Curatirea limfei si a sangelui
             Dimineata, se beau 100 ml de apa rece, in care s-a dizolvat, dupa gust,  sare amara, atat cat sa fie baubila. Se prepara un suc din portocale  (900 ml), grapefruit (900 ml) si lamaie (200 ml). La o ora dupa ce s-a  baut solutia de sare amara, se beau primii 100 ml din sucul respectiv si  100 ml de apa fiarta si racita. Apoi, aceeasi cantitate (100 ml suc si  100 ml apa racita) se bea la fiecare jumatate de ora, pana se termina  cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul dureaza 3 zile. Mare  atentie: in perioada cand se face acest tratament extrem de util  organismului…nu se mananca si nu se bea nimic altceva!!!
            Curatirea ficatului
             Timp de 2 zile, zice Djuna, se beau cate 5-6 pahare de suc de mar. In a  treia zi, bolnavul se culca la ora 19 (sapte seara) pe partea dreapta,  cu o sursa de caldura (perna electrica sau sticle cu apa fierbinte) sub  ficat. Se prepara un amestec din 3 linguri de ulei de masline si 3  linguri zeama de lamaie, care se bea din sfert in sfert de ora, pe  durata a circa 2 ore. Atentie oameni buni: cantitatea totala trebuie sa  fie de 300 ml ulei de masline si 300 ml zeama de lamaie. A doua zi de  dimineata se face clisma, ocazie cu care veti elimina toate reziduurile  de la ficat.
             Curatirea rinichilor (mai ales pentru cei cu pietre - calculi renali)
             Pe parcursul unei saptamani, nu se mananca decat pepene verde cu paine  neagra. In ziua a saptea, intre orele 2 si 3 (noaptea), se face o baie  calda, cu corpul cufundat in apa pana la gat si se mananca pepene verde  rece. Chiar daca nu va vine a crede…dupa circa o ora, vor fi eliminate  pietrele. In cazuri extrem de rare este nevoie ca  procedura se fie  repetata dupa doua saptamani!!!
            Curatirea articulatiilor de saruri (spondiloza, artrita, poliartrita)
             Djuna a gasit un leac si pentru cei care au mari probleme cu  articulatiile: se fierb 5 g foi de dafin in 300 ml apa, timp de 5  minute, dupa care se tin intr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore,  se consuma lichidul, luandu-se cate o lingurita. Tratamentul dureaza 3  zile, insotit de alimentatie de regim, dar o singura data pe an.
            Boli de plamani (tuberculoza, bronsita etc.)
  Se  face un amestec din 500 g miere de albine, 5 capatani de usturoi,  pisate si 5 lamai tocate in masina, amestec care se lasa 7 zile la  macerat. Se consuma cate 4 linguri, seara, inainte de culcare,  inghitindu-se foarte incet.
Hipertensiune
             Una dintre cele mai frecvente si pacatoase probleme ale romanilor…iata  ce zice Djuna: in fiecare dimineata sa consumati o… sfecla rosie coapta.  Seara mancati  o salata facuta din sfecla rosie cruda, usturoi si   morcov ras stropite cu ulei. Simplu si eficient!!!
             Reumatism
              Aici problema mare o constituie…materia prima si vremea. Trebuie rame  din acelea cu care se da la peste sau care se gasesc in pamant reavan  si…trebuie vreme frumoasa!!! Se pun, intr-un borcan de 0,5 l, rame,  intr-un strat de circa 2-3 cm grosime. Peste ele se toarna gaz lampant  sau alcool de peste 90% , atat cat sa le acopere cu 2 cm si se tin la…  soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis consta in frectii pe zonele  afectate cu gazul (alcoolul) respectiv. Scrieti si …asteptati vremea  insorita. Doar asa are efect.
          In emisiunile viitoare va continua prezentarea acestor retete ale vindecatoarei Djuna!!!  Nu le ratati!!!
Alimentaţia  stă la baza sănătăţii, doar dacă ştim sau nu să o facem prin prisma  raţiunii, şi nu doar a pornirilor animalice. Djuna identifică trei  categorii mari de alimente, după cum urmează:            1. carne, peşte, zeama de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci,  floarea soarelui (seminţe), vinete. Aceştia sunt „acizii”!!!
           2. verdeaţă, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt,  grăsimi, ulei vegetal. Le putem spune … „neutrele”. O sa vedeţi de ce.
         3. pâine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine. Acestea sunt „bazele”!!!
Pentru  curăţirea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse în  corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de câteva  reguli uşor de respectat. 
           Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 -  bazele. Nu se amestecă la aceeaşi masa alimentele din categoria 1 cu  cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau  categoria 2 cu categoria 3. Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice  trebuie să fie de minimum 3 ore. În curăţirea organismului, lactatele  sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o ora după  aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma şi fructe, întrucât ele  se digeră mai repede decât restul alimentelor. Pe lângă alimentele  enumerate mai sus, dimineaţa şi seara se consumă câte un căţel de  usturoi.          
          Curăţirea organismului se face, de preferinţă, în luna iunie. Acum încep …reţetele promise:      
          Anexite, fibrom, boli vaginale
Se  toacă mărunt ceapa, se pune într-un tifon şi se unge acest tampon cu  unt nesărat. Se introduce în vagin, noaptea. Acelaşi procedeu se poate  face cu untură de gâscă. Doamnelor şi domnişoarelor, vă spunem noi la  „Se întâmplă acum”, atenţie mare  la măsurile de igienă pe care trebuie  să le luaţi în ceea ce priveşte tifonul, ceapa (perfect curăţată şi  spălată) şi untul (musai curat şi proaspăt)!!!
          Spondiloza (lumbago)
Se  aplică „la cald” frunze de brusturi, cu partea nelucioasă pe locul  dureros. „La cald” înseamnă în timpul crizei de lumbago!!! O altă  procedură: un amestec obţinut din ridiche neagră tocată mărunt şi o  căpăţână de usturoi pisat, amestec aplicat pe locul respectiv.
          Scleroza vasculara cerebrala
Se  toacă mărunt o lămâie şi se amestecă cu măceşe (un pahar), răchiţica  (un pahar) şi miere de albine (un pahar). Se iau câte 20-40 g înainte de  masă. De asemenea, aceloraşi bolnavi li se recomandă ceaiul din  rădăcină de pătrunjel sau 20 g scoarţă de scoruş fiartă timp de 2 ore în  0,5 l apă şi băută zilnic, de 2-3 ori câte o lingură. Atenţie români: un pahar înseamnă 250 ml!

 
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu