de Loredana Cristina
1. ROSIILE:
- sunt o excelenta sursa de potasiu, calciu, vitamina A si de magneziu;
- contin elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii si aritmiei cardiace.
- Licopenul o alta substanta care se gaseste din abundenta in rosie, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange;
- tocmai de aceea este indicat sa consumi in fiecare zi o rosie.
2. FRUCTELE DE PADURE:
- antioxidantii, vitaminele si fibrele pe care le contin fructele de padure reprezinta un adevarat rasfat pentru inima ta.
· incearca sa consumi de cel putin doua ori pe saptamana mure, afine, zmeura sau fragi.
- Iti vei pastra elasticitatea vaselor sanguine, care se poate pierde, in special cu inaintarea in varsta.
3. CIOCOLATA NEAGRA:
- nu numai ca este foarte gustoasa, dar este sanatate curata pentru inima, datorita continutului de antioxidanti.
- Ciocolata neagra scade nivelul colesterolului si reduce tensiunea arteriala.
- Totodata, previne depunerea de grasimi pe vasele de sange.
- Tine minte ca trebuie sa alegi ciocolata amaruie, cu o concentratie de peste 75% cacao si sa consumi zilnic maxim 4 patratele.
4. USTUROIUL:
- este suficient sa consumi un catel de usturoi in fiecare zi si vei avea o inima " de fier".
- Usturoiul scade nivelul colesterolului "rau" si impiedica formarea cheagurilor de sange.
- Fiind bogat in vitamine, usturoiul previne aparitia atacurilor de cord si a aterosclerozei.
5. NUCILE:
- nucile sunt alimente excelente pentru inima, datorita antioxidantilor, vitaminelor si proteinelor pe care le contin.
- Ajuta si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previn aparitia cheagurilor.
6. PESTELE GRAS:
- pestele gras, precum tonul, heringul si sardinele, este aliatul tau in lupta cu bolile inimii.
Asta deoarece este bogat in acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
- Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala, vitamina D scade riscul de a suferi un atac de cord.
7. SOIA:
- cercetatorii japonezi au aratat ca persoanele care consuma soia sunt mai putin expuse riscului de a suferi un atac de cord. Asta deoarece contine multe proteine, minerale si vitamina E.
- Soia mai e benefica si pentru ca scade nivelul colesterolului si reduce hipertensiunea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu