Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 26 februarie 2011

Ceapa si usturoiul, atentie cumle folosim

Pare incredibil, dar daca este adevarat?!
      Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu  febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura    si sa- i dau "michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de  siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr- un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8  cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios,  iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai  ca a putrezit demult. Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.
 Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei  si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au  proprietatea de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul  in care sunt "activate", adica in momentul in care intra in  contact cu aerul.  Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se  "desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se  preparau spre a se lasa "pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul  sunt "activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa  "absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile. Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se  produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo  virusi si bacterii. In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in  contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii  din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe  care noi apoi le introducem in organismul nostru gata "impanate".Astfel, putem alege:- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si  bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in  organism, sau - folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si  bacteriile din organism?...  De noi depinde..
 CEAPA In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor  vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre  fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.  Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti   membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat  fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a  pus o ceapa  curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si  probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a  crezut si a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop.  Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In  mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa. Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona .  Acum  multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel  multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri  peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit.  Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in  boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti  unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea.  Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a  imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe  voi si pe cei dragi sa nu  va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti  de  pierdut? Doar cateva cepe!!!! Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o  prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la  articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea  experienta despre ceapa: "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu  personal  am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit  un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui  unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in  furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa  patul pacientului peste noapte.  Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza  germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un  dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine  Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si  usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la  ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."  Si acum inca o notaCEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE. Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu  folosesc  o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate  pentru mai tarziu.  Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si  pe  viitor voi cumpara cepe mai mici.  Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11  frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este  CEO acolo.  A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le  impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era  unul  dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat  in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului  si pt McDonald's Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem  griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt  ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va  surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.  "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa  fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul  maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot  supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul  esential, cu bolul de  salata de cartofi pe masa si cum toata  lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau. Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara,  primul  lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a  mancat bolnavul  ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata  timp cat nu e facuta in casa)  este cea care se strica la aer.  Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII. El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru  bacterii,  in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa  pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o  pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si  sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine  o  ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa  in  hotdog la meciurile de baseball!) Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti  nebuneste  s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa  lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu  lumanarea. Atat ceapa cat si  cartofii fierti dintr-o salata de  cartofi vor atrage si favoriza  inmultirea bacteriilor mult mai  repede decat orice maioneza preparata comercial. Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul)  am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai  multe motive  acord credibilitate unui chimist si unei companii  care produce milioane de tone de maioneza pe an.De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA.  Stomacul lor nu o poate metaboliza  Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o  folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o  singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca  infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si  chiar intoxicatii alimentare.  Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau  usturoi la care le-au fost retezate "mustatile''- radacinile ,  cu o portiune din bulb . Acolo , este deja portita deschisa ...

Un comentariu: