Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 22 martie 2010

Zodiile si dieta

Berbec

Plina de personalitate, mereu in miscare, nativa din Berbec are nevoie de o dieta echilibrata pentru a-si mentine sanatatea si energia. Din pacate, excesele in privinta alimentatiei sunt la ordinea zilei, Berbecii adorand mancarea grasa, sosurile, carnea si cartofii prajiti. Recomandarile astrelor sunt, insa, cu totul altele: peste, legume (varza, ridichi, sfecla, ceapa alba si rosie), multe verdeturi (patrunjel, marar), carne de oaie sau capra, precum si fructe (in special grapefrut si pepene rosu). Pentru o buna digestie sunt indicate plantele aromate (cimbru, menta, piper, sofran, coriandru etc).
Taur
Fire senzuala, care stie sa savureze orice placere, Taurul adora mancarea buna si are tendinta de a consuma tot felul de alimente, cu un aport caloric foarte mare. Comoditatea, poftele si excesele de tot felul predispun nativa din Taur la ingrasare, mai ales ca semnul respectiv guverneaza si glanda tiroida, ceea ce poate determina serioase probleme de greutate, in cazul unei proaste functionari.
Moderatie in toate si mai multa miscare sunt recomandarile astrelor. In dieta nativei din Taur, cruditatile trebuie sa ocupe o pondere importanta. Ii sunt recomandate fructele suculente (prune, avocado, banane, cirese, pere, mere, portocale, lamai) si diverse salate usoare de legume, consumate intre mese.
Gemeni
Starea psihica este in stransa legatura cu starea generala a sanatatii, iar alimentele, precum si modul in care sunt consumate, au o importanta majora. In timpul zilei, Gemenii au tendinta de a manca pe fuga sau de a sari peste mese, in schimb, seara, pentru a anihila tot stresul zilei, mananca in exces grasimi si proteine. Pentru imbunatatirea functionarii sistemului nervos este benefic consumul de fructe uscate (prune, caise, stafide), masline, alune, nuci si mancarurile condimentate si iuti. Astrele recomanda consumul de carne de pui, fasole, cartofi, telina, rodii si conopida.
Rac
Nativele acestei zodii au un stomac sensibil si, deseori, probleme de digestie - fiind predispuse la gastrita sau ulcer. Controlul strict asupra sistemului digestiv este in stransa legatura cu mentinerea unei greutati optime constante, iar consumul exagerat de alimente bogate in amidon, zahar sau sare produce dezechilibre ( amidonul si zaharul provoaca constipatie, iar sarea determina balonarea si retinerea apei in tesuturi). Astrele le recomanda nativelor in Rac o dieta bogata in fructe exotice, pepeni, struguri, legume fibroase, fructe de mare, peste. Trebuie evitate mancarurile condimentate, care irita stomacul, dulciurile si alcoolul.
Leu
Semnul este asociat cu inima, iar mancarurile prea grase si excesul de carne rosie pot duce, o data cu inaintarea in varsta, la cresterea riscului unui atac de cord. In schimb, carnea de pui si vanatul le pot oferi o sursa de vitalitate, benefica intregului organism, insa consumate cu moderatie. Astrele le mai recomanda suplimentarea dietei zilnice cu fructe exotice, masline si pepene galben, precum si consumul frecvent de vinete. Le sunt indicate plante aromate precum: tarhon, busuioc, anason, cicoare, coriandru.
Mari iubitori de lux, Leii adora mancarurile fine, selecte, iar aspectul mancarii are mare importanta.
Fecioara
Dereglarile de metabolism sunt cauzate, de regula, de tendinta proverbiala a Fecioarelor de a lua toate „grijile lumii“ asupra lor. Nativele au un sistem digestiv sensibil si sunt predispuse la balonare, indigestie, colita, ulcer sau probleme de tranzit intestinal. Astrele le recomanda o dieta preponderent vegetariana (sunt benefice pentru organism: fasolea, conopida, telina), compusa din mancaruri usoare si diverse salate. Plantele aromate indicate sunt: cicoare, scortisoara, dafin si vanilie. Consumul de carne (vita sau pui) trebuie sa fie moderat, atat cantitativ, cat si in privinta frecventei. Este de preferat prepararea carnii prin fierbere sau inabusire si evitarea prajelilor si a gratarului.
Balanta
Echilibrul este vital, aceasta caracteristica trebuind sa se reflecte atat in stilul de viata, in proportia munca/recreere, cat si in relatiile cu cei din jur. Balanta nu este mancacioasa, ci doar foarte pofticioasa, avand o reala slabiciune pentru sosuri sofisticate, salate si dulciuri. Pentru a nu acumula kilograme, nativa trebuie sa invete sa se abtina si sa evite mancarurile condimentate si iuti, precum si carnea. Este de preferat un regim preponderent vegetarian. Germenii de grau serviti la micul dejun o vor energiza pentru toata ziua, iar consumul de legume si verdeturi - precum mazare, spanac, rosii, patrunjel - are efecte benefice asupra organismului. Ii sunt recomandate curmalele, fructele de padure (in special, mure), fructele exotice.
Scorpion
Tendinta de a experimenta in permanenta ii confera o slabiciune pentru mancarurile exotice, foarte aromate si condimentate. Nativa trebuie sa-si tempereze apetitul pentru sosuri iuti si sa consume cu moderatie hrean, mustar iute, otet. Plantele aromatice indicate de astre sunt busuiocul si coriandrul. Legumele recomandate sunt gulia, sfecla, varza, morcovii, ceapa, dovleacul, iar fructele cu efecte benefice - grapefrutul si pepenele rosu. Benefic este si consumul de produse lactate (in cantitate limitata), precum si de fructe de mare sau delicatese din peste. Scorpionul trebuie sa evite sa bea alcool in cantitati mari.
Sagetator
Excesul de kilograme si tendinta de ingrasare o data cu inaintarea in varsta sunt caracteristice zodiei. Un real pericol pentru sanatate (pentru ficat in special, acest organ fiind influentat de semn) il reprezinta si excesul de grasimi, frisca, unt, bomboane, ciocolata, alcool. Astrele recomanda o dieta bogata in legume (mazare, soia, fasole, telina, varza) si consumul moderat de carne de porc. Plante aromate indicate: cimbru, usturoi, menta, ginseng. Activitatea fizica si hidratarea optima a organismului trebuie sa fie o prioritate.
Capricorn
Nativa are excesul inscris in gene si tinde sa faca totul deodata: fie ca munceste prea mult si nu se hraneste suficient, fie ca leneveste zile intregi si mananca abundent la o masa. Desi metabolismul este greoi, nativa poate manca orice doreste, fara a fi pandita de pericolul ingrasarii, cu conditia includerii in meniu a unor alimente care stimuleaza arderile. Astrele recomanda consumul de sfecla, vinete, precum si de legume bogate in fibre. Fructele preferate sunt pepenele, cantalupul si gutuia. De asemenea, vinul rosu, consumat cu moderatie, are un efect benefic asupra digestiei. Carnea recomandata este cea de miel, iar plantele aromate: anason, cuisoare, pelin, patrunjel.
Varsator
Activa mai mult din punct de vedere cerebral, decat fizic, nativa este predispusa la ingrasare. Nu este pretentioasa in privinta aspectului culinar si are tendinta de a manca in exces mancare tip fast-food, sandvisuri, precum si alte gustari cu un aport caloric ridicat. Dulciurile, in special, trebuie eliminate din dieta, in favoarea fructelor. Astrele recomanda consumul preponderent de salate usoare din cruditati, lactate si preparate din peste. Plantele aromate indicate sunt: cimbru, menta, pelinul, vanilia, patrunjelul. Alcoolul le afecteaza sistemul nervos, insa vinul tamaios sau sampania sunt benefice, deoarece “functioneaza“ ca sedative si elemente antistres.
Pesti
Vulnerabila, cu o constructie delicata si un sistem imunitar sensibil, nativa are deseori probleme de sanatate, cauzate de excese culinare (predispozitie la indigestie), de alcool si de hiperactivitate. Cheia unei bune sanatati este moderatia. In ceea ce priveste dieta, nativa trebuie sa evite conservele, mezelurile, mancarurile condimentate sau prajelile grase. De asemenea, prea multa sare in mancare determina balonarea, iar excesul de cafea duce la surescitare si surmenaj. Indicat de astre ii este consumul de peste proaspat, cel de legume bogate in fibre si cel de fructe exotice (mango, smochine). Tarhonul, usturoiul, ghimbirul, piperul, cimbrul sunt plantele aromate cu efecte benefice..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu