candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 17 aprilie 2011

Tehnica de eliberare emotionala EFT

– Tehnica Eliberarii Emotionale este o tehnica neconventionala, din grupa “terapiilor energetice de meridian”, care se adreseaza atat profesionistilor cat si neprofesionistilor, o metoda de vindecare si auto-vindecare atat a problemelor emotionale cat si fizice.

EFT este procedura care se mai numeste si acupunctura emotionala deoarece combina stimularea centrilor energetici din capetele meridianelor – prin batai usoare (presopunctura) – cu elemente de stimulare a emisferei cerebrale stangi (afirmatii, numarare) si ale emisferei cerebrale drepte (fredonare, rotiri de ochi), in timp ce ne indreptam atentia pe ceea ce inseamna durere, amintiri nefericite, emotii care ne provoaca disconfort, diferite adictii, pofte, etc.
Metoda este foarte simpla si o data invatata se poate aplica in orice situatie intrucat:
-      nu implică  proceduri chirurgicale
-      nu se folosesc ace
-      nu se folosesc medicamente sau substante chimice
-      nu se impinge si nu se trage de corp, fiind absolut neinvaziva

Metoda EFT este usor de invatat, se poate face oriunde si adesea rezultatele sunt imediate. Ea este aplicata si lucreaza pentru oameni de toate varstele, inclusiv sugari si chiar pentru animale de companie.
EFT a fost dezvoltat si utilizat initial, pentru tratamentul fobiilor si a tulburarilor de stres post traumatic dar ulterior, s-a dovedit la fel de eficace in tratamentul unei game largi de probleme.
Gary Craig a simplificat algoritmii complecsi ai TFT (Thought Field Therapy) – metoda care sta la baza EFT – si a dezvoltat un algoritm unic, general aplicabil, care poate fi utilizat in toate cazurile de intrerupere a sistemului energetic.
Cum actioneaza EFT
Pentru a intelege mai bine acest lucru, putem compara curgerea energiei prin corpul nostru cu aceea printr-un televizor. Atat timp cat electricitatea trece prin televizor, in mod normal, sunetul si imaginea sunt clare. Daca in schimb, s-ar intrerupe circuitele, s-ar produce un “zzzzzt” electric.
In mod similar, cand sistemul nostru energetic se dezechilibreaza (ceea ce ar reprezenta pasul 1) se petrece un efect de “zzzzzt” in interiorul nostru (pasul 2) si apare emotia negativa (pasul 3).
De cele mai multe ori, metodele conventionale trateaza pasul 1 pentru a rezolva pasul 3, fara a tine cont de fapt, ca intreruperea circuitului electric/ energetic este cea care trebuie rezolvata, nu cauza/ amintirea care a provocat-o. Echilibrarea sistemului energetic se realizeaza pur si simplu, prin stimularea capetelor acestor canale energetice (meridiane).
Afirmatia de baza spune: “Cauza TUTUROR emotiilor negative..” asta inseamna ca sunt cuprinse teama, fobiile, furiile, regretele, anxietatea, depresia, amintirile traumatice, grijile, vinovatiile si TOATE emotiile care ne limiteaza  performantele in sport, afaceri, arta, practic toate domeniile care sunt afectate de emotiile restrictive pe care le traim.
Astfel spus, toate emotiile negative au aceeasi cauza.. intreruperea “zzzzzt” electrica in corp, deci pot fi eliminate in acelasi mod, prin echilibrarea energetica.
Punctele de acupunctura  se afla pe suprafata pielii, insa meridianele in care se deschid traverseaza corpul si trec prin fiecare organ si grup de muschi. Meridianele reprezinta fluxul sanguin al energiei corpului si ele unesc aceste puncte energetice, adevarate “zone fierbinti” care pot fi stimulate cu ace sau presiune fizica pentru a elibera sau redistribui energia. Dezechilibrul energetic poate fi insa, detectat folosind unele tehnici de diagnosticare prin testare musculara, care necesita multa practica si pricepere.
Contributia majora a lui Gary Craig este tocmai gasirea unui inlocuitor pentru acest tip de diagnostic, inlocuitor care consta in “conceptul reviziei 100%” adica restabilirea intregului sistem energetic si nu, cautarea dezechilibrului pe un anume meridian.
Conceptul reviziei 100% presupune stimularea (batai usoare) punctelor de capat ale mai multor meridiane de energie , fara a trebui sa stim neaparat, care dintre ele este cel intrerupt. Aceasta succesiune de batai usoare trebuie memorata iar procedura este piesa centrala a EFT fiind numita si “Reteta de Baza”.
Conceptul reviziei 100% este inlocuitorul EFT al diagnosticului. Folosim acest proces memorat, numit Reteta de Baza, prin care aplicam atatea bateri usoare cate sunt necesare pentru a restabiliza intregul sistem energetic, reusind astfel sa „reparam” un anume dezechilibru al energiei, mult mai usor, chiar daca nu avem nici o abilitate de a pune un diagnostic.
Desi exista multe “scurtaturi”, Reteta de Baza in intregime constituie un fundament important pentru intregul process. Ea este procedura prin care se urmareste o succesiune de batai usoare si consta in 4 pasi:
1. Pregatirea
2. Secventa
3. Gama celor 9 actiuni
4. Secventa
1. Pasul 1 – Pregatirea
Pregatirea sistemului energetic este necesara pentru ca acesta este supus unor forme de interferente electrice ce poate bloca efectul de echilibrare pe care-l au procedurile de bateri. Atunci cand exista, aceste interferente electrice trebuie eliminate, altfel Reteta de Baza nu da rezultate.
Eliminarea se face prin Pregatire.
Tehnic vorbind, aceste interferente iau forma unei inversari de polaritate in sistemul energetic al corpului, ceea ce nu e acelasi lucru cu intreruperile circuitelor energetice care cauzeaza emotiile negative.
Inversarea de polaritate seamana, de exemplu cu situatia unui aparat electronic caruia i s-au pus bateriile invers, astfel incat acesta nu functioneaza.
Numele oficial al inversarii de polaritate este Inversarea Psihologica si are aplicatii in toate domeniile de vindecare si de performanta personala.
Inversarea Psihologica este creata de auto-infrangere, de gandirea negativa aparuta adesea in subconstient astfel incat nu ne putem da seama daca e prezenta sau nu, intrucat nu ne creeaza nici un sentiment. Chiar si cele mai pozitive persoane o pot avea.
De aceea, ea trebuie corectata, daca vrem ca restul Retetei de baza sa poata functiona. In concordanta cu conceptul reviziei de 100%, corectam Inversarea Psihologica, chiar daca este cazul sau nu.
Corectarea se face prin stimularea “punctului sensibil” sau – la alegere – a “punctului karate” timp in care se repeta de 3 ori o afirmatie de neutralizare (intrucat Inversarea Psihologica implica gandirea negativa, corectia se face printr-o afirmatie de neutralizare). 2. Pasul 2 – Secventa  
Secventa este un concept foarte simplu.
Ea implica baterea punctelor de capat* ale meridianelor energetic majore din corp si este metoda prin care se echilibreaza “zzzzzt”-ul sistemului energetic.
*Punctele de capat: Fiecare meridian energetic are doua capete. Pentru scopurile Retetei de baza, e nevoie sa batem doar unul din cele doua capete pentru a echilibra orice intrerupere care poate exista de-a lungul meridianului respective. Aceste puncte de capat sunt aproape de suprafata corpului si astfel, sunt mult mai usor de accesat decat punctele de blocaj propriu-zis, care se pot afla in interior, undeva in adancul corpului.
3. Pasul 3 – Gama celor 9 actiuni
Gama celor 9 actiuni (sau 9 pasi) poate parea cea mai bizara dintre toate etapele EFT.
Scopul ei este de a face “acordul fin” al creierului si se realizeaza prin anumite miscari ale ochilor, fredonand si numarand.
Intrucat toti nervii sunt legati intre ei, unele parti ale creierului sunt stimulate atunci cand miscam ochii. Partea dreapta a creierului (partea creatoare) este stimulata atunci cand fredonam un cantec, in timp ce partea stanga (partea gandirii abstracte) este stimulata atunci cand numaram.
Aceste 9 actiuni stimulatoare se efectueaza in 10 secunde, timp in care batem incontinuu unul dintre punctele energetice ale corpului, punctul Gamut. Dupa ani de experienta, s-a observat ca aceasta serie de actiuni poate adauga eficacitate EFT si grabeste progresul catre eliberarea emotionala, mai ales atunci cand este intercalata intre doua serii de Secventa.
4. Pasul 4 – Secventa

Pasul 4 consta in reluarea identica a pasului 2.
 Afirmatii care se pot spune>
Permit gandurilor mele sa fie libere. Trecutul s-a dus. Sunt in pace si in armonie
neincetat.
Eliberez din mine modelul care mi-a creat aceasta problema. Sunt in pace si in
armonie neincetat. Merita sa fac asta pentru mine.
Sunt o expresie Divina a vietii. Ma iubesc si ma accept asa cum sunt in clipa de
fata.
Ma simt ca orice copil care a fost dorit, binevenit si iubit profund.
Am grija cu toata dragostea de corpul meu, de mintea mea si de emotiile mele.
Traiesc in prezent. Fiecare moment este nou. Imi cunosc propria valoare. Ma
iubesc si ma aprob.
Lumea este sigura si prietenoasa. Sunt in siguranta. Imi traiesc viata in pace.
Totul se petrece intr-o perfecta ordine spatiu-timp. De fiecare data se desfasoara
actiunea dreapta a Divinitatii. Iert si eliberez trecutul.
Inteligenta, curajul si valoarea personala sunt intotdeauna prezente. Viata este
sigura.
Ma simt in siguranta experimentand bucuria in toate domeniile vietii. Iubesc viata.
Este bine sa fiu eu. Sunt minunat exact asa cum sunt. Aleg sa traiesc. Aleg
bucuria si ma accept.
Ma eliberez cu usurinta de ceea ce nu mai am nevoie in viata.
Iubirea este cea cu ajutorul careia ma eliberez total de trecut. Sunt liber. Sunt
iubire.
Am incredere in procesul vietii. In viata mea se desfasoara doar actiunea dreapta
si buna.
Ma iert pe mine insumi cu iubire. Sunt liber.
Trecutul s-a dus. In prezent, ma iubesc si ma aprob.
Ma iubesc si ma aprob. Am incredere in viata. Sunt in siguranta.
Ma simt in siguranta. Ma deschid vietii. Doresc sa experimentez viata.Sunt in siguranta si las viata sa curga cu bucurie.
Sunt in siguranta. Este bine sa simti. Sentimentele mele sunt normale si acceptabile.
Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta. Viata e sigura si plina de bucurie.
Sunt plin de bucurie. Aceasta curge prin mine cu fiecare bataie a inimii mele.
Sunt complet deschis catre viata si bucurie. Aleg sa privesc si sa inteleg totul cu dragoste.
Eu sunt dragoste. Aleg acum sa ma iubesc si sa ma aprob. Ii privesc pe ceilalti cu dragoste.
Este bine pentru mine sa cresc, sa ma maturizez. Lumea este sigura. Eu sunt in siguranta.
Este sigur acum, pentru mine, sa preiau raspunderea propriei mele vieti. Aleg libertatea.
Acest copil este in siguranta si iubit. El este binevenit si ingrijit cu duiosie.
Zilnic se intampla minuni. Merg in interiorul fiintei mele pentru a dizolva sabloanele, modelele
ce au creat suferinta si ACUM accept vindecarea si ajutorul Divin.
Imi gasesc bucuria in cine sunt. Sunt o frumoasa expresie a vietii, curgand perfect tot timpul.
Sunt singura mea autoritate. Ma iubesc si ma aprob. Viata este buna.
Creez numai pace si armonie in mine si in jurul meu.
Am taria, puterea si cunostintele de a ma descurca in toate problemele vietii.
Doresc sa schimb tot ce in mine a creat aceasta situatie. Ma iubesc si ma aprob. Sunt in
siguranta.
Eu curg cu usurinta odata cu schimbarea. Viata mea este ghidata Divin si intotdeauna merg in
aceeasi directie.
Ma descurc cu usurinta si bucurie in experientele mele de viata.
Actiunea Divina justa se manifesta intotdeauna in viata mea. Ma iubesc si ma aprob. Totul este
bine. Comunic cu iubire cu tot ceea ce ma inconjoara.
Tot ceea ce este bun si bine curge acum liber in jurul meu. Ideile Divine se exprima prin mine.
Sunt in pace.
Este dreptul meu din nastere sa-mi satisfac necesitatile. Acum doresc, cer si primesc cu iubire
si cu usurinta.
In Univers ma simt acasa. Sunt inteles si sunt in siguranta.
Viata este schimbare, ma adaptez usor la nou. Accept viata trecut, prezent si viitor.
Cu iubire, imi accept deciziile, stiind ca sunt liber si ma schimb. Sunt in siguranta.Ma iubesc si ma aprob. Imi pasa de mine. Sunt mereu total adecvat.
Curg usor odata cu viata si cu fiecare noua experienta. Totul este bine.
Declar pace si armonie cu mine si in jurul meu. Totul este bine.
Sunt iubit, hranit si sprijinit de viata insasi. Este bine ca traiesc.
Iubirea relaxeaza si elibereaza tot ce nu se armonizeaza cu sinele meu.
Am fost un copil protejat de Divinitate si inconjurat cu dragoste.Doamne, te rog da-mi imunitate
mentala.
Doresc sa ma schimb si sa ma dezvolt(sa evoluez).
Eliberez tot controlul Universului. Sunt in pace cu mine si cu viata.
Aceasta minte isi cunoaste adevarata identitate si este un punct de creatie Divina a propriei
manifestari.
Stiu ca viata ma sprijina dezinteresat si glorios. Viata ma iubeste. Vietii ii pasa de mine.
Sunt liber sa vorbesc pentru mine. Sunt sigur in exprimarea mea. Comunic doar prin iubire.
Cu iubire si bucurie imi accept sexualitatea si exprimarea sa. Accept numai gandurile care ma
sprijina si ma fac sa ma simt bine.
Ma misc inainte, eliberat de trecut. Sunt in siguranta. Sunt liber.
Sunt calm si senin in gandurile mele.
Am incredere in procesul vietii. Sunt in siguranta.
Sunt in siguranta. Ma iubesc si ma aprob. Am incredere in viata.
Permit iubirii din adancul inimii mele sa vindece absolut tot ceea ce vad. Aleg pacea. Totul este
bine in lumea mea.
Viata este eterna si plina de bucurie.
Viata se schimba, iar eu integrez noul cu usurinta. Accept viata trecut, prezent si viitor.
Sunt operatorul iubitor al mintii mele.
Iert si eliberez trecutul cu iubire. Aleg sa-mi umplu lumea cu bucurie si ma aprob.
Imi permit sa fiu tot ce pot sa fiu si merit ce-i mai bun in viata.
Ii iert pe ceilalti. Ma iert si pe mine. Sunt liber sa ma bucur si sa iubesc viata.Aleg sa iubesc viata. Canalele mele sunt larg deschise. Este atat de bine sa primesti bucuria.
Sunt liber sa circul iubirea si bucuria in orice parte a vietii mele. Iubesc viata.
Raspund la iubire si la ganduri de iubire. Totul este in pace.
Ma iubesc si ma aprob. Imi creez propria bucurie. Vreau sa fiu un castigator in viata. Sunt parte
a ritmului perfect de curgere a vietii.
Vad totul cu ochi de iubire. Exista aceasta solutie armonioasa si eu o accept acum.
De indata ce ma eliberez de trecut, soseste un val nou, proaspat si vital. Permit vietii sa curga
prin mine.
Ma relaxez si permit mintii mele sa fie in pace.
Cu iubire imi mentin mintea si corpul in echilibru. Acum eu aleg gandurile care ma fac sa ma
simt bine.
Amintirile mele sunt frumoase pentru ca eu vreau sa le fac asa. Ma iubesc.
Viata ma iubeste si eu iubesc viata. Accept sa primesc toata abundenta, libertatea si bucuria
vietii.
Trec cu usurinta prin noi experiente, noi directii si noi schimbari.
Eliberez cu bucurie trecutul. Viata este dulce si asa sunt si eu.
Ma iubesc si ma aprob. Ma vad pe mine si tot ceea ce fac cu iubire. Sunt in siguranta.
Gandurile mele sunt calme si eu sunt senin. Ma accept ca fiind frumos si iubit.
Creez fundatii solide pentru mine si viata mea. Aleg ca credintele mele sa ma sprijine cu
bucurie.
Traiesc cu bucurie. Viata ma ajuta intotdeauna. Totul este bine.
Noi te inconjuram cu dragoste si siguranta. Iti cream un spatiu pentru vindecare. Tu esti iubire.
Acum aleg ganduri armonioase si las bucuria sa curga liber spre mine.
Sunt in deplina pace cu toate detaliile vietii.
Mintea mea este in pace. Sunt in siguranta.
Ma aflu intr-o deplina siguranta. Sunt in pace.
Ma simt bine cu propria sexualitate. Sunt in pace.
Sunt intr-o iubire plina de pace.Sunt eu insumi cu familia vietii. Mintea mea este in pace. Sunt in siguranta.
Privesc si inteleg cu iubire. Imi ofer intreaga experienta Luminii si Iubirii.
Toate detaliile au grija de mine.
Ma iubesc si ma accept din adancul fiintei mele. Am grija de mine si sunt in siguranta.
Ma iubesc si ma accept. Ma vad asa cum sunt intradevar si tot ce fac privesc cu bucurie.
Sunt in deplina siguranta. Sunt in pace.
Renunt cu iubire la trecut. Totul inseamna libertate si eu insumi sunt liber. Acum totul este bine
in inima mea.
Imi exprim emotiile cu bucurie intr-un mod pozitiv.
Acest moment este plin de bucurie. Acum aleg sa experimentez si sa gust partea dulce a vietii.
Ma aflu in locul meu perfect.
Ma aflu departe de limitarile si fricile oamenilor. Imi traiesc propria viata cu bucurie, plina de
vitalitate si lumina.
Hranirea mea, asimilarea si eliminarea sunt intr-o ordine perfecta. Sunt in pace si in echilibru
perfect cu viata insasi.
In mintea mea creez o stare de pace adanca, iar corpul meu oglindeste acest lucru.
Sunt singura putere si autoritate din viata mea.
Sunt plin de viata, de bucurie de a trai si plin de energie.
Imi iubesc corpul. Ma iubesc pe mine insami. Imi iubesc toate ciclurile. Totul este in ordine.
Deciziile mele sunt bazate pe principiul adevarului si sunt protejat stiind ca doar actiunile
corecte isi gasesc locul in viata mea. Masele de minte sfaramate.
Imi deschid constiinta catre o viata in plina evolutie. Exista spatiu suficient pentru a ma dezvolta
si a ma schimba.
Ma iubesc si-mi sunt drag. Sunt bun si gentil cu mine. Totul este bine.
Acest copil este privit cu iubire, compasiune si intelegere. Totul este bine.
Ma centrez in siguranta si accept perfectiunea vietii mele. Totul este bine.
Armonia si pacea, dragostea si bucuria ma inconjoara si raman cu mine. Sunt in siguranta.
Este dreptul meu din nastere sa traiesc din plin si in libertate. Iubesc viata. Ma iubesc pe mine.
Aleg sa vad viata eterna plina de bucurie. Sunt etern, bucuros si in pace.
De buna voie ma eliberez de trecut. Este bine pentru mine sa-l uit. Sunt liber acum.E perfect sa fiu asa cum sunt.
Ma bucur de propria mea viata. Sunt perfect exact asa cum sunt. Ma iubesc si ma aprob.
Am toate ideile si activitatile ghidate Divin, de care am nevoie. Sunt perfect asa cum sunt. Ma
iubesc si ma accept in totalitate.
Mintea si corpul meu sunt intr-un echilibru perfect. Imi supervizez gandurile.
Merg dincolo de vechile limitari si acum imi permit sa ma exprim liber si creativ.
Ma iubesc si ma accept. Las viata sa-mi calauzeasca pasii.
Sunt puterea si autoritatea in viata mea. Sunt liber sa fiu eu insumi.
Sunt in siguranta. Sunt plin de iubire si in pace cu mine insumi si cu toti ceilalti.
Imi iubesc corpul. Imi iubesc sexualitatea. Ma iubesc pe mine insumi si sunt fericit.
Ma aflu departe de orice conceptie si superstitii de grup, de idei preconcepute auzite sau
mostenite. Sunt eliberat de orice tensiune, inflamatii, influente si manipulari. Sunt eu insumi in
pace.
Merit sa gasesc bucuria vietii. Accept toate placerile pe care viata mi le ofera.
Intampin si primesc cu bucurie si iubire noi idei si concepte pe care le asimilez cu usurinta. Ma
hranesc cu iubire si bucurie pe mine insumi.
Iertare, intelegere, compasiune – asta nutresc. Ma mladiez, devin flexibil si curg, plutesc cu
usurinta. Totul este perfect.
Viata imi sprijina toate gandurile, de aceea ma iubesc si ma accept si totul e bine.
Ma exprim si vorbesc doar cu iubire si tandrete. Ma eliberez cu iubire de tot trecutul. Inspir si
expir numai iubire.
Mintea mea este curatata (purificata) si libera. Parasesc trecutul si ma indrept catre nou. Totul
este bine.
Ma eliberez de tot ce nu este iubire. Exista timp si spatiu pentru tot ceea ce vreau sa fac.
Mintea mea este blanda si armonioasa. Ma iubesc si ma aprob. Sunt liber sa fiu eu insumi.
Creez numai experiente pasnice pentru ca ma iubesc. Totul este bine.
Credinta mea este ca Dumnezeu ma sprijina. Ma bucur de sexualitatea mea in corpul meu.
Sunt minunata.
Gandesc si pronunt numai cuvinte de iubire. Sunt in pace si armonie cu viata.
Sunt un parinte iubitor cu mine insumi. Ma acopar cu iubire si aprobare. Este bine pentru mine
sa fiu cine sunt.
Sunt in siguranta. Toata presiunea se dizolva. Sunt suficient de bun.Imi folosesc puterea in scopuri adecvate. Iau propriile mele decizii. Ma realizez eu insumi.
Sunt in siguranta oriunde in Univers. Ma iubesc si ma incred in procesul vietii.
Aleg acum ca viata mea sa fie usoara si plina de bucurie.
Creez o viata noua cu noi reguli care sa ma sustina.
Am puterea, taria, curajul si indemanarea de a digera tot ce apare in drumul meu.
Cu bucurie, ma desprind de trecut, cu toate urmarile lui. Sunt in liniste si pace deplina.
Acum, aleg sa traiesc in sfera bucuriei, a clipei prezente. Viata mea e o continua sarbatoare,
plina de fericire.
Sunt pe deplin fericit sa fiu eu insumi. Sunt suficient de bun exact asa cum sunt. Ma iubesc si ma accept pana in adancul fiintei. Sunt insasi expresia bucuriei si ea ma ridica. Divinitatea ma sustine. Sunt in pace.
Inima mea bate in ritmul iubirii.
Bucurie! Bucurie! Bucurie! Permit cu iubire bucuriei sa curga prin mintea, trupul si experienta
mea.
Aduc inapoi bucuria in centrul inimii mele. Exprim mereu numai iubire pentru toti.
Ma iubesc si ma accept deplin. Tot ceea ce fac este perfect. Sunt in pace si sunt minunat.
Accept acum si permit ca intreaga putere a principiului meu sexual sa opereze cu usurinta si
bucurie.
Ma accept si ma iubesc in intregime cu bucurie. E mai sigur pentru mine sa-mi exprim emotiile.
Diger si asimilez toate experientele noi, cu bucurie si liniste.
Cu iubire, permit bucuriei sa curga liber in viata mea. Sunt linistit, echilibrat. Ma iubesc.
Gandurile mele sunt echilibrate si linistite, curate si in pace.
Renunt la tiparele din mintea mea care au creat aceste conditii. Sunt bucuros sa ma schimb.
Ma iubesc si ma accept.
Aleg sa ma sprijin pe mine insumi.
Renunt liber si cu deplina usurinta la tot ce este vechi in fiinta mea si primesc cu bucurie noul.
Simt toleranta, compasiune, iubire si tandrete pentru toti semenii, inclusiv pentru mine.
Dizolv cu usurinta toate problemele trecutului.
Sunt liber sa inteleg ceea ce vreau. Este bine sa ma exprim. Sunt in pace.Ma ridic deasupra tuturor limitelor. Sunt ghidat si inspirat Divin. Iubirea vindeca toata viata. Merg dincolo de limitarile mele din trecut in libertatea lui “acum”. Este bine si sigur sa fiu eu. Imi creez toate experientele. Eu sunt puterea. Ma bucur de feminitatea mea. Sunt libera. Vorbesc pentru mine liber si usor. Cer puterea mea. Ma iubesc, ma aprob. Sunt liber si in
siguranta.
Eu sunt acum total centrat in iubirea si bucuria de a trai viata. Curg cu iubire si bucurie. Pacea
mintii este a mea.
Ma bucur de darnicia vietii.
Viata ma conduce doar catre ceea ce este mai bun pentru mine. Sunt in pace.
Ma iert, ma iubesc acum si intotdeauna. Sunt liber. Totul este bine.
Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta acum si pentru totdeauna.
Spiritul Divin este structura vietii mele. Sunt in siguranta, iubit si sprijinit total.
Aleg sa manuiesc toate experientele mele cu usurinta, iubire si cu bucurie.
Sunt unit si in echilibru cu toata viata. Sunt in siguranta.
Pacea si armonia Divina ma inconjoara si ma patrund. Sunt o oaza de pace, bucurie si iubire.
Totul e bine in lumea mea.
Sunt echilibrata si in pace cu toate schimbarile ciclului meu si imi binecuvantez corpul cu iubire.
Imi accept intreaga mea putere ca femeie si accept toate procesele corpului meu ca fiind
normale si naturale. Ma iubesc si ma aprob.
Ma relaxez in curgerea vietii si las viata sa-mi procure tot ceea ce trebuie in mod usor si
confortabil. Viata este pentru mine.
Sunt una cu viata toata. Ma vad pe mine in altii si iubesc ceea ce vad. Ma bucur sa traiesc.
Viata este pentru mine un dans de bucurie.
Las in urma limitarile parintilor. Sunt liber sa fiu cel bun pentru mine asa cum pot.
Cred in viata si in procesele ei. Vorbesc usor si ma exprim bland. Viata ma sprijina.
Cred in procesul vietii. Sunt in siguranta.
Renunt la toate culpabilizarile si accept sa primesc linistea, calmul si bucuria vietii.
Fiecare experienta este perfecta pentru evolutia mea. Sunt in pace asa cun sunt.
Iert cu usurinta. Ma iubesc si ma voi recompensa cu ganduri de lauda. Sunt in siguranta.Simt iubirea si frumusetea vietii in deplina ei exprimare.
Sunt in deplina siguranta. Am incredere in procesul vietii. Sunt liber si ma exprim bucuros cum
pot mai bine.
Ma sprijin pe intelepciunea si ghidarea Divina ce ma protejeaza tot timpul. Sunt in siguranta.
Eliberez caile insuccesului si permit succesului sa fie al meu.
Ma iert. Ma iubesc si ma aprob. Comunic cu iubire.
Doar actiunile corecte isi gasesc loc in viata mea. Totul este bine.
Comunic cu usurinta si cu bucurie.
Imi deschid inima si creez comunicare cu iubire. Sunt in siguranta. Totul e bine.
Sunt intr-o calatorie nesfarsita in eternitate si mai am destul timp. Comunic cu inima mea. Totul
e bine.
Recunosc propria mea abilitate intuitiva.
Ma iubesc si ma aprob. Imi recunosc adevarata valoare. Sunt minunat.
Ma iubesc si ma sprijin in modurile placute mie.
Ma iubesc si ma apreciez.
Imi dau seama si accept ca sunt o forta creatoare in universul meu. Acum aleg sa ma bucur de
viata.
Sexualitatea mea este in siguranta.
Armonia ma inconjoara. Ascult cu iubire ceea ce este bun si placut. Sunt in centrul iubirii.
In lumea mea sunt singura autoritate, pentru ca sunt singura persoana ce gandeste in mintea
mea. Sunt bine structurat si echilibrat.
Respir in viata din plin. Ma relaxez si am incredere in procesul vietii.
Sunt in pace si am incredere in procesul vietii. Sunt in siguranta.
Ma ridic pentru mine si viata ma sprijina intr-un mod neasteptat.
Sunt entuziasmat de viata si plin de energie, liber si in siguranta.
Sunt echilibrata in curgerea creatiei mele.
Vad cu iubire si cu bucurie.
Permit iubirii din adancul inimii mele sa vindece absolut tot ceea ce vad. Aleg pacea. Totul e
bine in lumea mea.
Creez acum o viata la care imi place sa ma uit.Vreau sa-mi vad acum propria frumusete si splendoare.
Viata este eterna si plina de bucurie.
Armonia, bucuria, frumusetea si siguranta inconjoara acest copil.
Este sigur pentru mine sa privesc. Sunt in pace .
Sunt in siguranta aici si acum.
Privesc cu dragoste si cu tandrete.
Ma iubesc si ma aprob chiar acum.
Doresc sa iert. Respir viata si vad cu compasiune si ma aprob.
Eliberez nevoia de a avea dreptate. Sunt impacat. Ma iubesc si ma aprob.
Sunt protejat de insasi iubirea Divina. Sunt in siguranta intotdeauna. Sunt dornic sa cresc si sa
imi asum responsabilitatile vietii. Ii iert pe toti, iar acum imi formez propria viata asa cum mi-o
doresc. Sunt in deplina siguranta.
E bine pentru mine sa creez toata iubirea pe care mi-o daruiesc.
Ma hranesc cu hrana spirituala. Sunt liber si pe deplin multumit.
Sunt dornic sa uit trecutul. E mai bine pentru mine sa depasesc limitarile parintilor.
Imi vad tatal ca pe un copil neiubit si-l iert usor. Amandoi suntem liberi.
Sunt in pace cu propria-mi fiinta si cu propriile mele emotii si trairi. Sunt in siguranta acolo unde
sunt. Imi creez propria siguranta. Ma iubesc si ma accept exact asa cum sunt.
Ma relaxez stiind ca sunt in siguranta. Viata este aici pentru mine si am incredere in procesul
vietii.
Ma iubesc si ma aprob la fiecare varsta. Fiecare moment al vietii este perfect.
Ma iubesc si ma aprob. Imi acord permisiunea de a merge inainte. E bine sa inaintezi.
Intelegerea mea este clara si ma schimb cu timpul. Sunt in siguranta.
Ma bucur de feminitatea mea. Imi place faptul ca sunt femeie. Imi iubesc corpul asa cum e.
Am incredere in procesul vietii. Intotdeauna viata imi ofera tot ce am nevoie. Sunt in siguranta.
Eliberez trecutul. Sunt liber sa ma misc inainte cu iubire in inima mea.
Ma iubesc si ma aprob. Viata ma sprijina si ma iubeste.
Gandesc liber si am cu usurinta si bucurie experiente minunate. Sunt una cu viata. Sunt total
adecvat situatiilor.Este bine pentru mine sa-mi exteriorizez sentimentele. Ma iert.
Contribui la o viata de familie unita, in pace si iubire. Totul este bine.
Impartasesc iubirea si sentimentele. Raspund iubirii din fiecare.
Viata mea este dulce.
Ma iubesc si ma aprob si singur imi creez dulceata si bucuria din viata mea.
Cu iubire, iau puterea inapoi si elimin toate interferentele.
Ma eliberez usor si confortabil de tot ce e vechi si spun bine ai venit noului. Sunt in siguranta.
Sunt in pace cu toate emotiile mele. Ma iubesc si ma aprob.
Respir liber si din plin. Sunt in siguranta. Am incredere in procesul vietii.
Sunt in pace exact unde sunt. Accept tot ce e bun, stiind ca toate nevoile si dorintele se vor
implini.
Sunt in pace si ma simt destins in orice moment al vietii mele. Sunt puternic si capabil.
Ma misc in propria-mi viata cu bucurie, blandete si usurinta.
Inaintez cu bucurie si incredere stiind, ca in viitorul meu totul este perfect.
Traiesc pentru a-mi cladi cu iubire si bucurie idealurile si standardele vietii mele.
Accept si primesc cu bucurie si intr-un echilibru perfect tot ceea ce mi se ofera in viata.
Am capacitatea de a primi din plin abundenta vietii. Traiesc viata cu iubire si bucurie deplina.
Accept liber ideile Divine odata cu respiratia si cu inteligenta vietii. Acesta este un moment nou.
Sunt puternic si in siguranta.
Este destul pentru fiecare. Imi creez starea de bine si libertatea prin ganduri iubitoare.
Ma aprob si deciziile mele imi sunt intotdeauna bune.
Ma iubesc si ma aprob. Imi accept propria putere. Spiritul meu este mereu tanar.
Traiesc pentru bucuriile vietii. Merit si accept tot ce-i mai bun in viata. Ma iubesc si ma aprob.
Ma simt in siguranta sa fiu eu. Cu iubire ma protejez. Cu ganduri de iubire si bucurie trecutul
este iertat si uitat. Sunt liber in acest moment.
Am incredere in vocea mea interioara. Sunt intelept, puternic si tare.
Imi controlez intotdeauna gandurile. Sunt in siguranta. Ma iubesc si ma aprob.Sunt in siguranta totala in Univers. Sunt in pace oriunde.
Ma misc cu usurinta prin timp si spatiu. Ma inconjoara numai iubire.
Sunt inconjurat si patruns de pace si armonie.
In viata mea are loc numai actiunea dreapta Divina. Extrag numai binele din fiecare experienta
a mea. Este bine sa cresc.
Imi eliberez calm toata furia. Ma iubesc, ma accept si ma apreciez la adevarata mea valoare.
Creez numai experiente de bucurie in lumea mea iubitoare.
Sunt in siguranta in orice moment. Iubirea ma inconjoara si ma protejeaza mereu. Sunt in
deplina siguranta si totul este bine.
Imi creez propriile experiente. Pe masura ce ma iubesc si ma aprob, experientele mele sunt din
ce in ce mai bune.
E bine sa fiu flexibil in mintea mea.
Iubesc viata. Este bine sa traiesti. Sunt in siguranta.
Gandurile mele curg liber si cu usurinta.
Sunt o expresie Divina, magnifica a vietii. Ma bucur de sexualitatea mea. Ma bucur de tot ceea
ce sunt. Sunt puternic si capabil. Ma iubesc si ma apreciez.
Ma iubesc si ma aprob din adancul fiintei mele. Am grija de mine si sunt in siguranta.
Sunt intr-un echilibru perfect. Inaintez in viata cu hotarare si cu bucuria oricarei varste.
Stiu ca prezint incredere. Viata ma iubeste. Sunt in siguranta in orice situatie.
Idei si ganduri noi circula liber cu bucurie in fiinta mea.
Sunt importanta, contez. Acum am grija de mine si ma hranesc cu iubire si bucurie. Ii las pe toti
ceilalti liberi sa fie asa cum doresc si suntem cu totii liberi si in deplina siguranta.
Ascult Divinitatea si ma bucur de tot ceea ce sunt capabil sa aud. Sunt unul (una) cu totul.
Creez o lume plina de iubire si bucurie prin alegerea de ganduri si emotii luminoase si blande.
Sunt liber si in siguranta.
Renunt la toate fricile. Stiu ca viata ma sprijina intotdeauna si am incredere in ea. Sunt plin de
iubire si bucurie. Sunt in siguranta.
Acum imi asum responsabilitatea mintii, corpului si vietii mele. Sunt o femeie plina de putere si
minunata. Orice particica din corpul meu functioneaza perfect. Ma iubesc si sunt in pace.
Sunt expresia vie a tot ceea ce exista. Sunt plin de iubire si bucurie. Sunt chiar eu insumi.
Ma misc cu blandete, bunatate si bucurie. Sunt inconjurat numai de bine. Sunt in siguranta.
Ma destind complet pentru ca acum stiu ca sunt in siguranta. Cred in viata si in mine.Divinitatea ma protejeaza. Sunt in siguranta si pace. Inteligenta Universului functioneaza in
toate aspectele vietii.
Declar pace si armonie in interiorul si imprejurul meu, pentru totdeauna. Totul este bine.
Renunt la toate tiparele vechi. Iubirea si bucuria se instaleaza in mintea si corpul meu. Inaintez
spre un viitor nou, proaspat si plin de viata.
Ma iubesc si ma accept. Cred in viata si in faptul ca ma ajuta. Sunt in siguranta. Totul este bine.
Sunt puternic si sanatos. Sunt bine construit.
Cred in procesul vietii. Sunt intotdeauna in locul optim, facand exact ceea ce trebuie la
momentul potrivit. Ma iubesc si ma accept.
Viata ma accepta. Asimilez tot ce e nou ca eveniment din orice zi. Totul este bine.
Traiesc in totalitatea posibilitatilor. Aici exista intotdeauna un drum nou. Sunt in siguranta.
Renunt, ma destind si inaintez. Sunt in siguranta.
Hotarasc sa fiu eu insumi. Ma accept exact asa cum sunt.
Constientizez ca sabloanele din mine atrag asemenea experiente. Creez doar bine in viata
mea.
Este usor pentru mine sa programez computerul mintii mele. Viata mea se schimba intr-o
maniera pozitiva si mintea mea este acum noua.
Sunt una cu toata viata. Universul ma sprijina in intregime. Totul este bine.
Ma eliberez cu bucurie de trecut. Sunt in pace.
Sunt luat in seama si apreciat in cele mai pozitive moduri. Sunt iubit.
Creez o viata plina de recompense.
Am incredere in procesul vietii. Cer cu usurinta ceea ce doresc. Viata ma sprijina.
Este bine sa fii barbat/femeie
Gandurile iubitoare mentin sistemul meu imunitar puternic. Sunt in siguranta pretutindeni. Sunt
plin de iubire.
Merg dincolo de vechile limitari si-mi permit sa ma exprim liber si creativ.
Viata intreaga ma accepta. Totul este bine. Sunt in siguranta.
Asa cum ma iubesc si ma aprob, creez o lume pasnica si plina de bucurie pentru a trai in ea.
Este in regula daca vad si alte puncte de vedere.
Aud cu iubire.Ma iubesc si ma aprob. Sunt impacat cu procesul vietii. Aduc pace in fiecare colt al vietii mele.
Lumea este sigura.
Este bine si sigur pentru mine sa cresc. Acum ma descurc cu viata mea cu usurinta si cu
bucurie.
Este dreptul meu Divin de a lua propria mea directie in viata. Sunt in siguranta. Sunt liber.
Raman linistit si liber. Ma iubesc si ma accept. Viata mi se imbunatateste pe zi ce trece.
Creez doar experiente pline de pace, armonie si iubire pentru ca ma iubesc. Totul este bine in
jurul meu.
Gandurile mele curg liber si usor. Sunt iubirea si frumusetea vietii in deplina sa expresie.
Sunt adanc centrat si in pace in viata.
Ma relaxez si-mi recunosc valoarea. Sunt suficient de bun. Viata mea este usoara si plina de
bucurie.
Ma iubesc si ma aprob. Nici o persoana, obiect sau loc nu are putere asupra mea.
Altii reflecta sentimentul placut pe care il am fata de mine. Ma iubesc si ma aprob asa cum sunt.
Sunt plin de pace. Am incredere in procesul vietii. Totul este bine in lumea mea.
Iubirea mea se oglindeste peste tot. Ma bucur de propria mea sexualitate.
Sunt liber, ma misc si traiesc in armonie. Iubesc viata.
Sunt in centrul vietii si sunt total conectat cu iubirea.
Diger viata in siguranta si cu bucurie. Primesc numai ceea ce este bun.
Sunt sprijinit de viata.
Sunt recunoscator fata de generozitatea vietii. Sunt binecuvantat.
Valeriu Popa – Vindecarea prin gandire
10 Intrebari (EFT)  1.

Fa o lista cu
toate
experientele importante sau traumatizante traite de tine, de cand te-ai nascutsi pana azi. Pozitive si negative. Mentioneaza anul sau varsta ta la mom respectiv si pe o scarade la 1 (min) la 10 (max), cat te-au afectat la mom respectiv.   2.

Care dintre experientele de mai sus te mai
afecteaza
si azi si cat ?

cu note 1-10   3.

Pt ce te simti
vinovat
- facut / nefacut - si cat de vinovat

cu note 1-10   4.

Ce
probleme
ai la ora actuala ? - cu note 1-10Ce-ti este cel mai greu la fiecare din aceste probleme?   5.

Ce simti in leg cu aceste probleme, ce
sentiment
se ascunde in spatele fiecareia din aceste pb ?   6.

Ce anume te
ajuta
cel mai mult sa faci fata acestor probleme ?   7.

Care este cea mai importanta
lectie
pe care ai invatat-o in viata pana acum ?   8.

Ce ai
visat
intotdeauna sa faci si nu ai facut ?   9.

Care este
scopul
tau in momentul de fata ? Ce anume vrei sa realizezi ?   10.

Ce te anume te face
fericit
?Ce anume iti lipseste in clipa asta ca sa fii fericit

Odata memorata, Reteta de Baza devine un prieten de-o viata! Ea poate fi aplicata la o lista aproape nesfarsita de probleme fizice si emotionale si ofera rezolvare la majoritatea dintre ele.

http://www.eft-therapy.com/
http://www.eft-downloads.com/
http://www.eftradioonline.com/
http://www.law-of-attraction-parenting.com/
http://www.squidoo.com/eft-tapping-technique-tips
http://www.patclass.com/
http://tappingqanda.com/
http://www.lifecoachingwithlindsay.com/
http://www.alrodee.com/
http://www.blogtalkradio.com/eftclass
http://carollookeft.com/
http://www.solutionfocusedeft.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu