Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

miercuri, 26 ianuarie 2011

gripa tratament natural,condimente si fructe care ridica imunitatea

Gripa poate fi tratata cu sampanie calda!


 
Pentru a lupta impotriva racelilor si chiar pentru a preveni instalarea acestora, Henri Puget, autor al cartii „Remedii casnice” ne propune o metoda inedita de tratament pentru gripa si raceli: cu ajutorul sampaniei fierbinte!

“Pentru a pregati acest remediu, se toarna continutul unui pahar de sampanie intr-o cratita, se adauga doua bucati de zahar si se incalzeste pana cand lichidul da in clocot. Apoi trebuie sa asteptati ca bautura sa se raceasca si o veti bea inainte de culcare, dupa ce va veti infasura intr-o patura sau chiar doua.
Pacientii care beau acest remediu vor transpira foarte mult in timpul noptii, iar efectul va fi ca a doua zi gripa va disparea.

Motivul: actiunea chimica a ingredientelor sampaniei amestecate cu zahar neutralizeaza toxinele din raceli.
Pentru cei care nu apreciaza sampania, exista o alta reteta: se amesteca rom cu o lingurita de miere si doua, trei felii de lamaie. Romul poate creste abilitatea organismului de a stoca energia. Dupa ce se bea bautura, febra va incepe sa scada.Fructele ce intaresc sistemul imunitar in anotimpul rece
fructe e1291398867123 Fructele ce intaresc sistemul imunitar in anotimpul rece
foto:totulpentrufemei.ro
Deoarece anotimpul rece ne surprinde de fiecare data cu scaderea brusca a temperaturilor si cu aparitia gerului, sistemul imunitar trebuie sa fie suficient de tare pentru a preintampina si a se lupta cu bolile de sezon. Un mare si important aspect in aceasta perioada il constituie consumul de fructe, cu precadere a celor din import, care contribuie la intarirea organismului si a sistemului imunitar in anotimpul rece.
Printre cele mai des intalnite fructe din import, prezente pe pietele de la noi din tara se intalnesc bananele, fructe cu un continut bogat in magneziu, ideale in tratarea stresului sau a ulcerului. De asemenea, ele actioneaza si impotriva racelii si a constipatiei, iar datorita continutului ridicat de fier, acestea stimuleaza productia de hemoglobina din sange si reduc substantial riscul de a face anemie. De asemenea, portocalele, considerate fructele cu surse importante de vitamina C, alaturi de lamai si de pomelo, ajuta la tratarea virozelor respiratorii si intaresc sistemul imunitar. De asemenea, acestea reprezinta o sursa sigura de hidratare sanatoasa cu un mare continut in vitamine.
Rodiile sunt fructele care au un puternic efect antibacterian, zeama acestora fiind un bun medicament in tratarea infectiilor gripale si asupra tusei uscate, pe care o calmeaza. De asemenea, sucul de rodii reduce riscul bolilor de inima si previne dezvoltarea cancerului la san. De asemenea, kiwi este un fruct foarte recomandat a se consuma in anotimpul rece, intrucat poate preveni crizele astmatice si vindecarea afectiunilor respiratorii. Datorita cantitatii de acid folic pe care il contine, consumat de catre femeile insarcinate, fructul contribuie la dezvoltarea celulelor sangvine ale fatului.Condimentele minune pentru sanatate
condimente Condimentele minune pentru sanatate
foto:kudika.ro
Nu foarte multi dintre noi stiu faptul ca bucataria ascunde condimente minune pentru sanatatea organismului. Astfel, exista foarte multe condimente utilizate in prepararea mancarii care au proprietati vindecatoare nebanuite pentru dureri de cap, dureri de masele, tuse, gripa, oboseala, stres, sau chiar probleme de circulatie sau de reumatism.
Printre condimentele minune care pot fi utilizate in tratarea sau prevenirea diferitelor afectiuni, scortisoara este una dintre cele mai importante. Aceasta este un antiseptic excelent si ajuta la eliminarea stresului, stimuland circulatia sanguina. De asemenea, suplimentele de scortisoara ajuta si la scaderea glicemiei, in diferite tari fiind utilizat si ca un remediu antigripal, iar pentru cardiaci, o cura cu 5 grame de scortisoara amestecata cu doua lingurite de miere, consumate dimineata si seara, timp de o luna, poate face minuni.
Pentru ca ne aflam in anotimpul rece, este foarte bine de stiut ca atunci cand esti racit sau ai febra, poti scapa de raceala consumand ceai din boia amestecata cu zahar si cu portocala. De asemenea, febra si raceala pot fi combatute si cu ghimbir, acesta fiind un condiment bun antiseptic, tonic si diuretic, care poate ajuta la cresterea poftei de mancare, la combaterea balonarii, iar aplicat pe piele mareste rezistenta la frig.
Se stie ca piperul este un condiment ce lupta impotriva virusurilor, in anotimpul rece, si ca stimuleaza digestia. Are efect antibacterian si ajuta la arderea grasimilor, insa trebuie sa se acorde o mare atentie consumului atunci cand exista probleme renale sau digestive, intrucat acesta are efect iritant si poate provoca hipertensiunea. De asemenea, cimbrul vindeca durerea de gat si infectiile urinare, daca se amesteca cu putina miere si se utilizeaza de trei ori pe zi, timp de o luna.
http://stiride10.ro

Un comentariu: