Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 7 februarie 2010

Astrologia karmica

KARMA NOASTRA - DESTINUL NOSTRU

Cunoastem cu totii existenta legii cauzei si efectului. Este una dintre cele mai simple legi naturale care guverneaza de la cele mai mici gesturi, la cele mai importante actiuni ale omului. Nimic n-o poate schimba, nimic si nimeni nu i se poate sustrage. Cauza genereaza efectul. Astfel, nici nasterea noastra sub un semn zodiacal sau altul, nu este intamplatoare si nici auspiciile sub care prindem viata. Tot asa, a vazut vreodata un astrolog, doua teme natale identice ? Asemanatoare, da. Este cazul nasterii gemenilor, care se nasc - totusi - la diferenta de cateva minute, ceea ce schimba configuratia astrala a acestora. Asemanatoare, da. Dar nu identice. Daca ne nastem intr-o zodie "buna" cu auspicii favorabile, de ce se intampla asa ; de ce nu ne nastem intr-o zodie "rea" cu auspicii defavorabile ? Trebuie sa existe o cauza, care produce acest efect ! Aceasta cauza este suma faptelor noastre dintr-o viata anterioara, rezultatul actiunilor si gandurilor noastre pozitive sau negative, aduse aici-acum, care au ca efect nasterea intr-o zodie sau alta, cu configuratii astrale favorabile sau nu. Tema noastra natala este "oglinda vietii noastre trecute".
Ceea ce, in mod obisnuit, numim "destin", in astrologia karmica numim "karma". Astrologia karmica este analiza hartii cerului in momentul nasterii, facuta din perspectiva karmica, din cea a vietii anterioare. Karma este acumularea faptelor noastre, bune sau rele, care s-au petrecut in ciclul vietilor anterioare si - daca invatam lectia karmica - putem sa valorificam efectul celor bune si sa anihilam pe cele rele, sau macar sa le indreptam ; viata actuala fiind un fel de "stadiu de perfectionare". Budistii sunt cei care, de-a lungul a doua milenii - au studiat principiile reincarnarii, in scopul de a opri acest ciclu, pentru atingerea Nirvanei - pacea eterna si binefacatoare. Chiar in secolul trecut, al XX-lea, un practicant vedic, marele maestru Swami Prajnanpad, a pus la punct o tehnica de regresie emotionala vizand stergerea blocajelor memoriei trecutului. Pentru ca noi nu ne amintim nimic despre vietile anterioare. Dar acest lucru a fost posibil intr-o proportie nesemnificativa. Desi fenomenul este extrem de rar, exista persoane care, prin regresie ( emotionala sau hipnotica ) au accesat informatii din vieti anterioare sau secvente partiale ale unor detalii istorice trecute ; dar sunt atat de rare si atat de nesemnificative incat, atunci cand cautam raspunsuri la intrebarile : cine sunt, de unde vin, noi nu le gasim niciodata. Ramane, deci, ca instrument de cunoastere, mai mult sau mai putin relevant, a vietilor trecute, astrologia karmica.
Se poate pune intrebarea : la ce foloseste cunoasterea vietii anterioare ? Este simplu. Cunoscand viata anterioara cu toate faptele noastre, avem posibilitatea de a invata lectia karmica, perfectionand viata prezenta prin indreptarea greselilor si desavarsirea calitatilor
INSTRUMENTELE" ASTROLOGIEI KARMICE
Astrologia karmica foloseste urmatoarele elemente din tema noastra natala : planetele retrograde, nodurile lunare ( Capul si Coada Dragonului ), Luna Neagra ( Lilith ). Pozitia planetelor retrograde ne arata cat de "incarcata" este karma noastra, dar si sansele de evolutie, care sunt mai mari, datorita cunostintelor complexe pe care le-am acumulat. Fara planete retrograde in horoscopul natal, este semn ca am fost o persoana linistita, iar cauzele karmei de acum, trebuie cautate in dispunerea altor elemente de analiza. De exemplu : in astrologia traditionala Casa a XII-a reprezinta casa durerii, a incercarilor, a lucrurilor ascunse, crize, dusmani, ruina dar, mai ales, a subconstientului. Este in mod unanim admis ca noi purtam memoria karmica in subconstientul nostru si ca, aceasta poate influenta viata actuala. Explorand subconstientul putem trage invataminte pentru aceasta viata. Functie de planeta retrograda aflata in Casa a XII-a putem avea idee despre ce anume "conservam" in subconstient.
Nodurile lunare sunt alt element important in astrologia karmica. Nodul Nord nu este o planeta, el putand fi perceput ca un "pasaj" conducand viata actuala spre viitor, reprezentand potentialul nostru si domeniul sau de evolutie in viitor. Nodul Sud este asa-zisul pasaj intre viata anterioara si cea actuala, reprezentand antecedentele, trecutul nostru. Pozitia nodurilor lunare pot exprima un "camp" de realizare personala. Aceasta axa ne poate ajuta sa determinam o orientare profesionala, poate fi cadrul in care individul poate dezvolta predispozitiile sale si, mai ales, trairea in armonie a vietii sale prezente. In fapt, inseamna ca individul poate deveni apt sa cunoasca reusita si sa-si orienteze vointa pentru a face binele. Axa nodurilor lunare ne permite sa definim vocatia profunda a individului si felul de a trai al acestuia.
In horoscopul karmic se ia in considerare, de asemenea, karma semnelor ( Cardinale, Fixe, Mutabile ), karma aspectelor planetare (conjunctie, sextil, quadratura, trigon, opozitie), karma elementelor (Foc, Pamant, Aer, Apa), pozitia si influentele Lunii Negre ( Lilith ), karma energiilor ( + )( - ) si casele astrologice. Horoscopul karmic este, deci, interpretarea hartii astrale in momentul nasterii individului, interpretare facuta strict din perspectiva karmica.
Sentimentul de "deja-vu", este acela care ne face sa simtim ca "am mai fost candva pe aici" sau "am mai trait asta candva" ori "parca te cunosc de-o viata". Care viata ? Undeva, candva, poate fi exact o viata anterioara, iar expresia din titlul de mai sus, poate ilustra o persoana pe care am cunoscut-o intr-o alta viata.
V-ati intrebat vreodata : de ce mi se repeta unele evenimente fara ca eu sa intervin si de ce reactionez atat de puternic in anumite situatii ? Ce trebuie sa inteleg ? Sunt eu pe "calea cea buna" ? Multe raspunsuri la aceste intrebari si la altele, puteti sa le gasiti prin astrologia karmica. Veti intelege ca pentru a te simti bine in aceasta viata, trebuie sa-ti "asculti" sufletul si ca astrologia karmica poate da un sens vietii si mortii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu