candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 7 martie 2011

Interesant

 
Luna Noua in Pesti: 4 ianuarie 2011
(ora 22:08 Rom)
 Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
Luna Noua in Pesti a sosit la tanc, pentru a ne ajuta sa integram aspectele spirituale ale transformarilor remarcabile care au izbucnit in timpul lunatiei precedente din Varsator (2 februarie). Avansam spre un nivel nou de libertate umana pe Pamant. Aliniati la nivel colectiv, prin stellium-ul in Varsator de luna trecuta, masa critica de oameni actioneaza in acord cu noul val al Erei Varsatorului, val ce abia a inceput. Multi inteleg ca acesta constituie marea trezire si incheierea Calendarului Mayas. Uau! Activarea constiintei intinde covorul rosu pentru noi toti, in timpul Ciclului Universal – ce debuteaza pe 9 martie – el nepavand calea imparateasca doar pentru magnatii petrolului si despotii cruzi. Inspirate de curajul remarcabil al semenilor nostri, inimile noastre se deschid si ele.

Conjunctia finala Jupiter/Uranus, din timpul Lunii Noi in Capricorn ( 4 ianuarie) i-a determinat pe oameni sa lupte pentru drepturile lor – iar ei asta si fac. Aceia dintre voi care nu luati parte la miscari revolutionare manevrati valuri similare de energie vibratorie, valuri de lumina albastra palpainda. Progresul este de neoprit, pentru ca oamenii nu vor da inapoi, de vreme ce Jupiter alearga inainte, intrand in Berbec, iar Uranus il urmeaza, intrand si el in Berbec pe 11 martie. La nivel colectiv, lumea se invarte intr-un haos incontrolabil si uneori plin de agitatie, iar acest lucru va fi la ordinea zilei in timpul intregului Ciclu Universal. Scopul acestei analize este acela de a intelege modul in care putem valorifica aceasta Luna Noua in Pesti ca sa ajustam, sa atenuam si sa orientam aceste forte, in directia unei revolutii spirituale, in directia unei activari si mai mari a compasiunii la scara mondiala. In ce priveste gestionarea noii energii – impamantati-va, respirati, faceti plimbari lungi, bucurati-va de vremea furtunoasa, fiti una cu trezirea omenirii.

Incepem cu o recapitulare a evenimentelor, incepand din noiembrie 2010 – moment in care a debutat Ziua a Saptea din Ciclul Galactic (1999-2011) - maturizarea tehnologiei. Ma gandesc ca majoritatea dintre voi va fi de acord cu faptul ca evoluam prin intermediul tehnologiei - Internet, telefoane celulare, telefoane Blackberry, Ipod-uri si Ipad-uri. Trebuie acum sa evaluam conectivitatea uimitoare pe care am creat-o, inainte de a intra in Ciclul Universal, pe 9 martie, la doar cateva zile de la aceasta Luna Noua. De asemenea, poate ati dori sa recititi analiza Solstitiului de Iarna, care este un indrumar general pentru perioada pe care o trecem acum in revista. De vreme ce este inca postata, nu am de spus prea multe despre ea, asa ca vom recapitula cateva dintre Lunile Noi anterioare.
(il puteti gasi aici http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/3993)

Aspectele astrologice recente au fost, pur si simplu, uluitoare. De exemplu, Solstitiul de Iarna din acest an (21 decembrie) a fost exploziv, deoarece a avut loc la 15 ore dupa o eclipsa de Luna apropiata, la 29° in Gemeni, cu Soarele la 29° in Sagetator, aproape de  Centrul Galactic. Harta a indicat faptul ca aceasta urma sa fie o iarna dura, de confruntare cu adevaruri si provocari dificile si am fost uimita de cutezanta oamenilor care lupta pentru libertate in Tunisia, Egipt, Libia si in multe alte tari. Acum, in harta de Luna Noua in Pesti, Nodul lunar Nord tocmai s-a deplasat la 29° in Sagetator, astfel ca aspectele karmice aduse de eclipsa de Luna a Solstitiului de Iarna urmeaza sa se manifeste odata cu aceasta Luna Noua. Altfel spus, in timpul lunii martie, vor fi necesare contributiile voastre individuale, la progresul general.

In zilele acestea, ma intreb de multe ori daca va dati seama de cat de profetic a fost Carl Calleman? Ziua a Saptea reprezinta maturizarea tehnologiei si cine ar putea nega ca exact acest lucru se si intampla? Ea da rezultate exact pe linia mediana a Arborelui Lumii al lui Calleman, la 12° longitudine estica, care trece exact prin Tripoli, Libia! [Vezi Calendarul Mayas, de Calleman, publicata de Editura For YOU.]
 Popoarele din Tunisia, Egipt, Libia, Irak, Bahrein si chiar SUA folosesc tehnologie de ultima ora, ca sa demareze revolutii foarte necesare. De exemplu, in SUA, Guvernul Federal falit, falimenteaza acum Statele, astfel ca ele trebuie sa-si preia puterea – iar ele fac acest lucru. Crearea unei retele sociale ii conecteaza pe oameni la o scara fara precedent; ea transforma lumea si ne pregateste pentru Unime. In noiembrie, imediat dupa ce a inceput Ziua a Saptea, WikiLeaks a dat publicitatii cablogramele diplomatice, iar dezvaluirea lor a adus lumina in diverse tari, care nu mai puteau evita sa inteleaga modul de operare al Elitei. WikiLeaks a demascat minciunile si operatiunile secrete din lumea politica, ceea ce a stimulat fervoarea popoarelor de a rasturna guverne corupte: una este sa banuiesti ca cei din Elita sunt niste mincinosi oportunisti, iar faptul ca au putut intelege cum face Elita acest lucru a insufletit popoarele, tara dupa tara. In noiembrie 2010, cand a inceput Ziua a Saptea,  SUA primeau prima lovitura celei de-a opta reveniri a lui Saturn in harta de la intemeierea lor, din 1776. In timpul Lunii Noi in Pesti, SUA primeste cea de-a doua lovitura a Saturnului lor. Cea de-a treia lovitura si rezolutia finala va avea loc in timpul lunii septembrie 2011; prin urmare, SUA se confrunta in prezent cu realitatea – iar imperiul e rasturnat.

Pe masura ce Ciclul Galactic atinge punctul culminant, prabusirea sistemelor si structurilor Ciclurilor National si Planetar este continua si uluitoare. Guvernarea pe baza inrudirii si decretelor oficiale s-a incheiat, iar nedreptatile flagrante dintre bogati si saraci vor trebui rezolvate. Pe 4 ianuarie, la Luna Noua in Capricorn, a fost o eclipsa de Soare, care a intensificat in mod radical conjunctia finala Jupiter/Uranus, ce a avut loc la cateva ore dupa eclipsa. Curand dupa aceea, am fost oripilati sa aflam despre prabusirea din cer a pasarilor negre cu aripi rosii si despre pestii morti din raurile din Arkansas, iar multi oameni au gandit ca acestea erau dovezi cu privire la tehnologiile daunatoare, cum ar fi HAARP. Furtunile violente din Europa si America au dat de inteles ca inceteaza miscarea Curentului Nord Atlantic, acest lucru fiind in mod probabil declansat de perturbarile din ocean, produse de eruptia sondei petroliere de la BP, din Golful Mexic. Impuscarea oribila a lui Giffords, membra a Congresului american si  a suporterilor ei, intr-o parcare de la „Safe Way”, i-a fortat pe multi sa inteleaga ca mintile aduse in stare de nebunie prin folosirea medicamentelor antidepresive, prin mass-media de senzatie si prin politici excesiv de polarizate reprezinta adevaratele arme de distrugere in masa din SUA. Asa cum am spus in analiza Lunii Noi in Varsator „Natura e pe moarte, oamenii se ucid intre ei, persoanele publice fiind si ele amenintate; eforturile SUA de a detine controlul mondial, mascat sub forma libertatii, se duc de rapa”.

Luna Noua in Varsator i-a incurajat pe oameni sa lupte pentru libertate si respect, sa-si preia puterea, iar oamenii o fac! Pe cat de uluitoare au fost evenimentele mentionate inainte, revolutiile  din Africa si din Orientul Mijlociu sunt evenimente extrem de constructive. Curajul si maretia de care au dat dovada popoarele ce-si inlatura despotii, ne-au insuflat tuturor speranta unui viitor mai bun pe Pamant. In definitiv, noi, oamenii, trebuie sa luptam pentru pasari, sa cerem restrictionarea armelor si sa solicitam sa se puna capat drogarii populatiei, de vreme ce guvernele au demonstrat ca nu protejeaza masele de oameni. Dupa cum veti vedea in primavara aceasta, controlul mondial exercitat de SUA se incheie.

In analiza de luna trecuta am spus ca Neptun la 28° in Varsator se afla la mai putin de un grad distanta de Luna din harta SUA de la 1776, la 27° in Varsator, pana in 11 februarie – care s-a dovedit a fi ziua in care Mubarak a demisionat! Acesta a fost un moment final pentru ca SUA sa-si ridice mentalitatea colectiva – sa aleaga pacea in locul violentei – iar eu consider cu adevarat ca acest lucru incepe sa se intample, persoana cu persoana. Am spus pe acest site, de vreo patru-cinci ori, ca daca SUA continua sa atace lumea, ca sa-si apere cu lacomie propriile interese, intr-un tarziu violenta va reveni de unde a plecat. In tara, violenta este in crestere si, in afara de sustinatorii virulenti ai armelor care sunt dependenti de violenta, multi americani reflecteaza profund. Am mai spus ca trebuie sa va indepartati de cei care traiesc de pe urma fricii si violentei, daca doriti sa evitati sa participati la amplificarea nebuniei colective. Fiecare dintre voi trebuie sa aleaga pacea, acum, ca Neptun nu se mai afla pe Luna de pe harta SUA; iar pentru cei din SUA, calea cea mai clara este sa se ceara reduceri radicale de fonduri pentru aparare, versus reduceri de fonduri pentru cele mai recente programe sociale pentru cei saraci.

In timpul acestor luni din urma, v-am cerut sa va ganditi daca participati la nivel emotional si/sau mental, la evenimentele negative. Totusi, ce inseamna pozitiv si ce inseamna negativ? In general, evenimentele din zona Mediteranei sunt foarte pozitive si atat de multi dintre voi v-ati unit constiinta cu cei care cautau libertatea, mai ales egiptenii, intrucat atat de multi dintre voi iubesc piramidele si simt ca centrul energetic al inimii voastre se afla in Egipt. Acesta este un prim semn al Unimii care creste. Trebuie sa va indepartati constiinta de la lucrurile negative si sa va alaturati curentului pozitiv, deoarece Ciclul Universal urmeaza sa azvarle totul in vortexuri extraordinar de puternice. Am mai spus: „trebuie sa fiti centrati, sa aveti granite foarte puternice in aura voastra, asemenea unui dervis rotitor". Observati cat de multi dintre egipteni au folosit puterea dervisului rotitor, in timp ce se aflau in mijlocul haosului din Piata Tahrir! Ei bine, cei care traiesc in America de Nord vor trebui sa fie centrati, iar aceasta va readuce puterea in Statele voastre.

SUA este un element de baza in miscarea de libertate, pentru ca ele au folosit dorinta de libertate, ca pe un instrument de a controla popoarele din intreaga lume, prin definirea libertatii ca pe un drept de a merge la cumparaturi. Aceasta lacomie ordinara a transformat SUA in una dintre tarile cele mai putin libere de pe planeta. Insa Saturn retrograd in Balanta ne incurajeaza pe toti sa cautam corectitudine si armonie in toate aspectele din viata noastra, lucru mai cu seama adevarat pentru SUA, care are Saturnul natal la 15° in Balanta. Saturn intra in miscare retrograda peste Saturnul SUA, exact pe 9 martie, inceputul Ciclului Universal! SUA urmeaza sa devina centrul miscarii de rotatie, deoarece, printre alte lucruri, are Marea Piramida imprimata pe moneda ei nationala. In momentul de fata, Obama inca mai spera ca SUA poate ocoli adevarul - insa, ca o ironie, Obama i-a inspirat pe multi revolutionari din Egipt in timpul vizitei sale din 2009 la Cairo si la piramide. Intr-un editorial din ziarul New York Times, din 1 martie, Thomas Friedman spune ca multi tineri arabi s-au identificat cu acest presedinte american pe nume Hussein, care este liber, bogat si de culoare.

Intorcandu-ne atentia la Luna Noua in Pesti, cautam aspecte in astrograma care sa ne poata ajuta sa integram spiritual schimbarile ample, pe care tocmai le-am rezumat. Lumea s-a schimbat cu adevarat in aceasta iarna, iar acum trebuie sa ne folosim puterea intelepciunii si a intentiei, ca sa aducem aceste noi elemente la niveluri mai inalte. In timpul acestei Luni Noi, sase corpuri ceresti se afla in Pesti - Chiron, Marte, Soare/Luna, Mercur si Uranus – iar asta inseamna ca vindecarea, puterea, identitatea, sentimentele, gandurile si creativitatea noastra pot fi folosite pentru a activa compasiunea si spiritualitatea. Uranus se muta in Berbec pe 11 martie, ceea ce demareaza un ciclu de transformare cu o durata de 84 de ani. Uranus a mai fost inainte in Berbec, in perioada 1927-1935, o perioada de declin economic si de dezvoltare a fascismului, care a condus la cel de-al doilea razboi mondial. Uranus in Berbec va inspira probabil prabusirea consumerismului si o miscare catre noi forme de responsabilitate sociala, astfel incat munca plina de sens sa poata reveni. Spre deosebire de ciclul anterior al lui Uranus in Berbec, de aceasta data vad ca sfarsitul razboiului organizat va avea loc destul de brusc. De exemplu, pe 25 februarie, exact cand Jupiter in Berbec facea cuadratura cu Pluton din Capricorn, secretarul din Departamentul Apararii al SUA, Robert Gates, a tinut o cuvantarein fata cadetilor de la Academia Militara West Point, despre elaborarea strategiei politice. Gates a spus: „Ar fi neintelept din partea SUA sa mai lupte vreodata intr-un alt razboi ca cel din Irak sau din Afganistan … orice viitor secretar al Apararii, care il va sfatui pe presedinte sa trimita o armata terestra numeroasa in Asia, Orientul Mijlociu sau Africa ar trebui sa mearga sa-si faca analize la cap." [italicele mele] Pe 15 februarie, trupe americane au fost retrase din Pech Valley, o regiune indepartata din Provincia Kunar, care a fost esentiala pentru campania impotriva talibanilor si a organizatiei Al Qaeda. Trupele erau deprimate, deoarece simteau ca serviciile si sacrificiile lor erau irosite. (New York Times, 24 febr. 2011)

Cinci planete - plus Luna – in Pesti ne sprijina sa adoptam compasiunea, o inima deschisa si rabdare fata de toate fiintele, pe masura ce ne ocupam de o schimbare structurala atat de ampla si de implacabila, cu darul final din partea lui Jupiter in cuadratura cu Pluton din Capricorn. In continuare, Uranus in Berbec va face cuadratura cu Pluton din Capricorn de sapte ori pana in 2015, asa ca stim ca vin schimbari transformationale profunde. Soare/Luna la 14° in Pesti fac inconjunctie cu Saturn la 16° in Balanta, asadar Saturn cel echilibrat ne indeamna sa integram compasiunea la nivel emotional si energetic; corectitudinea trebuie sa devina principala motivatie. Neptun este inca in conjunctie apropiata cu Chiron, insa ei se despart in cele din urma si si-au incheiat cu bine lucrarea. Multi au procesat ranile launtrice adanci si au invatat sa-si spiritualizeze intentiile - pregatirea de baza pentru capitularea in fata intregului mai maret, calea spre Unime. Neptun/Chiron face trigon cu Nodul lunar Sud si sextil cu Nodul Nord, asa ca putem vedea cum intelepciunea noastra individuala se revarsa in programele de grup. Jupiter a facut cuadratura exacta cu Pluton, pe 25 februarie, cand Robert Gates a schimbat orientarea politicii de aparare, de la agresiunea aroganta la caracterul practic. In timpul acestei Luni Noi, avand cuadratura inca aproape, Jupiter in Berbec indeamna la schimbare structurala, in special in tarile revolutionare. Egipt va aparea ca un lider mondial in aceasta luna, deoarece campul spiritual al Lunii Noi oglindeste mentalitatea colectiva a Egiptului. Marte la 8° in Pesti face sextil apropiat cu Pluton la 7° in Capricorn, asa ca faptul de a actiona poate continua sa fie bland si plin de compasiune. Pana acum, au fost pierdute putine vieti, iar asta ar trebui sa continue. Si Mercur face inconjunctie cu Saturn, astfel ca exista un indemn puternic la schimbare armonioasa si inteligenta.

Aspectul cel mai interesant din harta Lunii Noi in Pesti este acela ca Uranus, aflat in ultimele grade din Pesti, face cuadratura exacta cu nodurile lunare. Asta se intampla chiar inainte ca Uranus se intre in Berbec, pe 11 martie, cand accelerarea timpului din Ciclul Universal va coplesi lumea in care traim. Atunci cand o planeta face cuadratura exacta cu nodurile lunare (trebuie sa fie la mai putin de un grad), se produce o uriasa criza karmica, ce are programul planetei care face cuadratura, iar programul lui Uranus este revolutia. Toate informatiile din trecut despre evenimentul curent sunt scoase la iveala – Nodul Sud la 29° in Gemeni – si Nodul Nord activeaza intregul potential al planetei pentru momentul prezent – Nodul Nord la  29° în Sagetator, pe Centrul Galactic. Uranus guverneaza procesele transformatoare, iar el este cel mai progresist atunci cand se afla la 29°. Uranus aflat in Pesti, din ianuarie 2004, ne transforma in oameni treziti spiritual pentru Epoca Varsatorului, pe durata incheierii Calendarului Mayas. Asadar, Uranus in Pesti, in cuadratura cu nodurile, atrage toate informatiile de care avem nevoie, datorita Nodului Sud in Gemeni, dupa care el tinteste constiinta, prin arcul Sagetatorului care trage in Centrul Galactic.

Ca de obicei, spectacolul din cer este sincronizat in totalitate cu Calendarul Mayas, asa ca bucurati-va de sarbatoriri minunate in cinstea inceputului Ciclului Universal din 9 martie. Gerry si cu mine vom participa la o inaugurare nona-dimensionala a Ciclului Universal, in Bellingham, Washington, la Wise Awakening, iar cercul nostru va trimite constiinta voua tuturor. Nu uitati sa fiti pe faza pentru Echinoctiul de Primavara din 20 martie, cand deja ne vom da seama cum se simte Ciclul Universal!

Barbara Hand Clow

Dragii mei, asa cum v-am promis in mailul despre Calendarul Mayas - valurile de 9+9 zile, va trimit acum semnificatia fiecarei zile, pentru ca, incepand de maine, sa ne putem organiza pentru a profita din plin de aceste energii care ne ajuta extrem de mult. Intrucat totul se incheie in Octombrie 2011, dna Elena Cocis s-a grabit sa ne transmita acest material. Explicatii despre folosirea lui si desfasurarea zilelor gasiti aici, sau in mailul pe care l-am trimis pe data de 2 martie.


SEMNELE ZILEI (puse in ordinea descrisa de calendar)
ATENTIE energia zilei de 9 martie este cea care sta sub simbolul Caprioara. Ele continua in ordinea simbolurilor urmatoare si se ajunge, in ziua a 18-a, la simbolul Soparla. A SE VEDEA CALENDARUL ATASAT
 
Aligatorul/Dragonul (Imix)
 
Aligatorul este primul semn al zilei si se manifesta adesea in oameni, ca cel care initiaza noi proiecte. Este un semn al zilei Estic, energizant, care foloseste instincte foarte puternice pentru a dezvolta noi fenomene si idei creative, din fluxul adanc al constiintei colective. In mod obisnuit, punctul lor forte nu este ducerea la bun sfarsit al proiectelor pe care Aligatorii le scot la suprafata. De aceea, este esential sa coopereze cu altii, pentru a obtine rezultate eficiente. De obicei, Aligatorii au si o latura grijulie, cu o puternica energie protectoare, binevoitoare. Ei au grija de urmasii lor si pot munci din greu pentru siguranta familiei si a prietenilor; ar fi bine sa aiba grija sa nu devina exagerat de protectori si dominatori.
 
Vantul (Ik)
 
Vantul se refera la spirit si respiratie, fiind unul dintre cele mai pure semne ale zilei, din punct de vedere spiritual uneori este chiar aerian. Adesea, el are nevoie de impamantare. Vantul este un semn al Nordului si de aceea are o anumita tendinta de detasare indiferenta. Vantul intruchipeaza abilitatea de a comunica si raspandi gandurile si ideile bune. Oamenii-Vant sunt visatori, au o imaginatie puternica si pot fi excelenti profesori si jurnalisti. Ei pot fi buni vorbitori si pot raspandi inspiratie spirituala „pe aripile vantului”. Asemenea vantului, acesti oameni sunt extrem de flexibili. Aceasta flexibilitate ii poate face foarte indecisi si de aceea altii ii pot considera flusturatici si incoerenti. Oamenii-Vant pot fi distructivi pentru ei insisi si pentru ceilalti, atunci cand abordeaza un aer de superioritate. Daca vor gasi un mod natural de a se impamanta, ei vor fi o inspiratie pentru cei din jurul lor.
 
Noaptea Albastra / Vatra (Akbal)
 
Acestui semn al zilei i se poate da numele de: Vatra, Casa sau Noapte. Se spune ca oamenii care intruchipeaza acest semn au un fel de blandete feminina speciala. Intelesul de Vatra sau Casa se refera, de asemenea, la protejarea casei sau a familiei si la indepartarea puterilor noptii. Imaginati-va o persoana care sta in mijlocul casei, langa vatra si care istoriseste legende si povesti cu zane. La mayasi, purtatorii acestui semn pot deveni samani, datorita cunoasterii partilor intunecate ale psihicului omenesc. Ei pot ajuta la risipirea incertitudinilor si a indoielilor nascute din intunericul mintii subconstiente. Persoanele – Vatra pot gasi solutii noi si inspiratie artistica, prin cunoasterea lor asupra vastului gol al noptii. Totusi, pana ce nu vor calatori cu curaj in intuneric, ei vor cadea cu usurinta in indoiala si nesiguranta.
 
Soparla (Kan)
 
Caracteristica acestui semn al zilei este senzualitatea, iar numele se poate traduce uneori, prin Navod sau Samanta. Toate aceste conotatii contribuie la intelegerea trasaturilor acestui semn. Este un semn al Sudului si aceasta influenta solara determina stilul sau atat senzual, cat si destins. Soparla a fost considerata semnul care controla forta sexuala a corpului. Fiind interconectate, in mod natural, cu lumea din jur, persoanele-Samanta tind sa se elibereze pe ele si pe ceilalti din tiparele inabusitoare ale trecutului, cu intentia de a planta noi seminte, sau de a-si dezvalui adevaratul sine. Pentru a crea o prosperitate reala, Soparla trebuie sa invete sa pretuiasca tot ceea ce i-a fost daruit si sa se cufunde in introspectii profunde. 
 
Sarpele (Chiccha)
 
Precum in atat de multe alte traditii, Sarpele reprezinta puterile magice. Acest lucru inseamna ca el poate fi un semn foarte spiritual, dar care are puteri de care se poate abuza cu usurinta. Sarpele este un semn inteligent al Estului, care te poate entuziasma cu energia lui expansiva. Prin dorinta lor sincera de a-i slujii pe altii, Serpii pot fi deschisi catre generozitate. Acest semn detine autoritate. Serpii sunt foarte flexibili, chiar fluizi, pana cand sunt prinsi la un colt, unde pot exploda. Serpii cu un caracter inveninat se pot otravi pe ei insisi si pe altii, prin abordarea unor atitudini despotice sau chiar distructive.
 
Moartea (Cimi)
 
Exista, in mod invariabil, un tip special de blandete, la oamenii nascuti sub acest semn al zilei. In traditiile stravechi, Moartea era considerata cea mai norocoasa dintre zile si se presupune ca oamenii Moarte pot avea mult succes in afaceri. De asemenea, ei pot fi excelenti vindecatori, care ii calauzesc cu calm pe ceilalti prin transformarile vietii, gratie propriei lor forte spirituale. Oamenii acestui semn sprijina femeile insarcinate, pe care le indruma in tranzitia catre maternitate; de asemenea, ei au abilitatea de a trece prin transformari radicale, in perioadele cheie din viata lor. Pentru mayasi, viata era generata de moarte, iar contactul cu stramosii ii ajuta sa activeze abilitati extrasenzoriale innascute. Provocarea pentru oamenii Moarte este sa traiasca din plin si sa nu cada in capcana defetismului.
 
Caprioara (Manik)
 
Caprioara este unul dintre semnele zilei cu adevarat spiritualizate, dar ar fi o greseala sa o identifici cu un animal timid si bland. Mai degraba, poate fi asemanat cu un cerb puternic. Chiar daca intruchipeaza un semn al zilei linistit, oamenii-Caprioara isi pot exprima cu adevarat puterea, in mod foarte direct. Totusi, ei fac acest lucru cu o mare preocupare fata de binele celorlalti si cu respect pentru spiritualitatea prezenta in tot ceea ce exista. Caprioarei ii place sa domine, dar este protectoare si isi sacrifica propriul interes pentru ceilalti. Aceasta dorinta de a domina care nu este intotdeauna sesizata imediat de altii ii complica adesea relatiile, facand-o sa apeleze la forme neconventionale. Cand se confrunta cu promisiuni pe care nu le-a onorat, Caprioara devine incapatanata, persuasiva si sovaitoare. Provocarea ei in viata este sa poata echilibra puterea Caprioarei, cu smerenia si cu intelegerea fata de ceilalti.
 
Iepurele (Lamat)
 
Energia Iepurelui consta in dezvoltarea si atragerea „norocului chior”. Este un semn al Sudului si de aceea e caracterizat printr-o anumita usurinta in a face lucrurile sa mearga in viata sa. Daca Iepurele doreste doar sa se lase in voia vietii, lucrurile vor veni cu usurinta. Acest semn al zilei este asociat cu fertilitatea iepurelui, care are aptitudinea de a multiplica lucrurile si, in general, acesta este un semn care se va bucura de abundenta – fie ca este vorba de bani, fie de priceperea la gradinarit. Totusi, tendinta naturala a Iepurelui de a fi atras catre armonie si usurinta poate sa devina o constrangere si sa-l faca prea petrecaret si generos. Atunci cand un Iepure crede ca a daruit prea mult, el se simte slabit si chiar se poate prabusi. Iepurii nu sunt oameni rezistenti, iar provocarea pentru ei este sa-si creeze un centru puternic de echilibru in interiorul lor, de unde sa izvorasca puterea.
 
Apa (Muluc)
 
Apa este un semn extrem de dificil in care sa te nasti. El are o energie a Estului amplificatoare, care starneste emotiile puternice ce caracterizeaza acest semn. La cei nascuti sub acest semn al zilei, emotiile se pot revarsa in toate directiile, fara control. Oamenii-Apa sunt plini de fantezie, au capacitati extrasenzoriale si o inclinatie catre performanta. Ei nu sunt rigizi in gandire, ceea ce inseamna nu numai ca sunt spontani, dar si ca simt uneori ca ceilalti nu ii pot intelege. Ceilalti vor percepe laturi ascunse la semnul Apa si li se poate parea greu sa-i acorde incredere. Oamenii-Apa pot trezi puternice emotii sexuale si sentimente violente, in cei cu care intra in contact. Cu toate acestea, ei sunt o companie plina de farmec si de umor – trasaturi care se afla in spatele dorintei lor de a reusi.
 
Cainele (Oc)
 
Cainii sunt credinciosi, rabdatori si blajini. Oamenii nascuti sub acest semn al zilei sunt perceputi ca fiind calzi, ageri si curajosi si, daca isi gasesc misiunea potrivita in viata, careia sa i se dedice cu credinta, pot realiza lucruri marete. Cainilor le place sa faca parte din echipe si sunt adesea lideri. Totusi, in mod obisnuit, nu ei creeaza cauzele pentru implinirea carora muncesc. Cei nascuti sub acest semn al zilei pot fi foarte senzuali si stiu sa se bucure de viata. Printre mayasi, Cainele este considerat un semn cu o puternica sexualitate si, in mod paradoxal, in ciuda loialitatii spirituale, el este inclinat spre escapade sexuale. Cainii sunt ambitiosi si vor folosi orice ocazie care apare, inclusiv sub forma infidelitatii. La populatia Cherokee, semnul zilei corespondent Cainelui era Lupul. Provocarea Cainelui este sa-si gaseasca un tel in viata, pentru realizarea caruia, multiplele sale calitati – cum sunt blandetea si rabdarea – sa poata fi valorificate in mod benefic.
 
Maimuta (Chuen)
 
La mayasi, Maimuta este cunoscuta drept tesator al timpului. Fiind semnul zilei aflat la mijloc, Maimuta este adesea foarte creativa, cunoaste multe lucruri diferite si este capabila sa le unifice. In prezenta Maimutelor, te poti distra foarte bine; ele sunt fermecatoare, desi cateodata isi pierd controlul si au tendinta de a face glume proaste. Sunt buni la orice si, in mod special, au inclinatii artistice. Exista si o latura suparatoare a acestui farmec, cata vreme ele au adesea o nevoie stringenta de a se afla in centrul atentiei. Unele dintre ele pot chiar sa actioneze in mod prostesc, pentru a fi in prim plan. De obicei, Maimutele atentia lor este de scurta durata, sunt gata sa treaca repede la altceva si este posibil sa nu atinga niciodata deplina maiestrie. Totusi, ele stiu cum sa faca o multime de lucruri si nu te plictisesti niciodata daca se afla prin preajma ta.
 
Drumul (Eb)
 
Uneori, acest semn al zilei este numit si Iarba. Persoanele-Drum sunt foarte devotate prietenilor. Lor le pasa de comunitate, in sens larg, de generatiile viitoare si de copiii Pamantului. Cu toate acestea, ei nu isi doresc faima si nu vor sa se afle in centrul atentiei, pentru binele pe care il fac. Adesea, oamenii Drum stau retrasi si sunt lipsiti de fermitate si circumspecti, in caile pe care le urmeaza. Caracterul Sudic al acestui semn al zilei creeaza o anume liniste in vietile lor. Multi vor avea grija de cei saraci, bolnavi si batrani si vor face sacrificii personale, pentru aceste grupuri de oameni. Aceasta latura plina de compasiune pe are o au, ii face sa fie si usor de ranit. Se fac placuti cu usurinta, sunt devotati si harnici – si, de aceea, au succes in afaceri si in calatorii. Emotiile negative si nemultumirile pe care nu le exprima le pot cauza suferinta sau o atitudine inveninata fata de ceilalti.

Trestia (Ben)
 
Cei nascuti sub acest semn al zilei, uneori numit si Nuia sau Toiag, au o relatie speciala cu Quetzalcoatl, zeul luminii si al dualitatii, fiind considerati, de aceea, drept oameni de valoare. De obicei, ei sunt recunoscuti dupa stilul lor autoritar, simbolizat de esenta vietii. La mayasi, acesta este un simbol al autoritatii spirituale a unui varstnic. De fapt, numele de Trestie, dat acestui semn al zilei, este cat se poate de amagitor, intrucat cei nascuti sub acest semn nu sunt de loc fragili. Mai degraba, ei adesea manifesta, in mod clar, o autoritate considerabila si sunt constienti de acest lucru. Nuiaua este un semn al Estului, iar persoanele acestui semn dau dovada de multa energie. Cei nascuti sub acest semn sunt adesea lideri in societate si, in calitate de parinti, dau dovada de intelepciune. Cu toate acestea, oamenii Trestie au nevoie de foarte multa recunoastere si, din cauza vederilor lor inflexibile si a marilor asteptari, nu se apropie prea usor de alti oameni. Astfel, ei pot avea probleme si in casnicie sau afaceri. Provocarea lor in viata este sa-si dezvolte flexibilitatea, astfel incat Trestia sa nu se franga.
 
Jaguarul (Ix)
 
Jaguarul este o fiinta rezervata, care se furiseaza in noapte, dintr-un loc in altul. La mayasi, acesta este semnul zilei tipic pentru profeti, datorita capacitatii Jaguarilor de a vedea in intuneric, care le confera abilitati de clarvedere, dublate de o considerabila inteligenta. Acesta este un semn caracteristic printre Pastratorii zilei. Puterile intelectuale ale Jaguarului, combinate cu trasaturi tipic feminine, se pot manifesta prin capacitatea de a vindeca, reflectata in cariera sa. Puterea ce caracterizeaza persoanele nascute sub acest semn le confera rabdare, care se poate transforma rapid in desfasurarea unor activitati operative. Cu toate acestea, exista adesea o concentrare foarte limitata asupra stradaniilor lor, iar ei sunt foarte rar deschisi catre explorarea unor pasi alternativi in viata. Este dificil pentru altii sa se bazeze pe ei, pentru ca au tendinta de a se intoarce la 180 de grade si de a disparea din vietile celorlalti. Relatiile lor sunt adesea complicate si dominate de tema: a manca sau a fi mancat (care pe care), iar secretomania lor face dificila convietuirea cu ei. Provocarea lor in viata este smerenia si deschiderea fata de alti oameni.
 
Vulturul (Men)
 
Oamenii Vultur sunt atat puternici, cat si ambitiosi si au aspiratii inalte in viata. Ei au o energie plina de elan, iar viata le poate parea un permanent zbor de vis, dupa cum este simbolizat de catre animalul lor de putere. Adesea, ei au succes in dobandirea abundentei materiale si au noroc, gratie perspectivei lor mai inalte si inteligentei care ii caracterizeaza. La majoritatea popoarelor nativ-americane, clanul Vulturului era important, iar Vulturul era un mesager care aducea cu el speranta si incredere, pe aripile spiritului. Vulturul are un ascutit simt al detaliilor si orientarii. Daca Vulturul are aspiratii prea mari si cauta sa le implineasca, bazandu-se pe aptitudinile sale superioare, el poate trai experienta caderii din inaltimi. Vulturii iubesc libertatea si ar trebui sa inteleaga riscul fugii de realitate, cata vreme ei pot scapa de probleme – pur si simplu, prin abordarea lor dintr-o perspectiva mai inalta.
 
 
Bufnita (Cib)
 
Bufnitele sunt oameni care intruchipeaza intelepciunea trecutului si au capacitati extrasenzoriale neobisnuite. Nu este un semn usor de dus si poate presupune necesitatea de a purifica o multime de probleme karmice. La suprafata, Bufnitele pot fi vesele si pline de umor – dar, in interior, ele sunt foarte profunde si serioase. De obicei, se face referire la Bufnite ca fiind Vulturi – aspect care indica latura lenesa a acestui semn al Sudului. Bufnitele sunt inclinate spre introspectie, de unde dobandesc multa intelepciune; adesea, ele ii ajuta pe prietenii lor, oamenii, prin intermediul capacitatii lor paranormale. Provocarea lor in viata este sa gaseasca o cale etica de a lua lucrurile mai usor.
 
Pamantul (Caban)
 
In contrast cu ceea ce ai putea gandi automat despre semnul Pamant, oamenii nascuti sub acest semn sunt foarte mentali si pun accentul pe procesul gandirii. Pamantul este un semn al energiei Estului si are o latura tipic masculina, care il face sa doreasca sa mentina controlul asupra lumii, pe care o intelege din perspectiva intelectuala. Oamenii Pamant ajuta la indepartarea intentiilor, ideilor si obiceiurilor rele. Acest lucru ii transforma in buni sfatuitori – si, in forma lor cea mai inalta, gandirea lor rezoneaza cu Mama Pamant si le serveste tuturor, la o scara mai larga. Meticulosi si inteligenti, oamenii-Pamant aspira sa fie in fluxul natural, in toate etapele vietii. Uneori, sensibilitatea Pamantului este zguduita, ceea ce poate duce la descarcari emotionale; de aceea, un alt nume dat Pamantului este Cutremur. Provocarea lor este sa nu permita ca intelectul sa le blocheze posibilitatea de a trai in prezent.
 
Cremene (Etznab)
                                                                                                     
Cremenea poate fi un semn al zilei, extrem de dificil. Oamenii-Cremene isi folosesc calitatile launtrice pentru a distinge adevarul de falsitate. Adesea, cei nascuti sub acest semn sunt conectati cu Arhanghelul Mihail, care separa binele de rau, cu ajutorul sabiei sale. Alte nume pentru acest semn sunt Cutit sau Obsidian. De fapt, multi pot considera, probabil, ca oamenii-Cremene sunt dogmatici si plini de idei prea autoritare, despre bine si rau. Oamenii-Cremene sunt totusi foarte cinstiti si dornici sa ajute. Prin faptul ca discern care este adevarul; ei pot identifica intentiile ascunse, de la distanta. Se spune ca oamenii-Cremene pot primi informatii despre probleme interpersonale sau despre planurile malefice ale altor oameni, prin reflectarea acestora intr-o oglinda din sticla de obsidian. Provocarea lor este sa gaseasca armonia si sa-si foloseasca puterea discernamantului mai degraba ca pe un dar, decat ca pe o arma.
 
Furtuna (Cauac)
 
In mod obisnuit, Furtunile sunt oameni in prezenta carora este amuzant sa te afli. Spiritul lor nu pare sa imbatraneasca niciodata si, pe tot parcursul vietii, ei isi pastreaza vie, curiozitatea pentru lucruri noi. Furtunile sunt cautatori care continua sa studieze un lucru dupa altul – si, in acest fel, ei vor aduna multa cunoastere intr-o viata de om. Ei au marea capacitate atat de a impartasi cunostinte, cat si de a invata. Cu toate acestea, nu le este intotdeauna usor sa sintetizeze cunoasterea pe care au dobandit-o din atatea surse si sa o dedice unui scop in viata. Vesnic tineri, ei traiesc pentru a se bucura de extazul libertatii. Cautarea neintrerupta a unor noi experiente ii va duce catre mari provocari si furtuni emotionale si multi dintre ei vor realiza ca viata lor nu a fost altceva decat o indelungata furtuna. Intr-adevar, ei au o sensibilitate care nu le va permite sa faca fata cu usurinta, furtunilor vietii. Abordarea acestor dificultati ca pe niste lectii de viata ii va ajuta pe oamenii-Furtuna sa-si gaseasca implinirea pe care o cauta in viata.
 
Lumina (Ahau)
 
Lumina este semnul desavarsirii, iar cei nascuti sub acest semn vor fi influentati de ceea ce aceasta le aduce in viata lor. Oamenii-Lumina sunt adesea romantici, vizionari entuziasti, cu talente artistice si sunt perceputi adesea ca fiind visatori. Pentru ca s-au nascut sub acest semn spiritual al desavarsirii, se pare ca le este greu sa inteleaga ca lumea din jurul lor nu a ajuns inca la un asemenea stadiu evoluat, fiind dominata de ratiuni materialiste sau de lacomie. De aceea, in confruntarea cu „viata reala”, ei vor fi adesea perceputi ca fiind rupti de realitate. Experienta multor dezamagiri ii va determina pe oamenii-Soare (Lumina) sa fuga de responsabilitate si sa nu accepte masurile corective necesare. Cu toate acestea, oamenii-Lumina isi vor pastra o spiritualitate naturala, care este dreptul prin nastere al acestui ultim semn al uinalului. Pentru oamenii-Lumina, provocarea este sa abordeze viata, fara a-si compromite visurile marete.
 
TONUL TAU COSMIC
 
Numarul pe care l-ai gasit intre paranteze, in Calendarul Sacru, este Tonul tau Cosmic. In anumite privinte, acesta influenteaza energia zilei de nastere, din Calendarul Sacru.
In Calendarul Sacru, este posibil sa distingi un tipar de energii alternante de lumina si intuneric. Acestea nu trebuie interpretate ca fiind pozitive sau negative. Mai degraba, procesul Divin al Creatiei este o miscare unduitoare a energiilor. Astfel, activitatea (campurile luminoase) si pasivitatea (campurile intunecate) alterneaza. Tonul tau Cosmic reflecta un pas distinct in evolutie – de la samanta, la fructul copt. In zilele de ton 1, o samanta este plantata, iar in zilele de ton 13, fructul este copt. Fiecare zi din acest proces al cresterii reprezinta o energie specifica. De aceea, fiecare zi din Calendarul Sacru atinge o energie unica.
La azteci, care au folosit acelasi Calendar Sacru ca si mayasii – cu exceptia numelor diferite, date unora dintre simboluri – cele treisprezece numere (sau Tonuri Cosmice) erau guvernate fiecare de o anumita zeitate, care ne spune cate ceva despre energiile numerelor respective. Aceasta zeitate induce diferitele caracteristici ale celor nascuti cu tonurile respective.
 
1. Zeul focului si timpului
  initiaza
 2. Zeul Pamantului
  determina o reactie
 3. Zeita apei si a nasterii
  activeaza
 4. Zeul razboinicilor si al Soarelui
  stabilizeaza
 5.Zeita iubirii si a nasterii
  confera putere
 6. Zeul mortii
  creeaza curgerea/fluxul
 7. Zeul porumbului
  dezvaluie
 8. Zeul ploii
  armonizeaza
 9. Zeul luminii
  creeaza miscarea inainte
10. Zeul Intunericului
  provoaca
11. Zeita nasterii
  creeaza limpezime
12. Zeul ce guverneaza inaintea ivirii zorilor
 
  creeaza intelegere
13. Zeitatea suprema
   desavarseste

Pentru a gasi arhiva de mesaje accesati
Elena Cocis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu