Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

vineri, 29 ianuarie 2010

remedii naturale pentru rinichi

Sănătate înseamnă curgerea armonioasă a energiilor prin corp,iar boala înseamnă orice perturbare survenită in circulaţia acestor energii.Sănătatea mai depinde şi de rezonanţa energiilor macrocosmosului universal cu microcosmosul uman.Ruperea acestor echilibre energetice va produce boală.De fapt nu există boală ci numai dezechilibre energetice.
Cauzele dezechilibrelor energetice sunt următoarele :
1.energiile perverse- energii externe cum ar fi :vântul,căldura,umiditatea,focul,uscăciunea,fri- gul.Tot aici intră şi energiile perverse curioase ca de ex frigul şi căldura prea mare în contrast cu anotimpul(o primăvară timpurie sau o iarnă cu zile neobişnuit de călduroase).
2.energiile psihice sau stresul zilnic care dau stări afectiv-emoţionale cum ar fi : bucurie,mânie,spaimă,tristeţe,griji,obsesii,etc- .Fiecare stare emoţională in exces atacă un cuplu de organe şi o loje din legea celor cinci elemente :
-mânia excesivă atacă loja de lemn (ficat si vezică biliară)
-bucuria excesivă atacă loja de foc (inima şi intestinul subţire)
-grijile şi obsesiile in exces ataca loja de pământ (splina-pancreas şi stomacul)
-tristeţea în exces atacă loja de metal (plămân si intestin gros)
-frica,spaima în exces atacă loja de apă (rinichi şi vezoică urinară).
3.energiile alimentare manifestate prin abuzuri sau subnutriţie sau nerespectarea unei diete echilibrate.
4.traumatisme
5.intoxicaţii
6.relaţii sexuale exagerate
7.ereditatea.
Fenomenele de producere sau de distrugere îşi găsesc corespondenţe în fiziologia umană privind explicaţiile anumitor procese.
Ex.Hipertensiunea arterială este produsă de un exces energetic în meridianul rinichiului,care se găseşte împreună cu gustul sărat..Şi pentru medicina alopată această afecţiune,pe lângă alte cauze, se datorează
îmbolnăvirii rinichilor si consumului de sare in exces.Privind ciclul de distrugere,se observă că, afectiunile uro+genitale distrug inima si vasele. Deci atenţie!
Dacă învăţam să ne privim, putem descoperi singuri unele modificări morfologice la nivelul unor segmente ale corpului şi mai ales pe faţă unde fiecare organ are locul său şi zona respectivă îşi schimbă culoarea şi structura,după cum urmează :
-chelie exces de fructe,zahăr,probleme de dinamică sexuală
-piele groasă pe frunte,riduri-excces de apă,rinichi obosit
-buzunare sub ochi-rinichi obosit,exces de apă.
-al doilea buzunar sub ochi-intestine bolnave
-nas rosu-tulburări de inimă
-sanţ vertical sub nas-vitalitate,longevitate,
-buză superioară umflată-stomac bolnav
-buză inferioară bolnavă-intestine bolnave
-bărbie umflată-rinichi bolnavi
-pomeţi umflaţi sau roşii –plămâni slabi sau bolnavi,insuficienţă respiratorie
-despicătură pe peretele celor două nări-tulburări de inimă
Fuziunea dintre SPIRIT şi ESENŢA MATERIALĂ,generează energia necesară vieţii.Dacă energia umană este în armonie cu forţele primare ale cerului şi ale pământului ,ea protejează şi face să înflorească sănătatea trupului.Când e folosită împotriva legilor cerului şi ale pământului,se epuizează şi piere.
De asemenea, pentru un organism sănătos, alimentaţia trebuie să fie normocalorică, chiar cu restricţii calorice bine echilibrate, cu condiţia să conţină numai atâtea calorii cât sunt necesare organismului, în funcţie de ritmul de consum pentru fiecare vârstă, de efortul fizic şi intelectual depus. S-a demonstrat că persoanele care au un aport caloric mai redus şi un consum minim de grăsimi sunt mai puţin expuse la îmbolnăviri de cancere şi de afecţiuni cardiovasculare.
Un rol important in mentinerea echilibrului şi al sănătăţii îl are şi consumul de apă necesar în funcţie de greutatea corporala.
Apa, în afară că ne ajută la hidratarea organismului, ajută şi la eliminarea toxinelor.
În alimentaţia raţională, cu o hrană sănătoasă, se recomandă cât mai multe legume nefierte, salate uşor asimilabile cu morcov (care previne îmbătrânirea tenului şi apariţia ridurilor), salată verde, spanac, ţelină, ridichi, varză, conopidă, mărar, pătrunjel, fasole păstăi, mazăre, soia, tomate, castraveţi, ceapă, usturoi, praz, ardei, asmăţui, ciuperci. Printre fructele cu mare eficacitate în păstrarea tinereţii ţesuturilor un loc aparte revine merelor, consumate în stare crudă, coapte, în compot, sucuri sau siropuri. Reţinem că fructele şi legumele sunt bogate în fibre (celuloză) cu rol în stimularea tranzitului intestinal şi de aceea digestia lor se face în 20-30 minute, fără să fermenteze sau să putrezească pe căile digestive, evitând astfel producerea de gaze, vărsături, arsuri, indigestii şi intoxicaţii ale sângelui. În comparaţie, digestia cărnii se realizează în 10-15 ore, lăsând multe toxine, constipaţii şi afecţiuni ale colonului.
Aromatizarea şi condimentarea alimentelor se poate realiza tot cu produse vegetale (chimion, coriandru, măghiran, tarhon, cimbru, muştar, frunze de ţelină, ardei roşu, uneori cu busuioc, salvie, mentă, roiniţă etc). Prin consumarea zilnică a acestor produse se asigură necesarul de proteine asimilabile, calciu, riboflavone, vitamine, săruri minerale (Fe, Ca, Mg, K, Zn, Si) şi enzime cu rol biocatalizator. Fructele, legumele şi zarzavaturile proaspete au o contribuţie însemnată în creşterea capacităţii de apărare a organismului. În cazul unei alimentaţii deficitare în vitamine, scade activitatea fagocitară a leucocitelor, precum şi producerea de anticorpi, organismul fiind uşor supus agresiunilor maladive, cu o evoluţie severă.
Trebuie să reţinem că vitaminele sintetice fabricate în retortele fabricilor chimice nu conţin compuşi sinergici (enzime, activatori şi aditivi coenzimatici) şi de aceea nu pot înlocui vitaminele naturale existente în plante. Fără vitamine naturale din grupele B, C şi E, adulţii ar îmbătrâni încă de la vârsta de 25 de ani, devenind fiinţe suferinde şi obosite.
Alcoolurile tari şi tutunul, consumate în mod constant şi în cantităţi mari, afectează întreg organismul, provocând tulburări morfo-funcţionale neuro-endocrine, cardiovasculare, renale, musculare şi în special hepatice. Se produc tulburări complexe, cu scăderea capacităţii fizice şi intelectuale şi scăderea duratei de viaţă. Semnele clinice sunt la început moderate ca: oboseală, ameţeli, cefalee, insomnii, tulburări de echilibru, de memorie, dureri la mers forţat. Treptat fenomenele se agravează cu riscul apariţiei anginei pectorale şi a infarctului de miocard, ramolismentul, hemoragia cerebrală, arteriopatia periferică a membrelor inferioare până la cangrenă.
De asemenea, este foarte bine să se excludă băuturile răcoritoare sintetice, cu mult zahăr şi aditivi sintetici (E-uri) şi să fie înlocuite cu sucuri naturale, preparate în casă, eventual fără zahăr. Cu mare efect se recomandă ca dimineaţa şi seara să se consume o limonadă cu multă lămâie şi cu 1-2 linguriţe de miere.

Un comentariu: