candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 7 februarie 2012

Sfaturi de sanatate utile

AVETI INTERES SI RABDARE SA  VIZIONATI FILMUL DOCUMENTAR. CRED CA SINGURI VETI INTELEGE FENOMENOLOGIA ACESTEI MALADII ( este evident faptul ca este o boala metabolica si nu virala, etc... cum se incearca acum unele acreditari in acest sens, desigur cu interes abscons la nivel global)  SI O VETI ASIMILA CA FIIND CREDIBILA IN A FI APLICATA PRIN DIFUZAREA ACESTOR INFORMATII SEMENILOR NOSTRI. A NE DOCUMENTA PE GOOGLE care sunt alimentele naturale reale care contin vitamina B 17, mai ales in zona geografica in care traim noi, pana a se ajunge in anumite faze terminale...
  
http://www.jurnaltv.ro/video/Lumea_fara_cancer_-_Vitamina_B17 


Lamaia este un produs miraculos pentru  uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.
 
Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul  sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie  distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge  numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

Bautura miraculoasa
Este ca o bautura miracol! Este simplu.
Ai nevoie de un cartof, un morcov si un mar care se combină împreună pentru a face suc!
Se spală cele de mai sus, fara a le curata se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi suc. Puteţi adăuga lamaie sau lime pentru gust mai racoritor.
Aceasta bautura miracol va fi eficienta pentru următoarele maladii:

1. Prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase - impiedica cresterea celulelor canceroase.
2. Poate vindeca ulcerul,  de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.
3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea arteriala.
4. Consolidare a sistemului imunitar
5. Bună pentru vedere, elimina ochii rosii si obositi sau uscati
6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzata de munca fizică, dureri musculare
7. Detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipaţia. Prin urmare, va face o piele sanatoasa si un aspect mai radiant. Foarte eficient in acnee.
8. Îmbunătăţeste respiratia urat mirositoare din cauza indigestiei, infecţiilor la nivelul gâtului.
9. Reduce durerile menstruale
10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.
Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate. Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de
2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.
CÂND se bea:
Se bea dimineata pe stomacul gol! Dupa o ora se poate lua micul dejun. Pentru rezultate rapide beti de 2 ori pe zi, dimineaţa şi inainte de 17.

uciderea cancerului cu ulei de canepa
De necrezut! Urmariti filmul, e scurt si la obiect!
Pentru cei interesati de traducere, selectati de la butonul ecranului  - Romana
Curcumina te ajuta sa te vindeci de cancer
DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE
 PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A
INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS (NOTA - Celebra Universitate americană )  S-A HOTARAT SA PREZINTE SI  CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

1.. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa, la testele standard daca nu sunt in numar de
miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule
 canceroase in corpul lor dupa tratamentele  efectuate, inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata
multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste
deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata  gresite..

 5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de  suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

 6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si
celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul,  rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si
organe sanatoase

 8..... Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor
tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sistemul
imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte
rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea )
celulelor canceroase la alte organe (metastaze )...

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de  care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
 a. ZAHAR
 Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor
canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi
 zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal,  Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica
 daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar
fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea
culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..

 b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
 Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
 Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de  foame .......

c.. PH ACID
 Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie
 preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar
fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc.
 Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice , hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si
fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe .
Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de
 enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi
 ..Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

 e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura
este APA - purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele ..
Apa distilata este acida , deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste
astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...
 Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta
 originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele
canceroase.
 Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor , metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.

15... Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. ..
 Gandireapozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator , sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16.. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.
 Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc,la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte
importanta pentru distrugerea celulelor canceroase

ATENTIE
 1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
 2. Nu congelati apa
 3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
 Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea
 A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face...
Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in
vase de plastic.....
 Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime.
A recomandat, in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.
Vinul si cancerul!!!!
Aceasta este ultima noutate in medicina, efectiv contra cancerului!!!
Cititi cu atentie mesajul care mi-a fost trimis, eu sper ca voi sa-l urmati!!!!
Binefacerile VINULUI !!!!!
Vinul este un produs miraculos ptr a omori celulele canceroase
El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Ptr. ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti de asemenea sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de struguri ii este benefic ptr a preveni boala.
Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea plantati o vita de vie  in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite:puteti sa mancati pulpele, sa faceti suc,sa faceti bauturi, serbet ,patiserii,etc
I se atribuie   multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor Aceasta  este un  remediu
probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer Se considera de asemenea ca un agent anti microbian cu larg spectru care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase. In Elvetia soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date in circuitele agricole special numal pentru cultivarea vitei de vie. In Elvetia care este tara farmaceuticelor s-a constatat ca-i mai bine pentru elvetieni sa consume in mod moderat vin,nu medicamente ucigatoare.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca el distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in lume, ptr incetinirea cresterii celulelor canceroase Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie SI cu extract de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!
Institutul de Stiinte in Sanatate, Les Breuleux, Suisse
Da, aşa este şi nu e o noutate. De ceva timp se ştie că un polifenol, pe nume RESVERATROL, foarte activ în combaterea diferitelor tipuri de cancer, e prezent în majoritatea fructelor cu deosebi în cele de culoare închisă (struguri negri, măsline, afine etc.). Consumul moderat de vin (un pahar în fiecare seară)

Remediu natural contra CANCERULUI !
Ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul  " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ) , pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana . Actualmente , este profesor la Seminariul din Belén. El zicea :  "  Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca , fara sa faca miracole , doar aplicand produsele pe care le produce Natura . Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
     Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural , mi-am propus sa fac sa circule , prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten , parinte, ruda cu aceasta teribila boala , sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea . O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati , este ceva ce lucreaza rapid . 

     Reteta pentru curarea CANCERULUI : 

     1.   1/2   sau 1 kg .de miere de albine  .
     2.   2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
     3.   3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

      Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici.  Astfel taiata  planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
      Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
     NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

     Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
      Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

     De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
      Trateaza cancerul de piele, de creier,  de plamani, de prostata, leucemia.
     De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de  scleroza.  Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul :  ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
     As vrea sa mentionez (nu eu , ci cel ce scrie articolul) , ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar . 

Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă. NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte. O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament. Se cumpără mai mult online
 
Gianina M. din Lugoj ar fi trebuit să fie demult pe lumea cealaltă. La 17 ani are un cancer mai vechi. Au trecut deja trei ani, boala ei e perfect stabilă şi fata trăieşte ca tot omul sănătos. S-a făcut bine bând în fiecare zi "apa vie", produsă la Râmnicu - Vâlcea de gulerele albe ale Institutului Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice. Apă sărăcită în deuteriu, au numit-o cercetătorii; lumea i-a zis direct "apă miraculoasă".
"De trei ani, Gianina bea numai apă din aceasta, cam un litru jumătate pe zi şi nu mai foloseşte deloc citostatice. Mama îi prepară şi supa cu apa respectivă. Nu a făcut metastază, deci practic e ca şi vindecată", ne-a spus doctorul Nicola Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din Spitalul Municipal Timişoara. Numai cu apa a prelungit vieţile a câteva zeci de canceroşi. "La cazurile avansate nu a vindecat boala, ci a dublat durata de viaţă. Cele mai bune rezultate au fost la cazurile incipiente, la copii şi la tineri. Iar la chimioterapie taie greaţa, bolnavul nu mai varsă şi e mai puternic. Atenţie, nu este un medicament, ci doar completează medicamentaţia", ne-a mai explicat doctorul Trăilă. Şi el bea zilnic apă, dimineaţa, în ceai. Ca să aibă efect, trebuie să bei fără pauze.
Japonez îndrăgostit de apa miraculoasă: a luat 20 de tone
Există, însă, un japonez care se şi îmbăiază în "apă vie" cumpărată din România. Avea un cancer esofagian şi doctorii îi mai dăduseră câteva luni. Profesor universitar fiind, ştia de apă. A luat avionul din Tokyo, s-a dus la Râmnicu - Vâlcea, s-a întors acasă cu promisiunea că i se pun rapid 20 de tone pe vapor. Au trecut opt ani, omul se simte ca şi cum n-ar fi fost bolnav niciodată. "A ajuns cel mai înfocat fan al apei. Zice că se îmbăiază în ea fiindcă e bună pentru epidermă, ba chiar îşi face şi sake din ea", râde profesorul Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Şi el bea de vreo 15 ani, la cafea.
"Aproape toată lumea din secţie consumă şi de aia sunt toţi foarte zglobii şi cu poftă de viaţă", zice. S-au făcut cercetări pe şoareci şi pe găini; rezultatul a fost că cei adăpaţi cu apă vie au trăit mai mult şi au fost mai sănătoşi. Deuteriul este un izotop al hidrogenului considerat responsabil pentru îmbătrânire şi nu numai. Cu cât ai mai puţin deuteriu în sânge, cu atât e mai bine, zic cercetătorii.
Doctorul dermatolog Ioan Nedelcu a folosit apa pe pacienţii săi. A şi creat o gamă de creme pentru întreţinere pe bază de apă echilibrată în deuteriu. "Încetineşte îmbătrânirea cutanată, e spectaculoasă. Şi pentru acnee e grozavă, şi pentru psoriazis. Mi-a luat patru ani să realizez această gamă, iar acum conţine 19 produse diferite pe bază de apă. Produsele sunt unice, dar nu foarte cunoscute. Pentru a populariza linia este nevoie de multe sute de mii de euro, dar nu am aceşti bani", spune doctorul Nedelcu.Mai demult au ajuns la institut şi nişte cercetători de la NASA, dornici să ia apa pe Marte, pentru "un transport de fiinţe vii". Au studiat, s-au minunat, dar urmarea nimeni n-o ştie. Asta s-a întâmplat după ce invenţia fusese copleşită de premii şi medalii, la Saloanele de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.
Ungurii cumpără jumate din producţie, japonezii - 15%
Cum s-a "născut" apa? S-a întâmplat prin anii '80 şi a avut doi "tătici"; unul este chiar directorul institutului de astăzi. Atunci ei studiau apa grea. La apa vie au ajuns fără să vrea, că intra în tehnologia de producere a apei grele. Abia după patru ani au obţinut... un litru de apă săracă în deuteriu. "Primul nostru şoc: nu avea nici un element de toxicitate, nici o urmă de nenatural. Prin '86 am obţinut şi brevetul, iar bolnavii au început să curgă la uşa institutului", zice profesorul Ştefănescu.
Afacerea a început odată cu un anunţ - un ungur cumpăra sute de tone de apă. "Noi ne chinuiam cu un litru... ce să facă, ăla, domne, cu sute de tone? Ne-a cumpărat o tonă, a doua şi am început să ne dezvoltăm. Noi, până la el, nu ştiam că e atât de bună pentru sănătate. Prin 2000 exportam până la 150 de tone pe an (adică 150.000 de litri). El o cumpăra de la noi ca apă distilată, îmbuteliată sub un nume ales de el, şi o vindea bolnavilor ca apă potabilă, terapeutică". Pe sticlă nu scria unde e făcută. Când ungurul n-a mai putut plăti, directorul şi-a luat alt partener. Inginerul Cristian Mladin s-a angajat să cumpere şi să plătească regulat. Directorul i-a făcut şi un transfer de brevet, legal, iar acum partenerul său este cel care o produce în institut şi o vinde mai departe sub numele de Qlarivia. O jumate de litru costă 15 lei şi conţine de cinci ori mai puţin deuteriu decât apa obişnuită.
Cel mai mult o cumpără tot ungurii (40%-50%) şi japonezii (10-15%). Restul se duce la românii bolnavi şi la câţiva pacienţi din SUA, Germania şi Turcia. Însă un american a cumpărat 180 litri fără a fi bolnav, numai pentru întreţinere. "Ne aflăm exact unde trebuie. Procentul vânzărilor în ţară e în creştere, mergem cu paşi mărunţi, pentru a testa piaţa. Exportăm maximum 150 de tone pe an fiindcă e încă afacere la scală mică", zice inginerul Mladin. E scumpă fiindcă se face puţină apă, iar 60% din preţul de cost e energie pură. "Una e să distribui cu furgoneta, alta cu camionul. E mai mult un hobby, deocamdată trăiesc din alte afaceri", zice stăpânul afacerii.
Dacă respiri pe instalaţia de îmbuteliere, o speli opt ore
La institut, apa se produce continuu, zi şi noapte, într-un turn înalt de 30 de metri care "munceşte" 8.000 de ore pe an, cu cinci angajaţi. E ca un imens cazan: se pompează apă normală de Bistriţa, urcă pe conducte până în vârf, este distilată, curăţată de deuteriu şi revine jos, în jet anemic, pe un furtunaş. Se pune în nişte containere din plastic alb, se ozonifică, se decontaminează, apoi merge în altă parte, la instalaţia de îmbuteliere. Asta e ca-n filmele SF, a costat 70.000 de euro - e un soi de vitrină perfect curată, cu comandă computerizată şi plină de tot soiul de ţevi, furtune şi orificii.
Vreo patru oameni îmbrăcaţi în alb, cu măşti, mişună concentraţi pe lângă ea.
Dacă respiră vreunul pe instalaţie, dacă strănută sau dacă lasă o amprentă pe anumite piese, trebuie spălată toată instalaţia! Iar spălarea durează opt ore. În alt birou se face analiză izotopică a apei, cu nişte aparate de o "tehnologie incredibilă"; nişte fire ultrasubţiri, de abia le vezi cu ochiul liber. Prin ele circulă tot felul de substanţe. Numai instalaţia asta a mai costat un milion de euro. Scump, dar merită. Căci "părinţii" apei vii sunt siguri că invenţia lor va salva multe vieţi, de aici încolo.

 
 
     VARZA
 
 - Folositi-o mai ales cruda. Face cat un depozit intreg de medicamente
La * Hepatita, bolile de ficat in general


    O substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza  puternic producerea unor enzime care joaca rolulde detoxifiant al ficatului.
    De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distrugere celularala nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici.
 
  Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.

La * Boala  canceroasa
 -

  In ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai  putin de 94 de studii care au aratat ca varza c onsumata cruda, murata sau gatita  rapid  are efecte antitumorale si anticancerigene.  
  Substantele active din frunzele de varza  stimuleaza  apoptoza celulelor maligne (apoptoza=un program de autodistrugere  folosit  de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite  regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, stimuleaza  cresterea productiei  enzimelor responsabile de inactivarea si  de eliminarea celulelor maligne.
  Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la  adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:

* Cancerul vezicii urinare
 
     In medie, 336.000 de noi cazuri pe an la nivel mondial sunt diagnosticate cu aceasta boala, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei.
  Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile  a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli.
  La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie, conopida si  broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.

* Cancerul la prostata -
  

    O cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca  persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala.

    Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, conopida, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.

* Cancerul la san
 
  Nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza cruda sau murata  se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile.

   In multe regiuni din Polonia de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta in medie, 25- 30 kg de varza pe an, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.

* Cancerul de colon si de rect - 
 
  Intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer intestinal, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani.

  Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer intestinal.

  La vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49%mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.

* Cataracta - 

  Salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei.  Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub forma de salata.

Tratamente interne

* Obezitate -
 
 
  In Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care... nu v-o recomandam !. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung.
  In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung.  Varza este foarte bogata in fibre (celuloza), are putine calorii, multe vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural in tact sanatos.
    Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje:  reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine,  ne ajuta in regimurile disociate.
  Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale.

* Adjuvant contra cancerului uterin -  
 
  Un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C  (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare, analizele au  aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment, celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa.
  Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.

    * Adjuvant contra cancerului la san -  

  Mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.
    * Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza (arterioscleroza)- 
   
      Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi.
    De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.

    * Constipatia -  
   
  Cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi.  In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin  reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre (celuloza) de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage, prin absorbtie, toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.

    * Surmenaj fizic si intelectual - 
   
  Consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos.  Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala.
   Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant  si contra depresiei psihice..

    * Menopauza - 
 
  Studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.

    * Infectii respiratorii -
 
  Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe  substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii.
    Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

Tratamente externe

  * Arsuri de gravitate mica si medie -
  
    Se fac spalaturi si se pun  comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios (antiseptic), ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.

    * Rani care se vindeca greu -  
 
   Se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.

    * Eczeme infectioase, infectii fungice

  Frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare.  Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.


* Cancer de piele -  
    Se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata, o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau greu rezultat.

    * Entorsa, luxatii -  
    Se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (vezi mai sus) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, iar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.


    * Dureri reumatice -  
    Pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual si seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore.  Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

  FRUMUSETE

    * Ten incarcat -
se sterge
 vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe  obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.

  * Piele imbatranita - bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.

VARZA ROSIE

Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele.     Ei bine, varza rosie contine  pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina.
  Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:

* Alzheimer - antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor din sistemul nervos central.
  Se consuma salata proaspata, cate 300 de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

  Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.

*Febra
 -
     Se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.
   Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume  ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes la temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului  imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.

     * Alergia
 -
   este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se  poate relua. Bogatia de vitamina C si de  antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei  sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.
 
Preparat cu puteri vindecatoare (de la un calugar, manastirea Dervent):
- laptisor de matca = 4 g
- miere de salcam = 1,5 kg
- polen macinat = 300 g
- ser fiziologic = 200 ml
- tinctura de propolis = 150 g
Se amesteca bine toate, se pastreaza la rece, in frigider; se ia cate 1 lingura de 3 ori pe zi: dimineata, pranz si seara.

Merita facuta cura de o luna de zile, indiferent de afectiune. Sau pur si simplu pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu