candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

miercuri, 9 septembrie 2009

reguli bine de tinut minte

Cele 16 reguli ale lui Bob Parsons
--------------------------------------------------------------------------------

1. Pleaca din zona ta de confort si ramai in afara ei. Cred ca nu se intampla lucruri semnificative cand stam in zona noastra de confort. Oamenii spun "Dar ma intereseaza siguranta (certitudinea) ." Raspunsul meu e simplu: "Siguranta (certitudinea) e pentru cadavre."

2. Nu renuntati niciodata. Aproape nimic nu merge din prima incercare. Doar pentru ca ce faceti nu pare a merge, nu inseamna ca nu va merge. Inseamna doar ca poate nu merge in felul in care faceti. Daca ar fi fost usor, oricine ar fi putut face si n-ati mai fi avut voi ocazia.

3. Cand sunteti gata sa renuntati va aflati mai aproape decat va imaginati. Este o veche zicala chinezeasca pe care o iubesc si o consider asa de adevarata: "Tentatia renuntarii va fi cea mai mare tocmai cand esti pe punctul de-a reusi”."

4. Legat de orice va ingrijoreaza, nu doar acceptati cel mai rau lucru care s-ar putea intampla, dar chiar faceti-va un scop din a cuantifica care-i cel mai rau lucru posibil. Rareori cea mai proasta urmare va fi aproape atat de rea ca un nor de “consecinte nedefinite”. Tatal meu imi spunea demult, pe cand ma luptam de-mi sarea camasa incercand sa fac sa functioneze Parsons Technology: "Ei, bine, Robert, daca n-o sa mearga, n-or sa te manance."

5. Concentrati- va pe ce vreti sa se intample. Aduceti-va aminte de vechea zicala: "Cum vei gandi, asa vei fi."

6. Luati lucrurile 'cu ziua'. Indiferent cat de dificila este situatia in care va aflati, o puteti depasi daca nu priviti prea departe in viitor si va concentrati pe momentul prezent. Puteti trece prin toate luandu-le pe rand.

7. Inaintati continuu. Nu incetati niciodata sa investiti. Nu incetati niciodata sa imbunatatiti. Nu incetati niciodata sa faceti ceva nou. In clipa in care incetati sa va imbunatatiti organizatia, ea incepe sa moara. Faceti-va un scop din a fi mai buni in fiecare zi, in moduri / pasi mici. Amintiti-va conceptul japonez de Kaizen. Micile imbunatatiri zilnice duc, in timp, la avantaje uriase.

8. Fiti rapizi in luarea deciziilor. Amintiti-va ce spunea generalul George S. Patton: "Un plan bun executat violent astazi este de departe mai bun decat un plan perfect maine."

9. Masurati tot ce este semnificativ. Jur ca e adevarat. Orice este masurat si supravegheat se imbunatateste.

10. Orice lucru care nu este coordonat se va deteriora. Daca vreti sa descoperiti problemele ascunse, acordati-va timp si priviti cu atentie la zonele pe care nu le-ati supravegheat de o vreme. Va garantez ca problemele voastre se afla acolo.

11. Acordati atentie competitorilor vostri, dar acordati mai multa atentie la ce faceti voi. Cand va priviti competitorii, aduceti-va aminte ca totul pare perfect de la distanta. Chiar planeta Pamant arata ca un loc pasnic, privita de destul de departe.

12. Nu permiteti niciodata nimanui sa va calce in picioare. In societatea noastra, cu legile si campul de desfasurare, voi aveti aceleasi drepturi ca oricine altcineva sa faceti ceea ce faceti, cu conditia ca ceea ce faceti sa fie legal.

13. Nu va asteptati niciodata ca viata sa fie corecta / echitabila. Viata nu este corecta / echitabila. Va faceti singuri bresele. Veti face bine daca singura semnificatie de “corect” este ceea ce platiti cand va urcati in autobuz (fare = bilet; fair = corect).

14. Rezolvati-va propriile probleme. Veti afla ca venind cu propriile solutii, veti realiza un hotar de competenta. Masura Ibuka, co-fondatorul companiei Sony, a spus-o cel mai bine: "Nu vei reusi niciodata in tehnologie, afaceri sau orice altceva, urmandu-i pe ceilalti." Mai este si o zicala veche asiatica de care imi amintesc frecvent: "Un om intelept isi da singur sfaturi (tine singur consiliu)."

15. Nu va luati prea in serios. Inseninati-va. Adeseori, cel putin jumatate din ce realizam se datoreaza norocului. Nici unul dintre noi nu detine atata control pe cat ne place sa gandim ca detinem.

16. Exista intotdeauna un motiv pentru a zambi. Gasiti-l! In fond, suntem cu adevarat norocosi doar sa traim. Viata este scurta. Din ce in ce mai mult sunt de acord cu fratele meu mai mic. Mereu imi aminteste: "Nu suntem aici pentru un timp indelungat. Suntem aici pentru un timp minunat."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu