Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 6 iulie 2010

Retete de fericire

Retetele pentru fericire ale lui Ken Keyes:

Prima reteta: Cere ceea ce vrei, dar nu emite pretentii. A se folosi dupa trebuinta. Memoreaza aceasta reteta, ca sa o poti folosi ori de cate ori ai nevoie.
In momentul in care emiti pretentii de genul : “ar trebui sa faci ce vreau eu “, “ar trebui acum sa faci ce e important pentru mine“, iti dai acordul pentru a ceda controlul pe care il poti avea asupra vietii tale si a starii tale de bine. Vei depinde de reactiile celorlalti si vei suferi daca ei nu fac ce vrei tu.
Insa mai poti cadea intr-o capcana: sa nu ceri deloc, de teama sa nu-ti fie indeplinita cererea. Atunci, chiar nu ai nici o sansa sa obtii ceea ce vrei. Asadar: nu te astepta ca ceilalti sa-ti citeasca gandurile, nu-ti fie teama ca oamenii se vor infuria atunci cand le soliciti ceva. Si, mai important, nu fi mieros, nu tipa, nu te enerva, nu te inchide in tine pentru ca ceilalti sa faca ce vrei tu. Vei fi invatat cum stau lucrurile atunci cand vei putea cere orice cu acelasi ton si aceeasi naturalete cu care ceri cuiva piperul la masa sau il rogi sa inchida usa la plecare. Invata sa ceri iarasi ceea ce vrei, azi, chiar daca ieri ai cerut fara nici un rezultat.
A doua reteta : Accepta, pentru moment, orice se intampla.
Gandeste-te ca exista multi oameni care accepta emotional ceea ce pe tine te face sa fii nefericit. Asa ca poti si tu ierta ceea ce e de “neiertat” si poti sa iubesti ceea ce e de “neiubit”.
Nu reactiona la nimic, simtindu-te jignit, si tine minte ca suferinta umana este provocata de mintea care se simte jignita de ceea ce se intampla. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa-ti convina ce se intampla sau ca nu trebuie sa schimbi ceea ce se intampla. Inseamna doar ca iti vei dori schimbarea, dar nu vei pretinde cu incrancenare acel lucru.
Fii bun cu tine insuti, pentru moment. Relaxeaza-ti mintea si fii constient ca viata este imperfecta si asa va fi intotdeauna. Tu ai intotdeauna destul pentru a fi fericit.
A treia reteta: Emite tot mai multa iubire, chiar daca nu obtii ceea ce vrei.
Iubirea inseamna sa darami zidurile care impiedica sentimentele din inima ta sa ajunga la alta persoana. Iubirea nu are de-a face cu ce se intampla in viata, ci cu ce se intampla in inima ta. Iubirea nu inseamna sa-ti placa faptele unei persoane, si nu e echivalenta cu afirmatii de genul: “te iubesc, daca faci acest lucru pentru mine.”
Iubirea este un sentiment neconditionat si poate cea mai mare greseala pe care o facem este sa ne iubim conditionat pe noi insine. De cate ori nu spunem: “ma voi ocupa mai mult de mine dupa ce voi obtine asta, ma voi simti mai bine cand voi face asta, etc.”
Iubeste pe toata lumea, imbratiseaza oamenii si priveste-i in ochi, scrie o lista cu ceea ce merita sa fie iubit la tine, apreciaza frumusetea din propria ta viata.
Iar daca vrei cu adevarat sa inveti ce inseamna iubirea, trebuie sa fii in stare sa-ti pastrezi inima deschisa catre ceilalti oameni, indiferent ce se intampla in viata ta. Si, tine minte: nu-ti vei atinge potentialul de fericire, decat resimtind si manifestand multa iubire, pentru tine insuti si pentru ceilalti.
Sa aplicam aceste trei retete dupa necesitati, din cand in cand sau permanent, fiind constienti, in fiecare clipa, de faptul ca exista un singur om pe lume care ne poate face fericiti cu adevarat : cel care se reflecta in oglinda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu