Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

vineri, 11 septembrie 2009

tehnica Bowtech

CE ESTE TEHNICA BOWTECH?

Un tratament bowtech constă în aplicarea unor mişcări delicate cu degetele, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele sau prin haine. Aceste mişcări transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale, de relaxare şi de echilibru.

Între fiecare dintre seturile de mişcări, există câteva minute de pauză, în care pacientul se odihneşte singur în timp ce organismul său are timpul necesar pentru a prelucra mesajele şi a iniţia procesul de vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima şedinţă, corpul continuându-şi procesul de autovindecare pe parcursul zilelor următoare.

De cele mai multe ori, sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament pentru a se adresa afecţiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa întregului organism ca un întreg, într-o manieră holistică.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowtech nu foloseşte manipulări în forţă. Terapeutul nu forţează organismul pacientului să execute o comandă, ci îi permite acestuia să întreprindă acele acţiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm.

ISTORIA BOWTECH

Tehnica Bowtech a fost concepută de regretatul Tom Bowen (1916-1982) în statul Victoria – Australia. Deşi nu avea nici o pregătire în domeniul sănătăţii, Bowen şi-a dobândit popularitatea datorită tehnicii sale, tratând peste 13.000 pacienţi pe an.

În 1974 l-a invitat pe Oswald Rentsch să studieze alături de el şi să-i consemneze metoda.

Doar în anul 1986 – patru ani după moartea lui Bowen – soţii Rentsch au început predarea tehnicii la nivel mondial.

CUM FUNCŢIONEAZĂ?

Există câteva teorii cu privire la felul în care acţionează Tehnica Bowtech. Una dintre acestea afirmă că „mişcările” Bowen stimulează proprioreceptorii şi fibrele senzoriale aflate la periferia sistemului nervos. Acestea încurajează organismul să se re-echilibreze şi să se întoarcă la starea sa naturală de sănătate.

Procedurile Bowtech activează următoarele mecanisme de auto-vindecare:

Fascia joacă un rol important în coordonarea musculară şi aliniamentul postural. În urma unui traumatism, fascia va deveni rigidă, contractată şi deshidratată. Dacă durerea persistă o lungă perioadă de timp, fascia va rămâne contractată pentru a proteja zona afectată. Ca rezultat direct al unei şedinţe de Bowtech, se observă adesea slăbirea aderenţelor, înmuierea ţesutului afectat şi îmbunătăţirea posturii şi a mobilităţii, fără manipulare forţată sau întindere.

Sistemul Nervos Autonom (SNA) – se pare că tehnica Bowtech, are cel mai important şi profund efect în această zonă. SNA controlează peste 80% din funcţiile corpului. Vindecarea are loc atunci când SNA trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatică. Tehnica Bowtech are abilitatea de a activa această schimbare; în timpul şedinţelor de tratament, pacienţii adesea adorm sau trec într-o stare de profundă relaxare. Aceasta îndică trecerea către dominanta parasimpatică.

Punctele de acuopunctură şi meridianele – majoritatea mişcărilor Bowen se suprapun peste punctele de acupunctură şi unele cuprind chiar două sau trei meridiane dintr-o

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu