candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Magneto terapia

Credeti in puterea magnetilor? Numeroase civilizaţii au utilizat magneţii pentru a trata diferite afecţiuni. Preoţii Egipului antic şi medicul grec, Hipocrate... Numeroase civilizaţii au utilizat magneţii pentru a trata diferite afecţiuni. Preoţii Egipului antic şi medicul grec, Hipocrate, apar în multiple scrieri ca folosind acest mod de tratament.
În timpurile moderne câmpurile magnetice joacă un rol important în medicină.
Sunt utilizate în imagistica medicală, în rezonanţa magnetică. Există magneţi cu diferite tipuri, mărimi şi puteri.
Magnetoterapia poate fi aplicată pe întreg corpul sau doar pe zonele afectate de o boală.
Magneţii sunt disponibili ca sub formă de benzi adezive, folii, centuri, brăţări, cercei sau alte bijuterii. De asemenea mai pot fi folosiţi şi sub formă de apă condiţionată magnetic.
Efect
Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola.
Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.
Actiune
In urma studiilor s-a constat ca efectul actiunii magnetilor este vizibil dupa circa 2 ore de la aplicarea in zona cu probleme. De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte, folosirea magnetilor nu are constraindicatii.
Aici trebuie facuta o distinctie clara intre magnetii traditionali si echipamentul electronic disponibil pe piata si care genereaza un camp magnetic cu anumite caracteristici. In cele ce urmeaza vom acorda atentie doar magnetilor clasici.
Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.
Magnetii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor.
Fara a avea un efect vizibil (campul magnetic fiind invizibil), se constata o atenuare sau disparitie a durerilor sau, in alte cazuri, o insanatosire a organelor bolnave.
Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor vindecarea mult mai rapida.
Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:
- dureri de cap, migrene
- dureri ale articulatiilor
- dureri menstruale
- accidente sportive, fracturi
- insomnii
- probleme cu circulatia sangelui
- probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare
- stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice
Tipuri de magneti
Terapia traditionala cu magneti, magnetoterapia, se bazeaza pe utilizarea magnetilor permanenti, care nu necesita curent electric pentru a produce campul magnetic. Desi tehnologia a avansat si acesti magneti se produc astazi in cele mai diverse forme si puteri, ideea de baza a ramas - nu se foloseste curentul electric pentru generarea campului magnetic.
Pentru a fi eficienti, magnetii trebuie sa aiba un camp cu o intensitate mai mare de 500 Gauss.
Contraindicatii
Urmatoarele categorii de persoane nu ar trebui sa foloseasca deloc, sau doar partial, magnetii:
- femeile insarcinate
- persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
- persoanele care folosesc proteze auditive
- persoanele care in urma unor operatii folosesc proteze metalice
Magneţii au doi poli :
-polul nordic sau negativ (YIN) şi
-polul sudic sau pozitiv (YANG).
Polii opuşi se atrag, poli de acelaşi fel se resping. Unii producători marchează polii magneţilor mari prin culori -nordic prin albastru, alb sau verde şi sudic prin roşu sau negru.
Polul nordic este considerat ca având o acţiune puternică de vindecare. Are tendinţe de a ne reda echilibru, ne dă energie, îndepărtează durerea, infecţiile, reglează presiunea sangvină. De asemenea are efect calmant asupra sistemului nervos, asigură alcalinizarea ţesuturilor, îmbunătăţeşte alimentarea ţesuturilor cu oxigen.
Se foloseşte în tratarea fracturilor de oase, întinderilor, artritelor, durerilor de dinţi.
Polul sudic al magnetului stimulează creşterea, activează, stimulează şi poate chiar mări inflamaţia sau accentua durerea – de aceea lucrul cu polul sud al magnetului este o artă – acţionând diferit la fiecare om.
Aplicatie- MAGNETO-TERAPIA
Magneto-terapia este înainte de toate o terapie naturală, cea mai simplă, cea mai ieftină, cea mai nedureroasă şi cea mai sigură terapie cunoscută.
Prin magneto-terapie nu se ia nici un medicament. Magnetul este singurul instrument care se foloseşte .
Câmpul magnetic creat de magnet trece fără pericol prin piele, ţesuturi şi oase.
Este dovedit că atât electromagneţii cât şi magneţii permanenţi sunt deosebit de eficienţi în reînnoirea energiei şi îmbunătăţirea funcţiilor sistemului imunitar, şi prin aceasta ei au o acţiune recunoscută în multe boli şi dureri.
ZONE DE APLICARE A MAGNETO-TERAPIEI
Neiniţiaţii cu greu pot crede că un magnet fix minuscul - mic cât un punct, poate produce o acţiune puternică prin câmpul său energetic.
Magneţii mici se aplică pe anumite puncte şi zone în care câmpul magnetic acţionează în mod optim. În afara acestor puncte sau zone, magneţii au o acţiune slabă sau ineficientă.
Unii dintre magneţii permanenţi care se folosesc împotriva durerilor produc un câmp de peste 5.000 Gauss.
Este nevoie de un câmp de această putere atunci când se află la o anumită distanţă de corp, dar în cazul în care magnetul este amplasat pe brăţara sau pe colierul care vine direct în contact cu corpul, acesta poate avea o acţiune similară cu a unui magnet de 500 până la 1000 Gauss. Dacă un magnet este prea puternic, persoana poate avea senzaţii neplăcute.
Zonele de la încheieturile mâinii, gâtului şi vintrelor sun trei câmpuri pline de vase sangvine majore - acţionând asupra lor şi implicit asupra întregului sistem circulator.
Aplicarea magneţilor pe aceste zone nu presupune cunoştinţe medicale.
În medicina chineză, ca şi în cea occidentală, medicii măsoară şi controlează tactil încheietura mâinii pentru a stabili diagnosticul.
Doctorii chinezi diagnostichează starea, forţa şi vitalitatea tuturor celor 12 meridiane principale printr-un control la nivelul încheieturii mâinii.
De vreme ce medicina chineză şi cea occidentală sunt de acord asupra acestui punct, trebuie să fiţi convinşi că regiunea încheieturii mâinii este o zonă extrem de importantă.
Unei celule sangvine îi trebuie doar un minut pentru a parcurge drumul de la încheietura mâinii la inimă şi înapoi, de aceea se recomandă purtarea brăţărilor cu magneţii pe partea interioară a încheieturii, cât mai aproape de artere şi vene.
Dacă purtaţi brăţara la încheietura mâinii stângi, acţionaţi asupra altor meridiane decât dacă o purtaţi la mâna dreaptă. Încercaţi pe ce mână efectele sunt mai puternice.
Colierele magnetice acţionează asupra a 8 până la 12 meridiane. Colierele sunt eficiente mai ales la persoanele care suferă de dureri de spate, ceafă sau umeri, de dureri de cap, de migrene, deoarece îmbunătăţesc circulaţia la nivel cranian.
Terapia cu apa magnetizata
O terapie la indemana oricui este magnetizarea apei acasa la dv.
Magnetul trebuie aplicat asupra recipientului cu apa timp de 1-12 ore.
Puteti magnetiza in acest fel orice lichid:
-apa minerala,
-apa de robinet,
-apa plata,
-sucuri,
-supe,
-ceai etc.
Pentru ca gasirea unui magnet potrivit nu este tocmai usoara, exista bagheta magnetica cu magneti bioplari la capat.
Bagheta poate fi tinuta in apa (in sticla, in pahar etc), iar apa astfel magnetizata poate fi folosita de intreaga familie, ba chiar si de animalele si planetele din casa.
Efecte benefice ale apei magnetizate asupra organismului:
-imbunatateste semnificativ starea de sanatate prin reglarea functionarii tuturor organelor interne
-inlatura starea de oboseala si lipsa de vigoare;
-energizeaza organismul;
-amelioreaza si regleaza procesele digestive;
-creste apetitul;
-elimina toxinele;
-regleaza circulatia si tensiunea;
-echilibreaza sistemul nervos;
-benefic pentru memorie
-benefic in cazuri de astm, tuse, bronsite, febra;
-benefic pentru rinichi, ficat, stomac;
-benefic pentru spalarea eczemelor, ranilor, taieturilor, arsurilor
-ajuta sistemul imunitar in lupta cu bolile
s-au observat si efecte benefice in cazuri de
-diabet,
-parkinson,
-alzheimer,
-epilepsie,
-faze incipiente de cancer (ca adjuvant in terapiile propuse de medici)
benefic si pentru plante (udati florile cu apa magnetizata)Domenii de aplicare a magneto-terapiei
1.Aparatul cardiovascular
Organismul uman este format din aproximativ 70 miliarde de celule, organizate în unităţi statice. Singurul element mobil este sângele, care circulă prin tot organismul, hrănindu-l şi curăţându-l în acelaşi timp. Astfel se realizează un schimb de materii cu celulele la care ajunge sângele: sângele aduce oxigen şi elemente nutritive şi transportă de acolo dioxidul de carbon, materiile nefolositoare şi toxinele.
Sângele circulă cu o viteză incredibilă: o moleculă de sânge face drumul de la inimă la arterele mâinii şi înapoi în numai un minut. Câmpul magnetic măreşte capacitatea organismului de a îmbunătăţi circulaţia sanguină. Sub influenţa lui, sângele se polarizează, iar ionii (particulele electropolarizate prezente în celulele din corpul nostru) sun respinşi de magnet şi circulă mult mai repede. Fierul se mişcă mult mai repede, iar polaritatea se transferă asupra membranelor celulelor, care devin permeabile, în special pentru calciu şi sodiu. Toate acestea duc la accelerarea transferului de materii, adică la îmbunătaţirea metabolismului.
Hemoglobina, care transportă oxigenul în circuitul arterial, îşi măreşte viteza sub acţiunea câmpului magnetic, iar oxigenul ajunge mai repede de la plămâni la celulele unde se produce schimbul de gaze (oxigenul în schimbul dioxidului de carbon).
De reţinut : Magnetul accelerează circulaţia fără a mări tensiunea !
Viteza mai mare permite sângelui să ajungă mai repede la celule, aducând oxigen şi elemente nutritive, accelerând activitatea celulară, metabolismul şi apoi revenind la inimă şi plamâni prin sistemul venos. Viteza mărită permite sângelui să treacă şi prin vasele de sânge periferice, foarte mici. Se irigă astfel mai bine sistemul periferic şi se elimină sau se reduce răceala mâinilor şi a picioarelor. La persoanele carea au tensiune mică, acţiunea magnetică nu micşorează tensiunea.
2. Ameliorarea durerilor
Este cunoscut faptul că toate durerile reacţionează la câmpuri magnetice, indiferent de cum sunt acestea generate. În mod clar, forţele magnetice anesteziază partea sistemului nervos vegetativ care transmite durerea, astfel că durerea se micşorează considerabil.
Dacă aveţi dureri de ceafă şi umeri purtaţi bijuterii magnetice şi durerile vor dispărea. Cum se întâmplă acest lucru ?
Cu ajutorul mini-magneţilor se formează un câmp magnetic slab, dar constant. Acesta acţionează asupra muşchilor în profunzime, restabilind şi optimizând procesele organice care au loc la acest nivel. Tensiunile se micşorează şi durerea dispare, absolut fără nici un medicament şi fără reacţii secundare sau adverse. În acelaşi mod se petrec lucrurile şi în cazul migrenelor, durerilor de cap, durerilor menstruale.
3. Succesul în cazul fracturilor grave de oase
Procesul de ameliorare prin acţiunea câmpului magnetic este remarcabil în cazul fracturilor grave de oase. În cazul unor fracturi de acest gen, adesea, o parte a ţesutului vătămat moare, ceea ce ridică probleme serioase în vindecare.
În oase există curenţi electrici care au un rol important în construcţia, întreţinerea, organizarea şi întărirea celulelor. În cazul fracturilor, partea ruptă a osului se află în stare de repaus şi nu există curenţi care se formează prin mişcare, ceea ce îngreunează procesul de vindecare. Câmpurile magnetice pulsatorii, care acţionează din exterior, creează aceşti curenţi într-un anumit fel, stimulând astfel vindecarea osului. În acest mod, fractura nu numai că se vindecă mai repede, dar şi structura celulelor se reface.
Terapia cu magneţi acţionează pozitiv în cazul vindecării accidentelor sportive (leziuni, rupturi de ligamente), entorse, inflamări ale încheieturilor, boala Parkinson. În plus, puterea magnetului curăţă şi cicatricele rănilor.
4. Reumatism

La reumaticii care suferă de inflamaţii puternice ale încheieturilor, terapia cu magneţi poate stimula secreţia de cortizon, care împiedică procesele inflamatorii.
5. Artroza
PST (terapia cu semnal magnetic pulsatoriu) este utilă înainte de toate persoanelor care suferă de artroză. În cazul acestei boli se formează un cheag de ţesut la încheieturi (chiar şi la încheieturile de la nivelul coloanei), ceea ce dă dureri puternice.
PST stimulează restructurarea ţesutului şi regenerarea masei de ţesut pierdute, ameliorând astfel durerile. Terapia cu semnal magnetic pulsatoriu, după cum susţin oamenii de ştiinţă din SUA, funcţionează pe baza impulsurilor magnetice care se creează din curent continuu, spre deosebire de terapia care se bazează pe curent alternativ. Impulsurile de curent continuu îndepărtează în primul rând disfuncţionalităţile ţesuturilor, şi de aceea sunt potrivite pentru vindecarea defectelor degenerative ale încheieturilor.
6. Artrita
Cercetări recente au arătat că artrita poate fi ameliorată şi tratată mult mai eficient cu ajutorul oligoelementelor, mai precis cuprul şi zincul.
Cuprul prezent în organismul uman , în cantităţi mici, ajută împotriva infecţiilor, fiind implicat în formarea celulelor roşii ale sângelui şi sprijinind asimilarea fierului, care este indispensabil în funcţionarea organismului.
Combinaţia dintre o brăţară de cupru şi magnet produce un dublu efect: cuprul din brăţară este dizolvat prin transpiraţie, rămâne pe piele şi de acolo este absorbit în fluxul sanguin, în timp ce magnetul îmbunătăţeşte circulaţia, rezultând o mai bună distribuire a cuprului (care are proprietăţi inflamatorii) în organism.
7. Boala Parkinson
Magneţii cu câmp pulsatoriu sunt de ajutor persoanelor care suferă de această maladie, având un efect de minimizare a problemelor de mişcare şi de mărire a capacităţii de concentrare .

8. Magnetul acţionează asupra bacteriilor
Organismul nostru funcţionează cel mai bine atunci când toate nivelele (celule, ţesuturi, organe) sunt în permanenţă menţinute în stare alcalină (bazică), precum şi în condiţiile unui aport ridicat de oxigen.Toate infecţiile, rănile, durerile sau bolile produc acizi care micşorează aportul de oxigen în organism.
Câmpul magnetic negativ indus de magnet:
ajută organismul în lupta împotriva bolilor cauzate de viruşi, bacteri, bacili
(Viruşilor şi bacteriilor nu le place oxigenul şi preferă mediile acide!)
- ajută organismul în lupta împotriva leziunilor, prin aportul de oxigen şi de elemente nutritive în celulele organismului
funcţionează ca antibiotic, micşorând aciditatea şi alcalinizând (micşorând PH-ul) ţesuturile şi celulele
calmează funcţiile supraîncărcate electric ale creierului: insomniile, depresiile, hiperactivitatea, problemele de comportament
acţionează asupra glandelor care produc melatonina. Melatonina este un hormon care micşorează stresul şi stimulează somnul, multe medicamente bazându-se pe melatonină.
Magneţii permanenţi îşi exercită influenţa asupra organismului uman şi prin acţiunea asupra sistemului nervos neurovegetativ şi a sistemului endocrin. Astfel, cercetări recente au descoperit că glanda pineală (hipofiza, sau creierul endocrin) este responsabilă de producerea melatoninei şi enzimelor necesare pentru imunitate, oxidare, funcţionarea metabolismului în general. Obişnuinţa ciclică a somnului şi trezirii este reglată prin câmpuri magnetice permanente de aceeaşi intensitate ca şi câmpul geomagnetic.
Deoarece glanda pineală guvernează toleranţa la stres şi producerea de antioxidanţi care ajută la controlul asupra efectelor negative ale radicalilor liberi, care cauzează bolile degenerative şi îmbătrânirea, magnetismul poate îmbunătăţi foarte mult reglarea glandei pineale, ajutând compensarea întreruperii naturale şi artificiale a expunerii la câmpurile geomagnetice naturale.
Recomandări
Se recomandă purtarea brăţării cu magneţi pe partea interioară a încheieturii, mai aproape de artere şi vene.
Dacă purtaţi brăţara la încheietura mâinii stângi, acţionaţi asupra altor meridiane decât dacă o purtaţi la mâna dreaptă.
Astfel se explică de ce brăţările magnetice nu ameliorează doar durerile locale, dar sunt , de asemenea, eficiente şi în cazul migrenelor, durerilor de spate sau ceafă.
Colierele magnetice acţionează asupra a 8 până la 12 meridiane. Colierele sunt eficiente pentru persoane care suferă de dureri de spate, ceafă sau umeri, de dureri de cap, de migrene, deoarece îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivel cranian.
Multe persoane simt primele efecte pozitive în decurs de căteva zile. Alţii încep să constate schimbările după 2 sau 3 săptămâni. Lucrurile stau diferit de la individ la individ.
Bijuteriile se pot purta neîntrerupt, zi şi noapte, sau se pot purta numai în timpul zilei. Multe persoane nu dau jos bijuteriile niciodată. În plus, persoane diferite vor reacţiona diferit la magneto-terapie. Singuri trebuie să găsiţi varianta la care reacţionaţi cel mai bine.
Nu este neapărat necesar ca bijuteriile să fie în contact direct cu pielea. O brăţară se poate purta mai largă la încheietură, deoarece magneţii folosiţi la realizarea bijuteriilor sunt suficient de puternici şi inflenţează circulaţia sângelui şi de la o distanţă de câţiva milimetri de piele.
Există cazuri foarte rare de persoane care simt o uşoară greaţă, stare care încetează imediat dacă bijuteriile sunt purtate numai în cursul zilei.
Unele brăţări (fără pietre sau zirconiu, care sunt dintr-o bucată, nelipite) se pot purta şi la baie, sau duş. Nu este indicat să se pună în contact cu apa bijuteriile cu cristale lipite. Nu se recomandă purtarea bijuteriilor în piscină (datorită apei clorinate), în mare (datorită sării), pentru că stratul de aur sau rodiu se poate deteriora.
Dacă sunteţi plini de energie şi în forma cea mai bună, dacă nu aveţi simptome deosebite, atunci nu veţi percepe nici o schimbare, însă preventiv puteţi purta acest gen de bijuterii.
Magneţii folosiţi la produsele Energetix au o putere de aproximativ 1200 Gauss (afară de cazurile în care este specificat altfel), iar polul nord este orientat către corp. Această valoare este considerată optimă. Experienţa a arătat că la multe persoane, magneţii de putere mare pot duce la apariţia unor senzaţii neplăcute, a unei strângeri uşoare .
Efecte secundare interesante
Majoritatea persoanelor care înainte se plângeau de oboseală şi de lipsă de energie, după câteva zile de purtare permanentă a bijuteriilor magnetice, au declarat că nivelul energetic li s-a ridicat şi oboseala s-a redus.
Unii oameni observă apariţia unor vise intense. Dacă visele sunt într-adevăr foarte puternice şi vii, este mai bine să nu se poarte bijuteriile în timpul nopţii.
Alte persoane, după câteva săptămâni de purtare a bijuteriilor, dintr-odată nu mai pot să doarmă, pentru că se simt pline de energie şi pur şi simplu nu le e somn. Şi în acest caz e mai bine să se îndepărteze bijuteriile în timpul nopţii.
Prin folosirea magnetului, emoţiile reţinute pot dispărea sau reveni brusc.
Uneori se întâmplă să simţiţi, la câteva secunde după puneţi o brăţară magnetică, o căldură şi/sau furnicături în degete şi în palmă. Cauza este îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Acest efect dispare în scurt timp, şi după aceea vă puteţi pur şi simplu bucura de toate avantajele unei circulaţii mai bune.
Unii oameni cred că le bate inima mai tare, şi cu cât ascultă mai mult, cu atât bătaia este mai puternică. De fapt, magnetul face ca inima să bată mai liniştit.
Despre valoarea energetică a apei şi cum poate fi aceasta magnetizată
Deoarece organismul se compune din 70% apă, consumul de apă tratată cu magneţi este o metodă preventivă în plus, având, bineînţeles şi efecte terapeutice.
Apa magnetizată negativ calmează, căci acţiunea câmpului negativ se transferă asupra sistemului biologic.
Apa tratată magnetic trebuie acoperită şi se poate folosi 3-4 zile. Apa care fierbe sau se dezgheaţă (după ce a fost magnetizată înainte) îşi pierde calităţile magnetice.
O terapie la îndemâna oricui este magnetizarea apei acasă la dv.
Puteţi magnetiza orice lichid:
- apă minerală,
- apă de robinet,
- apă plată,
- sucuri,
- supe,
- ceai etc.
Pentru că găsirea unui magnet potrivit nu este tocmai uşoară, există bagheta magnetică cu magneţi bipolari la capăt.
Bagheta poate fi ţinută în apă (în sticlă, în pahar etc), iar apa astfel magnetizată poate fi folosită de întreaga familie, ba chiar şi de animalele şi plantele din casă. De exemplu, pentru a magnetiza 200 ml de apă, se ţine bagheta timp de 15 minute, în repaus, sau dacă se agită bagheta, timp de 2-3 minute.
Efecte benefice ale apei magnetizate asupra organismului:
- îmbunătaţeste semnificativ starea de sănătate prin reglarea funcţionarii tuturor organelor interne
- înlătură starea de oboseala şi lipsa de vigoare;
- energizează organismul;
- ameliorează şi reglează procesele digestive;
- creşte apetitul;
- elimină toxinele;
- reduce nevoia de a fuma;
- reglează circulaţia şi tensiunea;
- echilibrează sistemul nervos;
- benefic pentru memorie;
- benefic în cazuri de astm, tuse, bronşite, febră;
- benefic pentru rinichi, ficat, stomac;
- benefic pentru spălarea eczemelor, rănilor, tăieturilor, arsurilor
- ajută sistemul imunitar în lupta cu bolile
S-au observat şi efecte benefice în cazuri de
- diabet,
- Parkinson,
- Alzheimer,
- epilepsie,
- faze incipiente de cancer (ca adjuvant în terapiile propuse de medici)
Benefic şi pentru plante (udaţi florile cu apă magnetizată)
Magnetoterapia nu este aprobată ca terapie unică a unei boli de aceea trebuie neîntârziat cerută părerea specialistului pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice specifice în caz de boală.

2 comentarii:

  1. Va multumesc pentru informatiile referitoare la MAGNETO-TERAPIE. Apreciez munca depusa si va doresc multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere