candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Bolile de memorie

Vârsta la care îşi pot face apariţia bolile de memorie a scăzut drastic de la 70 de ani la 45 de ani, arată un studiu recent realizat de Fundaţia Ana Aslan International. Află cum să-ţi protejezi creierul de îmbătrânirea prematură!
Totul începe cu stresul cotidian care atrage după el stările depresive. O depresie netratată timp de 6 luni duce la o boală de memorie. Statisticile arată că una din două persoane cu depresii netratate dezvoltă, ulterior, o boală de memorie
8 factori de risc pentru sănătatea creierului
1. Anxietăţile şi depresiile netratate la timp
2. Stresul social şi stresul profesional, criza economică şi nesiguranţa zilei de mâine şi a viitorului
3. Alimentaţia nesănătoasă
4. Tulburările afective
5. Automedicaţia (administrarea medicamentoasă improprie, pe termen lung)
6. Lipsa de comunicare
7. Dezechilibrele hormonale importante
8. Traumatismele cranio-cerebrale.
Alimente pe care trebuie să le consumi
Unul dintre factorii importanţi care-ţi afectează sănătatea creierului este alimentaţia nesănătoasă, hrana de tip fast food, produsele modificate genetic, alimentaţia neregulată.
Este esenţial să respecţi un program de masă: 3 mese principale (ora 8-10, micul dejun; ora 13-14, prânz; ora 19, cină) şi 2 gustări (ora 11 şi ora 16).
1. Pâine făcută în casă sau pâine cu cereale
2. Trei ouă pe săptămână care au efect neuroprotector
3. Peşte, bogat în omega 3 şi 6, antioxidant şi cardioprotector
4. Fructe proaspete: afine, mure, mere, portocale, kiwi, grepfrut, lămâi pentru vitaminca C, singura vitamină pe care organismul nostru nu o produce
5. Legume proaspete: ţelină, pătrunjel, linte, mărar, fasole verde, fasole uscată,
6. Grăsimi sănătoase: avocado, nuci, ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui presat la rece, nuci braziliene, unt de arahide.
Ai vârsta pe care o are creierul tău!
Dacă vrei să încetineşti procesul de îmbătrânire trebuie să ai grijă de creierul tău. Potrivit experţilor, îmbătrânirea fiecărui organism în parte ţine de modul în care îmbătrâneşte creierul. De aceea, deşi puţini sunt cei care îşi pun problema «tratării» creierului, acesta este lucrul care ar trebui să ne preocupe cel mai mult atunci când ne gândim la asigurarea unei încetiniri a procesului de îmbătrânire, când ne gândim la o îmbătrânire frumoasă, care să ne permită să ne bucurăm de viaţă.
Sfatul specialistului
Prof. univ. dr. Radu Rogozea, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni"
"Un lucru util pentru sănătatea creierului este să ai un regim de viaţă echilibrat şi să respecţi câteva reguli de bază: să ai o viaţă activă social, să ai o activitate intelectuală (privitul la televizor nu intră în această categorie), să urmezi un regim alimentar adecvat, limitând consumul de alcool şi tutun, să ai un program echilibrat de somn de 8 ore pe noapte". *preluat de pe Top sanatate(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu