculatură – pierderea încrederii în sine. Dacă microbii nu dispar – conflict neterminat, continuu, de pierdere a încrederii de sine. Bacteriile nu sunt cauza. Cauza e conflictul.
Microbii sunt practic chirurgii naturii. Tipic pentru o faza de vindecare tuberculoasă – transpiraţia în timpul nopţii, către dimineaţă. Aveţi microbii şi asta e bine întotdeauna şi sunteţi într-o fază de vindecare a unui carcinom cauzat de creierul vechi. Aveţi un mic cancer – intestinal, de sân – în vindecare.
Ce efecte secundare are un pacient care se însănătoşeşte prin el însuşi? Nici unul! Această formă de terapie e gratuită!
La fiecare TBC corpul pierde proteine. Ex: TBC la plămâni. Bogaţii supravieţuiau, săracii mureau pe capete. Prin această pierdere se provoacă un sentiment acut de foame. Pacienţii mănâncă enorm de mult. Fiecare TBC miroase, pute. Tumoarea descompusă din stomac pute, cancerul de sân pute, tbc-ul pielii pute. Sunt procese de vindecare cauzate de creierul vechi. Ţesuturile conjunctive, epiteliul în plăci nu miros.
POLIPI – la dreptaci – nu primesc îmbucătura înăuntru, la stângaci – nu pot să scap de miros – în afară. Miroase. TBC pute ca un cadavru, ca o carne stricată.
Resturi ale fiecărei faza ale TBC este calcarul.
Resturi de piatră calcaroasă în plămâni, în ficat, în piept. Este ori resturile care rămân în faza vindecării sau o formă de vindecare continuă, care trenează. Ceea ce rămâne este întotdeauna o cavernă. La cancerul pulmonar gaura rămâne deschisă şi primim mai mult oxigen decât înainte. La ficat cavernele se prăbuşesc în ele, din cauza greutăţii proprii. La fel şi la sâni. La rinichi dacă sunt pietre e necesar să se intervină de urgenţă, chirurgical.
Pietrele la vezica biliară nu sunt un conflict. E lichidul biliar care nu e folosit şi se îngroaşă. Dacă un om devine brusc vegetarian nu mai produce secreţii şi se îngroaşă. Fără conflict.
Vezica biliară – epiteliu în plăci – conflict legat de supărare, teritorialitate. Faza activă – doare, faza de vindecare – se descompune. Nu are TBC şi nu formează calculi.
Nu e plin de sens faptul de a nu evita şinele. Normal şi plin de sens ar fi să nu le evităm. Din păcate nu ne mai dăm seama de existenţa lor, nu suntem atenţi la simptome. Când suntem pe o şină, avem mâinile reci.
Simptomele tipice ale fazei active şi ale fazei de vindecare: - Vindecare continuă – ţesutul se atrofiază, dispare. Ex: funcţia redusă a tiroidei, sânii care atârnă, rinichii care se micşorează, ţesutul de la prostată dispare, prostata se atrofiază şi omul nu mai are ejaculare. Atunci se opreşte toată acţiunea din faţă. Sau când mergi calculii din prostată se mişcă, se aud. Hipofuncţia tiroidei nu e sensul biologic, ci faza activă a conflictului e sensul biologic – „am fost prea încet, fie să scap, fie să primesc îmbucătura”. Sunt mai rapid, prind sau scap îmbucătura, ajung în faza de vindecare – ţesutul suplimentar va fi descompus tuberculos. Faza activă e sensul biologic. Nu e raţional să evităm şina. Faza activă + 1000 celule, faza de vindecare – 1100 celule – cu timpul dispare o parte din ţesut. Asta nu are sens biologic.
Ex: - nimfomană de 16 ani. E nimfomaniacă şi nimfodepresivă. Se îndrăgosteşte de un vecin al mătuşii ei, la care e în vizită Se visează stăpână pe gospodăria ţăranului. Ca nimfomană, are admiratori peste tot. Găseşte o scrisoare de la unul din admiratori, pe masa din bucătărie. A fost prea înceată să facă să dispară scrisoarea înainte de a o găsi ţăranul, a fost prea înceată să pună mâna pe ţăran. Ajunge în hiperfuncţie. Tânărul nu mai e interesat de fată. Fata e azi o femeie nimfomană de 57 de ani. Anumiţi oameni nu se modifică în structura lor. Şi azi se uită la gospodăria ţăranului. Ajunge pe şină, face proliferare de celule, când pleacă de acolo intră în faza de vindecare şi aproape nu mai are ţesut la tiroidă. Are nevoie de un substitut pentru hormonii tiroidei.
La ţesuturile conjunctive – la sfârşitul perioadei de vindecare ţesutul va fi mai gros şi totul se îngroaşă: celulita, sarcom, lipom, înţepenesc vertebrele – dacă nu cobori de pe şină. E lipsit de sens a nu se evita şinele.
Nu există contagiozitate. Dacă microbii nu produc nimic, nu putem să ne molipsim, dar putea avea acelaşi conflict în acelaşi timp şi să-l rezolvăm în acelaşi timp cu mai multe persoane.
Partajarea tuberculozei: în anii 1900 era foarte larg răspândită – faza de vindecare a conflictului de îmbucătură. În 1900 era multă sărăcie. Azi e bunăstare. În anii războaielor mondiale nevoile au fost mai mari. TBC s-a răspândit de tip epidemic. După fiecare război a crescut incidenţa TBC pulmonar – faza de vindecare a fricii de moarte. În timp de război foarte mulţi oameni au frica de moarte. Nu are de a face cu contagiozitatea, suntem afectaţi de aceeaşi cauză.
Medicina clasică se laudă că a descoperit penicilina în 1948.
Ex: - catastrofe naturale – frica de a te molipsi de vreo boală. Epidemiile apar când situaţia s-a liniştit deja.
Sau sunt oameni care în concediu se îmbolnăvesc. Coboară de pe şina de la serviciu – gripa de vară.
Pasteur a spus că omul e sănătos dacă nu are nici un microb şi e bolnav dacă are microbi. Noi ştim că avem 1-2 kg de microbi în noi, dar nu suntem bolnavi. Medicina clasică a avut nevoie de o ipoteză suplimentară: sistemul imunitar: ai microbi în tine, eşti sănătos pentru că sistemul imunitar bun îi ţine pe microbi în şah. Sistemul imunitar ar putea rezolva 1000 celule cancerigene pe zi. Cu Hamer e diferit: nimic nu poate trece pe lângă creier. La animalele testate întotdeauna se induce un conflict. Cancerul e provocat întotdeauna de un conflict. Rezolvaţi conflictul azi, vă îmbolnăviţi azi. Ce mai rămâne din sistemul imunitar? Cum arată el? Există şi îmbolnăvire autoimună, spun medicii. Totul e numai o iluzie. Poţi mânca kg. de vitamine, dacă copilul are un accident, există conflictul. Nu ajută deloc vitaminele. În NMG nu există acest sistem imunitar.
Ex: - vărsatul de vânt – varicela – este faza de vindecare a unui conflict de despărţire. O grădiniţă a fost închisă pentru că era vărsat de vânt. De la grupa de copii infectaţi plecase educatoarea lor – acesta fusese conflictul, nu aşa intens pentru toţi. Când educatoarea lor s-a întors, asta a fost rezolvarea pentru copii şi au făcut vărsat de vânt.
Ex: - diaree puternică. Hepatita C – faza de vindecare a căilor de la fiere şi ficat. Originea e în zona teritorialităţii. Percepţia masculină: - am rezolvat furia mea legată de teritorialitate. Percepţia feminină: - am rezolvat furia mea legată de conflictul de identitate.
La Herpes Zoster focarul e în creierul mic, la epidermă – varicela – focarul Hamer e în scoarţa cerebrală.
Ex: - diareea foarte puternică. Căuta spaţiu pentru seminar, dar era scump. A primit vestea că s-a rezolvat dar e mai scump. S-a gândit că cineva vrea să scoată bani de pe munca lui. A reieşit că ei au înţeles greşit. A doua zi dimineaţa se trezeşte cu o diaree foarte puternică.
Greaţă şi diaree – intestinul subţire – faza de vindecare a unui conflict – nu poţi trece peste faptul că eşti aproape de înfometare. Mă supăr pentru că cineva îmi ia untul de pe pâine. Are legătură cu seminarul. Şi soţia lui a avut aceleaşi simptome. Au avut amândoi în acelaşi timp acelaşi conflict – li s-a părut că vor fi înşelaţi.
Ex: - în Cipru există o astmă deosebită, care se moşteneşte numai pe linie masculină. Astmul – frica de teritorialitate. Băiat de 11 ani – tata l-a aruncat în mare. În Cipru există un ritual. Bărbaţii fac din băieţii lor bărbaţi aruncându-i la 2 ani în apă. Băiat – frică, spaimă – a avut conflictul.
Tânţarii, puricii, păduchii, căpuşele au rolul de a răspândi microbii!
Oameni foarte sensibili la înţepătura ţânţarilor sau păduchilor. Hamer spune că precis au un motiv. Lor probabil le lipsesc microbii respectivi.
Paraziţii – viermi intestinali, limbrici etc. Şi aceştia vin numai atunci când sunt chemaţi de corp. Mâncând legume ingerăm ouă de paraziţi. Dacă mediul nu îi e propice, ies afară. Dacă însă insectele sunt într-o fază de vindecare continuă – descompunere tuberculoasă – asta e un paradis pentru un vierme. Vin cu otravă şi scap de viermi, ca şi cu antibioticele contra microbilor. Cel care suferă e gazda, sau evit şina. Dacă evit şina, la ultima perioadă de vindecare se termină totul, sunt sănătos, mediul nu mai e propice pentru vierme şi se duce. Dacă nu schimbaţi ceva în viaţă, vă deparazitaţi dar ajungeţi din nou într-o fază de vindecare şi paraziţii se întorc.
Suntem aşa de fixaţi pe organe, că uităm cu totul psihicul!
Dacă în această fază de vindecare mănâncă sau îşi schimbă alimentaţia sau se roagă la biserică, de regulă se însănătoşesc şi cred că e datorită celor de mai sus. Niciunul nu aruncă nicio privire asupra psihicului.
Hamer nu a sfătuit pe nimeni să ia antibiotice sau antiparazitare.
Borellia – bacterii – faza de vindecare continuă a pierderii stimei de sine.
Avem în permanenţă bacteriile, dar nu ele sunt cauza.
Ex: - o femeie are de 10 ani cancer la sân. Fiul ei i-a dăruit un nepot şi a intrat complet în faza de vindecare. A fost „împinsă către moarte” de nora ei, care nu a vrut să-i dea şi ei nepotul. În timp ce se afla în faza de vindecare l-a sunat şi i-a spus că are viermişori, care mişunau, dar care au căzut toţi după o zi. Viermii erau pe sân, în afară. Viermii – excavatoare mari care vin şi adună gunoiul gros. Microbii – fac treaba de fineţe.
În anumite clinici, pe răni care nu se vindecă se pun plasturi cu viermişori. Se foloseşte „musca de gunoi”. E un procedeu natural pe care natura aşa l-a gândit, să se întâmple. Soldaţii în război ştiau că dacă pe rană au apărut viermii, se va vindeca. Există câini dresaţi să „miroase” cancerul. De fapt, miroase tuberculoza, ea miroase urât – faza de vindecare.
Bacteriile mănâncă tumorile, se micşorează în foarte scurt timp. Din punct de vedere al NMG vaccinarea e o absolută tâmpenie! Cum să mă vaccinez împotriva unui conflict, împotriva unei faza active sau faze de vindecare?!
Oamenii mai tineri nu mai au TBC, pentru că sunt foarte igienici. Faza de vindecare nu se desfăşoară optimal şi nu va fi continuă. Tumora va exista, la fel şi cavernele.



V. A CINCEA LEGE A NATURII: ÎNŢELEGEREA FIECĂREI BOLI CA PARTE A UNUI PROGRAM BIOLOGIC CU SENS

La ţesuturile glandulare: faza activă.
La ţesuturile conjunctive: sfârşitul perioadei de vindecare este sensul biologic.
Cancerul trebuie privit ca ceva cu sens. Dacă cancerul e o întâmplare plină de sens, de ce ar trebui să mă tem de cancer?
Cancer la sân în urma accidentului copilului. Mai mult lapte – mai multe şanse de supravieţuire pentru copil. Copilul se vindecă – tumora se opreşte şi e descompusă tuberculos.
Cancerul la intestin – furia nedigerată – focar Hamer în trunchiul cerebral – tumoare ca o conopidă, produce sucuri gastrice pentru a digera „osul”. Alunecă „osul” prin intestin, s-a rezolvat problema, tumora se opreşte şi va fi descompusă tuberculos. Dacă tumora nu s-ar produce, osul ar duce la obturarea intestinului.
Dacă avem din nou aceeaşi cauză – reapare. Trebuie ajutat pacientul să-şi rezolve conflictul cu supărarea cu vecinul. Pacientul se însănătoşeşte pornind de la sine însuşi.
„Am nevoie de simptomă pentru a rezolva cauza” – dr. Hamer. Cunoaşterile lui Hamer se referă şi la societate în întregul ei: cum ne comportăm cu bătrânii, cu copiii. Şi cuvintele pot provoca un conflict.

PRINCIPIILE TERAPIEI:
  • -FACTORII CANCERIGENI-
Dacă există substanţe cancerigene, atunci cauza cancerului nu ar fi un cancer. Dar asta ar fi contra principiilor lui Hamer.
Melanom – murdărire
Leucemie – faza de vindecare a unei anemii.
Azbest – azbestoza – boală profesională – firişoare subţiri care pătrund în plămâni, distrug celula şi corpul şi încearcă să se înconjoare, să protejeze acea zonă. Un plămân supus la acele firişoare e în mare parte cicatrizat – e numai ţesut cicatrizat, nu e cancer. Faza activă – necrozat, faza de vindecare – mai gros ca la început.
Nu există substanţe cancerigene, doar otrăvitoare! Fumatul e o otrăvire cronică, dar nu provoacă cancer.
Probleme la prostată – devine impotent datorită medicamentelor chimice. Pierdere a încrederii de sine din punct de vedere sexual – oasele bazinului mic se osteorizează. Se întâmplă în 95% din cazuri. Medicul spune că carcinomul de prostată metastazează în bazinul mic, pentru că celulele canceroase nu trebuie să parcurgă un drum atât de lung. Medicina clasică are nevoie de 3 ipoteze care nu au putut fi dovedite: 1. Calea, drumul. Ce cale îşi alege celula canceroasă ca să ajungă de la prostată la os? Prin sânge sau căile limfatice. Multe din căile limfatice întâlnesc venele. Sângele venos intră în inimă şi înapoi către periferie. Multe căi limfatice sunt căi cu sens unic, se duc toate spre inimă. În oase nu există căi limfatice, nici în plămâni şi creier. Medicina clasică spune că s-a „mutat” cancerul în alte zone. Numai sângele arterial ajunge peste tot la periferie. În sânge nu s-a găsit nici o celulă canceroasă.
Înainte ca un cancer să se manifeste simptomatic, trece o anumită perioadă de timp. Am cancer, dar nu ştiu, spune medicina clasică. Dacă donez sânge – celula canceroasă de la mine produce metastaze la primitor – spune tot medicina clasică. Nu verifică nimeni dacă sângele donat are celule canceroase, pentru că nu există celule canceroase în sânge! Markerii tumorali sunt proteinele din ficat. Chiar şi la femei există o valoare ridicată a PSA în sânge – proteina din sânge, care indică cancerul de prostată!
2.Prostata e un ţesut glandular şi oasele sunt ţesut conjunctiv. Ce nu explică nimeni: cum devine o celulă canceroasă de pe un ţesut ganglionar o celulă de pe un ţesut conjunctiv?
3. Ce face celula cancerului de prostată? Se divide. Tumora creşte. Metastaza la os – face găuri. Cum face asta?
Se dă chimioterapie pentru a se omorî celulele rele din sânge, pe care nimeni nu le-a văzut. E ca în povestea cu „Hainele cele noi ale împăratului”. În realitate, metastaza e un cancer separat, cancer în sine. Şoc emoţional, focar Hamer propriu în creier.
ALIMENTAŢIA. E foarte importantă, fără ea murim. Într-o fază de vindecare – TBC e nevoie de hrană bogată în vitamine. Se atrage atenţia asupra acestui lucru. Pot datorită alimentaţiei să mă îmbolnăvesc. Pentru otrăviri nu există NMG. Nu există nici o alimentaţie care te poate proteja de cancer! Nu există nici o alimentaţie care poate să-ţi vindece cancerul! Nu există nici o alimentaţie care ar putea genera un cancer, pentru că nu există substanţe cancerigene! Mâncaţi ceea ce vă place!
90% din pacienţi ajung într-o fază de vindecare, indiferent că ţii post negru sau bei urină. Mâncarea radiată sau modificată genetic – gunoi. Totul e gândit să creeze dependenţă.
Ex: - psiholog care încearcă să nu psihologizeze. De 30 de ani e vegetarian. A avut o frică de moarte legat de fiica sa – cancer pulmonar. Avea o poftă de carne. A mâncat. A ieşit din faza de vindecare – e din nou vegetarian. A te comporta aşa e un mod isteţ. Decât să te ţii cu forţa de nu ştiu ce reguli, ar trebui să fim atenţi şi să ne ascultăm pe noi.
Pacient cu scleroză multiplă – printr-o terapie alternativă i s-a îmbunătăţit starea sănătăţii. De atunci casele de sănătate din Germania sunt obligate să ofere terapii alternative. Iniţial nu au vrut să plătească pentru că terapiile alternative nu sunt recunoscute ştiinţific. Medicina experimentează cu noi şi e sub umbrela industriei farmaceutice. Cine îi controlează pe aceştia? Sunt interese private. Toţi au terapii, dar nici unul nu cunoaşte cauza. De fapt, NMG are cauzele. De vindecat poate să se vindece numai pacientul. Trebuie să ne emancipăm de la a fi trataţi, la a acţiona. În NMG, pacientul e singurul şef. Nimeni nu a fost prezent la conflictul lui, nimeni nu-i poate trăi viaţa şi nimeni nu poate să-l vindece. Doar el o poate face. Terapeutul Hamer e un ajutor, un prieten bun al pacientului. Punctul de bază e conflictul – cauza. Asta trebuie descoperit.
Terapeutul trebuie să stabilească anumite lucruri: îi dă mâna, aplauze, nivelul hormonal. Apoi caută conflictul. Trebuie privite toate cele 3 nivele.
Ex: - infarctul – simptomă a creierului. Nu are de a face cu vasele din inimă. Pierdere de teritorialitate care a putut fi rezolvat. Mi-am pierdut locul de muncă, nevasta. Noi căutăm un conflict de pierdere rezolvat. Am un loc de muncă nou, dar femeia tot plecată e. Poate şi-a închipuit că soţia îi va fugi. Pentru control, avem nivelul organelor. Ziua când a fost concediat şi ziua când a fost reangajat – cât a trecut între ele a avut angină pectorală. Dacă toate cele 3 nivele se potrivesc, era locul de muncă. Există şinele. Dacă pierde locul de muncă din nou, va activa acelaşi program. Urmează din nou infarctul. Dacă ştie, se poate pregăti. De evitat criza oricum nu se poate, dar se pot lua măsuri din timp pentru a supravieţui.
Înainte de terapie există diagnosticul. Care program special e în acţiune? Atenţie! De multe ori se spune numai cancer de sân. Dar care carcinom e? Intraductal sau de glande? A fost o ceartă cu soacra sau cu partenerul? E faza activă sau faza de vindecare? Dacă e în faza activă – e permis să se soluţioneze conflictul sau nu? Cu cât mai repede se soluţionează cu atât mai bine.
La conflictele de teritorialitate trebuie să ne uităm de 2 ori. E permis a fi soluţionat conflictul? Dacă da, cum trebuie soluţionat? Dacă nu, ce trebuie să facă pentru a nu-l soluţiona? E vorba de acel sfat înţelept şi asta nu se poate învăţa.
Constelaţia de teritorialitate se ajunge la maturitate. Pacientul a ajuns la maturitate, emoţional a rămas la 10 ani. A te transpune în cealaltă persoană pentru a găsi un drum de ieşire pentru el – această e artă regească.
90% dintre pacienţi ajung în faza de vindecare. Anumite crize: simptome ale creierului – durere, inflamare, febră. Să fim atenţi! Pacientul poate să treacă prin faza de vindecare fără medicina de urgenţă sau are nevoie de ea? Din 100 pacienţi cu cancer, la 80% nu ar trebui să se facă nimic. Sunt în faza de vindecare şi trec peste ea, cu condiţia să nu le fie frică. La 20% e nevoie de medicina de urgenţă. Din 20% - 10-15% se menţin în viaţă. La restul, NMG nu mai poate face nimic. Există conflicte la care nu avem soluţie sau masa conflictului e aşa de mare încât e imposibil să supravieţuiască. Cu aceşti 80% la are nu ar trebui făcut nimic.
Informaţi-vă cât timp sunteţi sănătoşi! Nu sunteţi în panică! La majoritatea programelor aveţi primele simptome în primele zile, ştiţi ce aveţi de făcut, cât va dura faza de vindecare, ce vă aşteaptă, că ce e în corp nu e rău ci te ajută, atunci nu aveţi conflicte ulterioare, nu vă e frică. Nici un medic sau medicament nu poate să vă vindece.

22.01.2011
Terapii: - căutarea cauzelor – terapie cauzală, gradul de înţelegere, să se comporte inteligent (fără atac de panică), să înţeleagă procesele biologice, să evite şinele, să-şi ia viaţa în mâini.
De la caz la caz, medicina de urgenţă: 3%. Ar fi nevoie de legalizarea liniştii terapeutului şi pacientului.
Simptome tipice fazei acute: - mâini reci, insomnii, lipsa poftei de mâncare, se tot gândeşte la conflict. În faza activă: . mâini calde, poftă de mâncare, în special după criză. Înainte de criză – vagotonie direct şi te simţi din ce în ce mai rău. Spre dimineaţă – somn adânc până după prânz. Omul – veriga intermediară între mamifere şi prădătoare. Noaptea dacă am dormi adânc nu am observa prădătorul de noapte. De asta rămânem treji. Dimineaţa – paza preluată de păsări şi putem adormi. Gripa – capul mare, insomnii – beţi la miezul nopţi cafea – simpaticoton – corpul gândeşte „aha, se luminează de ziuă şi putem dormi. Simpaticoton – edemul din creier se micşorează, inflamaţia organelor la fel. Medicamente – medicul, mintal. Medicina creierului – a minţi nu se înghite.
Substanţe simpaticotone – adrenalina, nonadrenalina, cafea, ceai, coca-cola, cortizon, penicilină. Substanţe vagotone – valium, sedativ, calmante. Chimioterapia – efect simpaticoton.
Cancerul de organe – nu există dovezi că chimioterapia a prelungit sau îmbunătăţit speranţa de viaţă. La ce o folosesc?
Chimioterapia e suspectată că provoacă cancer.
Instrucţiuni – citostaticele – efecte adverse – efecte acute, cronice, comutagene, cancerigene, pot duce la al doilea cancer. Să combaţi cancerul cu produse cancerigene. Renunţarea la purtarea unei măşti de protecţie.
Chimioterapia: - cu tablete – solid; - cu lichid – perfuzii; gaz – otrăvitor pur.
Majoritatea oncologilor sunt evrei.
Cortizon – simpaticoton. Neurodermită – cortizon – din nou în faza de vindecare. Fără cortizon – conflictul va rămâne soluţionat definitiv. E posibil ca edemul din creier e prea mare – cortizon. Dureri – morfină – ne răpeşte morala – are nevoie de o voinţă puternică să treacă de faza de vindecare. Paralizează intestinele – faza activă – fără mâncare ar trebui compensat deficitul de energie – flămânzeşte. Acţionează momentan simpaticoton – pacient în vagotonie – edem cerebral cu volum cel mai mare, mâinile ard, o singură injecţie îl aruncă pe pacient în simpaticotonie, dar nu există edem – releul din creier se destinde ca un arc – comoţie cerebrală.
Drogatul – când problema de a face rost de droguri creşte masa conflictuală – soluţionarea conflictului – are edeme şi îşi face injecţie şi are un edem – înţepătura de aur. Durerea nu e de mărime obiectivă, ci una subiectivă – o pot influenţa prin înţelegere.
O fractură care nu se vindecă – conflict de lipsa încrederii în sine şi nu se vindecă. Clavicula – umăr – stângaci (partener) – moştenirea averii – cine moşteneşte (el sau frate – partener), relaţia cu tatăl – partener.
Nu se poate muri de durere, dar de morfină da!
Ex: - ovar stâng – 14 cm tumoarea – trebuia operaţie şi chimioterapie. Nu vrea, caută metode alternative: - cura cu sucuri după Proist, biochimician Shelkron – injecţii, Rudolf Steiner, injecţii cu vâsc. Acestea nu aveau efect, tumoarea creştea, era slabă, noaptea transpiraţii abundente, dificultăţi de respiraţie, dureri groaznice de oase. În faza de vindecare se slăbeşte. A fost capabilă să-şi recunoască conflictele şi că era în faza de vindecare – dureri, transpiraţii, febră – da, dar nimeni nu recunoaşte că acestea sunt simptomele de vindecare. E o perioadă grea, pentru că durerile nu sunt uşor de suportat, dar ştiu că am nevoie şi nu trebuie să iau morfină. La 1 an operaţia era posibilă – tumoarea era încapsulată. Chistul ovarian are nevoie de 9 luni să devină lichid. La sfârşitul perioadei de vindecare să se îndepărteze, atârna de un firişor, se taie firişorul şi se scoate afară, dar numai după 9 luni. Dacă deranjează din punct de vedere mecanic – femeie mai tânără – libidoul creşte – program cu sens.
Tumoare de 6 kg – operaţia, mai avea dureri de oase dar ştia că o să treacă – a mai suportat câteva luni şi acum e ok.
După 9 luni: - indurate şi lichidiene, ovarian, testicular, rinichi, suprarenale. Chisturi de vindecare – se nasc în faza de vindecare şi rămân. Chistul e sensul biologic, nu se descompune prin microbi.
Medicina alternativă – molipsirea, metastaze, bine, rău. Baza e medicina clasică, alternative – terapie prin post – cancerul rău este în mine, ce fac? Îl înfometez – în faza activă e uşor de postit. A posti în faza de vindecare e periculos – trebuie compensat deficitul energetic.
A posti nu este un lucru rău, dar în afara programelor!
Homeopatia – încercări pe propriul lui corp. Principiul asemănării, i se ridică potenţa, se pierde molecula, rămâne numai informaţia. Privim materia – moleculă – vibraţie. Puteţi înghiţi globuli cu kilogramele, dar nu strică în faza de vindecare. Dar de ce credem în globuli? De ce nu credem în noi înşine?
Principiul Speranţă: - înainte nu se spunea, astăzi să spunem adevărul curat, e interzis să se dea speranţă. Cel mai grav lucru să-i spui că mai are 3 luni de trăit. Medicina clasică – medicina bazată pe dovezi, experimente, statistici. Statistici: - fumatul – plămâni; - zahăr – carii; soare – cancer de piele.


P R O G R A M E S P E C I A L E

R I N I C H I I
Tuburi colectoare renale.
Parenchim renal – glomerulul renal – urina primar. Odată pe zi – 180 lichid prelucrează – 99% se prelucrează prin tuburi colectoare renale (TCR). Eliminăm 1,5 l/zi – rinichiul e un filtru permanent.
Tuburi colectoare – ţesut glandular – trunchi cerebral.
Parenchim – cerebel
Bazinet – epiteliu plat – scoarţa cerebrală.
Întrebare. De unde provine cancerul? La CT se vede o tumoare, nu se poate distinge de unde provine. CT – cerebral – vedem FH – alt ţesut. Tuburi colectoare – faza activă – chisturi. TCR – trunchi cerebral – partea anterioară. Dializă – scade funcţionalitatea. Acumularea de lichid – pungi sub ochi, edeme pe piele – faza activă – sindrom.
Faza de vindecare – carcinom TCR – descompus tuberculos. Spumează urina, cu proteine. Forma calcifiată a pietrelor de la rinichi.
Program – strămoşul – ce a vrut să rezolve natura? Era pe plajă şi în pericol să se usuce.
CONFLICTUL: - DE FUGAR, PE FUGĂ
  • DE EXISTENŢĂ PENTRU TRUP ŞI VIAŢĂ
  • FINANCIARĂ.
La copiii mici: - MĂ SIMT ABANDONAT (de bunică, de exemplu).
Oameni: - cu frică instintivă de spitale şi acumulează imediat apă – a nu se simţi îngrijit.
La femei: - CÂND BĂRBATUL NU ADUCE DESTUI BANI ACASĂ.
Oameni care se simt bine numai acasă – ies, sunt pe şină şi când ajung acasă – toaletă şi atunci pot să-şi dea drumul.
Simptom – proteină în urină – faza de vindecare a conflictului existenţial a TCR.
Ce este un conflict existenţial?
Faza activă – proliferare celulară în creştere – carcinom TCR. Încep să se formeze acumulări imediat, bem apă mai mult decât eliminăm. Dacă rinichiul e deschis, urinezi 1,5 l/zi. 1 rinichi – 1 etaj (are 3 etaje) – urinăm 1,4 l/zi – acumulăm 100 ml. 2 rinichi – 3 etaje – urinăm 0,4 l, acumulăm 1 l – dializă. Urina miroase intens, corpul încearcă să elimine urina – situaţii intermediare.
Faza activă la ţesut glandular – este sensul biologic – acumulare de apă. Animalul e în pericol să se usuce – sete multă – program. Bea mai mult şi nu elimină. Corpul acumulează apă şi urină, reciclează proteine, creşte creatinina.
Rezolvăm conflictul de fugar – stop carcinom – bacterii – descompunere tuberculoasă. Începe să fie descompus – putem să urinăm din nou şi în timp scurt eliminăm 10-15 l apă.
CORPOLENŢI – CONFLICT DE NATURĂ FINANCIARĂ – ÎMI AJUNG SAU NU BANII, NU MĂNÂNCĂ DAR NU SCAD ÎN GREUTATE. Beau mai mult decât elimină. Post bine plătit – pierd 10-15 kg.
Forma calcifiată a pietrelor la rinichi – faza de vindecare sau faza de vindecare continuă.
Avem tot mereu calculi – conflictul recidivează.
Particularitate: - relee din creier – nerv abducent.
Tabelele de diagnostic – a dinţilor, a nervilor cranieni – 13 nervi cranieni. Nervi cranieni – văz, miros, auz – analiza îmbucăturii – are gust bun, cum miroase.
Relee – TCR – FH – se naşte o paralizie abducent.
OCHIUL O IA ÎN AFARĂ, către exterior: - ochiul drept – partea dreaptă activ focarele – avem în derulare un conflict financiar – rezolvă conflictul, ochiul îşi revine.
La copil, conflictul este „mă simt singur cuc”.
CĂTRE INTERIOR – conflict motoric – „Nu pot să mă uit acolo”. Ex: - foto la un copil mic – blitz – copilul vrea să uite.
Caz: - diagnostic de sindrom nefrotic – acumulări de apă, proteină în urină. Luni: la bunica – nu vroia – s-a prins de scaunul din maşină. La bunica se simţea ca un fugar. Sâmbătă-duminică acasă, luni la bunică – retenţia de apă. S-D- descompunere TBC – eliminare apă. Mama cu copilul – mama nu vrea. Ca terapeut eşti dat la o parte. Trebuie să modific mediul înconjurător. Angajează o bonă – se îndrăgosteşte de bonă şi stă acasă – nu are boală. S spune că sindromul nefrotic e incurabil.
Caz: - diagnostic de sindrom nefrotic. Mama – la muncă – merge la bunica, vecina – 10 ani – spitalizare, scos rinichii, donaţie de rinichi, trebuie programare pentru transplant – rămâne chimic simpaticoton – nu mai are voie în faza vagotonă.
Donarea de organe – nu pot să vindec organul şi comut pe mentalitatea de piesă de rezervă. Nu putem folosi organul în viaţă.
DESPĂRŢIREA BRUTALĂ, URÂTĂ – PĂR ALB.
Ex: - releu – ambele tuburi colectoare renale – Focar Hamer activ – constelaţia TCR – combinaţia a 2 programe biologice cu sens – suprasens biologic – dezorientare timp-spaţiu. Dezorientarea în spaţiu şi timp – uită ce a făcut ieri. Animalul originar – pe mal – prin forţe proprii să se mişte pe acolo. Natura dezorientează animalul – ochi spre partea posterioară, spre mare, animalul nu mai priveşte înainte – încotro să mă târăsc, aşteaptă următorul flux. Are mai multe şanse de supravieţuire decât dacă s-ar târî în toate direcţiile. Ajunge în mar, dispare dezorientarea, ochi înainte. Balena eşuată pe plajă a avut un dublu conflict existenţial: sindrom carcinom TCR – cancer TCR – mai multe programe concomitent.
NMG – sindrom. Faza activă – tumori – creierul vechi. Faza de vindecare – exudativ: - prostată – descompunere TBC – se umflă; - sân – la încheierea fazei de vindecare – mărire de volum.
Creierul mare – faza activă – diminuare de celule; - faza de vindecare – reparare prin inflamare – nodul limfatic, osul, bronhii, căi urinare, tuburi mamare.
Creier – obligatoriu edem.
Faza de vindecare – oricare conflict existenţial activ – acumulare de apă. În această fază de vindecare apa e spre interior. Orice fază de vindecare se desfăşoară mai greoi.
Obturat – minimasa conflictului, fără simptome, poate deveni brusc simptomatic. La o masă critică a conflictului de abia s-ar putea supravieţui datorită tuburilor colectoare renale.
24.01.2011
EPIDERMA – CONFLICTUL DE SEPARARE.
Ex: Tatăl dorise EL să se despartă de fiica lui – probleme pe partea exterioară a pielii – de multe ori se fixează pe locul despărţirii – ca şi cum i-ar fi dat o palmă, cu dosul palmei.
NEURODERMITĂ DE JUR ÎMPREJURUL GÂTULUI – „vreau să-mi iau ceva de pe gât”, să scap de o problemă.
Ex: - o doamnă trecea printr-u divorţ. Dar avea pe ambele părţi ale gâtului neurodermită – era vorba şi de copil. Sora lui are un câine, care latră până se întoarce ea de la serviciu. I-a pus zgardă cu uleiuri eterice pentru câine, să nu latre. Sora suferea că era nevoită să îi pună zgardă. Aşa a suferit un conflict datorită câinelui, în zona gâtului.
Toate tipurile de programe speciale, chiar şi pentru un animal. După ce a luat zgarda câinelui, s-a vindecat. Îţi poţi aminti lucruri şi după 20 de ani.
CONFLICTELE PSIHICE POT EFECTUA MODIFICĂRI SRUCTURALE ÎN CREIER. HAMER crede că dacă i se spune pacientului ce fel de conflict are, i se îndepărtează boala.
La neurodermită – fază de vindecare continuă a unui conflict de despărţire – nu am neapărat nevoie de un CT. 90% la copiii mici – separare de mamă. Terapia pentru neurodermită: să ne îmbrăţişăm de 3 ori la rând! Popoarele naturale poartă 4 ani copiii lipiţi de corpul mamei. Îi transmite copilului sentimentul că e prezentă mereu. Primii 4 ani din viaţă – mama pentru copil e de neînlocuit. După 4 ani copilul intră în faza de „fugar din cuib”. Copilul va fi foarte mândru să-şi petreacă prima noapte la bunica. Ar trebui să respectăm această biologie şi am fi cu toţii mai sănătoşi.
Ex: - alergie la soare a unei tămăduitoare. Era stângace, avea alergie numai pe partea partenerului: soare – părinţi, soare –cal. Soare – soţ – nu avea nici o reacţie. Dacă ieşea la o plimbare cu calul sau părinţii în soare, avea nevoie de factor de protecţie 50. Ea îngrijeşte o pacientă bolnavă grav, care vroia să se sinucidă. La o plimbare pe lac, pacienta îi spune terapeutei să o omoare, să o arunce în apă. Aceasta refuză. În acea clipă, terapeuta vroia să se separeu de pacient – conflict de separare. A programat – soare – cal – părinţi. Pentru că pacienta i-a făcut scandal în faţa părinţilor şi a calului terapeutei. În urmă cu ceva timp pacienta a apelat la eutanasiere în Elveţia. Asta înseeamnă „aşa ceva nu se mai poate repeta”. Şi alergia a dispărut.
NMG NU ARE NIMIC DE A FACE CU EZOTERICII. E PURĂ BIOLOGIE.
ECZEMA – e faza de vindecare. Dacă conflictul nu dispare, faza de vindecare continuă.
Ex: - ani de zile Helmut a avut eczeme la degetele de la picioare. Părinţii lui erau la o emisiune TV şi plângeau. Medicului care îi acuza pe ei mama lui îi adusese flori şi cozonac, tatăl lui spunea că fiul lui probabil că e sectant. Pe vremea aceea, dacă mergea la părinţi în vizită, izbucnea scandalul. Autorităţile vroiau să dea bunicilor tutela asupra fiicei lor. Le-a spus părinţilor să nu se amestece. A vrut să se separeu de tată şi de mamă – cu picioarele. În anul 2000 merge cu tatăl lui într-un magazin de electronice pentru a cumpăra un computer. Atunci a realizat că tatăl lui a îmbătrânit, tremura, era mai mic. Atunci s-a putut separa de părinţi, din acel moment nu l-a mai interesat dacă îl înţeleg sau nu, nu s-au mai certat. De atunci nu mai are eczeme. DETAŞAREA!!!
CÂND AVEŢI UN CONFLICT CU UN OM – CONFLICTUL E LA DUMNEAVOASTRĂ! Poţi să-i spui „poţi să te schimbi”, dar asta nu rezolvă. POŢI SĂ TE SCHIMBI TU, SĂ-ŢI SCHIMBI OPINIILE. CÂND SPUI „NU MĂ INTERESEAZĂ” NU MAI EXISTĂ CONFLICT.
Ex: - secretara lui Hamer din Elveţia: eczeme pe pleoape. Hamer a întrebat-o dacă partenerul i-a impus vreun copil. Într-adevăr, ea dormea şi vine soţul ei şi se năpusteşte peste ea în pat. Îi face un copil. A fost conflictul de separare şi soluţia este – pilula care se ia după sex.
„URECHI ROŞII”. Un tip a avut eczeme în interiorul urechilor, din copilărie. Poţi asocia conflictul de separare cu o zonă a corpului. Tatăl îi şoptea la ureche, mama la fel, se împotriveşte. E dreptaci şi soţia lui tot timpul îi povesteşte despre părinţi, despre care el nu mai vrea să audă. Îi interzice soţiei. Urechea partenerului începe să se vindece. Are înfundate tuburile colectoare renale. Are un sindrom care duce la înroşirea urechii.
ROZACEEA – CUPEROZA PE OBRAZ – exemplul tipic pentru palma dată cu interiorul palmei. Cel care dă palma e şina.
FORMAREA DE SOLZI PE ANTEBRAŢE – NEURODERMITA DUBLĂ are la bază un conflict dublu, unul activ iar al doilea în faza de vindecare. Descuamarea pe teren roşu – PSORIAZIS.
ACEST DUBLU CONFLICT DE SEPARARE – VREAU ŞI NU VREAU – E VALABIL NUMAI CU O SINGURĂ PERSOANĂ. În acelaşi timp de aceeaşi persoană aş vrea şi nu aş vrea să fiu despărţit. „Dacă te comporţi aşa, nu te mai vreau, deşi îmi place de tine”. Dacă persoana a plecat – activ în faza conflictuală. Nu te mai suport – am rezolvat conflictul. Se întoarce persoana – nu am rezolvat conflictul. Totuşi te iubesc – intru în faza de vindecare.
ATENŢIE! EXISTĂ CONFLICTE LA CARE NU EXISTĂ REZOLVARE. ATUNCI NU POŢI NICI SĂ SCAPI DE PE ŞINE. Dacă există persoane de care nu poţi scăpa, se transformă în cronic. E recomandat să se evite şinele, dar s-ar putea ca şi situaţia de a fi separat să fie şina. Dacă de exemplu sunt cu un partener, acela ar putea să se separeu de mine. Conflictul nu e rezolvat. Dacă credem că aceasta e şina, ajunge ca partenerul să facă o singură remarcă şi eu sufăr o recidivă. Dacă persoana e de mult plecată – şina de a fi separat există în continuare.
Ex: - fetiţa separată de mamă. Fata are 20 de ani şi e cu un partener. Acum acest partener ar putea să o părăsească şi îi va produce aceeaşi durere. Şina rămâne.
HERPES. Ex: - o tipă când vede un păianjen face herpes. O întreabă dacă i s-a aşezat un păianjen pe gură. Îşi aminteşte că avea 12 ani şi simte că i se târăşte ceva pe obraz. Îl aruncă pe jos şi vede un păianjen. Ştie ce are de făcut, când mai vede un păianjen, va accepta că e acolo, nu pe buza ei. Aşa a scăpat de conflict.
Ex: - sunt la cârciumă şi beau dintr-o halbă de bere. Văd ruj de buze şi resturi de mâncare pe halbă. Am un conflict de separare al predecesorului meu. Şina va fi halba de bere din cârciumă. Ori de câte ori voi bea o bere la halbă – apare un herpes.
Ex: - bunica îşi vizitează fata şi nepoţii odată la 4 săptămâni. Când ajunge acasă, dă telefon şi spune că a ajuns cu bine. În fiecare seară când ajunge acasă face herpes. Se gândeşte că la fata ei nu e prea curat.
O chelneriţă îi întinde obrazul unui domn de 70 de ani pentru a o pupa de rămas-bun. Bărbatul îi bagă limba în gură.
HERPES ÎN ZONA GENITALĂ. Cu acel loc a fost asociată separarea. Ex: - herpes în zona genitală de 40 de ani a unui bărbat de 58 de ani. Conflict de separare: se cunoaşte cu soţia lui de când erau foarte tineri. Erau la soţia lui acasă, la „treabă”. Brusc, bate socrul la uşă. A sărit din pat în pantaloni – conflict de separare asociat cu penisul. Şina – făcea sex cu soţia. După 40 de ani realizează că nu mai există socrul care să bată la uşă.
Medicina clasică explică herpesul altfel – cu ajutorul viruşilor şi a sistemului imunitar.
ALUNIŢE, NEGI – VINDECARE CONTINUĂ A UNUI CONFLICT DE SEPARARE. Faza de vindecare – epiteliu în plăci, straturi succesive. Şi locul unde apare negul – indicaţii asupra conflictului. Separarea e asociată cu acel loc din corp.
Ex: - un elev pe partea de lovire a palmei, a partenerului, avea lanţ de negi. Era tot timpul atacat în clasă şi trebuia să se apere: „lăsaţi-mă în pace!”. Când învăţătoarea şi mama au rezolvat conflictul, negii au dispărut.
Ex: - vacanţa de vară şi soţia lui Helmut a spus băiatului lor să tundă gazonul. Şi la mâna mamă-copil, în locul unde e contactul cu maşina de tuns iarbă, băiatul a făcut negi. Nu îi plăcea să tundă iarba. Vacanţa de vară ţine 2 luni. A avut negi toată vara. Când a început şcoala, a ştiut că nu mai trebuie să tundă iarba şi negul a trecut.
CONFLICT DE SEPARARE PUTEM AVEA NUMAI CU CEVA VIU. ÎN OCHII COPILULUI O JUCĂRIE E VIE.
UN NEG PE PLEOAPĂ: EX: - soţia lui e desăvârşită, dar nu se ştie la computer. De 10 ani e angajată la el: răspunde la mailuri…când e acasă nu are întrebări, dar după ce pleacă, încep întrebările. Acum face un curs, pentru că el a obligat-o. Şi pe ochiul partenerului a apărut un neg. L-a avut până în ultima zi a cursului de computere, deşi a tot încercat să-l rupă. Atâta vreme cât există cauza, va reapare.
Negul de la mâna lui Helmut: - fata lor cea mică împlinise 18 ani şi îl prezintă pe prietenul ei, fără să îl anunţe. El ieşea din baie şi o vede pe fata lui cu un bărbat de 30 de ani, care semăna cu un unchi al soţiei lui, pe care nu-l suporta. Conflictul de separare l-a avut pe interiorul mâinii mamă-copil: „acesta îmi ia mie fata!”.
NEGI MICI, MARONII, PE SPATE, MAI MULŢI: - stratul exterior, epiderma, conflictul e: „vreau să fiu separat”. Poate fi „acela mă tot bate pe spate” şi multora nu le place această intimitate.
Ex: - căţeaua Ema e tot timpul cu el. Ajung cu rulota la o parcare, el lucra la laptop, se uită – Ema în mijlocul drumului. Fuge, o ia pe Ema de acolo. A doua zi dimineaţa – băşică de apă pe talpă, foarte adânc sub piele – un neg care creşte spre interior. A suferit un conflict de separare, mamă-copil, pe laba piciorului: „nu pleca de aici!” Trebuie să aibă grijă de câine ca de un copil mic. A realizat imediat care e conflictul de separare, a recunoscut şi a împiedicat pericolul. N-o mai lasă să alerge liberă în parcare.
Ex: - neg de 15 ani. Îşi aduce aminte de întâmplare, unde de fapt nu s-a întâmplat nimic. Dar şina rămâne – copilul sau căţelul care fuge de tine. Asta cere muncă de detectiv. A traduce limba organelor noastre. La primul simptom vom avea proaspăt în memorie conflictul. Între noi şi sănătatea noastră nu stă nici un medic sau medicament.
BASALIOM – FAZĂ DE VINDECARE CONTINUĂ A UNUI CONFLICT DE SEPARARE. Medicina clasică extirpă. Dacă nu schimbi nimic în viaţă de regulă se reface. În această fază medicina clasică denumeşte basaliomul – „cancerul alb”.
Ex: - o femeie are basaliom deasupra buzei – 5 mm înălţime, 2-3 mm lăţime, care creşte foarte încet. A asociat cu acel loc un conflict de separare, însoţită de sărut. A fost sărutul de despărţire pe care Nu l-a dat tatălui ei care se afla pe moarte. A avut o luptă dacă să-l sărute sau nu. Ştim conflictul. Ce putem face? S-a dus la mormânt şi a încercat să rezolve mental problema. Nu s-a rezolvat. S-a dus la un terapeut care joacă rolul tatălui ei – îi dă sărutul – după câteva zile negul cade.
BASALIOM ÎN VÂRFUL CHELIEI UNUI BĂRBAT. Când e sub duş, poate să-l zgârie jos, dar apoi reapare şi doare. E O SEPARARE. Mutare în cadrul firmei. L-a luat pe nepregătite. Se obişnuise la noul loc de muncă şi se gândea că se va reduce mărimea basaliomului. Dar separarea trebuie legat de ceva viu, nu de locul de muncă. Îl întreabă dacă la locul de muncă l-a mângâiat cineva. Da, era secretara! A suferit un conflict de separare de secretară, care tot timpul îl mângâia pe chelie. Corpul nu poate să mintă! Dacă ştiţi să interpretaţi limba organelor, nu mai puteţi fi minţit.
Ex: - vacanţă în Spania, la Hamer. Hamer e vegetarian, nu fumează, nu bea alcool. Hamer a spus că nu îl deranjează că fumează, dar tot timpul strănuta.
SCLERODERMIA – PIELEA ÎNTĂRITĂ – CEL MAI GRAV CONFLICT DE SEPARARE. Când se ajunge în faza de vindecare – pielea se desface în fâşii de pe mâini. Conflict la gemenii separaţi.
CRĂPĂTURI ÎN PIELE – FAZA ACTIVĂ A UNUI CONFLICT DE SEPARARE. Ex: - bărbat avocat, crăpături adânci la 3 degete – stânga, dreapta, mai puţin inelarul şi degetul mic. El a asociat la aceste trei degete un conflict de separare. Avea de 10 ani crăpături adânci. A ajuns la cântatul la pian – nu merge. După 1 lună crăpăturile au dispărut – şi-a găsit conflictul. În urmă cu 10 ani, când avea 20 de ani, a ieşit cu prietenii la un foc de tabără. Au aruncat gudron peste foc şi au scos mult fum. Şi-au făcut o ţigară din haşiş, au răsucit ţigara, care se face cu 3 degete. Cineva sună la poliţie şi pompieri. Apar exact când răsuceau ţigara. A vrut să fie separat de poliţie, a aruncat ţigara şi a fugit. 10 ani a durat şina, care era…locuia într-o zonă apropiată de un spital, unde auzea sirenele salvărilor. Conflictul devenise fără obiect, crăpăturile au dispărut. Azi nu-şi mai răsuceşte ţigări cu haşiş, altfel nu şi-ar fi rezolvat conflictul.
CRIZA la capitolul „senzorică” este ABSENŢA, a nu fi prezent.
Ex: - o fetiţă de 8 ani are zilnic, de la naştere, stări de absenţă, care au şi fost măsurate la creier. Mama spune că încă de când era gravidă şi-a propus să nu-şi lase niciodată copilul. Naşte cu cezariană. Când se trezeşte i se spune că tot timpul copilul a urlat. Când se uită la mamă, adoarme. Acea ridicare a privirii, însoţită de absenţă, o are şi azi. Şina e mama. Cât e la faza copilărie, conflictul nu se poate rezolva. Doar la pubertate, conflictul devine fără obiect. Atenţie! Poţi rămâne fixat în această constelaţie de teritorialitate! Copilul are 16 ani, după maturizarea emoţională are 5 ani şi pentru el mama e foarte importantă. Conflictul continuă.
NEVRALGIA DE TRIGEMENI – faza de vindecare a conflictului „mi-am pierdut faţa, imaginea” – vis-a-vis de partener sau mamă-copil. Nervul are 3 ramuri în obraz. Faza activă – insensibilitate, faza de vindecare – nevralgia.
Ex: - o pereche de 40 de ani. Ea e dreptace şi are dureri de cap pe partea stângă. O ţine 2-3 zile. S-a gândit că are o migrenă – conflict frontal. Nu aici era problema. Se uită în CT – nevralgie a trigemenului. Nu are copii, e mama ei. Şi-a pierdut imaginea vizavi de mama ei, pentru că în ochii mamei partenerul ei de viaţă e un nimeni: nu are venituri, are o maşină mică. E la mijloc: îşi iubeşte şi mama şi soţul. Conflictul e de nerezolvat. Cea mai bună dintre soluţii e cea pe care o propune paceintul.
VITILIGO – pete albe pe piele – depigmentare, decolorarea pielii. Nu ulcerează partea exterioară a epidermei, ci partea interioară, către dermă. Faza activă – iau naştere pete albe, pielea la exterior e netedă. Faza de vindecare – de cele mai multe ori avem scarlatină.
CAUZA – CONFLICT BRUTAL, URÂT, DE SEPARARE.
Ex: - fata primeşte vestea că tatăl ei a avut un accident urât de motocicletă, cu creierii pe asfalt. Conflict brutal, urât. Faza activă – ulcerează stratul interior al epidermei – pete albe, insensibilitate a conflictului de separare, dar acum se simte mai bine. Faza de vindecare – petele albe se retrag, piele curată la sfârşit.
In India, vitiligo e numit „lepra albă”.
Ex: - o tămăduitoare spune că fata ei de 11 ani are de 7 ani pete albe pe piept, spate stânga-dreapta şi partea interioară a picioarelor. Îşi aminteşte că le-a fugit câinele fetiţei de acasă, când fata avea 7 ani şi bunica îi spune copilului: „precis câinele tău a fost transformat în cârnaţi la restaurantul chinezesc” – separarea de câine şi modul brutal. Când se juca cu câinele, îi sărea pe piept, spate sau îl călărea. Acele părţi au fost asociate cu despărţirea. Dacă vitiligo e de 4 ani, trebuie să existe un motiv. De ce nu rezolvă fetiţa acest conflict de separare? Şi-a luat alt câine, dar şi acesta fuge de acasă, pentru că au găuri în gard. Când câinele fuge de acasă, automat fetiţa e pe şină: ar putea fi făcut şi acesta cârnaţi. Scris pe reţetă: „reparaţi gardul!” Încercaţi să explicaţi asta unui dermatolog! Repară gardul, fata realizează că animalul nu mai poate fugi şi după 6 luni aproape totul dispăruse. Scarlatina e o formă generalizată, faza de vindecare uşoară a unui vitiligo generalizat. La fetiţă nu era generalizat. Faza activă de multe ori nici nu se observă, se observă faza de vindecare.
VITILIGO ÎN JURUL GÂTULUI: 2 puşti fumează pe ascuns. Sora unuia îi spune: te spun lui tata. Băiatul se spânzură. Prietenului care era cu el îi apare un vitiligo în jurul gâtului: - ar vrea să fie separat de funie – urât, brutal.
Ex: - o pereche de 70 de ani – el vitiligo generalizat, ea – la încheietura mâinilor. La amândoi – concomitent, în urmă cu 2 ani. Se despărţiseră de o pasăre care le ţinuse loc de copil, 20 de ani. Bărbatul găseşte păsărea moartă, cade în genunchi şi are o criză de plâns, vine şi femeia şi vede scena. Ea ţinea pasărea pe încheietura mâinii. A asociat partea urâtă a separării cu acea zonă a corpului. Cauza a fost pasărea. I-a sfătuit să-şi ia altă pasăre. Nu au vrut.
O PRIVIRE ÎNTR-UN CT E O PRIVIRE ADÂNCĂ ÎN SUFLETUL OMENESC. E VALABIL ŞI PENTRU ANIMALE.
Ex: - o femeie căruia partenerul i-a luat copilul. Conflict de separare cu partenerul sau copilul. FH se întinde peste ambele emisfere – „conflict central”, când e poziţionat în centru. Are vitiligo pe ambele părţi, şi pe spate şi pe sâni, are şi o paralizie la piciorul partenerului. A reacţionat mai mult pe partea partenerului decât pe partea copilului.
Ex: - o femeie are act sexual cu partenerul ei, care îi spune: „tu nu ai orgasm”. Ea realizează: el a avut o altă experienţă, probabil m-a înşelat. Vitiligo în zona genitală şi în zona sânilor – pentru fiecare deget în zona mamelonului unde o mângâia el, i-au apărut negi, pentru fiecare deget al bărbatului.
PARTEA EXTERIOARĂ A DOSULUI GAMBEI – „DISPARI DE AICI!” Probabil vroia să se despartă brutal de mama/tata sau nu vroia.
PETE MARONII – înmulţirea numărului de pigmenţi ai pielii. „Pete de culoarea cafelei cu lapte” – e un fel de program, dar e o excepţie – E UN CONFLICT MAI INTENS DE CONTACT, NEPLĂCUT. Ex: - sărutul bunicii.
Probabil că există o nuanţă fină în delimitarea acestor conflicte de separare. Ex: - dacă e afectată zona buzelor – are mai mulţi nervi şi doare mai tare decât la ceafă. Depinde dacă în faza de vindecare avem sau nu sindrom. Ex: - acea înroşire. Dar epiderma e întotdeauna asociată cu un conflict de separare. La pierderea părului, încărunţire, mătreaţă – conflict de separare asociat la cap – pentru că ai fost mângâiat pe cap, ai asociat în acel loc separarea. Sau pentru că la 16 ani ai mângâiat pe cap prima mare dragoste.
Atenţie! Prima mare iubire e întotdeauna ceva deosebit!
Sau îmi mângâi câinele pe cap. Dacă fuge, voi avea probleme pe cap. Faza activă – pierderea părului sau mătreaţă. Remediul: şampon anti-mătreaţă! Memoria pe scurt timp e diminuată. Ex: - un bărbat cu păr grizonat – separare brutală şi urâtă – „vitiligo al părului”. A rezolvat conflictul şi şi-a recăpătat culoarea părului. Mulţi sunt pe şina căderii părului, rezolvă conflictul de separare şi căderea părului diminuează. Contează mult cum a ajuns pe şină. Funcţionează numai atunci când conflictul nu mai are obiect. Dacă conflictul rămâne de actualitate, nu mai creşte părul înapoi.
Gravida sau mama care alăptează e masculină şi feminină. Pot să sufăr un conflict de separare fără să mă separ de partenerul meu. Se întâmplă ceva şi îmi închipui doar că partenerul mă părăseşte. Fiecare îşi are propria realitate.
VERUCI ÎN JURUL GÂTULUI – VREAU SĂ ÎMI IAU CEVA DE PE GÂT. Există sute de feluri de conflicte de separare.
Când conflictul e rezolvat, se ajunge la înroşirea pielii în jurul capului, te mănâncă, părul începe să crească, mătreaţa dispare.
Mâncărimea e în faza activă, e afectată memoria pe termen scurt, desensibilizarea – pentru a putea uita persoana – acesta e sensul biologic.
SENSUL ACESTUI PROGRAM E UITAREA. Aici ne ajută natura în faza activă. Câteodată nu e sensul biologic a nu evita şina.
LA TIROIDĂ SENSUL E HIPERFUNCŢIA ÎN FAZA ACTIVĂ – NU AM FOST DESTUL DE IUTE. Acum reuşesc să prind îmbucătura. În faza de vindecare proliferarea este oprită şi nivelul hormonal se stabilizează. La o fază activă continuă – hiperactivitate. Nu acesta e sensul. Natura nu s-a gândit la asta.
Ex: - o tânără fată de 25 de ani, foarte frumoasă, suferă de căderea părului de când ţine minte. Conflict de separare de la 4 ani: avea o pasăre cântătoare, care îi stătea pe cap. Într-o zi se aşază pe pasăre şi moare. Are un şoc. Se ascunde în spatele tomberonului vecinului. Instinctiv mama îi cumpără altă pasăre. 25 de ani a avut tot timpul aceeaşi pasăre. Hamer spune că ar trebui să găsească o pasăre care să i se aşeze pe cap, pentru a scăpa de conflictul de separare.
Ex: - bărbat de 26 de ani întreabă ce părere are NMG despre bolile incurabile? Căderea bărbii într-un cerc, pe partea partenerului – conflict activ de separare de partener. Acum 3 ani se despărţise de prietena lui, nu a reuşit să treacă peste asta, o visează, plângă, o sună. Îl întreabă de ce nu se căsătoreşte cu ea. Spune că nu s-a gândit.
Ex: - un turc avea la 20 de ani păr negru, foarte ondulat. La 40 de ani mai are o urmă mică deasupra urechilor. Turcul trăia cu o turcoaică de 16 ani, aveau relaţii sexuale şi la turci asta e o promisiune de căsătorie. Fata s-a reorientat, pentru că el nu vroia să o ceară în căsătorie. Fata îi trecea degetele prin păr. Separarea – de atunci îi cade părul. S-a recăsătorit. Hamer îi spune că ar fi vrut şi un copil de la fată, pentru că părul îi cade pe partea mamă-copil. I-a spus să o roage pe soţie să-i mângâie părul care nu mai este, ca să treacă conflictul.
Ex: - soţia îi spune soţului: „nu te mai iubesc ca la început!” A doua zi soţul are mătreaţă. Pielea reacţionează foarte repede.
PĂRUL ALB – ASOCIEREA LA CAP A UNEI SEPARĂRI BRUTALE ŞI URÂTE. Gravida îi spune prietenului: „eu te părăsesc, copilul nu e al tău”. Într-un an prietenul a fost alb la păr.
Ex: - fată de 16 ani cu păr alb. La 14 ani trebuise să renunţe la cal, pentru că părinţii nu-şi mai permiteau. Calului i se pune un sac pe cap. Fata plânge toată noaptea. De atunci a început să încărunţească. La 50 de ani, are o pajişte şi 2 ani şi-a reconstruit legătura ca la primul cal. Pe măsură ce îşi va reface legătura, poate îi va reveni culoarea părului.

DERM – MELANOM – CANCER DE PIELE
CEREBEL – CREIERUL VECHI. FAZA ACTIVĂ – PROLIFERAREA DE CELULE.
CONFLICTUL ORIGINAR – DE MURDĂRIRE, DE CURĂŢIRE, POATE FI ŞI VERBAL. Ex: „ticălosule” – mă loveşte ca o săgeată în spate – melanom în spate.
Intrăm într-un cerc vicios, mai ales la diagnostic de cancer al pielii. M-a scuipat în obraz – melanom – medicul spune cancer de piele. Abia acum mă simt murdărită şi creşte, şi creşte, şi mă simt şi mai murdărită. Atunci se spune „lasă să fie operat”, să nu se taie prea adânc.
ÎN SINE, ACEASTĂ PROLIFERARE DE CELULE E SENSUL BIOLOGIC – ÎMI ÎNTĂRESC ZIDUL CĂTRE EXTERIOR. Faza de vindecare – melanom descompus tuberculos. Apare întotdeauna TBC-ul pielii. Melanomul elimină lichid, miroase, dispare.
Caz tipic de pe frontul contra cancerului: - pereche tânără – el – pacient cu melanom pe spate, de 1 an. Soţia – asistent medical. Se spune că soarele provoacă melanom. El nu îşi cunoştea corpul. Într-o zi – pată de sânge pe cămaşă. Intră în panică, merge la medic – melanom foarte rău, 20% şanse minime de vindecare. A fost operat, i s-au îndepărtat 10 noduli limfatici, pentru a nu se ajunge la răspândire. Dacă un nodul limfatic e activ, el necrozează şi e considerat bun. Dacă rezolvăm conflictul de devalorizare, se ajunge la o mitoză – divizare celulară – nodulul e considerat bun. Cei 10 noduli erau buni. A refuzat chimioterapia. După o lună apar noduli limfatici mari – i se extirpă 12 noduli. Doi erau răi. S-a lăsat convins să facă o terapie cu interferoni – o stare indusă de febră. I s-au descoperit metastaze la creier. I s-a spus că la melanom se afla în faza de vindecare. Trebuie să aibă minim 1 edem în partea din spate a creierului mic. Cu cei 2 noduli era în faza de vindecare. În materia cenuşie stânga-dreapta – cel puţin un focar Hamer. Asta e temporar până la criză după care edemele se retrag. După 14 zile vine şi spune că l-a surprins că nu i-a povestit toate terapiile. A fost iradiat la creier cu terapie gama, o dată, la creierul mic, în partea din spate. A rămas uimit că i-a spus unde sunt localizate metastazele în creierul mic. Avea mâna dreaptă, partener, paralizată. Trebuise să înapoieze maşina firmei unde lucra. Era manager, avea un Volvo. Firma l-a „păstrat” 1 an de zile, apoi l-a concediat şi i-a luat maşina. N-a putut să-şi ţină aproape colegii de firmă. Nu i-a spus că urma o criză epileptică dacă îşi rezolva acest conflict. Peste 2 săptămâni – 3 crize epileptice puternice. Acum are edemele în creier – orice i se spunea, accepta. După alte 3 săptămâni – tratament de antiepileptice, scotea sunete vagi, o cruce neagră la capătul patului, primise ultima împărtăşanie. Soţia spunea că nu mai e nici o şansă pentru el. După câteva săptămâni, a murit. Pentru ce? Pentru un melanom mic, aflat în faza de vindecare. Dacă ar fi ştiut cum funcţionează corpul lui…
Faza activă – diminuare de celule, faza de vindecare – sub inflamaţie se vindecă tuberculos. Sensul biologic e întotdeauna în faza activă. Egal dacă e vorba de parenchim, alveole, etc.
Organele care sunt înrudite cu acel strat embrionar nu au relee în creier formate de la acel strat embrionar, nu au asemenea conflicte formate, în funcţie de conflicte îşi au stratul embrionar şi microbi înrudiţi celui embrionar.
Caz: - 1996 – simpozion Hamer. Soţia unui medic îşi observă nodul la sân. Hamer constată că îşi soluţionase conflictul şi îi spune că va observa că nodulul va dispărea. Şi aşa a fost. Ea lucra în administraţia cabinetului soţului ei şi colegii i-au zis că nu e normală că merge la Hamer. În acel loc s-a simţit murdărită şi a reacţionat cu un melanom. I-a spus soţului că el nu e în toate minţile şi colegii lui – şi melanomul i-a trecut. Soţul avea cancer – chimioterapie şi a murit.
Noi suntem ţinuţi în panică prin mas-media: gripă porcină, aviară. Când femeia simte un nodul la sân, când face duş, brusc se simte urâţită prin acel nodul – brusc face melanom. La fel cu cicatricea urâtă care rămâne în urma operaţiei.
Caz: - dr. Hamer citeşte CT-ul, vede cancerul la sân dar vede şi un melanom. Presupune că e din cauza acelei cicatrici rămase în urma operaţiei. Conflictul ei de murdărire era – când după operaţie şi-a văzut prima dată operaţia s-a gândit că arată ca naiba. Nu s-a mai arătat soţului dezbrăcată. Când vedea lenjerie, se gândea că nu le va mai putea purta. Se simţea urâţită. Hamer a sfătuit-o să încerce să rezolve cât de repede conflictul. L-a lăsat pe soţul ei să o vadă dezbrăcată, soţul ei a îmbrăţişat-o şi cu asta s-a rupt conflictul.
La multe ştranduri vin dermatologi care oferă consultaţii gratuite. Aluniţă pe umăr de la naştere. Nu s-a deranjat niciodată. Doctorul îţi spune că trebuie să fii atentă la asta. Din acea clipă te simţi murdărită şi te alegi cu un melanom.
Caz: - un consilier de impozite are 80 de angajaţi, câştigă pe lună 40-60.000 euro, circulă în ultimul model de Mercedes, e mândria mamei sale. Firma lui dă faliment. Trebuie să ridice mâna, să declare falimentul, nu are voie 7 ani să lucreze ca şi consultant de impozite, i se pusese sechestru. Mama lui este în vârstă, dar cu o situaţie materială bună. Dacă în aceşti 7 ani moare mama şi moşteneşte, valoarea masei succesorale va alimenta masa credală. Merge la notar şi dă o declaraţie că renunţă la moştenire. Când răsfoieşte şi semnează declaraţia a fost un conflict de murdărire, pe partea dreaptă a mamei şi la acel deget va face melanom. S-a ales praful de „mândria mamei”. Melanomul se micşorează, mai are 6 luni de interdicţie, va reclădi firma şi asta se poate prevedea. Totul arată foarte bine, deşi medicii ar fi vrut să-i taie degetul.
Caz: - bărbat de 50 de ani. Descoperă o adâncitură adâncă în dermă, creşte, doare – murdărire, derma, afectarea integrităţii sale – avea acasă tabela Hamer. Se gândeşte: - e meseriaş, dă găuri cu burghiul. Când se prinde, smulge maşina de găurit, ăl şi loveşte, burghiul se strâmbă – conflict acut, izolativ, burghiul e foarte scump. Locul creşte – într-o zi se ceartă cu soţia, care are obiceiul de a-l împunge în piept cu degetul – „te porţi ca un băieţaş”. Îşi dă seama că asta e afectarea integrităţii sale, că te simţi jignit. Discut cu soţia, locul nu mai creşte, dar nu dispare. L-ar putea împunge din nou. Când are loc o altă ceartă, ea se pregăteşte să-l împungă din nou, dar îşi aminteşte şi renunţă la gest. Pacientul spune că s-a simţit electrizat. A ştiut că n-o va mai face niciodată şi de atunci a dispărut.
Şi bărbaţii pot face cancer la sân. Mai au glande mamare rudimentare. Există bărbaţi cu mai multe mameloane. Glanda merge până în obraz. Poate la burtă să capete cancer la sân. Conflictul e acelaşi ca şi la femeie: GRIJA. Mai mult sunt predispuşi bărbaţii feminini.
Caz: - Helmut purta pantaloni de piele la seminarii şi dr. Hamer făcea mişto de el, că femeile au ovulaţii prelungite la seminariile lui. Şi-a schimbat imaginea, ca să evite şina. De un an de zile o au pe căţeaua Ema, care nu e compatibilă cu costumul de stofă. A început să poarte pantaloni de piele, care cu timpul devin unsuroşi, lucesc. Şi-a făcut pantaloni scurţi din ei. Băiatul râde de el, că arată ca un latex. După 2-3 zile îi apare o întăritură în dermă, pe obrazul stâng, care doare. Se gândeşte: murdărire, ce o fi fost…A aruncat imediat pantalonii. Dacă nu ştia ce se întâmplă, s-ar fi ales cu un melanom. Dar se poate cu un singur cuvânt să faci o recidivă. Pronunţi „pantaloni de piele” şi eşti din nou pe şină. Să nu vă deziluzionaţi! Puteţi merge şi într-un sens şi în altul.
Scientologii sunt împotriva lui Hamer. Vor să pună mâna pe NMG. Multe clinici şi posturi TV sunt ale scientologilor.
Dacă ar proveni de la soare, melanoamele ar trebui să fie pe faţă, pe dosul mâinii. Dar majoritatea apar unde purtăm haine.
Caz: - şcoală Mercedes. Un profesor le-a arătat o curbă. Oglinda retrovizoare pe dreapta era o opţiune pe vremuri. Curbă a mortalităţii infantile, care urca. Un elev spune profesorului să renunţe la oglinda retrovizoare. Profesorul i-a spus că nu e bun ca tehnician şi să se facă medic.
INFLAMAŢIILE CARE APAR LA CIUMĂ. REACŢIA PUNCTUALĂ „ÎN ACEST LOC MĂ SIMT MURDĂRIT!”, E ACTIV ÎN FAZĂ CONTINUĂ. Murdărirea pe suprafeţe mari, aflate într-o fază de vindecare continuă – ASTA E LEPRA. Poate fi valabil şi pentru ciuperca-piciorului.
Ex: - doamnă de 60 de ani îşi îngrijeşte mama de 90 de ani, care suferă de incontinenţă. Fata reacţionează cu ciuperca-piciorului la acest conflict de murdărire. Şi soacra e bolnavă, care defechează de 2 ori pe zi. Ciupercă la unghie pe piciorul partenerului. Îngrijeşte mai mulţi ani. După ce mor, ciuperca dispare. Un conflict e rezolvat atunci când nu se mai poate întâmpla.
Caz: - relaţie nouă cu un partener nou, care vine cu un câine cât un viţel, de la care picură urină. Era obişnuită să umble desculţă – ciuperca piciorului. A umblat cu papuci prin casă şi ciuperca s-a retras. Va rămâne ciuperca atâta timp cât câinele va rămâne în locuinţă. I-a sfătuit să scoată câinele în curte. După 1 an încă are ciuperca, deoarece câinele era tot în locuinţă.
BĂTĂTURA – CONFLICT DE SEPARARE CARE ÎNCĂ CONTINUĂ. ÎNCĂ NU S-A ÎNCHEIAT – FAZA DE VINDECARE CONTINUĂ A UNUI CONFLICT DE SEPARARE.
Caz: - o femeie cumpără pantofi second-hand. Soţul ei o întreabă care femeie plină de ciuperci i-a dat pantofii? Acesta a fost conflictul de murdărire. N-a purtat niciodată pantofii. După ce i-a aruncat, a dispărut ciuperca.
SARCOM KAPOSI (medic evreu). Hamer a spus printre primii: „Cu AIDS nu este în regulă. Dacă ce se spune despre AIDS este adevărat, atunci cu NMG nu este în regulă”.
Un homosexual a fost HIV pozitiv, dar era sănătos tun. Medicii caută şi găsesc la un loc mic de tot ciuperca piciorului. Au spus că are Kaposi. Imediat s-a ales la tot piciorul cu un melanom. S-a simţit urâţit prin asta, a simţit că s-a prăbuşit tot pământul prin asta.
ACNEEA – NODULI DE MELANOM – MURDĂRIRE.
Ex: - acneea pe spate: - conflictul care spune „se vorbeşte rău despre mine”.
Caz: - în 1994 Helmut s-a mutat la socri. În 1995 erau ciudaţii satului. În faza activă se formează noduli de melanom. Acesta e sensul biologic – să-mi întăresc zidul de apărare. Faza de vindecare – descompus tuberculos – coşul care se poate stoarce.
URTICARIA – VREAU SĂ FIU SEPARAT – DESPĂRŢIRE – „PLEACĂ DE AICI!”.
Ex: - o femeie aruncată în stradă de tatăl ei. În faza de vindecare apar băşicuţele.
În special tinerii la pubertate au interesul pentru celălalt sex. Prin apariţia coşului instantaneu se simt urâţiţi, îl descoperă pe al doilea şi aşa tot apar…Soluţia: scăpaţi de oglindă! Lăsaţi acneea să fie acnee, nu puneţi mâna pe coşuri. Te speli, te freci cu prosopul, se desface şi se vindecă.
Caz: - o femeie cu acnee. Şi-a acoperit oglinda şi a avut succes. Iese la plimbare pe stradă şi se întâlneşte cu o fată plină de coşuri. A simţit cum îi iese un coş. Şina: a văzut!
O femeie de 30 de ani era acoperită pe faţă şi pe piept de urmele acestor coşuri. Trebuia să evite să se uite în oglindă.
HEMANGIOM – PETE ROŞII ŞI GROASE LA NAŞTERE – PIELEA ÎNGROŞATĂ – PIERDEREA STIMEI DE SINE, FAZA DE VINDECARE CONTINUĂ. Femeia gravidă a fost lovită puternic în timpul sarcinii şi copilul a simţit puternic lovitura. Conflict local, pornit de la pierderea stimei de sine. Cel mai puternic conflict se poziţionează la os, mai puţin – la ganglionii limfatici, următorul – articulaţii şi tendoane, cel mai puţin – pe ţesuturile grase.
ŢESTU CONJUNCTIV – FAZA ACTIVA – NECROZARE, FAZA DE VINDECARE – INFLAMARE CU AJUTORUL BACTERIILOR. LA SFÂRŞITUL PERIOADEI DE VINDECARE – ŢESUT MAI GROS. ÎNTOTDEAUNA E PIERDEREA RESPECTULUI DE SINE.
Există şi în NMG câteva fire roşii conducătoare.
Fiecare os în sine are un conţinut specific legat de respectul de sine. Cutia craniană – prăbuşirea respectului de sine legat de inteligenţă – „cum am putut să fiu atât de prost?!”
Caz: - „soţia mea merge de 2 ani la ţărani să ia lapte şi eu nu văd că are o relaţie cu argatul?” Faza activă – necrozarea, faza de vindecare – inflamaţie, la sfârşitul perioadei de vindecare se retrage inflamaţie, osul rămâne mai tare decât iniţial – el e încornoratul. Apare pe partea partenerului. Întotdeauna lateralitatea animalului decide.
Independent de lateralitate există şi o localizare a acestei deprecieri: în acel loc nu am fost în stare să….
Caz: .- o femeie diagnosticată cu cancer la ochi. Conflict de depreciere: „în locul acesta nu corespund”. I s-a osteolizat orbita. Sau amputarea sânului drept – osteolizarea coastelor din partea dreaptă – „aici nu corespund”. E indiferent de lateralitate.
MAXILARUL – conflict – a nu putea muşca, adversarul e prea puternic, mi-am rupt dinţii încercând să-l muşc.
PARTEA DE LA GÂT A COLOANEI VERTEBRALE: - NEDREPTATEA LUMII – „DE CE TOCMAI EU?” În faza de vindecare – înţepenirea gâtului. Conflict de înjosire soluţionat.
UMĂRUL – ÎNSEAMNĂ CĂ SUNT PENTRU PARTENERUL MEU DE ACEEAŞI GENERAŢIE UN PARTENER PROST.
Pe partea mamă-copil: că sunt faţă de mamă un copil rău sau faţă de generaţia tânără un părinte rău.
În faza activă osteolizele nu dor. Ce doare e periostul. În faza de vindecare va fi calcifiat, periostul se întinde şi provoacă durerile. Dureri la oase înseamnă de cele mai multe ori vindecare.
COLOANA VERTEBRALĂ REPREZINTĂ PERSOANA, DEPRECIERE CENTRALĂ. Are întotdeauna legătură cu „DE UNDE ÎMI TRAG EU ÎNCREDEREA ÎN MINE? DE LA PARTENER SAU DE LA MAMĂ-COPIL?”. Coloana vertebrală are partea partener şi partea mamă-copil.
De multe ori e un conflict că a fost diagnosticat cu cancer. În acel loc persoana mea nu mai e bună de nimic. La acea înălţime osteolizează coloana.
STERNUL – DEPRECIEREA ÎN DECOLTEU, SE REFERĂ LA PIEPT – dacă femeile au sânii prea mici sau inegali sau bărbatul pieptul prea îngust.
COTUL – A NU PUTEA SĂ LOVEŞTI, PE EXTERIOR. PE INTERIOR – A NU PUTEA ÎMBRĂŢIŞA, A NU PUTEA LUA ÎN BRAŢE.
„Cotul tenismanului” – nu pot să-l înving. Osteolizează osul sau ţesutul conjunctiv, nu doar în faza activă. După ce îmi iau revanşa, ajung în faza de vindecare şi am acel cot de tenis. Unii ar spune că s-au forţat.
BAZINUL – corespondentul bazinului mic, al bebeluşului. Dacă femeia nu poate rămâne însărcinată, bărbatul reacţionează la bazin.
OSUL SACRUM (sacro-coccigian) – URMAREA HEMOROIZILOR, NU POT SĂ STAU, MĂ DOARE SAU POATE FI URMAREA UNUI ACT SEXUAL ANAL CARE DOARE.
SIMFIZA PUBIANĂ – A NU PUTEA SĂ AI ÎN PROPRIETATE CEEA CE TU LA RÂNDUL TĂU POŢI LĂSA MOŞTENIRE. Când copiii se ceartă pentru minge, cel care are mingea se aşază pe ea.
BAZINUL MIC – DEPRECIERE DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL – ÎN LOCUL ACESTA NU AM FOST BUN DE NIMIC – impotenţă, cancer la prostată sau femeia spune „eu nu pot să-ţi ofer asta”.
ŞOLDUL – NU POT SĂ-MI IMPUN PUNCTUL DE VEDERE FAŢĂ DE PARTENER SAU FAŢĂ DE MAMĂ-COPIL.
FEMUR – EU NU SUPORT ASTA, NU POT SĂ TREC PESTE ASTA.
ARTICULAŢIA MÂINII – NU POT SĂ ŢIN SUB CONTROL O SITUAŢIE. Inflamarea – vindecare continuă. LA DEGETE – NU AŞ FI FOARTE PRICEPUT SĂ FAC ASTA.
GENUNCHIUL – DEPRECIEREA SENTIMENTULUI DE SPORTIVITATE.
DEPINDE DE SCARA VALORICĂ A FIECĂRUIA. De pe partea partenerului, dacă partenerul mă laudă de obicei, sau partea mamă-copil. Dacă ratez, mă depreciez faţă de mamă, dacă mă laudă de obicei când câştig sau marchez.
LA COLOANA VERTEBRALĂ – ÎN TOATE CAZURILE SE CAUTĂ PARTEA STÂNGĂ SAU DREAPTĂ – PRĂBUŞIREA CENTRALĂ A PERSOANEI. SCOLIOZA poate fi şi motorică, nu se leagă întotdeauna de oase. Conflict motoric. Trebuie căutat conflictul şi rezolvat.
Ex: - mama îşi bate fiica, o trânteşte în tufiş, fata nu se poate feri. Îi afectează musculatura şi are scolioză. Dacă ar fi afectate oasele, ar fi dureri foarte mari ale oaselor. Mai mult ca sigur e musculatura, dar pot fi implicate şi oasele şi muşchii.
TIBIA – CONFLICT DE DEPRECIERE LOCAL – „ÎN LOCUL ACESTA NU MAI SUNT EU BUN”, conflict de depreciere în urma unei paralizii, unde muşchiul se prinde de os peste tendon. Dacă am o paralizie, musculatura e paralizată dar se va produce osteoliza în locul unde musculatura e legată de os prin tendon. În apropierea genunchiului conflictul va fi legat de sportivitate.
LABA PICIORULUI – NU POT SĂ FUG, SĂ DANSEZ, SĂ DAU UN ŞUT.
CĂLCÂIUL – NU POT SĂ STRIVESC SITUAŢIA ASTA.
Fiecare os are un conţinut specific al sentimentului de depreciere.
MONTURI – CONFLICT DE DEPRECIERE. IMPORTANTĂ E LATERALITATEA.
Ex. – fetiţă cu monturi – la 8 ani a fost abuzată de partenerul mamei sale. I-a povestit mamei, care nu a crezut-o şi a certat-o. Ambele degete i s-au deformat. La 20 de ani povesteşte iar cu mama ei. Mama o întreabă de ce nu a povestit nimic? Degetul de pe partea partener s-a îndreptat. Deprecierea de pe partea mamă-copil a rămas, nu a putut-o ierta pe mama ei.
Deprecierea de sine – faza activă – osul osteolizează şi avem ANEMIE, scade nivelul celulelor roşii şi albe. Oboseală generată de anemie, ne protejăm oasele poroase. Fiecare os e acoperit de un periost foarte rezistent. Menţine stabil un os foarte poros. S-ar putea rupe, dar nu se rupe atât de uşor ca în faza de vindecare. În faza activă nu sunt dureri. Dacă se rezolvă conflictul, cu ajutorul bacteriilor osul se recalcifiază, periostul se întinde – provoacă dureri la oase.
Aparent se spune că durerile cancerului la os sunt cele mai puternice dureri.
Când periostul e la distanţă de os, osul nu mai e fixat, se mişcă şi apar durerile şi rupturile. Un os rupt care nu se vindecă e un conflict activ de depreciere. Până la cel mai adânc punct de vagotonie avem dureri, după care inflamaţia se reduce, durerile trec. Criza nu e impresionantă: transpiraţia rece, contracţie musculară. Avem dureri pentru a sta liniştiţi. Osul nu are stabilitate, îl solicit şi se rupe uşor. Când un animal are dureri, se ascunde şi stă liniştit. Avem şi deformare osoasă care poate persista.
Odată cu faza de vindecare măduva osoasă produce masiv sânge şi avem leucemie. Orice durere de spate e însoţită de o mică leucemie. La sfârşitul perioadei de vindecare inflamaţia trece, osul e mai puternic.
Când începe perioada de vindecare: - temperatura mâinilor, durerile oaselor.
Durerea durează de regulă la fel de mult ca durata conflictului. Dar pot dura şi mai mult. Sunt conflicte foarte intense pe verticală, dar de scurtă durată. Depinde de intensitatea conflictului. Dacă e foarte intens conflictul, n-a mai rămas nimic din osul acela. Altele durează de ceva timp, dar nu sunt aşa intense. Faza de vindecare durează un anumit timp.
Caz: - amputaţie de prostată, conflict de depreciere de 1 an, 1an a avut dureri de oase, dar datorită mai multor conflicte. Primul soluţionat a fost bazinul. Control de rutină: eliminare de prostată – impotenţă. Conflict de depreciere de origine sexuală. Un an s-a gândit numai la asta. S-a împăcat cu ideea, intră în faza de vindecare, încep durerile. Nu mai putea merge. Era îngrijit de soţie şi fete. Aveau o scară în spirală, în casă. A resimţit că s-a prăbuşit cerul pe el: „de ce mi se întâmplă tocmai mie?”. Osteolizează coloana vertrebrală în zona gâtului. A cuprins tot scheletul. I s-au rupt coastele. A durat un an întreg. La sfârşit tot scheletul a fost decalcifiat. Era ca un cauciuc. Durerile au dispărut, are speranţe şi reacţionează cu miocardul, se simte suprasolicitat şi când începe să ajungă la liman, rezolvă conflictul de suprasolicitare şi moare de infarct miocardic. Aşa a murit acest pacient.
LA OASE NU AJUTĂ NIMIC, NICI UN CALMANT!
E foarte important să poţi îngriji aceşti pacienţi, să le dai curaj, să nu-i panicăm, să înţeleagă contextul, împrejurările.
CONFLICT DE DEPRECIERE: - în faza de vindecare – sindrom – tuburile colectoare renale se închid – acumulează apă, presată pe faza de vindecare, inflamaţiile devin mai mari, durerile mai accentuate. Asta se numeşte GUTĂ sau REUMATISM ARTICULAR ACUT. Acum totul e catalogat cancer la oase şi mor 90%. Înainte erau clinici specializate pe tratarea gutei.
APĂ LA GENUNCHI – conflict de depreciere de origine sportivă soluţionat plus conflict existenţial (nu are bani) – se închid tuburile colectoare renale.
Un conflict activ – A VREA SĂ FUGI DE EXISTENŢĂ – care se transmite la tuburile colectoare renale – creşte nivelul de creatinină plus conflictul de depreciere în faza de vindecare.
Exemplu: - dacă vreau să trag un şut în fund tatălui dar nu pot şi am în derulare un conflict existenţial. Tot îi trag un şut în fund tatălui, rezolv conflictul de depreciere de la degetul piciorului – atac de gută la degetul de la piciorul partenerului.
Faza activă – apariţia „găurilor” – osteoplaste în medicina clasică. La sfârşitul perioadei de vindecare gaura se calcifică – la o secţiune se văd urmele ca nervurile de la o clădire – dop de calciu. Nu mai există travee osoase. Acele plusuri de calciu sunt considerate rele, că ar provoca osteoblaste.
SÂNGE – globule albe, roşii, trombocite, valori diferite la bărbat şi femeie. 4-10.000 leucocite/mm cub, 4-7 milioane globule roşii/mm cub, trombocite – 150-300.000/mm cub.
În faza activă globulele roşii şi albe scad ca număr, odată sau pe rând. Avem anemie. În faza de vindecare măduva produce întâi globule albe – multe leucocite, apoi globule roşii câteva săptămâni mai târziu. Schimbarea acestui nivel al globulelor în sânge – conflict de depreciere a persoanei, în afară de cazul când există sângerare. În faza activă se contractă vasele, în faza de vindecare se dilată vasele – am brusc un volum de 8 ori mai mare în vasele de sânge, diluat cu ajutorul serului din jur. Medicina clasică ia 1 mm cub de sânge – în faza activă numără celulele şi dacă peste o oră îşi rezolvă conflictul, sângele e subţiat şi brusc se numără mai puţine celule. Asta PSEUDOANEMIE. Are acelaşi număr de celule, numai că sângele e mai diluat. Conform dr. Hamer, de leucemie nu ar trebui să moară nimeni, afară de faptul când se produce un conflict ulterior – SPLINA – programul special al splinei. Splina este un ganglion limfatic. Dacă se extirpă splina, cel mai apropiat nod limfatic devine splină, preia funcţiile splinei. Conflictul e de rănire, de pierdere a sângelui. Când un animal luptă şi e rănit, sângerează, părăseşte locul luptei. Sânge = pericol. Pe de altă parte, scurgerea de sânge din rană – corpul concentrează trombocitele la locul rănii şi pentru a nu se forma trombi în vase, splina necrotizează şi absoarbe trombocitele şi le depozitează în splină. Când sângerarea se opreşte, se soluţionează conflictul, prin inflamare splina se vindecă. La sfârşitul perioadei de vindecare dispare inflamaţia, splina e mai mare.
Grupa de lux: o splină mai mare e mai bună decât una mică.
PACIENT CU LEUCEMIE. Dacă va fi diagnosticat cu cancer al sângelui sau va primi o transfuzie de sânge – corpul nu poate deosebi între a pierde sau a primi sânge. În natură nu există situaţia de a primi sânge. Pacientul reacţionează cu splina, absoarbe leucocitele şi pacientul va sângera din toţi porii: ochi, urechi, nas şi hemoragie internă. Hamer spune: când se întâmplă aşa ceva, să fie sunat. Le spune: - dacă în cazul leucemiei se implică şi splina, e nevoie de un medic de urgenţă. Trebuie să protejăm pacientul de a i se pune diagnostic de cancer la sânge. Să nu pierdem din vedere valorile din compoziţia sângelui, dar nici să le exagerăm. Nimeni nu ar trebui să moară de leucemie.
Studiu de caz: - o femeie tânără, căreia nu-i era clară lateralitatea. Avea o depreciere din punct de vedere intelectual. Adâncitură în calotă pe partea stângă, în legătură cu şeful ei, care era partener – biologic era stângace. Dacă lămureşti conflictul, poţi stabili lateralitatea.
Ex: - băiatul lui Helmut a primit permisul de conducere la 17 ani. Se serba sfârşitul şcolii şi s-a dus să bea. Nu era plecat cu maşina, dar îşi pierde permisul de conducere. Helmut era plecat, îi spune la telefon şi s-a supărat foarte tare. Copilul a spus că va plăti tata noul permis. Noaptea se trezeşte şi deasupra ochiului stâng are o umflătură – depreciere din punct de vedere intelectual – cum a putut să se îmbete încât să îşi piardă permisul (ochi) şi nu l-a mai găsit? A avut dureri săptămâni, deşi masa conflictuală durase câteva ore.
Când periostul se întinde în faza de vindecare – medicii fac puncţii. Se deschide periostul, înăuntrul osului nu mai poate fi acumulată presiune, prin acea găurică calusul iese şi masa de celule curge în muşchii din jurul oaselor. Atunci diagnosticul e OSTEOSARCOM. NU LĂSAŢI PE NIMENI SĂ VĂ ÎNŢEPE! ÎMPĂRŢIREA ÎNTRE BUN ŞI RĂU E O TÂMPENIE!
Femeie cu cancer la ochi – se obişnuieşte cu ideea – excrescenţă a osului care îi împinge osul în afară. Trebuie să aştepţi până se retrag, apoi formaţiunile osoase pot fi îndepărtate chirurgical.
MOBBING – când eşti sâcâit de colegii de la serviciu, deranjat. Nedreptatea lumii – decalcifiată coloana vertebrală în zona gâtului. Îşi rupe gâtul. Soluţia: un nou loc de muncă. În faza de vindecare osul se rupe şi mai uşor. Câteva luni trebuie să stai nemişcat, deşi ai dureri. Radiografia la sfârşitul perioadei de vindecare. Natura zice: „trebuie să ţină”. Coloana arăta ca şi cum ar fi turnat ciment.
RAHITISMUL – CONFLICT POLICICLIC – faza de vindecare – din pricina lipsei vitaminei D nu se desfăşoară optimal. Merge prea puţin la soare. Piept scobit. Şina e – CONFLICT DE PIERDERE A ÎNCREDERII DE SINE – privirea de decolteu. Faza de vindecare continuă – creşte, creşte ţesutul şi sternul iese în afară sau e prea multă vitamina D. Trebuie intervenit chirurgical.
Nu e indicat să vrem să trecem printr-o durere – prin inflamare va fi recalcificat. Dacă forţezi cu mâna să facă mişcări în perioada calcifierii, nu e indicat. Se poate bea o cafea pentru a atenua durerea. Acţiunea cafelei nu e atât de intensă.

SARCOMUL EWING – FA – FV – FA – FV – FA – FV……
E foarte dificil de găsit şina.
Ex: - soţul lucra la negru. Soţia se plânge că nu e acasă niciodată soţul. Pe drum cade, îşi rupe coasta – conflict de depreciere personală. Osul e conştiinţa noastră. Are şi conştiinţa încărcată că de 1 an de zile tot mergea cu motoreta să lucreze la negru, contrar soţiei. Şina era faptul că lucra la negru. Avea conştiinţa încărcată faţă de soţia lui. 20 de ani a tot fost în FA-FV-FA-FV------
După 20 de ani renunţă la munca la negru, a intrat deplin în faza de vindecare şi acum se recalcifiază coasta. Asta e sarcomul Ewing.
MALARIA – parazit – vine când e chemat – un conflict de depreciere – malaria ajută la îmbunătăţirea calităţii sângelui.
În NMG se vorbeşte de norocul cu leucemia!!! Ce noroc că am putut să-mi rezolv conflictul cu deprecierea! Dacă nu-l soluţionez acum, luna viitoare creşte masa conflictuală şi se agravează problema oaselor.
Dacă nu faci nimic, înseamnă că practici NMG. Dar NMG înseamnă şi medicina de urgenţă, unde e nevoie.
Dacă nivelul trombocitelor scade foarte mult, pot să am o splină mărită, dar asta nu înseamnă că sunt pe şină, există pericolul să sângerez, dacă nu primesc trombocite mor,. A nu face nimic nu înseamnă să practici NMG. De la caz la caz….
Ex. – copilul vede cum e sacrificat animalul. Reacţionează cu splina.
VARICE – AM PICIOARE DE PLUMB. Ca dreptaci – pe partea stângă varice – asociez pe mamă sau copil ca o greutate pe piciorul meu, pe partea dreaptă – a partenerului. De multe ori la gravide sunt legate de sarcină, de copil – nu mai pot merge la discotecă etc.
Ex: - o fată din afara căsătoriei pentru care plătea pensie de întreţinere. Era ca o greutate pe picior.
Dacă se rezolvă conflictul, varicele rămân, dar nu va fi mai rău.
TROMBOFLEBITA – tot conflictul de a avea o ghiulea pe picior. Tot ce e legat de vene – acelaşi conflict.
LA ARTERE – CONFLICT DE DEPRECIERE LEGAT DE MERS – „NU AM VOIE SĂ MAI MERG ACOLO”. Faza de vindecare – arteroscleroza. Nu are nimic de a face cu alimentaţia.
În NMG şi spălăturile intestinale sunt o tâmpenie.

25 ianuarie 2011.
Caz: - bărbat de 45 de ani. Suferă de la 16 ani dureri puternice de spate. De 2-3 ori pe an e imobilizat la pat. Deprecierea centrală a stimei de sine. Avea 7 ani şi cu o zi înainte de ziua mamei a fost rău şi mama era foarte supărată. Ca să-şi ceară iertare, se duce cu cadoul cu o zi înainte. Era o foaie de hârtie pe care construise un turn Eiffel din beţe de chibrit. Mama ia foaia şi o rupe, în timp ce pe foc fierbea laptele. Pur şi simplu l-a rupt în două pe băiat. Acesta a fost conflictul. Şina era mama care îl certa şi laptele care dădea în foc. De câte ori mirosea laptele care dădea în foc se punea în pat. După ce a recunoscut şina, a rezolvat conflictul. Şinele centrale se pot rezolva foarte uşor. Şinele principale se pot rezolva numai când rămân fără obiect. S-au redus 90% durerile. Complet nu, pentru că mama lui era în viaţă. Mama lui s-a îmbolnăvit, a avut grijă de ea, era din nou băiatul cel mic, era din nou pe şina principală şi a avut dureri de spate.
În faza activă osteolizează vertebra. Vertebra se poate prăbuşi în ea, se tasează. În mod real scazi în înălţime.
Caz: - om de afaceri înşelat de partenerii de afaceri. În germană se spune că „ai fost pus pe spate”. A scăzut în înălţime 5 cm.
Coloana vertebrală a dr. Hamer, pusă pe site-ul dr. Hamer. Găurile datează de când a fost dat afară din clinică. Hamer e în zodia taurului şi foarte încăpăţânat. Nu s-a dezis de NMG. Când nu merge bine NMG are dureri de spate şi e foarte slăbit. De peste 30 de ani are această leucemie cronică. Ştie cum să se comporte în faza activă şi în faza de vindecare.
Mulţi oameni rău-intenţionaţi spun că pentru a scăpa de Hamer ar trebui aprobată NMG, pentru că Hamer ar rezolva un conflict de teritorialitate, ar face infarct şi ar muri. Dar Hamer nu are nici un releu în zona inimii, ci în zona bronhiilor. El e aproape tot timpul alfa. Când nu tuşeşte, în faza activă şi atunci nu e alfa.
Dacă NMG ar fi aprobată, ar primi un puseu puternic de leucemie.
DUREREA DE SPATE ASOCIATĂ CU UN SINDROM DĂ „BURTA BĂUTORULUI DE BERE”.
Trebuie făcută o delimitare între acumulările exudative (ex: ascita peritoneului, pleura) şi acumulările transudative. Osul sub inflamare e calcifiat, lichidul din interiorul osului poate difuza în exterior prin periost. Se adună apa în zona burţii, dar poate difuza şi de la coaste prin pleură în acel spaţiu pleural – e întotdeauna un sindrom, adică tuburi colectoare renale active, dar nu de la pleură, ci de la oase. Burta nu e o ascită a peritoneului, ci apa e de la oase, de la coloana vertebrală.
ARE UN CONFLICT DE DEPRECIERE – FAZA DE VINDECARE CONTINUĂ – are dureri de spate cronice şi are ACTIV UN CONFLICT DE EXISTENŢĂ. Prin sindrom i-e permanent sete.
Caz: - fibromialgie la o femeie. Dureri musculare, simptome asemănătoare gripei. Conflictul central de depreciere a fost o reanimare nereuşită a tatălui său, murise sub ochii ei. Locul unde pornesc nervii, la sfârşitul fazei de vindecare osul e mai gros decât iniţial. Osul apasă din nou mai mult pe nervi. Sfatul lui Hamer: tatăl este şi rămâne mort. Să-i facă tatălui o piatră funerară, pentru a putea fi memorat. Urmează sfatul primit şi se vindecă.
Caz: - ŞOLDUL – A NU TE PUTEA IMPUNE.
Un băiat la care şoldul i se desfăcuse şi după un timp i s-a repoziţionat la loc. E prezentat ca o „vindecare miraculoasă”. Conflictul a fost mama, care făcea carieră ca şi cântăreaţă de muzică pop. Copilul a avut sentimentul de depreciere că nu se poate impune în faţa mamei. „Mama are lucruri mai importante de făcut decât să aibă grijă de mine, eu nu sunt aşa important pentru mama”. Mama şi-a întrerupt cariera – s-a produs soluţionarea conflictului şi şoldul i s-a refăcut.
Caz: - în constelaţie poţi rămâne retardat din punct de vedere al maturizării. Băiat de 17 ani, cu o maturizare emoţională de maxim 10 ani. Era în vacanţă la un unchi, care avea o firmă. Îl pune să se ocupe de magazia lui, băiatul e disperat, o sună pe mama, ea nu avea timp, o trimite pe bunica. Conflict pe zona mamă-copil în zona şoldului – „nu pot să mă impun”. Osteolizează osul femural. Ajunge acasă, se rezolvă conflictul, apar durerile, merge la o clinică – cancer la os, vor să-i amputeze piciorul. Nu vrea, ajung la Hamer. Cad şi îşi rupe capătul femural. I se scurgea masă osoasă. Totul era plin de masă osoasă, piciorul era foarte gros. Face 18 ani şi ajunge relativ târziu într-o leucemie. A primit odată o transfuzie de sânge. La-u dat afară din clinică. A reacţionat splina, a avut hemoragie internă acasă, îi curgea sânge peste tot, toţi terapeuţii au fugit de lângă el. Nu a putut fi ajutat şi a murit.
Caz: - GENUNCHIUL – depreciere din punct de vedere al sportivităţii. Băiat de 13 ani, se întoarce de la fotbal cu genunchiul umflat. Se duce la medic – îi fac o puncţie cu un ac mare în genunchi, fără anestezie. Caz din 1993. Mama citeşte fişa medicală, constată că avea puroi la ambii genunchi, decizia medicilor era de amputare a ambelor picioare, pentru că puroiul de la măduva osoasă s-ar fi putut întinde până în zona bazinului. Mama ameninţă medicii şi merge la Hamer. Băiatul era dedicat total fotbalului. Pentru că nu avea note bune, i se interzice să meargă la fotbal. Acesta a fost conflictul lui de depreciere din punct de vedere sportiv. După ce a mers din nou la fotbal, a intrat în faza de vindecare. Hamer i-a explicat mamei că trebuie să cadă de acord. Mama i-a spus că are voie să meargă la fotbal, chiar dacă mai ia note proaste. Asta a fost vindecarea definitivă a conflictului, dar vindecarea a durat mai multe luni. Odată băiatul a avut o absenţă, a căzut de pe picioare. În 1996 băiatul a câştigat campionatul naţional la volei. Dacă i s-ar fi aplicat forţat terapia medicilor, azi băiatul era într-un scaun cu rotile.
Caz: - băiatul lui Helmut cu genunchiul drept umflat, cu o săptămână înainte de terminarea şcolii. A rămas acasă. Alexander era dreptaci – conflict de depreciere din punct de vedere sportiv, vizavi de un partener – era unchiul lui, care înainte era bodyguard, are o prezenţă serioasă, poţi să-l îmbraci în frac sau costum popular, e un sportiv desăvârşit. Ce nu poate – nu poate să piardă. Şi când joacă fotbal de masă cu băiatul lui de 5 ani nu poate să-l lase să câştige.
Alexander avea 14 ani, îl pune în poartă şi trage lovituri de la 11 m. Copilul nu poate prinde mingea, ceea ce îi generează acest conflict de depreciere de tip sportiv. Conflictul a fost observat de cumnatul lui, a avut conştiinţa încărcată şi drept recompensă i-a cumpărat un costum întreg de fotbal. L-a antrenat pe băiat şi când a jucat fotbal cu echipa lui a fost foarte bun şi ovaţionat. Aşa s-a rezolvat conflictul. Dar avea dureri, nu avea poftă de mâncare, îi curgea sânge din nas – o mică leucemie. L-au putut sui în avion numai în scaun cu rotile. L-a radiografii – periostul inflamat, analiza sângelui – leucemie. Erau în Spania în vacanţă, nu putea ieşi – era ca şi cum căzuse cerul pe el. Vin nepoţii lui Hamer în vizită – 15 şi 17 ani. Făceau baie în piscină. A ieşit afară şi asta a fost terapia – salteaua de apă şi piscina. Vreo 2 luni s-a ajutat de cârje, avut scutire la sport, până la Crăciun a purtat o genunchieră şi gata. Dacă s-ar fi întâmplat în timpul şcolii era mai greu.
Caz: - puncţie în faza de vindecare – piciorul bolnav s-a umflat. Fată de 15 ani, dansează – conflict de depreciere din punct de vedere sportiv. Are un partener de dans de 17 ani, care a vrut mai mult de la ea. A lăsat-o baltă şi acesta a fost conflictul ei de depreciere. Fata a murit.
Caz: - e posibil să suporţi tu în locul altcuiva conflictul de depreciere. Olivia, fiica lor, a absolvit liceul special de modă, şi-a petrecut concediul în Turcia. O revistă de modă din Viena organizează un concurs de modeling. Participă şi Olivia. Primeşte un telefon şi e întrebată: tu eşti acea Olivia? Şi brusc toată mas-media explodează: Olivia va deveni model? Îi facem noi carieră. A văzut-o pe Olivia pe scenă, cu o eşarfă pe care scrie: „vindecată prin chimioterapie, sponsorizată de Lemo… Ce vor ăştia, să se folosească de ea?” Şi…a angajat-o la el acasă, i-a dat un salariu şi în prima zi de muncă a ei s-a aplecat şi a simţit cum lichidul din genunchi se plimbă. A intrat în faza de vindecare care a durat mai multe luni. El i-a stricat fetei scena de modă. Ea ar fi devenit cu mare plăcere model. Soluţia a fost: „tată, cum să fiu eu model cu cicatricea care o am?” S-a soluţionat conflictul şi a ieşit din faza de vindecare.
Caz: - se poate suferi un conflict de depreciere personală în urma unei paralizii. În acel loc osul osteolizează pentru că nu mai pot să-mi ridic picioarele, pentru că am o paralizie.
MORBUS SCHLATTER – dr. Hamer. Era bătut de tată – conflict – nu putea fugi de tatăl lui, dar nici de mamă, pentru că ea nu intervenea, doar privea. Recidiva: frica de a nu primi bătaie.
Caz: - CĂLCÂIUL . UN OS CARE CREŞTE LA CĂLCÂI – PINTENII – URMARE A UNEI PARALIZII.
Dr. Hamer avea o maşină Mercedes, îi ploua înăuntru, dar are o gaură în podea ca apa care intră în maşină să se scurgă. S-a certat cu soţia, s-au împăcat…noaptea nu mai putea mişca piciorul. O săptămână nu a putut călca pe călcâi. Hamer l-a întrebat: „ai bătut din călcâi, ai arătat că ai personalitate?” Deşi conflictul a durat o după-amiază, o săptămână nu a putut călca pe călcâi.
Caz: CIOC LA CĂLCÂI – CONFLICT DE DEPRECIERE DIN PRICINA UNUI CONFLICT MOTORIC. O femeie stă pe un podeţ peste un lăculeţ, acasă, cu mama ei. Se apleacă peste balustradă, se rupe, cade mama ei, se loveşte şi umblă în cârje. Conflict de depreciere vizavi de copil – copilul e de vină (se aplecase după undiţa lui) că mama ei nu mai poate merge. Când mama s-a vindecat, în faza de vindecare la femeie pe partea mamă-copil s-a format acel cioc. La sfârşitul fazei de vindecare se micşorează, dar osul rămâne mai gros.
Depreciere la picior: - să nu poţi să dansezi când partenerul nu prea dansează – pentru că am avut o fractură de şold şi nu pot să merg decât cu cadru. Am probleme la şold, dar osteoliza se produce la picior.
  • A nu putea lovi cu piciorul: nu pot lovi părinţii.
Caz: - o femeie e stângace şi e profesoară. Avea cunoştinţe foarte bune despre NMG. A avut 2 conflicte de origine sexuală. Au un băiat de 15 ani, dar ea ar fi vrut încă un copil, soţul nu vroia – astea erau conflictele. După un timp sora ei rămâne gravidă. Sora – cancer la ovare. Au vrut să o oblige să avorteze, să îi extirpe ovarele. Femeia lupta pentru copilul surorii ei. I-a explicat despre NMG, că un chist ovarian se produce numai în faza de vindecare, că deja a rezolvat cauza, metastaze nu există, să nu îi lase pe medici să facă avort. Sora o ascultă, femeia realizează că nu va avorta şi îşi rezolvă conflictele ei sexuale. Privea copilul surorii ei ca pe propriul copil. Ştia că urmează infarctul şi embolia pulmonară. Merge la radiolog şi îl roagă să îi facă un computer tomograf, ştiind că va avea un infarct peste câteva săptămâni. În ziua când sora ei trebuia să nască, începe să se simtă altfel, merge în maşină, are infarctul, embolia pulmonară, se opreşte masa conflictuală, în ziua când sora ei a născut. Îşi face un nou CT şi realizează că din cauza soţului ei aproape şi-ar fi pierdut viaţa. Îi dă un şut soţului, găseşte unul mai tânăr şi face un copil. Intră cu piciorul-partener în faza de vindecare, nu putea să meargă şi noul soţ o ducea în braţe.
ARTROZA – FAZA ACTIVĂ ÎN CONTINUARE – necroza ţesutului, fără inflamaţie. Depinde unde e poziţionată: nu pot să mă impun – la şold, depreciere din punct de vedere al sportivităţii – la genunchi. Depinde pe care parte e – partener sau mamă-copil.
ARTRITA – FAZA DE VINDECARE CONTINUĂ – inflamaţie.
Pentru socrul lui, care era mecanic, era o realizare din punct de vedere sportiv să repare o maşină. Era competiţia.
Dr. Hamer sfătuieşte să ne facem din Germanica un Hobby.
Caz: - fiica lor se plânge ieri că o dor oasele pe partea mamă-copil. Îl roagă pe prietenul ei să o ducă la baie, acolo delirează, cade jos şi vomită. Fata are 20 de ani. Nu de mult a visat foarte intens despre copii, ca şi cum ar fi avut copii. Vomitatul e în legătură cu mica curbură a stomacului. Absenţa e în criză legată de musculatură. Există 2 posibilităţi: - supărare teritorială masculină sau feminină – conflict de identitate – a nu te putea hotărî. Din punct de vedere al stomacului, poate că şi-a soluţionat o supărare legată de teritorialitate. E dreptace. E la perioada ciclului. Primul conflict ar trebui să vină pe partea stângă şi al doilea conflict îi provoacă ciclul. Când rezolvă al doilea conflict şi ciclul se încheie. Dar se găseşte într-o constelaţie şi conflictul legat de stomac a fost al doilea sau al treilea. Săritura calului devine specifică dreptaciului. E în constelaţie depresivă feminină, a putut rezolva un conflict de identitate – săritura calului – loveşte pe partea masculină. Elizabeth iubeşte foarte mult animalele. Are o căţea de 10 ani. Ea locuieşte la prietenul ei, studiază, e foarte puţin timp acasă şi a lăsat câinele la ei. Asta e suferinţa ei. Pentru că ei nu sunt acasă, a trebuit să ia câinele la ea. Acesta a fost conflictul ei – „sunt o mamă proastă pentru copilul meu”. Criza a ajuns în punctul de întoarcere. 2-3 zile i-a fost rău, după ce a vomitat s-a simţit mai bine. Problema cu căţelul a fost definitiv rezolvată, nu vor mai fi şine. Poţi să te arăţi altfel în faţa copilului tău, atâta timp cât ai priceput împrejurările şi nu eşti nesigur. Copilul observă imediat nesiguranţa şi intră foarte uşor în panică.
La prima durere foarte mică, încercaţi să vă înţelegeţi şi cu timpul va deveni tot mai clar. Nu există simptom fără o cauză evidentă.
RĂU DE AVION, DE MARE, DE MAŞINĂ – ŞINĂ!!! Există mai multe posibilităţi. Răul poate veni de la stomac, de la intestinul subţire, edem în cap – teoretic, trebuie căutat conflictul înainte de a începe simptomele. Când am găsit conflictul, trebuie să văd cum a apărut maşina, avionul pe acea şină. Când conduc maşina, sunt de părere că eu controlez. Supărare de teritorialitate – când fratele a condus cartul în locul tău. De fiecare dată când conduci – eşti pe şină.
La durerile de genunchi – nu mai sunt în stare să fac aşa ceva, dar are totuşi legătură cu momentul sportiv. Ex: - stau în faţa mea 3 oameni cu mâinile murdare care muncesc pentru mine. Acesta a fost conflictul lui Helmut la genunchi, legat de sportivitate. Cei participanţi erau parteneri – l-a durut genunchiul partener. Dacă l-ar fi ajutat mama sau copilul ar fi durut genunchiul pe partea mamă-copil. Tatăl e partener.
VOMITAT PRELUNGIT – CRIZA STOMACULUI – S-A REZOLVAT UN CONFLICT DE TERITORIALITATE SAU DE IDENTITATE SAU CRIZA INTESTINULUI SUBŢIRE – acel aspect de „nu pot înghiţi” în faza de vindecare. Dacă e vomă, e posibil să apară şi diaree – e implicat intestinul subţire. Diaree şi vomă – intervine şi intestinul gros.
LABA PICIORULUI – conflict de „VREI SĂ SCAPI DE CINEVA ŞI NU REUŞEŞTI” – a nu putea fugi, a nu putea dansa, a nu putea da ca lumea în minge.
TENDONUL LUI AHILE – „NU SUNT ÎNDEAJUNS DE RAPID”.
Fiecare tendon are o sarcină precisă. Tendoanele de sub braţ – a apuca, a ţine ceva strâns. Necrotizează tendonul, se subţiază, se poate rupe. De regulă nu se prea rup tendoanele. În faza de vindecare – inflamare, doare, se reface, la sfârşitul perioadei de vindecare tendonul va fi mai gros şi rămâne aşa.
Hamer are în podul palmei un tendon foarte gros. Are 2 boxeri şi îi ţinea în lesă cu o singură mână. Fug după alt câine şi îl trântesc la pământ. Se ţine de o bară, câinii trăgeau.
Caz: - inflamarea tendonului lui Ahile pe ambele părţi. Nu a fost suficient de rapid cu partenerul sau mama-copil. Trăiesc în comunitatea Sf. Francisc 15 familii, au gospodărie agricolă, 2-3 „căminişti” care nu trebuie să muncească, pensia lor intră în casa comunităţii. Se ocupă de hrănit pisicile. Prietenul lui trebuie să urmărească unde fac pisicile cuib şi să „eutanasieze” puii la naştere. Trebuie să fie atent să nu fie prins de copii sau pensionari. Dacă se află că nu a fost destul de rapid, apare conflictul.
FEBRA MUSCULARĂ – reumatism la muşchilor. Fiecare muşchi îşi are rolul său. CONFLICT MOTORIC – CĂ NU AM PUTUT SĂ EVIT – ÎN FAZA DE VINDECARE MUSCULATURA E REPARATĂ ŞI DOARE.
Pot avea o depreciere centrală – de exemplul pentru că am fost înşelat sau pentru că am cancer dar pot suferi această depreciere pentru copilul meu – eu sunt de vină că copilul meu nu poate să meargă. Poţi avea un conflict şi pentru altcineva. Reacţiile sunt la fel. Pot să mă aleg cu un cancer la ficat pentru că am cancer la intestin, dar şi pentru că a fost otrăvit câinele meu.
Primul lucru – trebuie căutată originea conflictului. La ficat, plămâni, e relativ simplu – are un singur focar circular. Dacă are acest conflict pentru altcineva, va avea ficatul sau plămânul plin de focare concentrice, dacă are frică de înfometare către sine însuşi.
Dacă am un conflict de depreciere pe partea mamă-copil, trebuie deosebit: e mama sau copilul – de unde îmi iau în principal stima de sine. Dacă merg la fotbal pentru că mama mă mângâie pe cap, dau greş şi mama nu mă mai mângâie. E genunchiul pe partea mamă-copil.

DINŢI ŞI MUCOASA BUCALĂ
CARIILE NU AU NICI UN FEL DE LEGĂTURĂ CU „DRĂCUŞORII CARIILOR”. Sunt o invenţie a industriei.
Cauza cariei: - CONFLICTUL DE ÎMBUCĂTURĂ. A-ţi curăţa dinţii nu te protejează de carii. O faci din respect pentru alţii.
Mucoasă a gurii exterioară, epiteliu în plăci – determinantă e lateralitatea. Conflictul: - VREAU SĂ SCUIP CEVA AFARĂ REFERITOR LA PARTENER SAU MAMĂ-COPIL.
Mucoasa de dedesupt, de origine mai veche, în legătură cu trunchiul cerebral.: - partea dreaptă: - încearcă să apuce îmbucătura, partea stângă –încearcă să scape de îmbucătură. Aici lateralitatea nu are importanţă.
La celulele glandulare: - în faza activă avem proliferare de celule, în faza de vindecare avem descompunere prin TBC. Mirosul gurii vine de la mucoasa galbenă. Ţesutul conjunctiv nu are miros. La mucoasă e întotdeauna vorba de o îmbucătură. Epiteliu în plăci – epiteliu padimentos.
INCISIVI: - NU POST SĂ APUC, NU POT SĂ MĂ APĂR.
CANINII: - NU POT SĂ PRIND
MOLARII: - NU POT SĂ SFARM
Importantă e lateralitatea, nu dacă sunt sus-jos, au acelaşi conţinut al conflictului – partea partener sau mamă-copil.
Nu e adevărat că dintele ar fi legat de rinichi, prin meridiane. Meridianele sunt în medicina chineză.
CONFLICTUL DE MUŞCĂTURĂ POATE FI LEGAT DE UN CONFLICT DE EXISTENŢĂ.
MUCOASA EXTERIOARĂ A GURII – VREAU SĂ SCUIP CEVA AFARĂ, CEVA DE CARE VREAU SĂ SCAP.
FAZA ACTIVĂ – ULCERARE, schema mucoasei gâtlejului – doare în faza activă – conflict des întâlnit la femei ca urmare a sexului oral. Ulcerarea e sensul biologic, pentru a scăpa mai uşor.
Odată cu rezolvarea conflictului se intră în FAZA DE VINDECARE –SCAP DE ÎMBUCĂTURĂ – SCAP DE DURERI ŞI SE VINDECĂ SUB INFLAMAŢIE.
În perioada CRIZEI – mică recapitulare a fazei active – epiteliul în plăci doare în perioada crizei, criza la epiteliul în plăci e întotdeauna absenţa, dar nu mereu se observă.
PARTEA VECHE A MUCOASEI BUCALE – ţesut epitelial creat mai demult şi a acoperit vechea mucoasă.
Indiferent de lateralitate, în FAZA ACTIVĂ – PROLIFERARE DE CELULE – sensul e să produci mai multă salivă ca să poţi înghiţi, scuipa mai uşor îmbucătura. ÎN FAZA DE VINDECARE – DESCOMPUNERE TUBERCULOASĂ – ABCESE, fără ca osul să doară.
Caz: - femeie cu o aftă mare şi dureroasă pe limbă. CONFLICT CĂ NU POT SĂ SCAP (cu epiteliu în plăci), „ce bine ar fi dacă aş putea să spun, dar îmi stă pe limbă să i-o spun, dar o înghit, nu pot să i-o spun”.
Mucoasa veche, partea dreaptă – proliferare de celule. Dacă ar spune ceva, ştie că bărbatul s-ar supăra. Epiteliul în plăci, partea dreaptă a limbii – galben şi roşu pe aceeaşi parte. Ea e şefa în grădină. Îi spune soţului că va strica via dacă tot aşa o taie. Soţul aruncă foarfeca. Faza de vindecare – galben – descompus TBC şi doare; - epiteliul în plăci sub inflamare s-a reparat şi are o aftă pe partea dreaptă.
CARIILE ŞI SMALŢUL DENTAR.
CARIE – A NU AVEA VOIE SĂ MUŞTI. Pot să-i dau vreo 2 frăţiorului meu, dar mama mi-a interzis.
CANINI SAU MOLARI. În faza activă – cariile şi doare.
SCHEMA MUCOASEI GÂTULUI, GURII, ANUS, VAGIN – STRATUL EXTERIOR AL DERMEI – GRUPA ROŞIE, EPITELIU ÎN PLĂCI A EMIGRAT, A CĂPTUŞIT GÂTLEJUL, CURBURA MICĂ A STOMACULUI, PÂNĂ LA DUODEN, UNDE SE OPREŞTE. Pe partea rectului – vagin – căile urinare – până la rect. Când s-a ajuns la ruptură, erau acele organe – rect, penis, vagin, căile urinare, fără legături nervoase. Motoric au fost reconectate prin intermediul măduvii osoase dar senzoric prin intermediul dermei.
EPITELIUL ÎN PLĂCI ÎNTOTDEAUNA ULCEREAZĂ ÎN FAZA ACTIVĂ ŞI INFLAMEAZĂ ÎN FAZA DE VINDECARE. Mucoasa gâtului, gurii, doare în faza activă iar mucoasa doare în faza de vindecare. Întreg epiteliul – smalţul dinţilor, doare în faza activă. Odată cu faza de vindecare durerile dispar. Pot reveni odată cu criza.
Sensul la epiteliul în plăci – întotdeauna în faza activă aici sunt durerile pentru că nu avem voie să muşcăm. Ne doare ca să nu muşcăm. În momentul în care avem voie să muşcăm, atunci smalţul dinţilor începe să se refacă.
Caz: - băiatul lor, Matias, a fost dependent de pieptul soţiei până la 4 ani. Soţia îi spunea: ai voie să bei, dar nu ai voie să muşti. E dreptaci şi dinţii lui din partea stângă, când au ieşit erau toţi cariaţi. Unul era un ciot. Incisivul era foarte cariat şi foarte repede s-a rupt. Matias avea o fixaţie către sân, ar fi renunţat la dinţi în loc să renunţe la sân. Acum are dinţi sănătoşi, definitivi.
DENTINA – dacă se găureşte dintele se ajunge la dentină – CONFLICT DE A NU PUTEA MUŞCA, ADVERSARUL MEU A PREA PUTERNIC. În faza activă – osteolize, dintele se poate rupe. Dacă ştiu că e gaura mare şi se poate rupe, dacă ştiu că dentistul îmi poate pune ceva acolo, avem nevoie de stomatologi buni.
În faza de vindecare se recalcifiază – expandează periostul – mergem la terapeut de cele mai multe ori în faza de vindecare. Trebuie să ne închipuim ritmul zi-noapte. Ziua am dureri mai mici de dinţi decât în timpul nopţii. Ajunge la dentist cu dureri mari de dinţi, aude aparatul şi nu îl mai doare. La sfârşitul perioadei de vindecare gaura va fi mai densă şi mai plină.
OSUL MAXILARULUI – CONFLICTUL DE A NU PUTEA MUŞCA. În faza activă – osteolize în os, dinţii încep să joace, cad, în momentul în care pot să muşc, osul maxilarului se recalcifică, responsabile sunt bacteriile. La dentist te ceartă că nu îţi cureţi dinţii. Asta ar fi şi un abces la rădăcină, respectiv în faza de vindecare – câteodată ai un gust uşor dulceag între dinţi. Acesta e calus – simptom al fazei de vindecare. La sfârşitul fazei de vindecare osul va fi mai puternic decât iniţial.
FISTULA DENTARĂ – când se deschide dispar durerile. Este faza de vindecare. Dacă aici apare un simptom – se umflă falca – lui Hamer i-a căzut un incisiv, dintele nu avea nicio problemă – suferise o osteoliză a maxilarului. Conflictul fusese că distribuitorul german de carte nu îi transferase sumele în Spania. Au retipărit la negru cărţile lui. El nu avea voie să meargă în Germania să-i muşte. Şi-a reimplantat propriul dinte, l-a lipit în partea din spate. A deschis un proces distribuitorului de carte, şi-a rezolvat conflictul de a muşca, maxilarul s-a recalcifiat şi a prins dintele.
Caz: - o mamă îşi îngrijeşte fata bolnavă de inimă în America. Timp de o lună luptă pentru supravieţuire. Când s-a însănătoşit şi mama a revenit în Germania, a ajuns cu dureri de oase în faza de vindecare pe partea mamă-copil. Hamer îi spune că a vrut să îşi apuce fata şi să o ducă acasă în Germania în siguranţă.
PARODONTOZA – CONFLICT DE ÎMBUCĂTURĂ. Osul mandibulei în faza activă îşi reduce volumul, gingia alunecă şi ies la suprafaţă dinţii. Este un CONFLICT DE A NU PUTEA MUŞCA, ÎN FAZA ACTIVĂ, determinantă e lateralitatea.
La oase diferenţa – sunt un partener prost, a nu putea lovi – copilul nu diferenţiază, el generalizează. Copilul spune „mama nu mă mai iubeşte” şi îi osteolizează întregul schelet. Oamenii în vârstă devin ca şi copiii – generalizează cu mare plăcere.
Aparatele de îndreptare să nu se refuze, pentru a corecta dantura.
Piatra dentară nu e un conflict.
Caz: - tânără fată cu cancer la os la mandibulă. Conflictul era: tatăl îşi bătea cu regularitate soţia. Vroia să îl muşte pe tată dar nu putea. A fost cauza osteolizei. Şi-a adunat curajul şi i-a spus că îl reclamă la poliţie. Nu şi-a mai bătut soţia. A putut să îl muşte şi aceasta a fost soluţionarea conflictului.
Conflictul de a nu avea voie să muşti – un incisiv care iese cu o pată pe el, dintele definitiv. Are altă culoare – când se umple cu smalţ dentar rămâne de altă culoare timp mai îndelungat. Petele pot dispărea, dacă conflictul e rezolvat şi nu mai există nicio şină. Dacă conflictul e soluţionat definitiv se produce mai mult smalţ dentar, durează cam tot atât cât conflictul şi e posibil ca pata să mai fie vizibilă o perioadă de timp.
DINŢII CENUŞII – CONFLICT DE MUŞCĂTURĂ ÎN FAZA CRONICĂ. EXISTĂ ŞINE PE CARE PUTEM CĂLCA O VIAŢĂ ÎNTREAGĂ.
DINŢII GALBENI NU SUNT UN CONFLICT.
EPITELIUL ÎN PLĂCI LUCREAZĂ FĂRĂ AJUTORUL MICROBILOR. DOAR DETINTA LUCRAZĂ CU BACTERIILE, OSUL. PUROIUL E UN SIMPTOM AL FAZEI DE VINDECARE. Înseamnă că faza de vindecare se apropie de sfârşit.
Putem merge la stomatolog dacă e strâmb sau ca protecţie, să nu se rupă, sau pentru proteze. A se trata rădăcini e o prostie. Abcesul la rădăcină e un proces de vindecare. Nu vă atingeţi de el şi evitaţi şina.
Caz: - abces al Oliviei. Festival în aer liber, se dau la ea golăneşte alţi băieţi, prietenul ei a fost spectator. A avut un conflict de muşcătură – molar – a sfărâma. Prietenul ei a fost şina – a avut o umflătură la molar. Când se certau, avea o recidivă şi umflătura apărea. Au terminat relaţia şi umflătura a dispărut. Dacă la un proces cronic ajungi la dentist, el îţi mulţumeşte.
Ori de câte ori sunt în faza de vindecare, să fiu atent dacă există şine, să le evit, ca procesul de vindecare să se poată termina. Cel mai bun leac. Împotriva durerilor e de a înţelege circumstanţele. Dacă ştiu masa conflictului, pot să calculez cât mai durează.
MECANISMELE DE REPARARE A DINŢILOR SE MAI POT PRODUCE DOAR DACĂ DINTELE TRĂIEŞTE, DACĂ NU E SCOS NERVUL.
SCRÂŞNITUL DINŢILOR – UN CONFLICT MOTORIC – dacă partenerul pleacă: – pot resimţi motoric: - paralizie la piciorul-partener; - pot resimţi senzoric – neurodermită; - pot resimţi ca un conflict de muşcătură numai cu musculatura. Un conflict nerezolvat revine în vise. Îmi visez rivalul, se scrâşneşte din dinţi, e criza epileptică a musculaturii mandibulei.
Trebuie deosebit foarte clar despre ce ţesut e vorba. O gaură în smalţul dinţilor – o carie. A nu avea voie să muşti. Stratul de sub smalţul dinţilor – osul propriu-zis – a nu putea să muşti. Carie – epiteliu în plăci.

M U S C U L A T U R A
Fiecare muşchi are rolul său. Dacă în îndeplinirea acestui rol am un conflict, acea parte a musculaturii va fi paralizată.
LA PICIOARE: - A NU PUTEA SĂ SCAPI, SĂ FUGI DE CEVA, CU PICIOARELE NE ÎMBRĂŢIŞĂM PARTENERUL – NU POT SĂ-L ŢIN, NU POT SĂ-L RESPING DE LA MINE.
CU BRAŢELE: - A NU PUTEA ŢINE APROPIAT, A NU TE PUTEA FERI DE CEVA, A ÎNDEPĂRTA UN PERICOL.
CU UMERII – NU POT SĂ EVIT
OBRAZUL – SUNT LUAT DE FRAIER.
DETERMINANTĂ E LATERALITATEA.
Există întotdeauna o paralizie de tip local, indiferent de lateralitate. Ex: - vreau să cobor şi mă agîţ cu piciorul drept, cad, nu pot să scap cu piciorul drept, el va fi paralizat.
Există şi aici paralizia generalizată, complet paralizat. Pacient treaz, dar în comă. Parkinson, tremurat, Korea, atac cerebral, poliomielita, ticurile nervoase. Există o constelaţie schizofrenică a 2 conflicte motorice. Reducerea funcţionalităţii. Focarul Hamer în centrul motoric din creier, nu mai vine de la creier nici un semnal la muşchi. În faza activă – paralizia e flască, moale – nu doare. ACESTA E SENSUL BIOLOGIC – REFLEXUL DE A TE PREFACE MORT. Dacă acest conflict poate fi rezolvat – apare în creier edemul, ai probleme de spaţiu în creier – paralizia devine mai rea. Semnalele ajung necontrolate la muşchi până la momentul crizei – acea convulsie epileptică. Toate crizele motorii sunt de tip epileptic, toate celelalte – absenţa, migrena – sunt de tip epileptoid, asemănătoare cu epilepsia. Prin contracţia vaselor edemul e rezolvat, paralizia trece.
SCLEROZA MULTIPLĂ ÎN PLĂCI – CONFLICT MOTORIC ACTIV ÎN FAZA CONTINUĂ. ARE ÎNTOTDEAUNA DE A FACE CU „A FI PRIZONIER SAU A FI ALUNGAT”. Se pot vedea mâinile invizibile care îl ţin pe poziţie, nu poate să fugă.
Există acel fenomen – la circa 30% din pacienţi îi ajută cortizonul sau chiar chimioterapia – are efect simpaticoton. Paralizia e un efect simpaticoton, în mod normal ar trebui să se agraveze dacă i se dă cortizon. Dacă pacientul e cu un conflict motoric într-o fază de vindecare continuă, prin apariţia edemului aparent paralizia e mai grea. Dacă în această fază se administrează cortizon, reduc edemul şi paralizia e mai uşoară. Aici „ajută” cortizonul. În faza activă nu ajută.
Caz: - o femeie îşi aşteaptă fratele la o cafenea. Pe drum către cafenea fratele are un accident mortal. Ea suferă pe piciorul partener un conflict motoric. Primeşte diagnosticul – scleroză multiplă. Dr. Hamer îi spune că nu crede că scleroza ei ar mai avea ceva comun cu fratele, ci de multe ori diagnosticul pus de medici e o profeţie care să-i mulţumească pe ei. Îi dă drept sfat să reuşească să rupă vrăjitoria medicilor. Să îşi caute alt medic, să îi dea bani înainte, să aştepte să îi pună diagnosticul de scleroză multiplă şi să-i strige: „nu există scleroză de nevindecat!”, să-i dea o palmă şi să plece.
Conflictul: e imposibil să fugi de diagnostic!
Caz: - un băiat de 2 ani, nu vrea să stea în picioare. Când stă pe spate, se joacă cu mâinile şi cu picioarele. Pediatrul i-a spus că va merge. Tatăl se gândeşte că băiatul are activ un conflict motoric. Ştie că la un vaccin medicul îl ţine pe copil strâns de picioare – copilul nu fusese vaccinat. Copilul avea fistule pe funduleţ, trebuie schimbat pansamentul, tata îl ţinea bine şi mama schimba pansamentul. Dar fistulele au trecut, copilul nu umbla. L-a prins de picioare – copilul face ochii mari. A repetat mişcarea până când copilul făcea prima mişcare de apărare şi i-a spus copilului, căzând pe spate: „ce puternic m-ai împins!”. I-a plăcut jocul şi îl împingea tot mai puternic cu picioarele. La scurt timp a putut să umble.
Procedura de vaccinare în sine poate produce un conflict pentru copil. A se evita şina. Copilul să fie sigur că nu va mai primi niciodată vaccin.
MUSCULATURA NETEDĂ – INTESTINUL SUBŢIRE SE MIŞCĂ NECONTROLAT – FAZA ACTIVĂ – CONSTIPAŢIE, FAZA DE VINDECARE – EXISTĂ COLICI, FIE DIAREE – CONFLICT DE SUPĂRARE.
CÂND LĂCRIMEAZĂ OCHIUL – LACRIMI – ŢESUT GLANDULAR.
Caz: - o mamă se lasă convinsă de pediatru să lase copilul să urle toată noaptea, la 1 ½ ani. Mamei i s-a rupt inima, dar a făcut-o. Copilul reacţionează cu o paralizie, nu mai poate să umble a doua zi. Mătuşa mamei îl ştie pe Hamer. Originea conflictului: pătuţul cu zăbrele în care copilul fusese închis. Îi arată copilului cum poate să se elibereze singur din pătuţ. A trecut paralizia.
POLIOMIELITA NU ARE NIMIC DE A FACE CU VIRUŞII. E un CONFLICT MOTORIC ACTIV. Pacientul cu paralizie generalizată e în stare de comă dar treaz. Înţelege, dar nu se poate exprima.
PARKINSON – FAZA ACTIVĂ CONTINUĂ. AVEM UN VIS CARE SE TOT REPETĂ, NE DUCE ÎNAPOI CĂTRE UN CONFLICT NEREZOLVAT.
Caz: - pereche tânără, de 25 de ani. Hamer îi spune tânărului că are Parkinson. Dă din picioare, tot timpul se joacă cu picioarele, nu poate sta liniştit. Conflict motoric: se născuse în Grecia, părinţii lucrau în Germania şi lăsau copilul la bunici. După 2 ani au luat copilul cu ei. În acest timp bunicii deveniseră părinţi pentru el. Nu putea să se ţină strâns de mama şi de tata.
Caz: - femeie care avusese Parkinson şi dispăruse de 15 ani. A închiriat o casă, are un mic magazin. Proprietarul casei moare, urmaşii nu mai vor să continue contractul de închiriere. Îi dau termen de un an să se mute. Ajunge de 4 ori pe punctul de a semna contractul şi de 4 ori contractul nu se mai poate realiza. Aproape avea noua casă închiriată şi iar n-o mai avea. Era sigură că îi vor scoate lucrurile în stradă. Soţul ei încerca s-o liniştească. Făcea ultimele vânzări, au plecat în concediu şi când s-a întors trecuse termenul de 1 an, se gândea că va avea lucrurile în stradă. Nu a fost aşa.Conflict motoric de a nu pune mâna pe contract, era parţial paralizată – faza de vindecare continuă prin faptul că nu a fost aruncată în stradă. Conflict parţial rezolvat, parţial nerezolvat – acesta e Parkinson. S-a întors în timp. Hamer i-a spus că a avut o îmbucătură în mână care i-a dispărut în aer. Când a avut o nouă casă, a soluţionat definitiv conflictul. 3 săptămâni a fost foarte obosită şi moale.
KOREA HUNGTINGTON –asemănător Parkinson. Despre felul cum au loc mişcările dezordonate se pot trage concluzii asupra conflictului.
Caz: băiatul de 8 ani e întins pe jos şi tatăl îl loveşte cu cureaua. Încearcă să se ferească, noaptea face de zeci de ani aceeaşi mişcare de ridicare a braţului pentru a se feri. Nu a depăşit conflictul, deşi tatăl e mort.
Sunt conflicte peste care poţi trece, peste altele nu.
TREMURATUL – CONFLICT MOTORIC – A NU PUTEA SĂ REŢII, SĂ ŢII STRÂNS CEVA.
Epilepticul ajunge pe şină şi are fi imediat sau peste 1-2 zile acel atac epileptic – convulsii.
Caz: - în desfăşurare. Un producător de jocuri pentru copii are succes, este de 3 ori interpelat de fraţi din diverse lojă să intre într-o lojă. Refuză. Unul din membri lojei e funcţionar public. Îi spune că ultimul joc livrat nu corespunde măsurilor de protecţie împotriva accidentelor. Era în pericol să fie reclamat pentru 1 milion de euro. A fost terminat după vis. Acum era exact în acea situaţie. Avea cam 60 de ani. Trebuie să retragă de pe piaţă toate jocurile, face totul şi reduce paguba până la 30-40000 euro. Noaptea are primul atac epileptic: partea de sus a corpului e liniştită, dar zburau picioarele în sus şi în jos – nici înainte, nici înapoi. S-au dus la un terapeut, care şi-a dat seama că conflictul nu era rezolvat definitiv. L-a sfătuit să vândă firma şi să se retragă, să predea soţiei totul, să nu se mai ocupe de partea financiară. Când vinde are următorul atac epileptic. Era proprietarul unei mori într-o clădire veche şi mare, avea datorii. Cu banii plăteşte datoriile – încă un atac epileptic. Banii sunt nesiguri. A cumpărat o casă surorii sale. Investise banii care erau acum siguri – încă un atac. Ori de câte ori reuşea să scape de o îmbucătură avea atacuri epileptice. Nu se poate abţine să nu se amestece puţin în afaceri – are un nou atac. Medicina clasică spune că îţi mor celulele nervoase. Nu e adevărat.
Caz: - o fetiţă are noaptea crize epileptice. Hamer descoperă conflictul motoric în urmă cu 2 ani: război cu o rivală pentru un băiat. O luptă pe viaţă şi pe moarte, s-au atacat cu cuţitele. Avea vise despre război. Şina luptei cu rivala. Şi-a dat seama că băiatul de atunci nu o mai interesa, rivala nu mai e importantă şi şi-a putut rezolva conflictul. Şina plutea în aer.
Când în vis dai cu piciorul – o mică criză motorică.
Caz: - un copil de la naştere avusese 100 crize epileptice. Conflictul motoric e în timpul sarcinii. Cauza: investigaţia cu ultrasunete. Pentru copilul din pântec acest control, din cauza zgomotului, e ca şi cum la 10 m de noi ar fi un elicopter în aer. Retrăieşte evoluţia umană în pântecul mamei. Acum 1 milion de ani am fi fugit din peşteră. La fel dacă mama taie lemne la circulară. Pentru mamă nu e un conflict, dar copilul gândeşte că acum vine leul şi ne sfâşie. La fel cu zgomotul din discotecă. Mama avea 40 de ani – sarcină riscantă. I-au făcut 70 de consultări cu ultrasunete. Şina erau ultrasunetele. Orice sunet de maşină are şi partea de ultrasunete. Trebuie să eviţi şina. Mama are un unchi în Kosovo, într-o pădure are o casă, foarte departe de civilizaţie. Linişte absolută. Aceste crize au devenit tot mai puţine, zile fără crize. Mama îi spune dr. Hamer că NMG funcţionează. Unchiul se ducea o dată pe săptămână în oraş, după alimente. Pentru a nu se auzi zgomotul motorului, i-au pus căşti de protecţie şi l-au dus în pădure. Când crizele au fost mai rare, părinţii au devenit nepăsători. Când a auzit zgomotul motorului, îşi dă căştile jos, are criza epileptică. După un timp un frate trebuie să meargă la şcoală. Nu ai cum să ajuţi. Dacă i se explică băiatului după 12 ani – ar putea rezolva conflictul.
UNGHII NEREGULATE – CONFLICT DE SEPARARE.
CIUPERCA UNGHIEI – MURDĂRIE.
PARTEA CORNOASĂ A UNGHIEI – SEPARARE.
CAUZA BÂLBÂIELII – CONSTELAŢIILE.
TETRAPLEGIE SPASTICĂ LA COPII – criza aflată în faza continuă. În faza activă pot să mă înţepenesc oriunde, pot rămâne agăţat. În faza de vindecare – sindromul e tremuratul şi pot să mă agăţ. Perioada de criză – spasm.
HIPERACTIVITATEA LA COPII – E MANIAC – CONFLICT MOTORIC PLUS CONSTELAŢIE.
Nu există aproape nimic care să nu fie posibil. E imposibil să-ţi imaginezi poveştile pe care le scrie viaţa. Veţi vedea cât de des veţi avea conflicte, rezolvate aproape imediat.
Caz: - căţeaua Ema era pui, avea lesa groasă cu un inel metalic la mijloc. Era într-o parcare, Ema alerga liberă. Şi-a băgat degetul în inelul metalic şi se gândea că încă mai poate ţine inelul cu degetul mic. Ema fuge pe stradă. Zile întregi l-a durut degetul mic şi ½ de palmă. Conflict motoric – de a nu putea reţine pe cineva, numai pentru că s-a gândit la asta.
SPASME – CRIZA CONTINUĂ.
Caz: - Olivia a fost smulsă din braţele mamei ei, dusă în alt spital şi odată cu prima chimioterapie i s-a oprit inima. A fost reanimată, fracturi la coaste în partea din spate stânga-dreapta, coastele au intrat în plămâni, a intrat în colaps, a intrat pe ventilaţia artificială şi comă artificială. La terapie intensivă când veneau la ea în vizită îi creştea pulsul pe monitor, deşi era în semicomă. Îşi dădea seama şi când plecau avea spasm la mâini – a nu putea să ţii lângă tine şi spasme la picioare – nu putea să se ţină după mamă. S-a rezolvat imediat când de Crăciun a venit acasă în vizită.
CRAMPĂ MUSCULARĂ – OPISTOTOMUS – TETANOS.
Nu are de a face cu bacteriile. Bacteriile se implică şi în răni care nu sunt deschise – lovituri. Maşina prinde mâna, striveşte puţin degetele – conflict motoric – nu reuşesc să scot degetele – paralizie – nu mai pot folosi mâna, nu mă mai ascultă – depreciere pe musculatură, necroză a muşchilor.
2 focare Hamer. Rezolv conflictul motoric – semnale la musculatură, rezolv conflictul de depreciere personală – musculatura se reface, bacteriile sunt la treabă, am crize.
Vaccinarea, inclusiv împotriva antitetanosului e o tâmpenie!
PAREZĂ FACIALĂ – FAZA ACTIVĂ A CONFLICTULUI – „M-A LUAT DE FRAIER, M-A PĂCĂLIT”.
Caz: - un şcolar era la studiu şi sare peste o clasă. La un examen trebuie să măsoare tensiunea şi îl reglează ca ampermetru, se produce un scurtcircuit. Colegii, invidioşi că sărise peste o clasă, râd de el. A devenit fraierul clasei şi are pareză facială.
Pentru motoric avem 2 relee în creier: - de la scoarţa cerebrală vine comanda: contracţie-relaxare, diminuare celulară. Al doilea releu e în materia cenuşie – necrozare – proliferare. E o depreciere a personalităţii şi ca urmare a faptului că nu mai pot folosi mâna, se ajunge la atrofiere musculară. Cauza e întotdeauna o depreciere musculară, dar întotdeauna o urmare a unui conflict motoric. Acesta trebuie rezolvat prima dată, pentru a rezolva conflictul muscular.
Caz: - conflict motoric cu un coleg – nu pot să mă feresc de el. Paralizie parţială – nu pot să mişc piciorul în lateral. În firmă sunt pe şină, am acelaşi conflict de depreciere personală, Focarul Hamer în materia cenuşie. Acasă nu mai sunt pe şină – musculatura sub inflamare se reface, noaptea am crampe, dau din picior către lateral, în materia cenuşie apare edemul – la sfârşitul perioadei de vindecare – focarul Hamer, edemul, releul se cicatrizează, musculatura va fi mai puternică. La firmă sunt din nou pe şină. FA_FV_FA_FV-----
La medic, datorită focarelor, se pune diagnosticul de scleroză multiplă. Îi spune că va fi tot mai rău. De abia acum devin foarte atent asupra musculaturii. În concediu intru în rezolvarea definitivă a conflictului. Apare edemul în motorică, aparent paralizia e mai mare, am conflictul motoric – medicul a avut dreptate. Voi avea al doilea conflict motoric – scleroză multiplă, nevindecabil, nu vei putea scăpa niciodată. Această diagnosticare mă ţintuieşte în scaunul cu rotile. De fiecare dată când soluţionez conflictul motoric, paralizia devine mai gravă, aparent. În acest moment trebuie să i se explice că nu există paralizie nevindecabilă. Trebuie ajutat să îşi rezolve conflictul motoric primar.
Mielina se poate oricând reface.
Amorţirea mâinilor şi umăr blocat: - amorţeala e de origine senzorică – separare. Suplimentar – conflict motoric – paralizia, plus conflictul de depreciere personală.
Persoană cu mişcări koreice – dezordonate – probabil un singur conflict, dar faţă de partener şi mamă-copil.

INTESTINELE – de culoare galbenă, începutul şi sfârşitul sunt de culoare roşie – epitelii în plăci.
Viermele originar – cancer de duoden pe dreapta – schema mucoasei în gură – gâtlej, rectul e pe stânga – schema epidermei.
Releul pentru duoden e în partea dreaptă, schema gură-gâtlej, rectul – în sânga. Doare numai în faza de vindecare – hemoroizi. Pentru cele 2 relee – supărarea, furia teritorială – sentimentul bărbătesc – rivalul care a pătruns pe teritoriul meu sau cei din teritoriul meu care mă înşală sau sunt feminin – conflict de identitate – ce mă fac acum? Faza activă – ulcerare, dureri. Sensul biologic e mărirea de volum prin ulceraţie. În faza de vindecare – epiteliul în plăci e vindecat prin inflamaţie, durerile dispar, în criză apare absenţa, un pic diminuarea numărului de celule, iar dureri puternice, crampe musculare – dureri, colici şi absenţa. Sângerări au loc în timpul crizelor. Ne digerăm sângele şi scaunul e negru. Cu cât mai sus are loc sângerarea, cu atât e mai negru scaunul.
Partea galbenă a intestinului – conflict de îmbucătură, pe care n-o pot înghiţi. La baza craniului avem 5, respectiv 6 referinţe. Putem suferi un conflict în fiecare din acestea.
Viermele care tot deschide gura. De el se apropie o îmbucătură şi el trebuie să verifice: calitate senzorică, calitate motorică la înghiţire, trebuie digerată – calitate secretorie, pregătită mâncarea – asimilarea hranei – calitate resorbită şi părţile nedigerabile trebuie eliminate – calitate excretorie.
A şasea calitate are legătură cu producţia de hormoni.
La intestina, la fiecare din aceste calităţi putem avea conflicte. Există un cancer al intestinului care creşte plan – calitate resorbtivă – nu pot resorbi alimentele. Ex: - împrumut bani şi aflu că am fost înşelat. Mă gândeam că am banii şi brusc nu-i mai am. Apare cancerul de intestin care creşte plan pentru a putea aduna orice firimitură.
Cancerul de intestin care creşte ca o conopidă – calitate secretorie – supărare nedigerabilă de care nu pot să scap, osul care mă împunge. Cancerul care creşte plan – obstrucţia apare foarte rar.
În apendice – secretorie – formă de conopidă. Cu cât avansează spre rect, cu atât mai des e ca o conopidă. Poate duce la obturarea intestinului destul de des. Obturarea intestinului nu e sensul biologic. Când nu se poate soluţiona conflictul tumoarea creşte, creşte şi pune în pericol intestinul. Asta pentru că nu putem evita şinele. Asta nu e corect din punct de vedere biologic, deşi faza activă e sensul biologic. Cu sucuri gastrice să dizolvi îmbucătura.
Cele 6 calităţi sunt: - senzoric, motoric, secretoric, resorbtiv, excretoric şi hormonal.
Faza activă: - constipaţia, obturaţia, paralizia intestinului. Nu există paralizia intestinului, decât cea provocată de morfină.
Faza de vindecare: - diareea sau colicile intestinale, dacă faza de vindecare e mai intensă. Colicile nu sunt criza, ci întreaga fază de vindecare.
Muşchii netezi – se dirijează de la creierul mijlociu – mezoteliu, aflat între creierul vechi şi nou.
Ex: - os înţepenit în intestin. Cancer – conopidă dinspre gură. Musculatura netedă – proliferare de celule, local se înmulţeşte peristaltic, restul intestinului – stare de linişte. Constipaţie, ileu paralitic. Când osul trece – cancerul – conopida e descompusă TBC, proliferarea de celule a musculaturii netede rămâne. Pe plan local musculatura se calmează, dar în restul intestinului se produc colici, diareea.
Şi derma are calităţi secretorice, resorbtive.
Caz: - la prânz copiii sunt duşi la culcare între 1 şi 3. Sunt treji seara până la 10-11 seara. Erau la bunica în vizită şi primeau cadouri. Bunica era stresată, îl ţine în braţe pe băiatul de 5 ani. El o scuipă pe obraz. Bunica îi spune „golanule” şi îl loveşte la fund. Urlă, cel de 3 ani urlă şi el, mama plânge, tata plânge. Îşi întrerup vizita şi copiii nu au primit cadou. Conflict activ – 4 săptămâni nu i-a putut culca după-amiaza. După 4 săptămâni merg în vizită la bunica, au primit cadouri, au rezolvat conflictul şi au ajuns concomitent în faza de vindecare. Trebuie găsit numitorul comun.
Caz: - MORBUS CROHN – o reprezentantă de vânzări ştie că un coleg i-a încălcat teritoriul şi îi scad veniturile. Conflict de nedigerat cu aspect de înfometare.
  • O femeie are de 7 ani Morbus Crohn – înţelege, rezolvă conflictul şi se vindecă. Femeia vinde casa, găseşte un nou partener şi cu suma primită ajunge a fosta nevastă a partenerului ei – despăgubire ca să se poată despărţi. Conflictul: într-o zi se duce la bancă să plătească pensia alimentară pentru fosta soţie şi se întâlneşte cu ea, care arată foarte bine. De atunci suferă de Morbus Crohn. Şi-a dat seama că i-a dat banii, problema e rezolvată şi conflictul e gata.
Caz: - bărbat de 55 ani. Intoleranţă la lactoză. La discuţiile de la cerc realizează conflictul: la 6 ani a fost trimis în tabără, departe de părinţi, forţat să bea lapte. Se împotriveşte cu mâinile şi picioarele. A făcut şi greva foamei. Realizează azi că nu îl mai poate nimeni obliga să bea lapte. Bea lapte.
Caz: - părinţii lui Helmut 80-85 ani – precum câinele cu pisica. Nu merge nici împreună, nici separat. Au devenit copii. În urmă cu 2-3 ani mama s-a îmbolnăvit de inimă – miocard. Supărare din cauza soţului – lăsa vrişte şi ea făcea ordine după el. Infarct miocardic. La clinică renaşte. Acasă i-e rău. I s-a promis că va primi 280 euro pe lună pentru îngrijire. Soţul îi spune că vrea şi el banii aceia. Supărare nedigerabilă – diaree care nu se opreşte, deshidratare. I-a comunicat în scris tatălui lui – dacă vrei să o ajuţi pe soţia ta, renunţi la orice bănuţ, din dragoste, şi peste 3 zile mama n-o să mai aibă diaree. Aşa a trecut diareea
APENDICELE: - CONFLICTUL – SUPĂRARE NEDIGERABILĂ URÂTĂ. Copilul e obligat să privească cum tatăl o bate pe mamă.
Faza activă: - proliferare de celule – cancer – conopidă, secretoric, mai multe sucuri gastrice pentru a digera. Crescut în plan – resorbtiv pentru a asimila mai mult.
Faza de vindecare: - descompunere TBC. Asta e inflamarea apendicelui. Atenţie! Nu există o inflamare a apendicelui fără să fi existat înainte un carcinom (cancer) al apendicelui.
Cu 30 de ani înainte apendicele era extirpat, era aruncat la gunoi. Azi se trimite la patologie – dacă găsesc celulă de cancer, diagnosticul va fi de cancer la apendice. O operaţie de apendicită e rutină.
Dacă recunosc că masa conflictuală are o durată de câteva zile, că numai cu câteva zile înainte a avut loc conflictul, încerc să fac tot posibilul ca copilul să nu aibă dureri şi să nu ajungă pe mâna medicilor. Nu există pericolul să plesnească.
Dacă durata conflictului e mai mare, apendicele se poate sparge. Acest program în natură se întâlneşte foarte des, nu crede că dacă se rupe se poate muri. Plasă care acoperă – peritonită – care resoarbe înapoi. Un chirurg a povestit că a văzut apendice plin de umflături, deja rupte.
Odată cu NMG apare şi un nou mod de gândire. NMG n-o mai pot opri. Trebuie să învăţăm din nou legile naturii pe acest pământ. Creaţia o vrea aşa! Hamer zice: „mi-ar fi mai drag să nu fie un singur Dumnezeu!” Eu trăiesc în acea creaţie, eu văd minunea vieţii. Luaţi un grăunte de grâu. Acel grâu trăieşte. Plantat în pământ, udat, produce. Acesta e miracolul! Creaţia nu ne-a dat pe noi acum 2000 de ani, ea continuă. Noi putem crea viaţă.
(material primit in email)

18 comentarii:

  1. Buna seara.
    De unde aveti informatiile?

    RăspundețiȘtergere
  2. e plin internetul,dar aceasta doamna a publicat multe deoarece este consultant.Caroline Markolin, Ph. D., consultant pentru Noua Medicină Germană®.Iar orice intrebare se semneaza nu?ca sa ai cui raspunde,corect???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inteles aluzia cu semnatura...dar e tardiv oricum.

      Ștergere
  3. mai multe informatii gasesti aici.http://www.ecolife.ro/articole/sanatate/noua-medicina-germana-o-revoluie-in-medicina.html

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesant acest nou concept despre boala-sanatate, asa ca voi reciti acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, esti minunata! am aflat ce-mi trebuia in legatura cu o problema de sanatate.
    Sa ai o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, imi place foarte mult melodia de relaxare. Am cautat-o pe youtube cu speranta ca o sa o gasesc, dar fara rezultate. As vrea sa o descarc si sa o pun pe telefon, sa o pot asculta si la servici. Un link spre melodia asta ar fi de mare ajutor. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. care melodie de relaxare,sunt aici o sumedenie.la care te referi?

      Ștergere
    2. Cea din bara de sus (player). In playlist sunt 6 melodii, cea cu numele "1. relaxare" ma intereseaza.

      Ștergere
    3. este luata de pe un sitte spaniol dar iti pun aici ceva asemanator
      https://www.youtube.com/watch?v=YZTYLIxdd8I,si adresa cum am facut eu playerul
      http://scmplayer.net/

      Ștergere
  7. este diferita melodia, multumesc oricum

    RăspundețiȘtergere
  8. Care este cauza unor probleme ginecologice:
    - scurgere vaginală însoţită de candida, timp de peste 30 de ani iar de un an a apărut şi un fibrom uterin pe această mucoasă uterină deja suferidă. Am 45 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost diagnosticat cu HIV / SIDA, timp de peste 5 ani, care mi-a facut sa pierd slujba mea și relația mea cu logodnicul meu, după ce a descoperit că am fost cu HIV, a plecat de la mine am încercat tot tot posibilul să-l facă rămâne cu mine, dar mi-a neglijat până când un prieten de-al meu pe Facebook din Singapore, mi-a spus mare vindecător, care va restaura viața mea din spate cu ierburi sale de vindecare puternice ... el mi-a trimis adresa de e-mail pentru a contacta (draribaspelltemple@gmail.com) și l-am contactat rapid , iar el a spus starea mea poate rezolvată, că el va trata boala imediat numai dacă i se poate avea încredere în el și să accepte termenii și starea lui, am fost de acord pentru că am fost atât de mult nevoie de ajutor prin toate mijloacele, așa că am făcut tot ce vrea de la mine și în mod surprinzător duminică săptămâna trecută El mi-a trimis un text, care i-ar trebui să se grăbească la spital pentru un control, pe care am făcut-o cu adevărat, confirm faptul că de la medicul meu că eu sunt acum (HIV seronegativi), ochii mei plini de lacrimi și bucurie, plâns foarte mult pentru că într-adevăr boala mi-a lipsit de multe lucruri din viața mea, Acesta este un miracol, Vă rugăm să nu en-mistui e-mail dr.aribaspelltemple@outlook.com, sau draribaspelltemple@gmail.com sau sunati la 2348140439497 pentru vindecare și soluţie

    RăspundețiȘtergere
  10. Vindem un rinichi. A salva vieți și de a face bani. El vrea să-și vândă un rinichi pentru a salva viața? Sunteți în căutarea pentru o oportunitate de a vinde un rinichi pentru un pret bun? Aceasta este o oportunitate de a vinde pentru $ 500,000,00 dolari. furnizorii interesați trebuie să contacteze DR. KATE ADAMS chirurg si consultant nefrolog ST. SPITALUL ADAMS. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: kateadams946@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere