Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

miercuri, 11 august 2010

tehnica de eliberare emotionala

Emotional Freedom Techniques (Tehnici de eliberare emotionale

eftEFT a fost initial comceput pentru a inlocui psihoterapia. Acest scop a fost atins in momentul cands EFT a redus dramatic timpul de terapie necesar de la luni sau ani la minute sau ore. Pe parcursul practicarii acestor metode, s-a observat ca se produceau de asemeni si vindecari fizice profunde.

Vederea se imbunatatea, durerile de cap dispareau, durerea canceroasa si alte simptome diminuau si tot asa.Se crede ca motivul pentru aceasta este ca EFT se adreseaza unor cauze pe care medicina alopata le ignora de cele mai multe ori, cum ar fi disturbarea energiilor din meridianele trupului sau cauze emotionale. Aceste cauze insa sunt piesa de rezistenta a tehnicilor EFT. Astfel, EFT este o metoda neconventionala de tratament atat a bolilor psihice cat si a celor fizice, care nu este insa menita sa inlocuiasca sfatul medical calificat.

Tehnicile se aplica in numeroase cazuri incluzand: usurarea durerii – frici si fobii, furie – alergii, dependente – probleme respiratorii, scaderea in greutate – presiunea sanguina, anxietate – probleme relationale, traume – probleme feminine, depresii – probleme pediatrice; scoala, sporturi si probleme legate de performantele sexuale, boli grave (de la migrene la cancere).

Principiul EFT: Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere (electrocutare) in sistemul energetic al organismului. Intreruperea poate fi corectata palpand ferm punctele de intrare a energiei Qi in corp pentru fiecare meridian in parte.

Reteta de baza in EFT este alcatuita din 4 pasi principali ce se succed de mai multe ori in functie de modul in care raspunde organismul si de gravitatea problemei:
1. Setarea – in care se repeta de 3 ori afirmatia: “Desi am aceasta problema (ex. migrena, frica de a vorbi in public) ma accept si ma iubesc profund si complet” in timp ce se freaca continuu Punctul Dureros (la 7 cm inferior si lateral de furculita sternala) sau se loveste bland si continuu Punctul de Lovire din Karate (marginea interna a pumnului);
2. Succesiunea - Se loveste de 7 ori in fiecare din urmatoarele Puncte Energetice in timp mce se repeta Fraza de Reamintire la fiecare punct.
Puncte: 1) Baza sprancenei;
2) Lateral de ochi;
3) Sub ochi;
4) Sub nas;
5) Pe barbie;
6) Baza claviculei (langa stern);
7) Sub brat;
8 ) Sub san (mamelon);
9) Degetul mare (extern fata de baza unghiei);
10) Aratator (lafel);
11) Deget mijlociu( lafel);
12) Degetul mic (lafel);
13) Punctul de Lovire in Karate.
Fraza: ex. migrena, durere de cap.
3. Procedura 9 game - Se loveste incet continuu in Punctul Gama (pe fata dorsala a mainii, la 1 cm deasupra mijlocului dintre incheieturile degetelor mic si inelar [varful triunghiului echilateral cu baza = linia dintre incheieturi]) in timp ce se realizeaza fiecare din urmatoarele actiuni:
1) Inchidem ochii;
2) Deschidem ochii;
3) Indreptam ochii inferior dreapta cat mai mult;
4) Indreptam ochii inferior stanga cat mai mult;
5) Rotim ochii in cele 12 cadrane in directia acelor de ceas;
6) Rotim ochii invers;
7) Fredonam (maraim) 2 secunde dintr-o melodie (ex. Happy Birthday);
8 ) Numaram pana la 5;
9) Fredonam 2 secunde dintr-o melodie.
4. Repetam Succesiunea.

Nota: In rundele urmatoare, Afirmatia de Setare si Fraza de Reamintire sunt ajustate sa reflecte faptul ca problema a diminuat si ne adresam la problema restanta (restul de durere). Ex. “Desi mai am inca ceva din aceasta durere de cap, ma accept si ma iubesc profund si complet.” respectiv “Durerea de cap ramasa.”

Inainte de a incepe si la fiecare runda, ne vom evalua problema, notand intensitatea ei de la 1 la 10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu