Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 26 decembrie 2009

lista condimentelor

Lista condimentelor

Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat mai intai si ingredientelor cu gust patrunzator si iute sau aromatic (de exemplu: ghimbirul), si aromelor sau parfumurilor (de exemplu: mirtul) si chiar si ingredientelor folosite la imbalsamari.
Astazi exista tendinta de a limita utilizarea termenului de condimente la ingredientele folosite in mancaruri si bauturi, desi multe condimente au si utilizari aditionale in medicina si cosmetica.
Condimentele folosesc diverse parti morfologice ale plantelor bogate in arome si gust; scoarta, floare, stamine, fruct, seminte, frunze si tulpini.
Desi majoritatea condimentelor se folosesc sub forma de pudra sau macinatura fina, unele se utilizeaza intregi sau ca extract uleios.
Desi fiecare continent si-a adus aportul la zestrea de condimente, cele mai multe dintre ele provin din Asia.
O definitie destul de corecta a condimentelor ar fi: condimentele sunt ingrediente care, adaugate in mancaruri si bauturi, confera aroma, gust si culoare, fara a avea valoare nutritiva.
ANASON
ANASON STELAT
ANGELICA
ANNATTO
ANTONICA
ARDEI, BOIA DE
ARDEI IUTE
ARPAGIC
ARPAGIC CHINEZESC
ASAFOETIDA
BOLDO
BUSUIOC
BUSUIOC INDIAN
BUSUIOC LAMAIOS
BUSUIOC THAILANDEZ
CAFEA
CAPERE
CARDAMOM
CARDAMOM NEGRU
CEAPA
CERENTEL
CERNUSCA
CHIMEN
CHIMEN DE MUNTE
CHIMEN INDIAN
CHIMEN NEGRU
CHIMION TURCESC
CIMBRU DE CULTURA
CIMBRU DE GRADINA
CIUMAREA
COCOS, NUCA DE
CORIANDRU
CORIANDRU, FRUNZE DE
CORIANDRU MEXICAN
CORIANDRU VIETNAMEZ
CRESON
CRESON INDIAN
CUISOARE
CURCUMA
CURRY, FRUNZE DE
DAFIN
DAFIN AMERICAN
DAFIN INDIAN
DEGETARITA
DOVLEAC, SEMINTE DE
FENICUL
GALANGAL
GALANGAL MIC
GALBENEA
GHIMBIR
GRASITA
GRASITA DE IARNA
GRAUNTELE PARADISULUI
HREAN
HUACATAY
IARBA LAMAIOASA
IENIBAHAR
IENUPAR
ISOP
LAMAIE
LAMAITA
LEMN DULCE
LEURDA
LEUSTEAN
LEVANTICA
LIMBA MIELULUI
LIMETA
LIMETA KAFFIR
LOBODA DE GRADINA
MAC, SEMINTE DE
MAGHIRAN
MANGO
MARAR
MASLINA
MASTIC
MELAREA
MENTA
MENTA PIPERATA
MIGDALA
MIRT
MIRT LAMAIOS
MITSUBA
MOLOTRU ALBASTRIU
MUSCATA
MUSTAR ALB
MUSTAR NEGRU
NASTUREL MEDICINAL
NUCSOARA
NUCSOARA, COAJA DE
OREGANO
OREZ, IARBA DE
OTETAR MIROSITOR
PANDANUS, FRUCTE DE
PANDANUS, FRUNZE DE
PATRUNJEL
PELIN
PELIN NEGRU
PIPER ALB
PIPER DE BALTA
PIPER DE CUBEBA
PIPER DE GUINEEA
PIPER DE SZECHWAN
PIPER INDONEZIAN
PIPER MEXICAN, FRUNZE
PIPER NEGRU
PIPER ROSU
PIPER ROZ
PIPER TASMANIAN
PIPERUL LUPULUI
PIPER VERDE
PLANTA CAMELEON
PORTOCALA
PRAZ
RODIE
ROINITA
ROZMARIN
RUCOLA
RUTA DE GRADINA
SALCAM AUSTRALIAN
SALOTA
SALVIE
SCHINDUF
SCORTISOARA
SCORTISOARA INDONEZIANA
SCORTISOARA VIETNAMEZA
SCORTISOR
SMIRNA, IARBA DE
SOFRAN
SOFRANAS
SORBESTREA DE SALATA
SPANAC TAMAIOS
SUSAN
SUSAN SALBATIC
TAMARIND
TARHON
TARHON MEXICAN
TATANEASA
TELINA
TONKA, SEMINTE DE
TRANDAFIR DE DULCEATA
TRUFE
URDA VACII
USTUROI
USTUROI RUSESC
VANILIE
VINARITA
VISIN TURCESC
WASABI
ZEDOARY

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu