Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

miercuri, 1 decembrie 2010

Simptomele pacii interioare si negarea sentimentului de vina.Iubeste propria ta viata

Cateva semne la care sa ne uitam:
  • Tendinta de a gandi si a actiona spontan, mai degraba decat bazat pe fricile experientelor anterioare.
  • Capacitatea de a ne bucura de fiecare moment.
  • Lipsa de interes in a-i judeca pe altii.
  • Lipsa de interes in interpretarea actiunilor altora.
  • Lipsa de interes in a avea conflicte.
  • Lipsa capacitatii de a ne face griji (asta este unul dintre simptomele cele mai grave)
  • Frecvent, episoade coplesitoare de apreciere si recunostinta.
  • Sentimente de conectare cu altii si cu natura.
  • Atacuri frecvente de zambet.
  • Tendinta de a lasa lucrurile sa se intample, mai degraba decat a le face sa se intample.
Atentie!!! Daca aveti majoritatea simptomelor sau toate, puteti fi intr-un stadiu prea avansat, ca sa va mai intoarceti unde erati. Daca sunteti in contact cu cineva care prezinta aceste simptome, ramaneti expusi pe riscul vostru. Aceasta afectiune numita “pace interioara” este deja intr-un stadiu avansat.

Negarea sentimentului de vina
Exista un cuvant care are o influenta uriasa asupra magnetului vostru interior: Vina! Cand va simtiti “vinovat(a)”, indiferent daca fata de propria persoana sau fata de altii, va transformati intr-o victima. Deveniti dependenti de iertare, de indreptare morala, de parerea altor oameni. Acest sentiment radiaza spre exterior din magnetul dumneavoastra interior si ii atrage pe acei oameni care vor sa se joace cu dumneavoastra jocul de-a “vina si victima.”
In Univers nu exista vina. Exista numai cauza si efect. Se intampla ceva si are ca efect sa se intample altceva. Cineva face ceva, rezulta un efect si altcineva reactioneaza. Vina este un sentiment, si nu o realitate.
Este o nascocire a oamenilor pentru a putea evalua sau condamna mai repede, pentru a stabili reguli de convietuire si, mai important, pentru a dobandi putere asupra altora.
Asemeni multor altor idei, ideea de nevinovatie poate fi inteleasa gresit cu usurinta. Desigur, oamenii fac lucruri care au un efect neplacut asupra altora. Nu este vorba de infrumusetarea acestora sau de a inventa o justificare pentru un comportament inestetic sau brutal. Este vorba numai sa indepartati din minte un cuvant, care timp de secole a constituit un balast, si care are o influenta negativa asupra magnetului dumneavoastra interior.
Cel mai usor si mai eficient se realizeaza aceasta daca procedati precum copiii in jocul lor. Faceti asa de parca cuvantul vina nu ar exista. Inlocuiti acest cuvant cu cuvantul “cauza.” Nu trebuie sa mai modificati nimic altceva. Este numai un pas minuscul in gandirea dumneavoastra, dar are un efect puternic asupra vietii dumneavoastra. Incercati sa va analizati interiorul, spre a vedea ce vi se pare a fi mai liber si mai usor:
O noua povestire, referitoare la un eveniment in cursul caruia ati declansat ceva, privita intr-un fel nou, in acest sens, ar putea suna, de exemplu, asa:
“Am facut sau am spus ceva, ce ar avea asupra altui om un efect care nu i-a facut bine. Nu a avut aceasta intentie. Ii comunic acest fapt persoanei si, eventual, as face ceva sa-l compensez.” Daca aceasta persoana accepta sau nu si ce face ea cu oferta voastra, nu mai tine de voi.
Da, va poate parea rau. Da, aveti de invatat din asta. Puteti repara ceva, daca vi se pare corect. Da, puteti sa-i spuneti celuilalt ca va pare rau de ce ati spus sau ati facut. Dar cu asta, se termina partea dumneavoastra. Sunteti liberi. Daca celalalt va vrea sa continue sa-si pricinuiasca durere condamnandu-va in continuare, e decizia lui, nu a voastra. Nu este treaba voastra sa-l indemnati pe celalalt spre iertare. Iertarea este o decizie complet libera si absolut personala a fiecarui om in parte.
Vina este un sentiment, si nu o realitate.
O victima se gandeste la vina si simte
o povara. Un creator crede in cauza
si efect si isi vede de drum.

Gandurile legate de vina va sleiesc de puteri, creeaza un sentiment de dependenta si actioneaza in sensul oprimarii propriei dispozitii.
Gandurile legate de cauza induc forta de a schimba ceva, aduc cunoastere si crestere si creeaza o atitudine pozitiva fata de sine.
extras din “Secretul Magnetului Inimii”, Ruediger Schache, editura Adevar Divin.

Incepeti ziua cu acest sentiment de recunostinta si curiozitate fata de urmatoarea minune si urmatorul dar. Observati cum vi se schimba nu numai ziua, dar cum se schimba si oamenii si evenimentele dupa ce faceti, o vreme, acest exercitiu.
In plus: Nu va fortati niciodata sa faceti un exercitiu, pentru ca ar fi pierdere de timp. Faceti doar ceea ce va declanseaza curiozitatea si bucuria. Sentimentul de bucurie este ghidul nostru cel mai important in viata si cel mai valoros consilier personal. Ceea ce ne aduce bucurie este corect. Mereu este vorba de a alege din noianul de piese de puzzle ale vietii numai pe acelea cu care ne putem completa propria imagine. Este un joc. Jucati-l!
Iubirea pentru propria viata este,
la inceput, o decizie de a risca,
indiferent ce s-ar intampla din
aceasta cauza. Dupa aceea, este o minune.


Ce se va schimba, pe masura ce iubiti mai mult propria viata:

  • Multe conflicte vor disparea sau se vor rezolva mai usor, pentru ca nu trebuie sa cereti sau sa dati in schimb iubire, recunoastere sau aprecierea valorii.
  • Atrageti tot mai multi oameni care se simt confortabil in aura radiata de dumneavoastra.
  • Tineti la distanta oamenii care nu pot suporta ca sunteti liberi si independenti launtric.
  • Le faceti altora mai putine reprosuri, deoarece va faceti singuri mai putine reprosuri.
  • Iradiati in jur incredere, deoarece aveti incredere in dumneavoastra. Ceilalti isi vor modifica in mod pozitiv atitudinea fata de dumneavoastra.
  • Reduceti actiunile automate si contrareactiile persoanelor care au de-a face cu dumneavoastra.
  • Desi puteti, nu trebuie sa mai reactionati la actiunile celorlalti.
  • Nu veti mai dori sa fiti amabili si buni pentru a fi placuti. Si totusi, veti face fapte bune, din iubire.
  • Veti vana mai putine recompense si mai putina recunoastere.
  • Nu va veti mai lasa folositi.
  • Sunteti clar mai putin vulnerabili.
  • Puteti darui, fara a astepta ceva in schimb.
  • Puteti sa nu faceti absolut nimic si nu veti avea constiinta incarcata din acest motiv.
  • Puteti sa acceptati sa va simtiti atinsi, deoarece stiti ca aceasta nu va obliga sa faceti ceva.
  • In multe cazuri, dispar, sau se reduc, alergiile, bolile psihosomatice si durerile fizice. Iar ceea ce ramane, provoaca mai putina respingere interioara.
  • Faceti lucruri care va implinesc si pentru aceasta va simtiti si recompensati.
  • Oamenii care pana de curand isi faceau griji pentru dumneavoastra au acum o grija in minus.
  • Oamenii care pana de curand erau dependenti de dumneavoastra se elibereaza, deoarece prin iubirea de sine dizolvati dependenta reciproca. Asta nu inseamna ca il parasiti pe celalalt. Probabil ca ii sunteti mai aproape ca niciodata, deoarece simtiti ca nu trebuie sa faceti aceasta. Si daca simtiti ca este corect sa va departati, va departati. In acest caz, este corect si pentru celalalt.
  • Este posibil ca oamenii care si-au pierdut iubirea de sine sa o regaseasca, deoarece iradierea iubirii din magnetul dumneavoastra interior se transmite si oamenilor din apropierea dumneavoastra. In baza legii rezonantei, iubirea din dumeavoastra scoate la suprafata si iubirea din ceilalti. Si daca cineva inca nu este pregatit pentru asta, atunci campul iubirii dumneavoastra de sine va creeaza in jur un fel de manta de protectie.
Si toate acestea, fara vreun plan sau osteneala. Iubirea pentru propria dumneavoastra viata este cel mai mare dar pe care vi-l puteti face dumneavoastra si celorlalti. Exista, deci, o multime de motive pentru care sa va asezati in prim plan. E nevoie doar sa va hotarati: sa doriti sa traiti ceea ce se intampla daca indrazniti sa faceti experimentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu