Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 31 decembrie 2009

Ce trebuie sa facem pentru a ne mentine tineri

Ultimele descoperiri din domeniul medical, al geneticii si al psihologiei, sunt pline de invataminte pentru modul in care ar trebui sa traim pentru a fi vesnic tineri, sanatosi si frumosi. Fiindca primavara se-apropie si resursele noastre de speranta incoltesc, le propunem cititorilor nostri optimisti, care n-au obosit in lupta cu viata de toate zilele si mai tin inca la imaginea lor fizica si estetica, un program pentru tinerete si frumusete, alcatuit de cercetatorii americani.

Factorul Medical

1. Somnul la temperaturi scazute

Cei care dorm intr-o camera mai putin incalzita isi pastreaza mai mult tineretea. Faptul a fost demonstrat intr-un studiu intreprins de cercetatorii de la Universitatea din Boston. Temperatura ideala a camerei de dormit: 17 grade.
Explicatia: Daca merele sunt tinute la racoare, ele isi pastreaza mai mult prospetimea. In mod evident, acest lucru este valabil si pentru oameni si animale: cu cat este mai cald, cu atat procesele metabolice se desfasoara mai rapid si cu-atat imbatranim mai repede. Dovada a fost oferita de un studiu efectuat
de cercetatorii de la Universitatea Marburg asupra mustelor. In timp ce una din muste - tinuta la o temperatura de 18 grade - a trait 150 de ani (calcul transformat in raport cu viata omului), surata ei - care a avut parte de o temperatura de 28 de grade - a murit dupa 70 de ani. Medicii recomanda: noaptea temperatura camerei nu trebuie sa depaseasca 17 grade.

2. Nu va saturati niciodata

Femeile si barbatii care de-a lungul vietii nu consuma mai mult de 1500 de calorii pe zi au celule mai sanatoase, care se reinnoiesc continuu. In felul acesta, putem atinge varsta de 120 de ani (prof. dr. Ray Walford, specialist in geriatrie).
Explicatia: Profesorul Ray Walford de la Universitatea din Los Angeles a fost primul care a demonstrat cu experimentul facut pe soareci ca foamea este un izvor de tinerete. Astfel, soarecii care-au primit hrana foarte putina au trait de doua ori mai mult decat semenii lor care-au mancat cat au dorit. Walford crede ca printr-un astfel de "regim" ar putea si oamenii sa atinga varsta de 120 de ani, pastrandu-si timp indelungat capacitatea de munca si tineretea. Dar pentru aceasta nu trebuie sa consume mai mult de 1200-1500 de calorii pe zi.

3. Vitaminele potrivite

La fiecare varsta, barbatii si femeile au nevoie de vitamine si substante minerale diferite, pentru cele 70 de bilioane de celule ale corpului. (Tabelul exact il veti gasi la sfarsitul articolului.)

4. Profesiunea dorita

De ce dirijorii, ciobanii sau filosofii isi mentin tineretea timp mai indelungat? De ce arata prostituatele, care isi vand trupul, cu zece ani mai batrane? Psihologii au descifrat secretul, divulgandu-l intr-un studiu amanuntit.
Explicatia: Conform statisticilor, exista profesiuni care ii favorizeaza pe cei ce le practica, ajutandu-i sa traiasca deosebit de mult, pastrandu-si insa tineretea; de exemplu: dirijorii, calugarii, pictorii, ciobanii. De ce? In cauza se pare ca este sentimentul de "dominare". Acesti oameni sunt fauritorii propriei lor vieti. Fac ce vor in meseria lor, exista o mare doza de libertate, ei nu se simt oprimati. In schimb, oamenii care fac meserii in care altii dicteaza imbatranesc repede. Prostituatele par adeseori mai batrane decat sunt in realitate. Psihologii spun: isi vand trupul si trebuie sa plateasca cu sufletul.

5. Dragostea adevarata

Contactul sexual regulat stimuleaza organismul prin intensificarea activitatii hormonilor, intareste sistemul imunitar, producand o serie intreaga de efecte de intinerire surprinzatoare. De exemplu: un singur sarut intens are acelasi efect cu o alergare de 50 de metri. Se fortifica sistemul imunitar, se produc anticorpi si limfocite. Un cuplu de cercetatori englezi au facut un studiu vreme de 10 ani, prezentand nenumarate cifre convingatoare.
Explicatia: Contactul sexual este mai eficient decat orice lifting. In timpul unui sarut intens, pancreasul secreta mai multa insulina, glandele sexuale inunda corpul cu hormonii stimulati, pulsul creste de la 70 la 150. Irigatia sanguina este si ea stimulata. Cand oamenii se mangaie, dinamica circulatiei creste, iar substantele "mesagere" isi pot desfasura actiunea lor de intinerire (de exemplu, tiroxina). Ele sunt cele care provoaca umflarea sanilor. Asa-numita "tenta sexuala", o usoara roseata a pielii, care apare ca urmare a excitatiei pe fata, gat si piept, ne confera o stralucire tinereasca. In plus, in timpul actului sexual, hormonul stresului (cortizolul) scade.

Factorul Mental

6 reguli de aur pentru tinerete vesnica

"Reteta secreta",
iata un cuvant magic

Secretul tineretii eterne

El cuprinde promisiunea ca minunile sunt posibile. Are acelasi efect ca si cheia cu care se deschid portile paradisului. Fara nici un efort. Cel ce spune ca are o reteta secreta cu care poate implini o dorinta la care aspira toti oamenii, poate face cu ea bani, foarte multi bani. Dar aceasta nu este o reteta secreta, ci reteta succesului. Ea-i mana pe oameni de colo-colo, si anume incepand din ziua cand s-au speriat uitandu-se in oglinda. Visul tineretii fara batranete este stravechi; noi suntem promisiunile medicilor, chimistilor, geneticienilor si producatorilor de cosmetice, ale expertilor in gimnastica sau ale nutritionistilor, ca detin reteta secreta pentru leacul tineretii vesnice. Dar se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Exista si persoane care nu dau bani nici pe lifting, nici pe laser, care nu inghit hormoni sau pilule magice, care nu se duc nici la cosmeticiana, nici la chirurg. Dar cand isi fac aparitia undeva, cei din jur incep sa murmure cu invidie sau cel putin cu uimire. Cum o fi reusind asta sa arate asa de tanar, ce-o face asta de ramane mereu frumoasa? Aceste intrebari ii nelinistesc mai ales pe cei care au incercat tot ce este posibil pentru a-si cosmetiza sau opera varsta, fara insa sa para nici cu un minut mai tineri. De ce? Fiindca nu si-au putut opera sufletul, el fiind un organ inoperabil. Cei vesnic tineri au stiut sa-si trateze "organul" acesta, respectand sase reguli de aur.

Nu adunati in jurul dvs.
doar persoane care spun mereu "da"

Sigur, nu e-ntotdeauna placut sa va expuneti discutiilor, criticilor - uneori mai aspre - sau reprosurilor intemeiate, dar toate acestea va intineresc. Cei care stau de vorba doar cu persoane care au aceleasi pareri, functionand ca niste automate de confirmare, nu vor avea parte nici de idei, nici de viziuni. Inotand in "grasimea" automultumirii, acesti oameni vor deveni greoi si imobili din punct de vedere spiritual. Cei vesnic tineri se inconjoara de oameni de alta varsta, de alta culoare politica si de alta categorie sociala. De oameni care au curaj cateodata sa spuna: coafura ta e oribila, rochia ti-e prea stramta, cravata e lipsita de gust. Rezultatul: privire sincera, infatisare placuta, expresia fetei deschisa.

Evitati relatiile sexuale formale

Nu va culcati cu cineva doar fiindca asta v-ar putea avantaja cariera, sau cu un sot al carui sex-appeal este de fapt contul din banca. Cei vesnic tineri fac amor doar atunci cand vor cu adevarat.

Nu lasati sa incolteasca in dvs. invidia

Invidia este un fel de otrava care actioneaza incet, dar care contamineaza in timp sufletul. Fireste, un om civilizat nu lasa sa se observe ca e ros de invidie, atunci cand colega cea noua, pe langa ca-i desteapta, arata si bine, sau cand un prieten ia note mai bune la examen. Cei care viseaza la tineretea eterna sa nu-i invidieze pe cei care au castiguri si succese mai mari, care sunt fericiti in dragoste sau castiga la loterie. Invidia provoaca aparitia ridurilor pe suflet si pe obraz, ea produce impuritati ale pielii, adevarate "cosuri de invidie". Bucurati-va de succesul si fericirea altora! In loc sa-i urati, lasati-va stimulati. Aspiratia intinereste.

Exersati seductia

Secretul tineretii eterne

Sunt oameni care-si mobilizeaza calitatile de seducatori doar cand exista un scop anume: sa ajunga cu cineva in pat sau sa profite pentru a promova profesional. Odata scopul atins, "muschii" seductiei amortesc, iar in cele din urma se molesesc de tot. Asemenea oameni isi pierd ascutimea, se tocesc ca si cutitele vechi. In schimb, semenii lor vesnic tineri aspira tot timpul catre ceva, nazuiesc, nu contenesc sa viseze si sa seduca, bucurandu-se de senzualitatea vietii.

Nu va interziceti nimic

Unii oameni isi inchipuie ca e o virtute sa se cenzureze tot timpul. Nu mananca o pralina, pentru ca vor sa-si pastreze subgreutatea absurda, pe care ei o considera ideala, nu-si cumpara haina visata, pentru ca li se pare un lucru zadarnic. Cine nu-si permite macar putina stralucire devine sters. De la par pana la comportament. Persoanele cu suflet tanar n-au deloc mustrari de constiinta cand isi permit ceva ce le face bine si nu au scrupule atunci cand incalca (macar o data) prescriptiile: mananca toata inghetata (chiar daca cornetul e foarte mare), intra in magazine porno sau isi cumpara un ruj infiorator de scump. Iar ochii le stralucesc.

Considerati-va mereu incepatori

Sunt demni de lauda oamenii care-si perfectioneaza continuu ceea ce stiu. Dar multi dintre ei devin la un moment dat "atoatestiutori". Astia sunt cei care se tem de tot ceea ce e nou, pentru ca ar trebui sa puna intrebari si asta i-ar face nesiguri. Asemenea oameni isi petrec concediile mereu in acelasi loc (pentru ca acolo cunosc tot si sunt cunoscuti de toti), se duc la acelasi restaurant si mananca mereu aceleasi feluri. Dar acest stil de viata le leneveste mintea si aspectul exterior, duce la corpolenta si la barbie dubla.
Explorati cu mai multa incredere necunoscutul. Pentru fiecare varsta pe care o atingeti, cuceriti teritorii noi. Daca la 50 de ani nu mai puteti purta minijupul, aveti in schimb o experienta de viata care va da o stralucire inconfundabila. Folositi-o! Nu va mai expuneti picioarele, ci mintea si intensitatea trairii. Veti seduce la fel ca la 20 de ani.
Nu exista o reteta secreta si exclusiva pentru a ramane tineri. De altfel, o reteta secreta pentru tineretea vesnica ar fi la fel de ingrozitoare ca pilulele pentru slabit. Ne-am lasa cu totii in voia ei, plictisindu-ne de atata tinerete administrata tuturor, in mod egal. Adevarata tinerete vesnica trebuie cautata de fiecare in parte. Iar celui care o descopera, ea i se poate citi pe obraz.


Factorul vitamine

Ce doze trebuie la 20 de ani? Dar la 50?

20

Femei

Fier - Se pierde prin menstruatie. Scade forta si capacitatea de actiune.
Se gaseste in: peste, carne, galbenus de ou.

Acid folic - Important la gravide si la femeile care iau anticonceptionale. Cele care doresc copii sa consume acid folic (se gaseste in drojdie, germeni de grau, spanac).
Suplimentar: zilnic o tableta de polivitamine (cu cel putin 10 vitamine) si 5 substante minerale.

Barbati

Acid glutaminic - Important pentru cei foarte solicitati la locul de munca. Sporeste capacitatea de concentrare, printr-o mai buna excitatie la nivelul creierului.
Se gaseste in: carne, sunca, salam.

Vitamina B - Intareste sistemul nervos. Mentine forma.
Se gaseste in: cereale integrale, orez nedecorticat, cartofi.
Suplimentar: 3 tablete de drojdie zilnic sau o bucatica de drojdie proaspata.

30

Femei

Acid pantotenic - Sunteti amenintate de aparitia primelor riduri: pe fata si la ochi. Vitamina mentine pielea elastica si previne aparitia ridurilor.
Se gaseste in: hering, ficat, arahide.

Potasiul - Corpul incepe sa depoziteze apa. Alimentele bogate in potasiu ajuta la drenarea celulelor. Tesutul se intareste.
Se gaseste in: mere, banane, paine integrala.

Biotina - Unghiile incep sa se rupa, isi pierd frumusetea. Biotina asigura cresterea rapida, unghiile recapatandu-si aspectul initial.
Se gaseste in: ficat, nuci, drojdie.

Barbati

Zinc - Pentru barbatii care vor copii. Sporeste mobilitatea spermatozoizilor si capacitatea de procreare.
Se gaseste in: carne, cereale, legume.

Vitamina E - Mentine capacitatea de munca, apara de substantele toxice agresive din mediul inconjurator, care apasa tot mai mult asupra organismului.
Se gaseste in: lapte, oua.

Siliciu - Impotriva caderii parului.
Se gaseste in: ovaz, mei, cartofi.
Suplimentar: zilnic cate o tableta de vitamina E.

40

Femei

Beta-caroten - Pot aparea primele pete de pigment (de batranete). Apara pielea de razele ultraviolete foarte periculoase.
Se gaseste in: spanac, nasturel, morcovi, mango, caise.

Zinc - Sistemul imunitar devine tot mai vulnerabil. Consumul regulat de alimente care contin zinc mentine anticorpii pe pozitie.
Se gaseste in: carne, cereale, legume.

Vitamina E - Impiedica depunerea substantelor agresive pe peretii vaselor sangvine.
Se gaseste in: lapte, arahide, ulei de soia.
Suplimentar: preparate pe baza de betacaroten combinate cu vitaminele A, E si C.

Barbati

Seleniu - Vulnerabilitatea la stres creste. Este nevoie de o cantitate mai mare de seleniu, substanta minerala antitoxica si antistres. Organismul reuseste astfel sa se dezintoxice singur.
Se gaseste in: peste, ficat, rinichi.

Secretul tineretii eterne

Q10 - Coenzima Q10 este responsabila de cresterea energiei la nivelul celulelor. Fara Q10 inima nu functioneaza, iar capacitatea de munca scade.
Se gaseste in: inima de vita, galbenus de ou, ficat.

50

Femei

Calciu - La aceasta varsta calciul din substanta osoasa se reduce. Atentie deci la continutul de calciu din hrana. In acest fel, oasele raman stabile, nu se produc fracturi.
Se gaseste in: produsele lactate, spanac, varza, nuci.

Vitamina D - Din aceleasi considerente.
Se gaseste in: hering, ton, oua.

Magneziu - Sporeste capacitatea de functionare a miocardului, inima isi mentine forma buna.
Se gaseste in: mei, legume verzi.

Vitamina C - se gaseste in uleiul de floarea-soarelui, cereale integrale, oua.

Betacaroten - se gaseste in fructe, legume, broccoli, morcovi.

Seleniu - se gaseste in peste, branzeturi, citrice.
Acesti antioxidanti sunt ca un invelis protector pentru fiecare celula in parte, impiedicand astfel imbatranirea rapida.
Suplimentar: zilnic o tableta de calciu efervescent, impotriva atrofiei oaselor, si una de magneziu.

Barbati

Acid glutaminic - Imbunatateste excitatia la nivelul creierului. Gandirea si memoria devin mai bune.
Se gaseste in: carne si preparate din carne.

Acid folic - Lipsa lui duce la imbatranirea mai rapida. Protejeaza celulele si le mentine active.
Se gaseste in: avocado, seminte de floarea-soarelui, produse lactate.

Vitamina A - Vederea, in special in intuneric, slabeste repede. Vitamina A intareste ochii, vederea, in special acomodarea la trecerea de la lumina la intuneric.
Se gaseste in: morcovi, ficat de vitel, varza.

Acizi grasi Omega 3 - La aceasta varsta cresc riscul bolii reumatice, precum si nivelul colesterolului. Acesti acizi produc niste anticorpi, leucotrinele, care combat atat reumatismul, cat si colesterolul.
Se gaseste in: peste si produse de peste

Sursa: Formula As

4 comentarii:

  1. cel mai bun blog pe care il citesc:) ai un suflet mare :) sanatate multa iti doresc ......

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua Margareta,
    Abia astazi am descoperit acest blog si asta datorita domnului Ion Brad. Promit sa fiu o cititoare fidela si, de ce nu, o colaboratoare fidela. Tot binele din lume ti-l doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca am cititori fideli,sper sa va fie de folos sfaturile.....

    RăspundețiȘtergere