Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 10 aprilie 2014

INDRUMAR PENTRU TRATAREA FORMELOR DE HEPATITA VIRALA SI AUTOIMUNA (REMEDII SI SFATURI NATURISTE, ALATURI DE TERAPII FLORALE BACH)

Regim alimentar ataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/34340/hepatita-autoimuna-simptome-tratamente-naturiste-si-regim-alimentar/

Pentru a grabi vindecarea organismului si refacerea ficatului afectat, este recomandat ca tratamentul medicamentos pe care il urmezi sa fie ajutat de oalimentatie sanatoasa si echilibrata ce respecta cateva sfaturi:

1. Stimuleaza-ti apetitul

Pentru a preveni anorexia si malnutritia  care apar in cazul hepatitelor, sunt indicate cateva alimente menite sa-ti readuca pofta de mancare: sucul natural proaspat, unele bauturi energizante, iaurturile cu fructe, jeleurile, inghetata dietetica, supele slabe, budincile. Medicii recomanda ca bolnavul sa manance un aliment preferat, in cantitati mici, pentru a reveni pofta de mancare.

2. Consuma cat mai multe lichide

Inlocuieste mancarea solida cu supe de carne slaba (pui, curcan), pentru a combate dezhidratarea ca urmare a vomitarii excesive.

3. Alimente interzise bolnavilor de hepatita 

- laptele gras, smantana, branza fermentata;
- biscuiti, prajituri, placinte, tarte;
- ciocolata;
- doar trei oua pe saptamana;
- sosuri grase, maioneza;
- avocado;
- carne grasa, sunca, peste gras, pielita de pui, carnati, crenvusti;
- chipsuri, preparate picante, condimentate;
- prajelile in ulei, unt, margarina; 
- mai putina sare.

4. Renunta la mesele copioase  

Atat timp cat ficatul tau este suferind, este indicat sa renunti la mesele grase si in cantitati mari, deoarece ficatul nu poate sintetiza bila, un lichid care digera grasimile, astfel digestia este inceata, ceea ce duce la un real disconfort. Este ideal sa mananci mai putin, dar mai des. 

5. Consuma cat mai multe fructe si legume

Renunta la alimentele procesate, congelate sau prajite, si mananca cat mai multe legume si fructe proaspete, inlocuieste bauturile carbogazoase cu sucuri proapat stoarse, cereale integrale.

6. Doar grasimi sanatoase

Pentru ca organismul tau este foarte slabit ai nevoie de proteine, chiar daca in cantitati mici. Asadar carnea de pui, de peste preparata la gratar, sau fiarta, precum si laptele degresat, sunt o sursa sigura degrasimi sanatoase.

7. Ia vitamine si minerale

Pentru a trece peste efectele nedorite ale hepatitei ai nevoie si de suplimente, dar doar cele care nu afecteaza ficatul si prescrise de medicul specialist, deoarece pe piata se gasesc numeroase sortimente, dar multe dintre ele pot fi toxice pentru ficatul tau foarte sensibil.
Din pacate, hepatitele se pot agrava si atunci putem vorbi de o hepatita cronica, si in acest caz este nevoie de supravegherea si prescrierile unui medic specialist in nutritie. Pacientii aflati in aceasta situatie au nevoie de unregim alimentar individualizat pentru ca ficatul sa fie protejat si malnutritia sa nu se declanseze. In cazul persoanelor suferind de hepatita B  si C, dar si de hepatita alcoolica, apar cirozele hepatice, afectiuni grave care pot pune viata pacientului in pericol. In aceasta situatie medicul specialist este cel care decide alimentatia bolnavului.
Tratamentul specializat si alimentatia atent suprevegheata sunt menite sa lupte impotriva hepatitelor, indiferent de forma, cu scopul de a vindeca ficatul afectat, iar regula de aur supra carora doctorii insista in tratamentul hepatitelor este: Protejati-va ficatul.!
Pe langa regimul alimentar indicat, pacientii trebuie sa-si protejeze ficatul prin reducerea toxinelor pe care acest organ le filtreaza non-stop, caci, pe langa alte functii vitale, ficatul filtreaza la fiecare cinci minute tot sangele din corp si indeparteaza toate toxinele. De aceea este obligatoriu sa respecti regulile de mai jos:
• Fara alcool: pacientii care sufera de hepatita cronica trbuie sa evite alcoolul, iar pentru cei diagnosticati cu ciroza este complet interzis, mai ales ca alcoolul consumat in exces este cauza hepatitei alcoolice.
• Atentie la unele medicamente: antiinflamatoarele nesteroidie (ibuprofen, paracetamol) pot fi periculoase cauzand sangerari interne. Este obligatorie consultarea specialistilor pentru tratarea unor afectiuni adiacente:
• Fara tutun: abandonarea acestui viciu inbunatateste starea generala de sanatate.
• Atentie la vitamine si minerale: chiar daca sunt prescrise de medici, trebuie avut in vedere ca unele pot dauna , de exemplu, suplimentele de fier trebuiesc evitate.
• Evitati expunerea la produse industriale: datorita imunitatii scazute pacientii afectati de virusul hepatic sunt foarte sensibili la contactul cu produsele de curatare, pesticide si ierbicide, care pot patrunde prin piele, cauzand alte complicati.
 
Toate recomandarile prezentate va vor veni in ajutor pentru a construi un sistem imunitar puternic si sanatos, capabil sa lupte cu virusii hepatici care afecteaza un numar considerabil de oameni. Potrivit ultimelor statistici in Romania sunt peste 710.600 de purtatori ai hepatitei C si un milion sufera de hepatita B, pe cand numarul celor infestati cu hepatita A este mult mai mare.
Hepatitele au ca manifestare o inflamatie puternica (lobii ficatului sunt vizualizati ecografic mariti) datorita unor agresori dintre care: virusii (A, B, C, D, E, F), alcoolul, fumatul, substante toxice, alimente consumate in exces, stari emotionale negative necontrolate si prelungite cumulate cu lipsa de odihna, igiena, uneori si o dezordine in programul zilnic si ritmul de munca (de aceea se recomanda repaos).
In cazul hepatitei autoimune care de obicei se instaleaza dupa ce organismul a traversat o infectie cu unul dintre virusii amintiti sau chiar cu doi succesiv sau concomitent, sistemul imunitar este total bulversat si exista expresia ca celulele sistemului imunitar “innebunesc” si ataca si celulele sanatoase.
Alte simptome sunt: greata, varsaturi, dureri de cap, oboseala, agitatie, chiar si coloratie icterica a tegumentului, conjuctivei si a globilor oculari. In stadii avansate de ciroza apare ascita, slabirea, astenie puternica, lipsa de putere, coloratie specifica a tegumentelor.
Hepatitele virale
I Dieta:
De tip vegetarian pana cand se ajunge ca valoarea transaminazelor hepatice sa fie sub 100 UI, apoi se trece la dieta lactovegetariana (include laptele, branzeturi, oua).
Alimentatia va fi formata din leguminoase (soia, linte, mazare, fasole, bob naut), fructe de orice fel (sanatoase) chiar si confiate, legume si cereale integrale, paine de secara neagra. Leguminoasele se testeaza in ceea ce priveste toleranta individuala. Se reduce aportul de sare.
Ca si produse din soia sunt recomandate cele de la Fito-Fit si Inedit. Ca sursa naturala de vitamina C se recomanda 1 kiwi /zi sau 3-4 portocale/zi sau curmale 100 gr/zi.
II Suplimente nutritive:
1. Spirulina de Hofigal 500 g – 6 sau 8 tablete/zi
2. Ginkobiloba, cu rol in regenerarea hepatica de la firme prestigioase
3. Coenzima Q10 in ulei de catina de Hofigal 30mg - 2capsule/zi
4. Echinaceea, cu rol in sinteza de interferon - 2capsule/zi de 100 mg/zi
5. Ulei de catina de Hofigal - 3ml de 3 ori pe zi
6. Silimarina 1000mg de Naturaes* Bounty – capsule/zi
7. Biovital extract de orz verde capsule - 9 capsule/zi
8. Gel aloe-vera
9. Polen granule - 2 linguri/zi - daca apar reactii alergice se intrerupe
10. Omega 3+6+9 din ulei de in - 1 capsula/zi
11. Ceai de galbenele 2 mg/zi
12. Ginseng - 2capsule/zi
13. Liv 52 – 3 tablete de 3 ori pe zi
14.Tratement cu essente florale Bach pentru a elimina frica de boala furia revolta minia,insomniile pentru a reda curajul,vointa ,perseverenta ,increderea si a ne stabiliza din punct de vedere psiho-emotional ,ceea ce este esential in tratamentul hepatitelor oricare ar fi originea lor

Pentru hepatitele autoimune
Dieta este total vegetariana – se consuma legume in stare cruda .
Toate alimentele care contin histanina sau induc sinteza de histanina sunt interzise: lactate, arahide, cacao, cafea, muraturi, mezeluri, organe(ficat, rinichi, splina), piele, sardine, creveti, moluste, carne de porc, pasare , albus de ou, capsuni, fragi.
Se evita alimentele care produc alergii .
Se adauga in alimentatie zilnic:
- Salate – salata verde + ceapa verde, de radacinoase + patrunjel, de rosii + ceapa verde, de papadie + marar + patrunjel,
- Supe de legume
- Ciorbe de legume acrite numai cu lamie. La fiecare portie de ciorba sau supa se adauga deasupra o legatura de patrunjel tocat marunt. Se alterneaza cu o legatura de marar.
- Sucuri de citrice
- Sucuri de radacinoase
- Orez – se fierbe, se spala – procedeul se repeta de 3 - 4 ori – rezulta un orez in care nu se prind boabele intre ele. Se consuma cu salate.
- Paste (preparate la fel ca orezul).
- Se pot adauga in salate si masline. Salatele se acresc cu zeama de lamaie. Nu se consuma otet.
Se tineo “regim” o zi pe saptamana cu fructe si multe lichide si se consuma in acea zi miere de albine.
Ficatul are nevoie de glucide.
Pentru cei care vor sa consume peste, se recomanda numai pestele alb, gatit gratar sau fiert, cu diverse garnituri: cartofi natur sau copti, impreuna cu patrunjel. Se admite si usturoi verde tocat marunt.
Drojdia de bere – capsule sau cea naturala
Se face o cura de 10 zile pentru ca ficatul are nevoie de sursa naturala de vitamina B.
Sfecla – aliment de baza. Se consuma fie ca garnitura coapta, felii, fiarta sau cruda, in salate. In salate se pot adauga boabe de fasole, mazare, soia, foarte bine fierte (scurse de 4 ori).
III Terapia cu celule vii
Desi ficatul are multe functii, el este cel mai important organ pentru metabolism. Oboseala resimtita este datorata unei slabe functionari a ficatului. Una din cele mai importante substante nutritive de care are nevoie ficatul este fierul. Extractele de ficat sunt recomandate in afectiuni hepatice deoarece nu contin doar fier ci si aminoacizi specifici, peptide. De asemenea se recomanda consumarea spanacului si urzicii pentru continutul lor de fier (in salate si preparate gatite). Se mai recomanda extractul de splina care contine tufsina, o enzima care face sa creasca numarul de anticorpi din sange cu 30%.
Printre plantele care se afla in gradina noastra si care aduce mari beneficii, remedii impotriva afectiunilor hepatice este papadia. Continand agenti asemanatori cu enzimele care ajuta metabolismul, celula stimuleaza secretia de bila in ficat. Mai are rol purificator al sangelui si vindeca si inflamatiile biliare si protejeaza impotriva maririi ficatului.
IV Rolul suplimentelor
Silimarina – ajuta la prevenirea vatamarii tesuturilor ficatului si la inlaturarea radicalilor liberi. Nu are efecte secundare pentru ficat, mai mult ajuta la sinteza de proteine in ficat, care produc noi celule hepatice pentru a le inlocui pe cele vatamate.
Vitamina C - din sursa naturala – lamai, citrice, kiwi, patrunjel, macese, afine. Este foarte benefica in toate formele de hepatita dar mai ales in formele virale. Doza de 2 g zilnic inlatura posibilitatea de a face hepatita B. Este un antiviral puternic si de asemeni un antioxidant la fel de puternic.
Coenzima Q10 – Doza zilnica a 10mg x 3 / zi; produsul Hofigal se administreaza in asociere cu ulei de catina, recunoscut ca intaritor al organismului prin continutul mare de vitamina C si prin rolul de reconstructie. Coenzima Q10 are rol energetic si stimuleaza puternic sistemul imunitar. Plante care contin coenzima Q10: spanac, alfa-alfa, cartofi, soia, grau, seminte de floarea soarelui, ulei de soia, porumb si germeni de grau, alune, unt de alune.
LIV 52 – produs din 39 de plante cu beneficii importante in tratamentul bolilor hepatice de diverse tipologii.
Ginseng-ul mareste capacitatea de lupta a organismului si da forta vitala.
Polenul – de asemenea combinat cu miere de albine, nu mai mult de 3 lingurite pe zi. Pentru hepatita autoimuna acesta NU este recomandat, insa pentru hepatita virala este un produs important.
Biovital - extract de orz verde de 3 ori pe zi cate 3 tablete. Contine superoxidismutaza, o enzima cu putere antiinflamatoare de 5 ori mai mare ca prednisonul.
Spirulina contine atat aminoacizi esentiali cat si neesentiali. Are un continut de 3,5% acid ribonucleic (ARN) si 1% acid dezoxribonucleic (AND), substante responsabile cu transmiterea informatiilor genetice in sinteza proteinelor. Contin 7% fitocimina cu rol oxidoreducator, de reglare in procesele ce au loc la nivel celular. Actioneaza si asupra parametrilor hematologici. Se ia cu 20-30 minute inainte de masa, tableta de spirulina si se inghit cu ½ pahar de apa. Durata tratamentului este de 20 de zile cu o saptamana pauza, apoise reia tratmentul.
V Ceaiuri
Sofranul – 1g de planta la 200 g lapte fiert; se acopera infuzia si se bea 1 cana/zi. Are actiune spasmolitica si hipolipemianta.
Infuzie de armurariu 3 parti, anghinare 3 parti, pelin inflorescente 3 parti, fenicul seminte 1 parte; se face un amestec; se foloseste o lingura de amestec la o cana de apa; se consuma ½ cana inainte de masa.
Infuzia de galbenele: 2 litri zilnic
VI Reguli de igiena zilnica
Imbaiere (grija pentru igiena zilnica), masarea capului, a picioarelor, pornind de jos in sus, exercitii fizice usoare si plimbari, minimum un 1,5 km zilnic.
Culcare la ora 22,00 sau chiar inainte.
De asemeni este bine de respectat orarul administrarii medicamentelor. Chiar si dupa o zi sau doua organismul deja stie ca la ora respectiva trebuie sa primeasca “x” substanta si se pregateste sa o primeasca. Trebuie sa mentinem organismul intr-o stare de ritmicitate si dinamica.
VII Alte sfaturi
Daca se face febra nu se mananca in acea zi si se consuma doar ceaiuri. Pastrati apa intr-un vas de cupru sau puneti bani de arama in apa (pentru ceaiuri si apa de baut).
Se recomanda cura cu banuti (flori) si masaj reflexogen pentru duoden, ficat, colecist, si masaj limfatic.
Adaug aici si argumentul pentru care nu se recomanda supa de carne, ci doar ciorba de legume si zarzavaturi si carnea fiarta separat. Experienta arata ca pentru 100g supa de carne se cheltuiesc de 30 de ori mai multa bioenergie decat pentru digerarea a 100g carne; gelatina rezultata din fierberea carnii este toxica pt ficat.
Odihna – repaos la fiecare 4 ore cu durata de ½ ora minimum, in pozitia culcat, cu fata in sus.
Se doarme in jurul a 9-11 ore cu fata in sus. Inainte de culcare se sta cu genunchii adusi la piept timp de 30 de minute. La fel si dimineata. In asa fel aducem un val de sange spre zona hepatica, se oxigeneaza bine si se iriga.
VIII Incheiere
Prezentarea este sumara. Cred ca incheierea trebuie sa cuprinda cel mai important sfat, si anume ca o atitudine optimista si disciplina din toate punctele de vedere (fata de medicatie si regim de viata) duc spre un rezultat pozitiv.
Toata medicatia naturista contine remediul specific si informatia punerii organismului in echilibru lui firesc. Atitudinea optimista si increderea sporesc forta vitala si actioneaza astfel conjugat spre armonia intregului organism, care pe zi ce trece face fata agresorului din ce in ce mai bine. Trebuie sa invatam sa tratam cu respect propriul corp si psihicul sa-l alimentam cu idei de incredere, pace si armonie.
Un ultim sfat: armonia trupului, mintii si sufletului ne-o aduce si rugaciunea facuta cu mintea ,sufletul si mai ales inima.
Pace voua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu