Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 7 ianuarie 2010

tratamente naturiste pentru raceli si gripa

Tratamente in raceli si gripa

Autor: Dr. Dumitru Badila
Un tratament clasic pe care eu il foloseam cu succes inainte de 1995 era Doxiciclina 2 cp/zi prima zi si apoi cite 1/zi timp de 10 zile. Doxiciclina este un antibiotic ce ar avea efect si pe virusuri. La care tratament bineinteles se adaugau si Vitamina C 1g/zi , Aspirina ….. si altele

Tot clasic, post o viroza respiratorie multi din pacienti ramineau cu o tuse spastica si chinuitoare. Pentru aceasta, mie (si pacientilor mei) le-a mers foarte bine cu ACC200 (3 cp/zi, conform prospect) care desi este expectorant (si nu ar trebui sa aibe efect ca antitusiv), totusi functioneaza. Explicatia pe care mi-am dat-o a fost ca tusea iritativa este datorata eliminariii foarte dificile a secretiilor care (probabil din cauza virozei) au devenit foarte viscoase. Prin fluidificarea secretiilor si eliminarea lor dispare factorul iritativ care produce tusea. Culmea este ca sugestia de folosire a tratamnetului cu ACC drept antitusiv a venit din partea cuiva ce nu avea nimic de a face cu medicina, si l-am aplicat prima data la fiu meu dupa ceepuizasem. Toate celelalte tratamente stiute, citite si auzite.

Polidinul. 2 fiole injectabile IM 3 zile consecutiv ( desi multi medici infectionisti spun ca este “apa de ploaie”) pacientii carora l-am recomandat, si unora chiar administrat, au fost foarte multumiti (nu cred ca erau toti masochisti !!).

Dupa aceasta data am descoperit tratmentul cu Usturoi Chiar daca ai racit (de gripa sau de altceva) poti sa te refaci (cam in 24 de ore) in proportie de 90% urmind urmatoarea terapie: 1 capatina de usturoi (o capatina normala nu gigantica, de usturoi romanesc) mincat la o masa (indiferent cu ce il mincati) si urmatoarea capatina mincata la masa urmatoare. Problema este daca stomacul permite acest tratament. O imbunatatire a acestei terapii este adaugarea de suc de lamiie sau lamiie ca atare.

Un sirop antitusiv bun se obtine amestecind 1/3 Glicerina (de la farmacie) 1/3 miere si 1/3 zeama de lamiie sau otet de mere.

Incepind din anul 2000 am descoperit Vaccinul Antigripal Homeopat care se administreaza dupa urmatoarea schema:
• Sptamina 1 5 granule/zi cu 30 min inainte de masa sau cu 2-3 ore dupa masa
• Saptamina 2 5 granule/saptamina (intr-o zi a saptaminii pe care o stabilesti)
• Saptamina 3 5 granule/saptamina (intr-o zi a saptaminii pe care o stabilesti)
• Saptamina 4 5 granule/saptamina (intr-o zi a saptaminii pe care o stabilesti)
• Luna 2 5 granule/ luna intr-o anumita zi
• Luna 3 5 granule/ luna intr-o anumita zi
• Luna 4 5 granule/ luna intr-o anumita zi
• Luna 5 5 granule/ luna intr-o anumita zi

Se recomanda admistrarea in lunile reci ( din septembrie pina in aprilie). Nu se recomanda in alt interval.
Dupa ce l-am recomandat la toti pacientii mei si la cei apropiati mie pot spune ca protectia este mai buna decit la vaccinul injectabil sezonier. Tot asa pot spune ca efectul sau tine mai putin de doza, sau de anul de eficienta (fiecare vaccin clasic antigripal este facut pentru anumite tulpini ce vor circula in anul respectiv). Cred ca efectul lui se bazeaza mai mult pe o stimulare putin specifica a sistemului.
Din Bucuresti se poate cumpara de la farmaciile homeopate (unde costa in jur de 20 roni sau de la o Farmacie Homeopata mai speciala (era si inainte de 1989) ce functioneaza in cartierul Aviatiei pe Bulevardul Nicolae Caranfil, cu 2,5 RON! Eu am mai testat pe pacientii mei, de la ei, cu rezultate foarte bune si Unguent Antivarice, Unguent antireumatic, tot la preturi din astea incredibile.

Lumina polarizata (www.biofoton.ro , www.bioptron.ro) ca tratament poate actiona in larigite, faringite, iar ca imunostimulator prin expunerea la lumina polarizata a portiunii centrale a sternului unde este situat timusul (glanda primordiala in imunitate) poate creste imunitatea.

Ultima recomandare am experimenat-o (pe mine foarte recent) si este vorba de Apa Oxigenata in concentratie de 3% (se gaseste la farmacie ca antiseptic).

In cartea Hidrogen Peroxide – Medical Miracle scrisa de William Campbell Douglass, MD in 2003, apa oxigenata are o multime de efecte benefice:

In accidente vasculare, in infarct miocardic si in coronaropatii, cancer dar si in imunitate. Modul de functionare ar fi urmatorul: apa oxigenata ajunsa in organism prin perfuzie sau ingestie (sublingual) se descompune (sub influenta unei enzime, catalaza, in oxigen si apa iar acest oxigen ar avea efecte foarte bune asupra intregului organism.
Pot sa afirm ca am experimentat administrarea sublinguala 3×15 pic/zi (asta e recomandarea lor), eu am luat si o lingurita intreaga ce ar fi cam 40-50 pic. odata, fara efecte adverse. Prima data am luat de curiozitate sa vad daca exista vreo senzatie de arsura (ca sa vad daca mai recomand si la altii) si in afara de un gust usor metalic in gura nu am avut nimic altceva.
Urmatorea data (acum putin timp) cind eram incercat de o raceala (simpla, gripa clasica, porcina, aviara, nu stiu) si am avut stare subfebrila, 37,7 grade C, cu frisoane (simtomatologie clara) si cind nu aveam in casa usturoi si nici altceva, (eu ca un brav doctor, nu iau vaccin antigripal homeopat, (de lene, si din credinta ca am imunitate buna) am folosit apa oxigenata. In 24 de ore nu mai aveam absolut nimic. Evident ca se pot emite si alte ipoteze dar eu sint convins ca in alte conditii (fara apa oxigenata) simtomatologia nu ar fi disparut atit de repede.

• Ce pot sa afirm cu siguranta? - Administrare sublinguala este 99% (100% numai Dumnezeu da) sigura, poate fi foarte benefica si o recomand.

2 comentarii:

  1. Salutare,te invit sa te inscrii in directorul nostru de bloguri ,si iti vom lauda blogul pe 100 Ro.De asemenea,vei primi din partea noastra un link pretios,care va ajuta gigantul motor de cautare Google sa iti gaseasca articolele mai usor.Inscrierea e simpla,completezi formularul de pe pagina Director bloguri(vezi in partea de sus a sidebarului) si blogul tau va fi afisat alaturi de zecile de bloguri deja inscrise.Iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu despre ce e vorba,plus ca nu stiu daca trebuie laudat blogul,cine doreste sa-l viziteze o poate face oricand.Poate sunt eu de moda veche si nu percutez la nou.....scuze...

    RăspundețiȘtergere