de Loredana Cristina 
1. ROSIILE: 
- sunt o excelenta sursa de potasiu, calciu, vitamina A si de magneziu;
 - contin elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii si aritmiei cardiace.
 - Licopenul o alta substanta care se gaseste din abundenta in rosie, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange;
 - tocmai de aceea este indicat sa consumi in fiecare zi o rosie.
 
2. FRUCTELE DE PADURE: 
- antioxidantii, vitaminele si fibrele pe care le contin fructele de padure reprezinta un adevarat rasfat pentru inima ta.
 
·         incearca sa consumi de cel putin doua ori pe saptamana mure, afine, zmeura sau fragi. 
- Iti vei pastra elasticitatea vaselor sanguine, care se poate pierde, in special cu inaintarea in varsta.
 
3. CIOCOLATA NEAGRA: 
- nu numai ca este foarte gustoasa, dar este sanatate curata pentru inima, datorita continutului de antioxidanti.
 - Ciocolata neagra scade nivelul colesterolului si reduce tensiunea arteriala.
 - Totodata, previne depunerea de grasimi pe vasele de sange.
 - Tine minte ca trebuie sa alegi ciocolata amaruie, cu o concentratie de peste 75% cacao si sa consumi zilnic maxim 4 patratele.
 
4. USTUROIUL: 
- este suficient sa consumi un catel de usturoi in fiecare zi si vei avea o inima " de fier".
 - Usturoiul scade nivelul colesterolului "rau" si impiedica formarea cheagurilor de sange.
 - Fiind bogat in vitamine, usturoiul previne aparitia atacurilor de cord si a aterosclerozei.
 
5. NUCILE: 
- nucile sunt alimente excelente pentru inima, datorita antioxidantilor, vitaminelor si proteinelor pe care le contin.
 - Ajuta si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previn aparitia cheagurilor.
 
6. PESTELE GRAS: 
- pestele gras, precum tonul, heringul si sardinele, este aliatul tau in lupta cu bolile inimii.
 
      Asta deoarece este bogat in acizi grasi Omega 3 si vitamina D. 
- Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala, vitamina D scade riscul de a suferi un atac de cord.
 
7. SOIA: 
- cercetatorii japonezi au aratat ca persoanele care consuma soia sunt mai putin expuse riscului de a suferi un atac de cord. Asta deoarece contine multe proteine, minerale si vitamina E.
 - Soia mai e benefica si pentru ca scade nivelul colesterolului si reduce hipertensiunea.
 

 
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu