Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

vineri, 25 septembrie 2009

Terapia cu florile de Bach(plantele curative)

1. Agrimony (Agrimonia Eupatoria) - Agrimonia sau Turtita mare
Ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Pentru a mentine starea de veselie pot recurge la bautura, droguri, alimentatie excesiva. Iubesc pacea, fiind deranjati de conflicte sau neintelegeri, iar pentru a le evita sunt dispusi sa lase mult de la ei.

2. Aspen (Populus tremula) - Plop tremurator
Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta, si care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva semne: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, senzatia de tremuraturi in stomac sau in interiorul corpului, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama de un spirit rau sau ceva negativ care se afla in preajma noastra.

3. Beech (Fagus Sylvatica) - Fag comun
Intoleranta si spirit critic. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie si ordine in viata lor, dar si in viata celor din jur. De multe ori sunt deranjati sau iritati de gesturi marunte, de felul de a vorbi sau a se comporta al celorlalti. Acuitate mentala si spirit de observatie dezvoltat, dar canalizat pe observarea partilor negative.

4. Centaury (Centaurium umbellatum) - Tintaura
Vointa slaba, serviabil. Persoane care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. In mod inconstient adopta gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Fiind permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria persoana si misiune.

5. Cerato (Ceratostigma willmottianum) - Cerato
Indoiala. Aceste persoane au nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi in potential au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere, dar pe care nu le folosesc, din lipsa de incredere in propriile decizii.

6. Cherry Plum (Prunus Cerasifera) - Corcodus
Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul; ganduri irationale, inspaimantat de ceea ce ar putea face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. Din cauza tensiunii in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge intr-un spital de boli mentale.

7. Chestnut Bud (Aesculus Hippocastanum) - Mugure de castan salbatic
Neputinta de a invata din greseli anterioare sau din experienta; erori repetitive. Incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute. Pot parea naivi sau neatenti. De obicei se grabesc, fiind persoane care intai actioneaza si apoi gandesc.

8. Chicory (Cichorum intybus) - Cicoare
Posesivitate; santaj emotional; atitudine dominatoare. Tendinta de a controla viata celor dragi si de a-i tine prin preajma. Asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, fie doar si un simplu multumesc. Se pot simti raniti cu usurinta, reusind sa uite sau sa ierte destul de greu. In potential au o mare capacitate de a iubi si de a se devota sincer si dezinteresat celor din jur.

9. Clematis (Clematis vitalba) - Vita alba
Minte absenta si visatoare; lipsa interesului pentru prezent. Persoane care traiesc intr-un viitor imaginar si iluzoriu, sperand ca totul va fi bine candva. Privire indepartata, de visator pierdut in ganduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slaba sau pot lesina cu usurinta. Toate acestea dintr-o dorinta inconstienta de a evada din lumea aceasta, in care nu se simt ca acasa.

10. Crab Apple (Malus pumila) - Mar paduret
Sentiment de necuratenie; preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite aspecte fizice sau morale. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.

11. Elm (Ulmus procera) - Ulm
Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, fiind leaderi innascuti, dar care la un moment dat se pot indoi de capacitatile lor.

12. Gentian (Gentiana amarella) - Gentiana de toamna
Dezamagire sau descurajare cauzate de un esec.

13. Gorse (Ulex europaeus) - Orz salbatic
Lipsa sperantei si disperare. Persoane care nu mai au dorinta sau energia de a se mai stradui. Multe persoane care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice. Cu toate ca nu mai spera intr-o imbunatatire a situatiei lor, la insistentele altor persoane pot fi convinsi sa mai incerce.

14. Heather (Calluna vulgaris) - Iarba neagra
Ganduri si preocupari centrate pe propria persoana. Persoane care in general vorbesc mult, mai ales despre propriile probleme sau interese. Au nevoie de auditoriu, depind de afectiunea si atentia celor din jur. Sentiment de singuratate interioara. Adeseori provin dintr-o familie in care au fost lipsiti de afectiune parinteasca.

15. Holly (Ilex aquifolium) - Ilice
Ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoanele cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu. Potentialul pozitiv reprezinta dragostea care radiaza, care intelege profund emotiile umane, care se bucura sincer de succesele celor din jur.

16. Honeysuckle (Lonicera caprifolium) - Caprifoi
Nostalgie; dor de casa sau de cineva drag. Persoane care traiesc si vorbesc adeseori despre trecutul lor. Idealizeaza trecutul, avand o dorinta ascunsa ca acesta sa se reintoarca.

17. Hornbeam (Carpinus betulus) - Carpen
Sentimentul de "luni dimimeata", letargie, lehamite. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le are de facut. Dimineata se poate trezi mai obosit decat la culcare. Considera ca nu poate incepe lucrul fara un stimulent precum cafea, ceai sau ceva tonic.

18. Impatients (Impatients glandulifera) - Slabanog
Nerabdare, iritabilitate. Se asteapta ca totul sa fie facut repede si fara piedici. Deranjat sau iritat cand lucrurile decurg prea incet sau oamenii lucreaza prea lent. De aceea, prefera sa lucreze singur. Persoana spontana, activa, energica avand o mare dorinta de independenta.

19. Larch (Larex decidua) - Larita
Lipsa de incredere in sine, sentiment de inferioritate. Persoane car ii admira pe ceilalti, considerand ca ei nu ar putea fi capabili de succes. Nu incearca lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi.

20. Mimulus (Mimulus guttatus) - Cretisoara
Frici sau temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de a ramane singur, de a ramane fara bani etc. Frica de caini, de pasari, de examene. Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei. Teama de a fi observat, teama de a vorbi sau a desfasura diferite activitati in public.

21. Mustard (Sinapis arvensis) - Mustar salbatic
Depresie profunda fara motiv cunoscut, care apare si dispare ca un nor. Aceasta stare nu poate fi ascunsa de ceilalti, fiind foarte intensa.

22. Oak (Quercus robur) - Stejar
Epuizare. Persoana curajoasa, care continua sa se straduiasca sau sa munceasca depasindu-si fortele proprii. Uneori nu poate acccepta ca lucrurile nu pot fi schimbate sau nu-si sesizeaza limitele si de aceea se extenueaza.

23. Olive (Olea europanea) - Maslin
Oboseala, lipsa de energie; covalescenta. Epuizare ca urmare a unei activitati intense sau de durata: invatat, activitate fizica, oboseala psihica.

24. Pine (Pinus Silvestris) - Pin
Sentiment profund de vinovatie. Poate aparea chiar si atunci cand persoana nu este cu adevarat raspunzatore pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane.

25. Red Chestnut (Aesculus carnea) - Castan Rosu
Teama si preocupare exagerata pentru bunastarea si siguranta celorlalti, in special a celor dragi.

26. Rock Rose (Helianthemum nummularium) - Trandafir salbatic
Frica intensa, atacuri de panica; teroare.

27. Rock water (Aqua Petra) - Apa de izvor
Este singurul remediu care nu se prepara din flori. Persoanele care au nevoie de acest remediu, isi propun standarde inalte, dorind sa fie un exemplu pentru cei din jur. Atunci cand nu le pot atinge, sufera de negare de sine si se autoreprima. In stadii mai avansate, poate fi vorba gandire rigida sau fanatism.

28. Scleranthus (Scleranthus annus) - Porumbar salbatic
Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Persoane care considera dificil sa ia hotarari de orice natura. Cu toate acestea, de multe ori nu impartasesc celorlalti despre aceste dileme. Parerile sau starile lor se pot schimba de la un moment la altul.

29. Star of Bethelehem (Ornithogalum umbrellatum) - Steaua din Betleem/Balusca
Soc, evenimente traumatice; suferinta indelungata.

30. Sweet Chestnut (Castanea sativa) - Castan comestibil
Disperare extrema, inima zdrobita. Persoane intr-o stare de profunda disperarea, care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Cu toate acestea, isi ascund pe cat posibil aceasta agonie mentala fata de cei din jur si nu au ganduri de sinucidere.

31. Vervain (Verbena officinalis) - Verbina
Tensiune, frustrare; entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Deranjat sau protestand impotriva nedreptatii. Pasiune in a argumenta si a convinge. Dificultate in a intelege alte puncte de vedere.

32. Vine (Vitis vinifera) - Vita de vie
Dominator, inflexibil, solicitant, puternic. Incearca sa-si impuna punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecintele asupra celorlalti.

33. Walnut (Juglans regia) - Nuc
Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este de asemenea, recomandat la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale unor boli cronice.

34. Water violet (Hottonia Palustris) - Vioreaua de balta
Persoane calme, aparent mandre sau distante, dar care de fapt, au nevoie de un spatiu personal si nu suporta ca ceilalti sa se amestece in viata lor. Atunci cand au probleme doresc sa se descurce singuri, nesimtind nevoia de consolare.

35. White Chestnut (Aesculus Hippocastanum) - Castan alb
Ganduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate; ingrijorare excesiva. Conversatii mentale cu diferite persoane. Hiperactivitate mentala, motiv pentru care, in viata de zi cu zi, se concentreaza foarte greu, iar noaptea au de multe ori insomnii.

36. Wild Oat (Bromus ramosus) - Ovaz salbatic
Incertitudine cu privire la drumul corect in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit ce anume. De aceea, se pot simti nemultumire, plictiseala sau frustrare.

37. Wild Rose (Rosa canina) - Maces
Resemnare, apatie. Lipsa motivatiei interioare si a bucuriei. " Plictisitii" de viata, dar care nu se simt nefericiti din acest motiv. Adeseori, se simt obositi, fara energie si sunt apatici.

38. Willow (Salix vitellina) - Salcia galbena
Resentiment ascuns; amaraciune sufleteasca; autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu