Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 26 septembrie 2009

plantele amare,cura si modul de folosire

Plante amare: pelinul (Artemisia absinthum), rostopasca (Chelidonium majus), bitterul suedez (preparatul).
Cura
Cum si cat timp se administreaza plantele amare De regula, depurativele se iau primele, cu minimum jumatate de ora inainte de a manca, in timp ce plantele amare se iau cu 10-15 minute inainte de masa. Pentru ca efectul plantelor amare sa fie complet, ele se iau inca o saptamana dupa ce tratamentul cu depurative s-a incheiat. Mai mult, in cazul in care exista anumite perturbari hepatice sau digestive, tratamentul cu tonice amare va fi continuat pe perioade lungi de timp (de ordinul lunilor). In caz contrar, acumularile de toxine reapar intr-un timp foarte scurt si anuleaza practic eforturile facute in cadrul tratamentului de dezintoxicare.
Care sunt efectele plantelor amareFiind o completare adusa tratamentului cu depurative, plantele amare contribuie la obtinerea efectelor de stimulare si reglare imunitara despre care am vorbit ceva mai sus. In plus, ele sunt un ajutor foarte pretios pentru cateva categorii de persoane. Pelinul este un remediu forte pentru compensarea efectelor sedentarismului si pentru combaterea atoniei digestive. Rostopasca este in mod special recomandata persoanelor care sufera de dischinezie biliara (fiere lenesa), pentru cele care au avut sau au hepatita (inclusiv formele virale grave), care au suferit intoxicatii majore, cu repercusiuni negative asupra ficatului. In fine, bitterul suedez are un spectru mult mai larg de aplicatii (datorita compozitiei sale foarte complexe), dar ne vom opri acum doar asupra actiunii sale de stimulare a digestiei, motiv pentru care este recomandat in special celor cu gastrita hipoacida sau celor care se confrunta cu indigestii frecvente.
Alimentatie recomandata
In mod firesc, pe langa administrarea unor plante menite sa ajute la eliminarea rapida a substantelor nocive din organism, este necesar ca regimul alimentar sa sprijine si sa stabilizeze acest proces benefic. In acest context, ar fi extrem de potrivit ca macar pe perioada curei de dezintoxicare sa urmati un regim vegetarian sau macar lacto-vegetarian, pentru a sustine dezintoxicarea. De asemenea, ar fi util sa consumati cateva din alimentele-medicament recomandate in continuare:
Sucul proaspat de mere si sucul de morcovi - sunt foarte hranitoare, compenseaza o parte din deficitul de vitamine si minerale care poate aparea pe moment in cursul curelor de dezintoxicare. Sucul de morcov este recomandat in mod special persoanelor cu predispozitie spre gastrita, inflamatii ale colonului, in timp ce acela de mere este recomandat persoanelor in varsta sau mai slabite, pentru plusul de energie pe care il aduce.
Fulgii de cereale (grau, orz, ovaz) - prin continutul lor de fibre vegetale sunt un ajutor foarte bun pentru curatarea tubului digestiv. Mai mult, anumite minerale din compozitia lor vin sa compenseze pierderea masiva de minerale si oligoelemente care apare pe moment, atunci cand sunt folosite plantele depurative puternice.
Painea integrala - este folosita din aceleasi ratiuni ca si fulgii de cereale, adica in special pentru continutul de fibre alimentare care absorb si ulterior elimina materiile reziduale din tubul digestiv.
Uleiul de masline presat la rece - are un efect usor laxativ, curata vasele de sange si regleaza nivelul colesterolului.
Varza cruda - se consuma sub forma de salata. Enzimele din compozitia sa catalizeaza anumite procese de dezintoxicare. Este cunoscuta si ca un bun purificator al sangelui si un protector al stomacului.
Miezul de nuca, semintele de dovleac si floarea-soarelui - sunt niste surse de energie formidabile, de care avem din plin nevoie atunci cand corpul trebuie sa faca fata rigorilor unui proces de detoxifiere. Contraindicatii
Plantele amare nu vor fi folosite de catre persoanele extrem de slabite, care sunt intr-o perioada in care se confrunta cu surmenajul fizic sau psihic. In mod special, pelinul nu va fi folosit de femeile aflate in perioada de graviditate si de catre persoanele care sufera de gastrita hiperacida in faza acuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu