Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 21 octombrie 2010

Tratament pentru inimi ranite

http://www.aimee.ro/Dezvoltare-personala/Relatii/tratament-pentru-inimi-ranite.html
Cine nu a auzit pe cineva care se plangea: “Trec printr-o criza in viata, mi se pare foarte greu sa-i fac fata. M-am despartit de persoana iubita si mi-e foarte greu. Poti sa-mi dai niste sugestii sa devin mai puternic si sa-mi continuu viata?”
Sau cine n-a trecut prin asa ceva macar o data in viata?
Si toti care am trecut prin asta putem confirma ca:
1. Experienta destramarii unei relatii nu te omoara.
2. Dupa ce treci de durere, devii mai puternic, mai intelept, mai experimentat, ceea ce te poate duce in viitor la o relatie mult mai buna.
Pentru a trece mai usor peste asta, exista cativa pasi recomandati:
1. Accepta faptul ca relatia ta s-a terminat. Nu-ti da singur sperante false si nu-ti prelungi durerea mai mult decat trebuie. Persoana iubita nu mai este parte din viata ta, asa ca scapa de amintiri si relicve ale trecutului. Nu te mai agata de ce ar fi putut sa fie. Netezeste calea spre ceea ce va fi si incepe sa acorzi atentie dezvoltarii personale, daca pana acum nu ai facut-o. Iti va oferi o alta perspectiva asupra situatiei, vei deveni plin de recunostinta si de generozitate.
2. Sa nu ai resentimente. Ele iti fac suferinta si mai grea. Pe de alta parte, e incorect sa fii manios pe celalalt, pentru ca amandoi ati facut greseli. Amandoi sunteti cauza a despartirii. Ce a mers gresit? Nimic. Amandoi ati crescut si ati invatat. Toata lumea trece prin asa ceva, deci nu te alarma.
3. Treci de la sentimente la ratiune. Invata din situatia respectiva. Intreaba-te cum ai contribuit la despartire si ce poti face diferit pe viitor.
4. Urmeaza-ti calea. Calea ta iti spune ca viata are planuri mai bune cu tine, asa ca lucrurile se schimba. Nu te lupta cu schimbarile. Decat sa opui rezistenta, mai bine te arunci in fluviul vietii si mergi inainte. Bucura-te de schimbare si priveste inainte spre noile aventuri care te asteapta, pe drumul care duce la vindecare.
Din moment ce ziua de azi este prima zi din restul vietii tale si primul tau pas spre noua aventura, fii in acord cu viata facand singur schimbari. Schimba-ti frizura sau vestimentatia. Implica-te in activitati noi: gimnastica, scris, citit sau cursuri de fotografie. Condimenteaza-ti viata si redescopera ce incitanta e.
5. Muta-ti atentia din interior inspre exterior. Nu te mai gandi la propria durere ci incepe sa te gandesti la durerea altora. Este un moment extraordinar sa devii voluntar pentru o organizatie. Stima de sine pe care ai pierdut-o din cauza despartirii va fi inlocuita de ceea ce castigi din voluntariat si dezvoltare personala.
6. Daca iti doresti ajutor pentru a depasi durerea, exista o groaza de carti care te pot ajuta sa depasesti momentul si sa te dedici dezvoltarii personale. “Cum sa vindeci o inima ranita” de Aleta Koman, McGraw-Hill, 1998; “Marte si Venus o iau de la capat: Ghid practic pentru a-ti gasi dragostea din nou dupa o despartire dureroasa, divort sau pierdere a finite iubite” de John Gray, Harpercollins, 2002; “Cum sa vindeci in 30 de zile o inima sfasiata: Un ghid zilnic pentru a-ti continua viata” de Howard Bronson si Mike Riley, Broadway, 2002.
7. Fii activ. Nu sta in casa. Mergi in oras sau plimba-te in parc. Iesi cu prietenii. Cand stai acasa, ocupa-ti timpul cu hobby-uri.
8. Ai grija de sanatatea ta. Fa exercitii, mananca sanatos, dormi suficient. Starea de bine a corpului este o conditie pentru starea psihica si emotionala buna.
9. Uita-te la comedii si iesi cu prieteni pozitivi si cu care te poti distra.
10. Daca te simti foarte rau, scrisul poate fi o usurare. Scrie-ti sentimentele intr-un jurnal pentru a-ti transfera durerea din interior in exterior. Poti sa vorbesti despre sentimentele tale cu un prieten apropiat.
11. Un caine sau o pisica iti pot aduce foarte multa dragoste in viata.
12. Tine un jurnal al recunostintei. In fiecare zi, scrie trei motive pentru care esti recunoscator. In momentul in care iti dezvolti obiceiul de a te focaliza pe ceea ce este pozitiv, vei fi capabil sa te descurci cu orice va interveni in viata ta.
13. Nu te grabi sa intri in alta relatie. E in regula sa te vezi cu alte persoane, dar nu deveni prea intim cu cineva inainte sa fii complet vindecat. Si in momentul in care te intalnesti cu cineva, asigura-te ca este o persoana pe care o respecti si o admiri nu pentru sarm sau frumusete, ci pentru bunatatea ei. Pentru a atrage insa o astfel de persoana, trebuie sa fii si tu la fel de bun. Lucreaza la generozitatea, bunatatea, rabdarea ta si la tot ceea ce vrei sa gasesti la viitorul tau partener. Fa din dezvoltarea personala o prioritate si vei primi inmiit.
14. Intr-un final, daca aceste sugestii sau carti nu te ajuta, gaseste-ti un consilier sau intra intr-un grup de suport. Exista sprijin peste tot. Trebuie insa sa-l cauti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu