Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 10 octombrie 2010

Relaxare in 6 pasi

RELAXARE IN 6 PASI

Zece minute sunt suficiente pentru ca tu sa capeti o stare de spirit cum nu s-a mai vazut! Iata cum poti face asta:

Stai dreapt(a), cu spatele rezemat de spatarul scaunului, cu picioarele intinse si cu mainile pe langa corp. Daca poti, inchide ochii pentru ca te vei relaxa mai bine.

Inspira profund pe nas cat numeri pana la 5, apoi tine-ti respiratia tot atat si, in final, expira continuand sa numeri. Stiu ca ai invatat sa numeri mai mult de 15, dar pentru o respiratie regulata este suficient.

Ridica picioarele de pe podea cu varfurile intinse si tine-le in aer 10 secunde. Apoi revino in pozitia initiala si relaxeaza-le. Incordeaza partea superioara a picioarelor, mentine cat numeri pana la 5 si apoi relaxeaza-te.

Acum este timpul sa-ti incordezi abdomenul. Doar iti doresti un abdomen tare ca piatra, nu? Dupa 5 secunde in care ai mentinut pozitia de incordare, relaxeaza-te! Corecteaza-ti pozitia pe scaun. Trebuie sa stai dreapt(a) asa ca indreapta spatele si trage umerii spre spate.

Tine mainile in sold si incordeaza-le. Trage de umeri si scoate pieptul cat mai mult in fata.

Incordeaza-ti partea superioara a spatelui ca si cum ai vrea sa-ti unesti omoplatii. Stiu ca nu este posibil decat daca faci yoga sau ai intrat in Cartea Recordurilor, dar cu timpul vei deprinde si acest exercitiu.

Ridica-ti umerii si tine-i acolo cateva secunde. Revino in pozitia de relaxare si lasa-ti capul usor pe spate avand fie ochii inchisi, fie privirea intr-un punct fix pe tavan. Repeta de 4 ori si tensiunea din jurul gatului va disparea ca prin minune!

Sfaturi:

Poti face aceste exercitii de relaxare fie ca esti la birou, in tren, in avion sau in orice loc unde poti sta pe scaun. Mai putin la volan…

Exercitiile de relaxare te ajuta sa constientizezi tensiunea care se instaleaza fie in jurul gatului, fie la nivelul spatelui. Relaxeaza-ti fiecare parte a corpului si scapa de durere!

Sursa: idieta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu