candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 9 iunie 2011

alimente care te ajuta sa slabesti

Mult blamaţii carbohidraţi consideraţi până ieri inamicul numărul 1 pentru silueta noastră nu ne îngraşă sau, cel puţin, nu toti pot să fie trecuţi pe lista neagră. Se pare că un grup de cercetători, citaţi de publicaţia DailyMail, a demonstrat că o dietă care are la bază un consum moderat de carbohidraţi care conţin amidon rezistent te poate ajuta să slăbeşti 3 kilograme pe săptămână.

Pâinea, pastele, cartofii sunt pe lista bunăDacă le consumi în cantităţi moderate, alegi pâinea/pastele integrale şi nu le combini cu sosuri grase, aceste alimente nu te vor îngăşa, sunt de părere specialiştii. Şi totul datorită aşa numitului amidon rezistent care a căpătat această denumire pentru că nu este digerat, ci are capacitatea de a trece intact prin sistemul digestiv, de a stimula arderea grăsimilor (în special din zona abdominală) şi de a prelungi senzaţia de saţietate.

Studii care susţin această teorieEllen Kunes şi Frances Largeman-Roth, autorii unei cărţi celebre "The Carb Lover’s Diet" care promovează acest tip de dietă şi garantează că efectele sunt vizibile au citat peste 200 de studii realizate  până în prezent:

  • Consumi la o masă alimente cu amidon rezistent, iar a doua zi vei avea tendinţa de a consuma cu până la 10% mai puţine calorii,  datorită senzaţiei de saţietate pe ca o oferă aceste alimente, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Surrey din Marea Britanie;
  • Amidonul rezistent are capacitatea de a stimula arderea grăsimilor şi de a împiedica depunerea acestora, arată un alt studiu;
  • Adaugă-l la micul dejun şi vei arde cu 25% mai multe calorii pe parcursul zilei, sugerează un alt studiu.

Lista cu alimentele care conţin amidon rezistentPe locul întâi în topul carbohidraţilor care ajută la arderea grăsimilor se află bananele verzi cu cel mai bogat conţinut de amidon rezistent, fiind urmate de cele coapte. Iată care sunt celelalte alimente care conţin amidon rezistent:

1. Bananele verzi
2. Bananele coapte
3. Ovăzul, nepreparat termic
4. Fasolea boabe
5. Lintea gătită
6. Cartofii, gătiţi şi răciţi
7. Năutul gătit
8. Pastele integrale
9. Arpacaşul gătit
10. Pastele din făină albă, gătite şi răcite
11. Fasolea boabe
12. Orezul brun
13. Mazărea congelată
14. Mămăliga
15. Pâinea din secară
16. Biscuiţii din secară.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu