Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

miercuri, 9 septembrie 2009

reumatismul

Reumatism
--------------------------------------------------------------------------------
Reumatismul este boala domneasca( nici nu mori nici nu traiesti bine)dar se poate indulci situatia pe ici pe colo.
Reumatismul defineste afectiuni diverse, caracterizate prin dureri ale aparatului locomotor si ale uneia sau mai multor articulatii in particular.
Se pot distinge reumatisme articulare inflamatorii, reumatisme articulare degenerative si reumatisme abarticulare, care afecteaza tesuturile din jurul unei articulatii.

Principalul factor cauzator al reumatismului, din punctul de vedere al medicinei naturiste, este insuficienta circulatie sangvina in zona articulatiilor si prezenta in sange a unor reziduuri greu solubile, care se depoziteaza in timp in articulatii. Insuficienta hranire si oxigenare a articulatiilor, adaugata la otravirea lor lenta (prin imposibilitatea eliminarii substantelor reziduale), duce la aparitia unei game foarte variate de simptome, printre care cele mai frecvente sunt durerile chinuitoare, precum si imposibilitatea executarii unor miscari ale articulatiilor. Un alt simptom tipic este sensibilitatea la frig si la umezeala, precum si senzatia de frig prezenta in articulatii sau chiar in tot corpul (senzatia de "frig in oase"). Bolnavii au frecvent tulburari ale circulatiei sangvine si o slaba functionare a glandelor endocrine, in special a glandelor suprarenale si a tiroidei.

Cauzele inflamatiilor articulare sint microbiene

Cauzele inflamatiilor articulare sint microbiene (in acest caz agentul infectios este prezent in interiorul articulatiei), metabolice (inflamatia articulara este determinata de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu, ca in cazul gutei) si reumatismale.
Reumatismul articular acut este o varietate particulara in care agentul infectios, ce nu se afla in articulatie - streptococul hemolitic - se afla la originea bolii. In alte artrite boala este urmarea unor infectii virale sau microbiene.
Alteori, cauza inflamatiei reumatismale este posibil genetica, ca in cazul spondilartritei anchilozante.

Alimentatia celor care sufera de reumatism

Cei care sufera de reumatism este bine sa stie ca baza in alimentatie trebuie sa o constituie zarzavaturile, mai ales cele crude, precum si sucurile de zarzavaturi crude.
Se recomanda tablete de calciu, ca si pulberea minerala, care se amesteca in mincare.
Taritele si zeama de tarite sint de asemenea foarte bune.
Varza, papadia si urzicile au mult calciu, la fel smochinele, semintele de floarea-soarelui si laptele crud.

Pentru ca acesta sa fie valorificat, este nevoie de vitamina D, care se gaseste in untura de peste.
Potasiul este un alt element de baza in tratarea reumatismului.
Cartofii, mai ales in coaja, si ceapa nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bolnavului de reumatism. Carnea, in schimb, trebuie consumata in cantitati cit mai mici, deoarece este un suport alimentar al infectiilor in organism.

5 alimente contra reumatismului

1. Cartoful. Sucul de cartof ajută la eliminarea toxinelor şi e un excelent remediu pentru reumatism. Se administrează 2 linguriţe de suc proaspăt obţinut din cartofi cruzi, înainte de principalele mese. Decoctul obţinut din fierberea a 30 g de coajă de cartof, strecurat şi băut zilnic, e o sursă de săruri minerale şi un foarte bun detoxifiant.

2. Dovleacul. Sucul proaspăt de dovleac, amestecat cu o linguriţă de miere, poate fi consumat zilnic pentru ameliorarea durerilor şi reducerea inflamaţiilor reumatismale. Tratamentul trebuie să fie de trei luni.

3. Ţelina. Consumată crudă sau sub formă de extract de seminţe, ţelina are efect tonic asupra stomacului şi rinichilor şi acţiune detoxifiantă. Se administrează 5-10 picături, într-un pahar cu apă fierbinte, înainte de masă.

4. Lămâile. Bogată în vitamina C, lămâia este un foarte bun antioxidant, are efect antiinflamator, ajută la detoxifierea organismului şi acţionează ca un diuretic natural. Bolnavii de reumatism ar trebui să consume sucul a 2-3 lămâi pe zi pentru ca tratamentul să aibă rezultatele dorite.

5. Nucile. Bogate în săruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu şi vitaminele A, B şi E, nucile au o mare valoare energetică. Se recomandă consumarea zilnică a miezului de la şase nuci, care se mestecă bine. Cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.


Tratamentul reumatismului

Tratamentul reumatismului cuprinde bai de abur, bai fierbinti, impachetari fierbinti si reci, exercitii fizice si mixturi (decocturi, infuzii, tincturi).

Reumatismul si veninul de albine

Este cunoscut de mult timp faptul ca apicultorii nu se imbolnavesc de reumatism. Acest lucru a fost verificat si in mod stiintific, prin sute de studii. Unul dintre acestea, realizat cu ajutorul a peste 2000 de apicultori din SUA, a demonstrat ca dintre toate bolile existente, reumatismul este cel mai rar intalnit la un apicultor. De altfel, apicultorii au o sanatate mult mai puternica, sunt mult mai robusti, mai energici, au o circulatie a sangelui mai buna si traiesc mai mult decat restul populatiei. Un organism sanatos are nevoie, pentru a functiona perfect, de foarte multi factori si elemente. Dintre acestea, hrana si o buna circulatie a sangelui sunt cele mai importante. Fiecare dintre miliardele de celule ale corpului nostru, inclusiv cele prezente in articulatii, au nevoie de diferite substante pentru a functiona perfect: aminoacizi (in special cei esentiali), glucide, vitamine (in special vitaminele C si E), grasimi (in special nesaturate), oligoelemente, enzime etc. Produsele apicole sunt extrem de bogate in toate aceste substante. Oxigenul, fara de care viata nu poate exista, este transportat cu mai mare eficienta atunci cand se administreaza un alt produs faimos - veninul de albine.

Produsele apicole sunt utilizate inca din zorii omenirii. Mierea, propolisul, polenul, pastura, laptisorul de matca si ceara sunt descrise nu numai in Biblie sau Coran, ci si in alte sute de documente importante ale Antichitatii. Hipocrat, parintele medicinei, recomanda in urma cu peste 2000 de ani folosirea veninului de albine in tratamentul reumatismului. Istoria mentioneaza ca regele Carol cel Mare, celebrul cuceritor din secolul al VIII-lea, a fost vindecat in mod miraculos de guta cu ajutorul intepaturilor de albine. In secolul trecut, medicul austriac Filip Terc a tratat peste o mie de pacienti prin aceeasi metoda. In anul 1935, medicul american de origine ungara Bodog Beck a emis pentru prima data ipoteza ca majoritatea formelor de reumatism, cancer sau boli degenerative au drept cauza primara tulburarile circulatorii generale sau locale. Cartea sa, "Bee Venom Therapy" ("Terapia cu venin de albine"), publicata in 1935, este inca si azi o adevarata "biblie" a terapiei cu venin de albine. Dr. Beck a avut succese uimitoare in tratamentul reumatismului cu ajutorul veninului de albine, administrat sub forma de injectii. In tara noastra, dr. Alexandru Partheniu (1915-1991) poate fi considerat parintele apiterapiei (in special a terapiei cu venin de albine), studiile sale fiind recunoscute in mediile de specialitate internationale.

Eficienta acestui tratament consta in faptul ca exista o rata infima de recidiva a bolii reumatice. Totodata, durerile se reduc foarte mult chiar de la primele sedinte, cunoscandu-se efectul analgezic si antiinflamator al veninului de albine. De asemenea, nu este nevoie de spitalizare sau medicamente si nu exista practic reactii adverse. Poate doar o potentiala alergie la venin, pentru care se face un test alergic inainte de inceperea tratamentului. Dintr-o cazuistica de aproximativ 15.000 de pacienti, am avut doar sapte cazuri de bolnavi alergici la veninul de albine.

http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/apiterapia/venin_albine_as.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu