Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 6 iulie 2010

Eliminarea conditionarilor......

Există un mecanism pe care îl practicăm toţi, într-o măsură mai mică sau mai mare: condiţionarea. Ne punem condiţii unii altora, şi astfel libertatea dispare.

Am fost condiţionaţi de mici: „primeşti asta dacă faci ce spun eu”, suntem condiţionaţi ca adulţi: „te iubesc dacă…, vin cu tine dacă…., rămân cu tine dacă, ….”, ne condiţionăm la rândul nostru copiii, după aceeaşi metodă.
Formularea reală, ce ar înlocui condiţionarea, vine din conştientizarea efectului Legii Atracţiei. Dacă eu fac acest lucru, voi atrage anumite energii, Universul îmi va răspunde în consecinţă.
Copilul care nu ascultă, ar înţelege mai bine dacă i s-ar explica ce atrage prin neascultare, de la Dumnezeu, de la îngeri, ce fel de energie primeşte. Şi cum îl ajută îngerii dacă face lucruri frumoase.
Iubitul sau iubita care condiţionează s-ar opri, dacă ar ştii că se menţine prin aceasta într-o sferă a constrângerilor, de unde răspunsul pe care îl primeşte nu este libertatea, ci îngrădirea, limitarea.
Părintele care condiţionează ar trebui să fie conştient de schimbările pe care le produce în caracterul copilului. Pe viitor acesta va reacţiona cu frică, speriat de a nu corespunde aşteptărilor.
Din punct de vedere energetic, al Legii Atracţiei, tot ce emitem va primi răspuns din Univers. Când facem lucruri impuse, chiar dacă sunt bune, dar acţionăm cu frică, vibraţia fricii se amprentează în emisia noastră. Şi primim atât răspunsul la acel lucru bun, cât şi la frica din spatele acţiunii.
Constrângerile ne determină să luăm decizii bazate pe frică.
Orice hotărâre fundamentată pe frică nu va fi cea justă, şi poate fi chiar o buclă pe drumul Sufletului.
Din neferice, constrângerile continuă să acţioneze din subconştient, chiar dacă cei care le-au practicat nu mai au aceeaşi influenţă în vieţile noastre.
Continuă să acţioneze prin simplul fapt că ne-au deformat caracterul, făcându-ne să acţionăm cu frică sau cu revoltă.
Omul constrâns, dacă nu are cunoaştere spirituală, are de ales între două variante: se supune, alege recompensa şi lasă frica de pierderea recompensei să se instaleze în fiinţa lui sau se opune, refuză constrângerea, devine rebel şi lasă agresivitatea să îl domine.
În faţa constrângerilor, pe nivelul uman, nu poţi fi indiferent, poţi doar să alegi între cele două variante: poţi fi supus sau rebel.
Însă omul cu cunoaştere spirituală, care înţelege Legea Atracţiei, ştie să aleagă o altă cale, aceea a propriei libertăţii, de fapt, a libertăţii individuale, care nu înseamnă singurătate, ci respect al alegerilor fiecăruia, în cadrul cuplului, în familie, în societate, cu conştientizarea faptului că orice alegere are un răspuns, orice acţiune are o replică de aceeaşi natură.
Înainte de a pune condiţii, gândiţi-vă cum va răspunde Universul la condiţiile voastre.
Şi când îi ajutaţi pe alţii fără condiţii, când iubiţi pur, necondiţionat, când nu vă impuneţi părerile, nu obstrucţionaţi libertatea de manifestare a celorlalţi (desigur, dacă e vorba de acele acţiuni care nu fac rău altor persoane şi celor în cauză), gândiţi-vă şi atunci, cum vă va răspunde Universul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu