Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 7 ianuarie 2010

tusea si homeopatele

Homeopatia si tusea

Virozele respiratorii apar si multe dintre ele se manifesta cu tuse. Asa ca in acest numar am sa va prezint cateva dintre remediile homeopate foarte utile in tuse, mentionand ca sunt aproximativ 200 de remedii ce pot fi eficiente in tuse.

Aconitum napellus. Tusea este seaca, ragusita, zgomotoasa si apare adesea dupa vant rece sau uscat. Se agraveaza seara si noaptea. Bolnavul este agitat, nervos, fata alternativ congestionata si pala, pielea uscata, sete de mari cantitati de apa rece.

Allium cepa. Bolnavul are impresia ca tusea ii sfasie laringele de aceea de multe ori in timpul tusei isi tine mana in jurul gatului si isi apasa laringele. Remediul este frecvent utilizat in larigita catarala.

Argentum nitricum. Tusea apare de obicei in laringita, bolnavul are senzatia de aschie in gat la inghitire. Apare un mucus subtire pe care bolnavul il simte in gat si care cauzeaza tusea. Bolnavul este friguros daca se dezveleste si simte ca se sufoca daca se acopera.Tusea se agraveaza la alimente reci si la aer rece.

Belladona. Tusea este latratoare, apare brusc, bolnavul are senzatia de nod in gat (gatul il simte uscat) si poate prezenta inflamatia amigdalelor in special de partea dreapta, inghitirea este dificila.

Bryonia alba. Tusea este seaca, epuizanta, cu expectoratie redusa si durere astfel incat bolnavul isi tine pieptul cu mana. Limba si buzele sunt uscate si crapate. Prezinta sete mare. Tusea se agraveaza la miscare chiar si in camera calda si se amelioreaza daca bolnavul sta nemiscat.

Drosera rotundifolia. Tuse convulsiva, cu accese violente care se succed atat de rapid incat bolnavul abia mai poate respira. Tusea este adanca, ragusita, spasmodica cu inecaciune. Se agraveaza noaptea, la caldura, imediat ce bolnavul pune capul pe perna. Bolnavul face eforturi sa vorbeasca. Poate prezenta epistaxis (sangerari din nas) sau voma.

Ipecacuanha (Ipeca). Tuse convulsiva cu raluri din cauza mucusului, pericol de sufocare cu mucus. Tuse spasmodica, senzatie de strangulare, cu regurgitatii si voma de mucus, limba fiind curata nu incarcata. Apare in special la copii si acestia devin palizi si cianotici in timpul tusei.

Kalium bichromicum. Tuse in care bolnavul expectoreaza mucus galben-verzui, gros, aderent. Tusea se agraveaza dimineata la trezire si mancand. Bolnavul este friguros. Poate avea si secretii posterioare cu aceleasi caractere.

Pulsatilla pratensis. Tusea este seaca seara si noaptea si devine productiva dimineata, gura este uscata, dar bolnavul nu are sete. Expectoratia este densa, neiritanta si galben-verzuie. Tusea se agraveaza seara la culcare, trezeste bolnavul din somn chiar si in camera calda si se amelioreaza in aer liber, in camera racoroasa, mancand sau band ceva mai rece.

Va doresc tuturor sa nu aveti nevoie de remedii pentru tuse, iar daca aveti nevoie nu uitati sa contactati imediat medicul dumneavoastra homeopat.

Un comentariu:

  1. Nu as risca sa ii dau copilului pastile homeopate fara al consulta un medic. Mi se pare periculos. Prefer sa ii dau la tusa copilului ce mi-a recomandat medicul pediatru. Siropul Prospan natural, pe baza de iedera si sa ii fac ceai de ceapa. Astfel sunt sigura ca uitam de tusa in cateva zile. Marta

    RăspundețiȘtergere