Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 7 ianuarie 2010

homeopatia si racelile

Ca sa intelegem homeopatia ca metoda de tratament, ar trebui sa intelegem ce este sanatatea si ce este boala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ne ofera in acest sens o definitie mai cuprinzatoare si anume ca sanatatea este o stare completa de bine la nivel fizic, mental si social si nu numai simpla absenta a bolii sau infirmitatii. Aceasta definitie exista din 1946, acceptata oficial ca punct de vedere al OMS in 1948 si neschimbata pana in prezent.

Cititi de cateva ori si intrebati-va daca sunteti cu adevarat sanatosi, daca simtititi cu adevarat acea stare de bine – fizic, mental si social.

Homeopatia este o metoda de tratament veche de peste doua sute de ani, care urmareste idealul cel mai inalt al terapiei si anume refacerea rapida, blanda si permanenta a sanatatii in totalitatea sa. Medicul nu poate sa trateze un singur organ, un singur tesut sau o singura articulatie care doare. Intreaga persoana necesita atentie de vreme ce toate partile vii ale corpului sau sunt intr-o relatie atat de stransa. Deci telul suprem al homeopatiei este sa vindece omul in totalitatea sa: mental, emotional si fizic.

Unul din principiile homeopatiei defineste insa directia vindecarii care trebuie sa respecte legile lui Hering care spun ca vindecare se face din interor spre exterior, de sus in jos, de la organele mai importante la organele mai putin importante si din prezent spre trecut. Chiar daca in momentul de fata va deranjeaza foarte tare o eruptie pe piele sau transpiratia, dar in acelasi timp suferiti si de o insomnie sau o depresie, in urma administrarii tratamentului homeopat intai vi se va rezolva depresia si insomnia si abia apoi eruptia de pe piele.

Organismul isi vindeca intai organele importante! AVETI INCREDERE IN EL! Nu ceea ce va deranjeaza pe voi este intotdeauna cel mai important lucru.

Tratamentul se face cu remedii homeopate. Originea remediilor este foarte variata: vegetala (Arnica, Bryonia, Pulsatilla etc.), minerala organica (ex.Benzoic acid) sau anorganica (Aurum metallicum), animala - se folosesc insecte in intregime sau anumiti produsi ai acestora (Apis melifica, Sepia, Lac caninum etc.), imponderabile (X-ray etc.) sau produsi patologici (nosode). Aceste substante sunt diluate si dinamizate dincolo de nivelul la care ar putea fi toxice administrandu-se astfel incat boala sa poata fi vindecata prin intarirea sistemului de aparare.

Vom raspunde pe viitor unor intrebari cum ar fi: cine se poate trata prin homeopatie, sub ce forma se prezinta remediile homeopate, ce presupune o consultatie de homeopatie, cum se face tratamentul si multor altor intrebari pe care voi vi le puneti referitor la homeopatie. Dorim astfel ca toti cei care nu stiu ce este homeopatia sa inteleaga de ce ea este un miracol.

Dar acum, pentru ca suntem in plin sezon in care racelile in general apar extrem de frecvent iar medicamentele, chiar cele altadata active, in ultimul timp nu prea mai au efectele dorite, as vrea sa va prezentmt cateva remedii homeopate care sunt de un mare ajutor in aceste situati.

Atragem totusi atentia persoanelor fara o pregatire medicala homeopatica, sa nu se hazardeze si sa se trateze singure cu remediile mentionate, chiar daca notiunile respective li se par extrem de precise. Scopul este ca aceste notiuni sa fie cunoscute de oricine pentru ca in acest fel fiecare sa sesizeze simptomele cele mai utile pana la contactul cu medicul homeopat.

Gripa este o stare acuta, de cauza virala, caracterizata prin febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, uneori asociate cu iritatie traheo-bronsica si dureri oculare. Uneori poate exista o participare digestiva: greata, diaree. In caz de gripa remediul la care se apeleaza cel mai frecvent este un complexism de genul Gripstop, Paragrip etc.

Pentru profilaxie, se poate administra oscillococcinum, eupatorium perfoliatum, vaccin antigripal homeopat, dar cel mai indicat este sa consultati medicul vostru homeopat care va sti cel mai bine ce trebuie sa includa in schema de tratament.

Remedii frecvent indicate in epidemiile de gripa:
Aconitum: debutul brusc al unor gripe, declansate de expunerea la vant sau curent rece de iarna, frig uscat (reversul lui gelsemium). Febra ajunge repede la valori maxime, piele uscata arzanda, fara pic de transpiratie. Sete vie de apa rece si o foarte mare agitatie anxioasa, cu frica de moarte iminenta, panica. Administrat la debut, boala se vindeca sub ochii nostri, rapid si fara complicatii majore.

Belladonna: debut brutal cu congestie fetei sete intensa, sudori si mare sensibiliatate la dureri.

Eupatorium perfoliatum: gripa de iarna cu febra si dureri osoase profunde, ca si cand oasele ar fi rupte, nu se misca din cauza durerii (reversul lui Pyrogenium). Durerile duc la agitatie, frilozitate si greturi. Frisoane de la 7 pana la 9 a.m. Are o mare sete pentru lichide reci, desi acestea agraveaza tabloul clinic. Cele calde sunt mai bine tolerate. Transpiratie minima; Ameteala cu tendinta de a cadea spre stanga. Durerile de spate sunt insotite si de dureri ale globilor oculari, greutate in cap, mai ales in partea posterioara. Guturai sau coriza cu tuse dureroasa in piept, ameliorata in pozitia genu-pectorala.

Gelsemium: gripa timpului cald sau in curs de incalzire asa cum ar fi primavara sau in iernile blande (reversul lui Aconit). Apare cu predilectie la persoanele surmenate. Febra este fara sete, cu durere de cap la ceafa, care se intinde repede cuprinzand tot capul (ca si cand ar plesni) cu caracter sfasietor si care merge spre frunte si ochi. Mare slabiciune si oboseala fizica, mentala si emotionala, cu senzatie de pleoape grele. Ameteli, frilozitate extrema, dureri musculare peste tot, cu nevoia de a se inveli cu ceva calduros; in plus mare somnolenta, imobilitate. O ameliorare apreciabila dupa o urinare abundenta.

Bryonia: este indicata in gripele sau racelile care apar in caz de variatii climatice importante, de la cald la rece si invers; adesea dupa o transpiratie in contact cu frigul sau daca bea ceva rece. Febra este mare, continua. Transpiratie uleioasa ce creste spre finele noptii si amelioreaza. Prezinta frisoane cu piele rece, greturi si slabiciune la ridicarea din pat, in special dimineata. Stomacul este deranjat, mergand pana la vomismente de bila si apa, curand dupa ce mananca ceva. Buze si mucoase uscate, sete rara dar in cantitati mari de apa rece, limba alba. Ametelile sunt provocate de cele mai mici miscari, chiar ale ochilor; are impresia ca se prabuseste chiar prin pat. Cap congestionat, dureros, in special la frunte. Tuse uscata, dureroasa, iritanta trebuie sa se tina de torace cand tuseste. Doreste sa stea culcat, linistit, nemiscat si sa fie lasat singur; pleurezii, pneumonii.

Rhus toxicodendron: indicat in gripa de iarna, pe timp ploios sau pe ninsoare, dupa ca s-a udat si racit. Febra este mai puternica noaptea, dupa miezul noptii, cu agitatie excesiva, neliniste, anxietate sau tendinta de a plange fara motiv. Sudori pe tot corpul cu exceptia capului sau invers. Limba este alba in intregime sau pe jumatate, dar cu o zona triunghiulara rosie la varf. Caldura amelioreaza ca si bauturile calde. Adesea apare un herpes al buzei. Uneori redoare a cefii, durere in gat sau voce ragusita in timpul gripei. Cel mai rau ii este cand trebuie sa stea nemiscat (invers ca Bryonia). La inceputul miscarii este intepenit, resimte durere (invers ca Pyrogenium), aceste simptome se amelioreaza prin continuarea miscarii pana devine slabit si trebuie sa se odihneasca; apoi nelinistea fizica il face sa se miste din nou Dureri musculare ameliorate de miscare.

Arsenicum album: tot in gripa de iarna, in general la persoanele friguroase. Debutul este de obicei un guturai sau coriza cu scurgeri arzatoare, abundente si iritante, senzatie de frig extern, frisoane. Agravare a febrei in timpul noptii, in special catre ora 1 noaptea, cu anxietate, frica de moarte, descurajare, agitatie, nevoie de aplicatii calde pe corp si de racoare la cap si mai ales nevoia de a fi cu cinva. Are simptome respiratorii, astm sau senzatie de sufocare, neputand respira pe nas. Febra se insoteste adesea de vomismente. Sete intensa, frecventa, de mici inghitituri de apa rece, greu acceptata de stomac. Aceasta gripa se complica frecvent de otita la copii si de astm la cei mai varstnici.

Capsicum in gripele cu focalizari in sfera ORL.

Pyrogenium: febre cu variatii mari si mare agitatie fizica, puls foarte rapid; disociere intre puls si temperatura. Temperatura inalta cu puls lent sau invers. Senzatie de frig ce nu poate fi calmata de caldura (Nux-v., Gels.); Fiori reci pe spate si palpitatii cu agitatie foarte mare; Senzatie de pat tare, parca ar fi batut, zdrobit (Arnica). Urinare abundenta cu urini limpezi;

Baptisia: “Gripa digestiva” atacuri bruste de diaree si varsaturi. Mare prostratie (in aceste cazuri Baptisia tinctoria aduce o rapida ameliorare). Febra inalta, prostratie. Adoarme in timp ce raspunde la intrebari. Pneumonii gripale de aspect abrutizan. In cazurile foarte grave gura si gatul sunt afectate, secretiile sunt foarte respingatoare (Mercurius.).

Baptisia tinctoria si Plantago Major sunt indicate in asa zisele forme intestinale de gripa.

Mercurius: transpiratii profuze, foarte urat mirositoare. Salivatie puternica, respingatoare.Transpiratie care agraveaza; sau nu duce la ameliorare; Raceli care se extind catre piept. Puroi pe amigdale. Febra


Pentru ca virozele respiratorii continua, am decis sa va prezint in continuare si alte remedii homeopate ce pot fi foarte utile in aceste situatii, cu rugamintea sa nu vi le autoadministrati.

Doar sa invatati sa recunoasteti simptomele si in acest fel sa aveti o discutie mai rapida si mai utila cu medicul dumneavoastra homeopat.

Apis mellifica. Febra nu este insotita de sete, bolnavul refuza sa bea lichide. Iritabilitate, dispozitie plangacioasa. Amigdale mari. Se amelioreaza la rece (camere reci, comprese reci). Se agraveaza la cald, in general in camere inchise, incalzite, la atingere si dupa somn. Durerile sunt intepatoare, arzatoare. Copiii se pot trezi din somn cu tipete ascutite, bruste.

Arnica montana. Febra cu capul fierbinte si restul corpului mai rece. Dureri ca si cum corpul ar fi zdrobit. Bolnavul vrea sa fie lasat in pace, medicul sa plece.

Allium cepa. Febra cu inflamatie a mucoaselor si secretii abundente (lacrimare, secretii nazale). Agravare in camere incalzite, ameliorare in aer liber.

Ferrum phosphoricum. Febra mare brusc, dar fara alte simptome care sa justifice febra in stadiul de debut al virozelor. Sete pentru mari cantitati de apa rece. Vomita imediat dupa ce mananca. Posibilitate de sangerari.Sper ca in numarul viitor sa terminam cu virozele si sa vorbim despre astenia de primavara.

2 comentarii:

  1. Am inceput atat eu cat si copilul un tratament homeopat in septembrie anul trecut. Sunt f. f. f. multumita. Eu mi-am "reglat" un pic alergia, iar copilul a racit dar "nu a mai facut-o lata", cu temperaturi mari, zile multe de zacut si cu antibiotice. Dar important e sa crezi. Pentru ca degeaba am incercat sa ii indemn si pe altii sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine ai facut,deoarece este o alternativa la medicina alopata si nu are nici contraindicatii.....

    RăspundețiȘtergere