Sistemul imunitar
Nu intotdeauna veti reusi sa ocoliti infectiile virale. In schimb, va puteti consolida potentialul de autoaparare al organismului dvs. In acest scop, va prezentam zece sugestii utile.
Sugestii:
Acordati atentie hranei bogate in vitamine - Mai ales in sezonul rece, hrana dvs. zilnica trebuie sa contina multa vitamina C. Dar si painea din faina integrala, ca si produsele lactate sunt un sprijin pretios pentru sistemul imunitar.
Beti in permanenta suficiente lichide - Consumul de lichide va protejeaza mucoasele, le impiedica sa se usuce si le face rezistente la infectii.
Nu incalziti excesiv locuinta - Desigur ca nimeni nu vrea sa sufere de frig, insa pe de alta parte nu este recomandabil sa exagerati cu incalzirea, deoarece aerul cald si uscat din incaperi va face vulnerabili la agresiunea virusurilor.
Iesiti mai des in aer liber - Miscarea impulsioneaza resursele dvs. de autoaparare. In acelasi timp, va trebui sa evitati, totusi, suprasolicitarea, fiindca si ea, la randul ei, va poate slabi sistemul imunitar. Deci nu faceti jogging pana la epuizare.
Luati masuri de calire - Foarte utile sunt sedintele regulate de sauna, incheiate cu o "turnare rece". Sau adunati-va tot curajul si faceti in fiecare dimineata dusuri alternative, care au acelasi efect. Incepeti cu un dus cat mai fierbinte cu durata de trei minute, urmat de unul rece de numai 20 de secunde. Procedura se face de trei ori consecutiv.
Dormiti pe saturate - Faceti acest lucru ori de cate ori simtiti nevoia. Este o necesitate stringenta a corpului dvs. si trebuie sa i-o respectati. Doar in somn sistemul imunitar are posibilitatea de a se regenera efectiv, intrucat atunci alte functii ale organismului se reduc la minimum.
Nu fumati prea mult - Fireste, e mai usor sa dai sfaturi decat sa le pui in practica, dar in acest caz, cu un efort de vointa, va puteti proteja impotriva unei bronsite cronice si altor afectiuni ale bronhiilor.
Evitati substantele alergene - Un test alergologic va va lamuri pe deplin. Iar in momentul cand veti sti cu certitudine ce substante va provoaca reactii alergice, nu va ramane decat sa le evitati, scutindu-va astfel de accesele de tuse.
Stati departe de aglomeratii - Daca s-a anuntat o epidemie de gripa, e preferabil sa va abtineti pe cat posibil de la saluturile cu strangeri de mana si cu sarutari pe obraji. Si, in primul rand, ocoliti aglomeratiile.
Impiedicati agravarea simptomelor - Ati observat primele semne de raceala, cum sunt stranuturile si usturimile in gat? In aceasta faza va pot fi de folos preparatele imunostimulatoare cu extract de Echinaceea si arnica. Daca ati inceput deja sa tusiti, apelati la picaturile cu extract de cimbru.
Solutia de sare de bucatarie, trasa pe nari, fluidizeaza si elimina secretiile nazale, degajand respiratia.
Siropurile cu extracte de patlagina si anason calmeaza spasmele de tuse. Se iau de preferinta seara, pentru preintampinarea acceselor de tuse peste noapte. In schimb, remediile cu actiune expectoranta, de exemplu, cimbrul, trebuie administrate in cursul zilei.
Inhalatiile cu uleiuri eterice, ca menta sau cimbrul, stimuleaza expectoratia, ajutandu-ne sa respiram mai liber. Pe langa inhalatiile cu cateva picaturi de ulei puse in vasul cu apa clocotita, mai exista si varianta de administrare sub forma unguentelor aplicate pe piept si pe spate, printr-un masaj bland.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu