Crezi că ai încercat toate variantele pentru a te lăsa de fumat. Mai ai o soluţie: ceaiul de pedicuţă. Este de preferat ca primul ceai să fie băut dimineaţa pe stomacul gol, iar apoi din 4 în 4 ore pe parcursul zilei. „Efectul antitabagism este pus pe seama conţinutului de alcaloizi, care reduc dorinţa de a fuma”, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. Ceaiul se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de plantă.
Vine de hac viciilor
Un alt viciu combătut cu ajutorul aceluiaşi ceai este cel al alcoolismului. Pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pedicuţa se asociază cu obligeană. Astfel, o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă şi una de rădăcină rasă de obligeană se pun într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa. Acest preparat se bea înainte de cele trei mese principale, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Rol preventiv
În litiaze, ceaiul de pedicuţă are un rol preventiv. Astfel, pietrele rămân la aceeaşi dimensiune, prevenindu-se mărirea lor. La nivelul rinichilor, ceaiul ajută la eliminarea pietrelor mici. De asemenea, ceaiul este binevenit în perioada de convalescenţă pentru că energizează organismul. În aceste cazuri, pedicuţa se poate administra şi sub formă de tinctură. Specialistul nostru atrage atenţia că se administrează numai persoanelor peste 12 ani. Se vor administra 25-75 de picături, în doză unică sau de două ori pe zi.
Uz extern
Spălăturile cu ceaiul de pedicuţă ajută la tratarea eczemelor. Asupra rănilor deschise are rol antiseptic, iar băile de şezut cu acest ceai combat hemoroizii. Dar cel bun efect al ceaiului de pedicuţă este în combaterea durerilor reumatismale. În acest sens, se foloseşte perniţa de pedicuţă. Se confecţionează un săculeţ sau se foloseşte un ciorap de bumbac, în care se pune plantă de pedicuţă. Se aşază pe zona dureroasă 20-25 de minute. Aceeaşi perniţă are rolul de a asigura un somn liniştit, de a elimina stresul acumulat de-a lungul zilei. Pentru aceasta se aşază în imediata apropiere a pernei pe care se doarme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu