Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

sâmbătă, 27 februarie 2010

Cauzele sufletesti ale bolilor fizice

Cauzele sufletesti ale bolilor corpului fizic
Toate bolile corpului fizic uman au cauze sufletesti. Pentru a intelege acest lucru este necesar sa aflam cate ceva despre legea cauzei si a efectului (sau legea Karmei).Omul nu ar trebui niciodata sa fie bolnav, el fiind de esenta divina. Daca se intampla totusi aceasta, boala nu este decat un efect al carei cauza este tot el. In acest fel, exista boli datorate actiunilor sau gandurilor sale negative, unele cu radacini chiar si intr-o viata anterioara, iar altele mai usoare, sunt asa-numitele "boli avertismente", cu ajutorul carora ceva din noi ne avertizeaza ca am gresit cu ceva.
Pentru simplificarea intelegerii, sa ne imaginam omul ca o trinitate - spirit, suflet si trup - trei cercuri concentrice, evident o schema mult simplificata, in care cercul interior reprezinta Spiritul, Eul, al doilea cerc reprezentand Sufletul care cuprinde ratiunea, sentimentele si emotiile, iar cercul exterior este corpul fizic, la care mai putem adauga si viata sociala cu toate problemele pe care le avem.
Scanteia Divina trimite spre exterior numai si numai impulsuri si idei pozitive, asa cum in crestinism se spune despre Dumnezeu ca este bun, iubitor si drept. Al doilea cerc, deci gandirea noastra preia aceste impulsuri si le transmite celui de al treilea cerc, corpul fizic. Dar aici poate sa intervina o schimbare de polaritate. Daca gandurile noastre nu ar fi decat pozitive, atunci impulsurile trimise spre corpul fizic ar fi si ele pozitive, nu s-ar schimba nimic in polaritatea lor. Dar gandurile si faptele noastre negative schimba polaritatea acestor impulsuri transformandu-le in negative. Acestea isi fac simtita prezenta prin imbolnavirea corpului fizic, nu imediat, ci abia in momentul in care sunt create conditiile manifestarii bolii, conditii pe care le confundam cu cauzele.
Pe de alta parte, Supraeul sau uneori ghizii nostri spirituali, ne avertizeaza asupra savarsirii unei greseli. Dar cum omul nu asculta sau nu reuseste sa-si asculte vocea interioara, atunci primim avertismente pe orice alta cale, uneori chiar si sub forma unei boli.
In acest fel, toate aceste asa-zisele cauze ale imbolnavirilor: conditii atmosferice, virusi, accidente, etc., nu sunt de fapt decat conditii prielnice pentru manifestarea bolilor. Prin imbolnavire ar trebui sa ne dam seama ca ceva nu este in regula, ca am gresit cu ceva, boala nefiind decat "nota proasta" ce am luat-o in urma unei probe sau un semnal al prezentei greselilor noastre.
In momentul in care ne dam seama de cauze, vindecarea poate fi mentala si rapida. Spre exemplu, guturaiul are ca si cauza confuzia sufleteasca. Daca omul isi analizeaza faptele si sentimentele si constata ca nu a fost decis in luarea unei hotarari, simpla decizie ferma, deci eliminarea confuziei sufletesti, poate avea ca efect inca de a doua zi disparitia guturaiului. Eliminand cauza, dispare efectul.
Omul trebuie sa elimine gandurile si sugestiile negative, sa-si armonizeze mentalul. Chiar daca boala apare totusi, desi omul este de esenta divina si nu ar trebui niciodata sa se imbolnaveasca, putem sa o controlam, sa o eliminam tot cu ajutorul mentalului, intelegand cauza, constientizand si hotarandu-ne a nu mai repeta greselile care au dus la aceasta. Apoi trebuie sa avem credinta ca suntem sanatosi, suntem perfecti si asta nu la timpul viitor ci in prezent.
Inainte de orice trebuie sa stim ca nimic nu este intamplator si asta pentru ca noi suntem in stransa legatura cu Totul, cu intreaga Fiintare, Existenta; oricata suferinta si durere se abate asupra noastra intr-o astfel de viata pamanteana, trebuie sa stim ca toate acestea nu sunt dusmanii nostri ce ne ataca din exterior, ci reprezinta reactia unor actiuni pornite din interiorul nostru. Deci nu trebuie sa ne intrebam: oare de ce este soarta atat de cruda cu noi, de ce suferim atata "fara rost" noi, "nevinovatii"?, ci trebuie sa infruntam incercarile la care suntem supusi si sa ne straduim sa le intelegem, pentru ca toate circumstantele ne vorbesc intr-un fel sau altul.
Nici o neplacere nu poate sa ajunga la noi daca n-am provocat-o, n-am initiat-o noi, in prealabil. Din pacate, lumea intreaga este bolnava – este ca un corp imens – iar omul este unul dintre punctele dureroase ale acestui corp imens.
Tratarea acestui punct nu poate fi responsabilitatea altora, ci chiar a noastra, a oamenilor, pentru ca nimeni nu are acea putere necesara eliminarii acestei rani, decat oamenii!
De aceea, noi accentuam durerile societatii, comunitatii, daca suntem delasatori cu noi insine si le atenuam daca avem grija de noi.
Cu acest program de viata trebuie sa faca cunostinta toti oamenii, pentru ca problema comuna a umanitatii este problema personala a fiecarui om.
Daca omenirea este bolnava, atunci fiecare membru al ei este bolnav, sufera. Eliminarea, stergerea acestei suferinte din partea fiecaruia dintre noi, pe plan individual, este atat obligatia, cat si interesul nostru. Pentru aceasta stopare a suferintei este un singur mod, ajutorul are o singura conditie: autovindecarea, pentru ca o mana infectata nu se poate atinge de ranile altora.
Cauzele sufletesti ale bolilor se intind de cele mai multe ori pana la actiuni diverse din trecutul indepartat.
Trebuie sa fim pregatiti si pentru supararea pe care ne-o poate provoca aflarea adevarului in ceea ce priveste cauzele subtile ale bolilor. Ne suparam mai ales atunci cand simptomele amintite "ni se potrivesc" si noua. "Cum…" zice vocea misterioasa "…eu sa fiu egoist, ingamfat, incapatanat, violent? Nu-i adevarat! Oricat as cauta in mine tot n-as descoperi ca sunt egoist, ingamfat, etc. Poate ca am avut asa o problema in trecut, dar acum nu-mi amintesc."
Astfel de reactii isi pot face aparitia in sufletul nostru la citirea acestui material.
Dar sa nu ne obosim sa ne cautam in trecut, ci sa ne urmarim in viitorul catre care tindem, prin minutele prezentului, pentru ca vindecarea noastra va fi actuala doar in viitor.
Nu este o solutie sa te ascunzi de tine insati, si nici sa negam propriile boli in fata sufletului nostru. Sa nu ne fie rusine de boala noastra, ci sa acceptam in noi toate aparitiile ce ne atrag atentia asupra naturii problemei, pentru ca e mai usor tratamentul acolo unde simptomele bolii au aparut deja, decat acolo unde inca mai palpaie ascuns in corpul aparent sanatos.
Sa vedem acum cauzele sufletesti ale bolilor fizice:
- ingamfarea, - blazarea
- supararea - ura
- mandria, orgoliul - violenta
- egoismul - usuratatea
- ciuda - risipa
- gelozia - agresivitatea
- gurmandismul - lipsa de incredere in propria persoana
- sensibilitatea extrema - minciuna
- nerabdarea - barfa
- incapatanarea - batjocorirea, jignirea
- neincrederea in altii - critica (excesiva)
- agitatia - infidelitatea
- nelinistea - banuielile (exagerate)
- diferitele vicii:
- consum exagerat de alcool
- fumatul excesiv
- drogurile
- dereglare, degenerare sexuala
etc, etc.
Cauze specifice ale unor boli:
* ingamfarea, trufia, este cauza bolii creierului
* egoismul - boala inimii
* gurmandismul, nervozitatea, sensibilitatea extrema – bolile stomacului
* nerabdarea – aciditate la stomac
* zgarcenia, neincrederea, agitatia (nelinistea), ingrijorarea, banuiala – bolile ficatului
* mandria – bolile pielii
* ciuda pe altii – bolile nasului, plamanilor, gatului
* blazarea – bolile pancreasului
* razbunarea, zgarcenia, ciuda, rautatea – bolile rinichilor
* usuratatea – bolile splinei
* sensibilitatea exagerata – bolile intestinelor
* nervozitatea - diaree
* incapatanarea – constipatie
* ura, ciuda – bolile cailor respiratorii
* sensibilitatea extrema – raceala
* agresivitate, dorinta de putere – tensiune mare
* usuratatea, gurmandismul – anemie
* violenta – sangerare, hipocoagulabilitate
* diversele vicii, nemultumirea, nerabdarea – probleme cu nervii
* gurmandismul (lacomia), stil de viata extrem – diabet
* nemultumirea, deceptia, lipsa de incredere in sine – insomnie
* curiozitate exagerata – probleme de vedere
* barfa, lipsa de intelegere – probleme de auz
* lipsa de adaptare , insistenta – probleme (boli) ale oaselor
* incapatanarea, lipsa de intelegere – reumatism
* etc.
Experientele dovedesc ca oameni cu caracteristici sufletesti asemanatoare sufera de boli asemanatoare.
Bolile asemanatoare sunt rezultatul actiunii acelorasi trasaturi sufletesti.
Precepte de imbolnavire:
1. Nu dati atentie corpului vostru. Mancati cat mai multe alimente de proasta calitate. Beti mult alcool. Daca sunteti stresati si obositi, ignorati acest lucru si consumati-va ultimele forte, depasindu-va limitele.
2. Cultivati experienta vietii ca fiind fara scop si fara valoare.
3. Faceti lucrurile care nu va plac, evitand sa le faceti pe cele care v-ar face placere. Urmati sfaturile si respectati parerile celorlalti, privindu-va pe voi insiva ca mizerabili si inutili.
4. Fiti ranchiunosi si hipercritici, in special cu voi insiva.
5. Umpleti-va spiritul cu imagini ingrozitoare si apoi fiti obsedati de ele. Fiti ingrijorat, daca nu tot timpul, macar majoritatea lui. Evitati relatiile intime, profunde, cu ceilalti.
6. Acuzati-i pe ceilalti de toate problemele voastre.
7. Nu va exprimati sentimentele si parerile intr-un mod sincer si deschis. Celelalte persoane s-ar putea sa nu le aprecieze. Daca este posibil, incercati mai ales sa nu va cunoasteti sentimentele profunde.
8. Scoateti-va din minte orice are vreo legatura cu umorul. Viata nu este o gluma.
9. Evitati sa faceti schimbari care ar putea sa va aduca satisfactii mai mari si bucurii in viata.
Cum sa deveniti si mai bolnavi (in cazul in care sunteti deja):
1. Ganditi-va la toate lucrurile rele care vi s-ar putea intampla. Alegeti imagini ingrozitoare si aduceti-le cat mai frecvent in minte.
2. Fiti deprimati, invidiosi si furiosi. Acuzati pe oricine si pe toata lumea pentru boala voastra.
3. Cititi articole, carti, priviti programe la televizor si ascultati personaje care va intaresc punctul de vedere ca nu exista nici o speranta, ca nu aveti nici o putere de influenta in desfasurarea bolii voastre.
4. Separati-va de toata lumea. Priviti-va ca pe un paria. Zavorati-va in camera voastra si contemplati moartea.
5. Urati-va ca v-ati distrus viata. Acuzati-va fara mila si fara incetare.
6. Duceti-va la diferiti medici, la specialist. Alergati de la unul la altul. Pierdeti-va jumatate din timp in salile de asteptare. Obtineti mai multe opinii contradictorii si multe medicamente experimentale si incepeti un program dupa altul fara nici un rezultat.
7. Parasiti-va ocupatiile profesionale, incetati sa lucrati la orice proiect, intrerupeti orice activitate care v-ar putea da vreun sentiment de bucurie si un tel.
8. Compatimiti-va pentru propria soarta. Daca va intovarasiti cu cineva, asociati-va in special cu persoane nefericite si pline de amaraciune. Intensificati-va reciproc sentimentele de disperare.
9. Sa nu aveti grija de voi insiva; ce folos ar avea? Cereti celorlalti sa faca ceea ce ar trebui sa faceti voi si apoi infuriati-va ca nu au procedat bine.
10. Ganditi-va cat de inspaimantatoare este viata si deveniti constienti ca intr-o zi veti muri, poate chiar foarte curand.
Precepte pentru mentinerea sau regasirea sanatatii:
1. Faceti lucruri care sa va dea un sentiment de implinire, de bucurie si de sens in viata, care sa va recompenseze eforturile. Vedeti-va viata ca fiind o creatie proprie si faceti in asa fel incat sa devina pozitiva.
2. Fiti atenti la voi insiva, ascultati-va nevoile interne la toate nivelurile, aveti grija de voi insiva, incurajati-va neincetat.
3. Eliberati-va de toate emotiile negative, de temeri, de invidie, de tristete si de furii. Exprimati-va sentimentele intr-un mod corespunzator, nu le retineti si invatati sa va iertati.
4. Mentineti in minte imagini si teluri pozitive, imaginea a ceea ce vreti cu adevarat in viata. Atunci cand apar imaginile inspaimantatoare reconcentrati-va pe imaginile ce evoca sentimente de pace si bucurie.
5. Iubiti-va si iubiti-i pe ceilalti. Faceti din acest sentiment telul si expresia primordiala a existentei voastre.
6. Creati-va relatii oneste, calduroase cu ceilalti. Incercati sa vindecati ranile legaturilor trecute cu insotitorii de viata sau insotitorii de drum.
7. Faceti fapte altruiste in mijlocul unei comunitati, al unui grup, sau la modul general fata de ceilalti.
8. Angajati-va in posibilitatea si in credinta existentei unei bunastari totale. Dezvoltati-va propriul program de vindecare, atragand spirjinul si sfaturile expertilor (terapeuti vizibili si invizibili), fara sa deveniti sclavul lor.
9. Acceptati-va fiinta impreuna cu tot ceea ce vi se intampla in existenta ca pe o oportunitate de a evolua si de a invata. Invatati tot ce se poate din fiecare experienta buna sau rea, apoi mergeti inainte.
10. Pastrati-va simtul umorului”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu