Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 12 august 2010

Mici trucuri pentru a scapa de raceli usoare

Cu totii racim la un moment dat, dar daca apelam la mici trucuri, putem micsora durata si gravitatea bolii prin modul în care ne îngrijim organismul.

Oricât de pregatit ai fi si oricât de bine îmbracat, odata iesit din casa va trebui sa „dai nasul” cu aerul rece al acestei ierni simandicoase. Ce aduce nou sezonul ? Pai ce altceva, decât noi tulpine, noi virusi… Si, daca te-ai pricopsit cu ceva” trendy”, stii ce sa faci?
In caz ca nu, iata recomadarile noastre:

Raceala
Prepara aceasta reteta zilnic. Seara, taie o ceapa în felii subtiri, dupa care pune feliile înr-un bol cu miere. A doua zi,extragi feliile de ceapa(pe care nu le manaci) si iei câte o lingura miere de 3-4 ori pe zi.
Bea zilnic opt cani de apa sau 3-4 cani de ceai verde.
Clateste-ti gura cu apa sarata(o lingurita de sare la 250 ml de apa) sau tine în gura o maslina sarata atunci când iesi în aerul rece.
‘’Afuma’’ interiorul cu o compozitie formata din 50 otet de orez si 50 ml de apa, pentru fiecare 10 m2 din casa ; pune compozitia într-un vas si asezati-l pe acesta pe o soba sau calorifer. Vaporii vor ‘’afuma’’ benefic pentru organism aerul din jur.
Ia un catel de usturoi, piseaza-l si pune-l într-o oala împreuna cu o cana de lapte fierbinte. Amesteca si lasa la infuzat vreme de 15 minute. Filtreaza apoi laptele (printr-un tifon) si bea din aceasta compozitie de trei ori pe zi. Reteta este buna si în caz de gripa.


Astmul
Expiratia este dificila, din cauza spasmului musculaturii bronhiilor, accesul de astm durând uneori câteva minute, alteori – ore, iar în formele grave – zile întregi. Bolnavul încearca sa scuipe, tuseste, dar abia poate elimina putina secretie vâscoasa.
Cauza astmului bronsic este o hipersensibilitate la o substanta oarecare, dar si sistemul neurovegetativ, infectiile si bacteriile au un rol determinant în evolutia acestei afectiuni.
Prin durata cronica, astmul bronsic poate duce la emfizem pulmonar si la insuficienta cardiaca. Astmul cardiac este caracterizat prin dispnee (respiratie dificila) ce apare sub forma de accese, de obicei în timpul somnului, asociate cu tuse, urmate de expectoratia unei mici cantitati de sputa lichida sero-spumoasa, roza. In peste 50% din cazuri, crizele pot fi provocate de frig, umezeala si ceata.

Consuma o lingura de ulei de floarea-soarelui sau ulei de porumb înainte de culcare. Vei respira mai usor în timpul noptii.

Pune întru-un vas apa, adauga frunze de aloe si fierbe totul la foc mediu. Când incep sa se produca aburii, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza. Vei respira mai usor, dupa aceea.

Sucul de afine este excelent în tratarea crizelor de astm, asta deoarece contine in compozitia lui un ingredient care ajuta la dilatarea bronhiilor. Sucul se obtine foarte simplu : stoarce/piseaza bine afinele, dupa care pune-le într-un recipient de sticla, daca se poate închis ermetic si pastreaza-l în frigider. In timpul unei crize de astm, adauga 3 lingurite din acest suc la cana cu apa fierbinte. Se consuma cât este cald.
Roaga pe cineva sa te maseze zilnic de-a lungul coloanei vertebrale, dinpre ceafa spre zona lombara sau apeleaza la serviciile unui maseur profesionist.

Bronsita
Apare ca o inflamare a mucoasei bronsice si a straturilor de sub ea, cauzata de microbi care, în anumite conditii, frig, aapa rece, pot prolifera. Daca inflamatia a patruns mai în profunzime, pâna la teaca elastica, afectând tesutul pulmonar cu expectoratie muco-purulenta si fetid[, avem de-a face cu o bronsita cronica.
Sirop – 1 lingurita, de 2-3 ori pe zi, între mese, din muguri de pin, 1-2 saptamâni. Se poate înlocui cu 5-10 picaturi de ulei de muguri de pin, în putina apa calda.
Se recomanda masaj sistematic al talpilor picioarelor.


Gripa
Se caracterizeaza a fi o infectie cu diversi virusi ; debuteza brusc, cu dureri musculare, febra mare, frisoane, dureri de cap, ochi rosii, tuse uscata, inflamatia cailor respiratorii. Trebuie evitate afumaturile, conservele, brânzeturile fermentate, condimentele iuti, mazarea si fasolea uscata, cafeua, alcoolul. Zilnic, se va consuma hrean, ceapa, patrunjel, ridichi, lamâi, grepfruit, mere, precum si 2-3 catei de usturoi, de 2-3 pe zi, între mese. Se vor face inhalatii cu ulei de pin, iar seara se pot pune, atunci când este cazul, cataplasme calde, cu argila, pe piept si gât.

Guturaiul
Este o inflamatie acuta a mucoasei nazale, cu nas infundat sau scurgere de lichid, stranut, dureri de cap, de ochi, cauzate de raceala, putând constitui debutul gripei.
Se va adminitra intern, 12-picaturi de ulei de cimbru, de 3-6 ori pe zi, indulcit cu o lingurita de miere. Acest ulei are o actiune antiastmatica puternica, fiind un bronhodilatator si expectorant redutabil. Este un remediu stimulant, producând o usoara încalzire a întregului corp, marind rezistenta la frig. Extern, se va face un masaj pe torace, ceafa si gât dintr-un amestec de ulei de cimbru si ulei de menta.
Prin efectul sau puternic antispasmodic, captalanul este recomandat in afectiunile însotite de tuse. Se administreaza sub forma de macerat la rece, astfel : se lasa timp de 8 ore doua lingurite din pulbere de captalan la macerat într-o cana cu apa ; dupa macerare, se strecoara si se bea maceratul pe stomacul gol, 2-3 cani pe zi. Amelioreaza rapid afectiunile respiratorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu