Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 9 ianuarie 2011

alimente care intaresc inima



de Loredana Cristina
1. ROSIILE:
  • sunt o excelenta sursa de potasiu, calciu, vitamina A si de magneziu;
  • contin elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii si aritmiei cardiace.
  • Licopenul o alta substanta care se gaseste din abundenta in rosie, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange;
  • tocmai de aceea este indicat sa consumi in fiecare zi o rosie.
2. FRUCTELE DE PADURE:
  • antioxidantii, vitaminele si fibrele pe care le contin fructele de padure reprezinta un adevarat rasfat pentru inima ta.
·         incearca sa consumi de cel putin doua ori pe saptamana mure, afine, zmeura sau fragi.
  • Iti vei pastra elasticitatea vaselor sanguine, care se poate pierde, in special cu inaintarea in varsta.
3. CIOCOLATA NEAGRA:
  • nu numai ca este foarte gustoasa, dar este sanatate curata pentru inima, datorita continutului de antioxidanti.
  • Ciocolata neagra scade nivelul colesterolului si reduce tensiunea arteriala.
  • Totodata, previne depunerea de grasimi pe vasele de sange.
  • Tine minte ca trebuie sa alegi ciocolata amaruie, cu o concentratie de peste 75% cacao si sa consumi zilnic maxim 4 patratele.
4. USTUROIUL:
  • este suficient sa consumi un catel de usturoi in fiecare zi si vei avea o inima " de fier".
  • Usturoiul scade nivelul colesterolului "rau" si impiedica formarea cheagurilor de sange.
  • Fiind bogat in vitamine, usturoiul previne aparitia atacurilor de cord si a aterosclerozei.
5. NUCILE:
  • nucile sunt alimente excelente pentru inima, datorita antioxidantilor, vitaminelor si proteinelor pe care le contin.
  • Ajuta si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previn aparitia cheagurilor.
6. PESTELE GRAS:
  • pestele gras, precum tonul, heringul si sardinele, este aliatul tau in lupta cu bolile inimii.
      Asta deoarece este bogat in acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
  • Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala, vitamina D scade riscul de a suferi un atac de cord.
7. SOIA:
  • cercetatorii japonezi au aratat ca persoanele care consuma soia sunt mai putin expuse riscului de a suferi un atac de cord. Asta deoarece contine multe proteine, minerale si vitamina E.
  • Soia mai e benefica si pentru ca scade nivelul colesterolului si reduce hipertensiunea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu