Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 28 decembrie 2009

Durerile de cap.cum le ingrijim

Toata lumea experimenteaza diferite tipuri de dureri de cap, la un moment dat. Unele pot fi dureri datorate sinusului sau alergiilor, altete din cauza vederii, unele pot fi dureri de tensiune, unele sunt migrene iar altele, mai severe, sunt numite nevralgii cluster.

Majoritatea durerilor pot fi alinate prin schimbarea concentrarii asupra altor lucruri. Dar nu poti scapa de o durere de cap asa usor deoarece se afla chiar acolo, in creierul tau, deci va trebui sa faci ceva pasi aditionali inainte.

Aspirina si cafea

In primul rand, ia o aspirina normala si bea o cafea. Aspirina si cafeina sunt amandoua leacuri naturale impotriva inflamatiei si cresc fluxul de sange in zonele afectate. Sangele nostru are tot ceea ce ne trebuie pentru a ne vindeca deci acesta este un prim pas catre vindecare.

Dupa ce ai identificat tipul de durere de cap si ai luat aspirina, sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa iti schimbi concentrarea mentala de la durerea persistenta la diferiti stimulenti fizici.

Durere cauzata de sinusuri

Spre exemplu, daca simti o durere de cap cauzata de sinus, fa un dus fierbinte (dar nu prea fierbinte, sa nu-ti arzi pielea). Aburul de la dus iti va deschide sinusurile si in acelasi timp senzatia apei pe pielea ta iti va forta creierul sa se concentreze asupra altui lucru in afara de durere. Vei simti fiebinteala apei, sau chiar si raceala, daca preferi, plus umezeala. Trupurile noastre au miliarde de receptori nervosi microscopici si, daca simti doar durerea de cap este foarte neplacut, dar daca simti caldura, umezeala si sunetul apei atunci creierul tau trebuie sa se gandeasca la altceva iar durerea va disparea.

Durere cauzata de vedere

Daca este o durere de cap cauzata de vedere, odihneste-ti ochii in timp ce iti masezi tamplele si umerii. Daca este posibil, roaga pe cineva apropiat sa te ajute. Din nou, acestia sunt stimuli externi meniti sa ii distraga atentia creierului tau de la durere.

Migrena sau nevralgie cluster

Pentru durerile mai severe, precum migrenele sau nevralgiile cluster, deja e cazul pentru o alta abordare. Este ca o lupta cu durerea si trebuie sa faci orice pentru a invinge. Trateaza durerea precum un inamic si infurie-te, tipa, fa un dus fierbinte, intinde-te, loveste perne. Imagineaza-ti varful capului precum un fermoar, iar dedesubt se afla durerea. Pe la mijlocul lui vei simti puncte de presiune – presand ferm asupra acestor puncte te poate ajuta sa elimini durerea.

Si cel mai bun truc, porneste un uscator de par la cea mai mica intensitate si lasa aerul cald sa-ti sufle direct pe fata. De ce functioneaza acest lucru? In primul rand, aerul cald relaxeaza muschii fetei si ai gatului, apoi, pe masura ce calatoreste pe caile tale nazale iti deschide sinusurile si permite sangelui sa circule in zona afectata. In al treilea rand, zgomotul usor al uscatorului actioneaza ca o melodie hipnotica care din nou ii permite creierului tau sa se concentreze asupra altui lucru.

De cate ori poti, fa toate aceste lucruri intr-o camera, sigura, in intuneric, chiar si in dus. Doar ai grija sa nu folosesti uscatorul de par sub apa. Aceste trucuri functioneaza pentru multa lume si, daca le dai o sansa, s-ar putea sa te ajute si pe tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu