Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 14 octombrie 2010

Despre ouale de prepelita

Ouăle de prepeliţă

Autor: Paul Pirvu

Apreciate inca din cele mai vechi timpuri – mai ales de catre Japonezi si de catre Chinezi ‐ aceaste delicatese au fost pretuite ca un aliment dietetic si vindecator

Desi sunt foarte mici si cantaresc doar 10 – 12 g, sunt pline de substantele biologice active de care corpul nostru are nevoie pentru a fi sanatos, o sursa abundenta de elemente vitale si de vitamine. Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino ‐ mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

- au valoare nutritionala de 4 ori mai mare decat cea a oualer de gaina
- contin 13% proteine in timp ce ouale de gaina contin putin peste 11%
- contin 140 μg vit. B1 comparativ cu doar 50 μg vit. B1 in oul de gaina
- contin de doua ori mai multe vitamine A si B2
- contin de 5 ori mai mult fier si potasiu si sunt bogate in fosfor si calciu

Sunt considerate “dietetice” pentru ca nu contin deloc cholesterol rau (LDL) dar sunt f bogate in cholesterol bun (HDL). Spre deosebire de ouale de gaina, cele de prepelita nu provoaca alergii ba din contra, contribuie la tratarea acestora. Proteina ovomucoida continuta de aceste oua este cea care ajuta la rezolvarea simptomelor alergice. Consumul regulat de oua de prepelita rezolva eficient si pe cale naturala multiple probleme de sanatate.

Ouale de prepelita japoneza au o compozitie complexa in principii active: proteine, saruri minerale, vitamine, mai ales B complex, fosfor, Fier de 4 ori mai mult fata de oul de gaina.

● Ouale de prepelita influenteaza in sens pozitiv cresterea si dezvoltarea copilului au efecte pozitive asupra functiilor hepatica si renala, favorizeaza digestia.

● Studii recente au pus in evidenta existenta in compozitia oului de prepelita japoneza a imunoglobulinelor IgM si IgE ceea ce explica actiunea benefica a tratamentului cu astfel de oua in astmul atat alergic cat si a celui non alergic.

● De asemenea lipsa aportului de colesterol la administrarea oului de prepelita face ca produsul sa poata fi administrat si persoanelor care au colesterolul marit.

● Recalcificant in rahitism anemia feripriva hipovitaminoza B adjuvant in tratamentul astmului bronsic.

● Reface organismul si regleaza nivelul zaharului din singe in caz de diabet. Ajuta foarte mult in cazuri de impotenta sexuala, astm bronsic, TBC, hipercolesterolemie, rinita alergica, alergii si eczeme. Intareste imunitatea organismului si regleaza tulburarile de greutate si de crestere. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intirzie procesele degenerative de imbatrinire.

● Efectele miraculoase produse de oul de prepelita in organism se datoreaza proteinelor de calitate superioara, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care sufera de alte boli in regimul carora ouale sunt interzise. De asemenea, la fel de valoroase sunt si enzimele care curata depunerile de colesterol de pe peretii vaselor sanguine.

BENEFICIILE consumului regulat de oua de prepelita

Oul de prepelita este considerat un miracol medical care poate vindeca o multitudine de afectiuni. Are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente.

‐ Afectiuni cardiace
‐ Afectiuni renale, boli ale rinichilor
‐ Afectiuni hepato‐biliare
‐ Obezitate
‐ Cresterea imunitatii
‐ Hipertensiune arteriala
‐ Ulcer gastric si duodenal
‐ Conjunctivite
‐ Urticarii
‐ Tuse si astm bronsic
‐ Tulburari de memorie
‐ Stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiilor
‐ Anemie
‐ Colesterol crescut
‐ Diabet
‐ Astenie

Cele mai importante 10 domenii majore in care consumului regulat de oua de prepelita are efecte benefice asupra organismului

• remediu al sistemului digestiv, gastrite, ulcer stomacal, ulcer duodenal
• cura impotriva anemiei, creste nivelul hemoglobinei si inlatura toxinele si metalele grele din sange
• ajuta in tratamentul tuberculozei, astmului bronsic, al diabetului
• are puternice efecte anticancer; ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase
• ajuata la indepartarea si eliminarea pietrelor din ficat, rinichi si vezica biliara
• accelereaza recuperarea dupa interventii chirurgicale, atacuri cerebrale, intareste musculature inimii
• puternic stimulent al potentei; hraneste prostate cu substante deosebit de folositoare, fosfor, proteine si vitamine
• imbunatatesc memoria, intensifica activitatea cerebrala si regleaza sistemul nervos
• intareste sistemul imunitar, incetineste imbatranirea organelor si prelungeste
durata de viata
• imbunatateste aspectul pielii, intareste parul facandu‐l mai stralucitor si mai voluminous si de aceea sunt folosite in mastile faciale si ale parului

Consumul a cel putin 2 oua/zi la copii, ajuta la crestere si la scaderea pedispozitiei
imbolnavirilor bolilor infectioase

CUM SE CONSUMA OUALE DE PREPELITA ?

• Daca doriti nu doar sa va bucurati de gustul lor f bun dar si sa va sustineti si imbunatatiti starea de
sanatate, este bine sa mancati ouale crude. Inainte de spargere este deajuns sa le spalati in apa
calduta
• NU trebuie sa va temeti de salmonela deoarece temperature corpului prepelitelor este mai mare
decat cea a gainilor acest lucru avand efect benefic asupra oualer care sunt curate din toate
punctele de vedere. In plus ouale de prepelita sunt rezistente la infectii datorita continutului ridicat
de lizozima, o enzima care ucid bacteriile nocive
• Pentru confortul si buna dispozitie a copiilor se pot amesteca in suc de fructe sau legume si chiar in
lapte cald cu o lingurita de miere, obtinandu‐se un amestec delicios

Nota:

Ar fi un excelent obicei consumul zilnic a 3‐5 oua de prepelita in fiecare dimineata pe stomacul gol pentru a crea o imunitate puternica si pentru imbunatatirea metabolismului. Veti experimenta un excelent nivel de energie si vigoare de durata. Dupa consumul regulat timp de 3‐4 luni de zile veti observa o imbunatatire globala a starii de sanatate.

MOD DE ADMINISTRARE PENTRU CURE REGULATE

Ouale de prepelita sint deosebit de valoroase in cresterea si dezvoltarea copiilor, cura de oua de prepelita fiind recomandata preventiv sau ca si remediu in cazul unei boli deja instalate in organism de majoritatea medicilor.

Ouale de prepelita sunt valoroase in cresterea si dezvoltarea copiilor, revitalizeaza organismul indiferent de varsta. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si ajuta la sinapsele dintre acestia. Rezolva anemii, spasmofilii, migrene si astenii nervoase. Acest ou este un anabolizant hormonal excelent si un reglator metabolic cu actiune larga. Intareste sistemul imunitor si asigura baza pentru dezvoltarea armoniasa a copiilor. Contin aminoacizi esentiali si factori antialergenici. Au deasemenea in compozitie, un intreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alaturi de minerale esentiale, precum calciu, zinc, potasiu si sulf. Ajutand la dezvoltarea organismului, la imunizarea acestuia, la crestere si la mentinerea unei stari de bine generale, cu energie din plin, o memorie de invidiat si o frumusete exterioara de exceptie pentru par, unghii, piele.

Un tratament cu oua de prepelita conceput cu atentie si pricepere il va ajuta pe adolescentul tau sa fie mult mai receptiv din punct de vedere intelectual si emotional, mai fericit, mai plin de viata, imunitatea sa va fi sporita, memoria ascutita, fluxul hormonal stabilizat, iar frumusetea exterioara sporita prin sanatatea vizibila a parului, a unghiilor si a pielii. Ca beneficiile lor sa fie complete, nu contin deloc colesterol rau, ci numai bun, iar spre deosebire de ouale de gaina, nu pot cauza alergii.

1 ‐ 3 ani: Cura de 60 de oua in 30 de zile, se pot administra cate doua oua zilnic.
4 ‐ 7 ani: Cura de 60 de oua in 20 de zile, se administreaza cate trei oua zilnic.
8 - 10 ani: Cura de 90 de oua in 30 de zile, se pot administra cate trei oua zilnic.
11 - 15 ani: Cura de 120 de oua in 30 de zile, se pot administra cate patru oua zilnic.
16 - 18 ani: Cura de 120 de oua in 30 de zile, se pot administra cate patru oua zilnic sau 240 de oua in 50 de zile, administrate astfel:

In primele doua zile ‐ cate trei oua pe zi;
In a treia zi ‐ patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48‐a zi inclusiv ‐ cate cinci oua pe zi;
In a 49‐a zi ‐ trei oua pe zi;
In a 50‐a zi ‐ doua oua pe zi.

Animale:

Cura de 90 de oua, care se administreaza cate 3 pe zi, in timpul pranzului.

Animalele de companie ne ofera posibilitatea unei activitati zilnice in care rutina nu se poate instala. Cei care au adoptat si cresc cu placere si pasiune un animal de companie cunosc beneficiile emotionale ale acestui gen de companie sincera si dezinteresata. Prezenta unui animal de companie are valoarea unui echilibru pentru copiii timizi, acestia simtind nevoia de a se confesa si de a fi intelesi si aprobati.

De la animalul lor primesc afectiune si intelegere, invatand la randul lor sa ofere altora aceste sentimente. Sunt aproape de sufletul batranilor, alinandu‐le povara anilor si a singuratatii… Pentru pasionatii de animale de companie: sanatatea prietenilor dumneavoastra care nu va este deloc indiferenta se poate ameliora sau mentine la un nivel optim printr‐un tratamet simplu, natural 100%, la indemana, deloc costisitor si pe placul acestora.

O simpla cura cu oua de prepelita va realiza minuni: respiratie urat mirositoare, boli de piele, par aspru, probleme dupa nastere etc.

Oricand este benefica aceasta cura cu oua de prepelite, insa in unele afectiuni ouale de prepelita sporesc insanatosirea si imbunatatesc calitatea vietii!

Adulti:

Cura de 240 de oua in 50 de zile, administrate dupa schema de mai sus.

Mentinerea sanatatii are la baza patru mari piloni de sustinere: alimentatia, somnul, sportul si activitatea cerebrala.

- Pentru mentinerea sanatatii este recomandat sa avem o activitate fizica regulata (macar saptamanala);
- sa mancam sanatos (atat calitativ cat si cantitativ);
- sa dormim acele 8 ore pe noape (inclusiv intre orele 22:00 si 24:00);
- zilnic sa ne antrenam memoria (incercati sa va uitati cat mai putin posibil in agenda si sa retineti ceea ce aveti de facut).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu