Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 26 ianuarie 2010

Ceapa si virtutile ei in caz de gripa si alte boli

Puterile miraculoase ale cepei
> In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un
> doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa.
> Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si
> multi chiar murisera.
> Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui,
> toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a
> intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia
> lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in
> fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa
> avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din
> cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui
> a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta
> a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
> Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din
> Arizona. Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa
> si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus
> cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici
> un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si
> nu, nu fac afaceri cu ceapa)
> Morala povestii este: cumparati cateva cepe si
> puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati
> la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft.
> Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si
> nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe
> voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine.
> Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce
> aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
> Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis
> de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite
> contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a
> povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
> "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul.... dar
> stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte
> bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la
> ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa
> pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar
> apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
> Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza
> germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa
> era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
> Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat
> ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe
> multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati
> antibacteriale si antiseptice."
> Si acum inca o nota
> CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE
>
> Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider.
> Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez
> cealalta jumatate pentru mai tarziu.
> Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat
> parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
> Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products,
> divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este
> detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena
> mea Jeanne este CEO acolo.
> A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am
> dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un
> chimist.
> Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed
> si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si
> este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat
> formula sosului si pt McDonald's
> Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei
> alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar
> trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii
> intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica.
> Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata
> maioneza produsa comercial este sigura.
> "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face
> nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El
> a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la
> care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator.
> El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de
> cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand
> cuiva ii este rau.
> Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia
> alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile
> este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au
> venit aceste cepe (din salata de cartofi:) Ed spune ca nu
> maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care
> se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu
> ceapa, atunci CARTOFII.
> El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere
> pentru bacterii, in special ceapa negatita.. Nu ar trebui
> niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este
> sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la
> frigider.
> Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e
> taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni
> periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita
> la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de
> baseball!)
> Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o
> gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca
> tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti
> problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti
> dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea
> bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata
> comercial.
> Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu
> (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum
> incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui
> chimist si unei companii care produce milioane de tone de
> maioneza pe an.
> De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA
> CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
> Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa
> o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o
> singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca
> infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila
> si chiar intoxicatii alimentare.------
> Jurnalul
> National 22 noiembrie 2009

2 comentarii:

  1. ceapa cand trebuie schimbata? este echivalenta cu un catel de usturoi??

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceapa se schimba zilnic,dar nu este nevoie mai mult de 3 zile sa folositi metoda.Pentru ca,dupa ce a tras toata rautatea in ea,ceapa devine toxica.Nu se arunca oriunde,doar la gunoi sa nu cumva sa o consume cineva.Ceapa trebuie sa fie de marime mijlocie,nu ca un catele de usturoi,deoarece ear fi prea mica.Sanatate!

    RăspundețiȘtergere