Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

joi, 27 octombrie 2011

uleiul de oregano






  




Oregano
                                                Oil.jpg

  Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural  

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala.
Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic , cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol.
Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano, prin continutul mare de carvacol, actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice.
Carvacolul actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atat pentru uz intern cat si extern.
Carvacol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea Stafilococului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee)  in paralel cu un efect antibacterian, mucolitic si expectorant.
UZ INTERN:
Se administreraza contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice fel incluzand Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util in: Infectii urinare si Prostatita. Se poate administra de asemena Post Operatoriu pentru a evita infectarea in special cu Stafilococul Auriu (care poate fi mortala). Indicat in infectii pulmonare, tuse persistenta, dureri in gat
ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULTI):
5 picaturi de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limba fie se dizolva in putina apa sau se amesteca intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine scurt timp in gura dupa care se inghite. Imediat dupa administrare, se respira adanc  de cateva ori pentru a inspira vaporii de Oregano.
Pentru infectii pulmonare sau la sinusuri pe langa administrarea sublinguala se fac si inhalatii: Se fierbe apa intr-un vas si se pun cateva picaturi in apa fierbinte. Se apropie fata de vasul cu apa si Oregano, se pune peste cap un prosop si se inspira adanc vaporii emanati din apa fierbinte. Se poate de asemenea folosi un vaporizator din comert.
Pentru Herpes se administreaza 3-5 picaturi sub limba urmat de 2-3 picaturi din ora in ora timp de 9 orein fiecare zi. In plus, se aplica si local in zona afectata cate 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi
UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectata de 2-3 ori pe zi:
Piele: Pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze: se aplica cateva picaturi de Oregano si se freaca bine zona afectata pana la absorbtia in piele. Se adauga cateva picaturi de ulei in sapunul lichid sau in gelul pentru dus. Se poate  adauga si in sapunul lichid pentru maini. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei pana la saturatie si se freaca bine in piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.
Dinti si gingii: pentru a dezinfecta si deparazita total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza:  Se pun cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. In caz de infectii la gingii se freaca gingiile cu cateva picaturi.
ParIn caz de scalp infectat cu o ciuperca, în caz de matreata, iritatii ale scalpului, se adauga cateva picaturi in sampon inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste
Herpes: cate1-3 picaturi in zona afectata de 2-3 ori pe zi.
Aromaterapie: Datorita mirosului placut si patrunzator dar si a nenumaratelor proprietati benefice, se recomada cateva picaturi de ulei de oregano intr-un vaporizator, si astfel se purifica aerul de virusi, bacterii, etc.
Picioare: Prezenta fungusilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce raniri (picior de atlet) in special intre degetele piciorului precum si deteriorarea (macinarea) unghiilor in paralel cu un mirosfoarte neplacut. Se aplica si se distribuie uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete si pe unghii.
Igiena intima: Cateva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baie de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida)




sâmbătă, 22 octombrie 2011

Durerile din gat

Durerea in gat este disconfortul sau senzatia de iritatie la nivelul gatului care se agraveaza, de cele mai multe ori, la inghitire.
Durerea de gat este principalul simptom intalnit in faringita (inflamatia faringelui sau a gatului). Deseori, termenii faringita si durere in gat sunt utilizati alternativ. Cea mai frecventa, cauza a acestui simptom este infectia virala, gripa sau raceala. Durerea de gat declansata de un virus, se vindeca de la sine cu ingrijire la domiciliu. Totusi, in cazul in care este declansata de o infectia bacteriana, aceasta, necesita tratament cu antibiotice.
Pot exista si alte motive ale durerii de gat care pot solicita scheme complexe de terapie.

Simptome
Simptomele durerii de gat, variaza, in functie de cauza.
Acestea pot include:
- disconfort sau senzatie de iritatie sau zgarietura in gat;
- suferinta care se agraveaza la inghitire sau in timpul vorbirii;
- dificultati la inghitire;
- uscaciune a gatului;
- prezenta glandelor inflamate sau dureroase de la nivelul gatului sau a maxilarului;
- umflarea si inrosirea amigdalelor;
- pete albe sau puroi prezente la nivelul amigdalelor;
- raguseala sau voce infundata;
- refuzul de a manca (intalnit mai ales la sugari si la copii mici).

Infectiile comune care ar putea sta la baza durerilor in gat pot avea si alte semne si simptome asociate:
- febra;
- frisoane;
- tuse;
- rinoree;
- stranut;
- dureri musculare;
- greata si varsaturi.

Cand se va consulta medicul
Specialistii recomanda ca in cazul in care un copil nu poate inghiti o bautura lichida din cauza durerii de gat sa fie consultat de medic.
De asemenea, tot cand sunt implicati micuti, se va solicita asistenta de urgenta in urmatoarele cazuri:
- dificultati de respiratie;
- dificultati majore la inghitire;
- salivare abundenta (ceea ce poate indica incapacitatea de a inghiti).

Adultii trebuie sa mearga la medicul orl-ist daca asociat cu durerea in gat apare oricare din simptomele sau situatiile urmatoare:
- durere in gat care se agraveaza sau care dureaza mai mult de o saptamana;
- dificultati de inghitire;
- dificultati de respiratie;
- dificultatea de a deschide gura;
- dureri articulare;
- durere de urechi;
- eruptii cutanate;
- febra peste 38,5C;
- prezenta sangelui in saliva sau flegma;
- dureri frecvente si recurente in gat;
- senzatie de nod in gat;
- raguseala care dureaza mai mult de doua saptamani.

Cauze
Majoritatea durerilor in gat sunt produse de virusuri care provoaca raceala si gripa. In rare cazuri, acestea sunt determinate de infectii bacteriene.
Infectiile virale - bolile virale care cauzeaza dureri in gat ar putea fi:
- raceala;
- gripa;
- mononuncleoza;
- pojarul;
- varicela;
- crupul - boala frecventa a copilariei caracterizata printr-o tuse aspra.

Infectii bacteriene - afectiunile bacteriene care pot provoca dureri in gat includ:
- infectia cu streptococ - care este declansata de o bacterie cunoscuta sub numele de streptococcus pyogenes sau streptococul de grup A;
- tusea convulsiva - infectie contagioasa a tractului respirator;
- difteria - boala respiratorie grav intalnita destul de rar in tarile industrializate si mai frecventa in tarile in curs de dezvoltare.
Alte cauze ale durerilor in gat ar putea fi:
- alergiile - alergiile la parul de animale de companie, mucegaiuri, praf si polen pot sta la baza unei dureri de gat. Problema poate fi complicata de secretiile retronazale care pot irita si pot produce inflamatii la nivelul gatului.
- uscaciune - aerul uscat din interior, mai ales in timpul iernii cand cladirile sunt incalzite, poate declansa senzatia de disconfort si raguseala a gatului, in mod special dimineata la trezire. Respiratia pe gura - de multe ori cauzata de congestie nazala cronica - poate avea acelasi efect.
- iritanti - aerul poluat poate provoca iritatia gatului. Fumul de tutun sau produs de alte substante chimice, poate determina dureri cronice in gat. Tutunul mestecat, alcoolul, alimentele picante sunt alte exemple de factori iritanti pentru gat.
- solicitarea si incordarea muschilor gatului - muschii gatului pot fi solicitati si incordati la fel ca si cei ai bratelor sau picioarelor. Tonul ridicat sau strigatele emise la un eveniment sportiv sau incercarile de a comunica, cu o persoana intr-un mediu zgomotos sau vorbitul indelung fara odihna pot duce la dureri in gat si raguseala.
- boala de reflux gastroesofagian - este o tulburare a sistemului digestiv caracterizata prin faptul ca acizii din stomac sau continutul acestuia revine inapoi in esofag. Alte semne si simptome ale acestei afectiuni sunt: arsurile retrosternale, raguseala, regurgitarea continutului gastric si senzatia de nod in gat.
- infectia cu HIV - durerea in gat si alte simptome asemanatoare cu gripa apar in stadiile precoce ale infectiei cu HIV. De asemenea, o persoana seropozitiva poate manifesta dureri cronice si recurente in gat din cauza unor infectii secundare. Cele mai des intalnite cauze sunt infectiile micotice (fungice) si infectia cu virusul citomegalic, o infectie virala frecventa la persoanele care au sistemul imunitar compromis.
- tumori - tumorile de natura canceroasa ale gatului, limbii, laringelui pot provoca dureri in gat. Alte simptome ale prezentei tumorilor ar putea fi: raguseala, dificultati de inghitire, respiratie zgomotoasa, nod in gat, sange in saliva sau flegma.

Factori de risc
Desi oricine poate avea o durere de gat, din diverse motive, unii factori predispun la aparitia acestui simptom.
Printre acestia se enumera:
- varsta - copii si adolescentii au sanse mai mari sa dezvolte dureri in gat, iar in cazul copiilor mai mici cel mai probabil acestea vor fi declansate de streptococ - aceasta fiind una din cele mai frecvente cauze ale infectiilor bacteriene soldate cu dureri in gat.
- fumatul - fumatul activ cat si cel pasiv pot irita gatul. Folosirea tutunului creste riscul aparitiei cancerului gurii, gatului si al corzilor vocale.
- alergiile - alergiile sezoniere sau reactiile alergice la praf, par de animale de companie, mucegaiuri pot provoca dureri de gat, la persoanele alergice.
- expunerea la substante chimice iritante - pulberile sau particulele din aer rezultate din arderea combustibililor fosili dar si substantele chimice emanate in mod normal in interiorul unei case, pot determina iritatia gatului.
- infectiile cronice sau frecvente ale sinusurilor - infectiile cronice si frecvente ale sinusurilor cresc riscul declansarilor durerilor de gat, intrucat colectarea secretiilor in fosele nazale poate irita gatul sau poate raspandi infectia la nivelul acestuia.
- conditiile de viata sau munca in zone aglomerate - infectiile virale sau bacteriene se pot raspandi cu usurinta in locurile aglomerate: institutii de ingrijire a copilului, sali de clasa, birouri, inchisori, etc.
- imunitatea scazuta - persoanele care sunt susceptibile sa dezvolte infectii sunt mai ales cele care au imunitatea sau rezistenta organismului scazuta. Cauzele obisnuite ale diminuarii imunitatii includ prezenta HIV, a diabetului zaharat, tratamentul cu steroizi sau substante utilizate pentru chimioterapie, stresul, oboseala si dieta precara.

Pregatirea pentru consultatie
Daca o persoana manifesta o durere in gat ar trebui sa consulte medicul de familie sau pediatrul copilului sau. In unele cazuri ar putea fi necesara interventia medicului specialist (orl-ist sau alergolog).
Medicamente - inainte de prezentarea la consult se va face o lista cu toate medicamentele (inclusiv cele eliberate fara prescriptie medicala sau suplimente alimentare) si cu dozele pe care pacientul le-a utilizat.

Medicul ar putea adresa pacientului oricare din aceste intrebari:
- exista si alte simptome care insotesc durerea in gat?
- cand au debutat simptomele?
- simptomele s-au declansat brusc sau treptat?
- s-a manifestat si febra? Care au fost limitele superioare ale acesteia?
- sunt prezente probleme de respiratie?
- care au fost masurile luate pentru diminuarea simptomelor? Acestea au dat rezultate pozitive?
- durerea in gat s-a agravat, in timp? Au aparut dificultati importante la inghitire?
- durerea in gat este un simptom recurent?
- s-a observat si prezenta altor simptome care pot parea fara legatura cu durerea in gat?
- fumati? Sunteti expus in mod regulat la fumatul pasiv?
- s-au manifestat alergii? Utilizati medicamente pentru tratamentul alergiilor?
- sunteti alergic la medicamente?

Investigatii si diagnostic
Medicul va face pacientului in primul rand un examen fizic, asemanator atat in cazul adultilor cat si al copiilor.
Acesta va include:
- utilizarea unui instrument cu o sursa luminoasa in capat cu ajutorul caruia medicul se va uita in gatul pacientului si probabil, in urechile si fosele nazale.
- palparea usoara a gatului pentru a verifica inflamarea glandelor (ganglionilor limfatici).
- ascultarea zgomotelor cardiace si respiratorii prin intermediul unui stetoscop.

Exsudat faringian - Medicul va freca cu ajutorul unui betisor in capatul caruia se afla un tampon steril, partea din spate a gatului pentru a obtine un esantion de secretii. Proba va fi analizata intr-un laborator pentru a se depista eventualele bacterii streptococice, principala cauza a durerilor de gat. Pentru confirmarea rezultatelor, testul se va mai repeta dupa 24-48 de ore. Daca rezultatele acestei investigatii sunt pozitive, atunci, probabil ca este vorba despre o infectie bacteriana. In cazul in care testul este negativ, ar putea fi implicata o infectie virala. In aceasta situatie, medicul va lua in calcul si alte simptome pentru a determina cauza infectiei.

Alte teste si recomandari:
- analiza completa a numarului de celule sanguine (cbc) - pentru aceasta analiza va fi necesara recoltarea unui mic esantion de sange. Rezultatele acestei investigatii pot indica daca infectia existenta este mai degraba provocata de un agent bacterian sau daca este virala.
- teste alergologice - daca medicul suspecteaza ca inflamatia gatului ar putea fi declansata de o alergie, ar putea trimite pacientul la un specialist alergolog pentru teste suplimentare.
- alte recomandari - pacientul va fi consultat si de un medic orl-ist sau de alta specializare daca prezinta dureri cronice sau frecvente in gat sau daca exista semne si simptome care ar putea sugera prezenta unei afectiuni grave, alta decat o infectie virala sau bacteriana.

Tratament
- Tratamentul infectiilor virale - durerea in gat cauzata de infectia virala (cel mai frecvent motiv), dureaza de obicei cinci-sapte zile si nu necesita tratament medical.
- Tratamentul infectiilor bacteriene - in cazul in care gatul este inflamat in urma unei infectii bacteriene, medicul va prescrie un tratament cu antibiotice.
Penicilina, administrata oral timp de 10 zile este cel mai frecvent tratament cu antibiotic prescris pentru infectii, cum ar fi cele cu streptococ. Daca o persoana este alergica la penicilina, medicul ii va prescrie un inlocuitor pentru aceasta (un antibiotic alternativ). Trebuie urmat tratamentul complet chiar daca simptomele dispar complet. Nerespectarea tratamentului duce la agravarea infectiei sau raspandirea ei in alte parti ale corpului. De asemenea, urmarea incompleta sau incorecta a ciclului medicamentos poate creste riscul dezvoltarii, la un copil, a febrei reumatice si a inflamatiei severe a rinichilor. Se va discuta cu medicul sau farmacistul care este atitudinea corecta in cazul in care s-a omis o doza de medicament.
- Alte tratamente - daca durerea de gat este simptomul unei alte boli decat o infectie virala sau bacteriana, schema de tratament va fi diferita, in functie de diagnostic.

Stil de viata si remedii la domiciliu
Indiferent de cauza inflamatiei gatului, exista o serie de strategii de ingrijire la domiciliu care ofera, de obicei, ameliorarea temporara a durerilor:
- odihna - somn suficient si pauze de vorbire pentru a nu solicita corzile vocale si gatul.
- fluide - se vor consuma multe lichide pentru a mentine gatul umed si a preveni deshidratarea.
- consum de alimente si bauturi care calmeaza durerea de gat.
- lichide calde (ceaiuri fara cofeina indulcite cu miere, supe, etc.), aplicatii reci (acestea sunt preferate de unii pacienti pentru a calma durerile locale).
- gargara cu apa sarata - se adauga o lingurita (5 ml) de sare de masa la 250 ml de apa calduta, se face gargara cu aceasta solutie si apoi se scuipa. Metoda poate fi utila pentru diminuarea durerilor in gat.
- umezirea aerului - utilizarea unui umidificator de aer rece va contribui la inlocuirea aerului uscat care poate irita gatul. O alternativa ar fi petrecerea a cateva minute intr-o camera de baie in care s-a lasat dusul cu apa calda sa curga si s-au format aburi.
- comprimate - pastile de gat pentru calmarea durerii (se vor administra doar copiilor cu varsta peste 4 ani).
- evitarea iritantilor - se va incerca ferirea de fumul de tigara si de produsele de curatenie care pot irita gatul.
- tratament pentru durere si febra cu medicamente fara prescriptie medicala - acetaminofenul sau ibuprofenul pot reduce durerea in gat. Aspirina a fost asociata cu sindromul Reye, ca urmare, aceasta trebuie utilizata cu prudenta, mai ales in cazul copiilor si adolescentilor. Desi aspirina poate fi administrata la copii cu varsta mai mare de 2 ani, copii si adolescentii care se afla in perioada de convalesenta dupa varicela sau simptome asemanatoare gripei nu trebuie sa foloseasca acest medicament. Se va transmite medicului daca apar eventuale probleme sau manifestari neasteptate.

Medicina alternativa
Desi sunt disponibile si exista o serie de tratamente alternative pentru calmarea durerilor de gat, dovezile privind actiunea lor benefica sunt destul de restranse. Ar trebui sa i se ceara parerea medicului inainte de folosirea oricaror remedii naturiste, intrucat acestea pot interactiona cu medicamentele prescrise si nu sunt intotdeauna sigure pentru copii, femei gravide si persoanele care au boli cronice.
Cel mai adesea, produsele alternative pe baza de plante se gasesc sub forma tabletelor, ceaiurilor sau spray-urilor.
Cele mai frecvente remedii alternative includ:
- echinaceea;
- salvia;
- andrographis paniculata (planta indiana care are denumirea alternativa de green chiretta);
- radacina de lemn dulce;
- scoarta de ulm alb (slippery elb bark).

Modalitati de prevenire
Germenii care cauzeaza atat infectiile virale cat si cele bacteriene sunt contagiosi. Prin urmare, cea mai buna modalitate de prevenire este de a respecta regulile de baza de igiena.

Indiferent de varsta pacientului, trebuie urmate urmatoarele sfaturi:
- se vor spala mainile cu atentie dupa fiecare utilizare a toaletei, inainte de a manca si dupa stranut sau tuse.
- paharele sau alte instrumente pentru mancat sau baut nu se vor imparti in timpul mesei de catre mai multe persoane.
- aruncati servetelele folosite in urma stranutului sau a tusei. De fiecare data cand o persoana tuseste, trebuie sa puna mana la gura.
- se vor folosi servetele pe baza de alcool sau geluri speciale ca alternativa la spalatul mainilor atunci cand nu sunt disponibile apa si sapunul.
- se va evita atingerea telefoanelor publice sau a tasnitorilor publice de apa potabila cu gura.
- se vor dezinfecta in mod constant, telefoanele, telecomenzile TV si tastaturile de calculator. In timpul calatoriilor se va face acest lucru si in camera de hotel.
- se va evita contactul direct cu persoanele care sunt bolnave.

Alte sfaturi pentru prevenirea durerilor in gat ar putea fi:
- evitarea plimbarilor in aer liber in perioadele de alergie sezoniera sau in cazul in care poluarea este ridicata.
- purtarea unei masti speciale cand o persoana face curatenie pentru a se evita inhalarea de particule de praf din aer sau de la produsele de curatenie.
- renuntarea la fumat - se va discuta cu medicul, in cazul in care este necesara interventie specializata pentru renuntarea la fumat.
- evitarea expunerii la fumatul pasiv.
- umidificarea aerului din locuinta daca acesta este uscat.

http://www.sfatulmedicului.ro

Cura cu petrol


cura cu petrol dublu rafinat face minuni în vindecarea afecţiunilor neoplazice

Folosit de către Samuel Hahneman, părintele homeopatiei, care îl recomanda pentru uz intern în tratarea cancerului, petrolul dublu rafinat a început să fie intens utilizat în secolul al XX-lea pentru tratarea multor boli: ciroză hepatică, hepatită cronică, ulcer gastroduodenal, diabet zaharat, parazitoze intestinale, colite, pancreatită, difterie, amigdalită, variolă, boli de piele (scabie), furunculoză şi răni. Prin satele României, petrolul lampant se mai foloseşte şi astăzi ca singur remediu în oprirea sîngerării, dezinfectării şi cicatrizării plăgilor.

Un alt promotor al curei cu petrol, naturistul Otto Englisch, are meritul de a fi utilizat pentru prima dată petrolul în amestec cu uleiuri volatile preparate din plante medicinale, pentru a-i potenţa efectul terapeutic.

Astăzi se ştie că remediul are proprietăţi dezinfectante, cicatrizante, antioxidante, antitoxice, hipocolesterolemiante, vasodilatatoare şi antitumorale. Potrivit ultimelor cercetări, aceste proprietăţi rezultă, îndeosebi, din „stimularea metabolică şi imunitară realizată de reacţia elementelor structurale ale hidrocarburii cu anumite enzime din organism”.

Acţionând ca un citostatic natural, petrolul lampant inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Câteva recomandări ne-au fost oferite de dna Aura Hoştină, chimist la laboratorul Rafinăriei Dărmăneşti, care a studiat proprietăţile curative ale acestui remediu natural. „Cura cu petrol este recomandată, în special, în afecţiunile de origine neoplazică. Astfel, în cancerele aflate în stadiile I şi II de dezvoltare, tratamentul este următorul: se ia câte o linguriţă de gaz dimineaţa, pe stomacul gol, timp de două ore nu se mănâncă nimic, după care, pe întreaga perioadă a zilei, se vor consuma 2 l de lichide, în special ceaiuri. Cura durează 6 săptămâni (40 de zile), urmează o pauză de 3 luni, după care se reia tratamentul timp de 10 zile. În timpul curei se vor evita cafeaua, alcoolul, tutunul şi se vor administra doar medicamentele strict recomandate medical. Pe timpul curei pot să apară reacţii adverse ca ameţeli, greţuri, dureri articulare, musculare, somnolenţă, apatie, astenie, diaree sau intensificări ale unor afecţiuni mai vechi. Aceste simptome nu trebuie să sperie, deoarece sunt reacţii normale ale organismului şi, în nici un caz, nu trebuie întrerupt tratamentul. Oprirea tratamentului poate produce accelerări ale bolii. Când apare senzaţia de foame, ca urmare a administrării petrolului, organismul se reface, semn că tratamentul dă rezultate. În stadiile III şi IV ale dezvoltării neoplazice, tratamentul va cuprinde 2 linguriţe cu petrol, una dimineaţa şi una seara, cu aceleaşi recomandări”, ne-a spus dna Hoştină.

Efectul terapeutic creşte dacă în petrolul consumat se macerează plante medicinale recomandate pentru afecţiunile tratate. Ceaiurile băute în perioada curei cu petrol, trebuie să fie sudorifice, depurative, diuretice, laxative, capabile să ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dna Hoştină ne-a oferit şi cîteva reţete de ceaiuri asociate curei cu petrol: * muşeţel 10 g, coada şoricelului 10 g, levănţică 10 g, roiniţă 10 g, rostopască 2 g, coada calului 12 g. Se prepară o infuzie din 2 linguriţe amestec la 1 cană cu apă. Se beau 2 l pe zi. * traista ciobanului 30 g, flori de urzică moartă 10 g, limba mielului 30 g, troscot 30 g, izma broaştei 30 g. Infuzie preparată din 2 linguriţe amestec la o cană cu apă. Se beau 5-6 căni pe zi, timp de 7-8 zile. * creţişoară 20 g, coada racului 20 g, seminţe de in 15 g, frunze de merişor 30 g. Se prepară un decoct dintr-o lingură amestec la o cană cu apă şi se beau cel puţin 4 căni pe zi, pe tot parcursul curei cu petrol.

http://www.evenimentul.ro

vineri, 21 octombrie 2011

Sfaturi de viata sanatoasa


7 ponturi ca să trăieşti mai mult şi mai sănătos

Pontul pentru o viaţă lungă şi ferită de boli
Pontul pentru o viaţă lungă şi ferită de boli
 
La 20 de ani, principala preocupare este să trăim viaţa din plin. Odată ajunşi la 35-40 de ani, priorităţile se schimbă. Vrem să ne vedem copiii realizaţi şi nepoţii sănătoşi. Dar cum atingem vârste "onorabile" şi cum ne putem trăi bătrâneţea cu "demnitate"?
Cardiologul Clyde Yancy, fostul preşedinte al Asociaţiei Americane pentru Inimă, a declarat că şi persoanele care au trecut de a doua tinereţe îşi pot îmbunătăţi starea de sănătate şi-şi pot creşte speranţa de viaţă până la 90-100 de ani. Potrivit specialistului, trebuie respectaţi şapte paşi esenţiali.
1. Fiţi activi
Lipsa activităţii poate micşora speranţa de viaţă cu patru ani. Persoanele inactive psihic sunt de două ori mai expuse riscului de a avea un atac de cord sau un accident vascular-cerebral. Efectele pozitive ale mişcării asupra apariţiei bolilor de inimă sunt binecunoscute, dar beneficiile activităţii mintale sunt, prea des, neglijate. Acestea au un rol esenţial chiar şi în reducerea şanselor de apariţie a anumitor tipuri de cancer, scrie publicaţia britanică "The Telegraph".
2. Ţineţi sub control colesterolul
Problemele cauzate de nivelul mărit al colesterolului sunt multiple, majoritatea fiind legate de creşterea riscului de afecţiuni cardiovasculare. Din acest motiv, monitorizarea colesterolului şi ţinerea lui sub control este esenţială, atrag atenţia specialiştii în medicină. Dacă analizele indică un nivel al colesterolului între valorile 120 şi 260mg/100ml sau între 3.1 şi 6.7 mmol/l, înseamnă că acesta este normal.
3. Mâncaţi sănătos
Mesajul "Evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi" este demn de luat în seamă. Supraponderabilitatea şi obezitatea ridică probleme în majoritatea statelor mai dezvoltate ale lumii. Oficialii Departamentului de Sănătate din Regatul Unit au atras atenţia că un britanic adult primeşte zilnic din alimentaţie, în medie, cu 10% mai multe calorii decât ar trebui. România nu se sustrage problemei kilogramelor în plus, în condiţiile în care, din peste 21 de milioane de locuitori, aproximativ 4 milioane sunt cel puţin supraponderali. Cifrele dezvăluie un regim alimentar bogat în grăsimi, sare şi zahăr, şi sărac în fructe, legume şi fibre.
4. Controlaţi-vă tensiunea arterială
O tensiune arterială mărită indică un risc major de atac de cord sau de insuficienţă cardiacă. Din acest motiv, monitorizarea tensiunii este esenţială. Valorile normale pot fi obţinute şi menţinute printr-un regim alimentar sărac în sare şi grăsimi. Tensiunea arterială se măsoară în milimetri de coloană de mercur (mm col Hg). Este considerată normală când valoarea sistolică este mai mică de 129 mm col Hg, iar cea diastolică mai mică de 84 mm col Hg. Dacă valorile tensiunii sistolice se încadrează între 130-139 mm col Hg iar ale celei diastolice între 85-89 mm col Hg, atunci sunteţi considerat prehipertensiv, informează sfatulmedicului.ro.
5. Păstraţi-vă în limitele normale ale greutăţii corporale
Obezitatea reduce speranţa de viaţă cu aproape patru ani. Anul trecut, România a urcat pe podiumul european al supraponderabilităţii şi al obezităţii. Ţara noastră s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai "grele" state de pe Bătrânul Continent. Potrivit datelor oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon, 30% din femeile românce şi 20% din bărbaţii români sunt obezi. Menţinerea greutăţii corporale în limitele normalului, raportat la înălţimea fiecăruia, este esenţială pentru o bătrâneţe cât mai ferită de boală.
6. Feriţi-vă de diabet, sau ţineţi-l sub control
În România, diabetul afectează peste un milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii. Însă şi mai mulți riscă să dezvolte această afecțiune. În Marea Britanie, există 2,5 milioane de persoane diagnosticate cu diabet, iar în nouă din zece cazuri este vorba de diabet zaharat de tip II, asociat cu un stil de viaţă sedentar şi un regim alimentar nesănătos. Diabetul este un factor de risc major în apariţia hipertensiunii arteriale, aterosclerozei, bolilor coronariene şi a accidentului vascular-cerebral, mai ales dacă nivelul glicemiei din sânge nu este ţinut în limite normale.
7. Renunţaţi la fumaţi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că 1,6 milioane de decese din Europa sunt cauzate, anual, de fumat. În zona europeană, acesta este cel mai mare factor de risc pentru deces prematur. Totodată, fumatul este responsabil de 90% din cazurile de cancer pulmonar, care ucide anual aproximativ 35.000 de oameni, doar în Marea Britanie. Fumatul este asociat şi cu bolile cardiovasculare, care cauzează 30% din totalul deceselor de la nivel global. Indiferent cât de impersonale ar fi statisticile, ele susţin îndemnul medicilor de a renunţa la fumat.
S-a dublat numărul româncelor care fumează

Mudrele...



MUDRELE terapia degetelor şi organelor afectate prin meditaţie

- Cunoaşterea noastră este un strop de apă, Ignoranţa noastră, un ocean.................
Isaac Newton

Ce este MUDRA? – o noţiune care acoperă mai multe sensuri: astfel, prin „mudra” înţelegem un gest, o postură mistică a mâinilor, o pecete sau poate chiar un simbol. Dar, mai sunt unele mişcări ale ochilor, posturi corporale şi tehnici respiratorii care şi ele poartă numele de „mudre”. Indiferent de ceea ce desemnează, prin mudre ne reprezentăm imagistic anumite stări, procese de conştiinţă. Suntem obişnuiţi ca prin adoptarea anumitor atitudini să accedem la stările de conştiinţă pe care acestea le simbolizează.
Prin urmare, mudrele se adresează unor zone precise din creierul uman, din psihicul nostru, influenţându-l, drept urmare. Totodată, efectul este resimţit şi la nivelul corpului fizic.
Mudrele îşi pierd sorgintea undeva în adâncul istoriei omenirii. Nu doar asiaticii au mudre. Şi noi, când ne rugăm o facem tot într-un gest-mudră, sau când jurăm strâmb şi pe la spate încrucişăm degetele arătător şi mijlociu pentru a nu se împlini minciuna-blestem, sau aplauzele, strângerea mâinii în semn de salut, tapotarea tâmplelor cu pumnul strâns când ne doare capul etc, tot mudre practicăm.
Mudrele se efectuează în poziţia şezând, picioare, culcat sau în mers. Mudrele pot fi însoţite de mici meditaţii.

 Mudra este o tehnică de vindecare prin intermediul poziţiilor mîinii şi degetelor "Mudra este o tehnică de vindecare prin intermediul poziţiilor mîinii şi degetelor. În sanscrită, mudra înseamnă „pecete“ şi reprezintă un gest simbolic, care generează o stare de rezonanţă a organismului, reglînd acolo unde există blocaje energetice. Mudra este pur şi simplu o poziţie a mîinilor şi degetelor, un gest sau o acţiune simbolică, o expresie psihică a unei stări interioare. Mudrele au fost practicate în toate timpurile şi de către toate religiile. Chiar şi noi, fiecare în parte, practicăm mudra fără să realizăm de fapt acest lucru. Mudrele sînt folosite chiar şi în dans (involuntar), ritualuri, ceremonii. Practicarea în mod regulat a unor mudre poate duce la îmbunătăţirea memoriei, la vindecarea artritei sau a insomniei precum şi a unui spectru larg de afecţiuni. În yoga există cîteva zeci de poziţii ale degetelor şi mîinilor cu veleităţi curative. Mudra este o tehnică de vindecare prin intermediul poziţiilor mîinii şi degetelor. În sanscrită, mudra înseamnă „pecete“ şi reprezintă un gest simbolic, care generează o stare de rezonanţă a organismului, reglînd acolo unde există blocaje energetice. . Yoga pentru mîini
Mudrele sînt realizate prin anumite poziţii ale degetelor şi mîinilor avînd ca scop punerea practicantului în rezonanţă cu anumite energii subtile sau integrarea sa în anumite sfere sau cîmpuri benefice de forţă. Exerciţiile mudrelor sînt poziţii asiatice pentru degete, un fel de yoga pentru mîini. Îndoirea, întinderea sau atingerea degetelor activează zonele reflexe, declanşînd anumite reacţii ale organismului. Aceste mişcări pot fi efectuate oriunde fără prea mult efort. Se practică cu ambele mîini şezînd într-o postură cît mai comodă. Menţineţi fiecare poziţie a degetelor între 5-25 de minute, respirînd adînc.
Mudre în loc de fumat
Degetele sînt partea unde se încheie meridianele energetice ale corpului descrise şi utilizate în acupunctură. Este deci posibil ca, prin simpla poziţionare a mîinilor, să se acţioneze asupra unei stări sau alteia a corpului fizic sau emoţional. Această artă provenită de milenii dintr-o lungă tradiţie indiană a mudrelor constituie o cale de echilibrare a energiilor la fel de eficientă ca şi aceea din tehnicile orientale Tai Chi Chuan sau Qi Gong. Mudrele se pot efectua oriunde fără a necesita pregătiri suplimentare sau un mediu special. Pot fi utilizate în faţa televizorului, stînd în maşină sau în alte mijloace de transport, sau chiar luînd locul unor obiceiuri dăunătoare cum ar fi băutul cafelei sau fumatul.
Kali, zeiţa cu mai multe mîini
Dansurile tradiţionale hinduse includ mudrele ca poziţii sacre, dar şi pentru a demonstra calităţile acestei arte. • MUDRA ABHAYA - absenţa temerii - mîna stă ridicată cu degetele întinse şi palma în faţă. Această mudră îi este atribuită zeităţii hinduse Kali cea cu multe mîini, puterea timpului nimicitor, care stă dincolo de teamă şi care echilibrează de angoase pe cei care o invocă. • MUDRA VARADA - dăruire - mîna este coborîtă cu degetele întinse şi palma în faţă. Zeiţa Kali distruge elementele trecătoare ale universului aflîndu-se deasupra deşertăciunii, împărţind fericire.• MUDRA TARJANI - ameninţare - pumnul strîns cu arătătorul îndreptat în sus este întîlnită şi în artele marţiale, gest făcut de gruparea ocultă ninja. • MUDRA ANJALI- gest de adorare şi rugăciune cu mîinile împreunate în faţa pieptului.
OK şi mudra succesului
În Japonia, degetele mari şi arătătoarele ambelor mîini unite astfel încît să formeze un triunghi exprimă concentrarea. Este arhicunoscut gestul american al pumnului strîns cu degetul mare iţindu-se triumfător în marcarea ideii de succes. Toate civilizaţiile au utilizat limbajul mîinilor, acesta fiind poate cel mai vechi mijloc de comunicare între semeni. În credinţa creştin ortodoxă mulţi dintre sfinţi au poziţii ale mîinilor care sînt identice, întîmplător sau nu, cu unele mudre hinduse. Punerea mîinilor asupra cuiva semnifică transferul unei energii (putere), o binecuvîntare, gest ritualic în bisericile creştine şi la hirotonisirea preoţilor. Gestul elevilor de a ridica mîna la şcoală pentru a răspunde la verificarea cunoştinţelor este de fapt una dintre cele mai puternice mudre indiene (PRAN MUDRA) cea a concentrării şi îmbunătăţirii vederii. Trei degete împreunate pentru a face semnul crucii semnifică în creştinism Sfînta Treime, dar şi acest gest este o mudră a focalizării dorinţelor, a concentrării, a găsirii soluţiilor.
Mudrele, medicaţie din vîrful degetelor
Beneficiul adus de mudre este extrem de important. Prin aceste exerciţii se poate obţine sau se poate menţine o sănătate mai bună. Iată cîteva mudre uşor de practicat cu beneficii maxime.
MUDRA MRIT SANJIVINI
Degetul arătător este îndoit, atingînd baza degetului mare. Degetul mare este unit cu mijlociul şi cu inelarul, degetul mic fiind întins. În cazul unei crize cardiace această mudră este considerată salvatoare, relaxînd în cîteva secunde. La hinduşi este considerată „primul ajutor“ pentru persoanele suspecte de infarct.
MUDRA APAN Degetul mare este unit cu mijlociul şi inelarul, celelalte degete rămîn întinse. Oferă o relaxare şi ameliorare a problemelor urinare. Ajută în eliminarea toxinelor. Purifică organismul. Are darul de a alunga spiritele rele, de a proteja persoana care o practică. Se poate vedea la cîntăreţii de hip-hop şi la fanii acestei mişcări culturale urbane, deşi este puţin probabil ca ei să-i cunoască sensul.
PRAN MUDRA
Degetul mic se uneşte în vîrf cu degetul inelar şi vîrful degetului mare fără a forţa, celelalte două degete rămîn întinse. Este o mudră revigorantă, energizează trupul şi măreşte vitalitatea. Ajută la îmbunătăţirea vederii. Este necesară celor nervoşi, obosiţi şi slăbiţi. „Bancă de energie“ măreşte vitalitatea şi limpezeşte vederea. Practicată mai mult timp ameliorează afecţiunile oculare. Este o mudră întîlnită la elevi care, prin această poziţie a degetelor mîinii, semnalizeză că vor să răspundă întrebărilor profesorului.
MUDRA LING
Una dintre cele mai simple mudre, se ţin ambele mîini cu degetele întrepătrunse. Unii folosesc această mudră instinctiv, cînd sînt în stare de repaos. Practicarea acestei mudre este eficientă în tratarea răcelilor rebele, a congestiilor pulmonare şi a infecţiilor microbiene.
MUDRA GYAN
Degetul mare şi arătătorul sînt unite într-un conctact relaxat, fără a presa puternic, iar celelalte degete sînt ţinute întins. Aceasta este mudra cu care oamenii sînt cel mai familiarizaţi. Marii gînditori şi învăţaţi din vechime ca Buddha, Iisus şi mulţi dintre sfinţi sînt prezentaţi cu mîinile în această atitudine. Puternic calmant yoghin, Mudra GYAN este practicată pentru pacea mentală, concentrarea minţii, ascuţirea memoriei, sporirea disponibilităţii spirituale, dezvoltarea creativităţii.
SHUNYA MUDRA
Degetul mijlociu atinge baza degetului mare care îl apasă uşor, celelalte degete sînt întinse. Această mudră ameliorează durerile de urechi în numai cîteva minute". DE Lucia GHEORGHIU
Degetele mâinii
Fiecare deget are semnificaţia sa şi corespunde energiei unei părţi determinate din corp şi din energia sistemului solar.
Mâna dreaptă – primeşte influenţa Soarelui şi reprezintă partea masculină a naturii noastre umane (yang-ul). Este mâna receptoare.
Mâna stângă – este patronată de Lună şi reprezintă aspectul feminin al anturii noastre energetice umane (yin-ul). Este mâna care oferă puteri pozitive.
Acest lucru se manifestă în momentul practicării mudrelor. fiecare deget este asociat unei abilităţi specifice, unei tendinţe, caracteristici, modului în care ne este afectată viaţa.
Degetul mare – simbolizează Divinitatea. Când unim restul degetelor cu cel mare, simbolic, se mulţumeşte divinităţii. Degetul mare (policarul) este asociat planetei Marte şi reprezintă puterea voinţei, logica, Iubirea şi Egoul. Unghiul format de acest deget şi restul celorlalte, în stare de relaxare, indică caracterul fiecăruia.
Un unghi cu o deschidere de 90 de grd.între degetul mare şi arătător semnalează faptul că sunteţi o persoană generoasă, cu inimă bună.
O deschidere de aprox. 60 grd sugerează un caracter raţional şi logic.
Un unghi de aprox 30 grd indică o persoană prudentă, precaută, sensibilă dar rezervată.
Un policar lung şi puternic pune în evidenţă o personalitate puternică, cu o voinţă mare şi o capacitate remarcabilă de modificare a propriului destin.

Arătătorul – primeşte influenţa energiei planetei Jupiter şi reprezintă cunoaşterea, înţelepciunea, simţul puterii şi încrederea în sine însuşi.

Mijlociul – planeta Saturn şi se relaţionează cu răbdarea şi controlul emoţional; echilibrează existenţa, viaţa.

Inelarul – se conectează energetic la Soare, reprezintă vitalitatea, energia vitală şi sănătatea; corespunde problemelor legate de afectiv, de familie.

Degetul mic – planeta Mercur care guvernează capacitatea de comunicare, creativitate, de apreciere a frumuseţii şi dobândire a liniştii interioare.

Vârfurile degetelor evidenţiază calităţi diferite: dacă forma este ovală – avem de a face cu o persoană impulsivă, care are nevoie de motivaţie în ceea ce întreprinde; dacă forma este ascuţită – persoana este activă şi independentă; şi dacă forma este una pătrăţoasă – persoana este logică şi practică.

Depression Treatment subliminal binaural beats music

duminică, 16 octombrie 2011

Puterea de creație a inimii este superioara celei a creierului.


Interviu cu Drunvalo Merchizedek



"Ei bine! In interiorul corpului nostru – corpul nostru, așa cum am mai spus, este un instrument, un templu sacru, sfânt – deținem aspecte incredibil de puternice puse laolaltă; putem sa facem orice, când spiritul știe cum sa folosească trupul. Vreau sa spun ca nu este nimic ce nu putem face: putem crea realmente o planeta, o galaxie. Nu spun poate sau ai putea.., probabil.., eu spun TU POȚI! Poți sa faci orice, nu e vorba de ceva comparativ cu ceea ce este posibil. Asta când spiritul este complet aliniat cu corpul, iar partea corpului care este cea mai importanta, fără nici un dubiu, de necontestat, este INIMA. E de departe mai măreața decât creierul, iar eu pot sa dovedesc asta!



Daca din punct de vedere științific studiezi actul concepției, privești lucrurile intr-un anumit fel: exista o sfera care este ovulul, spermatozoidul intră în El şi sunt 10-11-12-15 spermatozoizi care intră – nu este ceea ce e scris in cărți, dar este în știința – şi ovulul, printr-un proces, începe sa se dividă. Știm asta. La 512 celule se formează un câmp in jur, ca un halou, ce se transformă în ceva care, literalmente, începe să crească şi devine inima umană. Deci, ceea ce devine, este inima umana. Acesta este un stadiu în evoluția umană: atunci când ești în interiorul pântecelui mamei, când ești o inima – nimic altceva! Nu ai creier, nu ai brațe, nu ai picioare, nu ai ochi, nu ai nimic – ești doar o inima care începe sa bata. Ceva mai târziu, abia după ce inima începe să bata, putem vedea ca începutul, prima parte, prima zona a corpului uman este inima. Cu siguranța! Si ceea ce se întâmpla in continuare, este ca trupul iese în afară, din inima. Si iese încetișor afara, apar brațele, iar inima rămâne in cavitatea toracica, în piept. Când începi să vorbești despre alte conexiuni din interiorul corpului – precum aceia dintre voi care studiază kundalini-yoga sau krya-yoga – ţi se spune că trebuie să pui vârful limbii pe cerul gurii într-un anume fel – din păcate, foarte mulți dintre acești oameni nu știu de ce sau ce se întâmpla cu adevărat.



Motivul pentru care limba este atât de importantă, este pentru că în interiorul inimii se află un spațiu foarte mic, care se numește LOCUL SACRU DIN INIMĂ, – despre care putem citi în Upanishade, scrieri de acum 5.000 de ani –, LOCUL UNDE ARE LOC CREAȚIA. Orice a fost vreodată creat, la orice nivel al existentei, a venit de acolo – din acel loc mic din interiorul inimii.

Când inima a creat creierul, a creat şi o cărare, o cale care duce la creier, dar spiritul obișnuia să se afle în acel spațiu mic din interiorul inimii. Când am căzut, acum 13.000 de ani, am parazit inima şi ne-am dus (prin acea cale) în creier. Așa a fost dezvoltat ego-ul şi ne-am uitat toată înțelepciunea, toată cunoașterea. Funcționam la un nivel foarte simplu, folosindu-ne doar puterea creierului care nu reprezintă nimic. Puterea inimii este infinit mai marcantă decât cea a creierului, atât decât înțelepciunea, cât şi decât cunoașterea.

Ei bine, modul în care noi trăiam în interiorul inimii şi cel în care făceam lucrurile, era să trăim din inimă, cu inima şi să controlăm creierul, ca şi cum am fi avut o telecomandă – şi făceam acest lucru prin vârful limbii.



Iată de ce este important vârful limbii – în interiorul corpului, în relație cu inima. Când, la început, suntem o inima şi corpul iese din ea, care e primul lucru care iese? Primul lucru care iese din interiorul inimii este vârful limbii şi, în mod evident şi adevărat, poți să vezi în acest fel legătura dintre vârful limbii şi locul sacru din inimă. Şi nu numai asta: limba – când iese afară şi ajunge până unde e ea în final, când ajunge până sus unde se află acum în corp – formează ca un sac care conține inima şi vine până sus la nivelul pieptului, se termina cu limba. DE ASTA ESTE FOARTE IMPORTANT VÂRFUL LIMBII, PENTRU CA LIMBA ESTE FIZIC CONECTATA CU INIMA.

În cerul gurii se află un anume punct care este conectat direct cu talamusul, cu glanda talamus; este acea parte importantă care stabilește legătura dintre inimă şi creier, așa cum era înainte. Talamusul este ceea ce "aprinde" undele alfa şi creierul. Atunci când îți miști limba pe cerul gurii, nu pot sa explic prea bine acum, dar este realmente o legătura sexuala intre inima si creier – o relație sexuala este stabilita intre acestea doua şi începe în talamus, iar cele 4 parți ale creierului intră în alfa, la niveluri foarte înalte. Când aceste 4 parți ajung la o anumită putere, într-un anumit fel – ceea ce poate lua o după-amiază, sau 30-40 de ani – când asta se întâmpla, apare o lumina verde în interiorul capului. Poate fi verde-gălbui sau verde-albăstrui, dar o lumina verde apare.



În acel moment, instrucțiunile din timpurile străvechi sunt sa mergi in glanda pineala, in chakra pineala care se afla in centrul capului – exact in mijlocul tubului de respirație – unde va apare o bila ca un ochi. Glanda pineala însăși este realmente un ochi; poți merge in scrierile științifice si sa citești despre asta – Jacob Liberman este cel care știe cele mai multe despre acest subiect si care a scris o carte “Lumina, medicamentul viitorului”, unde descrie toate astea. Acel ochi – glanda pineala – este o sfera halou care ar trebui sa fie de mărimea unui ochi normal, dar pentru ca nu l-am folosit – a intrat intr-o entropie – s-a micșorat, dar este un halou, are receptori de culoare in interior, are o lentila pentru a vedea, însa lentila este îndreptata (privește) in sus, pentru ca pe acolo noi primim prana vieții, de deasupra. In acel moment – când vezi lumina verde – trebuie prin intenție sa miști acel ochi, de la direcția in sus spre direcția in fata, prin mijlocul frunții, prin punctul celui de-al treilea ochi.

Acest loc nu este jos spre sprâncene, ci daca masori distanta dintre vârful nasului si vârful bărbiei, iar apoi aceeași distanta o muți in partea de sus (de la vârful nasului spre frunte) acolo se afla ieșirea celui de-al treilea ochi. Nu este jos intre sprâncene, este cumva in mijlocul frunții, iar cei trei ochi aproape ca formează un triunghi. Iar când faci mișcarea dinspre sus spre fata, te uiți spre chakra pituitara care sta in fata acelui punct si apoi, ceea ce se întâmpla este ca lumina verde se transforma intr-o spirala si, in cele mai multe cazuri, spirala se termina in acel punct si îl fixează/închide – fixează acea chakra pituitara. Poți realmente sa vezi cum se întâmpla chestia asta. Îți explodează mintea când vezi ca se întâmpla asta. Câteodată pot fi cercuri concentrice, din ce in ce mai mici si mai sunt alte variante in cazuri foarte rare, dar 99% din cazuri se întâmpla printr-o spirala si simți toate astea.



Apoi mai este o alta chakra, una chiar in spațiul din fata frunții, a unei alte glande din cap. Apoi se leagă toate acestea 3 împreuna si când faci asta, 8 fascicule (bare) de lumina ies afara din cap, se leagă intre ele si formează o sfera de lumina in jurul capului si strălucești in întuneric – știința a fotografiat aceasta stare si va pot pune in legătura cu oameni care sa demonstreze asta – astfel ai un halou in jurul capului, așa cum avea Iisus – si acum ai cel de-al treilea ochi deschis. In acest fel, in acest moment, te afli la mijloc intre conștiința umana si următorul nivel de conștiința. In acel moment, ai doua moduri de a merge mai departe, de obicei se alege unul dintre ele – si anume, sa folosești creierul pentru a vedea intr-acolo. Când faci asta, capeți capacitați extrasenzoriale – știi lucruri, vezi lucruri, poți face diverse lucruri, sa miști obiecte prin camera, sa bagi mana prin pereți – poți face tot felul de astfel de lucruri si poți crea orice, dar nu recomandam sa se facă așa ceva, pentru ca creierul nu are înțelepciune, este un instrument polarizat – jumătate masculin, jumătate feminin – si tot ceea ce creezi de acolo, va fi polarizat. Vei obține ce ti-ai dorit – dar, in același timp, vei obține si exact ceea ce nu îți dorești si de aceeași intensitate.

DAR ESTE SI UN ALT MOD DE A CREA, SI ANUME DIN INIMA – CEEA CE ESTE CU TOTUL DIFERIT, PENTRU CA AI OCHIUL INIMII (CEL DE-AL TREILEA OCHI), PRIN CARE POȚI VEDEA. In acest fel, pe lângă cele 6 simțuri umane de baza, realmente apare si un alt simt, dintre posibilitățile pe care le avem. Uitându-te prin cel de-al treilea ochi ești capabil sa vezi lumea exterioara, intr-un fel care este străvechi si te poți uita la orice, poți sa știi lucruri pe care nu le-ai gândit vreodată. Este acel punct – PUNCTUL DE DESCHIDERE – prin care putem vedea îngeri, ființele plasmatice, putem sa intram in fluxul reamintirii a ceea ce suntem cu adevărat. Atunci când vedem in acest fel – in spațiul sacru al inimii este înregistrat totul, acolo este cronica acasha a întregului univers – avem propria noastră cronica acahsa de unde am venit înainte de a fi aici, iar când suntem in acea stare, ne putem aminti despre orice, oricând – orice vrem sa știm, doar ne punem atenția si apoi intenția spre ceea ce vrem sa știm si toate amintirile revin.



[b]Aceasta este cea mai importanta informație pentru existenta ființelor umane, in acest moment. Oricine si le poate aduce aminte, dar ia timp ca sa stabilești toate astea. Ceea ce vreau eu intr-adevăr sa menționez, este ca e posibil ca oamenii sa nu găsească acea reamintire, suficient de repede. In aceste schimbări prin care urmează sa trecem – si aici mayașii sunt corecți – când vorbim despre schimbarea polilor, despre schimbări majore ale Pământului, la niveluri care sunt EXTRAORDINARE… guvernele noastre sunt nefolositoare, religiile sunt nefolositoare, totul este nefolositor. Singurul lucru pe care îl aveți, este corpul vostru! Si pe voi înșivă, si pe familiile voastre si pe oamenii pe care ii iubiți.[/b]

Oriunde te-ai afla, ești intr-un un loc bun pentru ca sa poți practica cel mai simplu lucru dintre toate: mișcarea înspre inima si, cu adevărat, sa travesti din inima. Daca începi sa travesti din inima, o vibrație începe sa apăra, sa se întâmple in interiorul spiritului tău si al conștiinței tale. Aceasta vibrație este recognoscibila de către Pământ, de Soare [...]. Însa cine ne interesează sa o recunoască? Pe noi toți ne interesează foarte mult ca aceasta vibrație sa fie recunoscuta de către Pământ. 
Ceilalți oameni, care nu pot găsi modalitatea prin care să treacă peste asta, nu vor fi răniți, dar vor muri – moartea nu este un lucru rău, este doar o tranziție. Ei vor trece prin moarte si vor merge la un alt nivel al existentei, cel mai probabil de unde au venit – asta este ce spun nativii americani si triburile Hopi, asta este ceea ce cred ei: cum ca va fi un număr masiv de morți, in acea perioada, va fi incredibil, daca te vei uita, va arata oribil, dar trebuie sa îţi aduci aminte ca este doar o tranziție şi că totul este O.K. şi cu adevărat să crezi în tine însuţi şi să crezi în conexiunea cu Conştiinţa Universală, să crezi in viața de pretutindeni. Daca vei conştientiza asta, nu numai ca te vei ajuta pe tine, dar îți vei putea ajuta familia, pe cei pe care ii iubești şi vei fi unul dintre primii oameni ai noii omeniri, unul dintre primii oameni care vor face aceasta tranziție.



Practicând ființarea din inima înseamnă ca trebuie sa renunți la ego, sa nu fii atașat de lucruri fizice, de mașinile tale, de banii tai, de nimic, doar trebuie sa fii acolo pentru viața. Si, sa știi ca, indiferent ce se întâmpla, viața va fi in regula când va trece printre toate astea. Mai exista un mod de a simplifica lucrurile – eu încă încerc sa găsesc o modalitate de a prezenta aceasta idee, sa înțeleg o modalitate prin care sa prezint asta – intr-un mod foarte simplu: as spune... "este ceea ce este"!"

Sursa: esoterism.ro

vineri, 14 octombrie 2011

Semne de alarma cu privire la sanatatea coloanei vertebrale


Sorin Iga
presedinte al Societatii Romane de Yumeiho,
instructor – terapeut gradul 6,
reprezentant international al Institutului International de Medicina Preventiva Practica din Tokyo – Japonia

Sanatatea este capacitatea de a controla evenimentele ce afecteaza echilibrul. Caci echilibrul inseamna viata in cel mai integral sens cu putinta. De asemenea putem defini echilibrul si ca fiind capacitatea de adaptare la mediul inconjurator, capacitatea de regenerare, capacitatea de a face fata in mod “echilibrat” la orice factor de agresiune interna si externa!
1. Talpa unui picior este mult deviata in exterior in timpul mersului sau in ortostatism (cu sprijin bipodal)
Cauza posibila: distributie asimetrica a greutatii corporale la nivelul membrelor inferioare, tulburari de biomecanica ale aparatului locomotor
2. Nu puteti efectua o respiratie profunda multumitoare
Cauza posibila: “blocaj” al cutiei toracice indus de: contracturi musculare cronice, artroza articulatiilor intervertebrale la nivelul segmentului toracal al c.v., nevralgii intercostale, etc.
3. Articulatiile dumneavoastra intervertebrale sau/si costo-vertebrale “pocnesc” excesiv (aproape la fiecare miscare)
Cauza posibila: laxitate articulara a unui segment vertebral indusa de blocajul sau/si tulburarea biomecanicii unui segment invecinat
4. Nu va puteti roti, usor si simetric, gatul; flexiile laterale ale gatului sunt limitate si/sau asimetrice;
5. Nu va puteti apleca usor; nu va puteti roti trunchiul usor; nu puteti face extensii ale trunchiului (extensia fiind foarte limitata sau/si dureroasa)
6. Articulatiile membrelor (inferioare si superioare) prezinta asimetrii functionale, cum ar fi:
Cotul drept mai mobil/imobil decat stangul, limitarea asimetrica a amplitudinii flexiei coapselor pe abdomen, limitarea asimetrica a flexiei gambelor pe coapse; etc.
7. Sunteti foarte des obosit/a, cel mai adesea fara o cauza cunoscuta.
Cauza posibila: Coloana vertebrala “dezechilibrata” faciliteaza risipa de energie!
8. Nu va puteti concentra, fiind afectate intensitatea sau/si durata concentrarii
Cauza posibila: subluxatiile vertebrale, tulburarile biomecanicii coloanei vertebrale, pot afecta sanatatea creierului !
9. Aveti o imunitate scazuta, problema care a debutat relativ brusc fara cauze clinice decelabile.
Cauza posibila: starea Coloanei Vertebrale influenteaza activitatea sistemului neuro-endocrin. Acesta din urma joaca un rol foarte important in rezistenta la imbolnaviri (pe toate planurile: fizic si psiho-emotional!)
10. Un membru inferior pare “mai scurt” in comparatie cu celalalt, va simtiti dezechilibrat fizic.
Cauza posibila: subluxatii ale articulatiilor sacro-iliace respectiv asimetrii de pozitie ale oaselor coxale.
11. Aveti dureri de spate generalizate si/sau puncte de tensiune, de arsura, de durere in diferite zone ale spatelui. Aveti dureri cronice sau/si puncte de arsura, durere, disconfort in muschii membrelor, la nivelul articulatiilor membrelor (fara antecedente traumatice sau cauze decelabile clinic);
12 Simtiti “oboseala” in anumite regiuni ale corpului cum ar fi: gatul, anumita regiune a spatelui, o anumita parte a membrelor inferioare ( a unui membru inferior), etc, toate acestea fara a fi consecinta unei cauze recente, cunoscute (efort fizic deosebit, expunere la frig, etc.)
13. Aveti, in general, dificultati in a mentine timp indelungat o pozitie stabila, fara a simti disconfort sau durere.
14. La autoexaminarea in oglida observati asimetrii/anomalii posturale cum ar fi: un umar mai jos comparativ cu celalalt, un membru inferior apare ca fiind mai lung decat celalalt, capul “sta” inclinat lateral (stg. sau dr.), un mamelon situat mai jos comparativ cu celalalt, un umar este situat anterior celuilalt (rotit sau/si “cazut” spre inainte), ambii umeri sunt proiectati anterior, linia mediana anterioara a corpului prezinta curburi, o parte a toracelui (coastelor) este mai proeminenta comparativ cu cealalta, la examinarea din plan lateral curbura toracala sau/si cea lombara sunt evident accentuate, pelvisul este prea “drept” sau prea oblic (inclinat – proiectat – anterior), un membru inferior este evident mai voluminos comparativ cu celalalt, etc;
15. Aveti preferinte posturale cum ar fi: sezand pe scaun, intotdeauna asezati preferential un membru inferior peste celalalt, incercarea de a inversa pozitia va creeaza disconfort; ortostatism, va sprijiniti greutatea dominant pe unul dintre membrele inferioare, incercarea de a le inversa va creeaza rapid disconfort sau unul dintre membrele inferioare “oboseste” mai repede; in decubit lateral (culcat pe o parte) intotdeuna preferati sa stati pe o anumita parte (stanga sau dreapta); etc.
16. Va simtiti obosit/a dimineata, la trezire, chiar in conditiile unui somn aparent suficient, cantitativ (numarul de ore alocate somnului) si calitativ – circumstantiale cum ar fi: starea patului, conditii de mediu, stare de sanatate aparenta, lipsa preocupari stresante, etc.)
Cauze posibile: anomalii, tulburari de statica vertebrala; suferinte inflamatorii “ascunse” fara manifestari clinice “zgomotoase”; tensiuni musculare cronice, suferinte ale tesuturilor moi peri-articulare, tulburari fiziologice localizate, etc. acestea generand iritatii deseori imprceptibile constient ale “senzorilor” sistemului nervos si astfel trimitand spre cortex o avalansa de “informatii” care nu permit intrarea in starea de somn profund.
Obs: In general factorii de mai sus sunt prezenti in totalitate, doar intensitatea lor difera, prevaland unul sau altul.
17. Pantofii dumneavoastra se uzeaza asimetric. Fara o cauza precisa (ocupationala) intotdeuna unul dintre pantofi se rupe, se uzeaza (talpa) evident mai repede comparativ cu celalalt.
Cauza posibila: pozitia Centrului de Greutate al Corpului este situata dominant in partea stanga sau dreapta respectiv greutatea corpului este distribuita preponderent asupra membrului inferior la care uzura pantofului este mai mare
18. Aveti clavusuri (bataturi) dominant la un membru inferior (o talpa), la celalalt acestea fiind absente sau mai putin evidente;
19. Fara a putea incrimina pantofii (varf ascutit, pantofi cu toc inalt) degetul mare este deviat inspre interior ajungand chiar deasupra (sau sub) celalalt (hallux valgus);
20. Aveti asimetrii faciale, aparute in ultimii ani, fara o cauza neurologica. Devierea comisurii bucale, un ochi pare “mai mic”, o parte a fetei apare mai “contractata”; ridurile sunt distribuite asimetric la nivelul fruntii, al comisurilor bucale, in zonele peri-oculare, temporale, etc.
21. Dintii sunt afectati de carii preponderent pe o parte.
Cauza posibila: tulburari/suferinte ale articulatiilor temporo – mandibulare in consecinta unor asimetrii de tonus si volum ale muschilor faciali determinate de tulburari functionale/suferinte ale coloanei vetebrale cervicale, etc.
22. Aveti tulburari de echilibru sau/si de auz sau/si de vedere, si totusi in urma investigatiilor clinice de specialitate nu sa putut stabili o cauza certa. Aparent totul fiind in limite normale.
Cele exprimate mai sus au un caracter pur orientativ, nu pot fi considerate ca fiind modalitati de diagnostic cert al patologiei coloanei vertebrale. Diagnosticul corect, elaborat si cert poate fi pus numai dupa efectuarea de investigatii clinice complexe facute sub indrumarea medicului specialist.
Scopul acestei prezentari este de a determina persoana, care prezinta unul sau mai multe dintre “semnele de alarma” prezentate mai sus, sa se prezinte la medic pentru investigatii si tratament.
Deseori semnele mai sus mentionate preced instalarea unor suferinte iremediabile (artroza vertebrala, patologie discala, suferinte radiculare, etc).
Prin corectarea deficientelor de biomecanica a aparatului locomotor respectiv eliminarea cauzelor care induc tulburarile functionale musculare si articulare se previne aparitia si/sau instalarea –cronicizarea- unor suferinte care pot afecta grav durata si calitatea vietii.
Suferintele coloanei vertebrale in particular si ale aparatului locomotor in general se rasfrang asupra intregii fiinte. Cunoscut fiind inca din antichitate faptul ca suferinta somatica (organica, trupeasca) se rasfrange asupra starii psihice si viceversa.
Patologia vertebrala induce direct si indirect tulburari functionale si chiar imbolnaviri ale organelor interne si ale sistemului nervos vegetativ, deseori fiind afectata chiar si starea psihica (a se vedea nevroza anxioasa indusa de spondiloza cervicala, etc). In consecinta stabilirea conduitei terapeutice in cazul patologiei vertebrale trebuie facuta prin colaborare pluri-disciplinara: ortoped, neurolog, reumatolog, kinetoterapeut, specialist terapii manuale (osteopat, chiropractor, terapeut yumeiho, s.a.), psiholog/psihoterapeut.