Masaj cu cilindri
Pentru restabilirea starii discurilor intervertebrale aveti nevoie de doi cilindri. Unul va fi mai mare, cu o lungime de 25 cm, si diametrul de 8-10 cm, si va fi facut dintr-un material tare (lemn, material plastic sau carton gros). Deasupra, se inveleste cu 3-4 straturi de stofa groasa sau burete. Al doilea cilindru are lungimea de 15-18 cm si diametrul de 7-8 cm. Este un saculet lung (cusut din material rezistent), pentru ca la un capat sa poata fi deschis. Saculetul se umple indesat cu boabe de grau incalzite in prealabil in tigaie. Inainte de efectuarea exercitiului, coloana se incalzeste cu ajutorul unor miscari de gimnastica simple (de preferinta pe muzica). Dupa ce ati pregatit coloana pentru tratament, treceti la automasaj cu cilindrul mare. Va dezbracati si va culcati pe spate, pe o patura asezata direct pe podea. Se pune cilindrul sub corp, in zona coccigiana, transversal fata de coloana. Cu ajutorul coatelor si al picioarelor va deplasati sau deplasati cilindrul astfel incat sa fie parcursa toata portiunea coloanei pana la cap si inapoi. Incepeti cu 2 minute pe zi; treptat, mariti durata exercitiului, dar cu pauze la fiecare 3 minute. In pauze, va culcati cu talia pe cilindrul mare, iar cu gatul pe cilindrul mic, umplut cu grau fierbinte si legat strans (sa nu piarda forma cilindrica). Trebuie sa va siliti sa intindeti coloana de la mijloc in jos (parca ar curge de pe cilindru), iar capul trebuie lasat astfel ca gatul sa fie cat mai intins. In loc de cilindrul mare puteti folosi (la inceput zilnic, apoi de 3-4 ori pe saptamana) si o bila din plastic sau din pasla sau chiar o minge tare, de marime potrivita.
Cilindru abdominal
Pentru discopatie se mai foloseste din mosi-stramosi o metoda de tratament cu un cilindru de marimea unui pahar de 250 ml, confectionat din stofa groasa, care se coase sau se leaga strans cu ata tare, ca sa nu-si piarda forma. Va culcati cu fata in jos, cu ombilicul peste cilindru. Apasati cu atentie in jos, pana ce cilindrul intra in abdomen. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 5 minute in prima zi, 10 minute in a doua zi si 15 minute in ziua a treia si urmatoarele. Tratamentul dureaza 7 zile si, daca este nevoie, se repeta dupa o pauza de 5 zile. Dupa 10-15 minute, pe ambele parti ale locului bolnav se pun cate 3 ventuze de marime mare (pot fi inlocuite cu borcanele mici sau cu pahare). Metoda descrisa este interzisa persoanelor care au suferit interventii chirurgicale.
Comprese cu ridiche neagra
Radeti prin razatoarea marunta o ridiche neagra (de toamna). Se pune intr-un ciorap si se aplica pe lungimea coloanei, timp de o ora. Daca inima reactioneaza prin palpitatii, inlaturati compresa. Dupa procedura, pielea se unge cu unguent de galbenele sau cu o alta crema.
Cura cu zer
Zilnic se bea si cate un pahar de zer, in care se amesteca 4 g de menta uscata; se obtine astfel si o imbunatatire a circulatiei sanguine prin vene, precum si o curatire a vaselor sanguine.
Comprese cu flori de castan
Intr-o sticla umpluta pana la jumatate cu flori uscate sau proaspete, se toarna tuica sau vodca de 40 (nu mai putin) si se lasa 8-10 zile la intuneric, agitand periodic. Dimineata, inmuiati un servetel in lichid si aplicati-l pe locul bolnav. Deasupra puneti o folie de staniol sau celofan, un strat de vata si aplicati un pansament, infasurat pe talie. Procedeul se repeta si seara. Dupa o luna, cura se reia. Daca durerile iradiaza in umeri si omoplati, amestecati 4 pastile de aspirina si 4 pastile de No-spa pisate, cu 100 ml de alcool sanitar si 5 ml de iod 5% sau 30 picaturi de suc de rostopasca. Lasati amestecul la macerat 24 de ore, apoi ungeti locurile bolnave, dupa un masaj usor. Primavara, puteti folosi cu succes suc din leurda, cu care ziua se ung vertebrele, iar pe timpul noptii se aplica o compresa care se infasoara cu celofan sau cu un fular calduros. Sucul se pastreaza in frigider. Inainte de folosire, o parte din suc se toarna intr-o cana incalzita, dar in nici un caz nu trebuie incalzit pe foc.
Pentru eliminarea durerilor
Cel mai rapid efect il are o planta de apartament, care se numeste ceapa indiana (ornitogalium). Cu o bucatica de frunza de 2-3 cm se frectioneaza locurile bolnave. In primele 15 minute, apare o senzatie suportabila de usturime, care apoi dispare. Pana dimineata, in majoritatea cazurilor, dispar si durerile.
Se poate prepara si o tinctura din planta tocata marunt, amestecata cu alcool sanitar sau tuica, care are acelasi efect ca si sucul proaspat.
Amestec din radacini de hrean, ceapa si gaz lampant
Hreanul si ceapa se dau prin masina de tocat, ca sa se obtina cate 0,5 kg din fiecare, si se amesteca intr-un borcan cu 0,5 l gaz lampant. Borcanul se inveleste intr-o punga si se lasa in beci 2-3 saptamani. Cu amestecul obtinut se fac frectii zilnic, inainte de culcare, dupa care locul bolnav se leaga cu un fular vechi (sau o basma) de lana.
Dulceata medicala
Vreau sa va propun si o dulceata care se foloseste in vindecarea bolilor aparatului locomotor, a depunerilor de saruri, reumatism si guta: 1 kg flori de papadie se fierb in 0,5 l de apa, timp de doua minute. Dupa racire partiala, se strecoara lichidul, se scurge bine prin tifon, se amesteca cu 1 kg de zahar, se aduce pana la fierbere si se lasa pe foc inca 3-4 minute. Se incorporeaza in sirop 5 lamai taiate marunt, impreuna cu coaja, si se fierb inca 5 minute, amestecand permanent. Se ia de pe foc, se lasa 30 minute, se adauga 300 ml de aghiazma si inca o data se aduce pana la fierbere. Se lasa pe foc timp de un minut. Se bea, spunand si o rugaciune, cu 30 de minute inainte de masa, cate o lingura, de trei ori pe zi. Va asigur ca, daca aveti rabdare, boala pana la urma va fi invinsa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu