Ciocolata, vin si o viata lunga si sanatoasa. Suna ciudat, dar  aceste alimente “bonus” intr-o anumita cantitate pot prevenii bolile de  inima si problemele rinichiilor.
                           
Sapte alimente care iti prelungesc viata :
 Nucile. Presara in jur de 50 de grama      de nuci  peste cereale sau salata in      fiecare zi pentru a-ti reduce colesterolul cu 14 procente.
Fructele si legumele. Mananca cinci,      ¾ de  cana servite zilnic iti reduce presiunea sangelui, micsoreaza riscul       aparitiei cancerului, si diminueaza bolile inimii cu pana la 21 de       procente.
 Pestele. Serveste peste de  trei ori pe saptamana (alegerile bune includ pastrav copt sau somon la  gratar). Acesta diminueaza bolile inimii si bataile acesteia cu 14  procente.
 Ciocolata neagra. Savureaza in  jur de 57 de grame cu un continut de minim 60 la suta cacao pe zi, si  riscul de boli cardiovasculare se va diminua cu 11 procente.
 Usturoiul. Adauga un catel de  usturoi zilnic in paste, salate pentru a scadea colesterolul. Acesta  poate diminua riscul aparitiei bolilor de inima si a batailor cu 38 de  procente.

 Vinul. Bea 150 de ml de vin in fiecare zi si vei diminua riscul apritiei bolilor de inima cu 32 de procente. 
 Multe persoane nu sunt educate sa stea jos si sa spuna “Ooomm….”.  Insa meditatia a castigat multi adepti, ajutandu-i in a le calma  durerile, anxietatea, stresul, imbunatatindu-le sanatatea inimii,  imunitatea, si rezolvand problemele graviditatii. Orice stare cauzata  sau inrautatita de stres poate fi alinata prin meditatie. Starea de  relaxare creata prin meditatie ajuta reducerea metabolismului, scade  presiunea sangelui, si imbunatateste calitatea inimii, respiratia.
 Puterea de a repeta  este centrul meditatiei. Concentrarea asupra respiratiei, ignorand  gandurile si repetand un cuvant sau o fraza creaza starea de relaxare.
 Meditatia nu este  greu de invatat, dar ca in orice trebuie sa exersezi. In timp, oamenii  isi dezvolta capacitatea de a intra in aceasta stare relaxanta foarte  repede.
 Meditatia ajuta la respingerea infectiilor si a bolilor. Sindromul premenstrual,
problemele infertilitatii, chiar si alaptarea, pot fi imbunatatite atunci cand o femeie mediteaza regulat.
  Un aspect important al nutritiei il reprezinta nutrientii pe care ii asimilam zilnic. Nutrientii constau in  diferite substante chimice din mancare care compun dieta zilnica a  fiecarei persoane. Multi nutrienti sunt esentiali pentru viata, o  cantitate adegvata de nutrienti in alimentatie este necesara pentru a ne  procura energie, a ne construi si a ne mentine organele si pentru  diversele procese metabolice.
 Oamenii depind de nutrientii din corpul lor deoarece corpul uman nu poate produce multi dintre acesti nutrienti.
Cele trei functii ale nutrientilor sunt :
- Procurarea energiei din: carbohidrati, proteine, lipide (grasimi si uleiuri)
 - Favorizeaza cresterea si dezvoltarea prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
 - Regleaza functiile organismului prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
 
 Carbohidrati.  Acestia reprezinta principala sursa de enrgie din corp. Carbohidrati  sunt compusi in mare parte din urmatoarele elemente carbon, hidrogen si  oxigen. 
 Carbohidrati se impart in trei categorii.
Carbohidrantii simpli care se regasesc in lapte fructe si zaharul de masa. 
Carbohidrati complecsi, acesti nu au gust dulce regasindu-se in cartofi, fasole si alte legume. 
Fibrele alimentare le regasim in fructe, legume si cereale integrale.
 Proteinele.  Acestea sunt compuse din elementele carbon, oxigen, hidrogen si  nitrogen. Proteinele sunt formate prin impreunarea diferitelor  combinatii a celor mai comuni douazeci amino acizi care se gasesc in  hrana. Dintre acestia zece sunt esentiali pentru sintetizarea  proteinelor.
 Proteinele se gasesc  in diferite surse de hrana. Proteine de la animale din carne, pasari,  lapte, peste. Proteinele din plante care se regasesc in grau, porumb,  orez si fasole.
 Lipidele.  Acestea constau in grasimi si uleiuri, fiind molecule flexibile compuse  din carbon, hidrogen si oxigen. Numarul scazut de molecule de oxigen  face lipidele insolubile in apa, dar solubile in anumiti solventi  organici.
 Exista doua tipuri de  grasimi: saturate si nesaturate. Diferenta dintre acestea este ca  grasimile saturate sunt cel mai important factor care poate creste  nivelul colesterolului. Un nivel crescut al colesterolului poate cauza  boli ale inimii.
 Vitaminele.  Sunt compusi chimici necesari dezvoltarii si metabolismului. Exista  treisprezece vitamine, care se impart in doua grupe: patru vitamine  solubile in grasime (vitamina A, D,E si K) si noua vitamine solubile in  apa (vitaminele B si vitamina C).
 Mineralele. Acestea  sunt diferite de ceilalti nutrienti, fiind compusi anorganici  (carbohidrati, proteinele, lipidele si vitaminele sunt compusi  organici). Mineralele se impart in doua clase: macrominerale si  microminerale. Macromineralele le includ pe acelea care sunt necesare in  cantitati mari (de la miligram la gram) aici intrand calciul, magneziul  si fosforul. Micromineralele sunt acelea care sunt necesare  intr-o cantitate mica in organism, aici fiind incluse: cuprul, cromul si  seleniul.
 Apa. Face parte din ultima clasa de nutrienti. Apa are multe functii in corpul uman. Exista  multe surse de apa in afara celei de la robinet si a apei imbuteliate.  Unele alimente contin o cantitate mare de apa incluzand multe fructe si  legume. Insa apa din hrana nu este suficienta pentru organism, din acest  motiv este recomandat sa bem 8 pahare de apa pe zi pentru a mentine  stocul necesar.

 
 




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu