Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 17 noiembrie 2009

cateva plante cu efect antitumoral

TRATAMENTE NATURISTE IN CANCER

Plante cu efect antitumoral:

Tumeric, Curcuma longa sau Sofranul indian este folosit de secole drept condiment pentru mancare. Cercetatorii au demonstrat ca sofranul are proprietati farmacologice. In laborator s-a dovedit ca substantele continute in aceasta planta (numite curcuminoide) previn inflamatiile prin inhibarea moleculelor care participa la reactiile inflamatorii.Curcuminoidele au astfel multiple actiuni importante asupra organismului: stimuleaza detoxifierea, antioxidant neutralizand radicalii liberi, protectoare renale si stimulente ale drenajului biliar.

Dar cel mai important este ca protejeaza impotriva cancerelor tubului digestiv respectiv cancerul de stomac si cancerul de colon. Administrat intern dar si local blocheaza si celulele cancerului de piele.Studiile clinice au aratat efect antitumoral al sofranului in cancerul de panceas.

Atentie insa, nu poate fi administrat in timpul tratamentelor citostatice cu Doxorubicina, Irinotecan, Topotecan, sau Ciclofosfamida.

Maitake sau Grifola frondosa este o ciuperca folosita traditional in Japonia si China in alimentatie si pentru tratarea cancerului. Ca toate ciupercile medicinale, Maitake contine un complex de glucide numit beta glucani. Studiile in laborator au dovedit ca extractul din aceasta ciuperca este capabil sa stimuleze numeroase celule si sinteza unor substante ale sistemului imunitar. Pentru ca regleaza si glicemia si colesterolul este folosita in tratamentul diabetului zaharat, dislipidemiilor, normalizarea tensiunii arteriale si scaderea greutatii. Principalul efect insa este incetinirea cresterii tumorilor. Poate fi adminstrat in cursul tratamentelor citostatice sau cu raze si nu determina reactii adverse.

Cinstet sau salvia glutinosa este o planta anuala care creste spontan in sudul si centrul Europei deci si la noi in tara. Din frunzele plantei au fost izolate substante steroidale care au dovedit activitate citostatica in laborator.

Se recomanda in cancerul mamar, cancerul ovarian, cancerul renalsi cancerul hepatic. Nu a fost studiata administrarea concomitent cu tratamentele citostatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu