Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 14 martie 2013

Afectiunile cardiace tratate natural


Vinete - împotriva colesterolului mărit 

Un studiu recent, efectuat la Institutul Linus-Pau­ling din statul Washington, arată că vinetele conţin sub­stanţe active ce pot reduce valorile prea ridicate ale grăsimilor din sânge. Aceste substanţe se găsesc doar în miezul de vâ­nă­tă. Modul cel mai sănătos de prepa­rare a vinetelor este coacerea lor, cu coajă cu tot şi fără gră­sime. Este inter­zis consumul vinetelor crude, deoa­rece conţin sola­nină, o otravă care se distruge prin în­călzire. Dar nu renun­ţaţi la medicamente, vinetele reprezintă doar un trata­ment suplimentar!

Polen contra hipertensiunii

La institutul de farmacologie din cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia (Tomsk) a fost demon­strat faptul că polenul din stup - denumit, încă din an­ti­chitate, polen melbrosia - poate reduce, în mod uşor şi natural, hipertensiunea arterială. Pentru aceasta, se iau zilnic de 3 ori, câte 3 capsule de polen (de la farma­cie), vreme de câteva luni. Pole­nul este, în acelaşi timp, şi un întăritor. El este, însă, doar un supliment, fără a putea înlocui medicamentele prescrise de medic.

Fructele reduc hipertensiunea arterială

La celebra Harvard School din Boston a fost în­cheiat, de curând, un studiu, din care rezultă clar că per­soanele care mănâncă fructe în mod regulat (re­nun­ţând chiar la alimente, la anumite mese), îşi pot ţine sub control, pe parcursul timpului, tensiu­nea arterială. Explicaţia: fructele alimentează organismul cu fibre, dar şi cu substanţe minerale precum mag­ne­ziul şi po­tasiul, adică exact acele componente ali­mentare care reduc riscul de hiper­tensiune.

Brânza de vaci pentru combaterea hipertensiunii

Dacă sunteţi hipertensivi, consumaţi brânză de vaci în mod regulat. Brânza de vaci are substanţe com­ponente ideale, precum potasiul, calciul şi mag­neziul. Consumaţi zilnic - pe o perioadă mai lungă - 1,8 kg de brânză de vaci, ca atare sau preparată. Dar luaţi şi medicamentele pre­scrise de medic.

Banane şi nuci, în caz de hipotensiune arterială

Alimentele bogate în potasiu stimulează circu­laţia sângelui. Ideale: bananele şi nucile. Eficiente sunt, de asemenea, condimentele precum piperul verde şi chili. Beţi, dimineaţa, ceai de roz­marin sau de mentă şi faceţi gimnastică. Mergeţi la înot şi la dans. Şi râdeţi cât mai mult. Proasta dispoziţie reduce şi mai mult tensiunea şi-aşa scăzută.

Mic dejun "sărat" împotriva hipotensiunii

Prima măsură indicată - un mic dejun cu sare: salam, brânză, supă de legume, un hering, un pahar de suc de roşii cu sare şi piper. Beţi 1/4 l de suc de coacăze negre. Dar şi o ceaşcă de cafea vă poate fi de folos.
Dacă sunteţi hipotensivi, trebuie să mergeţi regulat la medic şi să vă controlaţi periodic tensiunea arterială, pentru că medicamentele hipertensoare nu trebuie luate o perioadă prea lungă de timp.
Beţi dimineaţa, înainte de-a vă scula din pat, o ceaş­că de ceai negru. Sau ameste­caţi 1/4 l de apă minerală cu 2 linguri de oţet de mere şi 2 linguri de miere şi beţi-o încet, dimineaţa, pe stomacul gol. Şi faceţi dimi­neaţa o baie la picioare, cu adaos de rozmarin. Faceţi mişcare regu­lat: plim­bări pe jos ori cu bicicleta, gim­nastică etc. Un remediu "de casă" efici­ent: mă­cinaţi (în râşniţă) 3 linguri de boabe de orz, amestecaţi făina obţinută cu 3 linguri de apă minerală, acope­riţi "aluatul", lăsaţi-l să stea 6-8 ore şi mân­caţi-l o dată pe zi.
Beţi, vreme de 3 săptămâni, câte o ceaşcă de ceai de păducel sau de vâsc, de 2-3 ori pe zi.

Usturoiul previne atacul cerebral

Stop, afecţiunilor cardiace!
 
Cei mai mari doi factori de risc pentru un atac ce­rebral sunt nicotina şi hipertensiunea arterială. Aceasta înseamnă: un control regulat al tensiunii arteriale şi măsuri (luate de medic) în cazul unor valori ridicate. Şi dacă fumaţi, renunţaţi la ţigări.
Un studiu efectuat recent la Universitatea Oxford din Anglia arată că persoanele care iau, în mod regulat, drajeuri cu usturoi (de la farmacie) - şi anume, câte unul de 3 ori pe zi - îşi pot reduce cu 40% riscul de atac cerebral. Usturoiul proaspăt nu are acest efect, deoarece nu toate căpăţânile au aceeaşi calitate şi cantitate de alicină (substanţa activă din usturoi).

Aritmie cardiacă: beţi apă rece

Cardiologul britanic prof. dr. Campbell a desco­perit - în cadrul unui studiu - cel mai simplu, mai ieftin şi mai la îndemână remediu împotriva aritmiei cardiace: apa rece. Un pahar de apă minerală rece (de la gheaţă), bău­tă încet, are un efect calmant asupra bătăilor inimii. Un alt remediu vechi: scufundarea feţei, vreme de 20 de secunde, într-un vas cu apă rece.

Uleiul de măsline întăreşte inima

Ulei de măsline înseamnă ulei alimentar presat la rece din măsline coapte, proaspete. Cea mai bună calitate provine din prima presare. Uleiul de măsline conţine multă vitamină A şi E, dar mai ales o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi. De aceea, inclus regulat în programul alimentar, uleiul de măsline întăreşte inima.

Vitamina E, pentru tinereţea arterelor

Studii efectuate în America au arătat că: pacienţii care au trecut printr-o operaţie by-pass şi care sunt predispuşi la arterio­scleroză în zona operată n-au mai prezentat simptome arteriosclerotice la nivelul venelor, după ce au fost trataţi cu vitamina E. Consumaţi, deci, alimente bogate în vitamina E, pro­­duse integrale, ger­meni de grâu, nuci, produse lac­tate.

Usturoi împotriva picioarelor reci, pe timp de vară

Picioarele reci, vara, sunt un semnal de alarmă că suferiţi de dereglări puternice ale fluxului sanguin. Cea mai bună soluţie este o cură cu usturoi, pe o perioadă mai lungă: mâncaţi - de câte ori aveţi ocazia - mâncă­ruri preparate cu mult usturoi şi luaţi, cel puţin 3 luni, drajeuri cu alicină (câte unul, de 3 ori pe zi).
Şi extractul din frunze de ginkgo stimulează enorm irigarea sanguină. Ar trebui să faceţi o cură mai lungă cu extract sau capsule cu ginkgo (de la farmacie).

Şampania stimulează fluxul sanguin

Stop, afecţiunilor cardiace!
 
Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că vinul spumos şi şampania, băute cu măsură, pot fi remedii eficiente. Un pahar de şampanie stimulează, în mod evident, irigarea sanguină a miocardului şi reduce tensiunile care produc contrac­tarea vaselor de sânge. Şi, în plus, accele­rează digestia. Încordarea psihică e, şi ea, dimi­nuată, dar toate aceste efecte nu trebuie puse doar pe seama alcoolului şi a acidului car­bonic. În total, în şampanie acţionează 400 de substanţe, printre care numeroase minerale şi microele­mente.

Zeama de struguri, energizantă în cazul crizelor de slăbiciune

Cura cu zeamă (suc) de struguri şi-a demonstrat eficienţa de întăritor natural şi de energizant. La aceasta contribuie componentele sale: vitaminele A, C, B1 şi B2, glucoza, potasiul şi o serie întreagă de enzime. Procuraţi-vă suc natural (bio) de struguri şi beţi câte 1/4 l dimineaţa şi seara, cu înghiţituri mici, vreme de 14 zile.

Lipsa de sare, dăunătoare la o vârstă mai înaintată

Un studiu ştiinţific efectuat de prof. dr. Stumpe de la policlinica medicală a Universităţii Bonn demon­strează că, la o anumită vârstă, economia la sare aduce mai multă pagubă decât folos. Lipsa de sare poate pre­judicia puternic activitatea cerebrală.

Remedii împotriva "colapsului meteorologic"

Vremea schimbătoare, de care avem parte chiar acum, la trecerea către primăvară, le produce multor per­soane un aşa-numit "co­­­laps meteorologic", adică tulburări circulatorii şi ameţeli.
Cele mai importante măsuri sunt următoarele:
* Mâncaţi puţin, preponderent legume crude şi fruc­­te proaspete. Beţi zilnic minimum 2 l de apă mine­rală sau ceai de plante, mai ales de măceşe, de roiniţă sau de chimen. Lăsaţi-vă de fumat şi evitaţi alcoolul.
* Umpleţi, dimineaţa, cada cu apă rece (30 cm) şi păşiţi în apă până la 2 minute. Iar seara, faceţi o baie la picioare cu apă călduţă, în care adăugaţi 1/2 l de oţet de mere. Durata: 15 minute.
* Faceţi cunoscuta cură "C-Vit", iniţiată de prof. dr. Linus Pauling, laureat al premiului Nobel: beţi zilnic, vreme de o săptămână 1/4 l apă, în care aţi dizolvat o tabletă efervescentă de vitamina C (fără zahăr) şi mâncaţi zilnic 2 cepe roşii şi mult pătrunjel, sub for­mă de salate.
* Masaţi-vă de câteva ori pe zi fruntea şi tâmplele cu rachiu de drojdie sau cu rachiu de izmuşoară. Şi încercaţi să dormiţi cât mai mult noaptea.

Tulburări circulatorii primăvara? Beţi zer şi lapte acru

Dacă aveţi asemenea probleme, beţi - o perioadă de timp - câte 1-1,5 l de zer, pe parcursul fiecărei zile, sau aceeaşi cantitate de lapte acru. Şi mai beţi în plus, în fiecare dimineaţă, 2 linguri de suc de păpădie, subţiat cu puţină apă.

Produse naturale, în cazul lipsei de fier

În cazul unei astfel de insuficienţe, ar trebui să in­troduceţi în programul dvs. alimentar produse natu­rale speciale: arpagic verde, pătrunjel verde, măcriş proas­păt, fasole albă (boabe), boabe de soia, făină de soia, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui şi carne slabă de pui. Evitaţi ceaiul negru, pentru că leagă fierul din orga­nism. Şi beţi, o perioadă, câte 1/8 l de apă minerală, în care dizolvaţi o tabletă de fier (efervescentă) fără zahăr. În fiecare zi!

Băi de braţe şi lapte cu miere pentru calmarea durerilor de piept

Când sunteţi suprasolicitaţi, vasele coronariene nu mai pot alimenta miocardul cu sânge suficient şi astfel apar durerile din piept şi înţepăturile din zona inimii. Faceţi o baie progresivă de bra­ţe: introduceţi ambele braţe în apă caldă (34°C) şi creş­teţi, apoi, temperatura apei până la 45°, în 20 de minute. După care ştergeţi bine braţele şi îmbrăcaţi o haină căl­duroasă. Şi în plus: beţi zilnic 1/4 l de lapte cu 1 lingură de miere.

Oţet de fructe şi eucalipt, împotriva căldurii de peste vară

Stop, afecţiunilor cardiace!
 
* Masaţi-vă faţa, de câteva ori pe zi, cu oţet de mere. Sau, pur şi simplu, buricele degetelor, rădăcina părului şi ceafa, cu doar câteva picături. Ori aceleaşi zone, cu câteva picături de ulei de eucalipt.
* Beţi, de două ori pe zi, câte 1/4 l de suc de mere. Substanţele minerale existente în măr întăresc circu­laţia sângelui în perioadele calde. Şi, profitaţi de eficienţa acupresurii: apăsaţi cu unghia de la degetul mare pe buricul degetului mijlociu.
* O super-băutură pentru zilele fierbinţi: amestecaţi 2 linguri de suc de rozmarin şi 3 linguri de suc de pă­ducel cu 1/8 l de suc de caise şi adăugaţi, apoi, 1/4 l de apă minerală.

Lapte cu ceapă şi usturoi pentru "deşteptarea" de dimineaţă

Iată câteva recomandări pentru cei somnoroşi: dacă stomacul dvs. suportă, mâncaţi la mi­cul dejun o ceapă crudă. Sau ungeţi cu unt o felie de pâi­ne integrală şi pre­­săraţi deasupra 5 linguri de pătrun­jel verde tocat. Sau mâncaţi 2 ardei graşi. Şi o reţetă specială: tăiaţi bu­căţele 2 lămâi netratate (cu coajă cu tot) şi tocaţi mă­runt 3 căţei de usturoi şi o ceapă. Fierbeţi-le pe toate, vre­me de 4 minute, într-un litru de lapte. Strecuraţi lap­tele şi beţi, zilnic, dimineaţa, 1/8 l, cu înghiţituri mici
{Formula As nr.1059}
 

Un comentariu:

  1. nu ştiu de ce îmi place blogul tău.

    Am scris la comentarii la postarea cu hemoroizii...hai să completez şi aici cu ceva sfaturi practice şi ieftine dar eficiente.
    E bun ceaiul de păducel.Se bea o cană pe zi în două reprize adică o ceaşcă dimineaţa plus una seara înainte de culcare.Te scapă de palpitaţii de inimă sau din zona ei.Şi reglează tensiunea...o normalizează.Dacă e mică o creşte şi invers.

    Ca sfat...tot aici...feriţi-vă de supărările mari dar şi de bucuriile mari.Ambele stări emoţionale amintite dăunează.
    Şi cel mai util sfat...niciodată...dar niciodată ...să nu te învinovăţeşti pentru ceva.Chiar dacă crezi că ai greşit cu ceva...caută să nu mai amplifici mental acea greşeală.A fost...a fost...viaţa merge înainte.

    Să fie de folos tuturor!

    RăspundețiȘtergere