candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

vineri, 9 aprilie 2010

Iubirea e vindecatoare-iertarea la fel

Iubirea este forta din Univers care poate misca munti. astazi, as vrea sa va impartasesc cateva ganduri despre iubire. O sa va propun o metoda de vizualizare care poate aduce din ce in ce mai multa iubire in viata noastra.Incepe sa te conectezi cu sufletul tau, simtind lumina si prezenta lui in jurul tau. Imagineaza-ti o lumina stralucitoare in centrul inimii.
Simte cum sufletul tau intra in centrul inimii tale, iar lumina lui stralucitoare se uneste cu lumina din inima ta. Simte cum inima ta raspunde la bucuria si dragostea pe care sufletul tau i-o daruieste.
Imagineaza-ti ca inima ta este o floare cu 12 petale, aranjate in 4 randuri de cate trei petale, si o bijuterie in mijloc. Sufletul tau trimite energie pentru a deschide petalele, astfel incat bijuteria sa devina vizibila. Acorda-ti ceva timp pentru a simti aceasta lumina din centrul inimii tale. Permite-i sa-ti deschida inima.
Pe masura ce ti se deschide inima, totul incepe sa se vindece. Nimic nu se poate schimba instantaneu, iar munca care trebuie facuta acum este aceea de a indeparta o parte din suferinta si durerea pe care am experimentat-o in viata. E nevoie sa lasam lumina sufletului sa ne vindece partile din viata noastra care au nevoie de mai multa dragoste.
Permite-i sufletului tau sa te umple cu bucuria lui de viata.
Sufletul iti daruieste vitalitatea si bucuria de viata. Este sursa energiei creatoare in viata. Lasa aceasta bucurie de a exista sa se reverse in viata ta. Permite sa fii umplut in permanenta cu energie si lumina; o energie care te regenereaza si te reincarca la fiecare nivel al fiintei tale, in fiecare moment.
Pe masura ce din suflet se revarsa aceasta energie catre chakra inimii, permite acestei energii sa curga in inima ta fizica, si de acolo, in intreg organismul tau. Sufletul tau va intineri si revitalize sangele, aducand fiecarei parti a corpului energia creatoare a vietii.
Permite sufletului sa-si amplifice calitatea dragostei. Simte puterea iubirii cum se revarsa in centrul inimii tale. Linisteste-ti mintea si incepe sa experimentezi iubirea. Doar fii. Nu judeca daca simti iubire sau nu.
Sufletul tau este iubire pura. Substanta lui este lumina.
In fiecare moment in care permiti iubirii sa intre, iti deschizi inima pentru a simti adevarata substanta a sufletului. In fiecare moment in care daruiesti iubire, iti lasi sufletul sa exprime Iubirea prin intermediul tau.
Vei deveni mai constient de cei din jur. Constienta ta va creste, ca parte a unui intreg aflat in expansiune permanenta. Mai intai vei descoperi ca relationezi altfel cu familia si prietenii. Apoi te vei percepe ca o parte a unui cerc mai larg al vietii care se extinde catre toate creaturile pamantului si apoi se reintoarce la tine. Vei simti un sentiment profund de dragoste si compasiune pentru orice forma de viata, si un sentiment de identificare cu tot ceea ce exista.
Gandeste-te la sufletul tau ca la un soare plasat in inima ta. Imagineaza-ti ca emiti dragoste din sufletul tau in cercuri concentrice, care se maresc. Imagineaza-ti-i pe cei dragi in fata ta, si vizualizeaza ca ii hranesti cu dragostea ta prin razele trimise. Gandeste-te la oamenii pe care ii cunosti si lasa-ti sufletul sa ajunga la ei. Imagineaza cum dragostea din sufletul tau radiaza catre orasul tau, catre toti oamenii, plantele si animalele din jurul tau. Permite sufletului tau sa isi intoarca dragostea si catre tine, pana cand in ea este cuprinsa intreaga umanitate si viata de pe Planeta. Simte cum sufletul tau imbratiseaza intreaga planeta! Bucura-te de aceasta expansiune a sufletului tau!
Cum sa schimbi o situatie cu ajutorul iubirii din sufletul tau:
1. Gandeste-te la o situatie din viata ta care ai vrea sa se schimbe. Poate vrei sa alegi ceva nesemnificativ la inceput, pentru ca apoi sa lucrezi asupra unor situatii importante pentru tine.
2. Simte puterea iubirii cum radiaza prin tine, pornind din sufletul tau. Cand incepi sa simti acest lucru, gandeste-te la situatia respectiva. Permite soarelui stralucitor din mijlocul inimii tale sa atinga situatia respectiva cu lumina sa.
3. Focalizeaza-te pe bucuria sufletului. Directioneaza bucuria catre situatia respectiva. Continua sa faci asta pana cand un aspect al situatiei pe care te concentrezi incepe sa-ti induca bucurie cand te gandesti la el.
4. Relaxeaza-ti corpul, respira adanc si simte cum rabdarea ta schimba situatia respectiva.
5. Permite armoniei din sufletul tau sa atinga acea situatie. Asimileaza-te pe tine cu cei implicati in situatie. Constientizeaza ca esti una cu ei. Imagineaza-ti energia pozitiva care curge dinspre inima ta catre toti cei implicati in acea situatie. Vezi bunatatea din fiecare persoana.
6. Radiaza seninatate si pace din sufletul tau catre acea situatie. Elibereaza orice frica si afirma ca universul este prietenos, abundant si esti in siguranta oriunde te-ai afla.
7. Elibereaza mania, durerea, frica si orice alta emotie negativa pe care ti le-a cauzat aceasta situatie. Lasa iubirea sa-ti curete inima, si pune iubire si acceptare acolo unde e durere si suferinta. Simte puterea vindecatoare a iubirii care curge prin sufletul tau.
8. Experimenteaza iubirea din sufletul tau ca pe o emanatie a Iubirii universale.
Radiaza iubire catre alta persoana:
1. Simte dragostea cum radiaza din centrul inimii tale, trimitand in jur o lumana calda si hranitoare.
2. Gandeste-te la o persoana din viata ta catre care ai vrea sa trimiti iubire. Imagineaza-ti ca poti sa simti lumina in inima persoanei respective.
3. Lasa lumina iubirii sa curga prin tine. Devino iubire pura. Concentreaza-te pe cealalta persoana. Imagineaza-ti cum inima celeilalte persoane devine mai frumoasa in prezenta iubirii pe care o trimiti tu.
4. Permite bucuriei sa te locuiasca. Primeste mai multa bucurie decat ai crezut vreodata ca este posibil.
5. Emana in jur seninatate si pace. Lasa aceasta energie sa-ti binecuvanteze relatia cu persoana respectiva. Imagineaza-te plin de pace si liniste, alaturi de persoana respectiva.
6. Inspira rabdare. Imbratiseaza-l pe celalalt cu rabdarea ta.
7. Permite sufletului tau sa-si extinda simtul libertatii. Simte ce efect benefic are libertatea asupra relatiei tale cu cealalta persoana si cum poate extinde potentialul acestei relatii.
8. Priveste la cealalta persoana prin ochii sufletului tau plin de dragoste. Focalizeaza-te pe punctele forte ale acelei persoane. Admira-i bunatatea, frumusetea si lumina pe care o degaja.
9. Elibereaza nevoia ta ca celalat sa se schimbe si sa evolueze. Iubeste si accepta aceasta persoana pentru cine este ea in acest moment.
10. Radiaza dragoste neconditionata catre acea persoana. Si bucura-te de sentimentele de iubire din sufletul tau.

Invata sa te ierti pe tine
Invata sa ierti si pe altii

Singura cale de a ne curăţa rănile emoţionale de otrava lor este iertarea. Este necesar să iertăm pe cel ce ne-a rănit, oricât de gravă ni s-ar părea greşeala în mintea noastră. Trebuie să iertăm chiar dacă nu merită să fie iertat, dacă nu de dragul lui, măcar de dragul nostru, pentru a nu mai suferi de fiecare dată când ne gândim la acea persoană sau la acele întâmplări care ne-au creat supărarea. Şi nu suntem noi în măsură să să judecăm greşelile altora.
Iertarea este remediul care ne poate vindeca mintea şi apoi sufletul. Iertarea trebuie însă să fie totală, în profunzimea sufletului. Am iertat în întregime, atunci când, oricâte eforturi am face să ne reamintim, nu mai ştim care a fost cauza supărării, pentru că ea a dispărut. Iertarea trebuie exersată, chiar dacă la început ni se pare dificil.Oamenii nu reacţionează la evenimentele în sine, ci la propria lor percepţie asupra evenimentelor. Dacă este ceva de corectat, atunci acest ceva reprezintă erorile noastre de gândire. Einstein spune că “o problemă nu poate fi rezolvată la nivelul de gândire care a generat-o“. De aceea nu trebuie decât să conştientizezi problema pe care o resimţi la nivel fizic, empatic, emoţional, etc., şi apoi, prin purificarea gândirii care a atras problema, printr-o atitudine de căinţă şi iertare, problema va dispare.
Cu timpul va deveni o obişnuinţă şi în cele din urmă ne vom putea ierta şi pe noi înşine pentru toate rănile şi otrava pe care le-am creat. Iertarea de sine duce la acceptarea de sine şi apoi la iubirea de sine. Iertarea ne ajută să ne eliberăm de trăirile negative şi să ne ridicăm pe un alt nivel de conştiinţă.
Iertarea este o artă prin care ne folosim talentul de a avea o viaţă mai bună. Este o cale pe care trebuie să călătorim mereu şi mereu, pentru a ne menţine fericirea. Deseori, credem că iertarea este spre beneficial persoanei care ne-a rănit. Dar nu este aşa. Iertarea lucrează pentru binele celui care iartă. Iertarea pare chiar mai dificilă atunci când cel care loveşte nici măcar nu-şi cere iertare, sau atunci când nu-şi dă seama că te-a rănit. Iertarea pare imposibilă atunci când distanţa fizică sau emoţională face ca reconcilierea să pară de neatens. Atunci când rana este atât de adâncă încât să-ţi afecteze întreaga viaţă, iertarea cere un curaj enorm.
A nu ierta înseamnă a fi prizonierul trecutului, al unor vechi plângeri, care nu permit vieţii să meargă înainte cu ceva nou. A nu ierta înseamnă a te supune controlului pe care îl exercită altul asupra ta, a te bloca într-o secvenţă de acţiune-reacţiune, de supărare-răzbunare, într-o încleştare din ce în ce mai puternică, în care prezentul ar fi veşnic depăşit şi devorat de trecut. Iertarea îl eliberează pe cel care iartă de fantasmele trecutului. Iertarea nu este o atitudine bruscă, profundă, rapidă. Aşa cum o rană nu se vindecă doar dacă ai pus un bandaj pe ea, nici iertarea nu se petrece în momentul unei regăsiri pline de lacrimi. Iertarea este o călătorie, un process complex.
De aceea trebuie să învăţăm să fim răbdători şi perseverenţi când mergem pe drumul iertării, având ferm în minte capătul călătoriei, pacea şi libertatea interioară. Să-l ierţi pe cel care îţi este potrivnic pare imposibil de realizat. Dar dacă înveţi să-l ierţi, apoi iubirea vine de la sine şi îţi umple inima. Să ierţi şi să iubeşti fiecare fiinţă este, cu adevărat, o forţă tainică dumnezeiască. Iertarea şi iubirea sunt nedespărţite. Pentru a o găsi cu adevărat trebuie să o căutăm în inimă, nu în minte. Conştientizând că mai presus de noi este o Voinţă care a creat şi menţine totul, atunci voinţa de a ierta este, de fapt, voinţa de a te abandona în faţa Voinţei Divine.
Aceasta este ceea ce face conştientul, să se căiască şi să ceară iertare. Restul este treaba subconştientului, el este armonizatorul, vindecătorul. Trăirile să fie autentice, iar cererea de iertare să fie pe deplin sinceră. Consecinţa imediată este un sentiment de iubire, iar acesta este semnul clar că vindecarea a început cu adevărat. Subconştientul este receptiv la sinceritate, ignorând formulările savante. Dacă nivelul nostru de conştiinţă se modifică, se vor modifica rapid circumstanţele exterioare, iar nivelul de conştiinţă poate creşte semnificativ dacă ne asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce ni se petrece.
Vindecarea şi transformarea încep cu asumarea responsabilităţilor, adică să accepţi faptul că tu însuţi eşti creatorul a ceea ce trăieşti şi experimentezi şi nimeni altcineva. Accesul la miracol, şi implicit, la subconştient este posibil atunci când vom putea privi lumea prin ochii unui copil. Este vorba să ne redescoperim inocenţa şi nicidecum să cultivăm infantilismul. Inocenţa ne va readuce stările în care nu judecăm, nu punem etichete, nu suntem obsedaţi de cîştigul personal. Atunci viaţa noastră se poate schimba radical, vom redobândi bucuria de a trăi, devenim mai creativi, mai inventivi, ne vom adapta mai suplu şi mai rapid la schimbări, se va îmbunătăţi calitatea relaţiilor noastre, vom fi strălucitori.
Iertarea ne revelează sufletul care se ascunde dincolo de inima rănită. Iertarea implică examinarea lucidă şi detaşată a suferinţei sau a rănii din toate punctele de vedere, aceasta fiind vindecată complet, prin intermediul energiei subtile a iertării, care face să apară efecte simultane la nivelul sufletului.
Ca să putem ierta, trebuie să atragem în universal nostru lăuntric, prin invocare, energia subtilă a iertării. Energia subtilă a iertării ne va induce o stare de uşurare şi de purificare interioară, o stare de detaşare care ne va arăta faptul că am reuşit în anihilarea cu succes a supărării şi iertarea a fost dusă la bun sfârşit.
Iertarea va atrage după sine iertare în baza fenomenului ocult al rezonanţei. Graţia iertării va elibera fiinţa de sentimental vinovăţiei, elimină amărăciunea, suferinţa şi tensiunile instaurate în lipsa iertării. Iertarea dusă la bun sfârşit, cu ajutorul energiei subtile a iertării, îl prezintă pe cel iertat într-o lumină nouă, care este lumina cea tainică a iubirii şi nu cea a judecăţii. Atunci când nu iertăm o fiinţă care ne-a greşit, starea de chin şi de suferinţă va rămâne în universal nostru lăuntric şi va alimenta prin rezonanţă acea suferinţă până când energia iertării va anihila suferinţa, făcând-o să dispară pentru totdeauna. În timp ce judecata contractă sufletul şi-l supune unor suferinţe fără de sfârşit, iertarea îl linişteşte şi-i permite să se expansioneze în nemărginirea iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu