Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 5 octombrie 2010

Virtutile propolisului

Este considerat si descris ca un aliment cu energie pura care ofera protectie impotriva microorganismelor.
Propolisul ca medicament este de o varsta cu istoria omenirii.
Unii expertii afirma ca albinele sunt prezente si neschimbate pe aceasta planeta de mai bine de 80 de milioane de ani si au acelasi comportament. De propolis aminteste Biblia, Coranul si Talmuda.
Savantii renumiti ai antichitatii: medicul Hipocrate, biologul Plinius si poetul Vergilius, au fost ferm convinsi de rolul esential al acestui element in mentinerea starii de sanatate si prevenirea imbolnavirilor, odata cu inaintarea in varsta.
Propolisul stimuleaza functionalitatea sistemului imunitar si este singurul produs recomandat ca remediu natural pentru o arie foarte larga de afectiuni.
Propolisul este, o substanta lipicioasa, preparat de catre albinele lucratoare dintr-o combinatie de polen, nectar si ceara. Propolisul contine 16 aminoacizi, dintre care si cei opt aminoacizi esentiali. Cantitatea este variabila, dar de cel putin 5-8 ori mai mare decat cea continuta in alimentele bogate in proteine.
S-a demonstrat existenta in propolis a 27 de tipuri de substante minerale si bioelemente ca: fosfor, calciu, potasiu, magneziu, mangan, natriu, cupru, siliciu si fier si a tuturor vitaminelor stiute, cu exceptia vitaminei K.
Propolisul contine vitaminele A, D, E si C, aceasta din urma se combina cu: bioflavonoidele, vitaminele complexului B, acidul pantotenic si niacina; astfel ajungand sa detina proprietati: anti-virale, anti-inflamatorii, antibiotic natural. In urma unui astfel de tratament, propolisul determina regenerarea organismului epuizat.
Propolisul se poate administra si persoanelor vulnerabile la diferite afectiuni alergice. Prin administrarea profilactica, se poate impiedica aparitia acestor fenomene. Probabil are efect de vaccinare. Prin continutul sau de quercitina, impiedica eliberarea in circuitul sanguin a histaminei, modificand astfel reactiile organismului la diferiti alergeni.
Prin aceasta explica anumiti cercetatori rolul de protectie energica al propolisului impotriva starilor de stres.In cazul cancerului este indicat asocierea unui tratament cu propolis in doze de 3 X 20gr/zi, deoarece sunt suportate mai usor efectele adverse ale terapiei de iradiere.
In cazul bolnavilor anemici, administrarea propolisului determina ameliorarea starii generale, stimularea hematopoeziei si cresterea cantitatii de hemoglobina a hematiilor.
Efecte favorabile s-au observat in afectiunile prostatei, constipatie, flatulenta si infectiile intestinului gros, cu preponderenta in cazul asocierii cu diareea.
Dr. Emil Chauvin a identificat si un antibiotic in propolis, care regenereaza activitatea intestinala prin distrugerea bacteriilor patogene sau atenuarea virulentei lor si care favorizeaza inmultirea bacteriilor bune.
Se recomanda administrarea cu 15- 20 de minute inaintea meselor, de preferat inaintea micului dejun.
Se poate administra, indifferent de varsta, insa la varstnici efectele favorabile sunt mai evidente. Persoanele alergice la diferiti alergeni vegetali pot fi alergice si la propolis, motiv pentru care se recomanda initial administrarea unei cantitati reduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu