Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 28 martie 2011

vindecarea prin muzica

Mai în detaliu  se recomandă: pentru calmarea sistemului nervos, „Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră” de Beethoven şi „Uvertura Operei Parsifal” de Wagner;
pentru destindere psihică şi relaxare, „Sonata pentru flaut, alto şi harpă” şi „Clar de lună” de Claude Debussy, „Nocturnele” de Chopin, „Apocalipsa animalelor” de Vangelis;
pentru combaterea oboselii şi surmenajului, „Poemul simfonic Vltva” de Smetana, „Dimineaţa” de Grieg;
pentru tratarea stărilor depresive, „Carnavalul” de Dvorak;
pentru tratarea stărilor de agitaţie, „Oda bucuriei” de Beethoven, „Corul pelerinilor” de Wagner; pentru nevrozele astenice şi tulburările vegetative, „Mica serenadă” şi „Simfonia a 4-a” de Mozart;
pentru calmarea suferinţelor după tragedii, „Concertul de violoncel” de Dvorak şi „Patetica” de Ceaikovski
.exemple de sonoterapie :

Demo(click pe imagine):
CD 9: "Cele cinci Elemente" (muzica de meditatie special conceputa pentru a facilita intrarea in Rezonata cu cele cinci Elemente): 1.Pamant; 2.Apa; 3.Foc; 4.Vant; 5.Eter.
Demo(click pe imagine):
CD 10-12: Muzica de meditatie cu cele 10 Mari Puteri Cosmice din traditia spirituala indiana:1.Kali; 2.Tara; 3.Tripura Sundari; 4.Bhuvaneshwari(vol.I);5.Tripura Bhairavi; 6.Chinnamasta; 7.Dhumavati(vol.II);8. Bagalamukhi;9. Matangi; 10. Kamalatmika(vol.III).
Demo(click pe imagine):
CD 13:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru liniste interioara,relaxare,reglarea nivelului tensiunii arteriale,surmenaj intelectual, stimularea si energizarea organismului.
,vigoare.
CD 15:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru echilibru,solemnitate.
CD 16:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru bucurie,triumf.
CD 17:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru starea de trezire a sentimentelor benefice .
CD 18:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru starea de dor (starea de transa benefica).
CD 19:Muzica simfonica,clasica,compusa de mari compozitori-selectata special pentru blandete.
CD 20:Emisferele cerebrale (in lucru)
CD 21:Vocalele(varianta masculina I)- 42 de exemplificari.
CD 22:Vocalele(varianta masculina II)-in lucru.
CD 23:Vocalele(varianta feminina I)- 42 de exemplificari.
CD 24:Vocalele(varianta feminina II)-in lucru.
CD 25:Vocalele(varianta masculina+feminina)- 50 de exemplificari.
CD 26:Overtone(emisie vocala masculina).
CD 28:Yoga Nidra(muzica pentru relaxare).
Demo(click pe imagine):
CD 29:Mantra AUM (emisie masculina).
CD 31:Tratamente - muzica speciala pentru tratarea unor afectiuni:1.anxietate , psihastenie;2.astenie;3.nevroza;4.dureri de cap, migrene;5.surmenaj;6.agitatie mentala, stres, tensiuni nervoase;7.insuficienta cardiaca, palpitatii, aritmie;8.hipertensiune arteriala;9.depresie;10.insomnie.
Demo(click pe imagine):

Pentru relaxare

Claude Debussy - Sonata pentru pian si harpa
Nicolo Paganini - Concert nr. 4 in Re Minor
Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormita"

Pentru liniste interioara

Ludwig van Beethoven - Concertul imperial nr. 5 (Adagio din sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor)
Franz Schubert - "Rosamunda"' "Ave Maria"
Piotr Ilici Ceaikovsky - "Lacul lebedelor"
Robert Schumann - "Reverie"
Wolfgang Amadeus Mozart - Concert nr. 21 pentru pian si orchestra

Pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale

Wolfgang Amadeus Mozart - "Don Juan"
Franz Lizst - "Rapsodie maghiara"

Pentru surmenaj intelectual

Johann Sebastian Bach - "Fugile"

Pentru ameliorarea unor dureri fizice

Ludwig van Beethoven - "Pastorala"
Maurice Ravel - "Bolero"
Frederick Chopin - Concert nr. 1 in Mi Minor

Pentru stimularea si energizarea organismului

Giuseppe Verdi - Marsul din opera "Aida"
Johann Sebastian Bach - Brandenburgicele

Lista ar putea continua, desigur... cu siguranta, tu vei descoperi si alte arii celebre, care te vor ajuta sa treci peste anumite stari negative si chiar sa te redescoperi. Auditie placuta!

http://www.muzicoterapie.ro/
 

duminică, 27 martie 2011

Sfaturi care te mentin sanatos

Ciocolata, vin si o viata lunga si sanatoasa. Suna ciudat, dar aceste alimente “bonus” intr-o anumita cantitate pot prevenii bolile de inima si problemele rinichiilor.
Sapte alimente care iti prelungesc viata :
Nucile. Presara in jur de 50 de grama de nuci peste cereale sau salata in fiecare zi pentru a-ti reduce colesterolul cu 14 procente.
Fructele si legumele. Mananca cinci, ¾ de cana servite zilnic iti reduce presiunea sangelui, micsoreaza riscul aparitiei cancerului, si diminueaza bolile inimii cu pana la 21 de procente.
Pestele. Serveste peste de trei ori pe saptamana (alegerile bune includ pastrav copt sau somon la gratar). Acesta diminueaza bolile inimii si bataile acesteia cu 14 procente.
Ciocolata neagra. Savureaza in jur de 57 de grame cu un continut de minim 60 la suta cacao pe zi, si riscul de boli cardiovasculare se va diminua cu 11 procente.
Usturoiul. Adauga un catel de usturoi zilnic in paste, salate pentru a scadea colesterolul. Acesta poate diminua riscul aparitiei bolilor de inima si a batailor cu 38 de procente.

Vinul. Bea 150 de ml de vin in fiecare zi si vei diminua riscul apritiei bolilor de inima cu 32 de procente.

Meditatia echilibreaza corpul.

Multe persoane nu sunt educate sa stea jos si sa spuna “Ooomm….”. Insa meditatia a castigat multi adepti, ajutandu-i in a le calma durerile, anxietatea, stresul, imbunatatindu-le sanatatea inimii, imunitatea, si rezolvand problemele graviditatii.
Orice stare cauzata sau inrautatita de stres poate fi alinata prin meditatie. Starea de relaxare creata prin meditatie ajuta reducerea metabolismului, scade presiunea sangelui, si imbunatateste calitatea inimii, respiratia.
Puterea de a repeta este centrul meditatiei. Concentrarea asupra respiratiei, ignorand gandurile si repetand un cuvant sau o fraza creaza starea de relaxare.
Meditatia nu este greu de invatat, dar ca in orice trebuie sa exersezi. In timp, oamenii isi dezvolta capacitatea de a intra in aceasta stare relaxanta foarte repede.
Meditatia ajuta la respingerea infectiilor si a bolilor. Sindromul premenstrual,
problemele infertilitatii, chiar si alaptarea, pot fi imbunatatite atunci cand o femeie mediteaza regulat.

Nutrientii si importanta lor.

Un aspect important al nutritiei il reprezinta nutrientii pe care ii asimilam zilnic.
Nutrientii constau in diferite substante chimice din mancare care compun dieta zilnica a fiecarei persoane. Multi nutrienti sunt esentiali pentru viata, o cantitate adegvata de nutrienti in alimentatie este necesara pentru a ne procura energie, a ne construi si a ne mentine organele si pentru diversele procese metabolice.
Oamenii depind de nutrientii din corpul lor deoarece corpul uman nu poate produce multi dintre acesti nutrienti.
Cele trei functii ale nutrientilor sunt :
  • Procurarea energiei din: carbohidrati, proteine, lipide (grasimi si uleiuri)
  • Favorizeaza cresterea si dezvoltarea prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
  • Regleaza functiile organismului prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
Carbohidrati. Acestia reprezinta principala sursa de enrgie din corp. Carbohidrati sunt compusi in mare parte din urmatoarele elemente carbon, hidrogen si oxigen.
Carbohidrati se impart in trei categorii.
Carbohidrantii simpli care se regasesc in lapte fructe si zaharul de masa.
Carbohidrati complecsi, acesti nu au gust dulce regasindu-se in cartofi, fasole si alte legume.
Fibrele alimentare le regasim in fructe, legume si cereale integrale.
Proteinele. Acestea sunt compuse din elementele carbon, oxigen, hidrogen si nitrogen. Proteinele sunt formate prin impreunarea diferitelor combinatii a celor mai comuni douazeci amino acizi care se gasesc in hrana. Dintre acestia zece sunt esentiali pentru sintetizarea proteinelor.
Proteinele se gasesc in diferite surse de hrana. Proteine de la animale din carne, pasari, lapte, peste. Proteinele din plante care se regasesc in grau, porumb, orez si fasole.
Lipidele. Acestea constau in grasimi si uleiuri, fiind molecule flexibile compuse din carbon, hidrogen si oxigen. Numarul scazut de molecule de oxigen face lipidele insolubile in apa, dar solubile in anumiti solventi organici.
Exista doua tipuri de grasimi: saturate si nesaturate. Diferenta dintre acestea este ca grasimile saturate sunt cel mai important factor care poate creste nivelul colesterolului. Un nivel crescut al colesterolului poate cauza boli ale inimii.
Vitaminele. Sunt compusi chimici necesari dezvoltarii si metabolismului. Exista treisprezece vitamine, care se impart in doua grupe: patru vitamine solubile in grasime (vitamina A, D,E si K) si noua vitamine solubile in apa (vitaminele B si vitamina C).
Mineralele. Acestea sunt diferite de ceilalti nutrienti, fiind compusi anorganici (carbohidrati, proteinele, lipidele si vitaminele sunt compusi organici). Mineralele se impart in doua clase: macrominerale si microminerale. Macromineralele le includ pe acelea care sunt necesare in cantitati mari (de la miligram la gram) aici intrand calciul, magneziul si fosforul. Micromineralele sunt acelea care sunt necesare intr-o cantitate mica in organism, aici fiind incluse: cuprul, cromul si seleniul.
Apa. Face parte din ultima clasa de nutrienti. Apa are multe functii in corpul uman. Exista multe surse de apa in afara celei de la robinet si a apei imbuteliate. Unele alimente contin o cantitate mare de apa incluzand multe fructe si legume. Insa apa din hrana nu este suficienta pentru organism, din acest motiv este recomandat sa bem 8 pahare de apa pe zi pentru a mentine stocul necesar.

vineri, 25 martie 2011

Bioflavonoidele

Bioflavonoidele, denumite şi vitamina P, au proprietăţi asemănătoare vitaminelor, sunt antioxidante puternice, care reduc riscurile pentru multe afecţiuni. Le regăsim in mari cantităţi in legume, in timp ce la flori sau fructe sunt responsabile de reflectarea unei culori specifice fiecăreia. De exemplu, bioflavonoidul citron este cel care determină culoarea galbenă a lămăii. Aceste combinaţii sunt concentrate in coaja majorităţii fructelor şi legumelor, iar o cantitate mare se găseşte şi in băuturi precum ceaiul, cafeaua, vinul sau berea. Intrucăt acestea se găsesc din abundenţă in fructe, legume sau băuturi, in raţia noastră zilnică putem include circa un gram de bioflavonoide in formă naturală. Această cantitate este suficientă in cazul utilizării unei cantităţi suplimentare de vitamina C, de asemenea, cu proprietăţi antioxidante.
macese
Culoare
"Flavonoidele se găsesc, de regulă, in plante şi dau culori de la galben la albastru inchis. Orientativ, putem spune că florile, cu căt sunt mai colorate, cu atăt cuprind mai multe flavonoide. Flavonoidele reprezintă un important principiu activ şi se găsesc din belşug in coaja şi pulpa citricelor, in hrişcă, păducel, Ginkgo biloba, armurariu, troscot, piper de baltă. O categorie aparte de flavonoide, antocianozidele (care dau nuanţele roz, roşu, violet, albastru), avănd o eficienţă antioxidantă sporită, apar in florile de nalbă, albăstrele, trei fraţi pătaţi ş.a., dar mai ales in fructe de culoare inchisă: afine, coacăze negre şi struguri negri. Măceşele sunt remarcabile prin asocierea flavonoidelor cu un bogat conţinut in vitamina C şi multe alte vitamine. Pe lăngă efectul antioxidant, flavonoidele au şi efect diuretic", subliniază dr Dorin Dragoş, medic primar de medicină internă, specialist in medicină alternativă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Limo şi antioxidanţii
Din răndul suplimentelor alimentare, antioxidanţii - vitaminele A, C şi E - sunt foarte la modă şi nu intămplător efectul lor in organism este extrem de important. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi de oxigen (oxidanţii), substanţe instabile care distrug celule din organism, le dereglează funcţionarea şi favorizează apariţia bolilor. Oxidanţii sunt generaţi de reacţiile chimice normale din organism şi stă in puterea noastră să combatem acţiunea lor necruţătoare, altfel spus, oxidarea, cunsumănd fructe şi legume, surse bogate in antioxidanţi. Vitamina C sau acidul ascorbic este un puternic antioxidant din care organismul, din păcate, nu-şi poate face depozite. De aceea nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie, doza zilnică recomandată fiind de 60 mg. Pentru ca oxidanţii să nu-ţi dea bătăi de cap, Biborţeni a lansat Limo, o limonadă gata preparată cu apă minerală decarbogazificată parţial, suc şi pulpă de lămăie. Disponibilă in variantele de 0,5 şi 1,5 litri, Limo abundă in vitamina C, nu conţine coloranţi şi are termen de valabilitate de trei zile din momentul deschiderii sticlei. Cu Limo e plăcut să neutralizezi radicalii liberi. In sala de sport, pe terenul de tenis sau in pauza de masă, limonada te improspătează, iţi dă energie şi poftă de viaţă.

PRECAUŢIE. Formele de bioflavonoid care in mod natural se intălnesc in coaja fructelor şi legumelor nu sunt periculoase. Dacă doriţi să consumaţi cantităţi suplimentare, care se comercializează prin intermediul farmaciilor, trebuie să consultaţi medicul. Cel mai bine este să consumaţi bioflavonoidele in forma lor naturală, nu sub formă de suplimente produse industrial.
sursa: jurnalul.ro

miercuri, 23 martie 2011

Reteta pentru cancer

Remediu natural contra CANCERULUI !

Ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul  " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ) , pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana . Actualmente , este profesor la Seminariul din Belén. El zicea :  "  Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca , fara sa faca miracole , doar aplicand produsele pe care le produce Natura . Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
     Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural , mi-am propus sa fac sa circule , prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten , parinte, ruda cu aceasta teribila boala , sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea . O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati , este ceva ce lucreaza rapid .

     Reteta pentru curarea CANCERULUI :


     1.   1/2   sau 1 kg .de miere de albine  .
     2.   2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
     3.   3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

      Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici.  Astfel taiata  planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
      Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
     NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

     Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
      Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

     De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
      Trateaza cancerul de piele, de creier,  de plamani, de prostata, leucemia.
     De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de  scleroza.  Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul :  ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
     As vrea sa mentionez (nu eu , ci cel ce scrie articolul) , ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

remediile florale bach,plantele si afectiunile

38 remedii florale - O terapie a sufletului

1. Agrimony (Agrimonia Eupatoria) - Agrimonia / Turita mare

Este remediul celor care isi ascund necazurile in spatele unei fete zambitoare. Nimeni nu trebuie sa stie ca ei sufera si fac tot ce le sta in putinta sa evite conflictele. Par plini de viata, fara griji, sunt sufletul petrecerilor. Insa daca presiunea necazurilor si a gandurilor negre devine prea mare, recurg de obicei la alcool si droguri pentru a uita de problemele care ii macina. Agrimony restabileste capacitatea de a-si exprima sentimentele si emotiile, favorizeaza instalarea calmului interior si armoniei.
2. Aspen (Populus tremula) - Plop tremurator

Ajuta pe cei la care anxietatea apare fara niciun motiv. Acest tip de anxietate poate fi o frica vaga de ceva necunoscut, frica de intuneric sau de locuri misterioase. Se manifesta prin tremuraturi, senzatie de
furnicaturi in corp, frisoane, paloarea fetei, transpiratii reci. Este indicat in frica fara obiect, frica de intuneric, atacuri de panica si cosmaruri (in asociere).
3. Beech (Fagus Sylvatica) - Fag comun

Persoanele care au nevoie de Beech sunt intolerante, critice. Nu suporta nimic din ce nu se incadreaza in standardele lor. Le place ordinea si disciplina. Remediul Beech le face mai tolerante si mai intelegatoare cu cei din jur.
4. Centaury (Centaurium umbellatum) - Tintaura

Este remediul celor lipsiti de personalitate, folositi drept sclavi, usor de influentat de catre ceilalti. Nu pot spune "nu" si intotdeauna fac ceea ce vor altii, ajungand deseori la suprasolicitare. Centaury restabileste increderea in sine si autodeterminarea.
5. Cerato (Ceratostigma willmottianum) - Cerato

Este remediul celor care nu sunt siguri de parerea lor si intreaba mereu pe altii pentru a lua o decizie; lipsa de incredere in ei. Deoarece de multe ori primesc sfaturi contradictorii, deciziile pe care le iau sunt gresite desi optiunea lor initiala fusese corecta. Nu au incredere in “vocea interioara”. Cerato restabileste increderea in ei si intelepciunea.
6. Cherry Plum (Prunus Cerasifera) - Corcodus

Este remediul celor care isi ies din fire usor, facand gesturi necontrolate, dupa care le pare rau. Sunt capabili de actiuni impulsive, violente: sa loveasca, sa injure, sa se arunce de pe o stanca, sa strige etc. Cherry Plum ajuta la restabilirea echilibrului interior, a calmului si controlului mintii.
7. Chestnut Bud (Aesculus Hippocastanum) - Mugure de castan salbatic

Este remediul celor care repeta aceleasi greseli, neinvatand din ele. De exemplu, cei care au o relatie dezastruoasa cu un partener, se despart de acesta dar gasesc un altul cu aceleasi obiceiuri. Este indicat la persoane distrate, neatente, predispuse la accidente.
8. Chicory (Cichorum intybus) - Cicoare

Este util persoanelor posesive, lacome, dornice de companie. Cei care au nevoie de Chicory vor ca intreaga atentie sa fie indreptata asupra lor, uneori simuland boala pentru ca sa capete atentie. Intotdeauna vor sa posede, niciodata nu vor sa dea. Copiii care plang ori de cate ori sunt lasati singuri chiar si o clipa. Remediul Chicory restaureaza principiile iubirii neconditionate, lipsite de atasament. Ii ajuta pe copiii care se "agata", pe cei care sunt posesivi cu prietenii sau cu jucariile.
9. Clematis (Clematis vitalba) - Curpen

Se utilizeaza la persoanele care viseaza cu ochii deschisi, neatenti, indiferenti fata de mediul inconjurator. Nu sunt ancorati in prezent. Au o privire pierduta, traind mai mult in vis decat in realitate. Sunt somnorosi,
au o putere slaba de concentrare, pot suferi de scaderea acuitatii vizuale si auditive, pot avea mainile si picioarele reci. Sunt cu "capul in nori", predispusi la accidente.

10. Crab Apple (Malus pumila) - Mar paduret

Indicat la cei care detesta murdaria si simt ca trebuie sa indeparteze ceva din corp (un dinte cariat, un cos etc.). Sunt perfectionisti, au mania curateniei, senzatia ca nu arata bine (se uita de zeci de ori in oglinda, dar propria imagine ii provoaca repulsie), senzatii false.
11. Elm (Ulmus procera) - Ulm

Este remediul potrivit pentru persoane foarte responsabile in viata de zi cu zi (directori, presedinti, mangeri, sefi, capul familiei etc.), care au uneori momente de slabiciune din cauza suprasolicitarii. Se simt coplesiti de prea multe sarcini. Elm restabileste forta mintii si capacitatea de a face fata situatiilor dificile.
12. Gentian (Gentiana amarella) - Gentiana

Este un remediu foarte util pentru indoiala, depresie, pesimism, descurajare aparute in urma unui esec. Se foloseste la cei care si-au pierdut increderea in ei si vad doar jumatatea goala a paharului. Sunt asaltati de indoieli in ceea ce priveste un tratament, participarea la un examen, la un interviu.
Gentian readuce increderea in sine si permite gasirea solutiilor pozitive la orice problema.
13. Gorse (Ulex europaeus) - Orz salbatic

Este remediul celor disperati, lipsiti de speranta; pentru pierderea increderii. Starea de Gorse se intalneste la persoanele cu suferinte indelungate care si-au pierdut orice speranta de vindecare si vin la terapeut doar
aduse de familie sau de prieteni, ei considerand ca nu se mai poate face nimic pentru boala lor. Au fata
incercanata, privire lipsita de speranta. Gorse va disipa aceste sentimente negative si aduce speranta unui viitor mai bun.
14. Heather (Calluna vulgaris) - Iarba neagra

Este remediul celui care are nevoie de ascultatori, are nevoie de atentie. Nu se gandeste decat la problemele lui, vorbeste despre el, exagerand-si necazurile si nu il intereseaza interlocutorul sau problemele lui, acesta putand fi si un necunoscut. Are un sentiment de izolare si singuratate, fiind obsedat doar de sine si de necazurile lui. Heather il ajuta sa se de detaseze de sine si sa fie capabil atat sa dea, cat sa si primeasca.
15. Holly (Ilex aquifolium) - Ilice

Este indicat pentru persoane invidioase, geloase si suspicioase. Sunt persoane foarte egoiste, cu sentimente puternice de ura, invidie, razbunare. Indicat in manie, sentimente explozive. Holly aduce
iubirea neconditionata si favorizeaza transformarea sentimentelor negative in generozitate, compasiune fata de semeni.
16. Honeysuckle (Lonicera caprifolium) - Caprifoi

Este remediul celor blocati in amintiri, care nu se pot detasa de trecut pentru a merge mai departe. Mintea este ocupata cu amintiri fericite sau nefericite din trecut, sanse si oportunitati pierdute, pierzand legatura cu prezentul. Honeysuckle este indicat la cei cu dor de casa, nostalgici, cei care au trecut printr-un divort sau au avut o pierdere grea, mintea fiind ocupata tot timpul cu imagini din trecut, amintiri despre persoanele pierdute. In combinatie cu Walnut se administreaza celor care au suferit o pierdere de orice fel.
17. Hornbeam (Carpinus betulus) - Carpen

Este remediul indicat in oboseala mentala de dimineata, inainte de a incepe munca. Pentru a se ridica din pat are nevoie de stimulente (ceai, cafea, enegizante). Sunt lipsiti de interes pentru activitatea de rutine, insa o pot efectua. Se simt obositi chiar dupa un somn bun si au tendinta de a amana lucrurile. Remediul restabileste forta mentala, astfel incat ei vor constata ca sunt capabili sa-si indeplineasca activitatile zilnice.
18. Impatiens (Impatients glandulifera) - Slabanog

Se utilizeaza la cei iritabili, nelinistiti, care nu au rabdare. Sunt intoleranti cu cei care lucreaza sau se misca lent, preferand sa faca ei anumite lucruri, deoarece sunt mai rapizi.
Nu suporta sa astepte, izbucnind deseori in crize de furie. Remediul ii ajuta pe acesti oameni sa nu mai fie asa grabiti si agitati, sa-si gestioneze mai bine timpul.

MAGIA NATURII - REMEDII FLORALE BACH - Partea a IV-a

19. Larch (Larex decidua) - Larita

Este remediul persoanelor macinate de un complex de inferioritate, care vad esecul in orice activitate ar intreprinde. Admira succesul altora. Pot fi foarte capabili dar nu au incredere ca pot reusi, din acest motiv nici nu incearca. Larch le reda increderea in propriile forte, permitandu-le sa-si traiasca viata din plin.
20. Mimulus (Mimulus guttatus) - Cretisoara

Este remediul fricii cu origine cunoscuta (frica de inaltime, frica de multime, frica de hoti, de examen, de operatie, de saracie, de paianjeni, de dentist etc.). Uneori se manifesta prin inrosirea fetei, balbaiala,
transpiratii, timiditate, nervozitate. Poate avea sensibilitate la zgomote, lumina, voci. Mimulus disipeaza aceste frici si anxietati oferind persoanelor mai mult curaj pentru a face fata evenimentelor zilnice.
21. Mustard (Sinapis arvensis) - Mustar salbatic

Este util celor depresivi fara explicatie. Sunt persoane care au tot ce isi doresc si brusc apare o schimbare de dispozitie, fara cauza, manifestata prin tristete, fara a putea explica celorlalti ce se intampla cu ei. Aceasta depresie este ca un nor ce coboara si le tulbura dispozitia, ridicandu-se la fel de brusc cum a aparut. Mustard ajuta persoanle sa scape de aceasta stare de depresie, intorcandu-se la viata anterioara cu bucurie.
22. Oak (Quercus robur) - Stejar

Persoanele care au nevoie de Oak sunt puternice, luptatoare in ciuda adversitatilor, cand altii au renuntat de mult. Aceasta lupta se face uneori in detrimentul lor, acestia devenind disperati, cu un sentiment de
neputinta pentru ceea ce mai au de facut. Au deseori dureri in membrele inferioare, sunt coplesiti de o stare de sfarseala, dar nu renunta niciodata la speranta. Remediul Oak reface puterea si forta pentru a merge mai departe, ii ajuta pe acestia sa-si gaseasca echilibrul si sa invete sa-si conserve energia pentru activitatile viitoare.
23. Olive (Olea europanea) - Maslin

Este un remediu util pentru epuizare fizica si mentala, epuizarea dupa boli lungi si cronice, dupa munca in exces, fara pauza, dupa perioade lungi de insomnie sau de veghe, dupa efort mental prelungit (invatat pentru examene) etc. Olive ajuta la refacerea energiei si a vitalitatii.
24. Pine (Pinus Silvestris) - Pin

Este remediul celor care se autoinvinovatesc, isi reproseaza, au un permanant sentiment de vina pentru evenimente petrecute sau pentru lucruri neprevazute, asumandu-si vina pentru tot ceea ce nu merge bine. Pine ajuta la restabilirea valorii de sine, anuland sentimentul de vinovatie.
25. Red Chestnut (Aesculus carnea) - Castan rosu

Se administreaza la cei foarte ingrijorati pentru altii (familie, copii, prieteni, vecini ), cu o teama permanenta si anxietate pentru bunastara acestora. De exemplu, daca sotul sau copilul intarzie, isi
inchipuie cele mai ingrozitoare intamplari si accidente, teama risipindu-se in momentul in care acestia apar la usa. Red Chestnut ii ajuta pe aceti oameni sa isi depaseasca temerile si sa traiasca cu optimism.
26. Rock Rose (Helianthemum nummularium) - Trandafir de stanca

Este un remediu pentru groaza, cosmar, frica extrema (ex. teroarea persoanelor prinse sub daramaturi la un cutremur, frica extrema la persoanele care se prabusesc cu liftul, avionul etc.). Acestea devin impietrite de frica si pot avea ulterior cosmaruri, atacuri de panica sau impulsul de a fugi departe daca exista o asemanare vaga cu situatia ce a provocat accidentul.
27. Rock Water (Aqua Petra) - Apa de izvor

Este singurul remediu care nu se prepara din flori. Se utilizeaza la cei cu idealuri inalte, cu disciplina stricta a vietii si care se sacrifica pentru principiile lor. Vor sa devina un exemplu pentru ceilalti. Inflexibilitatea mintii se intalneste si in corp, aceste persoane prezentand rigidizarea muschilor, tendoanelor. Rock Water le ajuta pe aceste persoane sa devina mai putin rigide si mai ingaduitoare cu ele, eliberandu-le de dogme.
28. Scleranthus (Scleranthus annus) - Porumbar salbatic

Este remediul necesar pentru indecizie si incertitudine. Persoana este incapabila sa se hotarasca intre doua optiuni si amana astfel lucrurile importante din cauza indeciziei. Poate prezenta labilitate emotionala, trecand de la o stare de veselie la plans, de la bucurie la tristete si invers. Din punct de vedere fizic poate prezenta simptome care vin si pleaca, stari oscilante. Scleranthus ii ajuta pe acesti oameni sa-si gaseasca echilibrul interior, permitandu-le sa ia deciziile corecte rapid. 
29. Star of Bethelehem (Ornithogalum umbrellatum) - Steaua din Betleem / Balusca
Este indicat persoanelor care au suferit un soc fizic, emotional sau mental, dupa experiente
traumatizante, accidente rutiere, moartea subita a unei persoane etc. Acest remediu administrat imediat dupa soc ajuta persoana sa se mobilizeze si, desi nu inlocuieste asistenta medicala specializata, o potenteaza. Acest remediu este benefic pentru evenimentele traumatizante din trecut sau situatii ca divort, pierderea brusca a locului de munca, stiri proaste, fiind inglobat si in remediul salvator Revival Remedy.
30. Sweet Chestnut (Castanea sativa) - Castan comestibil

Este remediul potrivit pentru suferinta, chin, disperarea fara speranta, pentru persoanele care pierd totul intr-o clipa (isi pierd familia intr-un accident, toti banii la ruleta, este concediat pe neasteptate, fiind singurul care avea o sursa de venit in familie). Sunt intr-o stare extrema de disperare, fara speranta si
fara a fi capabili sa gaseasca solutii. Remediul Sweet Chestnut aduce lumina si bucuria in viata, facandu-i capabili sa-si rezolve problemele si sa mearga mai departe.
31. Vervain (Verbena officinalis) - Verbina

Este util persoanelor cu entuziasm exagerat in orice actiune, pentru misionari care vor sa convinga cu orice pret. Aceste persoane au multa energie si muncesc peste limitele fizice, sunt perfectionisti, iar in stadii acute pot deveni fanatici, sensibili la nedreptati, impunandu-si punctul de vedere. Vervain aduce echilibrul, permitand persoanei sa aiba o abordare mai apropiata de realitate si sa ii lase pe ceilalti sa-si urmeze drumul propriu.
32. Vine (Vitis vinifera) - Vita de vie

Este remediul utilizat pentru cei care domina pe altii, dornici de putere, dictatoriali. Nu suporta contradictia, sunt agresivi, isi impun vointa, nu asculta si un alt punct de vedere.
Pot suferi de hipertensiune arteriala, dureri de spate. Vine ajuta persoana sa-si deschida inima, reamintindu-i persoanei ca un lider pozitiv trebuie sa aiba un echilibru intre minte si inima.
33. Walnut (Juglans regia) - Nuc

Este util celor care au schimbari in viata, sociale sau fizice: schimbari hormonale (sarcina, menopauza), schimbarea locului de munca, a profesiunii, a locuintei, a tarii. Poate fi administrat celor care vor sa scape de anumite obiceiuri (bautura, fumat etc.). Walnut ajuta la ruperea legaturii cu trecutul, favorizeaza flexibilitatea, adaptabilitatea si ofera protectie celor sensibili la influente exterioare
34. Water Violet (Hottonia Palustris) - Vioreaua de balta

Este remediul util persoanelor izolate, egoiste, care nu doresc niciun ajutor chiar daca au nevoie. Sunt persoane rigide mental si fizic, arogante, cu o privire superioara, inabordabile desi sunt foarte
inteligente si au multe de impartasit. Water Violet ajuta acesti oameni sa comunice mai usor si sa fie sociabili, sa-si impartaseasca intelepciunea si cunostintele cu semenii lor.
35. White Chestnut (Aesculus Hippocastanum) - Castan alb

Se administreaza persoanelor care sunt urmarite de ganduri pe care nu si le pot controla, ganduri repetitive, nedorite. Acestea pot suferi de insomnie, confuzie, neclaritate a mintii, depresie, sentimente de vinovatie.White Chestnut aduce pacea mintii si claritatea gandurilor, eliminandu-le pe cele nedorite.
36. Wild Oat (Bromus ramosus) - Ovaz salbatic

Este un remediu util pentru gasirea rostului in viata, a profesiunii, a vocatiei. Cei care au nevoie de acest remediu sunt persoane ambitioase, dar nu stiu ce cale vor sa urmeze, pot face orice profesiune, dar nu au nicio satisfactie. Wild Oat ajuta la gasirea directiei corecte in viata, eliberand persoana de incertitudine.
37. Wild Rose (Rosa canina) - Maces

Se utilizeaza la persoane resemnate, apatice, care nu mai au ambitia sa-si schimbe viata, pierzand interesul pentru orice. Aceste stari se pot intalni la persoane cu suferinte indelungate, care nu mai au speranta ca se vor face bine vreodata. Wild Rose le readuce entuziasmul, gasind bucuria in viata, oricare ar fi circumstantele.
38. Willow (Salix vitellina) - Salcia pitica

Este remediul potrivit persoanelor cu resentimente, amaraciune, care dau intotdeauna vina pe ceilalti pentru esecurile lor. Sunt critici, au aversiune pentru membrii familiei, pentru mancare, pentru orice.
Willow ajuta la eliminarea acestor stari negative, favorizand recunosterea responsabilitatii personale, a iertarii si restabileste optimismul.
Ce sunt remediile florale Bach
In primul rand, reprezinta un dar din partea naturii, flori ale unor plante salbatice si neotravitoare. Din aceste flori se prepara remedii care ne echilibreaza emotiile si ne ajuta sa vindecam acea parte a fiintei noastre atat de expusa stressului si traumelor - planurile mental si emotional.
In alte cazuri, florile ne pot sustine in remedierea unor imperfectiuni ale personalitatii, care se cer a fi transformate pentru a ne putea bucura pe deplin de viata. Intre sentimente si boala exista o relatie de cauzalitate si precedenta, adica dezechilibrele emotionale preced si determina boala fizica, prin slabirea sistemului imunitar si a vitalitatii. Schimbarea atitudinii fata de boala, viata, fata de cei din jur si de noi insine determina o recuperare mai rapida, prin activarea potentialului de vindecare.
Aplicatiile remediilor florale Bach
• Rezolvarea traumelor psiho-emotionale;
• Regasirea echilibrului interior, lasand armonia si pacea sa se reverse in vietile noastre;
• Vindecarea unor afectiuni fizice, atunci cand acestea reflecta un dezechilibru interior;
• Manifestarea partii pozitive a personalitatii noastre, astfel incat sa ne putem bucura mai mult de relatiile cu cei din jur;
• Eliminarea stressului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate etc.;
• Prevenirea imbolnavirilor, usurarea suferintei si combaterea bolii.
Plantele, de ajutor in 7 situatii diferite
Dr. Bach s-a ocupat nu numai de alegerea plantelor si imbunatatirea metodelor de preparare, dar si de clasificarea lor. Preocupat sa gaseasca o varianta de descriere cat mai accesibila, simpla si cu indicatii precise, a hotarat sa le imparta in 7 grupe, pe baza tipologiilor umane pe care le-a observat. Se poate constata cu usurinta ca fiecare grupa contine la randul ei un numar variabil de remedii.
Frica (5): Plop tremurator, Corcodus, Cretisoara, Castan rosu, Trandafir salbatic;
Incertitudine (6): Porumbar salbatic, Ovaz salbatic, Cerato, Carpen, Gentiana, Orz salbatic;
Grija excesiva pentru bunastarea celorlalti (5): Verbina, Vita de vie, Apa de izvor, Fag comun, Cicoare;
Lipsa de preocupare pentru situatia prezenta (7): Caprifoi, Vita alba, Maces, Mugure de castan salbatic, Maslin, Mustar salbatic, Castan alb;
Singuratate (3): Iarba neagra, Slabanog, Viorea de balta;
Sensibilitate excesiva la influente si idei (4): Nuc, Tintaura, Agrimonia sau Turtita mare, Ilice;
Dezamagire sau disperare (8): Larita, Ulm, Stejar, Mar paduret, Pin, Salcie galbena, Castan comestibil, Steaua din Betleem/Balusca.
 
Ce remedii florale ti se potrivesc?
1. Agrimonia Eupatoria (Agrimony) - Agrimonia sau Turtita mare Ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Uneori, pentru a reusi sa-si mentina starea de veselie, isi suprima sentimentele, recurgand la mici vicii ascunse. Spre exemplu, un pahar in plus de alcool sau poate mai multa ciocolata etc. Persoanele de tip Agrimony iubesc pacea, simtindu-se afectate de conflicte sau neintelegeri. Adeseori pentru a le evita sunt dispuse sa lase mult de la ele, facand concesii.
2. Populus tremula (Aspen) - Plop tremurator
Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta, stari care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva simptome: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, diferite senzatii in stomac sau in corp, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama ca un spirit malefic sau ceva negativ se afla in preajma lor sau ii urmareste.
3. Fagus Sylvatica (Beech) - Fag comun
Intoleranta si criticism. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie si ordine in viata lor, dar si in viata celor din jur. De multe ori sunt deranjati sau iritati de gesturi marunte, de felul de a vorbi sau de a se comporta al celorlalti. Acuitate mentala si spirit de observatie dezvoltat, dar canalizat pe observarea partilor negative.
4. Centaurium umbellatum (Centaury) - Tintaura
Vointa slaba, serviabilitate. Persoane foarte amabile, preocupate de binele celorlalti, care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. Uneori se lasa dominate cu usurinta si chiar adopta in mod inconstient gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Aflandu-se permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria fiinta si individualitate, ignorand de asemenea ceea ce au de realizat pe plan personal.
5. Ceratostigma willmottianum (Cerato) - Cerato
Indoiala. Cand sunt confruntate cu luarea unei hotarari, aceste persoane au intotdeauna nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi, in potential, au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere pe care le obtin, dar nu le folosesc, din lipsa de incredere in propriile decizii.
6. Prunus Cerasifera (Cherry Plum) - Corcodus
Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul. Persoane inspaimantate de ceea ce ar putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. De multe ori, din cauza tensiunii psihice in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge intr-un spital de boli mintale.
7. Aesculus Hippocastanum (Chestnut Bud) - Mugure de castan salbatic
Erori repetitive. Persoane care incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute si de aceea nu reusesc sa invete din greselile anterioare. Din acest motiv pot parea naive sau neatente. Persoanele de tip Chestnut Bud sunt repezite si de multe ori intai actioneaza si apoi gandesc.
8. Cichorum intybus (Chicory) - Cicoare
Posesivitate. Santaj emotional. Atitudine dominatoare. Tendinta de a controla viata celor dragi si de a-i tine prin preajma. Asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, chiar daca este vorba doar de un simplu multumesc. Se pot simti ranite cu usurinta, uneori reusind destul de greu sa uite sau sa ierte. In potential au o mare capacitate de a iubi si de a se devota sincer si dezinteresat celor din jur.
9. Clematis vitalba (Clematis) - Vita alba
Minte absenta si visatoare. Lipsa interesului pentru prezent. Persoane care traiesc intr-un viitor imaginar si iluzoriu, sperand ca totul va fi bine candva. Privire indepartata, de visator pierdut in ganduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slaba sau pot lesina cu usurinta. Toate acestea apar dintr-o dorinta inconstienta de a evada din lumea aceasta, in care nu se simt ca acasa.
10. Malus pumila (Crab Apple) - Mar paduret
Sentiment de necuratenie. Preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi, mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite defecte fizice sau morale pe care si le atribuie. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.
11. Ulmus procera (Elm) - Ulm
Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, altruiste, leaderi innascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele de pierdere temporara a increderii de sine, acelora care se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se pot descurca.
12. Gentiana amarella (Gentian) - Gentiana
Dezamagire sau descurajare datorate unui esec. Persoane care se descurajeaza usor si ar dori sa renunte, desi in final nu fac acest lucru. Este un remediu foarte util scolarilor.
13. Ulex europaeus (Gorse) - Orz salbatic
Lipsa sperantei si disperare. Depresie. Persoane care nu mai au dorinta de a face eforturi pentru imbunatatirea situatiei lor. Cu toate acestea, la insistentele celorlalti pot fi convinse sa mai incerce. Multi dintre cei care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice.
14. Calluna vulgaris (Heather) - Iarba neagra
Ganduri si preocupari centrate pe propria persoana. Sentiment de singuratate interioara. Persoane care in general vorbesc mult, in special despre propriile interese sau probleme. Au nevoie de auditoriu, depind de afectiunea si atentia celor din jur. Adeseori provin dintr-o familie in care au fost private de afectiune parinteasca.
15. Ilex aquifolium (Holly) - Ilice
Resentiment intens, ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoane cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu, pentru a se putea bucura sincer de succesele celor din jur si a se deschide spre acel sentiment de iubire universala si intelegere.
16. Lonicera caprifolium (Honeysuckle) - Caprifoi
Dor de casa. Regret. Nostalgie dupa anumite locuri, intamplari, persoane sau chiar dupa o anumita perioada a vietii. Persoane care isi reamintesc sau vorbesc adeseori despre trecut sau zilele de glorie din viata lor, avand o dorinta ascunsa ca acestea sa se reintoarca.
17. Carpinus betulus (Hornbeam) - Carpen
Sentimentul de "luni dimineata", letargie, lehamite. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le au de facut. Dimineata se pot trezi mai obositi decat la culcare. Considera ca nu pot incepe lucrul fara un stimulent precum cafea, ceai sau ceva tonic.
18. Impatients glandulifera (Impatiens) - Slabanog
Nerabdare, iritabilitate. Persoane spontane, active, energice, avand o mare dorinta de independenta. Pot fi deranjate sau iritate cand lucrurile decurg prea incet si cand ceilalti se misca sau vorbesc prea lent. Tocmai de aceea prefera de multe ori sa lucreze pe cont propriu.
19. Larix decidua (Larch) - Larita
Lipsa de incredere in sine, sentiment de inferioritate. Persoane care ii admira pe ceilalti, considerand ca ele nu ar putea fi capabile de succes. Desi adeseori sunt foarte talentate, evita sa incerce lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi.
20. Mimulus guttatus (Mimulus) - Cretisoara
Frici obisnuite, temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Spre exemplu: teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de a ramane singur, de a ramane fara bani, frica de caini, de pasari, de examene etc. Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei sau in fata unui auditoriu. Teama de a fi observat. Teama de a vorbi sau a desfasura diferite activitati in public.
21. Sinapis arvensis (Mustard) - Mustar salbatic
Indispozitie mergand uneori chiar pana la depresie profunda. Caracteristic este faptul ca acest sentiment apare si dispare brusc; te invaluie ca un nor intunecat, te izoleaza de exterior si nu poti sa-i gasesti nici o explicatie. Aceasta stare nu poate fi ascunsa de cei din jur, care vor remarca imediat ca se intampla ceva cu persoana respectiva.
22. Quercus robur (Oak) - Stejar
Epuizare. Incapatanare. Persoane curajoase, perseverente, care continua sa se straduiasca si sa munceasca, depasindu-si fortele proprii. Viata este privita ca o lupta. Uneori fie nu pot accepta ca lucrurile nu pot fi schimbate, fie nu-si sesizeaza limitele si se extenueaza peste masura.
23. Olea europaea (Olive) - Maslin
Oboseala, lipsa de energie. Convalescenta. Epuizare ca urmare a unei activitati intense sau de durata: invatat, activitate fizica, oboseala psihica. Recuperare si regenerare.
24. Pinus Sylvestris (Pine) - Pin
Sentiment profund de vinovatie. Uneori se intampla ca acesta sa apara si atunci cand persoana nu este raspunzatoare pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane. Considera ca esecurile sau dezamagirile prin care trec li se datoreaza numai lor.
25. Aesculus carnea (Red Chestnut) - Castan rosu
Teama si preocupare exagerata pentru bunastarea si siguranta celorlalti. Ingrijorare sincera, pentru ca aceste persoane se gandesc numai la binele celor dragi.
26. Helianthemum nummularium (Rock Rose) - Trandafir salbatic
Teroare. Spaima intensa, atacuri de panica. Persoane care nu mai pot gandi coerent sau nu se mai pot misca din cauza fricii.
27. Aqua Petra (Rock Water) - Apa de izvor
Este singurul remediu care nu se prepara din flori. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt perfectioniste si doresc sa fie un exemplu pentru cei din jur. Isi propun standarde inalte, dar atunci cand nu le pot atinge sufera de negare de sine si se autocondamna. In stadii mai avansate poate fi vorba de gandire rigida sau fanatism.
28. Scleranthus annus (Scleranthus) - Porumbar salbatic
Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Aceste persoane considera dificil sa ia decizii de orice natura, dar cu toate acestea nu prea solicita parerea celor din jur. Hotararile sau starile lor emotionale se pot schimba de la un moment la altul.
29. Ornithogalum umbellatum (Star of Bethlehem) - Steaua din Betleem/Balusca
Soc, evenimente traumatice. Vesti rele aflate pe neasteptate. Suferinta indelungata.
30. Castanea sativa (Sweet Chestnut) - Castan comestibil Disperare extrema, inima zdrobita. Persoane care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Pe cat posibil, prefera sa indure aceasta agonie mentala in sinea lor, fara a se lamenta. Nu au ganduri de sinucidere. Remediu indicat de cele mai multe ori dupa disparitia unei persoane dragi.
31. Verbena officinalis (Vervain) - Verbina
Tensiune. Frustrare. Entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Deranjat sau protestand impotriva nedreptatii. Pasiune in a argumenta si a convinge. Dificultate in a intelege alte puncte de vedere.
32. Vitis vinifera (Vine) - Vita de vie
Dominator, inflexibil, solicitant, puternic. Persoane care isi impun punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecintele produse asupra celorlalti.
33. Juglans regia (Walnut) - Nuc
Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este recomandat persoanelor aflate la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale bolilor; sau pentru adaptarea la schimbari cum ar fi inceperea scolii, schimbarea ocupatiei sau a locuintei, casatorie, divort, pensionare etc.
34. Hottonia Palustris (Water Violet) - Viorea de balta Persoane calme, aparent mandre sau distante, dar care de fapt au nevoie de un spatiu personal, deoarece nu suporta ca ceilalti sa se amestece in viata lor. Cand au probleme nu simt nevoia de consolare, nu solicita ajutorul, preferand sa se descurce singure.
35. Aesculus Hippocastanum (White Chestnut) - Castan alb
Ganduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate. Ingrijorare excesiva. Persoane care de multe ori converseaza in gand cu diferite persoane. Hiperactivitate mentala, motiv pentru care in viata de zi cu zi se concentreaza foarte greu, iar noaptea sufera de multe ori de insomnie.
36. Bromus ramosus (Wild Oat) - Ovaz salbatic
Incertitudine cu privire la drumul corect in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit inca ce anume. De aceea pot avea sentimente de nemultumire, plictiseala sau frustrare.
37. Rosa canina (Wild Rose) - Maces
Resemnare. Apatie. Lipsa motivatiei interioare si a bucuriei. " Plictisitii" de viata, dar care nu se simt cu adevarat nefericiti. Adeseori sunt obositi, fara energie si mai ales sunt lipsiti de ambitie. Chiar daca nu le este bine, accepta situatiile asa cum sunt si nu se zbat sa schimbe absolut nimic.
38. Salix vitellina (Willow) - Salcie galbena
Resentiment ascuns. Amaraciune sufleteasca. Autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor. Pesimism. In adancul sufletului lor nu pot uita sau ierta cu usurinta, chiar daca evita sa arate acest lucru